Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 13 mai 2016  privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 13 mai 2016 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate*)

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 390 bis din 23 mai 2016
──────────
    *) Aprobate prin Ordinul nr. 807 din 13 mai 2016, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 390 din 23 mai 2016.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se practică anual de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, cu respectarea prevederilor regulamentelor europene şi a legislaţiei naţionale în vigoare.
    (2) Habitatele piscicole naturale sunt definite la art. 2, pct. 3 din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

    ART. 2
    Accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului,în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se acordă de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, denumită în continuare ANPA, în mod direct pescarilor profesionişti/ scafandrilor - persoane fizice autorizate, organizaţi sau nu în asociaţii profesionale, societăţilor comerciale, cooperativelor de producţie, asociaţiilor/organizaţiilor de pescari, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale care au ca obiect de activitate pescuitul comercial, pe baza permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit.

    ART. 3
    (1) Atribuirea dreptului de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se face având în vedere următoarele:
    a) cota şi efortul de pescuit stabilite prin studiul anual de TAC, pe zone de pescuit;
    b) raportările şi monitorizarea capturilor la ANPA;
    c) tradiţie şi continuitate în activitatea de pescuit comercial;
    d) domiciliul solicitantului să fie în zona atribuită la pescuit sau limitrofă acesteia;
    e) îndeplinirea obligaţiilor cerute de Uniunea Europeană - completare chestionare, Raportare Electronică a Capturilor (ERS), Sistem de Monitorizare a Vaselor (VMS), după caz;
    f) completarea corectă şi transmiterea la timp a documentelor de pescuit (jurnale de pescuit, declaraţii descărcare, note de primă vânzare, note de transport, etc.).

    (2) Punctajul şi alte măsuri referitoare la atribuirea dreptului şi efortului de pescuit comercial se stabilesc prin decizia preşedintelui ANPA.
    (3) Nerespectarea prevederilor prevăzute la alin. (1), literele b), e), conduce la neatribuirea dreptului la pescuit pentru anul următor.

    ART. 4
    ANPA are obligaţia să asigure tipărirea, gestionarea şi emiterea documentelor prevăzute în prezentul ordin.

    ART. 5
    Licenţa de pescuit comercial, permisul de pescuit comercial, autorizaţia de pescuit comercial, autorizaţia de pescuit calcan, autorizaţia de recoltare moluşte şi crustacee se emit şi se eliberează în baza procedurilor aprobate prin decizia preşedintelui ANPA.

    ART. 6
    (1) Licenţa de pescuit comercial - reprezintă un document oficial care conferă titularului său dreptul, astfel cum este determinat de normele naţionale, de a utiliza o anumită capacitate de pescuit în scopul exploatării comerciale a resurselor acvatice vii şi conţine cerinţele minime privind identificarea, caracteristicile tehnice şi echiparea unei nave de pescuit din Uniunea Europeană.
    (2) Licenţa de pescuit comercial se eliberează la solicitarea proprietarului, pentru navele/ambarcaţiunile de pescuit înscrise în Fişierul navelor/ambarcaţiunilor de pescuit.
    (3) Modelul licenţei de pescuit comercial la Marea Neagră este prezentat în anexa nr. 1.
    (4) Modelul licenţei de pescuit comercial în ape continentale este prezentat în anexa nr. 2.
    (5) Modelul licenţei pentru activităţi auxiliare pescuitului comercial este prezentat în anexa nr. 3.

    ART. 7
    (1) La eliberarea licenţei de pescuit comercial, proprietarul navei/ambarcaţiunii de pescuit sau împuternicitul legal al acestuia trebuie să depună următoarele documente:
    a) cerere tip, în care se va menţiona zona de pescuit, tipul şi numărul uneltelor de pescuit deţinute de către solicitant;
    b) dovada plăţii taxei de licenţiere, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) copie după certificatul de înmatriculare a navei/ambarcaţiunii de pescuit emis de Autoritatea Navală Română şi prezentarea originalului pentru conformitate;
    d) copie act identitate şi certificat de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, pentru proprietar şi copie act identitate operatori;
    e) proces verbal de predare/primire a mărcilor pentru uneltele de pescuit (pentru nava/ambarcaţiunea nou intrată în Fişier), licenţa de pescuit comercial în original pentru ambarcaţiunile care au deţinut anterior licenţă de pescuit comercial şi solicită o nouă licenţă;
    f) confirmare din partea Fişierului navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit privind nava/ambarcaţiunea pentru care se solicită licenţă de pescuit comercial;

    (2) Cererile pentru obţinerea licenţei de pescuit comercial însoţite de documentele prevăzute la alin. (1) se depun la filialele regionale/Direcţia politici şi inspecţii maritime ANPA de către proprietarul navei/ambarcaţiunii sau împuternicitul legal al acestuia.
    (3) În baza cererii şi a documentelor anexate se va întocmi de către inspectorii ANPA o Notă de constatare pentru navele/ambarcaţiunile nou intrate în Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit, care atesta că nava/ambarcaţiunea este echipată pentru desfăşurarea pescuitului comercial şi îndeplineşte condiţiile legale privind caracteristicile tehnice ale echipamentelor şi uneltelor admise la pescuit, după caz.
    (4) În cazul pierderii licenţei de pescuit comercial sau auxiliare pentru activitatea pescuitului comercial se depun la ANPA anunţul într-un ziar local cu declararea pierderii şi nulităţii documentului şi declaraţia pe proprie răspundere privind pierderea;
    (5) Pentru vizarea anuală a licenţei de pescuit comercial sau auxiliare pentru activitatea pescuitului comercial, proprietarul ambarcaţiunii sau împuternicitul legal al acestuia trebuie să depună la ANPA, contractul de comodat legal valabil încheiat între proprietar şi operator, după caz, copie atestat de bord nava/ambarcaţiune, cu valabilitate pentru anul în curs.
    (6) Înscrierea unor noi capacităţi de pescuit în Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit se face în limita capacităţii existente la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
    (7) Excluderea definitivă din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit se face la solicitarea proprietarului sau când nava/ambarcaţiunea de pescuit nu a activat o perioadă mai mare de un an calendaristic de la eliberarea/vizarea licenţei de pescuit comercial, dacă proprietarul nu depune la ANPA în termenul respectiv o comunicare în scris privind motivarea inactivităţii, anexând documente justificative;
    (8) La pescuitul comercial în ape continentale, într-o ambarcaţiune vor activa maxim trei pescari comerciali care vor deţine asupra lor copii ale permisului, licenţei şi autorizaţiei de pescuit comercial, valabile.

    ART. 8
    (1) Permisul de pescuit comercial este un document individual şi netransmisibil care se vizează anual;
    (2) Modelul permisului de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 4.

    ART. 9
    (1) Pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, solicitanţii trebuie să depună următoarele documente:
    a) cerere tip;
    b) două poze tip paşaport;
    c) copie după BI/CI;
    d) timbru fiscal 2 lei
    e) dovada plăţii taxei de eliberare a permisului, conform prevederilor legale în vigoare;
    f) copie după diploma/certificatul de formare profesională în domeniul pescuitului comercial;
    g) declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că solicitantul nu are interdicţie prevăzută de lege privind desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.

    (2) Documentele prevăzute la alin. (1) se depun şi se verifică la filialele regionale/Direcţia politici şi inspecţii maritime ANPA, în vederea emiterii şi eliberării permisului de pescuit comercial.
    (3) Pentru vizarea anuală a permisului de pescuit comercial solicitantul trebuie să depună declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că nu are interdicţie prevăzută de lege privind desfăşurarea activităţii de pescuit comercial şi timbru fiscal de 2 lei.

    ART. 10
    (1) Autorizaţia de pescuit comercial - reprezintă un document oficial eliberat pentru o navă/ambarcaţiune de pescuit comercial, pe lângă licenţa de pescuit comercial, care o autorizează să desfăşoare activităţi specifice de pescuit pentru o perioadă specificată, într-o anumită zonă sau pentru o anumită zonă de pescuit în condiţii specificate.
    (2) Autorizaţia de pescuit calcan este un document unic, netransmisibil, se eliberează de către ANPA şi conţine date referitoare la identificarea navei/ambarcaţiunii de pescuit specializate în pescuitul calcanului, a proprietarului şi operatorilor, la perioada de valabilitate, zona de pescuit, cota alocată, porturile/punctele de debarcare, centrele de prima vânzare, jurnalul de pescuit, numărul şi tipul uneltelor de pescuit calcan şi mărcile aferente.
    (3) Autorizaţia de pescuit comercial/autorizaţia de pescuit calcan se eliberează pentru fiecare navă/ambarcaţiune de pescuit comercial
    (4) Pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial/autorizaţiei de pescuit calcan, solicitanţii trebuie să depună la filialele regionale/Direcţia politici şi inspecţii maritime ANPA următoarele documente:
    a) cerere tip, în care se va menţiona zona de pescuit, porturile de baza/puncte de acostare solicitate/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare aflate în administrare proprie sau folosite în baza unor contracte de prestări servicii încheiate cu deţinători de porturi/puncte de debarcare şi centre de primă vânzare;
    b) dovada plăţii taxei de autorizare, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) tabel nominal cu pescarii profesionişti, copii ale permiselor de pescuit comercial valabile pentru anul în curs şi copii ale licenţelor de pescuit comercial valabile pentru anul în curs;
    d) copie certificat de înmatriculare emis de Oficiul Registrului Comerţului pentru persoana juridică care are ca obiect de activitate pescuitul comercial şi solicită autorizaţie de pescuit comercial;
    e) document de furnizare informaţii de bază emis de Oficiul Registrului Comerţului care atestă că persoana juridică nu are activitatea suspendată sau închisă;
    f) copia contractului de prestări servicii cu un port/punct de debarcare şi cu un centru de primă vânzare, după caz, în situaţia în care solicitantul autorizaţiei nu deţine un port/punct de debarcare şi centru de primă vânzare propriu;
    g) declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că solicitantul nu are interdicţie prevăzută de lege privind desfăşurarea activităţii de pescuit comercial;
    h) navele/ambarcaţiunile de pescuit comercial puntate vor folosi echipaj din care fac parte minim doi pescari profesionişti şi personal auxiliar pentru activităţi conexe pescuitului, după caz.

    (5) Recoltarea manuală a moluştelor şi crustaceelor se va realiza cu scafandrii atestaţi în baza autorizaţiei de recoltare moluşte şi crustacee acordată persoanelor juridice solicitante de autorizaţie.
    Pentru obţinerea autorizaţiei de recoltare moluşte şi crustacee se vor prezenta următoarele documente:
    a) cerere tip;
    b) dovada plăţii taxei de autorizare, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) tabel nominal cu scafandrii atestaţi şi copii ale atestatelor de scafandri;
    d) copie certificat de înmatriculare emis de Oficiul Registrului Comerţului pentru persoana juridică solicitantă a autorizaţiei;
    e) document de furnizare informaţii de bază emis de Oficiul Registrului Comerţului care atestă că persoana juridică nu are activitatea suspendată sau închisă;
    f) copia contractului de prestări servicii cu un port/punct de debarcare şi cu un centru de primă vânzare, după caz, în situaţia în care solicitantul autorizaţiei nu deţine un port/punct de debarcare şi centru de primă vânzare propriu;
    g) declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că solicitantul nu are interdicţie prevăzută de lege privind desfăşurarea activităţii de pescuit comercial, timbru fiscal de 2 lei;
    h) autorizaţie de recoltare/capturare emisă de către agenţia pentru protecţia mediului de pe raza administrativ teritorială unde se desfăşoară activitatea, pentru produsele destinate exportului.

    (6) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial, modelul autorizaţiei de pescuit calcan şi modelul autorizaţiei de recoltare moluşte şi crustacee sunt prezentate în anexa nr. 5., anexa nr. 6., respectiv anexa nr. 7.
    (7) La eliberarea autorizaţiilor de pescuit calcan se vor avea în vedere următoarele:
    a) Planul anual de control al pescuitului la Marea Neagră în care se stabilesc măsuri privind:
    - repartizarea individuală pe nave/ambarcaţiuni de pescuit a cotei anuale de calcan în funcţie de realizarea capturilor de calcan în anul anterior, acoperirea confiscărilor de calcan provenind din pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat şi repartizarea unor cote pentru nave/ambarcaţiuni care nu au pescuit în anul anterior dar care îndeplinesc condiţiile de autorizare;
    – dimensionarea cotelor anuale individuale care se face după apariţia Regulamentului(UE) anual de stabilire a posibilităţilor de pescuit pentru anumite stocuri de peşti şi grupe de stocuri de peşti din Marea Neagră;
    – analiza periodică a capturilor înregistrate şi raportate de către fiecare beneficiar al autorizaţiei de pescuit calcan şi realocarea unor cote;

    b) Eliberarea noilor autorizaţii de pescuit calcan se face cu plata taxelor legale de autorizare;
    c) Completarea de cotă (în cadrul cotelor anuale individuale) cât şi redistribuirea cotei nu presupune plata altor taxe de autorizare;
    d) Eliberarea autorizaţiilor de pescuit calcan şi redistribuirea cotelor de calcan se face de către Direcţia politici şi inspecţii maritime cu aprobarea preşedintelui ANPA.

    (8) Nava/ambarcaţiunea auxiliară poate remorca ambarcaţiuni de pescuit comercial, poate transporta peştele şi alte vieţuitoare acvatice pescuite de nave/ambarcaţiuni de pescuit comercial sau recoltate manual cu scafandrii din apele teritoriale ale Mării Negre, poate transporta părţi componente ale uneltelor staţionare de pescuit comercial şi anexele acestora sau unelte de pescuit comercial.
    (9) Navele/ambarcaţiunile auxiliare activităţii de pescuit comercial se folosesc pe baza licenţei şi a autorizaţiei de pescuit comercial eliberată navei/ambarcaţiunii de pescuit comercial pe care aceasta o deserveşte sau autorizaţiei de recoltare moluşte şi crustacee.
    (10) Se interzic aruncările în mare a capturilor de peşti şi alte vieţuitoare acvatice.

    ART. 11
    (1) Licenţele de pescuit comercial, autorizaţiile de pescuit comercial/autorizaţiile de pescuit calcan/autorizaţiile de recoltare moluşte şi crustacee şi permisele de pescuit comercial se eliberează prin filialele regionale/Direcţia politici şi inspecţii maritime ANPA, după caz;

    ART. 12
    (1) ANPA stabileşte prin decizie a preşedintelui modul de marcare a uneltelor utilizate la pescuit comercial, precum şi modul de marcare prin geamanduri a uneltelor pasive de pescuit comercial la Marea Neagră, în conformitate cu prevederile regulamentelor europene.
    (2) Beneficiarii dreptului de pescuit comercial au obligaţia să achite la ANPA contravaloarea mărcilor şi să le monteze pe uneltele de pescuit comercial.
    (3) ANPA asigură confecţionarea mărcilor.
    (4) Gestionarea şi evidenţa mărcilor se face de către ANPA prin filialele regionale/Direcţia pentru politici şi inspecţii maritime.
    (5) Uneltele identificate de personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, nemarcate, sunt retrase de la pescuit, aplicându-se prevederile legale în vigoare.

    ART. 13
    (1) Licenţele de pescuit comercial, autorizaţiile de pescuit comercial/autorizaţiile de pescuit calcan/autorizaţiile de recoltare moluşte şi crustacee şi permisele de pescuit comercial pot fi suspendate sau retrase pentru o perioadă de 90 de zile prin decizia preşedintelui ANPA, în baza constatărilor persoanelor cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Licenţa de pescuit comercial se suspendă temporar, prin decizia preşedintelui ANPA, în cazul unei imobilizări temporare sau când a fost suspendată autorizaţia de pescuit comercial pentru o perioadă limitată.
    (3) Punctajul pentru încălcările legislaţiei naţionale şi europene precum şi procedura de suspendare a licenţei de pescuit comercial pentru navele/ambarcaţiunile care pescuiesc în apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă, zona economică exclusivă ale României sunt prezentate în anexa nr. 8., respectiv anexa nr. 9.
    (4) Se înfiinţează în cadrul Direcţiei pentru politici şi inspecţii maritime ANPA, Registru naţional de evidenţă a încălcărilor, unde sunt evidenţiate toate încălcările normelor politicii comune în domeniul pescuitului comise de nave/ambarcaţiuni aflate sub propriul pavilion sau de proprii resortisanţi, inclusiv sancţiunile suportate şi numărul de puncte atribuite. Încălcările comise de navele de pescuit aflate sub propriul pavilion sau de proprii resortisanţi urmăriţi penal în alte state membre sunt, de asemenea, înregistrate de către statele membre în registrul lor naţional privind încălcările în momentul comunicării deciziei definitive de către statul membru de jurisdicţie, în conformitate cu art. 93 din Regulamentului (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului din 20 noiembrie 2009 de stabilire a unui sistem comunitar de control pentru asigurarea respectării normelor politicii comune în domeniul pescuitului.
    (5) Autorizaţia de pescuit comercial/autorizaţia de pescuit calcan/autorizaţia de recoltare moluşte şi crustacee poate fi suspendată sau retrasă, prin decizia preşedintelui ANPA, dacă nava de pescuit în cauză are licenţa de pescuit comercial suspendată, retrasă, sau perioada de valabilitate a expirat.
    (6) Orice modificare privind licenţa de pescuit comercial, autorizaţia de pescuit comercial, autorizaţia de pescuit calcan, autorizaţia de recoltare moluşte şi crustacee, dacă acestea se afla în perioada de valabilitate, se va face cu retragerea vechilor documente, prin emiterea şi eliberarea altor documente, cu respectarea condiţiilor prevăzute în prezentele norme.

    CAP. II
    Comercializarea peştelui
    ART. 14
    (1) Debarcare - reprezintă descărcarea iniţială a oricărei cantităţi de peşte şi alte vieţuitoare acvatice de la bordul unei nave/ambarcaţiuni de pescuit pe uscat.
    (2) Captura realizată în urma pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se descarcă în porturile/punctele de acostare/punctele de debarcare sau în centrele de primă vânzare autorizate, după caz.

    ART. 15
    Porturile/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare care îndeplinesc condiţiile de funcţionare sunt nominalizate prin decizia Preşedintelui ANPA.

    ART. 16
    În vederea nominalizării şi funcţionării, porturile/punctele de debarcare trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    a) să fie situat la malul apei la o distanţă corespunzătoare pentru a putea transporta peştele capturat în condiţii sanitar - veterinare optime;
    b) să fie prevăzute cu dotări care să permită acostarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi descărcarea capturilor, precum şi utilităţile necesare bunei funcţionări;
    c) să fie inscripţionate şi înregistrate sanitar-veterinar;
    d) să deţină dispozitive de cântărire a peştelui.


    ART. 17
    În vederea nominalizării şi funcţionării, centrele de primă vânzare trebuie să deţină:
    a) spaţiu frigorific refrigerare/congelare pentru depozitarea cantităţilor de peşte şi produse din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de debarcare;
    b) dotări cu apă curentă, instalaţie pentru producere fulgi de gheaţă, dispozitive de cântărire, ambalaje.
    c) să deţină înregistrare sanitar-veterinară;
    d) să afişeze program de funcţionare.


    ART. 18
    (1) Control - reprezintă monitorizare şi supraveghere.
    (2) Inspecţie - reprezintă orice control efectuat de către funcţionari cu drept de inspecţie şi control pentru a verifica respectarea normelor politicii comune în domeniul pescuitului şi care se consemnează într-un raport de inspecţie.
    (3) Supraveghere - reprezintă observarea activităţilor de pescuit pe baza reperării navelor de către navele de inspecţie sau de către aeronavele oficiale şi metode tehnice de detectare şi identificare.
    (4) Personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, verifică periodic dacă porturile/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare respectă condiţiile de nominalizare şi funcţionare şi propune măsuri în consecinţă.

    ART. 19
    (1) Capturile de peşte şi alte vieţuitoare acvatice sunt descărcate în porturile/punctele de debarcare/punctele de acostare, după caz, unde se întocmeşte declaraţia de descărcare, al cărei model este prezentat în anexa nr. 10.
    (2) Declaraţia de descărcare se completează de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit în trei exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la portul/punctul de debarcare sau centrul de primă vânzare, după caz;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.


    ART. 21
    (1) Transportul capturilor de peşte şi produse din peşte/moluşte şi crustacee, de la portul/punctul de debarcare/punctul de acostare la centrul de primă vânzare se face cu mijloace de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte autorizate sanitar/veterinar.
    (2) Transportul se poate face pe apă cu nave/ambarcaţiuni deţinătoare de autorizaţie /nave/ambarcaţiuni auxiliare, sau pe uscat cu mijloace de transport specializate şi va fi însoţit de Nota de transport al cărui model este prevăzut în anexa nr. 11.
    (3) Nota de transport se completează înainte de plecarea mijlocului de transport de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii sau reprezentantul punctului de debarcare, după caz, în 3 exemplare care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la Centrul de primă vânzare;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la ambarcaţiune.


    ART. 22
    (1) În centrele de primă vânzare care sunt nominalizate să funcţioneze, comercializarea peştelui şi produselor din peşte se face către persoane fizice autorizate/persoane juridice autorizate care au ca obiect de activitate comercializarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice.
    (2) Agentul economic care desfăşoară activitate de pescuit şi comercializare a peştelui sau administratorul centrului de primă vânzare au obligaţia întocmirii Notei de vânzare la fiecare livrare, cât şi transmiterii acestora la ANPA până la data de 05 ale fiecărei luni, pentru luna precedentă.
    (3) Modelul Notei de vânzare este prezentat în anexa nr. 12.
    (4) Nota de vânzare se va întocmi în trei exemplare, care vor fi distribuite astfel:
    a) originalul - la cumpărător;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea - rămâne la cotor, la centrul de primă vânzare;


    ART. 23
    (1) Colectarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice capturate în urma pescuitului comercial/recoltării manuale unde nu sunt condiţii de amplasare a punctelor de debarcare se face în punctele de acostare, iar transportul de la punctele de acostare la centrele de primă vânzare se face cu mijloace de transport specializate autorizate sanitar/veterinar.
    (2) Punctele de acostare sunt locurile din care navele/ambarcaţiunile care deţin licenţă de pescuit pleacă la pescuit şi revin de la pescuit. Locaţia punctelor de acostare va fi comunicată în scris filialelor regionale/Direcţiei politici şi inspecţii maritime ANPA la eliberarea autorizaţiei şi ori de câte ori apar modificări.

    CAP. III
    Pescuitul comercial în Marea Neagră, cu excepţia ariilor naturale protejate
    ART. 24
    (1) Perioada aferentă activităţilor de pescuit în Marea Neagră se calculează din momentul plecării navei/ambarcaţiunii de pescuit din portul de bază spre zona de pescuit, până în momentul întoarcerii navei în portul de bază având recuperate uneltele folosite la pescuit, este multiplu de 24 de ore şi se exprimă în zile de activităţi de pescuit.
    (2) Pescuitul în Marea Neagră la scară redusă reprezintă pescuitul desfăşurat de către ambarcaţiuni cu lungime totală de până la 12 m şi care nu utilizează unelte tractate.

    ART. 25
    (1) Toate navele de pescuit cu o lungime egală sau mai mare de 12 metri trebuie să fie echipate cu sistem de monitorizare prin satelit (VMS).
    (2) Navele de pescuit cu lungime totală mai mică de 15 metri sunt scutite de obligaţia de a echipa navele cu sistem de monitorizare prin satelit (VMS), dacă acestea:
    (a) operează exclusiv în apele teritoriale; sau
    (b) nu se află pe mare pentru o perioadă mai lungă de 24 de ore între momentul plecării şi cel al întoarcerii în port.

    ART. 26
    Sistemele de monitorizare prin satelit (VMS) şi de transmitere electronică a datelor trebuie să fie conectate în permanenţă în timpul cât nava se află în activitate pe mare.

    ART. 27
    Înainte cu două ore de a ieşi/intra în/din mare, ambarcaţiunile/navele de pescuit autorizate au obligaţia să anunţe inspectorul zonal ANPA.

    ART. 28
    (1) ANPA ţine evidenţa tuturor ambarcaţiunilor de pescuit al calcanului şi rechinului prin completarea Registrului de evidenţă în care se înscriu toate intrările şi ieşirile ambarcaţiunilor.
    (2) Modelul registrului de evidenţă a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit este prezentat în anexa nr. 13.

    ART. 29
    (1) În timpul activităţii de pescuit comandanţii navelor de pescuit cu lungimi mai mari sau egale de 12 m au obligaţia de a completa zilnic Jurnalul de pescuit al Uniunii Europene aplicabil la Marea Neagră şi/sau jurnalul electronic de pescuit aflat la bord, în care este inclusă şi declaraţia de descărcare.
    (2) Modelul Jurnalului de pescuit al Uniunii Europene aplicabil la Marea Neagră este prezentat în anexa nr. 14.

    ART. 30
    (1) Jurnalul de pescuit este transmis în format electronic la ANPA după încheierea ultimei operaţiuni de pescuit şi înainte de intrarea în port pentru navele de pescuit cu o lungime totală de 12 m sau mai mare şi în format de hârtie, până în data de 5 a fiecărei luni pentru luna anterioară, pentru ambarcaţiunile mai mici de 12 m.
    (2) Sunt scutiţi de la transmiterea Jurnalului de pescuit în format electronic la ANPA după încheierea ultimei operaţiuni de pescuit şi înainte de intrarea în port, ambarcaţiunile de pescuit cu o lungime totală mai mică de 15 m dacă:
    a) operează exclusiv în apele teritoriale ale statului membru de pavilion; sau
    b) nu se află pe mare pentru o perioadă mai lungă de 24 de ore între momentul plecării şi cel al întoarcerii în port.


    ART. 31
    (1) Conducătorii navelor de pescuit cu lungimi mai mici de 12 m au obligaţia să completeze la întoarcerea în port jurnalul de pescuit costier.
    (2) Modelul jurnalului de pescuit costier este prezentat în anexa nr. 15.

    ART. 32
    Dispoziţiile art. 31 se aplică şi conducătorilor navelor de pescuit care utilizează unelte fixe de tip talian.

    ART. 33
    (1) Jurnalele de pescuit costier se completează în 2 exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - se depune la ANPA până la data de 05 ale fiecărei luni;
    b) exemplarul al doilea - rămâne la cotor, la nava/ambarcaţiunea de pescuit.

    (2) Instrucţiunile de completare a jurnalului de pescuit pe suport de hârtie sunt prezentate în anexa nr. 16, codurile uneltelor de pescuit comercial sunt prezentate în anexa nr. 17., iar codurile speciilor de peşti sunt prezentate în anexa nr. 18.

    ART. 34
    (1) Comandanţii navelor/ambarcaţiunilor de pescuit cu o lungime totală mai mare sau egală de 12 metri angajaţi în activităţi de pescuit privind stocuri care fac obiectul unui plan multianual şi care sunt obligaţi să înregistreze electronic datele din jurnalul de pescuit trebuie să notifice ANPA, cu cel puţin 2 ore înainte de ora estimată de sosire în port, următoarele informaţii:
    (a) numărul de identificare externă a navei şi numele navei de pescuit;
    (b) numele portului de destinaţie şi scopul escalei, cum ar fi debarcarea, transbordarea sau accesul la servicii;
    (c) datele între care are loc ieşirea în larg şi zonele geografice relevante în care s-au efectuat capturi;
    (d) data şi ora estimată a sosirii în port;
    (e) cantităţile din fiecare specie înregistrate în jurnalul de pescuit;
    (f) cantităţile din fiecare specie care vor fi debarcate sau transbordate;
    (2) Comandanţii navelor/ambarcaţiunilor de pescuit calcan şi rechin trebuie să anunţe telefonic/SMS cu cel puţin două ore înainte ora ieşirii la pescuit şi cu două ore înainte sosirea de la pescuitul calcanului.

    ART. 35
    (1) Navele/ambarcaţiunile deţinătoare de autorizaţii de pescuit calcan au următoarele obligaţii:
    a) să respecte zona/cota de pescuit alocată;
    b) să descarce peştele capturat în portul/punctul de debarcare arondat şi să-l transporte obligatoriu la centrul de primă vânzare arondat;
    c) să folosească unelte (setci) cu latura ochiului egală sau mai mare de 400 mm.
    d) dimensiunea minimă pentru calcan la descărcare să fie de cel puţin 45 cm (măsurată de la vârful botului până la capătul cozii), în conformitate cu prevederile art. 18 din Regulamentul (CE) nr. 850/98 al Consiliului în ceea ce priveşte determinarea dimensiunii ochiurilor de plasă şi evaluarea grosimii firului plaselor de pescuit;
    e) să noteze în jurnalul de pescuit data şi ora lansării şi virării setcilor de calcan şi rechin, poziţia (latitudinea, longitudinea, adâncimea) de instalare a uneltelor (setcilor) şi lungimea instalată a lavelor de setci, precum şi numărul de persoane implicate în astfel de activităţi;
    f) să respecte perioada de prohibiţie a pescuitului de calcan conform prevederilor regulamentelor europene în vigoare.
    g) să anunţe telefonic/SMS cu cel puţin două ore înainte ora ieşirii la pescuit şi cu două ore înaintea sosirii de la pescuitul calcanului.
    h) în apele Uniunii Europene ale Mării Negre pescuitul se desfăşoară conform prevederilor Regulamentului anual (CE) de stabilire a posibilităţilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagră.

    (2) Pentru capturile de calcan şi rechin la Marea Neagră, Jurnalului de pescuit se completează şi se transmite la ANPA în maxim 48 de ore de la descărcarea capturilor.
    (3) Toate capturile de calcan şi de rechin se înregistrează.

    ART. 36
    Marja de toleranţă permisă în estimările înregistrate în jurnalul de pescuit cu privire la cantităţile în kilograme de peşte şi alte vieţuitoare acvatice păstrate la bord este de maxim 10 % pentru toate speciile.

    ART. 37
    Speciile de peşti/moluşte/crustacee capturate la Marea Neagră sunt menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecărei specii.

    ART. 38
    (1) Comandanţii navelor de pescuit au obligaţia de a semnala prezenţa delfinilor în zona de pescuit, prin completarea fişei de semnalare a delfinilor.
    (2) Modelul fişei de semnalare a delfinilor este prezentat în anexa nr. 19.
    (3) Fişele de semnalare a delfinilor sunt transmise la ANPA în termen de 48 ore, de la finalizarea activităţii de pescuit comercial.

    ART. 39
    Licenţele de pescuit comercial, autorizaţiile de pescuit comercial/autorizaţiile de pescuit calcan/autorizaţiile de recoltare moluşte şi crustacee şi permisele de pescuit comercial emise anterior prezentului ordin îşi păstrează valabilitatea până la data expirării valabilităţii acestora.

    ART. 40
    Controlul respectării prevederilor prezentului ordin precum şi controlul documentelor prevăzute de acesta se realizează de către personalul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

    ART. 41
    Anexele nr. 1 - 19 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1


        Faţă
 (a se vedea imaginea asociată)
     ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
     │ │
     │ │
     │ LICENŢĂ DE PESCUIT COMERCIAL │
     │ LA MAREA NEAGRĂ │
     │ │
     │ Nr. ......... din ......... │
     │ Numărul de identificare din Fişierul Navelor şi Ambarcaţiunilor │
     │ de Pescuit (CFR): │
     │ .................. │
     │ │
     │ DATE DE IDENTIFICARE │
     │ │
     │ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul A.N.R.: .......... /.......... │
     │ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: .......... │
     │ 3. Punct de acostare/Portul de bază/punct de debarcare: .......... │
     │ 4. Marcajul exterior: .......... │
     │ 5. Indicativul radio: .......... │
     │ 6. Numele proprietarului: .......... │
     │ 7. Adresa proprietarului: .......... │
     │ 8. Operator*): .......... │
     │ │
     │ CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE │
     │ │
     │ 1. Puterea motorului principal: .......... kW │
     │ 2. Lungimea maximă: .......... m │
     │ 3. Lungimea între perpendiculare: ......... m │
     │ 4. Tonajul brut: .......... TRB │
     │ 5. Unelte de pescuit deţinute**) - tip/cod/număr/marcă: .......... │
     │ 6. Zone de pescuit: .......... │
     │ │
     │ PREŞEDINTE, │
     │ │
     │ │
     └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

        Verso
                                      Valabilitate
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

                                          Menţiuni


──────────
    *) Se va menţiona persoana juridică, titulara autorizaţiei de pescuit comercial;
    **) La "Menţiuni" se vor înscrie modificările privind tipul, numărul şi mărcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit/după caz.
──────────

    ANEXA 2


        Faţă
 (a se vedea imaginea asociată)
     ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
     │ │
     │ │
     │ LICENŢĂ DE PESCUIT COMERCIAL │
     │ ÎN APE CONTINENTALE │
     │ Nr. ......... din ......... │
     │ Numărul de identificare din Fişierul Navelor şi Ambarcaţiunilor │
     │ de Pescuit (CFR): │
     │ .................. │
     │ │
     │ DATE DE IDENTIFICARE │
     │ │
     │ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul A.N.R.: .......... /.......... │
     │ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: .......... │
     │ 3. Punct de acostare/Portul de bază/punct de debarcare: ............... │
     │ 4. Marcajul exterior: .......... │
     │ 5. Indicativul radio: .......... │
     │ 6. Numele proprietarului: .......... │
     │ 7. Adresa proprietarului: .......... │
     │ 8. *) Operatori (număr): .......... │
     │ │
     │ CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE │
     │ │
     │ 1. Puterea motorului principal: .......... kW │
     │ 2. Lungimea maximă: .......... m │
     │ 3. Lungimea între perpendiculare: ......... m │
     │ 4. Tonajul brut: .......... TRB │
     │ 5. Unelte de pescuit deţinute - tip/număr/marcă: │
     │ ...................................................................... │
     │ ...................................................................... │
     │ ...................................................................... │
     │ 6. Zone de pescuit: │
     │ ...................................................................... │
     │ │
     │ PREŞEDINTE, │
     │ │
     │ │
     └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

        Verso
                                      Valabilitate
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

                                          Menţiuni


──────────
    *) Se va menţiona persoana juridică, titulara autorizaţiei de pescuit comercial;
    **) La "Menţiuni" se vor înscrie modificările privind tipul, numărul şi mărcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit/după caz.
──────────

    ANEXA 3


        Faţă
 (a se vedea imaginea asociată)
     ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
     │ │
     │ LICENŢĂ │
     │ PENTRU ACTIVITĂŢI AUXILIARE PESCUITULUI │
     │ Nr. ......... din ......... │
     │ Numărul de identificare din Fişierul Navelor şi Ambarcaţiunilor │
     │ de Pescuit (CFR): │
     │ .................. │
     │ │
     │ DATE DE IDENTIFICARE │
     │ │
     │ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul A.N.R.: .......... /.......... │
     │ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: .......... │
     │ 3. Punct de acostare/Portul de bază/punct de debarcare: .......... │
     │ 4. Marcajul exterior: .......... │
     │ 5. Numele proprietarului: .......... │
     │ 6. Adresa proprietarului: .......... │
     │ 7. Operatori*) .......... │
     │ │
     │ CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE │
     │ │
     │ 1. Puterea motorului principal: .......... kW │
     │ 2. Lungimea maximă: .......... m │
     │ 3. Lungimea între perpendiculare: ......... m │
     │ 4. Tonajul brut: .......... TRB │
     │ 5. Unelte de pescuit - fără unelte de pescuit, desfăşoară activităţi │
     │ auxiliare pescuitului │
     │ 6. Zona .............................................................. │
     │ │
     │ PREŞEDINTE, │
     │ │
     │ │
     └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

        Verso
                                      Valabilitate
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │ Anul │ │ Anul │ │
     ├──────────────────┤ ├───────────────────┤ │
     │ │ │ │ │
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     │Inspector ........│ │Inspector ........ │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

                                          Menţiuni


──────────
    *) Se va menţiona persoana juridică, titulara autorizaţiei de pescuit comercial;
──────────

    ANEXA 4


        Pagina 1

        AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURĂ

        PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL
        Seria 0001
        nr. ...... din ..........
 (a se vedea imaginea asociată)


        Numele ..........
        Prenumele ..........
        Data naşterii (an/luna/zi):
        ........../ ........../ ..........
            ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
        CNP └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
        BI/CI seria .......... Nr. .........
        Domiciliul stabil ..................
        .........................................
        Acest permis vă conferă dreptul să desfăşuraţi o activitate tradiţională:
     pescuitul. Protejaţi resursa piscicolă pentru ca această tradiţie să dureze.

                                      PREŞEDINTE,
        Pagina 2
                                      VIZE ANUALE

     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │De la ............│ Viza │De la ............ │ Viza │
     │Până la ..........│ │Până la .......... │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

        Coperta

        AGENŢIA
        NAŢIONALĂ
        PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURĂ


 (a se vedea imaginea asociată)


        PERMIS
        DE PESCUIT
        COMERCIAL


    ANEXA 5


        Faţă:
                                      AUTORIZAŢIE
                                  DE PESCUIT COMERCIAL
                                Nr. ..... din ..........
                      Valabilă de la .......... până la .........

        Titular: .......... Adresa: .........., înregistrare fiscală ..........,
     poate pescui comercial în zonele: .......... cu ambarcaţiunea de pescuit cu
     ROM .........., marcaj exterior .......... şi un număr de ........ operatori.
     Punct de acostare/Port de bază/Punct de debarcare .......... Centru de primă
     vânzare ..........

                                      PREŞEDINTE,
        Verso
        UNELTE DE PESCUIT: tip ........ număr ............

        COTE
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │SPECIA │ZONA │ZONA │ZONA │
     │ ├──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │Cota alocată (t) │Cota alocată (t) │Cota alocată (t) │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │- │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

        Emitent,
        L.S.

        Tabel anexat autorizaţiei de pescuit comercial
     ┌────┬────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────────────┐
     │Nr. │Nume/prenume operator │CNP │Număr permis de pescuit │
     │crt.│ │ │comercial │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     └────┴────────────────────────────┴─────────────┴────────────────────────────┘
        Emitent,
        L.S.


    ANEXA 6

    Faţă
    AUTORIZAŢIE DE PESCUIT CALCAN
    Nr. .......... din ..........
    Nava/Ambarcaţiunea (Nume, ROM) .........................................
    Proprietar ambarcaţiune: (numele şi prenumele) .........................
    Operator (titular autorizaţie) .........................................
    Marcaj exterior ........................................................
    Zona de pescuit ........................................................
    Port/Punct de debarcare ................................................
    Centru de primă vânzare ................................................
    Valabilitate ...................
    Preşedinte,
    Verso
    Unelte de pescuit:
    Tip ..............
    Buc ..............
    Mărci ............
    Cota alocată (kg):
    1. ...............
    2. ...............
    3. ...............
    Condiţii de desfăşurare a pescuitului:
    1. În apele comunitare ale Mării Negre pescuitul se desfăşoară potrivit prevederilor regulamentului anual (CE) de stabilire a posibilităţilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagră.
    2. Dimensiunea legală minimă autorizată a ochiurilor de plasă în cazul plaselor de fund (setci pentru calcan) utilizate la pescuitul de calcan este: a/2a (mm) = 200/400.
    3. Dimensiunea minimă a calcanului debarcat este de 45 cm, măsurată de la vârful botului la terminarea cozii.
    4. a) Se va respecta portul/punctul de debarcare arondat capturilor de calcan.
    b) Se anunţă personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) privind ieşirea la pescuit şi intrarea de la pescuit.
    c) Predarea peştelui se face la centrul de primă vânzare nominalizat în autorizaţia specială de pescuit al calcanului.
    d) Toate capturile de calcan se înregistrează.

    Emitent,
    L.S.
    Tabel anexat autorizaţiei de pescuit calcan

┌────┬─────────────┬───┬───────────────┐
│Nr. │Nume/prenume │CNP│Număr permis de│
│crt.│operator │ │pescuit │
│ │ │ │comercial │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───┼───────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴─────────────┴───┴───────────────┘

    Emitent,
    L.S.

    ANEXA 7


        Faţă

                     AUTORIZAŢIE DE RECOLTARE MOLUŞTE ŞI CRUSTACEE
                              Nr. .......... din .........
                      Valabilă de la .......... până la ..........


        Utilizator ambarcaţiune: (numele şi prenumele) ............................

        Sediul .........., înregistrare fiscală ..........., poate recolta moluşte
     şi crustacee din Marea Neagră cu nava/ambarcaţiunea având arcaj exterior
     .......... şi un număr de .......... scafandri.
        Porturi/Puncte de debarcare ................
        Centre de primă vânzare ....................

                                      Preşedinte,

        Verso

        UNELTE DE PESCUIT: Recoltare manuală, fără unelte de pescuit

        COTE
     ┌──────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
     │SPECIA │ZONA │ZONA │ZONA │
     │ ├──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │Cota alocată (t) │Cota alocată (t) │Cota alocată (t) │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
     │ │ │- │ │
     └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘

        Emitent,
        L.S

        Tabel anexat autorizaţiei de recoltat moluşte şi crustacee
     ┌────┬────────────────────────────┬─────────────┬────────────────────────────┐
     │Nr. │Nume/prenume operator │CNP │Număr permis de pescuit │
     │crt.│ │ │comercial │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     ├────┼────────────────────────────┼─────────────┼────────────────────────────┤
     │ │ │ │ │
     └────┴────────────────────────────┴─────────────┴────────────────────────────┘

        Emitent,
        L.S


    ANEXA 8

    Puncte care trebuie atribuite pentru
    încălcări ale legislaţiei naţionale şi comunitare

┌───┬───────────────────────────┬──────┐
│Nr.│Încălcare gravă │Puncte│
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Neîndeplinirea obligaţiilor│ │
│ │de a înregistra şi de a │ │
│ │raporta │ │
│ │capturile şi datele │ │
│ │referitoare la capturi, │ │
│ │inclusiv datele care │ │
│ │trebuie transmise prin │ │
│ │sistemul de monitorizare a │ │
│ │navelor prin │ │
│ │satelit [art. 90, alin. (1)│ │
│ │din Regulamentul (CE) nr. │ │
│ │1224/2009 │ │
│ │al Consiliului din 20 │ │
│ │noiembrie 2009 de stabilire│ │
│ │a unui sistem │ │
│ │comunitar de control pentru│ │
│ │asigurarea respectării │ │
│ │normelor │ │
│ │politicii comune în │ │
│ │domeniul pescuitului, de │ │
│1. │modificare a │3 │
│ │Regulamentelor(CE) nr. 847/│ │
│ │96, (CE) nr. 2371/2002, │ │
│ │(CE) │ │
│ │nr. 811/2004, (CE) nr. 768/│ │
│ │2005, (CE) nr. 2115/2005, │ │
│ │(CE) │ │
│ │nr. 2166/2005, (CE) nr. 388│ │
│ │/2006, (CE) nr. 509/2007, │ │
│ │(CE) │ │
│ │nr. 676/2007, (CE) nr. 1098│ │
│ │/2007, (CE) nr. 1300/2008, │ │
│ │(CE) │ │
│ │nr. 1342/2008 şi de │ │
│ │abrogare a Regulamentelor │ │
│ │(CEE) nr. 2847/93, │ │
│ │(CE) nr. 1627/94 şi (CE) │ │
│ │nr. 1966/2006. coroborat cu│ │
│ │art. 42, │ │
│ │alin. (1), litera (a) şi cu│ │
│ │art. 3 alin. (1), litera │ │
│ │(b) din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1005/│ │
│ │2008 al Consiliului din 29 │ │
│ │septembrie │ │
│ │2008 de de instituire a │ │
│ │unui sistem comunitar │ │
│ │pentru prevenirea, │ │
│ │descurajarea şi eliminarea │ │
│ │pescuitului ilegal, │ │
│ │nedeclarat şi │ │
│ │nereglementat, de │ │
│ │modificare a Regulamentelor│ │
│ │(CEE) nr. 2847/93, │ │
│ │(CE) nr. 1936/2001 şi (CE) │ │
│ │nr. 601/2004 şi de abrogare│ │
│ │a │ │
│ │Regulamentelor (CE) nr. │ │
│ │1093/94 şi (CE) nr. 1447/ │ │
│ │1999]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Utilizarea de unelte │ │
│ │interzise sau neconforme │ │
│ │conform legislaţiei │ │
│ │UE [art. 90, alin. (1) din │ │
│2. │Regulamentul (CE) nr. 1224/│4 │
│ │2009 │ │
│ │coroborat cu art. 42, alin.│ │
│ │(1), litera (a) şi cu art. │ │
│ │3, │ │
│ │alin. (1), litera (e) din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1005/│ │
│ │2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Falsificarea sau │ │
│ │disimularea însemnelor, │ │
│ │identităţii sau a │ │
│3. │numărului de înmatriculare │5 │
│ │[art. 90, alin. (1) din din│ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 coroborat cu art. 42, │ │
│ │alin. (1), │ │
│ │litera (a) şi cu art. 3, │ │
│ │alin. (1), litera (f) din │ │
│ │Regulamentul │ │
│ │(CE) nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Disimularea, alterarea sau │ │
│ │suprimarea elementelor │ │
│ │doveditoare │ │
│ │care prezintă interes │ │
│4. │într-o anchetă [art. 90, │5 │
│ │alin. (1) din din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 coroborat cu art. 42, │ │
│ │alin. (1), │ │
│ │litera (a) şi cu art. 3, │ │
│ │alin. (1), litera (g) din │ │
│ │Regulamentul │ │
│ │(CE) nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Îmbarcarea, transbordarea │ │
│ │sau debarcarea de peşte sub│ │
│ │dimensiunile minime, │ │
│ │încălcând legislaţia în │ │
│5. │vigoare [art. 90, │5 │
│ │alin. (1) din din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 coroborat cu │ │
│ │art. 42, alin. (1), litera │ │
│ │(a) şi cu art. 3, alin. │ │
│ │(1), litera │ │
│ │(i) din Regulamentul (CE) │ │
│ │nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Realizarea de activităţi de│ │
│ │pescuit în zona unei │ │
│ │organizaţii │ │
│ │regionale de gestionare a │ │
│ │pescuitului într-un mod │ │
│6. │care să nu │5 │
│ │respecte sau să contravină │ │
│ │măsurilor de conservare şi │ │
│ │gestionare │ │
│ │ale respectivei organizaţii│ │
│ │[art. 90, alin. (1) din din│ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 coroborat cu art. 42, │ │
│ │alin. (1), │ │
│ │litera (a) şi cu art. 3, │ │
│ │alin. (1), litera (k) din │ │
│ │Regulamentul │ │
│ │(CE) nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Pescuitul în absenţa unei │ │
│ │licenţe valabile, a unei │ │
│ │autorizaţii │ │
│ │sau a unui permis emis de │ │
│ │statul de pavilion sau de │ │
│7. │statul de │7 │
│ │coastă corespunzător [art. │ │
│ │90, alin. (1) din din │ │
│ │Regulamentul │ │
│ │(CE) nr. 1224/2009 │ │
│ │coroborat cu art. 42, alin.│ │
│ │(1), litera (a) şi │ │
│ │cu art. 3, alin. (1), │ │
│ │litera (a) din Regulamentul│ │
│ │(CE) │ │
│ │nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Pescuitul într-o zonă │ │
│ │închisă sau în timpul unei │ │
│ │sezon închis, │ │
│ │fără o cotă alocată, după │ │
│8. │atingerea unei cote sau │6 │
│ │dincolo de o │ │
│ │limită de adâncime [art. │ │
│ │90, alin. (1) din din │ │
│ │Regulamentul (CE) │ │
│ │nr. 1224/2009 coroborat cu │ │
│ │art. 42, alin. (1), litera │ │
│ │(a) şi cu │ │
│ │art. 3, alin. (1), litera │ │
│ │(c) din Regulamentul (CE) │ │
│ │nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Pescuit direcţionat pentru │ │
│ │un stoc care face obiectul │ │
│ │unui │ │
│ │moratoriu sau pentru care │ │
│9. │pescuitul este interzis │7 │
│ │[art. 90, │ │
│ │alin. (1), din din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 coroborat cu │ │
│ │art. 42, alin. (1), litera │ │
│ │(a) şi cu art. 3, alin. │ │
│ │(1), litera │ │
│ │(d) din Regulamentul (CE) │ │
│ │nr. 1005/2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Obstrucţionarea activităţii│ │
│ │inspectorilor în │ │
│ │exercitarea │ │
│ │atribuţiilor de control │ │
│ │privind respectarea │ │
│ │măsurilor de │ │
│ │conservare şi gestionare │ │
│10.│aplicabile sau a │7 │
│ │activităţii │ │
│ │observatorilor în │ │
│ │exercitarea atribuţiilor de│ │
│ │observare a │ │
│ │respectării normelor │ │
│ │aplicabile ale Uniunii │ │
│ │[art. 90, alin. (1) │ │
│ │din Regulamentul (CE) nr. │ │
│ │1224/2009 coroborat cu art.│ │
│ │42, │ │
│ │alin. (1), litera (a) şi cu│ │
│ │art. 3, alin. (1), litera │ │
│ │(h) din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1005/│ │
│ │2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Transbordarea către nave de│ │
│ │pescuit identificate ca │ │
│ │fiind │ │
│ │implicate în activităţi de │ │
│ │pescuit INN în sensul │ │
│ │Regulamentului │ │
│ │(CE) nr. 1005/2008, în │ │
│ │special pe cele incluse pe │ │
│ │lista de nave │ │
│11.│de pescuit INN a Uniunii │7 │
│ │sau pe lista de nave de │ │
│ │pescuit INN a │ │
│ │unei organizaţii regionale │ │
│ │de gestionare a │ │
│ │pescuitului, precum şi │ │
│ │participarea la operaţiuni │ │
│ │comune de pescuit cu │ │
│ │respectivele nave │ │
│ │sau sprijinirea sau │ │
│ │realimentarea acestora │ │
│ │[art. 90, alin. (1) │ │
│ │din din Regulamentul (CE) │ │
│ │nr. 1224/2009 coroborat cu │ │
│ │art. 42, │ │
│ │alin. (1), litera (a) şi cu│ │
│ │art. 3, alin. (1), litera │ │
│ │(j) din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1005/│ │
│ │2008]. │ │
├───┼───────────────────────────┼──────┤
│ │Utilizarea unei nave de │ │
│ │pescuit fără naţionalitate,│ │
│ │care este │ │
│ │deci o navă apatridă în │ │
│ │conformitate cu dreptul │ │
│12.│internaţional │7 │
│ │[art. 90, alin. (1) din din│ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1224/│ │
│ │2009 │ │
│ │coroborat cu art. 42, alin.│ │
│ │(1), litera (a) şi cu art. │ │
│ │3, │ │
│ │alin. (1), litera (l) din │ │
│ │Regulamentul (CE) nr. 1005/│ │
│ │2008]. │ │
└───┴───────────────────────────┴──────┘


    ANEXA 9

    Procedura de suspendare a licenţei de pescuit pentru
    ambarcaţiunile care pescuiesc în habitatele
    piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 lit. g) din Ordonanţa
    de Urgenţa a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura

┌───┬───────────┬──────────────────────┐
│Nr.│Puncte │Perioadă de suspendare│
│ │acumulate │licenţă │
├───┼───────────┼──────────────────────┤
│1. │18 │două luni │
├───┼───────────┼──────────────────────┤
│2. │36 │patru luni │
├───┼───────────┼──────────────────────┤
│3. │54 │opt luni │
├───┼───────────┼──────────────────────┤
│4. │72 │un an │
├───┼───────────┼──────────────────────┤
│5. │90 │retragere permanentă │
└───┴───────────┴──────────────────────┘

    La suspendarea temporară a licenţei de pescuit:
    - dacă o licenţă de pescuit a fost suspendată în conformitate cu art. 129 din Regulamentul (CE) nr. 404/2011 al Comisiei din 8 aprilie 2011 de stabilire a normelor detaliate de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului de stabilire a unui sistem comunitar de control pentru asigurarea respectării normelor politicii comune în domeniul pescuitului, punctele pe baza cărora licenţa de pescuit a fost suspendată nu se anulează. Toate punctele noi atribuite titularului licenţei de pescuit se adaugă punctelor existente, în sensul art. 129 din Regulamentul (CE) nr. 404/2011.
    – pentru aplicarea art. 92, alin. (3) din din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului din 20 noiembrie 2009 de stabilire a unui sistem comunitar de control pentru asigurarea respectării normelor politicii comune în domeniul pescuitului, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 847/96, (CE) nr. 2371/2002, (CE) nr. 811/2004, (CE) nr. 768/2005, (CE) nr. 2115/2005, (CE) nr. 2166/2005, (CE) nr. 388/2006, (CE) nr. 509/2007, (CE) nr. 676/2007, (CE) nr. 1098/2007, (CE) nr. 1300/2008, (CE) nr. 1342/2008 şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 2847/93, (CE) nr. 1627/94 şi (CE) nr. 1966/2006, dacă, în conformitate cu art. 92, alin. (4) din acelaşi Regulament, au fost anulate puncte, se consideră că licenţa de pescuit a titularului licenţei nu a fost suspendată în conformitate cu art. 129 din Regulamentul de (CE) nr. 404/2011.
    – se anulează două puncte, cu condiţia ca totalul punctelor atribuite titularului licenţei de pescuit pentru nava de pescuit vizată să depăşească două puncte, în cazul în care:

    (a) nava de pescuit care a fost utilizată pentru comiterea încălcării pentru care s-au atribuit punctele utilizează ulterior sistemul VMS sau înregistrează şi transmite ulterior, pe cale electronică, date din jurnalul de pescuit, din declaraţia de transbordare şi din declaraţia de debarcare fără a avea obligaţia legală de a utiliza aceste tehnologii;
    (b) în cazul în care titularul licenţei de pescuit participă în mod voluntar, după atribuirea punctelor, la o campanie ştiinţifică pentru îmbunătăţirea procesului de selecţie a uneltelor de pescuit;
    (c) în cazul în care titularul licenţei de pescuit este membru al unei organizaţii de producători şi acceptă un plan de pescuit adoptat de organizaţia de producători în anul următor atribuirii punctelor, plan care presupune o reducere cu 10% a posibilităţilor de pescuit ale titularului licenţei de pescuit;
    (d) dacă titularul licenţei de pescuit decide să participe la o activitate de pescuit care face parte dintr-o schemă de etichetare ecologică menită să certifice şi să promoveze etichete pentru produse provenind din activităţile de pescuit maritim bine gestionate şi care se concentrează asupra chestiunilor legate de utilizarea sustenabilă a resurselor piscicole;
    - dacă titularul unei licenţe de pescuit nu comite o altă încălcare gravă în termen de trei ani de la data ultimei încălcări grave, toate punctele de pe licenţa de pescuit se elimină.

    La suspendarea permanentă a licenţei de pescuit:
    - Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură denumită în continuare ANPA informează imediat titularul licenţei de pescuit cu privire la suspendarea sau retragerea permanentă a licenţei sale;
    – titularul licenţei de pescuit suspendate sau retrase se asigură că activităţile de pescuit ale navei vizate încetează imediat. Acesta se asigură că respectiva navă se îndreaptă imediat către portul său de origine sau către un port indicat de ANPA. În timpul călătoriei, uneltele de pescuit trebuie strânse şi arimate în conformitate cu articolul 47 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009. Titularul unei licenţe de pescuit suspendate sau retrase se asigură că toate capturile aflate la bordul navei de pescuit sunt manipulate în conformitate cu instrucţiunile ANPA;
    – nava de pescuit a cărei licenţă de pescuit a fost suspendată sau retrasă permanent este identificată drept navă fără licenţă de pescuit în Registrul naţional menţionat la art. 15. alin. (1) din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea şi exploatarea durabilă a resurselor piscicole în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului. Respectiva navă de pescuit se va identifica în acelaşi mod şi în Registrul flotei de pescuit al UE menţionat la art. 15, alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002.
    – retragerea permanentă a unei licenţe de pescuit în conformitate cu art. 129, alin. (2) din Regulamentului (CE) nr. 404/2011, nu afectează nivelurile de referinţă ale statului membru care a emis licenţa, conform art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002.
    – ANPA actualizează fără întârziere lista menţionată la art. 116, alin. (1), litera (d) din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 indicând toate punctele atribuite, suspendările şi retragerile permanente subsecvente ale licenţelor de pescuit, inclusiv data la care acestea devin aplicabile şi durata aplicării lor.
    – în cazul în care o navă de pescuit a cărei licenţă de pescuit a fost suspendată sau retrasă permanent în conformitate cu art. 129 din Regulamentului (CE) nr. 404/2011 realizează activităţi de pescuit în timpul perioadei de suspendare sau după retragerea permanentă a licenţei de pescuit, ANPA ia măsuri imediate pentru respectarea legislaţiei, în conformitate cu prevederile art. 91 din din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009.
    – nava de pescuit a cărei licenţă de pescuit a fost suspendată sau retrasă poate, dacă este cazul, să fie inclusă pe lista UE cu navele care au realizat activităţi de pescuit INN, în conformitate cu art. 27 din Regulamentul (CE) nr. 1005/2008 al Consiliului din 29 septembrie 2008 de de instituire a unui sistem comunitar pentru prevenirea, descurajarea şi eliminarea pescuitulRegulamentelor (CEE) nr. 2847/93, (CE) nr. 1936/2001 şi (CE) nr. 601/2004 şi de abrogare a

    Regulamentelor (CE) nr. 1093/94
   şi (CE) nr. 1447/1999.

    ANEXA 10


        DECLARAŢIA DE DESCĂRCARE:
        Numele şi prenumele Nr. permis Nr. Licenţă/ Ambarcaţiunea
                                               data eliberării Nr. Fişier

                                    ANPA Nr. 000001
                                Declaraţia de descărcare
                                    Data ..........

        S-au descărcat la punctul de debarcare .......... următoarele cantităţi de
     peşte capturate:
     ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
     Nr. Crt Zona de pescuit Specia Modul de prezentare Cantitatea (kg)
     ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

     ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

     ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
          Am predat, Am primit,
          .......... (numele şi prenumele)
      (numele şi prenumele) ..........
       ................. (semnătura)
          (semnătura) ..........
           .......... L.S.
             L.S.


    ANEXA 11

    Notă de transport

                                  NOTĂ DE TRANSPORT


     Agenţia Naţională
     pentru Pescuit şi ┌───────────────────┐
     Acvacultură │ Notă de transport │Seria ... Nr. ...
    ┌──────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┐
    │Originea produsului │Ziua ... Luna .... │Destinaţia │
    │ │Anul ...... │ │
    ├──────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┤
    │Numele navei / │Auto/Ambarcaţiune │Centrul de primă │
    │ambarcaţiunii │Nr. ........... │vânzare ........ │
    │.................... │Proprietar │................ │
    ├──────────────────────┤Licenţă de │Administrator ...│
    │Nr. fişier .......... │transport nr. .....│Adresa ..........│
    │ │eliberată de ......│ │
    ├────┬──────┬──────────┼──────────┬────────┴───────┬─────────┤
    │Nr. │Specia│Modul de │Cantitatea│ Calitate*) │Cantitate│
    │crt.│ │prezentare│per ├─────┬─┬─┬──────┤totală │
    │ │ │ │ambalaj │Extra│A│B│Retras│ (kg) │
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
    │ │TOTAL:│ X │ X │ X │X│X│ X │ │
    └────┴──────┴──────────┴──────────┴─────┴─┴─┴──────┴─────────┘

    -------
        *) Se va marca cu X.


        Proprietar navă/ambarcaţiune/Reprezentant, Conducător auto
        ......................................... Numele şi prenumele
        Numele şi prenumele ............................

             Ştampila .................... B.I./C.I. seria ..... nr. ......
                                                   Eliberat(ă) de ................
             Semnătura ............... la data .....................

                                                   Semnătura ..................


    ANEXA 12


        Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
        - N - numele şi prenumele administratorului;
        - M - modul de prezentare.

                                    ┌────────────────────┐
                                    │ NOTĂ DE VÂNZARE │
                                    │ peşte şi alte │
                                    │vieţuitoare acvatice│Seria ... Nr. ...
    ┌───────────────────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┐
    │ │Ziua ..... luna ....│ │
    │ VÂNZĂTOR │an ....... │ CUMPĂRĂTOR │
    │ │ │ │
    ├──────────┬─────────┬──────────┼────────────────────┼────────────────┬─────┤
    │Numele │Indicativ│Nr. │ CENTRUL DE │Numele şi │ │
    │navei / │radio │fişier │ ORGANIZARE A │prenumele │ │
    │ambarcaţi-│ │ │ VÂNZĂRII │reprezentantului│ │
    │unii │ │ │ │ │ │
    ├──────────┼─────────┼──────────┼────────────────────┼────────────────┼─────┤
    │ │ │ │ │Societatea │ │
    │ │ │ │ │comercială │ │
    │ │ │ │ ├────────────────┼─────┤
    │ │ │ │ │Cod fiscal │ │
    ├──────────┼─────────┴──────────┤ ├──────────┬─────┴─────┤
    │Locul │ ├──────┬─────────────┤Adresa │Localitatea│
    │debarcării│ │ │Localitatea │Societăţii│..........,│
    ├──────────┼────────────────────┤ADRESA│............,│ │str. ......│
    │Data │zi .... lună ...... │ │str. ....... │ │...........│
    │debarcării│an ....... │ │............,│ │nr. ...... │
    ├──────────┼────────────────────┤ │nr. ......, │ │sector/ │
    │Numele │ │ │sector/ │ │judeţ .....│
    │prenumele │ │ │judeţ │ │.......... │
    │reprezen- │ │ │............ │ │ │
    │tantului │ │ │ │ │Tel. ..... │
    ├──────────┼────────────────────┤ │Tel ....... │ │Fax .......│
    │Societatea│ │ │ ├──────────┼───────────┤
    │comercială│ │ │Fax ........ │Adresa │Localitatea│
    ├──────────┼────────────────────┤ │ │Depozita- │..........,│
    │Codul │ │ │ │rului │str. ......│
    │fiscal │ ├──────┼─────────────┤ │..........,│
    ├──────────┼────────────────────┤ │ │ │nr. ...... │
    │Adresa │Localitatea ........│ │ │ │sector/ │
    │societăţii│str. ...... nr. ....│ N │ │ │judeţ .... │
    │ │sector/judeţ ...... │ │ │ │.......... │
    │ │ │ │ │ │ │
    │ │Tel. ............ │ │ │ │Tel ...... │
    │ │Fax .............. │ │ │ │Fax ...... │
    ├────┬─────┴┬──┬──────┬─────────┴──────┼─────────────┼────┬─────┴───┬───────┤
    │Nr. │ │ │ │ │Categoria de │Lei/│Cantitate│Valoare│
    │crt.│Specia│ M│Canti-│ Calitate │calibraj │kg │ -kg- │ lei │
    │ │ │ │tatea ├─────┬─┬─┬──────┼─┬──┬──┬──┬──┤fără│ │ │
    │ │ │ │per │Extra│A│B│Retras│1│ 2│ 3│ 4│ 5│TVA │ │ │
    │ │ │ │amba- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ │ │ │laj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ 1 │ 2 │ 3│ 4 │ 5 │6│7│ 8 │9│10│11│12│13│ 14 │ 15 │14 x 15│
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├────┴──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
    │TOTAL │ X│ X │ X │X│X│ X │X│X │X │X │X │ X │ │ │
    └───────────┴──┴──────┴─────┴─┴─┴──────┴─┴──┴──┴──┴──┴────┴─────────┴───────┘


          Vânzător Administrator Cumpărător
                                 centru de vânzare

          Semnătura ...... [ ] Semnătura ....... [ ] Semnătura ....... [ ]


    ANEXA 13

    REGISTRU DE EVIDENŢĂ A NAVELOR ŞI AMBARCAŢIUNILOR DE PESCUIT
    Portul de bază/punctul de descărcare .................

┌─────────────┬────────┬────────┬───────┬─────────────┐
│Numele navei/│Marcajul│Data şi │Data şi│Semnătura │
│ambarcaţiunii│exterior│ora │ora │inspectorului│
│ │ │plecării│sosirii│piscicol │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼────────┼────────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
└─────────────┴────────┴────────┴───────┴─────────────┘


    ANEXA 14

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 15

    JURNAL DE PESCUIT COSTIER
    Nr. ROU ..........
    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Data (1)
    B - Marcaj exterior (2)
    C - Tip unealtă/nr. zile la apă (3)
    D - Număr unelte (4)
    E - Număr pescari (5)
    F - Adâncimea apei (m) (6)
    G - Zona de lucru (7)
    H - Data (9)
    Nr. ROU ..........

┌──┬──┬──┬──┬──┬──┬─┬────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Captura, pe specii, în │ │
│ │ │ │ │ │ │ │greutate vie sau │ │
│A │B │C │D │E │F │G│număr de recipiente │ │
│ │ │ │ │ │ │ │(8) │Semnătura│
│ │ │ │ │ │ │ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Kg sau │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │recipiente│ │
│ │ │ │ │ │ │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ ├─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼─┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼──────────┴─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │Estimarea │ │
│ │ │ │ │ │ │H│aruncărilor la │ │
│ │ │ │ │ │ │ │mare (10) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴──┴──┴──┴──┴──┼─┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │
│Se va completa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│numai în cazul în│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │SEMNĂTURA │
│care, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │şefului echipei de │
│prin ridicarea la│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │pescari/ │
│bord a ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤locţiitorului │
│capturilor, au │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│rezultat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cantităţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pescuite de puiet│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Eventual, numele şi │
│sub dimensiunea ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤adresa locţiitorului│
│minimă admisă, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sau │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specii interzise │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pescuitului, ce │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│au ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤ │
│fost aruncate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│înapoi în mare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────────────────────┘


    ANEXA 16

    I. Instrucţiuni de completare a jurnalului de pescuit al Uniunii Europene la Marea Neagră pe suport de hârtie
    (1) Jurnalul de pescuit pe suport de hârtie trebuie completat cu toate informaţiile obligatorii, chiar în lipsa capturilor:
    (a) în fiecare zi, însă înainte de ora 24.00 şi înainte de intrarea în port;
    (b) atunci când se procedează la o inspecţie în larg;
    (c) în situaţiile stabilite de legislaţia comunitară sau de către statul membru de pavilion.
    (2) Trebuie completată o nouă linie în jurnalul de pescuit pe suport de hârtie:
    (a) pentru fiecare zi în larg;
    (b) atunci când se pescuieşte într-o nouă diviziune ICES sau într-o nouă zonă de pescuit în aceeaşi zi;
    (c) atunci când se introduc datele privind efortul de pescuit.
    (3) Trebuie completată o nouă pagină în jurnalul de pescuit pe suport de hârtie:
    (a) atunci când se foloseşte o altă unealtă sau o plasă ale cărei ochiuri sunt diferite de cele ale uneltei utilizate anterior;
    (b) pentru orice operaţiune de pescuit efectuată după o transbordare sau după o debarcare intermediară;
    (c) dacă numărul de coloane este insuficient;
    (d) la plecarea dintr-un port în care nu a avut loc o debarcare.
    (4) La plecarea dintr-un port sau în urma încheierii unei operaţiuni de transbordare, atunci când capturile rămân la bordul navei, cantităţile din fiecare specie trebuie indicate pe o nouă pagină din jurnalul de pescuit

┌────┬──────────────┬──────────────────┐
│ │Numele navei │ │
│(1) │de pescuit │ │
│ │Indicativul de│- │
│ │apel radio │ │
│ │internaţional │ │
│ │Numărul CFR │ │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Literele şi │
│ │Identificare │numerele de │
│(2) │externă │înmatriculare │
│ │ │externe sunt │
│ │ │afişate pe coca │
│ │ │navei, în │
│ │ │partea laterală. │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se indică numele, │
│ │ │prenumele şi │
│(3) │Numele şi │adresa │
│ │adresa │detaliată a │
│ │comandantului │comandantului │
│ │ │(numele străzii, │
│ │ │numărul, oraşul, │
│ │ │codul poştal, ţara│
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se înregistrează │
│ │ │în jurnalul de │
│ │ │pescuit pe │
│ │ │suport de hârtie │
│ │ │înainte de │
│ │ │plecarea navei │
│ │ │de pescuit din │
│ │ │port. Data se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │în formatul │
│ │ │ZZ-LL-AAAA, iar │
│(4) │Data, ora şi │ora în formatul │
│ │portul de │HH-MM, ora locală.│
│ │plecare │ │
│ │ │Mesajul electronic│
│ │ │de plecare se │
│ │ │trimite │
│ │ │înainte de │
│ │ │plecarea navei de │
│ │ │pescuit din │
│ │ │port. Data şi ora │
│ │ │se înregistrează │
│ │ │ca timp │
│ │ │universal │
│ │ │coordonat (UTC). │
│ │ │ │
│ │ │În jurnalul de │
│ │ │pescuit │
│ │ │electronic, portul│
│ │ │se înregistrează │
│ │ │utilizând codurile│
│ │ │publicate pe │
│ │ │pagina registrului│
│ │ │datelor de │
│ │ │referinţă (Master │
│ │ │Data Register) de │
│ │ │pe │
│ │ │site-ul Comisiei │
│ │ │Europene dedicat │
│ │ │pescuitului │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se înregistrează │
│ │ │în jurnalul de │
│ │ │pescuit pe │
│ │ │suport de hârtie │
│ │ │înainte de │
│ │ │intrarea navei │
│ │ │de pescuit din │
│ │ │port. Data se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │în formatul │
│ │ │ZZ-LL-AAAA, iar │
│ │Data, ora şi │ora estimată │
│(5) │portul de │în formatul HH-MM,│
│ │întoarcere │ora locală. │
│ │ │ │
│ │ │Mesajul electronic│
│ │ │de întoarcere în │
│ │ │port se │
│ │ │trimite înainte de│
│ │ │intrarea navei de │
│ │ │pescuit în port. │
│ │ │Data şi ora │
│ │ │estimată se │
│ │ │înregistrează ca │
│ │ │timp universal │
│ │ │coordonat │
│ │ │(UTC). │
│ │ │ │
│ │ │În jurnalul de │
│ │ │pescuit │
│ │ │electronic, portul│
│ │ │se înregistrează │
│ │ │utilizând codurile│
│ │ │publicate pe │
│ │ │pagina registrului│
│ │ │datelor de │
│ │ │referinţă (Master │
│ │ │Data Register) de │
│ │ │pe │
│ │ │site-ul Comisiei │
│ │ │Europene dedicat │
│ │ │pescuitului. │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se înregistrează │
│ │ │în jurnalul de │
│ │ │pescuit │
│ │ │înainte de │
│ │ │intrarea navei de │
│ │ │pescuit în │
│ │ │portul de │
│ │ │debarcare. Data se│
│ │ │înregistrează │
│ │Data, ora şi │în formatul │
│ │portul de │ZZ-LL-AAAA, iar │
│(6) │debarcare, în │ora estimată în │
│ │cazul în │formatul HH-MM, │
│ │care diferă │ora locală, în │
│ │faţă de │jurnalul pe │
│ │punctul (5) │suport de hârtie, │
│ │ │sau ca timp │
│ │ │universal │
│ │ │coordonat (UTC), │
│ │ │în jurnalul │
│ │ │electronic. │
│ │ │ │
│ │ │În jurnalul de │
│ │ │pescuit │
│ │ │electronic, portul│
│ │ │se înregistrează │
│ │ │utilizând codurile│
│ │ │publicate pe │
│ │ │pagina registrului│
│ │ │datelor de │
│ │ │referinţă (Master │
│ │ │Data Register) de │
│ │ │pe │
│ │ │site-ul Comisiei │
│ │ │Europene dedicat │
│ │ │pescuitului │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se completează în │
│ │ │jurnalul de │
│ │ │pescuit în │
│ │ │cazul │
│ │ │transbordării, │
│ │ │înainte de │
│ │ │începerea │
│ │ │operaţiunii. │
│ │ │ │
│ │ │Data se │
│ │ │înregistrează în │
│ │ │formatul │
│ │ │ZZ-LL-AAAA, iar │
│ │ │ora în formatul │
│ │ │HH-MM, ora │
│ │ │locală, în │
│ │ │jurnalul pe suport│
│ │ │de hârtie, │
│ │ │sau ca timp │
│ │ │universal │
│ │Data, ora şi │coordonat (UTC), │
│ │locul │în │
│ │transbordării │jurnalul │
│ │ │electronic. │
│(7) │Numele, │ │
│ │identificarea │În jurnalul de │
│ │externă, │pescuit │
│ │indicativul de│electronic, portul│
│ │apel radio │se înregistrează │
│ │internaţional,│utilizând codurile│
│ │pavilionul, │publicate pe │
│ │numărul CFR │pagina registrului│
│ │sau OMI, │datelor de │
│ │portul şi ţara│referinţă (Master │
│ │de destinaţie │Data Register) de │
│ │a navei de │pe │
│ │pescuit │site-ul Comisiei │
│ │primitoare │Europene dedicat │
│ │ │pescuitului. │
│ │ │ │
│ │ │Ţările terţe se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │utilizând │
│ │ │codurile de ţară │
│ │ │ISO-3166 alpha-3. │
│ │ │ │
│ │ │Pentru navele │
│ │ │Uniunii, se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │numărul din │
│ │ │registrul flotei │
│ │ │de pescuit │
│ │ │comunitare (CFR). │
│ │ │Pentru navele │
│ │ │ţărilor │
│ │ │terţe, se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │numărul atribuit │
│ │ │de │
│ │ │Organizaţia │
│ │ │Maritimă │
│ │ │Internaţională │
│ │ │(OMI). │
│ │ │ │
│ │ │În cazul în care │
│ │ │se solicită o │
│ │ │poziţie │
│ │ │geografică, se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │latitudinea şi │
│ │ │longitudinea în │
│ │ │grade şi minute, │
│ │ │dacă nu se │
│ │ │utilizează un GPS,│
│ │ │şi în grade şi │
│ │ │minute │
│ │ │zecimale, dacă se │
│ │ │utilizează un GPS │
│ │ │(format │
│ │ │WGS 84). │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Tipul de unelte │
│ │ │folosit se indică │
│(8) │Tipul │în │
│ │uneltelor de │conformitate cu │
│ │pescuit │codurile conform │
│ │ │Anexei ... │
│ │ │(vezi nr. anexa cu│
│ │ │coduri unelte) │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │Dimensiunea │Se exprimă în │
│(9) │ochiului de │milimetri (ochi de│
│ │plasă │plasă │
│ │ │întins). │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Dimensiunile │
│ │ │uneltelor de │
│ │ │pescuit, cum ar │
│(10)│Dimensiunea │fi mărimea, şi │
│ │uneltelor de │numărul acestora, │
│ │pescuit │se indică │
│ │ │în conformitate cu│
│ │ │specificaţiile din│
│ │ │coloana 2 din │
│ │ │anexa XI, Reg. 404│
│ │ │/2011 │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Data se │
│ │ │înregistrează, │
│ │ │pentru fiecare zi │
│ │ │pe │
│ │ │mare, pe un rând │
│ │ │nou (în jurnalul │
│ │ │pe suport │
│(11)│Data │de hârtie) sau │
│ │ │într-un raport nou│
│ │ │(în │
│ │ │jurnalul │
│ │ │electronic) şi │
│ │ │trebuie să │
│ │ │corespundă │
│ │ │fiecărei zile pe │
│ │ │mare. │
│ │ │ │
│ │ │Dacă este cazul, │
│ │ │data fiecărei │
│ │ │operaţiuni │
│ │ │de pescuit se │
│ │ │înregistrează pe │
│ │ │un rând nou. │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Numărul │
│ │ │operaţiunilor de │
│ │Numărul de │pescuit se indică │
│(12)│operaţiuni de │în conformitate cu│
│ │pescuit │specificaţiile din│
│ │ │coloana 3 din │
│ │ │anexa XI., Reg. │
│ │ │404/2011 - │
│ │ │număr de lansări │
│ │ │ale uneltelor │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Timpul total │
│ │ │petrecut cu toate │
│ │ │activităţile │
│ │ │legate de │
│ │ │operaţiunile de │
│ │ │pescuit │
│ │ │(localizarea │
│ │ │peştelui, │
│ │ │lansarea, │
│ │ │remorcarea │
│ │ │şi tractarea │
│ │ │uneltelor active, │
│ │ │instalarea, │
│ │ │imersiunea, │
│ │ │îndepărtarea sau │
│ │Timpul de │reinstalarea │
│(13)│pescuit │uneltelor pasive, │
│ │ │precum şi │
│ │ │scoaterea │
│ │ │capturilor din │
│ │ │uneltele de │
│ │ │pescuit sau din │
│ │ │năvoade, se │
│ │ │înregistrează în │
│ │ │minute şi este │
│ │ │egal cu numărul de│
│ │ │ore petrecute pe │
│ │ │mare │
│ │ │minus timpul │
│ │ │necesar │
│ │ │tranzitului spre, │
│ │Adâncimea de │între şi dinspre │
│ │pescuit │locurile de │
│ │ │pescuit, │
│ │ │timpul în care │
│ │ │nava efectuează │
│ │ │manevre de │
│ │ │evitare, │
│ │ │perioadele de │
│ │ │inactivitate şi │
│ │ │timpul petrecut în│
│ │ │aşteptarea │
│ │ │reparaţiilor. │
│ │ │ │
│ │ │Adâncimea de │
│ │ │pescuit se │
│ │ │înregistrează ca │
│ │ │adâncime medie, în│
│ │ │metri. │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Zona geografică de│
│ │ │captură relevantă │
│ │ │este │
│ │ │reprezentată de │
│ │ │zona în care a │
│ │ │fost prinsă │
│ │ │cea mai mare parte│
│ │ │a capturii │
│ │ │ │
│ │ │Exemplu: În apele │
│ │ │Mării Negre, până │
│ │ │la │
│ │ │subzona şi │
│ │ │dreptunghiul │
│ │ │statistic GFCM (de│
│ │ │exemplu 7 M27B9). │
│ │Poziţia şi │Numerele unui │
│(14)│zona │dreptunghi │
│ │geografică de │din grila │
│ │pescuit │statistică GFCM │
│ │ │reprezintă un cod │
│ │ │de 5 caractere: │
│ │ │(i) latitudinea │
│ │ │este │
│ │ │reprezentată │
│ │ │printr-un cod │
│ │ │compus din 3 │
│ │ │caractere (o │
│ │ │literă şi un număr│
│ │ │de două │
│ │ │cifre). Maximele │
│ │ │se situează între │
│ │ │M00 │
│ │ │(30° N) şi M34 │
│ │ │(47° 30' N); (ii) │
│ │ │longitudinea este │
│ │ │reprezentată de un│
│ │ │cod │
│ │ │compus dintr-o │
│ │ │literă şi un │
│ │ │număr. Literele │
│ │ │sunt de la A la J,│
│ │ │iar numerele de la│
│ │ │0 la │
│ │ │9. Maximele se │
│ │ │situează între A0 │
│ │ │(6° W) şi │
│ │ │J5 (42° E). │
│ │ │ │
│ │ │Poziţia geografică│
│ │ │(latitudine/ │
│ │ │longitudine) │
│ │ │se înregistrează, │
│ │ │de asemenea, │
│ │ │pentru │
│ │ │fiecare operaţiune│
│ │ │de pescuit │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se utilizează │
│ │ │codurile alpha-3 │
│ │ │ale FAO │
│ │ │privind speciile │
│ │ │conform Anexei │
│ │ │......... │
│ │ │(vezi nr. anexa cu│
│ │ │coduri specii) │
│ │ │Capturile din │
│ │ │fiecare specie se │
│ │ │înregistrează în │
│ │ │kilograme │
│ │ │echivalent │
│ │ │greutate în viu. │
│ │ │ │
│ │ │Capturile de │
│ │ │dimensiuni legale │
│ │ │se │
│ │Capturile │înregistrează │
│(15)│prinse şi │utilizând codul │
│ │păstrate la │general LSC. │
│ │bord │ │
│ │ │Capturile sub │
│ │ │dimensiunea minimă│
│ │ │de │
│ │ │referinţă pentru │
│ │ │conservare se │
│ │ │înregistrează │
│ │ │separat de │
│ │ │capturile de │
│ │ │dimensiuni legale,│
│ │ │utilizând codul │
│ │ │general │
│ │ │BMS. │
│ │ │ │
│ │ │În cazul în care │
│ │ │capturile sunt │
│ │ │păstrate în │
│ │ │coşuri, cutii, │
│ │ │lăzi, cutii de │
│ │ │carton, saci, │
│ │ │pungi, blocuri sau│
│ │ │alte containere, │
│ │ │greutatea netă a │
│ │ │unităţii trebuie │
│ │ │înregistrată în │
│ │ │kilograme greutate│
│ │ │în viu, │
│ │ │iar numărul precis│
│ │ │al acestor unităţi│
│ │ │utilizate trebuie │
│ │ │înregistrat. │
│ │ │ │
│ │ │Pentru rechini │
│ │ │mari migratori, în│
│ │ │zona GFCM │
│ │ │şi, dacă este │
│ │ │cazul, în alte │
│ │ │zone, se │
│ │ │înregistrează şi │
│ │ │numărul de peşti │
│ │ │prinşi pe │
│ │ │zi. │
│ │ │ │
│ │ │În cazul în care │
│ │ │numărul de coloane│
│ │ │este │
│ │ │insuficient, │
│ │ │trebuie folosită o│
│ │ │pagină nouă │
├────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │Se utilizează │
│ │ │codurile alpha-3 │
│ │ │ale FAO │
│ │ │privind speciile │
│ │ │pentru speciile │
│ │ │care nu │
│ │ │fac obiectul │
│ │ │obligaţiei de │
│ │ │debarcare cf. │
│ │Estimarea │Reg. 1380/2013 │
│16 │cantităţilor │ │
│ │aruncate │Cantităţile din │
│ │înapoi în mare│fiecare specie │
│ │ │aruncate │
│ │ │înapoi în mare se │
│ │ │înregistrează în │
│ │ │kilograme │
│ │ │echivalent │
│ │ │greutate în viu. │
│ │ │ │
│ │ │Cantităţile din │
│ │ │fiecare specie │
│ │ │aruncate │
│ │ │înapoi în mare de │
│ │ │peste 50 kg │
│ │ │echivalent │
│ │ │greutate în viu se│
│ │ │înregistrează │
│ │ │conform │
│ │ │normelor stabilite│
│ │ │pentru │
│ │ │înregistrarea │
│ │ │capturilor, │
│ │ │utilizând codul │
│ │ │general DIS │
└────┴──────────────┴──────────────────┘

    II. Instrucţiuni de completare a jurnalului de pescuit costier la Marea Neagră pe suport de hârtie
    1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
    - jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţărm;
    – toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.

    2. Informaţii referitoare la ambarcaţiune
    - Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri.


┌──────────────────────────────────────┐
│2.1. Informaţii referitoare la │
│uneltele de pescuit │
├─────────────┬────────────────────────┤
│Numărul de │unealta de pescuit │
│referinţă din│trebuie să fie indicată │
│jurnalul de │conform codului înscris │
│pescuit │în anexa nr. 5/ numărul │
│costier │de zile cumulate, de │
│(3): │staţionare la apă, din │
│ │momentul instalării; │
├─────────────┼────────────────────────┤
│Numărul de │numărul de unelte │
│referinţă din│controlate pe parcursul │
│jurnalul de │unei │
│pescuit │zile. │
│costier │ │
│(4): │ │
├─────────────┴────────────────────────┤
│2.2. Informaţii referitoare la │
│activitatea de pescuit │
├─────────────┬────────────────────────┤
│Numărul de │data; ea trebuie să │
│referinţă din│corespundă fiecărei zile│
│jurnalul de │în │
│pescuit │care a fost controlată │
│costier │unealta; │
│(1): │ │
├─────────────┼────────────────────────┤
│Numărul de │numărul de pescari care │
│referinţă din│participă la controlul │
│jurnalul de │uneltei şi la ridicarea │
│pescuit │la bord a capturii; │
│costier │ │
│(5): │ │
├─────────────┼────────────────────────┤
│Numărul de │adâncimea apei, │
│referinţă din│exprimată în metri, la │
│jurnalul de │care este │
│pescuit │instalată unealta de │
│costier │pescuit (facultativ); │
│(6): │ │
├─────────────┼────────────────────────┤
│ │zona de instalare a │
│ │uneltei, respectiv: │
│ │Sulina = SL; Sfântu │
│Numărul de │Gheorghe = SG; Zătun = │
│referinţă din│ZT; │
│jurnalul de │Portiţa = PT; Chituc = │
│pescuit │CH; Vadu = VD; │
│costier │Corbu = CB; Cap Midia = │
│(7): │CM; Mamaia = MM; │
│ │Constanţa = CT; Agigea =│
│ │AG; Eforie = EF; │
│ │23 August = AG; │
│ │Costineşti = CS; │
│ │Cap Aurora = CA; │
│ │Mangalia = MG; 2Mai = │
│ │MI; │
│ │Vama Veche = VV. │
├─────────────┴────────────────────────┤
│2.3. Cantităţi capturate şi păstrate │
│la bord │
├─────────────┬────────────────────────┤
│ │Se vor înregistra toate │
│Numărul de │speciile menţionate în │
│referinţă din│anexa nr. 15, prin codul│
│jurnalul de │lor de identificare. │
│pescuit │Se va menţiona unitatea │
│costier │de măsură utilizată, kg │
│(8): │sau recipient (coş, │
│ │ladă, navetă, bidon │
│ │etc.), │
│ │şi greutatea netă medie,│
│ │în stare proaspătă, │
│ │pentru acestea din urmă.│
├─────────────┴────────────────────────┤
│2.4. Data la care sortarea peştelui │
│capturat a condus la apariţia unor │
│cantităţi aruncate înapoi în mare │
├─────────────┬────────────────────────┤
│Numărul de │Se va menţiona ziua în │
│referinţă din│care, prin sortare, au │
│jurnalul de │rezultat capturi ce au │
│pescuit │fost aruncate înapoi la │
│costier │mare (facultativ). │
│(9): │ │
├─────────────┴────────────────────────┤
│2.5. Estimarea facultativă a │
│cantităţilor de peşte aruncate înapoi │
│în mare │
├─────────────┬────────────────────────┤
│ │Se vor indica │
│ │cantităţile, pe specii, │
│Numărul de │aruncate │
│referinţă din│înapoi în mare, de │
│jurnalul de │preferinţă în kg, după │
│pescuit │cum │
│costier │s-a menţionat la poziţia│
│(10): │(8), dacă este cazul. │
│ │Aceste informaţii au un │
│ │caracter ştiinţific şi │
│ │servesc la evaluarea │
│ │mărimii stocurilor │
│ │exploatabile. │
└─────────────┴────────────────────────┘

    3. Periodicitatea înregistrărilor în jurnalul de pescuit:
    - pentru fiecare operaţiune şi zi de control al uneltelor trebuie completat un rând;
    – în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cărei mărime a ochiului este diferită de cea utilizată anterior înregistrările se vor face pe o nouă pagină.

    4. Înscrisurile din jurnalul de pescuit costier trebuie să fie citeţe şi imposibil de şters.
    5. Nici un înscris din jurnalul de pescuit costier nu trebuie şters sau modificat. În caz de greşeală înscrisul inexact trebuie barat cu o linie şi urmat de un nou înscris cu semnătura şefului echipei de pescari sau a locţiitorului acestuia.
    6. Fiecare rând al jurnalului de pescuit costier trebuie semnat de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia. Fiecare pagină a jurnalului de pescuit, completată eventual cu estimarea cantităţilor aruncate în mare, trebuie semnată de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia.
    7. Fiecare pagină a jurnalului de pescuit costier corespunde unei luni calendaristice.
    8. În termen de maximum 5 zile de la sfârşitul fiecărei luni exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit costier trebuie înmânat sau transmis, inspectorului piscicol de zonă
    9. Şeful/locţiitorul echipei de pescari certifică prin semnătura proprie calitatea şi veridicitatea din jurnalul de pescuit costier.

    ANEXA 17

    Coduri unelte de pescuit comercial

┌─────────────────────────────┬────────┐
│Unealtă de pescuit │Cod │
│ │unealtă │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Traul de fund cu panouri │OTB │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Traul pelagic cu panouri │OTM │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Beam traul │TBB │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Traule de fund │TB │
│(nespecificate) │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Traule îngemănate cu panouri │OTT │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Plasă-pungă │PS │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Plasă-pungă manevrată de pe o│PS1 │
│navă │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Plasă-pungă manevrată de pe │PS2 │
│două nave │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Setci (nespecificat) │GN │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Setci ancorate (fixate) │GNS │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Setci (în derivă) │GND │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Setcă cu sirec (ave), ohane │GTR │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Vintire, cuşti │FPO │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Talian │FPN │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Undiţe şi lansete (manevrate │LHP │
│manual) │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Paragate de fund │LLS │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Paragate flotante │LLD │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Paragate (nespecificate) │LL │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Unelte necunoscute sau │NK │
│nespecificate │ │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Unelte diverse │MIS │
├─────────────────────────────┼────────┤
│Unelte de pescuit de agrement│RG │
└─────────────────────────────┴────────┘


    ANEXA 18

    Coduri specii peşte

┌─────────────────┬──────────────┬─────┐
│Denumirea │Denumirea │Codul│
│ştiinţifică │populară │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Anguilla anguilla│Anghilă │ELE │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Atherina mochon │Aterină │SIL │
│pontica │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Merlangus │Bacaliar │WHG │
│merlangus euxinus│ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Mullus barbatus │Barbun │MUR │
│ponticus │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Psetta maxima │Calcan │TUR │
│maeotica │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Scophthalmus │Calcan mic │BLL │
│rhombus │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Platichthys │Cambula │FLE │
│flesus luscus │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Liza aurata │Chefal │MUF │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Scomber japonicus│Colios │MAS │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Clupeonella │Gingirica │CLA │
│cultriventris │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Gobius niger │Guvid negru │GPA │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Engraulis │ │ │
│encrasicholus │Hamsie │ANE │
│ponticus │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Mugil cephalus │Chefal, laban │MUG │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Solea nasuta │limba de mare │SOL │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Pomatomus │Lufar │BLU │
│saltatrix │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Huso huso │Morun │HUH │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Acipenser │Nisetru │APG │
│gueldenstaedti │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Sarda sarda │Palamida │BON │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Acipenser │Pastruga │APE │
│stellatus │ │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Specii pelagice │Peste marin │PMM │
│marine diferite │mărunt │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Squalus acanthias│Rechin │DGS │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Alosa caspia │Rizeafca │ASP │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│ │Scrumbie │ │
│Scomber scombrus │albastră, │MAC │
│ │macrou │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Alosa pontica │Scrumbie de │SHC │
│ │Dunăre │ │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Sprattus sprattus│Sprot │SPR │
├─────────────────┼──────────────┼─────┤
│Trachurus │ │ │
│mediterraneus │Stavrid │HMM │
│ponticus │ │ │
└─────────────────┴──────────────┴─────┘


    ANEXA 19

    FIŞA
    de semnalare a capturilor accidentale de
    mamifere marine (delfini, foci) în Marea Neagră
    1. Data (zi/lună/an) ................................................................ .
    2. Orele ............................................................................ .
    3. Poziţia (coordonate, izobata, distanţa de la ţărm, repere costiere) .............. .
    4. Numele navei ..................................................................... .
    5. Specia/speciile identificată/identificate ........................................ .
    6. Număr de exemplare ............................................................... .
    7. Descriere (semnalmente) .......................................................... .
    8. Observaţii (comportamentul, dacă au fost remarcate femele cu pui, caracterul cârdului - temporar, permanent, de hrănire, de reproducere, în pasaj, exemplare izolate, starea de sănătate, eventuale capturi etc.)
    Semnătura
    Comandant
    NOTA: Fişa se depune la inspectoratul piscicol de zonă la întoarcerea de la pescuit.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016