Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 15 septembrie 2008  privind acordarea sprijinului financiar producatorilor de vin care utilizeaza must de struguri concentrat si/sau must de struguri concentrat rectificat in vederea cresterii tariei alcoolice naturale a strugurilor proaspeti, a mustului de struguri, a mustului de struguri partial fermentat si a vinului nou aflat inca in fermentatie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 15 septembrie 2008 privind acordarea sprijinului financiar producatorilor de vin care utilizeaza must de struguri concentrat si/sau must de struguri concentrat rectificat in vederea cresterii tariei alcoolice naturale a strugurilor proaspeti, a mustului de struguri, a mustului de struguri partial fermentat si a vinului nou aflat inca in fermentatie

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 661 din 22 septembrie 2008
NORME din 15 septembrie 2008
privind acordarea sprijinului financiar producãtorilor de vin care utilizeazã must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tãriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încã în fermentaţie
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 661 din 22 septembrie 2008



ART. 1
Prezentele norme stabilesc condiţiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului financiar producãtorilor de vin care utilizeazã must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tãriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încã în fermentaţie, începând cu 1 septembrie 2008 şi pânã la 31 iulie 2012.
ART. 2
(1) Beneficiarii sprijinului financiar sunt persoane fizice/juridice care utilizeazã mustul de struguri concentrat sau mustul de struguri concentrat rectificat de provenienţã comunitarã, obţinut exclusiv din soiuri de struguri care aparţin speciei Vitis vinifera, în vederea creşterii tãriei alcoolice naturale a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încã în fermentaţie numai prin adaos de must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.
(2) Mustul de struguri concentrat şi mustul de struguri concentrat rectificat folosite pentru creşterea tãriei alcoolice naturale se exclud reciproc.
(3) Beneficiarii sprijinului financiar au obligaţia de a menţiona în Registrul de intrãri-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tãriei alcoolice naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, zonele de origine a strugurilor folosiţi pentru obţinerea mustului utilizat la creşterea tãriei alcoolice.
ART. 3
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar, creşterea tãriei alcoolice naturale în volume nu poate depãşi urmãtoarele limite:
a) 2% vol. în zona viticolã B;
b) 1,5% vol. în zonele viticole C I şi C II.
(2) În anii cu condiţii climatice deosebit de nefavorabile se poate solicita creşterea limitelor mai sus menţionate cu maximum 0,5% vol.
(3) Adaosul de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat nu poate mãri volumul iniţial de struguri proaspeţi presaţi, de must de struguri, de must de struguri parţial fermentat sau de vin nou aflat încã în fermentaţie cu mai mult de 8% în zona viticolã B şi 6,5% în zonele viticole C.
ART. 4
(1) Creşterea tãriei alcoolice naturale în volume a produselor vitivinicole prevãzute la art. 2 alin. (1) prin adaosul de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat se evidenţiazã cronologic în Registrul pentru creşterea tãriei alcoolice naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Prin adaosul de must de struguri concentrat şi must de struguri concentrat rectificat tãria alcoolicã totalã a produsului obţinut dupã îmbogãţire nu poate depãşi:
a) 12% vol. în zona viticolã B;
b) 12,5% vol. în zona viticolã C I;
c) 13% vol. în zona viticolã C II.
ART. 5
În vederea obţinerii sprijinului financiar, creşterea tãriei alcoolice naturale prin adaosul în acelaşi recipient de must de struguri concentrat şi must de struguri concentrat rectificat, precum şi amestecul unuia dintre aceste produse cu zaharozã sunt interzise.
ART. 6
Sprijinul financiar se calculeazã în conformitate cu art. 33 din Regulamentul (CE) nr. 555/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comunã a pieţei vitivinicole în ceea ce priveşte programele de sprijin, comerţul cu ţãrile terţe, potenţialul de producţie şi privind controalele în sectorul vitivinicol. Suma maximã a sprijinului este de:
a) 1,699 euro/% vol./hl pentru mustul de struguri concentrat;
b) 2,206 euro/% vol./hl pentru mustul concentrat rectificat.
ART. 7
(1) Tãria alcoolicã potenţialã a mustului de struguri concentrat şi a mustului de struguri concentrat rectificat se determinã aplicându-se tabelul de corespondenţã care figureazã în Regulamentul (CE) nr. 1.623/2000 pentru citirile la temperatura de 20°C la refractometru, conform metodei prevãzute în anexa la Regulamentul (CE) nr. 558/1993 privind metoda refractometricã de mãsurare a reziduului uscat solubil din produsele transformate pe bazã de fructe şi legume, de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 543/86 şi de modificare a anexei I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 .
(2) Este admisã o toleranţã a tãriei alcoolice de 0,2% vol. în cazul unui control al autoritãţilor competente.
ART. 8
Creşterea tãriei alcoolice naturale prin utilizarea mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat se poate realiza o singurã datã pentru aceeaşi cantitate de struguri proaspeţi, de must de struguri, de must de struguri parţial fermentat şi de vin nou aflat încã în fermentaţie obţinut din soiurile de struguri de vin admise în culturã în arealele viticole din România.
ART. 9
Utilizarea mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat în vederea creşterii tãriei alcoolice naturale în volume a strugurilor proaspeţi, a mustului de struguri, a mustului de struguri parţial fermentat şi a vinului nou aflat încã în fermentaţie se poate realiza între datele de 1 septembrie şi 31 decembrie ale fiecãrui an, în funcţie de perioada aleasã pentru efectuarea operaţiunii.
ART. 10
Recepţia mãsurii pentru creşterea tãriei alcoolice naturale se efectueazã de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, denumitã în continuare APIA.
ART. 11
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar beneficiarul trebuie:
a) sã depunã la APIA Declaraţia prealabilã de creştere a tãriei alcoolice naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3, în vederea evidenţierii participãrii la schema de sprijin;
b) sã depunã la APIA Notificarea privind creşterea tãriei alcoolice naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4, cu cel puţin 48 de ore înainte de începerea operaţiunii;
c) sã deţinã Registrul de intrãri-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tãriei alcoolice naturale şi Registrul pentru creşterea tãriei alcoolice naturale, completate la zi. APIA sau organismul delegat va numerota, semna şi ştampila Registrul de intrãri-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tãriei alcoolice naturale şi Registrul pentru creşterea tãriei alcoolice naturale, înainte de începerea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice;
d) sã utilizeze întreaga cantitate de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat pentru care solicitã sprijin financiar, prin cererea/formularul-tip care se distribuie gratuit solicitanţilor prin centrele judeţene şi al municipiului Bucureşti ale APIA;
e) sã deţinã buletinele de analizã pentru must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi pentru produsele supuse operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale.
(2) APIA verificã realizarea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale şi întocmeşte un proces-verbal. APIA va întocmi modelul de proces-verbal.
(3) La finalizarea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale se efectueazã recepţia de cãtre APIA.
(4) Depunerea Declaraţiei de finalizare a operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, se face pânã la data de 1 februarie inclusiv a anului urmãtor efectuãrii acestei operaţiuni.
ART. 12
(1) Dupã efectuarea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale, solicitantul va depune, începând cu data de 1 noiembrie pânã la data de 1 martie a anului urmãtor, la centrele judeţene ale APIA cererea/formularul-tip în vederea obţinerii sprijinului financiar, completatã/completat şi însoţitã/însoţit de urmãtoarele documente:
a) copii ale documentelor de provenienţã (producţie proprie sau achiziţie) a mustului de struguri concentrat sau a mustului de struguri concentrat rectificat;
b) copii ale buletinului/buletinelor de analizã pentru mustul de struguri concentrat sau pentru mustul de struguri concentrat rectificat utilizat;
c) copii ale buletinului/buletinelor de analizã pentru produsele vitivinicole înainte de efectuarea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale;
d) copii ale buletinului/buletinelor de analizã a produselor vinicole obţinute în urma operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale;
e) copii ale paginilor din Registrul de intrãri-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse creşterii tãriei alcoolice naturale şi din Registrul pentru creşterea tãriei alcoolice naturale cu înregistrãrile la zi ale tuturor operaţiunilor de creştere a tãriei alcoolice naturale;
f) centralizator al rapoartelor de fabricaţie, pentru cei care produc must de struguri concentrat şi/sau must de struguri concentrat rectificat şi solicitã sprijin financiar;
g) copie a declaraţiei de finalizare a operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale;
h) procesul-verbal de recepţie privind efectuarea creşterii tãriei alcoolice naturale.
(2) Cererea/formularul-tip se va elabora de APIA şi se va publica pe site-ul APIA.
ART. 13
(1) Dupã verificarea documentelor şi aprobarea cererilor, APIA întocmeşte Centralizatorul pe judeţe cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, pe care îl transmite în termen de 5 zile lucrãtoare Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, denumit în continuare MADR, conform modelului prevãzut în anexa nr. 6.
(2) MADR solicitã Ministerului Economiei şi Finanţelor deschiderea creditelor bugetare, în baza Situaţiei centralizatoare privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7.
(3) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul MADR se alimenteazã contul APIA.
(4) APIA plãteşte beneficiarului, în termen de 5 zile lucrãtoare de la alimentarea contului, sprijinul financiar pentru cantitatea de must concentrat sau de must concentrat rectificat utilizatã efectiv pentru creşterea tãriei alcoolice naturale a produselor vitivinicole.
(5) Plata sprijinului comunitar pentru mãsura de creştere a tãriei alcoolice naturale se face conform Regulamentului (CE) nr. 1.913/2006 de stabilire a normelor de aplicare a sistemului agromonetar al euro în sectorul agricol, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 14
(1) APIA va elabora manuale de proceduri pentru implementarea prezentelor norme.
(2) În conformitate cu legislaţia în vigoare, APIA poate delega un organism pentru verificarea realizãrii operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale şi pentru recepţia mãsurii de creştere a tãriei alcoolice naturale.
ART. 15
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1
la norme

REGISTRUL
de intrãri-ieşiri pentru produsele vitivinicole supuse
creşterii tãriei alcoolice naturale




┌───────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ INTRÃRI │ IEŞIRI │
├─────┬────────┬────────┬───────────┬────────┬──────────┬───────┼─────┬────────┬──────────┬───────┬────────┬──────────┬────────┤
│Data │Produsul│Originea│Volumul/Nr.│ Zona │Conţinutul│Culoare│Data │Produsul│Destinaţia│Volumul│ Zona │Conţinutul│Culoarea│
│ │ │ *1) │ recipien- │viticolã│ în zahãr │ │ │ │ *5) │ │viticolã│ în zahãr │ │
│ │ │ │ tului*2) │ CE*3) │ *4) │ │ │ │ │ │ CE*3) │ *4) │ │
├─────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼──────────┼───────┼─────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────┴────────┴───────────┴────────┴──────────┴───────┴─────┴────────┴──────────┴───────┴────────┴──────────┴────────┘



--------
*1) Se precizeazã numele, adresa furnizorului şi numãrul documentului de însoţire în cazul achiziţionãrii ("producţie internã", în cazul în care este de provenienţã proprie).
*2) Se precizeazã volumul şi nr. recipientului în care se aflã produsul.
*3) Zona viticolã de provenienţã a mustului de struguri concentrat (MC)/mustului de struguri concentrat rectificat (MCR).
*4) Exprimat în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.
*5) Dacã este vorba despre utilizarea internã, se precizeazã: "creşterea tãriei alcoolice naturale"; dacã este vorba despre expediţie, se precizeazã numele şi adresa destinatarului şi numãrul documentului de însoţire.


ANEXA 2
la norme

REGISTRUL
pentru creşterea tãriei alcoolice naturale




┌──────────┬─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┐
│Creşterea │ PRODUS SUPUS ÎMBOGÃŢIRII │PRODUS UTILIZAT PENTRU ÎMBOGÃŢIRE│ PRODUS OBŢINUT FINAL │
│ tãriei │ │ │ │
│alcoolice ├────────┬───────┬────────┬───────┼─────────┬────────┬──────┬───────┼──────────┬───────┬───────┬──────────┬─────────┤
│naturale │Produsul│Canti- │Nr. re- │Culoa- │ Tãria │Produsul│Canti-│Nr. re-│Conţinutul│ Nr. │Canti- │Culoarea │ Tãria │
│ *1) │şi zona │ tate │cipien- │ rea │alcoolicã│ │tatea │cipien-│în zahãr │ reci- │tatea │produsului│alcoolicã│
│ │viticolã│ hl/q │ tului │ │volumicã │ │ │ tului │ *5) │pientu-│ *6) │ *7) │volumicã │
├─────┬────┤ *2) │ │ │ │iniţialã │ │ │ │ │ lui │ │ │ finalã │
│Data │Ora │ │ │ │ │ *3) │ │ │ │ │ │ │ │ *8) │
├─────┼────┼────────┼───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼────────┼───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼────────┼───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────┼────────┼───────┼────────┼───────┼─────────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────┴────────┴───────┴────────┴───────┴─────────┴────────┴──────┴───────┴──────────┴───────┴───────┴──────────┴─────────┘



--------
*1) În cazul unei declaraţii prealabile, se menţioneazã data completã (zi/lunã/an).
*2) Produsul: struguri proaspeţi, must de struguri, must de struguri parţial fermentat, vin nou încã în fermentare şi zona viticolã comunitarã.
*3) Indicarea tãriei alcoolice volumice iniţiale (TAVI) naturale înaintea îmbogãţirii.
*4) Produsul: must de struguri concentrat sau must de struguri concentrat rectificat.
*5) Pentru musturile de struguri concentrate sau musturile de struguri concentrate rectificate. Exprimat în grade Brix sau în echivalent % vol. potenţial.
*6) În cazul unei îmbogãţiri asupra întregii recolte, volumul obţinut trebuie sã fie înscris dupã finalizarea îmbogãţirii.
*7) Produsul: vin de masã, vin cu indicaţie geograficã, vin cu denumire de origine controlatã (precizarea denumirii).
*8) Tãria alcoolicã volumicã finalã (TAVF) a produsului obţinut trebuie sã fie înscrisã dupã analizã. În caz de fracţionare, TAVF a produselor obţinute dupã adãugarea produsului de îmbogãţire este facultativã.


ANEXA 3
la norme

DECLARAŢIA PREALABILÃ
de creştere a tãriei alcoolice naturale


┌────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│ 1. Numele şi prenumele/Firma: │ │
│ ............................................ │ Rezervat APIA - CJ │
├────────────────────────────────────────────────────┤ Declaraţie primitã │
│ Adresa (localitate, stradã şi nr.): │ la data: │
│ .................................................. │ ................ │
├────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Comuna: │ │
│ ................................................. │ Ştampila: │
├────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ Judeţul: .................................... │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘



2. Punctul de lucru la care au loc operaţiunile*1):
...........................................................................
3. Natura produsului/produselor supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale*2):
[] Struguri proaspeţi
[] Must de struguri
[] Must de struguri parţial fermentat
[] Vin nou aflat încã în fermentaţie
4. Cantitatea/cantitãţile de produs/produse supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale:
- Struguri proaspeţi ................................................... q
- Must de struguri ..................................................... hl
- Must de struguri parţial fermentat ................................... hl
- Vin nou aflat încã în fermentaţie .................................... hl
5. Tãria alcoolicã naturalã a produselor supuse creşterii potenţialului alcoolic:
- Struguri proaspeţi ................................................. % vol
- Must de struguri ................................................... % vol
- Must de struguri parţial fermentat ................................. % vol
- Vin nou aflat în fermentaţie ....................................... % vol
6. Procedeul/procedeele de creştere a tãriei alcoolice naturale utilizat/utilizate*2):
[] Adaos de must de struguri concentrat
[] Adaos de must de struguri concentrat rectificat
7. Cantitãţile de produs/produse care vor fi folosite pentru creşterea tãriei alcoolice naturale:
- Must de struguri concentrat .......................................... hl
- Must de struguri concentrat rectificat ............................... hl
8. Creşterea tãriei alcoolice naturale propuse a se realiza pentru:
- Struguri proaspeţi ............................................. % vol/hl
- Must de struguri ............................................... % vol/hl
- Must de struguri parţial fermentat ............................. % vol/hl
- Vin nou aflat în fermentaţie ................................... % vol/hl
9. Data şi ora primei operaţiuni .........................
10. Data .................................................
11. Semnãtura declarantului ............................... L.S.

--------
*1) Dacã adresa este diferitã de cea indicatã mai sus.
*2) Bifaţi casetele utile.


ANEXA 4
la norme

NOTIFICARE
privind creşterea tãriei alcoolice naturale


┌────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│ 1. Numele şi prenumele/Firma: │ │
│ ............................................ │ Rezervat I.S.C.T.V. │
├────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ Adresa (localitate, stradã şi nr.): │ Judeţul: ........... │
│ .................................................. │ │
├────────────────────────────────────────────────────┤ Notificare primitã │
│ Comuna: │ │
│ ................................................. │ la data: ......... │
│ │ │
│ Judeţul: .................................... │ Ştampila: │
└────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘



2. Adresa punctului de lucru unde va avea loc operaţiunea:
..........................................................................
3. Produsul/Produsele supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale*1):
[] Struguri
[] Must de struguri
[] Must de struguri parţial fermentat
[] Vin nou aflat încã în fermentaţie
4. Cantitatea/Cantitãţile de produs/produse supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale:
- Struguri ............................................................. q
- Must de struguri .................................................... hl
- Must de struguri parţial fermentat .................................. hl
- Vin nou aflat încã în fermentaţie ................................... hl
5. Tãria alcoolicã a produsului/produselor supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale:
- Struguri ......................................................... % vol.
- Must de struguri ................................................. % vol.
- Must de struguri parţial fermentat ............................... % vol.
- Vin nou aflat încã în fermentaţie ................................ % vol.
6. Produsul utilizat pentru creşterea tãriei alcoolice naturale(1):
[] Must de struguri concentrat
[] Must de struguri concentrat rectificat
7. Cantitãţile de produs/produse care vor fi folosite pentru creşterea tãriei alcoolice naturale:
- Must de struguri concentrat ......................................... hl
- Must de struguri concentrat rectificat .............................. hl
8. Data, ora şi locul primei operaţiuni ..................................
9. Data ..................................................................
10. Semnãtura (ştampila) solicitantului ..............................

---------
*1) Bifaţi casetele utile.


ANEXA 5
la norme

DECLARAŢIE
de finalizare a operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale


┌────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────┐
│ 1. Numele şi prenumele/Firma: │ │
│ ............................................ │ Rezervat APIA - CJ │
├────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ Adresa (localitate, stradã şi nr.): │ Nr. de înregistrare │
│ .................................................. │ .................. │
├────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ Comuna: │ Data: ............ │
│ ................................................. │ │
├────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ Judeţul: .................................... │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘



2. Punctul de lucru al operaţiunii (adresa):
..........................................................................
3. Zone UE de origine a volumelor de musturi folosite (bifaţi casetele utile):
[] B [] CI [] CII
4. Cantitatea/Cantitãţile de produs/produse supus/supuse creşterii tãriei alcoolice naturale:
- Struguri proaspeţi . ....................................... q
- Must de struguri ............................................ hl
- Must de struguri parţial fermentat ................. hl
- Vin nou aflat încã în fermentaţie ................... hl
5. Cantitatea de produs utilizatã (bifaţi casetele utile) şi volumele alcoolice realizate:
[] Must de struguri concentrat ...................... hl ............ % vol.
[] Must de struguri concentrat rectificat ........... hl ............ % vol.
6. Volumul de produs obţinut dupã operaţiune:
- Volumul de vin de masã obţinut ...................................... hl
- Volumul de vin cu indicaţie geograficã obţinut ...................... hl
- Volumul de vin DOC obţinut .......................................... hl
7. Cuantumul sprijinului:
- Must de struguri concentrat: 1,699 euro/% vol./hl
- Must de struguri concentrat rectificat 2,206 euro/% vol./hl
8. Data primei operaţiuni de creştere a tãriei alcoolice naturale: ..............................
9. Data ultimei operaţiuni de creştere a tãriei alcoolice naturale: .............................
10. La prezenta anexã se ataşeazã copii ale buletinului/buletinelor de analizã a produselor vinicole obţinute la finalizarea operaţiunii de creştere a tãriei alcoolice naturale.
11. Data ................................ Semnãtura şi ştampila declarantului


ANEXA 6
la norme

CENTRALIZATORUL
pe judeţe cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar

APIA


┌────┬─────────────┬─────────────────┬───────────────────┬───────────┬─────────┐
│Nr. │ Judeţul/ │Produsul utilizat│Total cantitate de │ Cuantumul │ Total │
│crt.│Beneficiarul │ │produs folositã la │sprijinului│ sprijin │
│ │ │ │ creşterea tãriei │ financiar │financiar│
│ │ │ │alcoolice naturale │ - euro/% │ realizat│
│ │ │ │ │ vol./hl- │ - euro -│
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┬───────┼─────────┬─────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ MC │ MCR │ hl │ % vol. │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ │ 7 │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┤
│ │Total ţarã: │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴───────────┴─────────┘

MC - must de struguri concentrat;
MCR - must de struguri concentrat rectificat.

Director general, Director mãsuri de piaţã,
Numele şi prenumele ............... Numele şi prenumele..............
Semnãtura.......................... Semnãtura........................
Ştampila........................... Ştampila.........................
Data .............................. Data ............................




ANEXA 7
la norme

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind sumele cuvenite pentru sprijinul financiar

MADR
Nr. ........../..................
Se aprobã
Ordonator principal de credite ..............................


┌─────────┬───────────────────┬──────────────────┬────────────────┬────────────┐
│ │ Produsul utilizat │Sprijin financiar │ Curs de schimb │ Sprijin │
│Nr. crt. ├─────────┬─────────┤ realizat │ Banca Centralã │ financiar │
│ │ MC │ MCR │ - euro - │ Europeanã │ - lei - │
├─────────┼─────────┼─────────┼──────────────────┼────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼──────────────────┼────────────────┼────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────────┴─────────┴──────────────────┴────────────────┴────────────┘



MC - must de struguri concentrat; MCR - must de struguri concentrat rectificat.

Direcţia buget-finanţe
Director,
Numele şi prenumele .......................
Semnãtura .................................
Ştampila ..................................
Data ......................................

------




Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016