Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
NORMĂ din 30 mai 2014 cu privire la natura, conţinutul şi fabricarea magiunului de prune destinat consumului uman
ART. 1 (1) Prezenta normă se aplică produsului definit la art. 4. (2) Prezenta normă nu se aplică în cazul produselor destinate fabricării produselor de panificaţie, patiserie sau a biscuiţilor. ART. 2 La fabricarea produsului definit la art. 4 pot fi utilizate doar ingredientele enumerate la art. 5 şi materia primă care este conformă cu prevederile art. 6. ART. 3 Produsul definit la art. 4 poate fi comercializat, numai dacă este conform definiţiei şi condiţiilor stabilite în prezenta normă, începând cu data intrării în vigoare a ordinului de aprobare a acesteia. ART. 4 Magiunul de prune este o pastă groasă, omogenă, obţinută prin fierberea prunelor proaspete, după îndepărtarea părţilor necomestibile, fără adaos de zahăr/zaharuri sau de produse alimentare ce conţin monozaharide ori dizaharide utilizate pentru proprietăţile lor îndulcitoare. ART. 5 La fabricarea produsului definit la art. 4 se pot utiliza următoarele ingrediente: - nuci; - seminţe de oleaginoase, cum ar fi seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan sau seminţe de pin; - alune de pădure, caju, castane, fistic, migdale, nuci de Brazilia, nuci macadamia sau nuci pecan. ART. 6 Materia primă pentru fabricarea magiunului de prune o reprezintă exclusiv prunele proaspete, respectiv toate soiurile care se pretează fabricării acestui produs. ART. 7 Produsul definit la art. 4 trebuie să prezinte un conţinut de substanţă uscată solubilă egal cu 55 % sau mai mult, determinată cu ajutorul refractometrului.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email