Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   MOŢIUNE SIMPLĂ nr. 4MS din 24 iunie 2020  Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 MOŢIUNE SIMPLĂ nr. 4MS din 24 iunie 2020 "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre!"

EMITENT: Camera Deputaţilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 544 din 24 iunie 2020
    În temeiul art. 112 alin. (2) din Constituţia României, republicată,
    Camera Deputaţilor adoptă prezenta moţiune simplă.
    Domnule preşedinte,
    Doamnelor şi domnilor deputaţi,
    Domnule ministru al sănătăţii,
    Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depind viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor.
    Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii-cheie.
    "Sănătatea nu este prioritate!", ne spune ministrul PNL de la Finanţe.
    Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea, şi atât de important, reprezintă unul dintre marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României.
    După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să „privatizeze“ sănătatea, actualul ministru PNL al sănătăţii se ocupă de „tunuri“, „vânzări de mască fără bon“, numiri controversate ale unor oameni în consiliile de administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte „tunuri“, gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ.
    PNL minte! Ministrul sănătăţii minte!
    Minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie! Minte personalul medical care aşteaptă stimulentele! Minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor!
    Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia!
    Guvernul LuCoVid şi Ministerul Sănătăţii blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre pandemie!
    Testarea prin sondaj de anticorpi, începută de Primăria Capitalei, ar fi arătat rata reală de infectare şi nu ar mai fi permis Guvernului să măsluiască raportările oficiale despre evoluţia pandemiei.
    Guvernul se teme că studiul Gabrielei Firea ar putea arăta că restricţiile impuse au fost disproporţionate, că am fost ţinuţi degeaba în case şi că economia s-a distrus de pomană! Nu vor TESTARE REALĂ, ci UMILIRE NAŢIONALĂ!
    Faptele vorbesc de la sine!
    Încă de acum două săptămâni, DSP Bucureşti a analizat circuitele medicale de pe Stadionul Naţional, unde trebuia să se desfăşoare testarea de anticorpi, inspectorii s-au declarat mulţumiţi şi au comunicat că vor trimite avizul necesar. Însă formalităţile au fost blocate la ordinul politic al ministrului sănătăţii.
    Ministrul sănătăţii nu şi-a făcut treaba şi NU a emis norme pentru testările COVID-19. De aceea, în lipsa unor reglementări naţionale unitare, fiecare oraş face cum consideră, preia din practica internaţională şi aplică local, face testări, în funcţie de ce spaţii deţine. În continuare, în România, decizii majore, care afectează grav viaţa normală a milioane de oameni şi starea economiei, se iau după bunul plac al guvernării liberale şi nu pe baza argumentelor ştiinţifice, de tipul celor pe care le-ar fi oferit testarea anticorpi. Guvernul liberal are nevoie să întreţină frica şi să prelungească starea de alertă pentru a dispune discreţionar de banii publici şi pentru a-şi deservi clientela cu contracte atribuite direct şi cu numiri în funcţii publice bănoase.
    PSD susţine total iniţiativa primarului general Gabriela Firea şi cere imperativ Guvernului Orban să permită testarea de anticorpi - componentă esenţială a studiului ştiinţific realizat de Institutul „Matei Balş“ în colaborare cu PMB, ASSMB şi cele 6 primării de sector.
    Este un proiect preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu noul virus, care va continua. Bucureştenii vor fi anunţaţi unde vor avea loc în continuare testările.
    Guvernul PNL şi ministrul sănătăţii mint că pacienţii cu afecţiuni cronice au acces la servicii medicale!
    Mint că pacienţii au acces la medicamentele necesare!

    "Scrisoare deschisă
    DESCHIDEŢI SPITALELE PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU!!!
    LIPSA ACCESULUI LA DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT PENTRU PACIENŢII CU SUSPICIUNE DE CANCER, VICTIME COLATERALE ÎN LUPTA CU COVID-19
    Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer.
    În ultimele 3 luni, lupta împotriva COVID-19 s-a extins şi în spitalele de pneumologie, iar majoritatea pacienţilor cu suspiciune de cancer pulmonar nu au mai avut acces la bronhoscopii şi drept urmare la confirmarea diagnosticului şi a unui tratament adecvat care să le salveze viaţa.
    Cancerul pulmonar avansează galopant, într-o dinamică similară pandemiei. E un cancer perfid, care, pe fondul crizei din sistemul de sănătate, pare scăpat de sub control. Situaţia este similară pentru toţi pacienţii cu suspiciune de cancer, pe toate formele acestei patologii. Dacă nu se acţionează rapid şi nu se facilitează accesul la diagnostic, vom avea încă un segment numeros de victime colaterale ale unui sistem care s-a dovedit
    neputincios să lupte pe două fronturi cu COVID-19 şi cu afecţiunile oncologice, iar în cazul deceselor prin cancer, numărul este de ordinul zecilor de mii.
    Acesta poate fi de fapt al doilea val al pandemiei de COVID19, pentru care trebuie să ne pregătim cu toţii."
    Am citit mai sus scrisoarea deschisă a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România! Nu o spune PSD. O spun bolnavii de cancer.
    Guvernul PNL şi Ministerul Sănătăţii mint că investiţiile în sănătate au loc şi se desfăşoară!
    Mint când spun că este preocupat doar de lupta împotriva infecţiei cu COVID-19!
    În plină pandemie, preocuparea Ministerului Sănătăţii şi Casei de Asigurări de Sănătate a fost să modifice statutul CNAS pentru a schimba oameni. Nu oamenii PSD. Aţi schimbat într-o noapte 90% din preşedinţii caselor judeţene de asigurări de sănătate.
    În plină pandemie, cei mai buni manageri de spitale numiţi de PNL sunt administratori de firme de pompe funebre, chelneri care au „şcoala vieţii“, numai buni de a asigura „tunurile“ PNL.
    Acum, când dezbatem această moţiune, sistemul sanitar se confruntă cu o criză profundă pentru că actualul ministru ne-a oferit doar vorbe goale, doar îngrijorare şi constatări sterile, şi nicio măsură care să ducă la o îmbunătăţire a situaţiei din Sănătate: „Vom face! Ne gândim să!“ la fel ca şeful său LuCoViD.
    Minte că avem medicamente!
    Discutăm acum de lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, pentru afecţiuni grave, autoimune şi nu vrem să aducem aminte de euthirox, de medicamentele ieftine pentru diabet. De ce, domnule ministru, nu vă preocupaţi de a asigura medicamentele necesare bolnavilor cronici?
    Faceţi o analiză pentru fiecare medicament în parte, monitorizaţi prin instituţiile pe care le aveţi în subordine, coordonare, prin ANMDMR, necesarul de medicamente, utilizaţi comisiile de specialitate din subordinea ministerului, aplicaţi obligaţia de serviciu public în baza unui necesar, emiteţi ordinul de încadrare a medicamentelor în categoriile de clawback stabilite de Parlament şi care oferă predictibilitate, încurajarea producţiei româneşti de medicamente! Vă oferim noi soluţii, domnule ministru, pentru că ele există!
    Aţi vorbit de investiţii în sănătate, dar de când sunteţi ministru toate investiţiile în modernizare şi reabilitare, în noi tehnologii medicale sunt blocate!
    Tot blocat este şi programul de dotare cu echipamente de radioterapie în sistemul public pentru pacienţii cu cancer. 7 buncăre sunt finalizate de spitalele autorităţilor locale şi aşteaptă echipamentele de la Ministerul Sănătăţii care nu mai vin! Oare este şi asta o formă de „privatizare“ a sănătăţii românilor?
    Vreţi în continuare să tratăm pacienţii cu arsuri în străinătate, domnule ministru?
    De luni de zile spitalele de mari arşi ce trebuiau construite la Timişoara, Tg. Mureş, Gr. Alexandrescu Bucureşti aşteaptă. Proiectele pot aştepta, domnule ministru, pacienţii nu pot! Urgentaţi aprobarea proiectelor pentru marii arşi care stau la aprobat la comisia interministerială!
    Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut!
    Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie!
    Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil!
    Aţi acţionat totuşi. Aţi acţionat ca membru al Guvernului atunci când aţi încercat de 3 ori să preluaţi controlul spitalelor autorităţilor locale din România! Nu aţi reuşit şi nu veţi reuşi!
    Nu aţi dat nimic comunităţilor locale. Primarii, consiliile locale, consiliile judeţene, oamenii au nevoie de sprijin! Aţi acţionat prost şi aţi pierdut. Nu spunem noi asta. O spun comunităţile locale, administraţiile locale!
    Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în consiliile de administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP sunt membrii familiei lărgite?
    Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor de ce nu aţi testat populaţia?
    Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului, românilor şi bucureştenilor de ce aţi interzis testarea locuitorilor Capitalei începută de Gabriela Firea?
    Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare?
    Este timpul să lăsaţi sistemul sanitar pe mâinile unor profesionişti, nu ne putem juca cu viaţa românilor, iar responsabilitatea noastră a tuturor, stimaţi colegi, este aceea de a lua atitudine, indiferent de culoarea politică şi simpatii, pentru că situaţia în sănătate a ajuns una disperată! Soluţii! Acesta este cuvântul.
    Le putem găsi împreună, toate partidele, dar ajunge cu experimentele pe spinarea românilor!
    E timpul să plecaţi, domnule ministru! Să vă asumaţi eşecul major al dumneavoastră, până nu e prea târziu!
    Această moţiune simplă a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 24 iunie 2020, cu respectarea prevederilor art. 67 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 190 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    FLORIN IORDACHE

    Bucureşti, 24 iunie 2020.
    Nr. 4MS.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016