Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORMA din 11 iunie 2012  privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului comercial in habitatele piscicole naturale, cu exceptia ariilor naturale protejate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORMA din 11 iunie 2012 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului in vederea practicarii pescuitului comercial in habitatele piscicole naturale, cu exceptia ariilor naturale protejate

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 402 din 15 iunie 2012


    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se practicã anual de la 1 ianuarie pânã la 31 decembrie, cu respectarea prevederilor regulamentelor comunitare şi a legislaţiei naţionale în vigoare.
    (2) Habitatele piscicole naturale sunt definite la art. 2 pct. 3 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 2
    Accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicãrii pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se acordã de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, denumitã în continuare ANPA, în mod direct pescarilor profesionişti, persoane fizice autorizate, organizaţi în asociaţii profesionale, societãţilor comerciale, cooperativelor de producţie, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale care au ca obiect de activitate pescuitul comercial, pe baza permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit comercial.
    ART. 3
    (1) Stabilirea numãrului navelor/ambarcaţiunilor de pescuit pe zone de pescuit se face cu respectarea regulamentelor comunitare şi a legislaţiei naţionale în vigoare privind pescuitul.
    (2) Atribuirea dreptului de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se face având în vedere urmãtoarele:
    a) cota şi efortul de pescuit stabilite prin studiul anual de capturã totalã admisibilã (TAC), pe zone de pescuit;
    b) raportãrile şi monitorizarea capturilor la ANPA;
    c) tradiţia şi continuitatea în activitatea de pescuit comercial;
    d) domiciliul solicitantului sã fie în zona atribuitã la pescuit;
    e) îndeplinirea obligaţiilor cerute de Uniunea Europeanã-întocmire de chestionare, raportarea electronicã a capturilor (ERS), sistem de monitorizare prin satelit a vaselor (VMS - Vessel Monitoring System), dupã caz;
    f) completarea corectã şi transmiterea la timp a documentelor de pescuit (jurnale de pescuit, declaraţii descãrcare, note de primã vânzare, note de transport etc.).
    (3) Punctajul şi alte mãsuri referitoare la atribuirea dreptului şi efortului de pescuit comercial se stabilesc prin decizie a preşedintelui ANPA.
    ART. 4
    ANPA are obligaţia sã asigure tipãrirea, gestionarea şi emiterea documentelor prevãzute în prezentele norme.
    ART. 5
    Licenţa de pescuit, permisul de pescuit comercial, autorizaţia de pescuit comercial şi autorizaţia specialã de pescuit calcan se emit şi se elibereazã în baza procedurilor aprobate prin decizie a preşedintelui ANPA.
    ART. 6
    (1) Licenţa de pescuit este un document netransmisibil, emis pentru o perioadã determinatã, care conferã titularului sãu dreptul, limitat de normele naţionale, de a utiliza o anumitã capacitate de pescuit pentru exploatarea comercialã a resurselor acvatice vii şi care se vizeazã anual.
    (2) Licenţa de pescuit se elibereazã la solicitarea proprietarului, pentru navele/ambarcaţiunile de pescuit înscrise în fişierul navelor/ambarcaţiunilor de pescuit.
    (3) Modelul licenţei de pescuit în habitatele piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 lit. g) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este prezentat în anexa nr. 1.
    (4) Modelul licenţei de pescuit în habitatele piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 lit. a)-f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este prezentat în anexa nr. 2.
    ART. 7
    (1) La eliberarea licenţei de pescuit, solicitanţii trebuie sã depunã urmãtoarele documente:
    a) cerere-tip, în care se vor menţiona zona de pescuit, tipul şi numãrul uneltelor de pescuit;
    b) dovada plãţii taxei de licenţiere, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) copie a certificatului de înmatriculare a navei/ambarcaţiunii de pescuit emis de Autoritatea Navalã Românã şi prezentarea originalului pentru conformitate;
    d) copii ale permiselor de pescuit vizate ale operatorilor care se înscriu pe licenţã;
    e) proces-verbal de predare-primire a mãrcilor pentru uneltele de pescuit;
    f) contract de comodat/închiriere pentru navã/ambarcaţiunea de pescuit, în cazul în care solicitantul nu este şi proprietar.
    (2) Cererile pentru obţinerea licenţei de pescuit însoţite de documentele prevãzute la alin. (1) se depun la ANPA.
    (3) În baza cererii şi a documentelor anexate, se va întocmi de cãtre inspectorii ANPA o notã de constatare care atesta cã nava/ambarcaţiunea de pescuit este echipatã pentru desfãşurarea pescuitului comercial şi îndeplineşte condiţiile legale privind caracteristicile tehnice ale echipamentelor şi uneltelor admise la pescuit.
    (4) Numãrul şi tipul uneltelor de pescuit admise pentru o ambarcaţiune sunt limitate în funcţie de TAC şi vor fi înscrise în licenţa de pescuit.
    (5) Pentru vizarea anualã a licenţei de pescuit comercial, solicitantul trebuie sã depunã la ANPA dovada plãţii taxei de vizã pentru licenţã, contractul de comodat valabil încheiat între proprietar şi operator, copii ale permiselor de pescuit comercial şi copie a atestatului de bord al ambarcaţiunii, cu valabilitate pentru anul în curs.
    (6) Înscrierea unor noi capacitãţi de pescuit în fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit se face în limita capacitãţii existente la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme.
    (7) Radierea din fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit se face când nava/ambarcaţiunea de pescuit nu a activat o perioadã mai mare de un an calendaristic de la eliberarea licenţei de pescuit.
    ART. 8
    (1) Permisul de pescuit comercial este un document individual, netransmisibil, emis pentru o perioadã determinatã şi care se vizeazã anual.
    (2) Modelul permisului de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 3.
    ART. 9
    (1) Pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, solicitanţii trebuie sã depunã urmãtoarele documente:
    a) cerere-tip;
    b) douã poze de tip paşaport;
    c) copie a BI/CI;
    d) copie a certificatului de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului în baza Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial, ori adeverinţã de salariat din care sã rezulte cã este angajat cu contract de muncã la o societate comercialã sau cooperativã de producţie care are în obiectul de activitate şi pescuitul comercial;
    e) dovada plãţii taxei de eliberare a permisului, conform prevederilor legale în vigoare;
    f) copie a diplomei/certificatului de formare profesionalã în domeniul pescuitului comercial;
    g) cazier judiciar din care sã reiasã cã solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului.
    (2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun şi se verificã la ANPA, în vederea emiterii şi eliberãrii permisului de pescuit comercial.
    (3) Pentru vizarea anualã a permisului de pescuit comercial solicitantul trebuie sã depunã cazier judiciar, din care sã reiasã cã nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului, precum şi dovada plãţii taxei de vizare a permisului.
    ART. 10
    (1) Autorizaţia de pescuit comercial este un document unic, netransmisibil, se elibereazã de cãtre ANPA şi conţine date referitoare la identificarea utilizatorului, la perioada de valabilitate, la zona de pescuit, cota alocatã pe specii, porturile/punctele de debarcare, centrele de primã vânzare.
    (2) Autorizaţia specialã de pescuit al calcanului este un document unic, netransmisibil, se elibereazã de cãtre ANPA şi conţine date referitoare la identificarea navei/ambarcaţiunii de pescuit specializate în pescuitul calcanului, a proprietarului şi operatorilor, la perioada de valabilitate, zona de pescuit, cota alocatã, porturile/punctele de debarcare, centrele de prima vânzare, jurnalul de pescuit, numãrul şi tipul uneltelor de pescuit calcan şi mãrcile aferente.
    (3) Autorizaţia de pescuit comercial/autorizaţia specialã de pescuit al calcanului se elibereazã pentru fiecare ambarcaţiune, prin asociaţii/organizaţii de pescari profesionişti/societãţi comerciale/cooperative de producţie, sau se acordã persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale care au ca obiect de activitate pescuitul comercial, pentru fiecare ambarcaţiuneκ dupã caz.
    (4) Pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial/autorizaţiei speciale de pescuit al calcanului, solicitanţii trebuie sã depunã la ANPA urmãtoarele documente:
    a) cerere, în care se vor menţiona zona de pescuit, porturile/punctele de debarcare şi centrele de primã vânzare aflate în administrare proprie sau în baza unor contracte de prestãri de servicii cu alţi deţinãtori de porturi/puncte de debarcare şi centre de primã vânzare;
    b) dovada plãţii taxei de autorizare, conform prevederilor legale în vigoare;
    c) tabel nominal cu pescarii profesionişti, copii ale licenţelor de pescuit, tabel cu numãrul/tipul/mãrcile uneltelor de pescuit;
    d) copie a certificatului de înmatriculare emis de oficiul registrul comerţului pentru persoanele juridice care au ca obiect de activitate pescuitul comercial şi certificat constatator pentru punctul de lucru unde desfãşoarã activitatea de pescuit;
    e) certificat anual de atestare fiscalã eliberat de cãtre administraţia financiarã sau primãrie, dupã caz;
    f) copia contractului de prestãri de servicii cu un port/punct de debarcare şi cu un centru de primã vânzare din zona arondatã;
    g) declaraţie pe propria rãspundere din care sã reiasã cã solicitantul/operatorul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului.
    (5) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial şi modelul autorizaţiei speciale de pescuit al calcanului sunt prezentate în anexele nr. 4 şi 5.
    ART. 11
    ANPA nu va elibera permise de pescuit comercial, licenţe de pescuit, autorizaţii de pescuit comercial, autorizaţii speciale de pescuit al calcanului solicitanţilor care au sãvârşit infracţiuni la legea pescuitului.
    ART. 12
    (1) ANPA stabileşte prin decizie a preşedintelui modul de marcare a uneltelor utilizate la pescuit, în conformitate cu prevederile regulamentelor comunitare.
    (2) Beneficiarii dreptului de pescuit comercial au obligaţia sã achite contravaloarea mãrcilor la ANPA şi sã le monteze pe uneltele de pescuit.
    (3) ANPA asigurã confecţionarea mãrcilor.
    (4) Gestionarea şi evidenţa mãrcilor se fac de cãtre ANPA.
    (5) Uneltele identificate de personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA care nu au montate mãrci sunt retrase de la pescuit, aplicându-se prevederile legale în vigoare.
    ART. 13
    (1) Autorizaţia de pescuit comercial/autorizaţia specialã de pescuit al calcanului, licenţa de pescuit şi permisul de pescuit comercial pot fi suspendate sau retrase pentru o perioadã de 90 de zile, prin decizie a preşedintelui ANPA, în baza constatãrilor persoanelor cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
    (2) Licenţa de pescuit se suspendã temporar, prin decizie a preşedintelui ANPA, în cazul unei imobilizãri temporare sau când a fost suspendatã autorizaţia de pescuit, în conformitate cu prevederile art. 45 pct. (4) din Regulamentul (CE) nr. 1.005/2008 al Consiliului din 29 septembrie 2008 de instituire a unui sistem comunitar pentru prevenirea, descurajarea şi eliminarea pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat, de modificare a Regulamentelor (CEE) nr. 2.847/93 , (CE) nr. 1.936/2001 şi (CE) nr. 601/2004 şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 1.093/94 şi (CE) nr. 1.447/1999 .
    (3) Licenţa de pescuit poate sã fie retrasã definitiv, prin decizie a preşedintelui ANPA, când nava face obiectul unei mãsuri de ajustare a capacitãţii prevãzute la art. 11 alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 2.371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea şi exploatarea durabilã a resurselor piscicole în conformitate cu politica comunã în domeniul pescuitului sau când autorizaţia de pescuit a fost retrasã în conformitate cu prevederile art. 45 pct. (4) din Regulamentul (CE) 1.005/2008 .
    (4) Licenţa de pescuit se suspendã temporar sau se retrage definitiv, prin decizie a preşedintelui ANPA, la solicitarea proprietarului navei/ambarcaţiunii de pescuit.
    (5) Autorizaţia de pescuit comercial/autorizaţia specialã de pescuit al calcanului poate fi suspendatã sau retrasã, prin decizie a preşedintelui ANPA, dacã nava de pescuit în cauzã nu deţine o licenţã de pescuit ori dacã licenţa de pescuit a acesteia a fost suspendatã, retrasã sau perioada de valabilitate a expirat.
    (6) Orice modificãri privind permisul de pescuit comercial, licenţa de pescuit, autorizaţia de pescuit comercial, autorizaţia specialã de pescuit al calcanului şi anexele la acestea se vor face cu retragerea vechilor documente, prin emiterea şi eliberarea altor documente, cu respectarea condiţiilor prevãzute în prezentele norme.
    ART. 14
    Captura realizatã în urma pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia ariilor naturale protejate, se descarcã în porturile/punctele de debarcare sau în centrele de primã vânzare autorizate, dupã caz.
    ART. 15
    (1) Porturile/Punctele de debarcare şi centrele de primã vânzare care îndeplinesc condiţiile de funcţionare sunt nominalizate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale.
    (2) Porturile/Punctele de debarcare şi centrele de primã vânzare nominalizate prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale vor primi un certificat de nominalizare, conform modelului prezentat în anexa nr. 6.
    (3) Pentru obţinerea certificatului de nominalizare, solicitantul trebuie sã depunã copii ale urmãtoarelor documente:
    - document de proprietate/închiriere/concesiune pentru teren şi clãdire;
    - înregistrare/autorizaţie sanitar-veterinarã valabilã;
    - certificat de înregistrare fiscalã.
    ART. 16
    În vederea nominalizãrii şi funcţionãrii, porturile/punctele de debarcare trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
    a) sã fie situate la malul apei la o distanţã corespunzãtoare, pentru a putea transporta peştele capturat în condiţii sanitar-veterinare optime;
    b) sã fie prevãzute cu dotãri care sã permitã acostarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi descãrcarea capturilor, precum şi cu utilitãţile necesare bunei funcţionãri;
    c) sã fie inscripţionate şi înregistrate sanitar-veterinar;
    d) sã deţinã instalaţie pentru producerea fulgilor de gheaţã sau sã-şi asigure fulgi de gheaţã;
    e) sã deţinã dispozitive de cântãrire a peştelui;
    f) sã afişeze un program de funcţionare şi preţurile de achiziţie;
    g) sã fie dotate cu sistem de tractare cu vinci a ambarcaţiunilor şi dispozitive de transportat peştele, dupã caz.
    ART. 17
    În vederea nominalizãrii şi funcţionãrii, centrele de primã vânzare trebuie:
    a) sã deţinã spaţiu de refrigerare (0°C - 4°C) pentru primirea, depozitarea şi vânzarea peştelui şi a produselor din peşte primite de la porturile/punctele de debarcare;
    b) sã deţinã spaţiu frigorific pentru depozitarea cantitãţilor de peşte şi a produselor din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de debarcare;
    c) sã aibã dotãri cu apã curentã, instalaţie pentru producerea fulgilor de gheaţã, dispozitive de cântãrire, ambalaje etc.;
    d) sã afişeze programul pentru primirea peştelui de la punctele de debarcare;
    e) sã fie autorizate sanitar-veterinar;
    f) sã afişeze programul de funcţionare;
    g) sã deţinã casã de marcat.
    ART. 18
    Personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA verificã periodic dacã porturile/punctele de debarcare şi centrele de primã vânzare respectã condiţiile de nominalizare şi funcţionare şi propune mãsuri în consecinţã.

    Comercializarea peştelui
    ART. 19
    (1) Peştele capturat în urma pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 lit. a)-f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se înscrie în jurnalul de pescuit.
    (2) Modelul jurnalului de pescuit este prezentat în anexa nr. 7.
    (3) Jurnalul de pescuit se completeazã zilnic de cãtre proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit, în douã exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la filiala ANPA, pânã la data de 5 a fiecãrei luni;
    b) exemplarul al doilea rãmâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.
    ART. 20
    (1) Capturile de peşte sunt descãrcate în porturile/punctele de debarcare, unde se întocmeşte declaraţia de descãrcare, al cãrei model este prezentat în anexa nr. 8.
    (2) Declaraţia de descãrcare se completeazã de cãtre proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit în 3 exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la portul/punctul de debarcare sau centrul de primã vânzare, dupã caz;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea rãmâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.
    (3) Declaraţia de descãrcare electronicã se va completa conform prevederilor regulamentelor comunitare în vigoare.
    ART. 21
    (1) Transportul peştelui şi/sau produselor din peşte de la portul/punctul de debarcare la centrul de primã vânzare va fi însoţit de nota de transport al peştelui, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 9.
    (2) Nota de transport se completeazã de cãtre proprietarul/administratorul portului/punctului de debarcare în 3 exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul - la punctul/portul de debarcare;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea rãmâne la cotor, la mijlocul de transport.
    (3) Transportul peştelui din punctul/portul de debarcare la centrele de primã vânzare se face în baza avizului de expediţie şi a notei de transport.
    (4) La eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial/autorizaţiei speciale de pescuit al calcanului, solicitanţii care se regãsesc la prevederile alin. (3) trebuie sã depunã la filialele regionale ale ANPA lista cu mijloacele de transport specializate pentru transportul peştelui şi al produselor din peşte autorizate sanitar-veterinar.
    ART. 22
    (1) În centrele de primã vânzare care sunt nominalizate sã funcţioneze, comercializarea peştelui şi a produselor din peşte se face numai cãtre persoane fizice autorizate/persoane juridice autorizate care au ca obiect de activitate comercializarea peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice.
    (2) Operatorul economic care desfãşoarã activitate de pescuit şi comercializare a peştelui sau administratorul centrului de primã vânzare au obligaţia întocmirii notei de vânzare la fiecare livrare, precum şi a transmiterii acesteia la ANPA pânã la data de 5 a fiecãrei luni pentru luna precedentã.
    (3) Modelul notei de vânzare este prezentat în anexa nr. 10.
    (4) Nota de vânzare se va întocmi în 3 exemplare, care vor fi distribuite astfel:
    a) originalul - la cumpãrãtor;
    b) exemplarul al doilea - la ANPA;
    c) exemplarul al treilea rãmâne la cotor, la centrul de primã vânzare.
    ART. 23
    (1) Colectarea peştelui capturat în urma pescuitului comercial în Dunãre, Prut şi lacuri de acumulare în care nu se practicã acvacultura, unde nu sunt condiţii de amplasare a punctelor de debarcare şi/sau a centrelor de primã vânzare, se face în punctele de acostare, iar transportul de la punctele de acostare la centrele de primã vânzare se face cu mijloace de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte înregistrate sanitar-veterinar.
    (2) Punctele de acostare sunt locurile din care ambarcaţiunile care deţin licenţã de pescuit pleacã la pescuit şi revin de la pescuit. Locaţia punctelor de acostare va fi comunicatã în scris filialelor ANPA la eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial în apele interioare şi ori de câte ori apar modificãri.
    (3) La eliberarea autorizaţiei de pescuit, solicitanţii care se regãsesc la prevederile alin. (1) trebuie sã depunã la filialele regionale ANPA lista cu mijloacele de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte înregistrate sanitar-veterinar.

    CAP. II
    Pescuitul comercial în Marea Neagrã, cu excepţia ariilor naturale protejate

    ART. 24
    (1) Activitãţile de pescuit în Marea Neagrã reprezintã totalitatea acţiunilor derulate pe mare în scopul capturãrii de resurse acvatice vii, incluzând deplasarea în zona de pescuit, lansarea uneltelor de pescuit, capturarea propriu-zisã (timpul cât unealta acţioneazã la orizontul de pescuit), recuperarea la bord şi deplasarea la portul de bazã.
    (2) Perioada aferentã activitãţilor de pescuit în Marea Neagrã se calculeazã din momentul plecãrii navei de pescuit din portul de bazã spre zona de pescuit pânã în momentul întoarcerii navei în portul de bazã având recuperate uneltele folosite la pescuit şi se exprimã în zile de activitãţi de pescuit.
    (3) Pescuitul în Marea Neagrã la scarã redusã reprezintã pescuitul desfãşurat de cãtre ambarcaţiuni care au o lungime maximã de 12 m şi care nu utilizeazã uneltele remorcate.
    ART. 25
    (1) Toate navele de pescuit cu lungimi mai mari de 15 m trebuie sã fie echipate cu VMS, precum şi cu alte sisteme electronice de transmitere a datelor.
    (2) VMS şi sistemele de transmitere a datelor se monteazã şi pe navele de pescuit cu o lungime totalã de 12 metri sau mai mare, dar mai micã de 15 metri, în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare.
    (3) Navele menţionate la alin. (2) nu au obligaţia de a monta VMS dacã:
    a) opereazã exclusiv în apele teritoriale ale României;
    b) nu se aflã pe mare pentru o perioadã mai lungã de 24 de ore între momentul plecãrii şi cel al întoarcerii în port.
    ART. 26
    VMS şi sistemele de transmitere electronicã a datelor trebuie sã fie conectate în permanenţã în timpul cât nava se aflã în activitate pe mare.
    ART. 27
    Înainte cu douã ore de a ieşi/intra în/din mare, comandanţii navelor de pescuit menţionate la art. 24 trebuie sã anunţe reprezentantul ANPA.
    ART. 28
    (1) ANPA ţine evidenţa navelor mai mari sau egale cu 12 m care pescuiesc în Marea Neagrã, prin completarea registrului de evidenţã, în care se înscriu toate intrãrile şi ieşirile acestora, precum şi evidenţa tuturor ambarcaţiunilor de pescuit al calcanului.
    (2) Modelul registrului de evidenţã a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit este prezentat în anexa nr. 11.
    ART. 29
    (1) În timpul activitãţii de pescuit comandanţii navelor de pescuit cu lungimi mai mari sau egale cu 12 m au obligaţia de a completa zilnic jurnalul de pescuit la Marea Neagrã şi/sau jurnalul electronic de pescuit aflat la bord, în care este inclusã şi declaraţia de descãrcare.
    (2) Modelul jurnalului de pescuit la Marea Neagrã este prezentat în anexa nr. 12.
    ART. 30
    (1) Jurnalele de pescuit la Marea Neagrã se completeazã în douã exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul se depune la ANPA pânã la data de 5 a fiecãrei luni pentru luna anterioarã;
    b) exemplarul al doilea rãmâne la cotor, la nava/ambarcaţiunea de pescuit.
    (2) Jurnalul electronic de pescuit se va completa conform prevederilor regulamentelor comunitare în vigoare şi se va asigura ERS.
    ART. 31
    (1) Conducãtorii navelor de pescuit cu lungimi mai mici de 12 m au obligaţia sã completeze la întoarcerea în port jurnalul de pescuit costier.
    (2) Modelul jurnalului de pescuit costier este prezentat în anexa nr. 13.
    ART. 32
    Dispoziţiile art. 31 se aplicã şi conducãtorilor navelor de pescuit care utilizeazã unelte fixe de tip talian.
    ART. 33
    (1) Jurnalele de pescuit costier se completeazã în douã exemplare, care sunt distribuite astfel:
    a) originalul se depune la ANPA pânã la data de 5 a fiecãrei luni, pentru luna precedentã;
    b) exemplarul al doilea rãmâne la cotor, la nava/ambarcaţiunea de pescuit.
    (2) Instrucţiunile de completare a jurnalului de pescuit la Marea Neagrã şi a jurnalului de pescuit costier sunt prezentate în anexa nr. 14.
    ART. 34
    (1) Comandanţii navelor de pescuit cu lungime totalã de 12 metri sau mai mare înregistreazã şi transmit prin mijloace electronice la ANPA, cel puţin o datã pe zi, informaţiile necesare, în baza prevederilor regulamentelor comunitare în vigoare.
    (2) Aceste informaţii se transmit dupã încheierea ultimei operaţiuni de pescuit şi înainte de intrarea în port.
    (3) Navele cu o lungime totalã mai micã de 15 metri sunt scutite de obligaţiile prevãzute la alin. (1) şi (2) dacã:
    a) opereazã exclusiv în apele teritoriale ale statului membru de pavilion;
    b) nu se aflã pe mare pentru o perioadã mai lungã de 24 de ore între momentul plecãrii şi cel al întoarcerii în port.
    (4) Comandanţii navelor care înregistreazã şi transmit electronic date privind activitãţile lor de pescuit sunt scutiţi de obligaţia de a completa pe hârtie un jurnal de pescuit, o declaraţie de debarcare şi o declaraţie de transbordare.
    ART. 35
    (1) Comandanţii navelor/ambarcaţiunilor de pescuit cu o lungime totalã de cel puţin 12 metri angajaţi în activitãţi de pescuit privind stocuri care fac obiectul unui plan multianual şi care sunt obligaţi sã înregistreze electronic datele din jurnalul de pescuit trebuie sã notifice ANPA, cu cel puţin douã ore înainte de ora estimatã de sosire în port, urmãtoarele informaţii:
    a) numãrul de identificare externã a navei şi numele navei de pescuit;
    b) numele portului de destinaţie şi scopul escalei, cum ar fi debarcarea, transbordarea sau accesul la servicii;
    c) datele între care are loc ieşirea în larg şi zonele geografice relevante în care s-au efectuat capturi;
    d) data şi ora estimatã a sosirii în port;
    e) cantitãţile din fiecare specie înregistrate în jurnalul de pescuit;
    f) cantitãţile din fiecare specie care vor fi debarcate sau transbordate.
    (2) Comandanţii navelor/ambarcaţiunilor de pescuit al calcanului trebuie sã anunţe telefonic cu cel puţin douã ore înainte ora ieşirii la pescuit şi cu douã ore înainte sosirea de la pescuitul calcanului.
    ART. 36
    (1) Navele/ambarcaţiunile deţinãtoare de autorizaţii speciale de pescuit al calcanului au urmãtoarele obligaţii:
    a) sã respecte zona/cota de pescuit alocatã;
    b) sã descarce peştele capturat în portul/punctul de debarcare arondat şi sã îl transporte obligatoriu la centrul de primã vânzare arondat;
    c) sã foloseascã unelte (setci) cu latura ochiului egalã sau mai mare de 400 mm (2a = 400 mm), conform prevederilor legale în vigoare;
    d) dimensiunea minimã pentru calcan la descãrcare sã fie de cel puţin 45 cm, în conformitate cu prevederile art. 18 din Regulamentul (CE) nr. 850/98 al Consiliului din 30 martie 1998 pentru conservarea resurselor de pescuit prin mãsuri tehnice de protecţie a puietului de organisme marine, în ceea ce priveşte determinarea dimensiunii ochiurilor de plasã şi evaluarea grosimii firului plaselor de pescuit (mãsuratã de la vârful botului pânã la capãtul cozii);
    e) sã noteze în jurnalul de pescuit data şi ora lansãrii şi virãrii setcilor de calcan, poziţia (latitudinea, longitudinea, adâncimea) de instalare a uneltelor (setcilor) şi lungimea instalatã a lavelor de setci, precum şi numãrul de persoane implicate în astfel de activitãţi;
    f) sã respecte perioada de prohibiţie a pescuitului calcanului conform ordinului anual de prohibiţie şi prevederilor regulamentelor comunitare în vigoare (orice capturã accidentalã de calcan realizatã în timpul perioadei de prohibiţie sau în afara acesteia de cãtre pescari neautorizaţi va fi redatã mediului, indiferent de stare);
    g) sã anunţe telefonic cu cel puţin douã ore înainteora ieşirii la pescuit şi cu douã ore înaintea sosirii de la pescuitul calcanului;
    h) în apele comunitare ale Mãrii Negre pescuitul se desfãşoarã conform prevederilor regulamentului anual (CE) de stabilire a posibilitãţilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagrã.
    (2) Modelul jurnalului de pescuit al calcanului la Marea Neagrã este prezentat în anexa nr. 15.
    ART. 37
    (1) Comandanţii navelor de pescuit cu o lungime totalã de 10 metri sau mai mare specificã în jurnalul de pescuit toate cantitãţile din fiecare specie capturatã şi stocate la bord care depãşesc 50 kg echivalent greutate în viu.
    (2) Marja de toleranţã permisã în estimãrile înregistrate în jurnalul de pescuit cu privire la cantitãţile în kilograme de peşte pãstrate la bord este de 10% pentru toate speciile.
    (3) Comandanţii navelor de pescuit înregistreazã, de asemenea, în jurnalul de pescuit toate estimãrile de capturi aruncate înapoi în mare care depãşesc 50 kg echivalent greutate în viu pentru orice specie.
    ART. 38
    Speciile de peşti capturate la Marea Neagrã sunt menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecãrei specii, conform anexei nr. 16.
    ART. 39
    (1) Comandanţii navelor de pescuit au obligaţia de a semnala prezenţa delfinilor în zona de pescuit, prin completarea fişei de semnalare a delfinilor.
    (2) Modelul fişei de semnalare a capturilor accidentale de mamifere marine (delfini, foci) în Marea Negarã este prezentat în anexa nr. 17.
    (3) Fişele de semnalare a capturilor accidentale de mamifere marine (delfini, foci) în Marea Neagrã sunt transmise la ANPA în termen de 48 de ore.
    ART. 40
    Autorizaţiile de pescuit comercial/autorizaţiile speciale de pescuit al calcanului, licenţele de pescuit şi permisele de pescuit comercial emise anterior prezentelor norme îşi pãstreazã valabilitatea pânã la data expirãrii valabilitãţii acestora.
    ART. 41
    Nerespectarea prevederilor prezentelor norme duce la suspendarea/retragerea autorizaţiilor de pescuit comercial/autorizaţiilor speciale de pescuit calcan, licenţelor de pescuit şi a permiselor de pescuit comercial, dupã caz.
    ART. 42
    Anexele nr. 1-17 fac parte integrantã din prezentele norme.


    ANEXA 1
    la norme

    Faţã

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ STEMA ROMÂNIEI │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ LICENŢÃ DE PESCUIT │
│ (în habitatele piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 │
│ lit. g) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008 privind │
│ pescuitul şi acvacultura, aprobatã cu modificãri şi completãri │
│ prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare) │
│ │
│ Nr. ......... din ................. │
│ │
│ Numãrul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de │
│ pescuit (CFR): ................... │
│ │
│ DATE DE IDENTIFICARE │
│ │
│ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numãrul atribuit de Autoritatea Navalã │
│ Românã ........./........... │
│ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: ........................................... │
│ 3. Portul de bazã/punctul de debarcare: ................................. │
│ 4. Marcajul exterior: ................................................... │
│ 5. Indicativul radio: ................................................... │
│ 6. Numele proprietarului: ............................................... │
│ 7. Adresa proprietarului: ............................................... │
│ 8. Operatori*)(numãr): .................................................. │
│ │
│ Caracteristici tehnice şi echipamente │
│ │
│ 1. Puterea motorului principal: .......... ....... kW │
│ 2. Lungimea maximã: ............................... m │
│ 3. Lungimea între perpendiculare: ................. m │
│ 4. Tonajul brut: ................................... TRB │
│ 5. Unelte de pescuit - tip/numãr: │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ Marca**): ............................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ 6. Zone de pescuit: │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ │
│ Preşedinte, │
│ ................ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
                                                                       Verso
                                 Valabilitate
┌─────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────────┐
│ Anul │ │ Anul │ │
├─────────────────────┤ ├──────────────────────┤ │
│De la .............. │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............ │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector .......... │ │Inspector ........... │ │
└─────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────────┘
┌─────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────────┐
│ Anul │ │ Anul │ │
├─────────────────────┤ ├──────────────────────┤ │
│De la .............. │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............ │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector .......... │ │Inspector ........... │ │
└─────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────────┘


---------
    *) La rubrica "Operatori" se menţioneazã 3 operatori din cadrul asociaţiei/organizaţiei de pescari profesionişti/societãţii comerciale/cooperativei de producţie, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale care au ca obiect de activitate pescuitul comercial, cu permisele de pescuit comercial vizate la zi.
    **) Se vor înscrie modificãrile privind tipul, numãrul şi mãrcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificãri faţã de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendãrii licenţei de pescuit.


    ANEXA 2
    la norme


    Faţã

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ STEMA ROMÂNIEI │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ LICENŢÃ DE PESCUIT │
│ (în habitatele piscicole naturale definite la art. 2 pct. 3 │
│ lit. a)-f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008 privind │
│ pescuitul şi acvacultura, aprobatã cu modificãri şi completãri │
│ prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare) │
│ │
│ Nr. ......... din ................. │
│ │
│ Numãrul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de │
│ pescuit (CFR): ................... │
│ │
│ DATE DE IDENTIFICARE │
│ │
│ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numãrul atribuit de Autoritatea Navalã │
│ Românã ........./........... │
│ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: ........................................... │
│ 3. Portul de bazã/punctul de debarcare: ................................. │
│ 4. Marcajul exterior: ................................................... │
│ 5. Indicativul radio: ................................................... │
│ 6. Numele proprietarului: ............................................... │
│ 7. Adresa proprietarului: ............................................... │
│ 8. Operatori*)(numãr): .................................................. │
│ │
│ Caracteristici tehnice şi echipamente │
│ │
│ 1. Puterea motorului principal: .......... ....... kW │
│ 2. Lungimea maximã: ............................... m │
│ 3. Lungimea între perpendiculare: ................. m │
│ 4. Tonajul brut: ................................... TRB │
│ 5. Unelte de pescuit - tip/numãr: │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ Marca**): ............................................................... │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ 6. Zone de pescuit: │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ │
│ Preşedinte, │
│ ................ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
                                                                       Verso
                                 Valabilitate
┌─────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────────┐
│ Anul │ │ Anul │ │
├─────────────────────┤ ├──────────────────────┤ │
│De la .............. │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............ │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector .......... │ │Inspector ........... │ │
└─────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────────┘
┌─────────────────────┬────────────────┬──────────────────────┬────────────────┐
│ Anul │ │ Anul │ │
├─────────────────────┤ ├──────────────────────┤ │
│De la .............. │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............ │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector .......... │ │Inspector ........... │ │
└─────────────────────┴────────────────┴──────────────────────┴────────────────┘


--------
    *) La rubrica "Operatori" se menţioneazã 3 operatori din cadrul asociaţiei/organizaţiei de pescari profesionişti/societãţii comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale care au ca obiect de activitate pescuitul comercial, cu permisele de pescuit comercial vizate la zi.
    **) Se vor înscrie modificãrile privind tipul, numãrul şi mãrcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificãri faţã de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendãrii licenţei de pescuit.


    ANEXA 3
    la norme


                         PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL

-------------
    NOTÃ(CTCE)
    Coperta şi pagina 1 ale Permisului de pescuit comercial se gãsesc în Monitorul oficial al României, Partea I, Nr. 402 din 15 iunie 2012, la paginile 16-17 (a se vedea imaginile asociate).

    Pagina 2 Pagina 3

            Modificãri ulterioare
    (zone de pescuit, porturi/puncte de Observaţii inspector piscicol
    debarcare, ambarcaţiuni de pescuit,
          unelte de pescuit, mãrci)

┌─────┬──────────┬─────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt. │ Data │ Modificarea ulterioarã │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────┴──────────┴─────────────────────────┘


    Pagina 4

    1. Zona de pescuit alocatã
    a) Lacustrã .............................
       ......................................
    b) Marinã ...............................
       ......................................
    c) Dunãrea şi braţele sale ..............
       ......................................
    d) Prut .................................
    e) Lacuri de acumulare ................. .
    2. Unelte de pescuit autorizate
    a) Pentru zonele lacustre:
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    b) Pentru zonele marine:
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    c) Pentru zona de Dunãre şi
       braţele sale:
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    d) Pentru zona Prut:
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    e) Pentru lacuri de acumulare:
    tip ................ buc. ...........
    tip ................ buc. ...........
    3. Punctele de debarcare a peştelui
       capturat autorizate
    ......................................
    ......................................
    4. Centre de primã vânzare autorizate
    ......................................



    ANEXA 4
    la norme

                                                                       (Faţã)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │
│ ┌───────────────┐ │
│ STEMA ROMÂNIEI │ 01 ANPA 00001│ │
│ └───────────────┘ │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ AUTORIZAŢIE │
│ DE PESCUIT COMERCIAL │
│ Nr. ......... din .............. │
│ Valabilã de la ............ pânã la ........... │
│ │
│ │
│ Utilizator ........................, adresa ............................... │
│ ......................, înregistrarea fiscalã ............., poate practica │
│ pescuitul comercial în zonele ............................................. │
│ cu ambarcaţiunea de pescuit ............... şi un numãr de pescari ...... . │
│ Peştele capturat şi descãrcat în punctele de debarcare menţionate pe verso │
│ se vinde prin centrul de primã vânzare │
│ ............................................................................ │
│ .......................................................................... . │
│ │
│ Adresa centrului de primã vânzare ................................... . │
│ │
│ │
│ │
│ PREŞEDINTE │
│ ............ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

                                                                     (Verso)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ PORTURI/PUNCTE DE DEBARCARE │
│ ┌───────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐ │
│ │1. │3. │ │
│ ├───────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤ │
│ │2. │4. │ │
│ └───────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘ │
│ │
│ UNELTE DE PESCUIT │
│ COTE │
│ - Tone - │
│ ┌─────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────────┬───────────┐ │

│ │ │Zona: │Zona: │Zona: │ │ │
│ │ Specia ├──────────────┼──────────────┼──────────────┤ │ │
│ │ │ Cota alocatã │ Cota alocatã │ Cota alocatã │ TOTAL │ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ ├─────────────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ │ Total │ │ │ │ │ │
│ └─────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────┴───────────┘ │
│ │
│ Emitent │
│ │
│ L.S. │
│ │
│ ( ) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 5
    la norme

                                                              Faţã



                 MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
                AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ

                 AUTORIZAŢIE SPECIALÃ DE PESCUIT AL CALCANULUI

                            Nr. ....................


    Nava/Ambarcaţiunea (numele, ROUP) ........................................
    Proprietar (numele şi prenumele) .........................................
    Comandant/Operatori (numele şi prenumele) ................................
    ..........................................................................
    Licenţã de pescuit în ape marine nr. ........... din ....................,
    valabilitate - vizã (anul) ................................
    Zona de pescuit ..........................................................
    Port/Punct de debarcare arondat ..........................................
    Centru de primã vânzare arondat ..........................................
    Valabilitate .............................................................


         Preşedinte,
        .............


                                                             Verso

    Unelte de pescuit:
    Tip ......................................................................
    Buc. .....................................................................
    Mãrci ....................................................................
    Jurnal de pescuit la Marea Neagrã: de la pag. ......... la pag. ..........
    Jurnal de pescuit costier: de la pag. ................. la pag. ..........
    Cota alocatã (kg):
    1. ......................................
    2. ......................................
    3. ......................................
    Condiţii de desfãşurare a pescuitului:
    1. În apele comunitare ale Mãrii Negre pescuitul se desfãşoarã conform prevederilor regulamentului anual (CE) de stabilire a posibilitãţilor de pescuit pentru anumite resurse halieutice aplicabile în Marea Neagrã.
    2. Dimensiunea legalã minimã autorizatã a ochiurilor de plasã în cazul plaselor de fund (setci pentru calcan) utilizate la pescuitul de calcan este: a/2a (mm) = 200/400.
    3. Dimensiunea minimã a calcanului debarcat este de 45 cm, mãsuratã de la vârful botului la terminarea cozii.
    4. a) Se va respecta strict portul/punctul de debarcare arondat capturilor de calcan.
    b) Se anunţã personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã (ANPA) privind ieşirea la pescuit şi intrarea de la pescuit între orele stabilite de ANPA, precum şi operatorii înscrişi pe licenţa de pescuit.
    c) Predarea peştelui se face la centrul de primã vânzare nominalizat în autorizaţia specialã de pescuit al calcanului.
    5. Toate documentele de înregistrare şi transport al peştelui trebuie vizate de personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA.


    ANEXA 6
    la norme


                           CERTFICAT DE NOMINALIZARE
                pentru porturi/puncte de debarcare şi centre de
                     primã vânzare a produselor pescãreşti

                                    Nr. ....


    În baza prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    având în vedere Cererea operatorului economic ............................ nr. ....... din ..............., precum şi documentaţia depusã, Documentul de proprietate/închiriere/concesiune nr. .......din ....................., Înscrierea/Autorizaţia sanitarã veterinarã de funcţionare nr. .................. din ................................, Certificatul de înregistrare fiscalã nr. ................, se nominalizeazã operatorul economic .........................., cu sediul în localitatea .........................., str. ...................... nr. ..........., sectorul ......., înmatriculat la registrul comerţului cu nr. ........../............, ca port/punct de debarcare/centru de primã vânzarea a produselor pescãreşti.
    Prezentul certificat de nominalizare nu îl scuteşte pe deţinãtor de rãspunderile care îi revin potrivit legislaţiei în vigoare.
    Prezentul certificat de nominalizare este valabil pânã la data de ....................., cu drept de prelungire.
    Operatorul economic nominalizat este obligat sã îl anunţe pe emitentul prezentului certificat de nominalizare despre orice modificare intervenitã în documentaţia depusã la nominalizare în termen de 15 zile de la producerea modificãrii.


    AVIZUL DIRECŢIEI/FILIALEI AVIZUL SERVICIULUI RESURSE ACVATICE VII
     Nr. ....../.......... Nr. ....../..........
    ........................ .............................
     (semnãtura şi ştampila) (semnãtura şi ştampila)


                              Preşedinte,
                            ...............




    ANEXA 7
    la norme




                               JURNAL DE PESCUIT

    Persoana juridicã/Organizaţia/Asociaţia de pescari Nr. ROU .....................
    ..................................................

    Luna/Anul ........................ Zona/Tronsonul de pescuit ......


┌────┬───────┬───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Data│Numãrul│Tona de│ Captura, pe specii (buc.) │
│ │de │pescuit├────┬─────┬───────┬──────┬───────┬────┬────┬─────┬──────┬──────┬─────┤
│ │pescari│ │Crap│Caras│Plãticã│Mreanã│Babuşcã│Avat│Somn│Şalãu│Ştiucã│Alte │Total│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │specii│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 02 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 03 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 04 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 05 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 06 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 07 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 08 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 09 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│ 31 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────┴───────┼────┼─────┼───────┼──────┼───────┼────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┤
│TOTAL LUNÃ: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴────┴─────┴───────┴──────┴───────┴────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┘


    Proprietar ....................... Semnãtura ..................
                (numele şi prenumele)

    Operatori .........................
                (numele şi prenumele)



    ANEXA 8
    la norme



                            DECLARAŢIA DE DESCÃRCARE

    Numele şi prenumele Nr. permis Nr. licenţei/ Ambarcaţiunea
                                              data eliberãrii Nr. fişier
    ................... .............. ............... .............


                             ANPA Nr. 000001
                             Declaraţia de descãrcare
                             Data ................


    S-au descãrcat la punctul de debarcare ..................... urmãtoarele
    cantitãţi de peşte capturate:
┌────┬─────────────────────┬─────────────┬───────────────────────┬────────────┐
│Nr. │ │ │ │ Cantitatea │
│crt.│ Zona de pescuit │ Specia │ Modul de prezentare │ (kg) │
├────┼─────────────────────┼─────────────┼───────────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼─────────────┼───────────────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴─────────────┴───────────────────────┴────────────┘


           Am predat, Am primit,
          ─────────── ────────────
     ........................ .......................
      (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
      ................... .................
          (semnãtura) (semnãtura)
       .................. ................
             L.S. L.S.



    ANEXA 9
    la norme


                          NOTÃ DE TRANSPORT


 Agenţia Naţionalã
 pentru Pescuit şi ┌───────────────────┐
 Acvaculturã │ Notã de transport │Seria ... Nr. ...
┌──────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┐
│Originea produsului │Ziua ... Luna .... │Destinaţia │
│ │Anul ...... │ │
├──────────────────────┼───────────────────┼─────────────────┤
│Numele navei / │Auto/Ambarcaţiune │Centrul de primã │
│ambarcaţiunii │Nr. ........... │vânzare ........ │
│.................... │Proprietar │................ │
├──────────────────────┤Licenţã de │Administrator ...│
│Nr. fişier .......... │transport nr. .....│Adresa ..........│
│ │eliberatã de ......│ │
├────┬──────┬──────────┼──────────┬────────┴───────┬─────────┤
│Nr. │Specia│Modul de │Cantitatea│ Calitate*) │Cantitate│
│crt.│ │prezentare│per ├─────┬─┬─┬──────┤totalã │
│ │ │ │ambalaj │Extra│A│B│Retras│ (kg) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────────┼──────────┼─────┼─┼─┼──────┼─────────┤
│ │TOTAL:│ X │ X │ X │X│X│ X │ │
└────┴──────┴──────────┴──────────┴─────┴─┴─┴──────┴─────────┘
-------
    *) Se va marca cu X.


    Proprietar navã/ambarcaţiune/Reprezentant, Conducãtor auto
    ......................................... (numele şi prenumele)
    (numele şi prenumele) ............................

         Ştampila .................... B.I./C.I. seria ..... nr. ......
                                               eliberat(ã) de ................
         Semnãtura ............... la data .....................

                                               Semnãtura ..................



    ANEXA 10
    la norme


    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
    - N - numele şi prenumele administratorului;
    - M - modul de prezentare.

                                ┌────────────────────┐
                                │ NOTÃ DE VÂNZARE │
                                │ peşte şi alte │
                                │vieţuitoare acvatice│Seria ... Nr. ...
┌───────────────────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┐
│ │Ziua ..... luna ....│ │
│ VÂNZÃTOR │an ....... │ CUMPÃRÃTOR │
│ │ │ │
├──────────┬─────────┬──────────┼────────────────────┼────────────────┬─────┤
│Numele │Indicativ│Nr. │ CENTRUL DE │Numele şi │ │
│navei / │radio │fişier │ ORGANIZARE A │prenumele │ │
│ambarcaţi-│ │ │ VÂNZÃRII │reprezentantului│ │
│unii │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼──────────┼────────────────────┼────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │Societatea │ │
│ │ │ │ │comercialã │ │
│ │ │ │ ├────────────────┼─────┤
│ │ │ │ │Cod fiscal │ │
├──────────┼─────────┴──────────┤ ├──────────┬─────┴─────┤
│Locul │ ├──────┬─────────────┤Adresa │Localitatea│
│debarcãrii│ │ │Localitatea │Societãţii│..........,│
├──────────┼────────────────────┤ADRESA│............,│ │str. ......│
│Data │zi .... lunã ...... │ │str. ....... │ │...........│
│debarcãrii│an ....... │ │............,│ │nr. ...... │
├──────────┼────────────────────┤ │nr. ......, │ │sector/ │
│Numele │ │ │sector/ │ │judeţ .....│
│prenumele │ │ │judeţ │ │.......... │
│reprezen- │ │ │............ │ │ │
│tantului │ │ │ │ │Tel. ..... │
├──────────┼────────────────────┤ │Tel ....... │ │Fax .......│
│Societatea│ │ │ ├──────────┼───────────┤
│comercialã│ │ │Fax ........ │Adresa │Localitatea│
├──────────┼────────────────────┤ │ │Depozita- │..........,│
│Codul │ │ │ │rului │str. ......│
│fiscal │ ├──────┼─────────────┤ │..........,│
├──────────┼────────────────────┤ │ │ │nr. ...... │
│Adresa │Localitatea ........│ │ │ │sector/ │
│societãţii│str. ...... nr. ....│ N │ │ │judeţ .... │
│ │sector/judeţ ...... │ │ │ │.......... │
│ │ │ │ │ │ │
│ │Tel. ............ │ │ │ │Tel ...... │
│ │Fax .............. │ │ │ │Fax ...... │
├────┬─────┴┬──┬──────┬─────────┴──────┼─────────────┼────┬─────┴───┬───────┤
│Nr. │ │ │ │ │Categoria de │Lei/│Cantitate│Valoare│
│crt.│Specia│ M│Canti-│ Calitate │calibraj │kg │ -kg- │ lei │
│ │ │ │tatea ├─────┬─┬─┬──────┼─┬──┬──┬──┬──┤fãrã│ │ │
│ │ │ │per │Extra│A│B│Retras│1│ 2│ 3│ 4│ 5│TVA │ │ │
│ │ │ │amba- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │laj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3│ 4 │ 5 │6│7│ 8 │9│10│11│12│13│ 14 │ 15 │14 x 15│
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────┼──┼──────┼─────┼─┼─┼──────┼─┼──┼──┼──┼──┼────┼─────────┼───────┤
│TOTAL │ X│ X │ X │X│X│ X │X│X │X │X │X │ X │ │ │
└───────────┴──┴──────┴─────┴─┴─┴──────┴─┴──┴──┴──┴──┴────┴─────────┴───────┘


      Vânzãtor Administrator Cumpãrãtor
                             centru de vânzare

      Semnãtura ...... [ ] Semnãtura ....... [ ] Semnãtura ....... [ ]



    ANEXA 11
    la norme

                              REGISTRU DE EVIDENŢÃ
                    a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit

    Portul de bazã/Punctul de descãrcare ........................

┌─────────────┬─────────────────┬───────────┬───────────┬──────────────────────┐
│Numele navei/│Marcajul exterior│Data şi ora│Data şi ora│Semnãtura │
│ambarcaţiunii│ │plecãrii │sosirii │inspectorului piscicol│
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────────────────┴───────────┴───────────┴──────────────────────┘



    ANEXA 12
    la norme

                     JURNAL DE PESCUIT LA MAREA NEAGRĂ?

--------------
    NOTĂ?(CTCE)
    Anexa nr. 12 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 402 din 15 iunie 2012, la pagina 27 (a se vedea imaginea asociatã).


    ANEXA 13
    la norme

                           JURNAL DE PESCUIT COSTIER


    Nr. ROU ....................

    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
    A - Data (1)
    B - Marcaj exterior (2)
    C - Tip unealtã/Nr. de zile la apã (3)
    D - Numãr unelte (4)
    E - Numãr pescari (5)
    F - Adâncimea apei (m) (6)
    G - Zona de lucru (7)
    H - Data (9)

    Nr. ROU ....................

┌────┬──────┬────────┬──────┬─────┬─────┬─────┬──────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ Captura, pe specii, în greutate vie sau │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ numãr de recipiente │ │
│ A │ B │ C │ D │ E │ F │ G │ (8) │ │
│ │ │ │ │ │ │ ├───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──────────┤Semnãtura │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Kg sau │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │recipiente│ │
│ │ │ │ │ │ │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┼──────────┴──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ H │Estimarea aruncãrilor la mare (10) │SEMNÃTURA │
│ │ │ │ │ │ │ │ │şefului echipei de │
├────┴──────┴────────┴──────┴─────┴─────┼─────┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤pescari/locţiitorului│
│Se va completa numai în cazul în care, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│prin ridicarea la bord a capturilor, au├─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ │
│rezultat cantitãţi pescuite de puiet │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sub dimensiunea minimã admisã, sau ├─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤Eventual, numele şi │
│specii interzise pescuitului, ce au │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │adresa locţiitorului │
│fost aruncate înapoi în mare ├─────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────┴─────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴─────────────────────┘



    ANEXA 14
    la norme

                                  INSTRUCŢIUNI
                         de completare a jurnalului de
                            pescuit la Marea Neagrã

    I. Instrucţiuni de completare a jurnalului de pescuit
    1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
    - jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
    - jurnalul trebuie completat, de asemenea, la momentul unui control în zona de pescuit;
    - toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.
    1.1. Informaţii referitoare la navã
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (1): numele navei;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (3): numele comandantului şi adresa;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (4): ziua, luna, ora şi portul de plecare la pescuit;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (5): ziua, luna, ora şi portul de întoarcere;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (6): data şi locul descãrcãrii, dacã diferã de cele de la poziţia (5);
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (7): data, numele şi indicativul radio, marcajul extern de identificare şi naţionalitatea navei primitoare, în caz de transbordare.
    1.2. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (8): unealta de pescuit trebuie sã fie indicatã conform codului înscris în anexa nr. 3;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (9): mãrimea ochiului de plasã (la sac în cazul traulului), în milimetri;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (10): dimensiunea uneltei.
    1.3. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (11): data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei zile petrecute pe mare;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (12): numãrul operaţiunii de pescuit;
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (13): timpul de pescuit; trebuie sã fie egal cu diferenţa dintre ora începerii traulãrii şi ora începerii virãrii.
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (14): poziţia la momentul lansãrii uneltei.
    1.4. Cantitãţi de peşte capturate şi pãstrate la bord
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (15): se vor înregistra toate speciile prin codul lor de identificare.
    Se va menţiona unitatea de mãsurã utilizatã, kg sau recipient (coş, ladã, navetã, bidon etc.), şi greutatea netã medie, în stare proaspãtã, pentru acestea din urmã.
    1.5. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate în mare
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (16): se vor indica cantitãţile, pe specii, aruncate în mare, în kg greutate vie sau în altã unitate de mãsurã, dacã este cazul, dupã cum s-a menţionat la poziţia (15). Aceste informaţii au un caracter ştiinţific şi ele nu sunt luate în calcul la atribuirea cotelor de pescuit.
    1.6. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
    - pentru fiecare operaţiune de pescuit trebuie completat un rând;
    - se va utiliza o nouã paginã:
    ● în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior.
    2. Instrucţiuni privind declaraţia de descãrcare/transbordare
    2.1. Regulã generalã
    Comandantul fiecãrei nave de pescuit sau locţiitorul acestuia trebuie sã depunã dupã fiecare voiaj o declaraţie de descãrcare [numãrul de referinţã (18) din jurnalul de pescuit] când ajunge în portul de bazã.
    În cazul descãrcãrii pe uscat în afara teritoriului naţional, comandantul va transmite imediat, prin orice mijloc de comunicare, filialei Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã informaţiile pe care le înscrie în declaraţia de descãrcare.
    2.2. Informaţii de furnizat
    Declararea cantitãţilor descãrcate sau estimarea cantitãţilor transbordate se va face pentru fiecare specie în josul declaraţiei prezentate în anexa nr. 8, conform urmãtoarelor instrucţiuni:
    - Prezentarea peştelui [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (17)]
    Prezentare înseamnã felul în care este prelucrat peştele descãrcat sau transbordat. Trebuie indicatã natura prelucrãrii, dacã este cazul: E pentru eviscerare, D pentru peştele decapitat, F pentru fileuri, S pentru sãrat etc. În caz de neprelucrare se va menţiona Î - întreg.
    - Unitatea de mãsurã pentru cantitãţile descãrcate/transbordate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (18)]
    Trebuie indicate unitatea de mãsurã folositã (coşuri, navete, lãzi, bidoane etc.), precum şi greutatea netã a peştelui din aceste unitãţi, în kg.
    - Greutatea totalã, pe specii, a capturilor descãrcate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (19)]
    Se vor indica greutatea sau cantitãţile efectiv descãrcate pentru toate speciile care sunt cuprinse în lista prezentatã în anexa nr. 16. Greutatea înscrisã în formular corespunde celei a peştelui, aşa cum a fost el descãrcat, neprelucrat sau dupã o eventualã prelucrare a produsului la bordul navei ori al ambarcaţiunii.
    3. Procedura de transmitere
    3.1. La intrarea în port exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit, precum şi al declaraţiei de descãrcare trebuie înmânate sau transmise inspectorului piscicol de zonã în maximum 48 de ore de la sfârşitul operaţiunilor de descãrcare.
    3.2. Comandantul navei/Locţiitorul acestuia certificã cu ştampila şi cu semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea înscrisurilor din jurnalul de pescuit şi din declaraţia de descãrcare.

    II. Instrucţiuni de completare a jurnalului de pescuit costier
    1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
    - jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
    - toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.
    2. Informaţii referitoare la ambarcaţiune
    - Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri.

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2.1. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul │unealta de pescuit trebuie sã fie │
│de pescuit costier (3): │indicatã conform codului înscris în anexa│
│ │nr. 3/numãrul de zile cumulate, de │
│ │staţionare la apã, din momentul │
│ │instalãrii. │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│numãrul de unelte controlate pe parcursul│
│pescuit costier (4): │unei zile │
├────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│2.2. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei │
│pescuit costier (1): │zile în care a fost controlatã unealta. │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│numãrul de pescari care participã la │
│pescuit costier (5): │controlul uneltei şi la ridicarea la bord│
│ │a capturii │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│adâncimea apei, exprimatã în metri, la │
│pescuit costier (6): │care este instalatã unealta de pescuit │
│ │(facultativ) │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│zona de instalare a uneltei, respectiv: │
│pescuit costier (7): │Sulina = SL; Sfântu Gheorghe = SG; │
│ │Zãtun = ZT; Portiţa = PT; Chituc = CH; │
│ │Vadu = VD; Corbu = CB; Cap Midia = CM; │
│ │Mamaia = MM; Constanţa = CT; Agigea = AG;│
│ │Eforie = EF; 23 August = AG; │
│ │Costineşti = CS; Cap Aurora = CA; │
│ │Mangalia = MG; 2 Mai = MI; │
│ │Vama Veche = VV │
├────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│2.3. Cantitãţi capturate şi pãstrate la bord │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│Se vor înregistra toate speciile │
│pescuit costier (8): │menţionate în anexa nr. 16, prin codul │
│ │lor de identificare. │
│ │Se vor menţiona unitatea de mãsurã │
│ │utilizatã, kg sau recipient (coş, ladã, │
│ │navetã, bidon etc.), şi greutatea netã │
│ │medie, în stare proaspãtã, pentru acestea│
│ │din urmã. │
├────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│2.4. Data la care sortarea peştelui capturat a condus la apariţia unor │
│cantitãţi aruncate înapoi în mare │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│Se va menţiona ziua în care, prin │
│pescuit costier (9): │sortare, au rezultat capturi ce au fost │
│ │aruncate înapoi la mare (facultativ). │
├────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┤
│2.5. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate înapoi în mare │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de│Se vor preciza cantitãţile, pe specii, │
│pescuit costier (10): │aruncate înapoi în mare, de preferinţã în│
│ │kg, dupã cum s-a menţionat la │
│ │poziţia (8), dacã este cazul. Aceste │
│ │informaţii au un caracter ştiinţific şi │
│ │servesc la evaluarea mãrimii stocurilor │
│ │exploatabile. │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    3. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
    - pentru fiecare operaţiune şi zi de control al uneltelor trebuie completat un rând;
    - în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior, înregistrãrile se vor face pe o nouã paginã.
    4. Înscrisurile din jurnalul de pescuit costier trebuie sã fie citeţe şi imposibil de şters.
    5. Niciun înscris din jurnalul de pescuit costier nu trebuie şters sau modificat. În caz de greşealã, înscrisul inexact trebuie barat cu o linie şi urmat de un nou înscris cu semnãtura şefului echipei de pescari sau a locţiitorului acestuia.
    6. Fiecare rând al jurnalului de pescuit costier trebuie semnat de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit, completatã eventual cu estimarea cantitãţilor aruncate în mare, trebuie semnatã de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia.
    7. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit costier corespunde unei luni calendaristice.
    8. În termen de maximum 5 zile de la sfârşitul fiecãrei luni, exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit costier trebuie înmânat sau transmis inspectorului piscicol de zonã.
    9. Şeful/Locţiitorul echipei de pescari certificã prin semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea din jurnalul de pescuit costier.


    ANEXA 15
    la norme

                                   - Model -

                   JURNALUL DE PESCUIT CALCAN LA MAREA NEAGRÃ


┌─────────┬──────────────────────────────┬───────────────────┬─────────┬──────────────┬──────┐
│ Nr. │Nr. intern de înregistrare în │ Jurnalul de │ │ Campania nr. │ │
│ │registrul flotei │ pescuit nr. │ Anul │ │ │
├─────────┼───────────┬────────┬─────────┼─────────┬─────────┼─────────┼─────────┬────┴──────┤
│ (1)(7) │(1)(7) IRCS│ (2)(7) │ (3) │ │(4)(5)(6)│(4)(5)(6)│(4)(5)(6)│(4)(5)(6) │
│Denumirea│ │ Marcaj │ Numele │ │(7)(11) │(7)(11) │ (7)(11) │ Portul │
│ navei │ │exterior│comandan-│ │ Ziua │ Luna │ Ora │ │
│(navelor)│ │ │tului │ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┬──────┤
│ │ │ │ │ (4) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ Plecare │ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┼──────┤
│Traulare │ │ │ Adresa │(5)(6)(7)│ │ │ │ │ │
│îngemãna-│ │ │ │ Sosire │ │ │ │ │ │
│tã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────┼──────┤
│ (7) │ │ │ │(5)(6)(7)│ │ │ │ │ │
│Transpor-│ │ │ │Debarcare│ │ │ │ │ │
│tare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴───────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────┴──────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ (15) Capturile deţinute la bord şi capturile debarcate/transbordate, în echivalentul │
│ greutãţii în viu, în kilograme, per specie │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│ │(17) Specii, în kilograme │
├──────┬──────────┬─────┬────────┬─────────────┬─────────┬────────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ (8) │ (10) │ │ (9) │ (12) Nr. │ (13) │(14)(22)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Unelte│Dimensiuni│Numãr│Dimensi-│operaţiunilor│ Timpul │Zona de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ unea │ de pescuit │ de │pescuit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ochiuri-│ │traulare/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │lor │ │imersie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼─────┼────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼─────┼────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼─────┼────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼─────┼────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼──────────┼─────┼────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────────┴─────┴────────┴─────────────┼─────────┴────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
                                               │(16) Capturi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               │aruncate în mare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               ├──────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
                                               │Forma de prezenta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               │re a peştelui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
                                               └──────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
┌────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────┐
│ Observaţii │ Semnãtura │
├────────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────┤
│ │Subsemnatul, prin prezenta, declar cã toate │
├────────────────────────────────────────────┤înregistrãrile sunt complete, veridice şi │
│ │corecte. │
├────────────────────────────────────────────┤ │
│ │Datã (20)(21) Semnãtura │
└────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 16
    la norme

                                     LISTA
                 speciilor de peşti care trebuie menţionate în
                     mod obligatoriu în jurnalul de pescuit

┌────────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────┐
│ Denumirea ştiinţificã │ Denumirea popularã │Codul│
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Anguilla anguilla │Anghilã │ELE │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Atherina mochon pontica │Aterinã │SIL │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Merlangus merlangus euxinus │Bacaliar │WHG │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Mullus barbatus ponticus │Barbun │MUR │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Psetta maxima maeotica │Calcan │TUR │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Scophthalmus rhombus │Calcan mic │BLL │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Platichthys flesus luscus │Cambulã │FLE │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Liza aurata │Chefal, singhil │MUF │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Scomber japonicus │Colios │MAS │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Clupeonella cultriventris │Gingiricã │CLA │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Gobius niger │Guvid negru │GPA │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Engraulis encrasicholus ponticus │Hamsie │ANE │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Mugil cephalus │Chefal, laban │MUG │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Solea nasuta │Limbã de mare │SOL │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Pomatomus saltatrix │Lufar │BLU │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Huso huso │Morun │HUH │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Acipenser gueldenstaedti │Nisetru │APG │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Sarda sarda │Pãlãmidã │BON │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Acipenser stellatus │Pãstrugã │APE │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Specii pelagice marine diferite │Peşte marin mãrunt │PMM │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Squalus acanthias │Rechin │DGS │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Alosa caspia │Rizeafcã │ASP │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Scomber scombrus │Scrumbie albastrã, macrou│MAC │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Alosa pontica │Scrumbie de Dunãre │SHC │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Sprattus sprattus │Şprot │SPR │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────┤
│Trachurus mediterraneus ponticus │Stavrid │HMM │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────────┴─────┘



    ANEXA 17
    la norme

                                      FIŞA
                     de semnalare a capturilor accidentale
                     de mamifere marine (delfini, foci) în
                                  Marea Neagrã

    1. Data (zi/lunã/an) ......................................................
    2. Orele ..................................................................
    3. Poziţia (coordonate, izobata, distanţa de la ţãrm, repere costiere) ....
    4. Numele navei ...........................................................
    5. Specia/Speciile identificatã/identificate ..............................
    6. Numãr de exemplare .....................................................
    7. Descriere (semnalmente) ................................................
    8. Observaţii (comportamentul, dacã au fost remarcate femele cu pui, caracterul cârdului - temporar, permanent, de hrãnire, de reproducere, în pasaj, exemplare izolate, starea de sãnãtate, eventuale capturi etc.)

    Comandant,
    ......................

    Semnãtura ............

    NOTÃ: Fişa se depune la inspectoratul piscicol de zonã la întoarcerea de la pescuit.

                                  --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016