Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA SANITARA VETERINARA din 27 februarie 2008  privind procedura de inregistrare si controlul oficial al unitatilor in care se desfasoara activitati de asistenta medical-veterinara    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA SANITARA VETERINARA din 27 februarie 2008 privind procedura de inregistrare si controlul oficial al unitatilor in care se desfasoara activitati de asistenta medical-veterinara

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 166 din 4 martie 2008

ART. 1
Prezenta normã sanitarã veterinarã se aplicã unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã: cabinete medical-veterinare, clinici medical-veterinare şi spitale clinice veterinare.
ART. 2
(1) Unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã funcţioneazã pe baza certificatului de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari, conform prevederilor <>Legii nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(2) Colegiul Medicilor Veterinari stabileşte cerinţele minime necesare funcţionãrii unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã.
ART. 3
Unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, prevãzute la art. 1, din cadrul facultãţilor de medicinã veterinarã îşi organizeazã activitatea în baza regulamentelor de organizare şi funcţionare ale acestor facultãţi.
ART. 4
Medicii veterinari din unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã exercitã activitatea profesionalã numai pe baza atestatului de liberã practicã acordat de Colegiul Medicilor Veterinari, conform <>art. 9 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 160/1998 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 5
(1) Pentru obţinerea certificatului de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari, solicitantul trebuie sã depunã la consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari un dosar care sã cuprindã urmãtoarele documente:
a) cerere-tip;
b) copia actului de identitate - buletin de identitate sau carte de identitate;
c) copia cãrţii de identitate eliberate de Colegiul Medicilor Veterinari;
d) copia atestatului de liberã practicã;
e) copia actului constitutiv al societãţii comerciale;
f) copia certificatului de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului, pentru persoanele juridice;
g) dovada deţinerii, în condiţiile legii, a unui sediu pentru cabinetul medical-veterinar sau punctul de lucru, dupã caz;
h) documentaţia referitoare la amplasarea, construirea şi dotarea minimã a unitãţii în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, stabilitã de Colegiul Medicilor Veterinari.
(2) Copiile documentelor prevãzute la alin. (1) sunt semnate de cãtre solicitant şi poartã menţiunea "conform cu originalul".
(3) Existenţa dotãrii minime necesare funcţionãrii unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã se verificã de consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari.
(4) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari, prin reprezentanţii acestuia, verificã documentaţia depusã şi dotarea minimã necesare funcţionãrii unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã şi întocmeşte un referat de evaluare.
(5) Certificatul de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari, pentru unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, se elibereazã de consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari, dupã aprobarea Biroului executiv al Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Veterinari.
ART. 6
(1) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari notificã serviciului de farmacovigilenţã din cadrul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã din raza teritorialã a acestuia.
(2) Notificarea unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã se face în termen de 30 de zile de la înregistrarea acestora în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari.
(3) Notificarea va cuprinde urmãtoarele: denumirea unitãţii, adresa unitãţii, numãrul din Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari, telefon, fax şi numele şi prenumele medicului veterinar titular.
(4) Unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã înregistrate înainte de intrarea în vigoare a prezentului ordin trebuie notificate serviciului de farmacovigilenţã din cadrul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe baza listelor elaborate de fiecare consiliu judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin.
ART. 7
(1) Schimbarea sediului unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã trebuie notificatã consiliului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari.
(2) Schimbarea sediului unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã se poate face doar în baza aprobãrii de cãtre Biroul executiv al Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Veterinari a cererii de înregistrare în Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al Colegiului Medicilor Veterinari.
(3) Dupã aprobare, schimbarea sediului unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã trebuie comunicatã de cãtre fiecare consiliu judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari serviciului de farmacovigilenţã din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor competente teritorial, în termen de 30 de zile.
ART. 8
(1) În cazul încetãrii activitãţii unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, medicul veterinar titular trebuie sã notifice în termen de 15 zile consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari în a cãrui razã teritorialã şi-a desfãşurat activitatea.
(2) Consiliul judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari are obligaţia de a notifica încetarea activitãţii unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã serviciului de farmacovigilenţã din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, competentã teritorial, în termen de 15 zile de la primirea notificãrii prevãzute la alin. (1).
ART. 9
Modelul notificãrii cãtre direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti privind înfiinţarea/schimbarea sediului/încetarea activitãţii unei unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã este prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta normã sanitarã veterinarã.
ART. 10
(1) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti ţin evidenţa unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã din raza lor teritorialã.
(2) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti transmit lunar Direcţiei de control şi coordonare a activitãţii farmaceutice veterinare din cadrul Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor lista actualizatã a unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã.
ART. 11
(1) Controlul oficial al unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã se realizeazã de autoritatea sanitarã veterinarã competentã teritorial.
(2) În unitãţile prevãzute la alin. (1) care desfãşoarã activitãţi exclusiv de liberã practicã, controlul oficial al autoritãţii sanitare veterinare competente teritorial vizeazã circulaţia, utilizarea şi pãstrarea produselor medicinale veterinare, a altor produse de uz veterinar, a alimentelor dietetice, a suplimentelor nutriţionale, a furajelor combinate, a furajelor medicamentate, a premixurilor şi a hranei pentru animale, precum şi modul de respectare a prevederilor legale în vigoare din domeniul sanitar-veterinar, pentru acest tip de activitate.
(3) Unitãţile în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã care efectueazã, în temeiul unui contract încheiat cu direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, acţiunile prevãzute în Programul de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om şi protecţia mediului, precum şi orice alte activitãţi prevãzute la <>art. 38 din Legea nr. 160/1998 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, se supun suplimentar controlului oficial referitor la acestea.


ANEXĂ
------
la norma sanitarã veterinarã
-----------------------------

Consiliul judeţean ......../al municipiului Bucureşti
al Colegiului Medicilor Veterinari


NOTIFICARE
Nr. ..../....

Cãtre Direcţia Sanitar-Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor ........

În conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 17/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de înregistrare şi controlul oficial al unitãţilor în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, vã notificãm înfiinţarea/schimbarea sediului/încetarea activitãţii pentru unitatea în care se desfãşoarã activitãţi de asistenţã medical-veterinarã, cu urmãtoarele date de identificare:


┌─────┬───────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Nr. │ │ │
│ crt.│ │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 1. │Denumirea unitãţii │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 2. │Adresa completã a unitãţii*) │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 3. │Numãrul din Registrul unic al cabinetelor medical- │ │
│ │veterinare, cu sau fãrã personalitate juridicã, al │ │
│ │Colegiului Medicilor Veterinari │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4. │Numãrul de telefon al unitãţii │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 5. │Numãrul de fax al unitãţii │ │
├─────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 6. │Numele şi prenumele medicului veterinar titular │ │
└─────┴───────────────────────────────────────────────────┴────────────┘


--------
*) În cazul schimbãrii sediului se vor menţiona ambele adrese.


Preşedintele Consiliului Judeţean ..../al Municipiului
Bucureşti al Colegiului Medicilor Veterinari,
.............................................
(numele şi prenumele, semnãtura şi ştampila)

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016