Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 9 iunie 2021  privind criteriile şi procedurile de evaluare şi certificare a evaluatorilor de competenţe profesionale, a evaluatorilor de evaluatori şi a evaluatorilor externi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 9 iunie 2021 privind criteriile şi procedurile de evaluare şi certificare a evaluatorilor de competenţe profesionale, a evaluatorilor de evaluatori şi a evaluatorilor externi

EMITENT: Ministerul Sănătăţii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 661 din 5 iulie 2021
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 3.888 din 9 iunie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 661 din 5 iulie 2021.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Autoritatea Naţională pentru Calificări, denumită în continuare ANC, are atribuţii în procesul de coordonare a autorizării centrelor de evaluare a competenţelor obţinute pe alte căi decât cele formale, respectiv al asigurării calităţii în acest sistem.
    (2) Asigurarea calităţii în sistemul de evaluare a competenţelor obţinute în mod nonformal şi informal se realizează prin trei componente:
    - asigurarea calităţii instituţionale;
    – asigurarea calităţii procesului de evaluare;
    – asigurarea calităţii resursei umane implicate.

    (3) Pentru funcţionarea sistemului de asigurare a calităţii, ANC utilizează evaluatori de competenţe profesionale, evaluatori de evaluatori şi evaluatori externi, denumiţi în continuare evaluatori.
    (4) Evaluatorii sunt implicaţi şi au sarcini după cum urmează:
    - evaluatori de competenţe profesionale în calitatea procesului de evaluare;
    – evaluatori de evaluatori în calitatea şi controlul resursei umane implicate;
    – evaluatori externi în calitatea şi controlul instituţional.

    (5) Centrele de evaluare şi certificare a competenţelor obţinute pe alte căi decât cele formale, denumite în continuare centre, folosesc numai evaluatori de competenţe profesionale înscrişi în Registrul naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatori externi, denumit în continuare Registru.

    ART. 2
    ANC, prin atribuţiile legale:
    a) evaluează şi certifică evaluatorii de competenţe profesionale, evaluatorii de evaluatori şi evaluatorii externi;
    b) stabileşte criteriile şi procedurile de evaluare şi certificare a evaluatorilor de competenţe profesionale, a evaluatorilor de evaluatori şi a evaluatorilor externi;
    c) în urma îndeplinirii criteriilor şi parcurgerii procedurilor de selecţie, evaluare şi certificare, conferă calitatea de expert;
    d) înscrie experţii în Registru;
    e) gestionează şi administrează Registrul.


    ART. 3
    Pentru a deveni evaluator şi a fi cuprins în Registru, solicitantul trebuie să parcurgă următorul proces:
    a) să solicite, în scris, înscrierea în procesul de evaluare şi certificare, în conformitate cu modelul de cerere prezentat în anexa nr. 1 la prezenta metodologie;
    b) să fie selecţionat de către Comisia ANC pentru procesul de evaluare şi certificare;
    c) să parcurgă cu succes etapele de evaluare şi certificare, organizate de către ANC;
    d) să fie înregistrat în Registru.


    CAP. II
    Înscrierea evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi pentru evaluare în vederea înscrierii în Registru
    ART. 4
    Înscrierea la selecţia pentru obţinerea calităţii de evaluator se face prin una dintre următoarele modalităţi:
    a) solicitare în nume propriu;
    b) propunere din partea unui centru.


    ART. 5
    (1) În vederea înscrierii la selecţie, persoanele/ centrele interesate vor depune la sediul ANC personal/prin poştă/prin curier sau în format electronic pe adresa oficială a instituţiei un dosar care va conţine următoarele documente:
    a) curriculum vitae;
    b) scrisoare de motivaţie;
    c) portofoliu personal, care să cuprindă documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 6, 7 sau 8, după caz, din prezenta metodologie;
    d) declaraţie pe propria răspundere privind veridicitatea şi conformitatea informaţiilor din documentele depuse la dosar, conform modelului din anexa nr. 3 la prezenta metodologie.

    (2) Pentru dovedirea experienţei profesionale se vor depune, după caz, următoarele documente: contract individual de muncă, contracte civile, adeverinţe privind vechimea în muncă, recomandări ale angajatorilor actuali şi/sau anteriori, extras din Revisal, lucrări personale.
    (3) Documentele depuse trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele informaţii: număr de înregistrare la emitent, perioada de referinţă, postul ocupat, activităţi, atribuţii şi responsabilităţi specifice postului.

    CAP. III
    Criteriile de selecţie a evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi pentru participarea la înscrierea în Registru
    ART. 6
    Poate participa la selecţia pentru obţinerea calităţii de evaluator de competenţe profesionale pentru înscrierea în Registru orice persoană interesată care îndeplineşte, cumulativ, următoarele criterii:
    a) este absolventă de studii universitare, dovedite prin diplomă de licenţă sau echivalent;
    b) dovedeşte experienţă profesională (de muncă) în ocupaţii/calificări specifice clasei CAEN Rev.2 în care este încadrată ocupaţia/calificarea pentru care solicită înscrierea în Registru, utilizând următoarea corespondenţă:
    - minimum 2 ani din ultimii 3 ani, pentru ocupaţiile ce au asociat nivel 1 CNC;
    – minimum 3 ani din ultimii 5 ani, pentru ocupaţiile ce au asociat nivel 2 CNC;
    – minimum 5 ani din ultimii 7 ani, pentru ocupaţiile ce au asociat nivel 3 CNC;

    c) demonstrează că deţine certificatul de evaluator de competenţe profesionale, obţinut prin absolvirea unui program de formare profesională continuă autorizat în condiţiile legii;
    d) demonstrează că fost implicată în ultimii 3 ani în:
    - programe de formare profesională continuă în domeniul pentru care doreşte să fie evaluator de competenţe profesionale (minimum 40 de ore);
    sau

    – evaluări de competenţe profesionale obţinute nonformal/informal în domeniul profesional al ocupaţiei/calificării pentru care doreşte să fie evaluator de competenţe profesionale: minimum 10 procese de evaluare a competenţelor profesionale.



    ART. 7
    (1) Poate participa la selecţia pentru obţinerea calităţii de evaluator de evaluatori pentru înscrierea în Registru orice persoană interesată care îndeplineşte, cumulativ, următoarele criterii:
    a) este absolventă de studii universitare, dovedite prin diplomă de licenţă sau echivalent;
    b) este evaluator de competenţe înscris în Registru;
    c) dovedeşte experienţă de muncă de minimum 8 ani în domeniul educaţie şi formare profesională;
    d) dovedeşte experienţă de minimum 3 ani ca evaluator de competenţe profesionale;
    e) deţine certificatul de evaluator de evaluatori, obţinut prin absolvirea unui program de formare profesională continuă autorizat în condiţiile legii;
    f) a participat, în ultimii 4 ani, la programe de formare profesională continuă de perfecţionare/specializare în domeniul educaţiei şi formării profesionale şi/sau al evaluării de competenţe obţinute nonformal/informal.

    (2) Poate îndeplini calitatea de evaluator de evaluatori şi un expert ANC cu minimum 5 ani experienţă în ANC, desemnat prin decizie a preşedintelui ANC.

    ART. 8
    (1) Poate participa la selecţia pentru obţinerea calităţii de evaluator extern pentru înscrierea în Registru orice persoană interesată care îndeplineşte, cumulativ, următoarele criterii:
    a) este absolventă de studii universitare, dovedite prin diplomă de licenţă sau echivalent;
    b) deţine certificatul de evaluator extern, obţinut prin absolvirea unui program de formare profesională continuă autorizat în condiţiile legii;
    c) dovedeşte experienţa profesională în activităţi specifice domeniului asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională.

    (2) Poate îndeplini calitatea de evaluator extern şi un expert ANC cu minimum 5 ani experienţă în ANC, desemnat prin decizie a preşedintelui ANC.

    CAP. IV
    Organizarea selecţiei, evaluării şi certificării evaluatorilor care participă la înscrierea în Registru
    ART. 9
    Modul de organizare şi desfăşurare a probei scrise şi a interviului este stabilit prin decizie a preşedintelui ANC, care se publică pe site-ul ANC.

    ART. 10
    (1) Procedurile pentru evaluarea şi certificarea evaluatorilor sunt organizate şi desfăşurate de către ANC şi presupun derularea a trei etape.
    (2) Etapa I, denumită în continuare selecţia, desfăşurată în vederea evaluării şi certificării evaluatorilor, cuprinde:
    a) analiza şi evaluarea dosarelor depuse de către persoanele/centrele interesate;
    b) comunicarea rezultatelor analizei dosarelor;
    c) rezolvarea eventualelor neclarităţi, contestaţii;
    d) completarea dosarului cu documente doveditoare pentru admiterea candidatului;
    e) comunicarea finală, selectat sau respins.

    (3) Etapa a II-a cuprinde:
    a) evaluarea scrisă, desfăşurată în vederea evaluării şi certificării evaluatorilor, care presupune:
    - susţinerea unei probe scrise, pe baza bibliografiei puse la dispoziţie de către ANC - proba scrisă este etapă eliminatorie, iar nota minimă de promovare este 7 (şapte);
    – comunicarea rezultatelor probei scrise;
    – rezolvarea eventualelor contestaţii;
    – comunicarea finală, admis pentru interviu sau respins;

    b) evaluarea orală (interviul), desfăşurată în vederea evaluării şi certificării evaluatorilor, care presupune:
    - susţinerea unui interviu profesional;
    – întocmirea unui raport prin care solicitantul este declarat admis sau respins în vederea obţinerii calităţii de evaluator.


    (4) Etapa a III-a, denumită în continuare certificarea, care presupune:
    a) emiterea de către ANC a documentului de certificare a calităţii de evaluator în baza raportului comisiei de evaluare;
    b) comunicarea, în scris, a rezultatelor selecţiei şi evaluării experţilor în evaluare şi certificare de către ANC, în termen de 10 zile lucrătoare de la finalizarea procedurilor de evaluare prezentate la alin. (3).

    (5) Documentul transmis de către ANC solicitantului constituie actul prin care a devenit evaluator.
    (6) Persoanele declarate admise şi certificate de către ANC sunt înscrise în Registru.

    ART. 11
    (1) Comisia de evaluare este desemnată prin decizie a preşedintelui ANC.
    (2) Comisia de evaluare este formată din 5 membri, dintre care 2 reprezentanţi ai ANC şi 3 reprezentanţi din partea pieţei muncii şi/sau a comitetului sectorial de profil.
    (3) Comisia de evaluare nu este remunerată pentru activitatea prestată.

    CAP. V
    Recertificarea evaluatorilor în evaluare şi certificare
    ART. 12
    (1) Certificarea în calitate de evaluator are o valabilitate de 4 (patru) ani şi se poate reînnoi, la cererea persoanei interesate, în urma parcurgerii unui proces de recertificare.
    (2) În vederea recertificării, persoana interesată depune un portofoliu personal ce cuprinde dovezi privind activitatea de evaluator de competenţe profesionale/evaluator de evaluatori/evaluator extern, desfăşurată pe durata deţinerii calităţii de expert, din care să rezulte o activitate continuă şi minimum 8 activităţi specifice calităţii de expert evaluator desfăşurate.
    (3) Recertificarea se realizează prin reevaluarea solicitantului, în urma unui interviu profesional susţinut în faţa unei comisii de interviu care este desemnată prin decizie a preşedintelui ANC.
    (4) Comisia de interviu prevăzută la alin. (3) este formată din 3 membri, dintre care un reprezentant al ANC şi 2 reprezentanţi ai pieţei muncii şi/sau ai comitetului sectorial de profil.
    (5) Dacă persoana interesată nu solicită recertificarea în vederea reînnoirii calităţii de evaluator sau nu promovează recertificarea, aceasta este trecută în arhiva Registrului.
    (6) Comisia de interviu nu este remunerată pentru activitatea prestată.

    CAP. VI
    Activitatea evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi
    ART. 13
    (1) Evaluatorii de competenţe profesionale îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale, precum şi cu prevederile instrucţiunilor/metodologiilor/ procedurilor/ghidurilor elaborate la nivelul ANC şi aprobate prin decizie a preşedintelui ANC.
    (2) Evaluatorii de competenţe profesionale pot fi evaluaţi periodic/monitorizaţi de către evaluatorii de evaluatori, în baza unei decizii a preşedintelui ANC.

    ART. 14
    (1) Activitatea de evaluare a evaluatorilor de competenţe profesionale presupune:
    a) participarea în comisiile de evaluare şi certificare a persoanelor care solicită calitatea de evaluator de competenţe profesionale;
    b) evaluarea periodică/monitorizarea modului în care evaluatorii de competenţe profesionale îşi desfăşoară activitatea de evaluare în conformitate cu legislaţia în vigoare, în procesul de evaluare periodică stabilit conform procedurilor aprobate de către preşedintele ANC.

    (2) Evaluatorul de evaluatori are obligaţia întocmirii unui raport pentru activităţile prevăzute la alin. (1) lit. a), în care se specifică obligatoriu şi timpul de muncă alocat.
    (3) Evaluatorul de evaluatori întocmeşte un raport, care conţine inclusiv recomandări şi propuneri privind situaţia constatată, pe care îl prezintă conducerii ANC în termen de 5 zile lucrătoare de la încheierea monitorizării prevăzute la alin. (1) lit. b).

    ART. 15
    (1) Evaluatorul de evaluatori îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract încheiat cu ANC, conform legislaţiei în vigoare.
    (2) Evaluatorul de evaluatori, pentru activitatea depusă, este remunerat astfel:
    a) pentru activitatea de la art. 14 alin. (1) lit. a):
    - fracţie de muncă calculată prin corelarea timpului alocat lucrărilor comisiei raportat la norma de 8 ore/zi a unui expert al ANC;

    b) pentru activitatea de la art. 14 alin. (1) lit. b):
    - 1 zi lucrătoare (8 ore/zi)/centru.


    (3) Onorariul pentru activităţile evaluatorului de evaluatori menţionate la alin. (2) este calculat prin raportare la salariul brut al unui expert al ANC, gradul IA, cu 25 de ani vechime.
    (4) Cheltuielile evaluatorului de evaluatori cu transportul, cazarea şi diurna se decontează de către ANC, conform legislaţiei în vigoare.

    ART. 16
    (1) Evaluatorul extern îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile legale, precum şi în conformitate cu instrucţiunile aprobate prin decizie a preşedintelui ANC.
    (2) Evaluatorul extern desfăşoară două tipuri de evaluare:
    a) evaluarea în vederea autorizării centrului;
    b) evaluarea periodică/monitorizarea calităţii activităţii centrului.

    (3) Scopul, obiectivele şi activităţile desfăşurate în cadrul vizitei de evaluare periodică/monitorizare a unui centru sunt stabilite prin decizie a preşedintelui ANC şi sunt comunicate centrului înainte de efectuarea vizitei, conform prevederilor legale.

    ART. 17
    (1) Evaluatorul extern îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract încheiat cu ANC, conform legislaţiei în vigoare, în care sunt stipulate drepturile şi obligaţiile părţilor.
    (2) Evaluatorul extern, pentru activitatea depusă, este remunerat astfel:
    a) pentru autorizarea dosarelor depuse la ANC de către centrele de evaluare a competenţelor profesionale:
    - 2 zile lucrătoare (8 ore/zi) pentru analiza unui dosar de autorizare, dacă nu sunt necesare completări privind documentaţia şi/sau revizuiri ale dosarului din partea centrului de evaluare;
    – 3 zile lucrătoare (8 ore/zi) pentru analiza unui dosar de autorizare pentru care sunt necesare completări privind documentaţia şi/sau revizuiri ale dosarului din partea centrului de evaluare;

    b) pentru vizita de autorizare la centrul de evaluare:
    - 1 zi lucrătoare (8 ore/zi)/dosar.


    (3) Onorariul pentru activităţile evaluatorului extern menţionate la alin. (2) este calculat prin raportare la salariul brut al unui expert al ANC, gradul IA, cu 25 de ani vechime.
    (4) Cheltuielile evaluatorului extern cu transportul, cazarea şi diurna se decontează de către ANC, conform legislaţiei în vigoare.
    (5) Evaluatorul extern răspunde civil, penal sau administrativ pentru legalitatea evaluării realizate, pe baza contractului încheiat cu ANC.

    CAP. VII
    Registrul naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi
    ART. 18
    Se aprobă structura Registrului naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi, prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta metodologie.

    ART. 19
    Registrul se publică pe site-ul ANC şi se actualizează periodic, pe baza criteriilor şi procedurilor de evaluare şi certificare prevăzute de prezenta metodologie şi a documentelor europene în domeniu.

    CAP. VIII
    Norme de etică şi conduită profesională ale evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi
    ART. 20
    Normele de etică şi conduită profesională prevăzute de prezenta metodologie sunt obligatorii pentru toţi evaluatorii înscrişi în Registru.

    ART. 21
    (1) Activitatea evaluatorilor trebuie să fie guvernată de următoarele principii fundamentale şi norme de etică şi conduită:
    a) supremaţia legii şi a interesului comunitar general în faţa interesului personal;
    b) interesul candidatului şi al angajatorilor pentru calitate;
    c) competenţa profesională, ca principiu conform căruia toate activităţile desfăşurate de experţii în evaluare şi certificare sunt tratate cu responsabilitate, competenţă şi eficienţă, pe baza cunoştinţelor şi aptitudinilor dobândite;
    d) integritatea, principiu conform căruia activitatea experţilor în evaluare şi certificare este exercitată cu onestitate şi corectitudine;
    e) obiectivitatea, principiu conform căruia concluziile şi opiniile formulate de experţii în evaluare şi certificare în activitatea desfăşurată trebuie să se bazeze exclusiv pe documentele analizate, fără alte influenţe externe;
    f) confidenţialitatea, principiu conform căruia experţilor le este interzis să dezvăluie datele, informaţiile şi documentele care li se pun la dispoziţie în exercitarea activităţii de evaluator;
    g) independenţa, principiu conform căruia experţii trebuie să îşi exercite activitatea cu imparţialitate şi să îşi manifeste independenţa faţă de orice influenţe externe şi grupuri de interese;
    h) etică şi integritate profesională.

    (2) În vederea respectării prevederilor alin. (1) lit. c), experţii evaluatori certificaţi au următoarele obligaţii:
    a) să cunoască legislaţia specifică activităţii desfăşurate, să se preocupe în mod constant de creşterea nivelului de pregătire;
    b) să îşi dezvolte permanent competenţele profesionale cerute de procedurile de evaluare;
    c) să îşi îndeplinească cu responsabilitate toate obligaţiile stabilite prin procedurile de evaluare.

    (3) În vederea respectării prevederilor alin. (1) lit. d), evaluatorii trebuie să respecte următoarele reguli de conduită:
    a) să evite orice activitate care le-ar putea afecta credibilitatea, obiectivitatea şi imparţialitatea;
    b) să semnaleze conducerii ANC dacă se află în situaţia de incompatibilitate sau conflict de interese între calitatea de evaluator şi alte calităţi care decurg din activitatea lor şi să solicite înlocuirea cu alt evaluator în cazul în care constată situaţia de incompatibilitate sau conflict de interese;
    c) să nu furnizeze informaţii sau date false în timpul şi/sau după desfăşurarea activităţii de evaluare.

    (4) În vederea respectării prevederilor alin. (1) lit. e), evaluatorii au următoarele obligaţii:
    a) să întocmească rapoartele de evaluare în mod obiectiv, analizând toate aspectele relevante din activitatea evaluată;
    b) să nu se lase influenţaţi de interese personale sau ale unor terţi în formularea opiniilor proprii;
    c) să nu trateze cu superficialitate informaţiile, datele şi documentele obţinute în procesul de evaluare;
    d) să nu omită, cu rea-credinţă, informaţii, date şi documente obţinute în timpul procesului de evaluare;
    e) să îşi fundamenteze concluziile, observaţiile şi consemnările din rapoartele întocmite în timpul evaluării exclusiv pe documente verificate şi predate provenind din surse sigure şi neechivoce.

    (5) În vederea respectării prevederilor alin. (1) lit. f), experţii în evaluare şi certificare au următoarele obligaţii:
    a) să semneze un angajament de confidenţialitate în momentul înregistrării în Registru;
    b) să nu utilizeze în interes personal sau în beneficiul unor terţi informaţiile dobândite în cursul desfăşurării activităţii de evaluare;
    c) să nu facă publice informaţii sau documente care ar putea aduce atingere prestigiului şi imaginii publice.

    (6) În vederea respectării prevederilor alin. (1) lit. g), experţii au următoarele obligaţii:
    a) să aibă o atitudine imparţială şi independentă faţă de orice interes politic, economic, religios, etnic sau de altă natură în exercitarea activităţii de evaluare;
    b) să nu se implice în activităţi sau relaţii care ar putea afecta activitatea de evaluare pe care o desfăşoară şi să aducă la cunoştinţa conducerii ANC orice act sau fapt care ar putea afecta activitatea;
    c) să nu asigure alte servicii în afara celor prevăzute de cadrul legal în vigoare în ceea ce priveşte activitatea de evaluare desfăşurată.


    ART. 22
    (1) ANC verifică respectarea prevederilor privind etica şi conduita profesională şi iniţiază măsuri corective astfel:
    a) încălcarea normelor de etică şi conduită profesională prevăzute la art. 21 alin. (3) lit. a), alin. (4) lit. c), alin. (6) lit. b) şi c) se sancţionează cu suspendarea din Registru pentru o perioadă de 3 ani;
    b) încălcarea normelor de etică şi conduită profesională prevăzute la art. 21 alin. (3) lit. b) şi c),alin. (4) lit. a), b), d) şi e), alin. (5) lit. b) şi c) şi alin. (6) lit. a) se sancţionează cu pierderea calităţii de evaluator şi ştergerea din Registru.

    (2) Pentru abaterile prevăzute la art. 22 alin. (1) lit. b), persoana în cauză poate solicita revenirea la calitatea de expert după minimum 4 ani de la emiterea suspendării, cu respectarea prevederilor cap. IV din prezenta metodologie.
    (3) Încălcarea normelor de etică şi conduită profesională, precum şi sancţiunile aplicabile sunt constatate şi decise la nivelul ANC prin Comisia de etică şi conduită profesională, constituită în baza şi pentru aplicarea prevederilor prezentei metodologii.
    (4) Componenţa, organizarea şi procedurile de lucru ale comisiei prevăzute la alin. (3) sunt aprobate prin decizie a preşedintelui ANC.

    CAP. IX
    Dispoziţii finale
    ART. 23
    (1) Evaluatorii de competenţe profesionale, evaluatorii de evaluatori şi evaluatorii externi, care la data intrării în vigoare a acestei metodologii sunt înscrişi în Registru, îşi păstrează calitatea şi drepturile conferite până la împlinirea termenului de 4 ani de la înscrierea în Registru.
    (2) Evaluatorii înscrişi în Registru, inclusiv cei ai ANC, au obligaţia de a participa cel puţin o dată pe an la sesiunile de instruire organizate de ANC în domeniul evaluării de competenţe profesionale obţinute pe cale nonformală şi/sau informală.

    ANEXA 1

    la metodologie
    Model
    CERERE
    pentru înscrierea în Registrul naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi
    Subsemnatul/Subsemnata, ………………………………, domiciliat(ă) în localitatea/municipiul Bucureşti ……………………, judeţul/sectorul …………………………, identificat(ă) prin CI/BI seria ………… nr. …………, CNP …………………………………, eliberat(ă) de …………………………………………… la data ……………………………………………, prin prezenta solicit:
    [] înscrierea în procesul de selecţie, evaluare şi certificare pentru înregistrarea în Registrul naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi, în calitate de (Se bifează caseta corespunzătoare.):
    [] evaluator de competenţe profesionale
    [] evaluator de evaluatori
    [] evaluator extern
    [] recertificarea ca expert în evaluare şi certificare şi înscrierea în procesul de selecţie, evaluare şi certificare pentru înregistrarea în Registrul naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi certificaţi în calitate de (Se bifează caseta corespunzătoare.):
    [] evaluator de competenţe profesionale
    [] evaluator de evaluatori
    [] evaluator extern

    Prezenta cerere este întocmită în baza prevederilor art. 3 din Metodologia privind criteriile şi procedurile de evaluare şi certificare a evaluatorilor de competenţe profesionale, a evaluatorilor de evaluatori şi a evaluatorilor externi, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 3.888/2021, şi aceasta se constituie parte a dosarului depus la Autoritatea Naţională pentru Calificări conform prevederilor art. 6/art. 7/art. 8/art. 12 (Se bifează opţiunea corespunzătoare.) din aceeaşi metodologie.
    Data …………………… Semnătura ……………………
    Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Calificări

    ANEXA 2

    la metodologie
    STRUCTURA
    Registrului naţional al evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi

┌─────────┬──────────┬──────────┬─────────┬──────────┬─────────┬────────────┬───────────┬──────────┬─────────┬──────────┬─────────────┬─────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Ocupaţia/ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │Nr. ani de│ │ │Calificarea│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │experienţă│Denumirea│ │pentru care│ │ │ │ │ │ │
│ │ │Contact │ │/clasa │centrului│ │poate │ │ │ │ │ │ │
│ │CNP │(telefon, │Studiile │CAEN^1 │de │Evaluator de│desfăşura │Evaluator │ │Serie şi │Data │ │Statut │
│Numele şi│Câmp │e-mail) │absolvite│(Se │evaluare │competenţe │activităţi │de │Evaluator│nr. │înregistrării│Data │(activ, │
│prenumele│ascuns │Câmp │/ │analizează│(dacă │profesionale│de evaluare│evaluatori│extern │certificat│în Registru │expirării│suspendat,│
│ │publicului│ascuns │anul │doar │este │ │de │ │ │ │ │ │arhivat) │
│ │ │publicului│ │ultimii 8 │cazul) │ │competenţe │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ani.) │ │ │(denumire, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │cod COR, │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │clasa CAEN)│ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │
├─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────┴──────────┴─────────┴──────────┴─────────┴────────────┴───────────┴──────────┴─────────┴──────────┴─────────────┴─────────┴──────────┘


    ^1 Prin clasa CAEN se înţelege raportarea şi corelarea experienţei profesionale dovedite (activităţi specifice ocupaţiei/ocupaţiilor) la activităţile specifice clasei CAEN (codare 4 cifre).
    Corelarea unei ocupaţii la clasa CAEN se realizează pe baza documentului „Stabilirea ocupaţiilor care aparţin activităţii din CAEN şi grupei de bază specifice“, elaborat de către comitetele sectoriale în cadrul proiectului „Creşterea capacităţii administrative a ANC şi MMJS prin sistematizare şi simplificare legislativă în domeniul calificărilor“, cod SMIS 129872, activitatea „A3. Revizuirea şi completarea cadrului de reglementare privind sistemul naţional de calificări“. Documentul va fi disponibil spre consultare pe website-ul oficial ANC - www.anc.edu.ro.

    ANEXA 3

    la metodologie
    DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
    Subsemnatul, ……………………………………………, identificat prin CI/BI seria …………………………………………… nr. …., eliberat(ă) de …………………………………………… la data de ……………………………………………, în calitatea de candidat pentru înregistrarea în Registrul evaluatorilor de competenţe profesionale, evaluatorilor de evaluatori şi evaluatorilor externi, sub sancţiunea prevederilor art. 326 din Codul penal, declar pe propria răspundere că toate documentele depuse în cadrul prezentului dosar de candidat sunt reale, conforme cu originalul şi nu am intervenit în niciun fel asupra conţinutului acestora.
                          Data
    ……………………………………………
                 Numele şi prenumele
    ……………………………………………
                         Semnătura
    ……………………………………………
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016