Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 13 februarie 2024  cu privire la punerea în aplicare a prevederilor art. XV din Legea nr. 282/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 13 februarie 2024 cu privire la punerea în aplicare a prevederilor art. XV din Legea nr. 282/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

EMITENT: Camera Deputaţilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 131 din 15 februarie 2024
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 285/135/210/2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 131 din 15 februarie 2024.
──────────
    ART. 1
    Pensia de serviciu se acordă la cerere, cu respectarea prevederilor Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 7/2006, şi ale prezentelor norme.

    ART. 2
    În înţelesul dispoziţiilor art. 73^1 alin. (3), (7) şi (11) din Legea nr. 7/2006, precum şi ale prezentelor norme, expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
    a) salariul de bază brut lunar - suma de bani la care are dreptul lunar personalul plătit din fonduri publice, corespunzător funcţiei, gradului/treptei profesional(e), gradaţiei, vechimii în specialitate;
    b) media veniturilor brute realizate în ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006 - suma veniturilor brute lunare realizate în ultimele luni complete de activitate anterioare lunii în care se depune cererea pentru acordarea pensiei de serviciu, împărţită la numărul de luni de activitate luate în considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei de serviciu;
    c) drepturile salariale pe care le are un funcţionar public parlamentar în activitate - venitul brut lunar al unui funcţionar public parlamentar care îndeplineşte aceleaşi condiţii de studii (medii, postliceale, studii superioare de scurtă durată, superioare, doctorale), de vechime şi care îşi desfăşoară activitatea într-o funcţie corespunzătoare funcţiei pe care a deţinut-o persoana care nu mai are calitatea de funcţionar public parlamentar.


    ART. 3
    (1) Conform dispoziţiilor Legii nr. 7/2006, beneficiază de pensie de serviciu următoarele categorii de persoane, dacă au desfăşurat activităţi în structurile de specialitate ale Parlamentului în baza unui raport de serviciu, astfel:
    a) funcţionarii publici parlamentari care, la data solicitării pensiei de serviciu, au vârsta standard de pensionare prevăzută de sistemul public de pensii, precum şi un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în structurile Parlamentului*;
    * A se vedea dispoziţiile art. 4.

    b) funcţionarii publici parlamentari care au realizat stagiul complet de cotizare prevăzut de sistemul public de pensii, din care cel puţin 20 de ani în structurile Parlamentului, şi care solicită pensionarea cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare;
    c) persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare prevăzute la lit. a) şi care, la data solicitării pensiei de serviciu, ocupă o altă funcţie sau au o altă ocupaţie, după caz, numai dacă raportul de serviciu în baza căruia şi-au desfăşurat activitatea în structurile Parlamentului a încetat în condiţiile art. 64 lit. a), b) şi e) din Legea nr. 7/2006.

    (2) De pensie de serviciu beneficiază, după caz, şi personalul din cadrul Consiliului Legislativ şi membrii acestuia, precum şi secretarul general şi personalul încadrat în structurile de specialitate ale Curţii Constituţionale.
    (3) De pensie de serviciu beneficiază şi funcţionarii publici parlamentari şi asimilaţii acestora, prevăzuţi la alin. (2), care sunt pensionari ai sistemului public de pensii şi îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. a).

    ART. 4
    Atingerea vechimii de 25 de ani, prevăzută la art. 3 alin. (1) lit. a), se realizează eşalonat, conform dispoziţiilor din anexa nr. 4 la Legea nr. 7/2006.

    ART. 5
    (1) În înţelesul Legii nr. 7/2006, constituie stagiu de cotizare în vederea stabilirii pensiei de serviciu următoarele perioade:
    a) perioada în care persoanele prevăzute la art. 3 au desfăşurat una dintre activităţile menţionate la art. 3 şi 5 din Legea nr. 7/2006, în serviciile Camerei Deputaţilor sau ale Senatului, după caz;
    b) perioada în care persoanele prevăzute la art. 3 au ocupat o funcţie publică în cadrul Consiliului Legislativ sau au avut calitatea de membru al acestuia;
    c) perioada în care persoanele prevăzute la art. 3 şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Curţii Constituţionale ca secretar general sau personal încadrat în structurile de specialitate ale Curţii Constituţionale;
    d) perioada în care funcţionarul public parlamentar a avut calitatea de deputat sau de senator, a îndeplinit o funcţie de demnitate publică, numită sau aleasă, precum şi perioada în care a îndeplinit o funcţie din categoria înalţilor funcţionari publici;
    e) perioada în care funcţionarul public parlamentar este numit sau ales, pe durată determinată, într-o altă funcţie în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.

    (2) Perioadele de activitate desfăşurată în cadrul structurilor Parlamentului, Consiliului Legislativ sau Curţii Constituţionale, după caz, după data acordării pensiei de serviciu nu se iau în calculul acesteia ca vechime în structurile Parlamentului.
    (3) Perioadele de activitate desfăşurată în cadrul structurilor Parlamentului, Consiliului Legislativ sau Curţii Constituţionale, după caz, se însumează.

    ART. 6
    La calculul pensiei de serviciu, stagiul de cotizare prevăzut de Legea nr. 7/2006 în structurile Parlamentului, în cadrul Consiliului Legislativ sau Curţii Constituţionale se constituie din ani şi luni întregi, fracţiunile de lună se neglijează.

    ART. 7
    (1) Cuantumul pensiei de serviciu prevăzut de Legea nr. 7/2006 este de 65% din baza de calcul.
    (2) Baza de calcul prevăzută la alin. (1) reprezintă media veniturilor brute realizate în ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu.
    (3) Prin sintagma ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006 se înţelege ultimele luni complete de activitate anterioare lunii în care se depune cererea pentru acordarea pensiei de serviciu, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006.
    (4) Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din media veniturilor nete corespunzătoare veniturilor brute care au constituit baza de calcul al pensiei de serviciu.
    (5) În situaţia prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. d) şi e), la stabilirea bazei de calcul corespunzătoare stagiului de cotizare se va lua în considerare, după caz, funcţia din care a avut loc suspendarea ori, când aceasta nu este posibilă, va fi luată în considerare ultima funcţie publică parlamentară avută înainte de data solicitării pensionării pentru limită de vârstă.
    (6) La stabilirea bazei de calcul prevăzute la alin. (2) se iau în considerare numai ultimele luni înainte de data pensionării în care funcţionarul public parlamentar s-a aflat efectiv în activitate, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006. În situaţia în care perioada ultimelor luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006, nu poate fi constituită din luni întregi consecutive, aceasta se va prelungi corespunzător până la completarea lunilor de activitate efectivă.

    ART. 8
    (1) Pentru persoanele prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. c) şi alin. (3), baza de calcul prevăzută la art. 7 alin. (2) este reprezentată de media veniturilor brute lunare realizate în ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006, anterioare lunii în care se depune cererea pentru acordarea pensiei de serviciu, realizate de un funcţionar public parlamentar în activitate, potrivit art. 2 lit. c).
    (2) În situaţia în care, în ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006, persoanele prevăzute la alin. (1) au deţinut funcţii diferite, la calculul mediei veniturilor brute lunare se vor avea în vedere veniturile obţinute de un funcţionar public parlamentar în activitate, corespunzătoare respectivelor funcţii deţinute.

    ART. 9
    În situaţia prevăzută la art. 3 alin. (1) lit. b), cuantumul pensiei de serviciu se stabileşte prin diminuarea acestuia cu 0,10% din baza de calcul, pentru fiecare lună cu care s-a redus vârsta standard de pensionare.

    ART. 10
    Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor ai funcţionarului public parlamentar, în condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.

    ART. 11
    La îndeplinirea condiţiilor de pensionare prevăzute de lege, funcţionarul public parlamentar optează pentru pensia de serviciu sau pentru pensia calculată în condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.

    ART. 12
    Modelul de cerere adresată angajatorului în vederea eliberării adeverinţei-tip, prevăzută la art. 13 alin. (3) lit. c), este prevăzut în anexa nr. 3.

    ART. 13
    (1) Pensia de serviciu se acordă la cererea persoanei îndreptăţite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, depusă personal sau prin mandatar desemnat prin procură specială.
    (2) Cererea de înscriere la pensia de serviciu, însoţită de documentaţia necesară, se depune la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază îşi are domiciliul persoana îndreptăţită. Cererea poate fi depusă, după caz, şi de către mandatarul desemnat prin procură specială, tutorele sau curatorul.
    (3) În vederea stabilirii pensiei de serviciu, dosarul de pensie trebuie să cuprindă următoarele documente:
    a) cererea de înscriere la pensia de serviciu, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 1;
    b) actele necesare stabilirii pensiei conform prevederilor sistemului public de pensii, prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii;
    c) adeverinţa-tip întocmită de angajator, care cuprinde elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2;
    d) copia ultimei decizii de pensionare în sistemul public de pensii ori talonul de pensie, după caz;
    e) alte documente necesare stabilirii şi plăţii pensiei de serviciu.


    ART. 14
    (1) Odată cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se stabileşte şi pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii, potrivit legislaţiei în vigoare privind sistemul public de pensii.
    (2) În situaţia în care persoana îndreptăţită la acordarea pensiei de serviciu nu îndeplineşte condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii, se stabileşte doar pensia de serviciu, care are regimul juridic al unei pensii pentru limită de vârstă, şi se suportă integral din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.
    (3) La data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, respectiv vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare, persoana îndreptăţită depune cerere pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, conform legii.
    (4) Persoanele care, la data stabilirii pensiei de serviciu, beneficiază de o pensie prevăzută de legislaţia privind sistemul public de pensii, îşi menţin această calitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta, aferente fiecărei categorii de pensii, până la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii.
    (5) În cazul în care cuantumul pensiei de serviciu este mai mic decât cel al pensiei din sistemul public de pensii, se acordă cuantumul cel mai avantajos.
    (6) Partea din pensia de serviciu care depăşeşte nivelul pensiei pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

    ART. 15
    (1) Pensiile de serviciu stabilite în condiţiile Legii nr. 7/2006 se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
    (2) Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată sau cuvenită, după caz.
    (3) În situaţia în care rata medie anuală a inflaţiei este negativă, pensia de serviciu nu se actualizează.

    ART. 16
    Pensia de serviciu stabilită conform dispoziţiilor Legii nr. 7/2006 se acordă şi se plăteşte începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea la casa teritorială de pensii din raza de domiciliu a solicitantului.

    ART. 17
    Stabilirea, actualizarea şi plata pensiilor de serviciu se efectuează de către casele teritoriale de pensii, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

    ART. 18
    Răspunderea pentru corectitudinea şi pentru legalitatea datelor cuprinse în documentele care stau la baza întocmirii dosarului de pensionare, necesare calculului pensiei de serviciu, revine în exclusivitate emitenţilor.

    ART. 19
    Reglementările prevăzute de legislaţia privind pensiile din sistemul public de pensii, referitoare la modalităţile de stabilire şi plată, precum şi cele referitoare la modificarea, suspendarea, reluarea, încetarea, revizuirea, recuperarea sumelor încasate necuvenit şi jurisdicţia, se aplică, după caz, şi pensiei de serviciu prevăzute de Legea nr. 7/2006.

    ART. 20
    În termen de 90 de zile de la data emiterii deciziei de pensionare, casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea acestei decizii. Informarea va cuprinde numele şi prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum şi data emiterii acesteia.

    ART. 21
    (1) Începând cu luna ianuarie 2024, pensiile de serviciu cuvenite sau aflate în plată ale personalului din structurile Parlamentului, pentru care încadrarea în muncă se face prin contract individual de muncă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (desfăşoară activităţi administrative, de gospodărire, investiţii, întreţinere-reparaţii şi de deservire), devin pensii pentru limită de vârstă în sistemul public, considerându-se îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.
    (2) Pensiile de serviciu prevăzute la alin. (1) se recalculează, în termen de 6 luni de la data de 1 ianuarie 2024, prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii, conform legislaţiei privind sistemul public de pensii.
    (3) Dacă în urma recalculării rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mic decât cel al pensiei de serviciu, se va menţine în plată acesta din urmă, până când din aplicarea formulei de calcul prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mare decât cel al pensiei de serviciu.
    (4) Fac excepţie de la dispoziţiile alin. (2) privind recalcularea beneficiarii pensiilor de serviciu cărora le-a fost stabilită pensie din sistemul public de pensii, situaţie în care se acordă cuantumul cel mai avantajos.
    (5) În situaţia în care se menţine în plată pensia de serviciu, aceasta se suportă din bugetul de asigurări sociale de stat.

    ART. 22
    În termen de 30 de zile de la data de 1 ianuarie 2024, persoanele care cumulează două sau mai multe pensii de serviciu au obligaţia de a opta pentru dreptul cel mai avantajos prin depunerea unei cereri la casa teritorială de pensii/casa de pensii sectorială competentă pentru suspendarea dreptului de pensie de serviciu neavantajos.

    ART. 23
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele norme.

    ANEXA 1

    la norme
    Nr. ...... din ................
    CERERE
    de înscriere la pensia de serviciu conform Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public
    parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
    Către: Casa Teritorială/Locală de Pensii ........................................
    Subsemnatul(a), ............................, domiciliat(ă) în localitatea ............................, str. ..................... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ........, judeţul ...................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ............., eliberat(ă) de .................. la data de ........, CNP [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ], născut(ă) la data de .................... în localitatea .................., judeţul ................., fiul (fiica) lui ................. şi al (a) ................., solicit acordarea pensiei de serviciu, conform Legii nr. 7/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    În acest scop depun următoarele acte:
    - Adeverinţa-tip nr. .......... din ........, cu elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, eliberată de angajator*);
    *) Adeverinţa-tip întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Normele cu privire la punerea în aplicare a prevederilor art. XV din Legea nr. 282/2023, aprobate prin Ordinul secretarului general al Camerei Deputaţilor, secretarului general al Senatului şi preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice nr. 285/135/210/2024.

    – Decizia de pensie nr. ....... din ......... sau talonul de pensie**);
    **) Se completează şi se depun, după caz, în situaţia persoanelor care la data solicitării pensiei de serviciu au calitatea de pensionari.

    – alte acte necesare stabilirii pensiei.

    Între pensia din sistemul public de pensii şi pensia de serviciu prevăzută de Legea nr. 7/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, optez pentru pensia cea mai avantajoasă.
    Declar că îmi exprim acordul cu privire la prelucrarea datelor, în scopul şi pentru îndeplinirea atribuţiilor legale ale instituţiei, cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).
    Data ................... Semnătura .............................

    ANEXA 2

    la norme
    Denumirea unităţii: ....................................
    Codul fiscal nr. .........................................
    Sediul: localitatea ....................................
    str. ........................... nr. ........................
    Judeţul/Sectorul ......................................
    Telefon/Fax ............................................
    Nr. ................./...........................
    ADEVERINŢĂ-TIP
    pentru stabilirea pensiei de serviciu conform Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public
    parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
    Adeverim prin prezenta că domnul/doamna ..............................., domiciliat(ă) în localitatea ................, str. .......................... nr. ....., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., sectorul ..............., judeţul ........................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ..... nr. ..........., CNP [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ], deţine/a deţinut calitatea de ................................. şi se încadrează la art. ..... alin. ..... lit. ...... din Legea nr. 7/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    Ultima funcţie publică parlamentară deţinută: ..............................
    Vârsta la data solicitării pensiei de serviciu (ani, luni): ..............................
    Confirmăm faptul că în cazul doamnei/domnului raportul de serviciu/de muncă a încetat din motive neimputabile acesteia/acestuia, în temeiul .....................*)

┌──┬──────────────────────────────┬────┐
│ │Vechimea în structurile │ │
│ │Parlamentului/Consiliului │……… │
│1.│Legislativ/Curţii │ani/│
│ │Constituţionale la data de │luni│
│ │……….. │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│2.│Baza de calcul utilizată la │ │
│ │stabilirea pensiei de serviciu│ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │2.1. Media veniturilor brute │ │
│ │realizate în ultimele luni │ │
│ │înainte de data pensionării, │…… │
│ │conform eşalonării prevăzute │lei │
│ │în anexa nr. 3 la Legea nr. 7/│ │
│ │2006**) │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │2.2. Media veniturilor brute │ │
│ │din ultimele luni înainte de │ │
│ │data pensionării, conform │ │
│ │eşalonării prevăzute în anexa │…… │
│ │nr. 3 la Legea nr. 7/2006, │lei │
│ │realizate de un funcţionar │ │
│ │public parlamentar în │ │
│ │activitate***) │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Salariul de bază brut, │ │
│ │inclusiv sporurile │ │
│ │corespunzătoare funcţiei │ │
│ │deţinute sau funcţiei │…… │
│3.│asimilate, după caz, din │lei │
│ │ultimele luni anterioare datei│ │
│ │pensionării, conform │ │
│ │eşalonării prevăzute în anexa │ │
│ │nr. 3 la Legea nr. 7/2006 │ │
├──┼──────────────────────────────┼────┤
│ │Media venitului net │ │
│ │corespunzător venitului brut │…… │
│4.│care a constituit baza de │lei │
│ │calcul al pensiei de │ │
│ │serviciu****) │ │
└──┴──────────────────────────────┴────┘


    Certificăm corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în prezenta adeverinţă.

┌───────────────┬──────────────────────┐
│ │Direcţia/Serviciul cu │
│Ordonator │atribuţii de │
│principal de │salarizare-resurse │
│credite, │umane │
│…………………………………..│Director/Şef serviciu,│
│ │………………………… │
└───────────────┴──────────────────────┘

    *) şi ***) se completează numai pentru persoanele care la data solicitării pensiei de serviciu nu mai au calitatea de funcţionar public parlamentar sau au calitatea de pensionar.
    **) Se completează în cazul funcţionarilor publici parlamentari care solicită pensionarea din calitatea de funcţionar public parlamentar.
    ****) Reprezintă media veniturilor brute care au constituit baza de calcul al pensiei de serviciu din care s-au dedus contribuţiile sociale obligatorii şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.

    ANEXA 3

    la norme
    CERERE
    privind eliberarea adeverinţei-tip de către angajator pentru stabilirea pensiei de serviciu
    conform dispoziţiilor Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public
    parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
    Către ................................
    Doamnă/Domnule .........................,
    Subsemnatul(a), ............................, CNP [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ], având calitatea de .......................... la ....................., vă adresez rugămintea de a aproba eliberarea unei adeverinţe-tip pentru stabilirea pensiei de serviciu conform dispoziţiilor Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    Prin prezenta vă aduc la cunoştinţă faptul că voi solicita casei de pensii teritoriale acordarea pensiei de serviciu începând cu data de ................................... .
    Precizez că nu am avut/îndeplinit \u-3928?/am avut/îndeplinit \u-3928? calitatea de deputat sau de senator, o funcţie de demnitate publică, numită sau aleasă, sau o funcţie din categoria înalţilor funcţionari publici. Anexez în acest sens documentele doveditoare vechimii în muncă, după caz.
    Întrucât îndeplinesc şi cerinţele pentru acordarea pensiei de serviciu conform reglementărilor din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data de 31.12.2023, solicit \u-3928?/nu solicit \u-3928? acordarea pensiei de serviciu conform acestor reglementări^1.
    ^1 Aplicabil în situaţia persoanelor care îndeplinesc şi cerinţele pentru acordarea pensiei de serviciu conform reglementărilor din Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data de 31.12.2023.

    Data ......................... Semnătura .........................

┌──────────────────────────────────────┐
│Se completează de către compartimentul│
│de resurse umane. │
├───────────────────────────────┬──────┤
│A îndeplinit condiţiile de │ │
│vârstă standard şi a realizat │Da [ ]│
│stagiul de cotizare în │/Nu [ │
│structurile Parlamentului │] │
│necesar stabilirii pensiei de │ │
│serviciu. │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│A realizat stagiul complet de │Da [ ]│
│cotizare prevăzut de sistemul │/Nu [ │
│public de pensii, din care cel │]/Nu │
│puţin 20 de ani în structurile │este │
│Parlamentului, şi mai are cel │cazul.│
│mult 5 ani până la împlinirea │[ ] │
│vârstei standard de pensionare.│ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Sunt anexate documente │ │
│doveditoare ale vechimii în │ │
│muncă pentru perioada în care a│Nu │
│deţinut calitatea de deputat │este │
│sau de senator, pentru perioada│cazul.│
│în care a îndeplinit o funcţie │[ ]/Da│
│de demnitate publică, numită │[ ]/Nu│
│sau aleasă, sau a îndeplinit o │[ ] │
│funcţie din categoria înalţilor│ │
│funcţionari publici. │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Îndeplineşte şi cerinţele │ │
│pentru acordarea pensiei de │ │
│serviciu conform │ │
│reglementărilor din Legea nr. 7│Da [ ]│
│/2006 privind statutul │/Nu [ │
│funcţionarului public │] │
│parlamentar, republicată, cu │ │
│modificările şi completările │ │
│ulterioare, în vigoare la data │ │
│de 31.12.2023. │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│Semnătura │ │
└───────────────────────────────┴──────┘



    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016