Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 9 noiembrie 2004  de decontare a legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, acordate in baza   Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 9 noiembrie 2004 de decontare a legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 149 bis din 18 februarie 2005
---------
*) Aprobata prin <>Ordinul nr. 2.065 din 9 noiembrie 2004 , publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 149 din 18 februarie 2005.

1. Conform art. 7 si art. 13 din ordonanta, contravaloarea autorizatiilor, permiselor de calatorie in interes personal si in interes de serviciu, acordate salariatilor incadrati pe durata nedeterminata si a biletelor de calatorie in interes de serviciu, acordate salariatilor incadrati pe perioada determinata la unitatile prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta, precum si a biletelor de calatorie in interes de serviciu acordate sportivilor si antrenorilor legitimati la Clubul Sportiv Rapid Bucuresti care se deplaseaza la competitiile sportive, se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
2. Decontarea contravalorii autorizatiilor de calatorie de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. se efectueaza in baza deconturilor intocmite conform situatiilor din borderourile de emitere de catre regionalele de transport feroviar de calatori si, respectiv, Serviciul legitimatii de calatorie din cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., al caror model este prezentat in anexa nr. 3.1 la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., care va intocmi decontul general conform modelului prezentat in anexa nr. 3.1 la prezenta metodologie.
3. Decontarea contravalorii permiselor de calatorie in interes personal eliberate unitatilor prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta se efectueaza de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. in baza deconturilor intocmite conform situatiilor din borderourile de emitere de catre regionalele de transport feroviar de calatori si, respectiv, Serviciul legitimatii de calatorie din cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., al caror model este prezentat in anexa nr. 3.2 la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., care va intocmi decontul general conform modelului prezentat in anexa nr. 3.2 la prezenta metodologie.
4. Permisele de calatorie in interes personal pe caile ferate romane pentru pensionari si membrii de familie ai acestora, acordate in baza prevederilor ordonantei, precum si permisele de calatorie scolare pentru copiii pensionarilor care se incadreaza in prevederile Metodologiei privind incadrarea in categoria de tren, clasa, conditiile de emitere, gestionarea si folosirea legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, se emit de catre compartimentele legitimatii de calatorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de calatori pe raza carora au domiciliul titularii dreptului de calatorie.
5. Conform art. 8 si art. 9 din ordonanta, contravaloarea permiselor de calatorie in interes personal emise, in mod gratuit, pentru pensionarii beneficiari de permise de calatorie pe calea ferata si pentru membrii lor de familie, precum si contravaloarea permiselor de calatorie scolare eliberate copiilor pensionarilor conform art. 11 din ordonanta se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
6. Decontarea contravalorii permiselor de calatorie in interes personal pe caile ferate romane si a permiselor de calatorie scolare emise persoanelor mentionate la pct. 4 din prezenta metodologie se efectueaza de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., astfel:
a) regionalele de transport feroviar de calatori, in baza borderourilor de emitere, vor intocmi decontul permiselor de calatorie pentru pensionari si membrii lor de familie, conform modelului prezentat in anexa nr. 3.3 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. Dupa primirea deconturilor de la regionale, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. va centraliza datele si va intocmi decontul general conform modelului prezentat in anexa nr. 3.3 la prezenta metodologie;
b) regionalele de transport feroviar de calatori, in baza evidentelor intocmite pentru permisele de calatorie scolare, vor intocmi decontul acestora conform modelului prezentat in anexa nr. 3.4 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. Dupa primirea deconturilor de la regionale, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. va centraliza datele si va intocmi decontul general conform modelului prezentat in anexa nr. 3.4 la prezenta metodologie.
7. Tarifele autorizatiilor de calatorie si ale permiselor de calatorie in interes personal pe calea ferata emise sunt cele aprobate prin ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, in vigoare la data eliberarii acestora.
8. Deconturile pentru autorizatiile de calatorie si permisele de calatorie in interes personal si pentru permisele de calatorie scolare vor fi intocmite trimestrial. Regionalele de transport feroviar de calatori vor transmite deconturile intocmite conform prezentei metodologii la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. pana la data de 10 a lunii urmatoare trimestrului respectiv. Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. va transmite la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului - Directia generala economica si buget deconturile generale pana la data de 20 a aceleiasi luni.
9. Carnetele cu permise de calatorie in interes de serviciu si cu bilete de calatorie in interes de serviciu pentru unitatile prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta, precum si biletele de calatorie in interes de serviciu pentru sportivii si antrenorii legitimati la Clubul Sportiv Rapid Bucuresti se elibereaza de catre Serviciul legitimatii de calatorie din cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. gestionarului nominalizat de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in baza notei de comanda semnate de conducatorul directiei unde este salariat gestionarul. Nota de comanda trebuie sa contina numarul carnetelor cu bilete de calatorie in interes de serviciu si numarul carnetelor cu permise de calatorie in interes de serviciu, pe tipuri (cu o calatorie dus-intors si cu mai multe calatorii dus-intors, iar pentru biletele de calatorie in interes de serviciu si tipul de tren). Numarul de carnete pentru fiecare tip de legitimatie nu poate fi mai mare de 100.
Gestionarul respectiv efectueaza distribuirea lor catre unitatile beneficiare, iar dupa utilizare vor fi predate tot de catre acesta emitentului. La prezentarea urmatoarei comenzi numarul de carnete nejustificate nu poate fi mai mare de 50 pentru fiecare tip, iar comanda se intocmeste astfel incat suma numarului de carnete solicitate si a numarului carnetelor nejustificate sa nu depaseasca numarul maxim admis de 100, comanda respectiva fiind onorata dupa achitarea contravalorii calatoriilor efectuate in baza carnetelor cu bilete sau permise de calatorie in interes de serviciu utilizate.
Biletele de calatorie in interes de serviciu si permisele de calatorie in interes de serviciu se emit numai pe baza de act justificativ, aprobat de catre organul competent (directorul general/directorul unitatii sau in cazul Clubului Sportiv Rapid Bucuresti de catre presedintele clubului). Emiterea acestor legitimatii de calatorie se aproba numai pentru a fi utilizate strict in interesul serviciului, iar biletele de calatorie in interes de serviciu si pentru deplasarea sportivilor si antrenorilor legitimati la Clubul Sportiv Rapid Bucuresti la competitiile sportive.
La predarea carnetelor cu bilete si permise de calatorie in interes de serviciu utilizate, gestionarul va prezenta emitentului carnetele respective si borderourile justificative ale acestora.
Borderourile justificative se intocmesc pentru fiecare carnet, in trei exemplare (un exemplar se preda emitentului si un exemplar se va atasa la decont), precizandu-se urmatoarele:
- tipul carnetului (de exemplu, bilete de calatorie in interes de serviciu cu o calatorie dus-intors, valabile la tren persoane), seria si numarul;
- numarul curent;
- numarul biletului (numarul permisului);
- relatia de circulatie;
- distanta kilometrica a relatiei de circulatie;
- clasa la care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
- numarul de calatorii pentru care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
- tipul trenului pentru care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
- tariful/calatorie, conform Tarifului intern de calatori in vigoare la data prezentarii borderourilor pentru tipul de tren pentru care a fost emis biletul sau permisul respectiv la distanta kilometrica de circulatie;
- contravaloarea calatoriilor inscrise pe biletul (permisul) respectiv pe relatii si total bilet;
- contravaloarea tuturor calatoriilor inscrise pe biletele (permisele) emise din carnetul respectiv.
Borderoul va contine in subsolul paginii mentiunea "certificam pe propria raspundere inregistrarea legala si corecta a datelor inscrise in prezentul borderou", precum si functia, numele si prenumele reprezentantilor legali ai unitatii beneficiare (director general/director/presedinte, director economic/contabil sef), semnaturile acestora, stampila rotunda si viza controlului financiar preventiv ale unitatii beneficiare.
Biletele de calatorie in interes de serviciu valabile la tren accelerat si rapid se tarifeaza la tren rapid, iar celelalte bilete de calatorie, precum si permisele de calatorie in interes de serviciu se vor tarifa pentru trenul la care au fost emise.
Borderourile vor fi verificate de catre emitent, vor fi vizate de catre Directia Generala Economica si Buget din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, dupa care Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., va intocmi decontul conform anexei nr. 3.5 la prezenta metodologie.
10. Emiterea, gestionarea si utilizarea legitimatiilor de calatorie pe calea ferata, mentionate in prezenta metodologie, se efectueaza conform prevederilor Metodologiei privind incadrarea in categoria de tren, clasa, conditiile de emitere, gestionarea si folosirea legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane.
11. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, prin Directia generala economica si buget, va intocmi cererea de deschidere bugetara aferenta deconturilor primite, cu incadrarea in limita prevederilor bugetare aprobate. Sumele aferente deconturilor primite care depasesc limita prevederilor bugetare aprobate pentru o perioada vor fi reportate in perioada urmatoare.
12. Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. va asigura respectarea normelor de arhivare a documentelor primare in baza carora se efectueaza decontul si accesul organelor indreptatite la consultarea evidentelor.

ANEXA 3.1
---------
la metodologie
--------------







Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Calatori ........./Societatea Nationala
de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A.
Nr. ....../200...

DECONTUL
autorizatiilor de calatorie emise unitatilor prevazute la art. 2 din
<>Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in
interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane,
republicata, in trimestrul ....../anul .........

┌───────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬──────┐
│ Denumirea │ Nr. autorizatii emise │Tarifele autorizatiilor │ Contravaloarea │ │
│ unitatii ├────┬──┬───────┬────────┼────┬──┬───────┬────────┼────┬──┬───────┬────────┤Total │
│beneficiare│ IC │ │ │ │ IC │ │ │ │ IC │ │ │ │ suma │
│ │+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│ │
├───────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼──────-┼────────┼──────┤
│...........│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────-┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼──────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Regionala/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴────┴──┴───────┴────────┴────┴──┴───────┴────────┴────┴──┴───────┴────────┴──────┘

Director/Director general,
......................
Contabil-sef/Director economic,
...........................



ANEXA 3.2
---------
la metodologie
---------------






Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Calatori ........./Societatea Nationala
de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A.
Nr. ........./200....

DECONTUL
permiselor de calatorie in interes personal emise unitatilor prevazute
la <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile
gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate
romane, republicata, in trimestrul ........./anul ......

┌───────────┬───────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬───────┐
│ Denumirea │ │ Nr. permise emise │ Tarifele permiselor │ Contravaloarea │ │
│ unitatii │ ├───────┬───────┬─────┼───────┬───────┬─────┼───────┬───────┬─────┤ Total │
│beneficiare│ Clasa │ 24 │ │ │ 24 │ │ │ 24 │ │ │ suma │
│ │ │de file│12 file│.....│de file│12 file│.....│de file│12 file│.....│ │
├───────────┼───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│...........│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│...........├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
├───────────┼───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│Regionala/ │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────┴───────┴───────┴─────┴───────┴───────┴─────┴───────┴───────┴─────┴───────┘

Director/Director general,
..................
Contabil-sef/Director economic,
...........................



ANEXA 3.3
---------
la metodologie
--------------






Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Calatori ........./Societatea Nationala
de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A.
Nr. ......../200...

DECONTUL
permiselor de calatorie eliberate pensionarilor si membrilor de familie
ai acestora in trimestrul ........../anul .............

┌──────────────────┬────────────────────┬──────────────────────┬────────────┬─────────────────┐
│Clasa de calatorie│ Tipul permisului │ Nr. carnete cu file │Tarif/carnet│ Contravaloarea │
│ │ │ de permis │ │ carnetelor │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Clasa I │Carnet cu 24 de file│ │ │ │
│ │Carnet cu 12 file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 file │ │ │ │
│ │....................│ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total clasa I │ │Nr. total carnete │ │Total suma │
│ │ │clasa I │ │clasa I │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Clasa a II-a │Carnet cu 24 de file│ │ │ │
│ │Carnet cu 12 file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 file │ │ │ │
│ │....................│ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total clasa a II-a│ │Nr. total carnete │ │Total suma │
│ │ │clasa a II-a │ │clasa a II-a │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total │ │Nr. total carnete │ │Total suma de │
│Regionala/SNTFC │ │emise │ │decontat │
└──────────────────┴────────────────────┴──────────────────────┴────────────┴─────────────────┘

Director/Director general,
..................
Contabil-sef/Director economic,
...........................



ANEXA 3.4
---------
la metodologie
--------------






Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Calatori ........./Societatea Nationala
de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A.
Nr. ........../200.....

DECONTUL
permiselor de calatorie scolare eliberate copiilor pensionarilor
in trimestrul. ...../anul........

┌────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│Numar de permise de calatorie scolare emise de Regionala│Contravaloarea totala a permiselor │
│de Transport Feroviar de Calatori ................/SNTFC│de calatorie scolare emise │
└────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘

Director/Director general,
..................
Contabil-sef/Director economic,
...........................



ANEXA 3.5
---------
la metodologie
--------------






Model decont
Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A.
Nr. ........./200...

DECONTUL
contravalorii biletelor (permiselor) de calatorie in interes de
serviciu emise, decontate de Ministerul Transporturilor,
Constructiilor si Turismului catre Societatea Nationala de Transport
Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. si predate acesteia
la data ..................

┌──────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┬──────────────────────┐
│ Tipul legitimatiei │ Numar calatorii/tip │ Nr. carnete │ Contravaloarea │
│ │ de legitimatie │ │ carnetelor │
├──────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼──────────────────────┤
│Permis de calatorie │0 calatorie dus-intors │ │ │
│in interes de serviciu│.......................│ │ │
│Bilet de calatorie │15 calatorii dus-intors│ │ │
│in interes de serviciu│.......................│ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼──────────────────────┤
│Total │ │Nr. total carnete emise│Total suma de decontat│
└──────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────────┴──────────────────────┘

Director general,
..............
Director economic,
................




-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016