┌─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Categoria de produse │ Frecvenţa │
│ │controalelor│
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Categoria I │ │
│ 1. Carne proaspătă incluzând organe interne şi produse ale │ │
│ bovinelor, ovinelor, caprinelor porcine şi speciilor de │ │
│ ecvidee definite în Directiva Consiliului 92/5/CEE │ │
│ 2. Produse din peşte în containere sigilate ermetic destinate │ │
│ să fie menţinute stabile la temperaturile mediului ambiant, │ │
│ peşte proaspăt, congelat şi deshidratat şi/sau produse din │ 20% │
│ peşte sărat*) │ │
│ 3. Ouă întregi │ │
│ 4. Untură şi grăsimi topite │ │
│ 5. Intestine de animale │ │
│ 6. Ouă de incubaţie │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Categoria a II-a │ │
│ 1. Carne de pasăre şi produse din carne de pasăre │ │
│ 2. Carne de iepure, carne de vânat sălbatic/de crescătorie şi │ │
│ produsele acestora │ │
│ 3. Lapte şi produse lactate pentru consum uman │ │
│ 4. Produse din ouă │ 50% │
│ 5. Proteină animală prelucrată pentru consum uman │ │
│ 6. Alte produse din peşte decât cele menţionate │ │
│ la categoriile 1, 2, şi moluşte bivalve │ │
│ 7. Miere │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│Categoria a III-a │ │
│ 1. Material seminal │ │
│ 2. Embrioni │ │
│ 3. Gunoi de grajd │ │
│ 4. Lapte şi produse lactate (nu pentru consumul uman) │ minim de │
│ 5. Gelatina │ 1% │
│ 6. Picioare de broască şi melci │ │
│ 7. Oase şi produse din oase │ │
│ 8. Piele neprelucrată şi piele prelucrată │ │
│ 9. Păr aspru de porc, lâna, par, pene │ │
│10. Coarne, produse din coarne, ongloane şi produse din ongloane │maxim de 10%│
│11. Produse de apicultură │ │
│12. Trofee de vânătoare │ │
│13. Hrană pentru animale de companie │ │
│14. Carne pentru fabricarea hranei pentru animalele de companie │ │
│15. Carne, sânge, produse din sânge, glande şi organe pentru uzul│ │
│ farmaceutic │ │
│16. Produse din sânge pentru uzul tehnic │ │
│17. Agenţi patogeni │ │
│18. Paie şi fân │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘
ÎNREGISTRAREA
controalelor privind activităţile de transport introduse
pentru import în România
┌──────────┬──────────────────┬────────────┬────────────┬───────────┬──────────┐
│Grupuri de│ Ţara de │ Nr. de │ Nr. de │ Motivul │Observaţii│
│ produse │origine (capitolul│transporturi│transporturi│Respingerii│ │
│ după cod │ doi codul ISO) │ │ respinse │ (codul │ │
│ aşa cum │ │ │ │ dedesupt) │ │
│ sunt │ │ │ │ │ │
│enumerate │ │ │ │ │ │
│ în anexa │ │ │ │ │ │
│ nr. 1 │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────────────┼────────────┼────────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────────────────┴────────────┴────────────┴───────────┴──────────┘