Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 13 decembrie 2005  privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME din 13 decembrie 2005 privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină

EMITENT: Ministerul Economiei şi Comerţului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 152 din 17 februarie 2006
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 716/2005/92/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 152 din 17 februarie 2006.
──────────
    1. Normele privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, denumite în continuare norme, se referă la următoarele activităţi de avizare tehnică a proiectului şi inspecţie tehnică în exploatare pentru instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe containerele mobile, după cum urmează:
    1.1. avizarea tehnică a proiectului şi inspecţia tehnică în exploatare pentru instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe suprastructura cisternelor auto, inclusiv pentru echipamentele de încărcare pe la partea inferioară, colectarea vaporilor şi protecţia de supraîncărcare a acestora;
    1.2. avizarea tehnică a proiectului şi inspecţia tehnică în exploatare pentru instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe suprastructura vagoanelor-cisternă;
    1.3. avizarea tehnică a proiectului şi inspecţia tehnică în exploatare pentru instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe navele fluviale.

    2. În înţelesul prezentelor norme termenul containere mobile se defineşte în conformitate cu prevederile pct. 5 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 568/2001 privind stabilirea cerinţelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005.
    3. Inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal are ca scop verificarea respectării cerinţelor tehnice pentru proiectarea şi exploatarea acestor echipamente, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 568/2001, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005.
    4. Activităţile de inspecţie tehnică menţionate la pct. 1 se realizează de către:
    a) organisme de inspecţie tehnică, recunoscute şi desemnate în acest scop de către Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Direcţia generală politică industrială - pentru suprastructurile cisternelor auto şi ale vagoanelor-cisternă;
    b) Autoritatea Feroviară Română - AFER, pentru activităţile de avizare tehnică a proiectului aferent suprastructurilor noi sau modernizate ale vagoanelor-cisternă;
    c) Autoritatea Navală Română - pentru navele fluviale.

    5. Organismele de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4 lit. a) trebuie să îndeplinească criteriile de independenţă conform normelor în vigoare. Aceste criterii sunt prevăzute în anexa A la standardul român de referinţă SR EN ISO/CEI 17020:2005 - Criterii generale pentru funcţionarea diferitelor tipuri de organisme care efectuează inspecţia.
    Recunoaşterea acestor organisme de inspecţie tehnică se face în urma unui proces de evaluare, bazat pe condiţiile minime prevăzute în anexa nr. 1.

    6. Metodologia de evaluare a organismelor de inspecţie tehnică menţionate la pct. 4 lit. a) este prevăzută în anexa nr. 2.
    7. Activităţile de inspecţie tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal se efectuează pe baza condiţiilor tehnice de admisibilitate a soluţiilor stabilite la proiectare şi, respectiv, a condiţiilor tehnice de admisibilitate pentru exploatarea acestora, precum şi a procedurilor de lucru elaborate de organismele de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4, în conformitate cu prevederile specifice fiecărui tip de container mobil, cuprinse în:
    a) Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, cu modificările ulterioare - în cazul cisternelor auto;
    b) Regulamentul privind transportul internaţional feroviar al mărfurilor periculoase - R.I.D., care figurează în anexa nr. 1 la apendicele B al Convenţiei cu privire la transporturile internaţionale feroviare (C.O.T.I.F.), semnată la Berna la 9 mai 1980, ratificată de România prin Decretul nr. 100/1983 - în cazul vagoanelor-cisternă;
    c) Acordul european privind transportul internaţional de mărfuri periculoase pe căile navigabile interioare (A.D.N.), adoptat la 25 mai 2000 de Conferinţa Diplomatică ce a avut loc la Geneva, în perioada 22-26 mai 2000, sub egida Comisiei Economice a Naţiunilor Unite pentru Europa (CEE-ONU) şi a Comisiei Centrale pentru Navigaţia pe Rin (CCNR) - în cazul navelor fluviale.

    8. Perioada de timp la care containerele mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal se supun procedurilor de inspecţie tehnică în exploatare, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili, este de:
    a) 1 an - pentru suprastructurile cisternelor auto;
    b) 2 ani sau 3 ani, după caz, cu ocazia reparaţiilor/ reviziilor planificate - pentru suprastructurile vagoanelor-cisternă;
    c) conform prevederilor Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 276/2004 privind aprobarea procedurilor de inspecţie şi supraveghere a operării navelor tip tanc pentru transportul de produse petroliere, de gaze lichefiate şi de produse chimice în terminalele din porturile româneşti, cu modificările ulterioare - pentru suprastructurile navelor fluviale.

    9. Titularii activităţilor, care deţin containere mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, trebuie să obţină, pentru containerele mobile noi sau modernizate, documente care atestă/certifică avizarea tehnică a proiectului pentru instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe aceste containere mobile, emise de organismele de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4, după caz.
    10. Prevederile pct. 9 nu se aplică pentru containerele mobile, noi sau modernizate, fabricate şi/sau comercializate în mod legal, într-un stat membru al Uniunii Europene sau care sunt fabricate în mod legal într-un stat semnatar al Acordului privind Spaţiul Economic European, dacă acestea sunt însoţite de documente care atestă/certifică faptul că instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei, amplasate pe aceste containere mobile, sunt conforme cu cerinţele tehnice, specifice tipului de container mobil, prevăzute în legislaţia privind limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, cu condiţia ca cerinţele aplicabile containerelor mobile în statul respectiv să asigure un nivel de protecţie echivalent cu cel prevăzut în legislaţia menţionată.
    Titularii activităţilor, care deţin astfel de containere mobile, au obligaţia de a prezenta organismelor de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4, după caz, documentele menţionate, în vederea înregistrării acestora în băncile de date ale acestor organisme.

    11. Titularii activităţilor, care deţin/exploatează containere mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, trebuie să obţină pentru containerele mobile aflate în exploatare, documente care atestă/certifică inspecţia tehnică în exploatare a instalaţiilor de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe aceste containere mobile, emise de organismele de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4, după caz.
    12. Procedurile de avizare tehnică a proiectului şi procedurile de inspecţie tehnică în exploatare se întocmesc în conformitate cu prevederile acordurilor sau regulilor internaţionale care reglementează fiecare mod de transport - rutier, feroviar, fluvial, după caz, conform prevederilor pct. 7.
    13. În cazul în care organismele de inspecţie tehnică prevăzute la pct. 4 lit. a) constată, după efectuarea activităţilor de avizare tehnică a proiectelor sau a inspecţiei tehnice în exploatare, conformitatea cu legislaţia privind limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din încărcarea, transportul, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de distribuţie, emit titularului activităţii avizul tehnic COV, respectiv certificatul de inspecţie tehnică COV - pentru suprastructurile cisternelor auto şi pentru suprastructurile vagoanelor-cisternă.
    14. Avizul tehnic COV este valabil atât timp cât proiectul pentru care a fost emis este în conformitate cu cerinţele tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, aflată în vigoare. Perioada de valabilitate a certificatului de inspecţie tehnică COV este egală cu perioada de timp la care containerul mobil pentru care acesta a fost emis se supune procedurilor de inspecţie tehnică în exploatare, conform prevederilor pct. 8.
    La expirarea valabilităţii avizului tehnic COV sau a certificatului de inspecţie tehnică COV, acestea se înlocuiesc, emiţându-se un alt aviz tehnic COV, respectiv un alt certificat de inspecţie tehnică COV, în condiţiile prevăzute de prezentele norme.

    15. Pentru suprastructurile vagoanelor-cisternă, documentele prevăzute la pct. 9 se emit de către Autoritatea Feroviară Română - AFER, ca parte a procedurilor de avizare tehnică specifice acestui mod de transport.
    16. Pentru suprastructurile navelor fluviale, documentele prevăzute la pct. 9 şi 11 se emit de Autoritatea Navală Română, ca parte a procedurilor de avizare şi inspecţie specifice acestui mod de transport.
    17. În cazul containerelor mobile care au obţinut perioadă de tranziţie pentru conformarea cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 568/2001, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005, sau au obligaţia de a se conforma cu aceste prevederi până la 1 ianuarie 2007, certificatul de inspecţie tehnică COV se emite având anexat un program tehnic în vederea conformării cu cerinţele hotărârii menţionate. Programul tehnic include lucrările ce urmează a fi executate şi termenele de realizare a acestora.
    18. Redactarea avizului tehnic COV şi, respectiv, a certificatului de inspecţie tehnică COV se realizează cu respectarea cerinţelor privind conţinutul acestor documente prevăzute în anexa nr. 3.
    19. Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele norme.
    ANEXA 1

    la norme
    CONDIŢII MINIME
    în vederea recunoaşterii organismelor de inspecţie tehnică
    Condiţiile minime pentru recunoaşterea organismelor de inspecţie tehnică sunt următoarele:
    1. să dispună de personal, mijloace şi echipamente adecvate (efectuare/realizare lucrări de proiectare/ verificare/exploatare/întreţinere relevante pentru domeniul care face obiectul activităţii de inspecţie tehnică);
    2. personalul acestora să aibă competenţă tehnică (studii superioare de specialitate), experienţă în domeniu (experienţă de lucru de cel puţin 2 ani în domeniul care face obiectul activităţii de inspecţie tehnică) şi integritate profesională;
    3. să aibă proceduri de lucru pentru activităţile de inspecţie tehnică elaborate în conformitate cu prevederile pct. 7 din norme;
    4. să asigure independenţa în realizarea inspecţiilor, redactarea şi eliberarea avizelor tehnice de proiect şi/sau a certificatelor tehnice de inspecţie în exploatare;
    5. păstrarea de către personal a confidenţialităţii datelor şi informaţiilor;
    6. existenţa unei asigurări de răspundere civilă.


    ANEXA 2

    la norme
    METODOLOGIE
    de evaluare a organismelor de inspecţie tehnică în vederea recunoaşterii şi desemnării acestora
    pentru a efectua inspecţia tehnică a instalaţiilor de încărcare şi descărcare a benzinei,
    amplasate pe suprastructurile cisternelor auto sau ale vagoanelor-cisternă
    1. Documentele necesare pentru evaluarea în vederea recunoaşterii şi desemnării organismelor de inspecţie tehnică a instalaţiilor de încărcare şi descărcare amplasate pe suprastructurile cisternelor auto sau ale vagoanelor-cisternă sunt:
    1.1. cerere pentru evaluare, în vederea recunoaşterii ca organism de inspecţie tehnică a instalaţiilor de încărcare şi descărcare amplasate pe suprastructurile cisternelor auto sau ale vagoanelor-cisternă. La formularea cererii se va avea în vedere modelul prevăzut în anexa nr. 2A la prezenta metodologie;
    1.2. scurtă prezentare a activităţii organismului, din care să rezulte experienţa acestuia în activitatea/activităţile pentru care se solicită evaluarea;
    1.3. copie de pe documentele de înfiinţare a organismului (certificat de înregistrare la registrul comerţului şi statut);
    1.4. declaraţie prin care organismul atestă că şi-a însuşit prevederile Hotărârii Guvernului nr. 568/2001privind stabilirea cerinţelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005;
    1.5. lista cu personalul angajat, competenţa şi experienţa profesională a acestuia;
    1.6. declaraţie prin care se angajează să păstreze confidenţialitatea şi secretul profesional în activităţile de inspecţie tehnică (avizare tehnică a proiectului şi inspecţie tehnică în exploatare) desfăşurate;
    1.7. copie de pe asigurarea de răspundere civilă, încheiată cu o firmă de asigurări;
    1.8. procedura de subcontractare a unor activităţi - contract-cadru, după caz;
    1.9. procedurile de lucru pentru activităţile de inspecţie tehnică şi condiţiile tehnice de admisibilitate a soluţiilor stabilite la proiectare şi, respectiv, condiţiile tehnice de admisibilitate pentru exploatarea suprastructurilor cisternelor auto şi ale vagoanelor-cisternă utilizate pentru executarea operaţiunilor de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.

    2. Recunoaşterea şi desemnarea
    2.1. Cererea de evaluare şi documentele însoţitoare se depun la secretariatul Direcţiei generale politică industrială din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului.
    2.2. În termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii de evaluare, Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Direcţia generală politică industrială, realizează evaluarea în vederea recunoaşterii.
    2.3. În vederea luării deciziei privind recunoaşterea, se poate realiza şi o evaluare a solicitantului la sediul acestuia.
    2.4. În situaţia în care solicitantul evaluării întruneşte condiţiile prevăzute în prezenta metodologie, Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Direcţia generală politică industrială, eliberează un certificat de recunoaştere, prin care organismul care a solicitat evaluarea este recunoscut ca având competenţa tehnică şi capabilitatea să realizeze avizarea tehnică a proiectelor şi/sau inspecţia tehnică în exploatare la care sunt supuse instalaţiile de încărcare şi descărcare a benzinei, amplasate pe suprastructurile cisternelor auto sau ale vagoanelor-cisternă.
    2.5. În situaţia în care solicitantul evaluării nu întruneşte condiţiile prevăzute în prezenta metodologie, Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Direcţia generală politică industrială, face cunoscut solicitantului respingerea motivată a cererii.
    2.6. Modelul certificatului de recunoaştere este prezentat în anexa nr. 2B.
    2.7. Organismele de inspecţie tehnică recunoscute se înscriu în Registrul de evidenţă a organismelor de inspecţie tehnică a instalaţiilor de încărcare şi descărcare a benzinei amplasate pe suprastructurile cisternelor auto sau ale vagoanelor-cisternă, gestionat de către Direcţia generală politică industrială. Numărul de identificare al organismului de inspecţie tehnică este numărul cu care acesta este înscris în Registrul de evidenţă. Un organism de inspecţie tehnică primeşte un singur număr de identificare, indiferent de numărul solicitărilor referitoare la extinderea domeniului de inspecţie tehnică.
    2.8. Organismele se consideră desemnate şi acţionează conform prevederilor din reglementările specifice, de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului economiei şi comerţului care aprobă Lista organismelor recunoscute pentru efectuarea inspecţiilor tehnice ale suprastructurilor cisternelor auto şi ale vagoanelor-cisternă utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.
    2.9. Lista organismelor de inspecţie tehnică recunoscute se actualizează ori de câte ori este necesar.
    2.10. Perioada de valabilitate a certificatului de recunoaştere este de 5 ani. Solicitarea privind reînnoirea recunoaşterii ca organism de inspecţie tehnică va fi însoţită şi de un raport de activitate asupra activităţii desfăşurate în perioada celor 5 ani.
    2.11. În perioada de valabilitate a certificatului de recunoaştere, Ministerul Economiei şi Comerţului, prin Direcţia generală politică industrială, efectuează cel puţin un control anual pentru supravegherea respectării condiţiilor pentru care a fost emis certificatul de recunoaştere, iar în situaţia în care se constată că nu mai sunt îndeplinite toate condiţiile în care acesta a fost recunoscut şi desemnat ca organism de inspecţie tehnică, va lua măsuri pentru retragerea recunoaşterii acestuia.
    2.12. Tarifele orare percepute de organismele de inspecţie tehnică recunoscute şi desemnate trebuie să asigure accesibilitatea agenţilor economici la avizarea tehnică a proiectelor şi inspecţia tehnică în exploatare.

    3. În relaţia cu Ministerul Economiei şi Comerţului, organismele de inspecţie tehnică recunoscute şi desemnate au următoarele obligaţii:
    3.1. să informeze cu privire la orice modificare apărută în documentele ce au stat la baza evaluării în vederea recunoaşterii şi desemnării ca organism de inspecţie tehnică, în termen de cel mult 15 zile de la apariţia acesteia;
    3.2. să informeze, ori de câte ori este necesar, cu privire la cazurile de neconformare a suprastructurilor cisternelor auto şi ale vagoanelor-cisternă supuse inspecţiei tehnice (avizare tehnică a proiectului şi/sau inspecţie tehnică în exploatare), avându-se în vedere termenele de conformare prevăzute în legislaţia specifică în vigoare;
    3.3. să prezinte, la cerere, copii de pe avizele tehnice COV şi certificatele de inspecţie tehnică COV emise;
    3.4. să transmită Direcţiei generale politică industrială rapoarte semestriale asupra activităţii desfăşurate. Rapoartele se transmit până la sfârşitul lunii ce urmează încheierii semestrului pentru care se face raportarea;
    3.5. să se supună supravegherii realizate de Ministerul Economiei şi Comerţului - Direcţia generală politică industrială asupra activităţii de inspecţie tehnică şi să furnizeze informaţiile solicitate în acest sens.

    ANEXA 2 A

    la metodologie
       Organismul
       ...........................
                                Către
                                MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI
                                Direcţia generală politică industrială
                                        CERERE PENTRU EVALUARE
                                               - model -
    Organismul .......(denumirea completă)........, cu sediul în ...................................., tel./fax ......................., şi având Certificatul de înregistrare la registrul comerţului nr. ..........., reprezentat prin director/preşedinte ........(numele şi prenumele)....., solicită, potrivit prevederilor Ordinului ministrului economiei şi comerţului şi al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 716/2005/92/2006 pentru aprobarea Normelor privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, să fie recunoscut şi desemnat de Ministerul Economiei şi Comerţului pentru a efectua inspecţia tehnică .............. (Se va/vor menţiona tipul/tipurile de activitate pentru care se solicită recunoaşterea şi desemnarea conform pct. 1 din Normele privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.)...............
       Anexăm la prezenta următoarele documente: ..................................................
                                          Director/Preşedinte
                                     (conducătorul organismului),
                                 ....................................
                                              (semnătura)

    ANEXA 2 B

    la metodologie
       MINISTERUL ECONOMIEI ŞI COMERŢULUI
       Direcţia generală politică industrială
                                CERTIFICAT DE RECUNOAŞTERE Nr. .......
                                               - model -
    În baza prevederilor Ordinului ministrului economiei şi comerţului şi al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 716/2005/92/2006 pentru aprobarea Normelor privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, ca urmare a Cererii pentru evaluare înregistrate cu nr. .............., se recunoaşte organismul de inspecţie tehnică .......(denumirea completă)....., cu sediul în ................... şi având Certificatul de înregistrare la registrul comerţului nr. ...., pentru a efectua inspecţia tehnică ............. (Se va/vor menţiona tipul/tipurile de activitate pentru care se solicită recunoaşterea şi desemnarea conform pct. 1 din Normele privind inspecţia tehnică a containerelor mobile utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.)...............
       Prezentul certificat de recunoaştere constituie temeiul desemnării şi operează din momentul publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului ministrului economiei şi comerţului care aprobă Lista cuprinzând organismele recunoscute pentru efectuarea inspecţiilor tehnice ale suprastructurilor cisternelor auto şi ale vagoanelor-cisternă utilizate pentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină, la alt depozit sau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.
    Prezentul certificat este valabil pe o perioadă de 5 (cinci) ani.
                                           Director general,
                              ..........................................
                                              (semnătura)
       Data emiterii ......................

    ANEXA 3

    la norme
    CONŢINUTUL-CADRU
    al avizului tehnic COV şi al certificatului de inspecţie tehnică COV pentru suprastructurile cisternelor auto
    şi ale vagoanelor-cisternă utilizatepentru transferul benzinei de la un terminal la o staţie de benzină,
    la alt depozitsau terminal, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili
    rezultaţi din operaţiile de încărcare, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminaleşi la staţiile de benzină
    A. Avizul tehnic COV trebuie să includă cel puţin următoarele informaţii:
    1. denumirea organismului de inspecţie;
    2. datele de identificare a organismului de inspecţie (adresă, telefon, fax, e-mail, numărul de identificare a organismului de inspecţie tehnică);
    3. denumirea documentului: Aviz tehnic COV privind respectarea cerinţelor tehnice pentru proiectarea ......(obiectul proiectului)....., în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină;
    4. numărul şi data documentului;
    5. datele de identificare a beneficiarului şi, respectiv, a solicitantului de aviz tehnic al proiectului (adresă, telefon, fax, e-mail);
    6. datele de identificare a proiectului (denumirea proiectului, numele proiectantului, numărul de identificare a proiectului, data prezentării proiectului la avizare);
    7. informaţii privind verificarea şi avizarea proiectului (aceste informaţii vor fi prezentate într-un document separat, denumit Referat tehnic, care constituie anexă la avizul tehnic COV);
    8. formularea avizului tehnic COV (se va menţiona conformitatea cu cerinţele tehnice prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 568/2001 privind stabilirea cerinţelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005, sau, după caz, neconformităţile şi măsurile tehnice ce se impun pentru asigurarea conformării cu legislaţia menţionată);
    9. data eliberării avizului tehnic COV;
    10. semnătura conducătorului şi ştampila organismului de inspecţie tehnică;
    11. semnătura/semnăturile persoanei/persoanelor care a/au efectuat avizarea tehnică a proiectului, după caz.

    B. Documentul care certifică inspecţia tehnică în exploatare trebuie să includă cel puţin următoarele informaţii:
    1. denumirea organismului de inspecţie;
    2. datele de identificare a organismului de inspecţie (adresă, telefon, fax, e-mail, numărul de identificare a organismului de inspecţie tehnică);
    3. denumirea documentului: Certificat de inspecţie tehnică COV privind respectarea cerinţelor tehnice în exploatarea .......(denumirea obiectului supus inspecţiei tehnice)......., în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din operaţiile de încărcare, transport, descărcare şi distribuţie a benzinei la terminale şi la staţiile de benzină;
    4. numărul şi data documentului;
    5. datele de identificare a beneficiarului şi, respectiv, a solicitantului de inspecţie tehnică în exploatare (adresă, telefon, fax, e-mail);
    6. datele de identificare a obiectului supus inspecţiei (denumirea, data inspecţiei tehnice în exploatare a obiectului, descrierea obiectului supus inspecţiei);
    7. informaţii privind inspecţia tehnică în exploatare a obiectului (aceste informaţii vor fi prezentate într-un document separat, denumit Fişa de constatare, care se păstrează la organismul de inspecţie ca justificare a emiterii certificatului de inspecţie tehnică COV. Certificatul va fi însoţit sau nu, după caz, de un program tehnic în vederea conformării cu cerinţele Hotărârii Guvernului nr. 568/2001, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005, în care se menţionează lucrările ce urmează a fi executate şi termenele de execuţie. Programul tehnic este anexă la certificatul de inspecţie tehnică COV);
    8. formularea certificatului de inspecţie tehnică COV (se va menţiona conformitatea cu cerinţele tehnice prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 568/2001, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 893/2005, sau, după caz, neconformităţile şi măsurile tehnice ce se impun pentru asigurarea conformării cu legislaţia menţionată);
    9. data eliberării certificatului de inspecţie tehnică COV;
    10. semnătura conducătorului şi ştampila organismului de inspecţie tehnică;
    11. semnătura/semnăturile persoanei/persoanelor care a/au efectuat inspecţia tehnică în exploatare a proiectului, după caz.


     -----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016