Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 9 noiembrie 2004  de acordare, de eliberare si de retragere a permiselor de calatorie pentru agentii economici prevazuti la   art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, precum si a biletelor de calatorie in interesul serviciului acordate societatilor respective si altor societati care desfasoara lucrari in interesul caii ferate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 9 noiembrie 2004 de acordare, de eliberare si de retragere a permiselor de calatorie pentru agentii economici prevazuti la art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, precum si a biletelor de calatorie in interesul serviciului acordate societatilor respective si altor societati care desfasoara lucrari in interesul caii ferate

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 149 bis din 18 februarie 2005
---------
*) Aprobata prin <>Ordinul nr. 2.065 din 9 noiembrie 2004 , publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 149 din 18 februarie 2005.

1. Permisele de calatorie pe caile ferate romane in interes personal si biletele de calatorie in interes de serviciu pentru salariatii agentilor economici prevazuti la art. 4 din ordonanta se emit de catre compartimentele legitimatii de calatorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de calatori pe raza carora are sediul societatea respectiva, respectandu-se prevederile ordonantei si ale Metodologiei privind incadrarea in categoria de tren, clasa, conditiile de emitere, gestionarea si folosirea legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, prevazuta in anexa nr. 1 la prezentul ordin.
2. Eliberarea permiselor de calatorie pe caile ferate romane in interes personal, pentru salariatii acestor unitati, se efectueaza la solicitarea scrisa a agentilor economici respectivi care vor prezenta urmatoarele documente:
- copia legalizata a actului de constituire ca persoana juridica;
- copia certificatului de inmatriculare la Camera de Comert si Industrie a Romaniei;
- declaratia pe propria raspundere a conducatorului unitatii ca desfasoara activitati preponderent feroviare intocmita conform modelului prevazut in anexa nr. 2.1 la prezenta metodologie.
3. Eliberarea permiselor de calatorie pe caile ferate romane in interes personal se efectueaza in baza unui contract incheiat anual, contractul-cadru fiind parte componenta a prezentei metodologii (anexa nr. 2.2).
4. Eliberarea biletelor de calatorie in interes de serviciu pentru unitatile prevazute la art. 4 din ordonanta, care au incheiat si contracte pentru permise de calatorie in interes personal, se efectueaza, la solicitarea acestora, in baza unui contract incheiat anual, contractul-cadru fiind parte componenta a prezentei metodologii (anexa nr. 2.2).
5. Eliberarea biletelor de calatorie in interesul serviciului pentru alte societati comerciale care desfasoara activitati pentru calea ferata se efectueaza la solicitarea scrisa a acestora. Cererea se adreseaza compartimentului legitimatii de calatorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de calatori pe raza caruia are sediul societatea respectiva. Cererea respectiva va cuprinde si numarul fiecarui contract incheiat pentru prestarea de activitati pentru calea ferata, precum si durata acestuia. Pentru a beneficia de bilete de calatorie in interes de serviciu, durata minima a contractelor trebuie sa fie de 3 luni in anul in care se solicita biletele. In acest sens contractul pentru eliberarea biletelor de calatorie nu poate depasi durata contractelor in baza carora societatea respectiva desfasoara lucrari pentru calea ferata.
6. Contravaloarea permiselor de calatorie in interes personal, eliberate salariatilor si membrilor de familie ai acestora, precum si a biletelor de calatorie in interes de serviciu se suporta de unitatile cu care s-au incheiat aceste contracte conform art. 4 din ordonanta.

ANEXA 2.1
---------
la metodologie
---------------



SOCIETATEA COMERCIALA ..................
Nr. ....................................

DECLARATIE

Subsemnatii ................, in calitate de director general/director,
si ..........., in calitate de director economic/contabil-sef, reprezentantii
Societatii Comerciale ........................, cu sediul in ................,
str. ................. nr. ....., fax nr. ........, inregistrata la Registrul
comertului ........... cu nr. .........., cod unic de inregistrare nr. ......,
avand cont in lei nr. .................., deschis la .....................,
declaram pe propria raspundere urmatoarele:
1. Societatea desfasoara activitate preponderent feroviara avand
incheiate contractele nr. ........... cu societatile comerciale ............,
cu valoare totala de ............... lei, ceea ce reprezinta ......% din
cifra totala de afaceri a societatii.
2. Cunoastem prevederile legale de acordare a permiselor de calatorie
pe caile ferate romane, iar permisele solicitate vor fi eliberate salariatilor
societatii noastre si membrilor de familie ai acestora cu respectarea acestor
prevederi.

Director general/Director, Director economic/Contabil-sef,
.......................... ...............................



NOTA:
Activitate preponderent feroviara se considera in cazul in care procentul din cifra totala de afaceri este mai mare de 50%.


ANEXA 2.2
---------
la metodologie
---------------

REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR SOCIETATEA COMERCIALA
DE CALATORI ................... .....................
Nr. ........................... Nr. .................


CONTRACT-CADRU
pentru eliberarea permiselor de calatorie in interes personal si a
biletelor de calatorie in interes de serviciu pe caile ferate romane

In baza <>Hotararii Guvernului nr. 584/1998 privind infiintarea Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A. prin reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane cu modificarile si completarile ulterioare si a <>art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, denumita in continuare ordonanta, intre:

Regionala de Transport Feroviar de Calatori ......................, cu sediul in ..............., str. ............ nr. ....., fax nr. ........., inregistrata la Registrul comertului ........... cu nr. ..........., cod unic de inregistrare nr. .........., avand cont in lei nr. ............., deschis la ..............., reprezentata de domnul/doamna ............., director, in calitate de prestator,
si
Societatea Comerciala ................., cu sediul in......................., str. ..................... nr. ......., fax nr. ..............., inregistrata la Registrul comertului ...................... cu nr. .............., cod unic de inregistrare nr. ................., avand cont in lei nr. ............., deschis la ..............., reprezentata de domnul/doamna ................, director, in calitate de beneficiar,

se incheie urmatorul contract:

ART. 1
Obiectul contractului il constituie asigurarea, contra cost, de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "C.F.R. Calatori" - S.A., a calatoriilor in interes personal cu mijloace de transport feroviar, pentru salariatii Societatii Comerciale .................., angajati cu contract de munca pe durata nedeterminata, a calatoriilor in interes personal pentru membrii de familie ai acestora, precum si a biletelor de calatorie in interes de serviciu (cu una sau cu mai multe calatorii), pentru salariatii Societatii Comerciale ........, care executa lucrari pentru calea ferata, in conformitate cu prevederile art. 4 si <>art. 12 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, denumita in continuare ordonanta.
ART. 2
Calatoriile pe caile ferate romane in interes personal ale salariatilor Societatii Comerciale ................., precum si ale membrilor de familie ai acestora se fac pe baza permiselor de calatorie individuala, iar calatoriile in interes de serviciu ale salariatilor respectivi, in baza biletelor de calatorie in interes de serviciu, emise de Regionala de Transport Feroviar de Calatori ..................... - Compartimentul legitimatii de calatorie. Eliberarea permiselor se va face in conformitate cu prevederile art. 4 din ordonanta, precum si cu Metodologia privind incadrarea in categoria de tren, clasa, conditiile de emitere, gestionarea si folosirea legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, prevazuta in anexa nr. 1 la prezentul ordin.
Salariatii Societatii Comerciale .................. si membrii lor de familie nu beneficiaza de facilitati in traficul international pe baza permiselor de calatorie eliberate conform prezentului contract-cadru.
Eliberarea permiselor de calatorie in interes personal si a biletelor de calatorie in interes de serviciu se face reprezentantului societatii in baza unei comenzi ferme din partea Societatii Comerciale ...................., depusa la Regionala de Transport Feroviar de Calatori ................ - Compartimentul legitimatii de calatorie.
Comanda pentru bilete de calatorie in interes de serviciu nu poate fi mai mare de 40 de carnete de bilete cu o calatorie (pentru societatile prevazute la art. 4 din ordonanta si maximum 4 carnete pentru celelalte societati) si 40 de carnete de bilete cu mai multe calatorii (pentru societatile prevazute la art. 4 din ordonanta si maximum 4 carnete pentru celelalte societati).
La prezentarea urmatoarei comenzi numarul maxim de carnete ramase nejustificate nu poate fi mai mare de 5 (cinci) carnete pentru societatile prevazute la art. 4 din ordonanta si maximum 1 carnet pentru celelalte societati, pentru fiecare tip de bilet, comanda care va fi onorata dupa achitarea contravalorii calatoriilor justificate.
ART. 3
Contravalorile permiselor de calatorie sunt:
- carnet cu 6 file de permis clasa I .................... lei;
- carnet cu 6 file de permis clasa a II-a ............... lei;
- carnet cu 12 file de permis clasa I ................... lei;
- carnet cu 12 file de permis clasa a II-a .............. lei;
- carnet cu 24 file de permis clasa I ................... lei;
- carnet cu 24 file de permis clasa a II-a .............. lei.
Valorile prezentate mai sus sunt stabilite prin Ordinul ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. ....... din data de ....... si contin tariful de emitere si T.V.A.
Contravaloarea calatoriilor efectuate pe baza biletelor de calatorie in interes de serviciu se deconteaza Regionalei de Transport Feroviar de Calatori ............ . Modul de calcul a contravalorii calatoriilor efectuate pe baza biletelor de calatorie in interes de serviciu si decontarea acestora de catre Societatea Comerciala ................. sunt prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul contract.
ART. 4
Facturarea contravalorii permiselor de calatorie se face de catre Regionala de Transport Feroviar de Calatori ..........., dupa depunerea comenzii pentru eliberarea permiselor, Societatea Comerciala ............ urmand a achita intreaga valoare a permiselor conform tarifelor prevazute la art. 3 din prezentul contract, permisele urmand a fi eliberate dupa prezentarea ordinului de plata sau a procesului-verbal de compensare.
Eventualele comenzi pentru permisele de calatorie in interes personal, efectuate in cursul anului, vor fi onorate la valorile tarifelor in vigoare la data efectuarii comenzilor.
Societatea Comerciala .................. se obliga sa plateasca Regionalei de Transport Feroviar de Calatori ........... contravaloarea calatoriilor biletelor de calatorie in interes de serviciu pe baza facturii intocmite de catre regionala.
ART. 5
Prezentul contract se incheie cu valabilitate pentru anul ......... si va putea fi modificat cu acordul partilor, ori de cate ori se vor modifica reglementarile legale in temeiul carora s-a incheiat sau cand apar elemente noi in legatura cu aplicarea acestora. Nerespectarea prevederilor prezentului contract de catre una dintre parti da dreptul celeilalte parti sa denunte contractul, partea vinovata suportand eventualele pagube cauzate.
ART. 6
Salariatii Societatii Comerciale .................... care se pensioneaza vor beneficia de permise de calatorie pe calea ferata in conditiile stabilite la art. 8 din ordonanta.
Regionala de Transport Feroviar de Calatori ............. va comunica Societatii Comerciale ....................... orice modificari ce vor surveni in viitor, referitoare la biletele de calatorie in interes de serviciu.
ART. 7
Prezentul contract s-a incheiat in data de ........... in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.



Regionala de Transport Feroviar Societatea Comerciala ......
de Calatori ..............

Director, Director,
......... .........

Contabil-sef,
................



ANEXĂ
------
la contractul-cadru
-------------------


Modul de calcul a contravalorii calatoriilor efectuate pe baza
biletelor de calatorie in interes de serviciu si decontarea acestora
de catre Societatea Comerciala ..................

1. Societatea Comerciala ..........., pe baza de comanda, ridica carnetele cu bilete de calatorie in interes de serviciu (cu una sau mai multe calatorii) valabile la tren personal sau valabile la tren accelerat si rapid (in functie de solicitare) de la Regionala de Transport Feroviar de Calatori ................ - Compartimentul legitimatii de calatorie, numai dupa prezentarea dovezii de plata a contravalorii calatoriilor care se pot efectua cu biletele cuprinse in nota de comanda, calculate la tariful de tren persoane (pentru carnetele cu bilete valabile la tren persoane) si la tariful de tren rapid pentru carnetele cu bilete valabile la tren accelerat, rapid, in vigoare la data prezentarii comenzii, clasa I si la distanta medie de 70 km. Contravaloarea calatoriilor incasata la ridicarea carnetelor comandate constituie un avans pentru calatoriile ce se vor efectua pe baza biletelor ridicate.
2. Dupa efectuarea calatoriilor beneficiarul intocmeste borderourile justificative care trebuie sa contina:
- tipul carnetului (de exemplu, bilete de calatorie in interes de serviciu cu o calatorie dus-intors, valabile la tren persoane), serie si numar;
- numarul curent;
- numarul biletului;
- relatia de circulatie;
- distanta kilometrica a relatiei de circulatie;
- clasa la care a fost emis biletul respectiv;
- numarul calatoriilor pentru care a fost emis biletul respectiv;
- tipul trenului pentru care a fost emis biletul respectiv;
- tariful/calatorie, conform Tarifului intern de calatori in vigoare la data prezentarii borderourilor pentru tipul de tren pentru care a fost emis biletul respectiv la distanta kilometrica de circulatie;
- contravaloarea calatoriilor inscrise pe biletul respectiv pe relatii si total bilet;
- contravaloarea tuturor calatoriilor inscrise pe biletele emise din carnetul respectiv.
3. Borderourile justificative intocmite conform prevederilor pct. 2, impreuna cu carnetele ce contin biletele utilizate, se prezinta la unitatea de unde s-au ridicat, pentru verificare.
4. Dupa verificarea borderourilor, unitatea emitenta va factura diferenta dintre sumele rezultate din borderourile justificative si contravaloarea calatoriilor incasata la ridicarea carnetelor de bilete.
5. Unitatea emitenta va comunica in scris compartimentului financiar-contabil din cadrul Regionalei de Transport Feroviar de Calatori .............. sumele ce trebuie facturate catre Societatea Comerciala ................., care in termen de 10 zile de la emitere trebuie achitate. In caz contrar, Regionala de Transport Feroviar de Calatori ................ va sista eliberarea de bilete de calatorie in interes de serviciu catre Societatea Comerciala ................., iar pe perioada intarzierii platii beneficiarul va suporta o penalizare de 0,06% pe zi de intarziere, calculata la valoarea debitului. Plata se poate efectua si prin compensare.



Regionala de Transport Feroviar Societatea Comerciala .......
de Calatori ................


Director, Director,
........... ...........

Contabil-sef,
...............



NOTA:
Conducerea Regionalei de Transport Feroviar de Calatori ..............., in cazuri bine justificate, poate aproba modificarea numarului maxim de carnete eliberate societatii semnatare a contractului.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016