Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 8 iulie 2003  de decontare a legitimatiilor de calatorie pe calea ferata romana, acordate in baza   Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin   Legea nr. 210/2003 , a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 8 iulie 2003 de decontare a legitimatiilor de calatorie pe calea ferata romana, acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 210/2003 , a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 572 din 8 august 2003


1. Conform art. 4 şi 10 din ordonanta, contravaloarea autorizaţiilor, permiselor de cãlãtorie în interes personal şi în interes de serviciu, acordate salariaţilor încadraţi pe durata nedeterminatã, şi a biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu, acordate salariaţilor încadraţi pe perioada determinata la unitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordonanta, se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
2. Decontarea contravalorii autorizaţiilor de cãlãtorie de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. se efectueazã în baza deconturilor întocmite conform situaţiilor din borderourile de emitere de cãtre regionalele de transport feroviar de cãlãtori şi, respectiv, Serviciul legitimatii de cãlãtorie din cadrul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., al cãror model este prezentat în anexa nr. 3.1 la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., care va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.1.
3. Decontarea contravalorii permiselor de cãlãtorie în interes personal eliberate unitãţilor prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordonanta se efectueazã de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. în baza deconturilor întocmite conform situaţiilor din borderourile de emitere de cãtre regionalele de transport feroviar de cãlãtori şi, respectiv, Serviciul legitimatii de cãlãtorie din cadrul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., al cãror model este prezentat în anexa nr. 3.2 la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., care va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.2.
4. Permisele de cãlãtorie în interes personal pe cãile ferate romane pentru pensionari şi membrii de familie ai acestora, acordate în baza prevederilor ordonanţei, precum şi permisele de cãlãtorie şcolare pentru copiii pensionarilor care se încadreazã în prevederile Metodologiei privind încadrarea în categoria de tren, clasa, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimatiilor de cãlãtorie pe cãile ferate romane, se emit de cãtre compartimentele legitimatii de cãlãtorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de cãlãtori pe raza cãrora au domiciliul titularii dreptului de cãlãtorie.
5. Conform art. 5 şi 6 din ordonanta, contravaloarea permiselor de cãlãtorie în interes personal emise, în mod gratuit, pentru pensionãrii beneficiari de permise de cãlãtorie pe calea feratã şi pentru membrii lor de familie se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în acelaşi mod suportandu-se şi contravaloarea permiselor de cãlãtorie şcolare prevãzute la pct. 4 din prezenta metodologie.
6. Decontarea contravalorii permiselor de cãlãtorie în interes personal pe cãile ferate romane şi a permiselor de cãlãtorie şcolare emise persoanelor menţionate la pct. 4 se efectueazã de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., astfel:
a) regionalele de transport feroviar de cãlãtori, în baza borderourilor de emitere, vor întocmi decontul permiselor de cãlãtorie pentru pensionari şi membrii lor de familie, conform modelului prezentat în anexa nr. 3.3 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. Dupã primirea deconturilor de la regionale, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va centraliza datele şi va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.3;
b) regionalele de transport feroviar de cãlãtori, în baza evidentelor întocmite pentru permisele de cãlãtorie şcolare, vor întocmi decontul acestora conform modelului prezentat în anexa nr. 3.4 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. Dupã primirea deconturilor de la regionale, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va centraliza datele şi va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.4.
7. Tarifele autorizaţiilor de cãlãtorie şi ale permiselor de cãlãtorie în interes personal pe calea feratã emise sunt cele aprobate prin ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, în vigoare la data eliberãrii acestora.
8. Deconturile pentru autorizaţiile de cãlãtorie şi permisele de cãlãtorie în interes personal şi pentru permisele de cãlãtorie şcolare vor fi întocmite trimestrial. Regionalele de transport feroviar de cãlãtori vor transmite deconturile întocmite conform prezentei metodologii la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. pana la data de 10 a lunii urmãtoare trimestrului respectiv. Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va transmite la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget deconturile generale pana la data de 20 a aceleiaşi luni.
9. Carnetele cu permise de cãlãtorie în interesul serviciului şi cu bilete de cãlãtorie în interes de serviciu pentru unitãţile prevãzute la art. 2 alin. (1) din ordonanta se elibereazã de cãtre Serviciul legitimatii de cãlãtorie din cadrul Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. gestionarului nominalizat de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în baza notei de comanda semnate de conducãtorul direcţiei unde este salariat gestionarul. Nota de comanda trebuie sa conţinã numãrul carnetelor cu bilete de cãlãtorie în interes de serviciu şi numãrul carnetelor cu permise de cãlãtorie în interes de serviciu, pe tipuri (cu o cãlãtorie dus-întors şi cu mai multe cãlãtorii dus-întors, iar pentru biletele de cãlãtorie în interes de serviciu, şi tipul de tren). Numãrul de carnete pentru fiecare tip de legitimatie nu poate fi mai mare de 100.
Gestionarul respectiv efectueazã distribuirea lor cãtre unitãţile beneficiare, iar dupã utilizare vor fi predate tot de cãtre acesta emitentului. La prezentarea urmãtoarei comenzi numãrul de carnete nejustificate nu poate fi mai mare de 50 pentru fiecare tip, iar comanda se întocmeşte astfel încât suma numãrului de carnete solicitate şi a numãrului carnetelor nejustificate sa nu depãşeascã numãrul maxim admis (100), comanda respectiva fiind onorata dupã achitarea contravalorii cãlãtoriilor efectuate în baza carnetelor cu bilete sau permise de cãlãtorie în interesul serviciului utilizate.
La predarea carnetelor cu bilete şi permise de cãlãtorie în interesul serviciului utilizate, gestionarul va prezenta emitentului carnetele respective şi borderourile justificative ale acestora.
Borderourile justificative se întocmesc pentru fiecare carnet, în doua exemplare (un exemplar se preda emitentului), precizându-se urmãtoarele:
- tipul carnetului (de exemplu, bilete de cãlãtorie în interesul serviciului cu o cãlãtorie dus-întors, valabile la tren persoane), seria şi numãrul;
- numãrul curent;
- numãrul biletului (numãrul permisului);
- relaţia de circulaţie;
- distanta kilometrica a relatiei de circulaţie;
- clasa la care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
- tariful/cãlãtorie, conform Tarifului intern de cãlãtori în vigoare la data prezentãrii borderourilor pentru tipul de tren pentru care a fost emis biletul sau permisul respectiv la distanta kilometrica de circulaţie;
- contravaloarea cãlãtoriilor efectuate cu biletul (permisul) respectiv pe relaţii şi total bilet;
- contravaloarea cãlãtoriilor efectuate în baza tuturor biletelor (permiselor) din carnetul respectiv.
Biletele de cãlãtorie în interes de serviciu valabile la tren accelerat şi rapid se tarifeaza la tren rapid, iar celelalte bilete de cãlãtorie, precum şi permisele de cãlãtorie în interesul serviciului se vor tarifa pentru trenul la care au fost emise.
Dupã verificarea borderourilor, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va întocmi decontul conform anexei nr. 3.5 la prezenta metodologie.
10. Emiterea, gestionarea şi utilizarea legitimatiilor de cãlãtorie pe calea feratã, menţionate în prezenta metodologie, se efectueazã conform prevederilor Metodologiei privind încadrarea în categoria de tren, clasa, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimatiilor de cãlãtorie pe cãile ferate romane.
11. Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, prin Direcţia generalã economicã şi buget, va întocmi cererea de deschidere bugetarã aferentã deconturilor primite, cu încadrarea în limita prevederilor bugetare aprobate. Sumele aferente deconturilor primite care depãşesc limita prevederilor bugetare aprobate pentru o perioada vor fi reportate în perioada urmãtoare.
12. Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va asigura respectarea normelor de arhivare a documentelor primare în baza cãrora se efectueazã decontul şi accesul organelor îndreptãţite la consultarea evidentelor.

ANEXA 3.1


──────────
la metodologie
────────────────

Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ...../Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Nr. ....../2003

DECONTUL
autorizaţiilor de cãlãtorie emise unitãţilor prevãzute la <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, astfel cum a fost aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , în trimestrul ...../anul ....





┌───────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬────────────┐
│Denumirea │Nr.autorizaţii │ Tarifele │ Contravaloarea │ │
│unitãţii │ emise │ autorizaţiilor │ │ Total │
│beneficiare├───┬──┬────┬─────┼───┬──┬────┬─────┼───┬──┬────┬─────┤ suma │
│ciare │IC+│IC│Cl.I│Cl.II│IC+│IC│Cl.I│Cl.II│IC+│IC│Cl.I│Cl.II│ │
│ │VD │ │ │ │VD │ │ │ │VD │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───┼──┼────┼─────┼───┼──┼────┼─────┼───┼──┼────┼─────┼────────────┤
│...........├───┼──┼────┼─────┼───┼──┼────┼─────┼───┼──┼────┼─────┼────────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Regionala/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───┴──┴────┴─────┴───┴──┴────┴─────┴───┴──┴────┴─────┴────────────┘



Director/Director general,
...................................

Contabil-şef/Director economic,
.................................

ANEXA 3.2


──────────
la metodologie
──────────────

Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ......./ Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Nr. ...../2003

DECONTUL
permiselor de cãlãtorie în interes personal emise unitãţilor prevãzute la <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, astfel cum a fost aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , în trimestrul ..../anul .....





┌───────────┬───────┬────────────────┬───────────────────┬─────────────────────┐
│Denumirea │ │Nr. permise │Tarifele permiselor│ Contravaloarea │
│unitãţii │Clasa │ emise │ │ │
│beneficiare│ ├───────┬────┬───┼───────┬────┬──────┼───────┬────┬────────┤
│ │ │ 24 │ 12 │...│ 24 │ 12 │......│ 24 │ 12 │........│
│ │ │de file│file│ │de file│file│ │de file│file│ │
├───────────┼───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│ │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│......... │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│......... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│Total │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Regionala/ │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC ├───────┼───────┼────┼───┼───────┼────┼──────┼───────┼────┼────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────┴───────┴────┴───┴───────┴────┴──────┴───────┴────┴────────┘



Director/Director general,
...................................

Contabil-şef/Director economic,
..................................

ANEXA 3.3


──────────
la metodologie
──────────────

Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ........../Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Nr. ........../2003

DECONTUL
permiselor de cãlãtorie eliberate pensionarilor şi membrilor de familie ai acestora în trimestrul ........../anul ................





┌──────────────────┬────────────────┬───────────┬────────────┬────────────────┐
│Clasa de cãlãtorie│Tipul permisului│Nr. carnete│Tarif/carnet│Contravaloarea │
│ │ │ cu file de│ │ carnetelor │
│ │ │ permis │ │ │
├──────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│Clasa I │Carnet cu 24 │ │ │ │
│ │de file │ │ │ │
│ │Carnet cu 12 │ │ │ │
│ │file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 │ │ │ │
│ │file │ │ │ │
│ │......... │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│Total clasa I │ │Nr. total │ │Total suma │
│ │ │carnete │ │clasa I │
│ │ │clasa I │ │ │
├──────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│Clasa a II-a │Carnet cu 24 │ │ │ │
│ │de file │ │ │ │
│ │Carnet cu 12 │ │ │ │
│ │file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 │ │ │ │
│ │file │ │ │ │
│ │............ │ │ │ │
├──────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│Total clasa a II-a│ │Nr. total │ │Total suma │
│ │ │carnete │ │clasa a II-a │
│ │ │clasa aII-a│ │ │
├──────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼────────────────┤
│Total │ │Nr. total │ │Total suma │
│Regionala/SNTFC │ │carnete │ │de decontat │
│ │ │emise │ │ │
└──────────────────┴────────────────┴───────────┴────────────┴────────────────┘



Director/Director general,
..............................

Contabil-şef/Director economic,
................................

ANEXA 3.4


──────────
la metodologie
──────────────

Model decont
Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ........./Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Nr. ........../2003

DECONTUL
permiselor de cãlãtorie şcolare eliberate copiilor pensionarilor
în trimestrul ....../anul.........





┌───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Numãr de permise de cãlãtorie şcolare emise│Contravaloarea totalã a permiselor│
│de Regionala de Transport Feroviar de │de cãlãtorie şcolare emise │
│Cãlãtori ............../SNTFC │ │
└───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Director/Director general,
...............................

Contabil-şef/Director economic,
.................................

ANEXA Nr. 3.5


──────────────
la metodologie
───────────────

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori
"C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Nr. ........./2003

DECONTUL
contravalorii biletelor (permiselor) de cãlãtorie în interesul serviciului utilizate, decontate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. şi predate acesteia la data ............





┌────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────┬──────────────┐
│ Tipul │ Numãr cãlãtorii/ │ │Contravaloarea│
│ legitimatiei │tip de legitimatie │Nr. carnete │ carnetelor │
├────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
│Permis de cãlãtorie │O cãlãtorie dus-întors │ │ │
│în interesul │ ................... │ │ │
│serviciului │15 cãlãtorii dus-întors│ │ │
│Bilet de cãlãtorie │................... │ │ │
│în interesul │ │ │ │
│serviciului │ │ │ │
├────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────┼──────────────┤
│Total │ │Nr. total carnete│ Total suma de│
│ │ │emise │ decontat │
└────────────────────┴───────────────────────┴─────────────────┴──────────────┘



Director general,
...........................

Director economic,
...........................




────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016