Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 2 decembrie 2015  privind ocuparea prin concurs ori prin examen a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale existente la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al unităţilor din subordinea acesteia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 2 decembrie 2015 privind ocuparea prin concurs ori prin examen a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale existente la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al unităţilor din subordinea acesteia

EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 930 din 16 decembrie 2015

    ART. 1
    (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale existente la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al unităţilor din subordinea acesteia se face prin concurs sau examen, cu aplicarea prevederilor titlului I din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulament-cadru, şi a prevederilor prezentelor norme.
    (2) Prevederile prezentelor norme se aplică şi posturilor ocupate pe durată determinată în vederea efectuării activităţilor prevăzute la art. 19 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Pentru posturile prevăzute la alin. (2), concursul/examenul, precum şi contractul individual de muncă se organizează, respectiv se încheie cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 19 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 2
    Concursul sau examenul pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute la art. 1 se organizează de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de unităţile din subordinea acesteia, denumite în continuare instituţii organizatoare, în limita numărului posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statele de funcţii proprii ale acestor instituţii.
    ART. 3
    La concursul sau examenul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile stabilite la art. 3 din Regulamentul-cadru, precum şi condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului respectiv, la propunerea structurilor în al căror stat de funcţii se află funcţia vacantă.
    ART. 4
    (1) În vederea ocupării unui post vacant sau temporar vacant, structurile din cadrul instituţiilor organizatoare transmit compartimentului resurse umane propunerea privind organizarea şi desfăşurarea concursului, respectiv a examenului.
    (2) Propunerea privind organizarea şi desfăşurarea concursului/examenului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant trebuie să respecte prevederile art. 5 alin. (2)-(4) din Regulamentul-cadru.
    ART. 5
    Pentru înscrierea la concurs/examen, persoanele interesate vor depune la sediul instituţiei organizatoare un dosar care cuprinde documentele prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a)-g) din Regulamentul-cadru.
    ART. 6
    (1) Instituţia organizatoare, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării primei probe pentru concursul/examenul de ocupare a unui post vacant şi cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării primei probe pentru concursul/examenul de ocupare a unui post temporar vacant, are obligaţia de a publica anunţul privind organizarea concursului/examenului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, într-un cotidian de largă circulaţie, precum şi la sediul şi pe pagina de internet a acesteia, la secţiunea special creată în acest sens.
    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în scopul asigurării continuităţii activităţii specifice, pentru posturile prevăzute la art. 1 alin. (2), anunţul privind organizarea concursului/examenului se va publica cu cel puţin 25 de zile lucrătoare înainte de data ajungerii la termen a contractului individual de muncă încheiat în baza art. 19 din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Anunţul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, precum şi într-un cotidian de largă circulaţie cuprinde elementele prevăzute la art. 7 alin. (4) din Regulamentul-cadru, iar anunţul publicat la sediul instituţiei organizatoare, precum şi pe pagina acesteia de internet cuprinde elementele prevăzute la art. 7 alin. (2) din Regulamentul-cadru.
    (4) Publicitatea modificărilor unor aspecte referitoare la organizarea şi desfăşurarea concursului/examenului se realizează în cel mai scurt timp, prin mijloacele prevăzute la alin. (1).
    ART. 7
    (1) Membrii comisiei de concurs/examen, membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, precum şi secretarul acestor comisii se numesc prin act administrativ emis de conducătorul instituţiei organizatoare, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării primei probe pentru concursul/examenul de ocupare a unui post vacant şi cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data desfăşurării primei probe pentru concursul/examenul de ocupare a unui post temporar vacant.
    (2) Nominalizarea preşedintelui, a membrilor şi a secretarului, atât pentru comisia de concurs/examen, cât şi pentru comisia de soluţionare a contestaţiilor, se face cu respectarea prevederilor art. 8-14 din Regulamentul-cadru.
    (3) Persoanele desemnate în comisiile de concurs/examen sau de soluţionare a contestaţiilor trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile reglementate de art. 9 lit. b) şi c) din Regulamentul-cadru.
    (4) Nu poate fi desemnată în calitate de membru în comisia de concurs/examen sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoana care a fost sancţionată disciplinar, iar sancţiunea aplicată nu a fost radiată, conform legii; de asemenea, calitatea de membru în comisia de concurs este incompatibilă cu calitatea de membru în comisia de soluţionare a contestaţiilor.
    (5) Nu pot fi desemnate în comisia de concurs/examen sau în comisia de soluţionare a contestaţiilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 11 din Regulamentul-cadru.
    (6) În situaţia constatării existenţei uneia dintre situaţiile prevăzute la alin. (3) şi (4), actul administrativ de numire a comisiei de concurs/examen, respectiv a comisiei de soluţionare a contestaţiilor se modifică în mod corespunzător, în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data constatării.
    (7) În cazul în care existenţa oricăreia dintre situaţiile prevăzute la alin. (3) şi (4) se constată ulterior desfăşurării uneia dintre probele concursului/examenului, rezultatul probei ori al probelor desfăşurate se recalculează prin eliminarea evaluării membrului aflat în situaţie de incompatibilitate sau în conflict de interese, sub rezerva asigurării validităţii evaluării a cel puţin două treimi din numărul membrilor comisiei de concurs/examen.
    (8) În situaţia în care nu este asigurată validitatea evaluării a cel puţin două treimi din numărul membrilor comisiei de concurs/examen, procedura de organizare şi desfăşurare a concursului/examenului se reia, cu respectarea prevederilor prezentelor norme.
    ART. 8
    Atribuţiile principale ale comisiei de concurs/examen sunt cele prevăzute la art. 15 din Regulamentul-cadru.
    ART. 9
    Atribuţiile principale ale comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt cele prevăzute la art. 16 din Regulamentul-cadru.
    ART. 10
    Atribuţiile principale ale secretarului comisiei de concurs şi al comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt cele prevăzute la art. 17 din Regulamentul-cadru.
    ART. 11
    (1) În vederea participării la concurs, candidaţii depun dosarul de concurs/examen în termen de 10 zile lucrătoare de la data afişării anunţului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv de 5 zile lucrătoare pentru un post temporar vacant.
    (2) În termen de maximum două zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a dosarelor în cazul concursului/examenului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv în termen de maximum o zi lucrătoare pentru ocuparea unui post temporar vacant, comisia de concurs/examen are obligaţia de a selecta dosarele de concurs pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare.
    ART. 12
    Concursul/Examenul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se desfăşoară potrivit prevederilor art. 20-24 din Regulamentul-cadru.
    ART. 13
    Notarea probelor şi comunicarea rezultatelor concursului/examenului pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se realizează potrivit prevederilor art. 25-30 din Regulamentul-cadru.
    ART. 14
    Soluţionarea contestaţiilor se realizează în conformitate cu prevederile art. 31-36 din Regulamentul-cadru.
    ART. 15
    Suspendarea, amânarea şi reluarea concursului/examenului pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se realizează potrivit prevederilor art. 37-39 din Regulamentul-cadru.
    ART. 16
    (1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul/examenul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării rezultatului concursului/ examenului.
    (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat "admis" la concurs/examen poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului/examenului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului/examenului.
    ART. 17
    Prezentele norme se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu celelalte reglementări incidente în materie.

                                     ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016