Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 8 iulie 2003  de acordare, de eliberare si de retragere a permiselor de calatorie pentru agentii economici prevazuti la   art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin   Legea nr. 210/2003 , precum si a biletelor de calatorie in interesul serviciului acordate societatilor respective si altor societati care desfasoara lucrari in interesul caii ferate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 8 iulie 2003 de acordare, de eliberare si de retragere a permiselor de calatorie pentru agentii economici prevazuti la art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, astfel cum a fost aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 210/2003 , precum si a biletelor de calatorie in interesul serviciului acordate societatilor respective si altor societati care desfasoara lucrari in interesul caii ferate

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 572 din 8 august 2003


1. Permisele de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal şi biletele de cãlãtorie în interes de serviciu pentru salariaţii agenţilor economici prevãzuţi la art. 4 din ordonanta se emit de cãtre compartimentele legitimatii de cãlãtorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de cãlãtori pe raza cãrora are sediul societatea respectiva, respectându-se prevederile legii şi ale Metodologiei privind încadrarea în categoria de tren, clasa, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimatiilor de cãlãtorie pe cãile ferate romane, prevãzutã în anexa nr. 1.
2. Eliberarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal, pentru salariaţii acestor unitãţi, se efectueazã la solicitarea scrisã a agenţilor economici respectivi care vor prezenta urmãtoarele documente:
- copia legalizatã a actului legal de constituire ca persoana juridicã;
- copia certificatului de înmatriculare la Camera de Comerţ şi Industrie a României;
- declaraţia pe propria rãspundere a conducatorului unitãţii ca desfãşoarã activitãţi preponderent feroviare, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.1 la prezenta metodologie.
3. Eliberarea permiselor de cãlãtorie pe cãile ferate romane în interes personal se efectueazã în baza unui contract încheiat anual, contractul-cadru fiind parte componenta a prezentei metodologii (anexa nr. 2.2).
4. Eliberarea biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu pentru unitãţile prevãzute la art. 4 din ordonanta, care au încheiate şi contracte pentru permise de cãlãtorie în interes personal, se efectueazã, la solicitarea acestora, în baza unui contract încheiat anual, contractul-cadru fiind parte componenta a prezentei metodologii (anexa nr. 2.2).
5. Eliberarea biletelor de cãlãtorie în interesul serviciului pentru alte societãţi comerciale care desfãşoarã activitãţi pentru calea feratã se efectueazã la solicitarea scrisã a acestora. Cererea se adreseazã compartimentului legitimatii de cãlãtorie din cadrul regionalelor de transport feroviar de cãlãtori pe raza cãruia are sediul societatea respectiva. Cererea respectiva va cuprinde şi numãrul fiecãrui contract încheiat pentru prestarea de activitãţi pentru calea feratã, precum şi durata fiecãruia. Pentru a beneficia de bilete de cãlãtorie în interes de serviciu, durata minima a contractelor trebuie sa fie de 3 luni în anul în care se solicita biletele. În acest sens contractul încheiat nu poate depãşi durata contractelor conform cãrora societatea desfãşoarã lucrãri pentru calea feratã.
6. Contravaloarea permiselor de cãlãtorie în interes personal, eliberate salariaţilor şi membrilor de familie ai acestora, precum şi a biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu se suporta de unitãţile cu care s-au încheiat aceste contracte conform art. 4 din ordonanta.

ANEXA 2.1


──────────
la metodologie
────────────────

SOCIETATEA COMERCIALĂ
........................
Nr. ....................

DECLARAŢIE
Subsemnaţii ........., în calitate de director general/director, şi ............, în calitate de director economic/contabil-şef, reprezentanţii Societãţii Comerciale ........., cu sediul în ....., str. ..... nr. ...., fax nr. ....., înregistratã la Registrul comerţului .......... cu nr. ........., cod fiscal nr. ............., având cont în lei nr. ........, deschis la ......., declaram pe propria rãspundere ca societatea desfãşoarã activitate preponderent feroviara având încheiate contractele nr. ........ cu societãţile comerciale ........, cu valoare totalã de ....... lei, ceea ce reprezintã .......% din cifra totalã de afaceri a societãţii.

Director general/Director,
.........................

Director economic/Contabil-şef,
...............................

NOTA:
Activitate preponderent feroviara se considera în cazul în care procentul din cifra totalã de afaceri este mai mare de 50%.

ANEXA 2.2
──────────
la metodologie
──────────────

REGIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR SOCIETATEA COMERCIALĂ
DE CĂLĂTORI .........................................
Nr. ........... Nr. ...............

CONTRACT - CADRU
pentru eliberarea permiselor de cãlãtorie în interes personal
şi a biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu pe cãile
ferate romane

În baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 584/1998 privind înfiinţarea Societãţii Naţionale de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. prin reorganizarea Societãţii Naţionale a Cãilor Ferate Romane şi a <>art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, astfel cum a fost aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , denumita în continuare ordonanta, între:
Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ........, cu sediul în .........., str. ...... nr. ....., fax nr. ......., înregistratã la Registrul comerţului ......... cu nr. ......., cod fiscal nr. ......., având cont în lei nr. ......., deschis la ......., reprezentatã de domnul ........., director, în calitate de prestator,
şi
Societatea Comercialã ......., cu sediul în ......, str. ....... nr. ......., fax nr. ......., înregistratã la Registrul comerţului ...... cu nr. ........., cod fiscal nr. ......., având cont în lei nr. ....., deschis la ......, reprezentatã de domnul ........, director, în calitate de beneficiar,
se încheie urmãtorul contract:

Art. 1. - Obiectul contractului îl constituie asigurarea, contra cost, de cãtre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., a cãlãtoriilor în interes personal cu mijloace de transport feroviar, pentru salariaţii Societãţii Comerciale .........., angajaţi cu contract de munca pe durata nedeterminatã, a cãlãtoriilor în interes personal pentru membrii de familie ai acestora, precum şi a biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu (cu una sau cu mai multe cãlãtorii), pentru salariaţii Societãţii Comerciale ......., care executa lucrãri pentru calea feratã, în conformitate cu prevederile <>art. 4 şi 9 din Ordonanta Guvernului nr. 112/1999 privind cãlãtoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe cãile ferate romane, astfel cum a fost aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 210/2003 , denumita în continuare ordonanta.
Art. 2. - Cãlãtoriile pe cãile ferate romane în interes personal ale salariaţilor Societãţii Comerciale .........., precum şi ale membrilor de familie ai acestora se fac pe baza permiselor de cãlãtorie individualã, iar cãlãtoriile în interes de serviciu ale salariaţilor respectivi, în baza biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu, emise de Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori .................. - Compartimentul legitimatii de cãlãtorie. Eliberarea permiselor se va face în conformitate cu prevederile art. 4 din ordonanta, precum şi cu Metodologia privind încadrarea în categoria de tren, clasa, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimatiilor de cãlãtorie pe cãile ferate romane, prevãzutã în anexa nr. 1.
Salariaţii Societãţii Comerciale ............. şi membrii lor de familie nu beneficiazã de facilitãţi în traficul internaţional pe baza permiselor de cãlãtorie eliberate conform prezentului contract-cadru.
Eliberarea permiselor de cãlãtorie în interes personal şi a biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu se face în baza unei comenzi ferme din partea Societãţii Comerciale ............, depusa la Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ............. Compartimentul legitimatii de cãlãtorie, reprezentantului societãţii.
Comanda pentru bilete de cãlãtorie în interes de serviciu nu poate fi mai mare de 40 de carnete de bilete cu o cãlãtorie (pentru societãţile prevãzute la art. 4 din ordonanta şi maximum 4 carnete pentru celelalte societãţi) şi 40 de carnete de bilete cu mai multe cãlãtorii (pentru societãţile prevãzute la art. 4 din ordonanta şi maximum 4 carnete pentru celelalte societãţi).
La prezentarea urmãtoarei comenzi numãrul maxim de carnete rãmase nejustificate nu poate fi mai mare de 5 (cinci) carnete pentru societãţile prevãzute la art. 4 din ordonanta şi maximum 1 carnet pentru celelalte societãţi, pentru fiecare tip de bilet, comanda care va fi onorata dupã achitarea contravalorii cãlãtoriilor justificate.
Art. 3. - Contravalorile permiselor de cãlãtorie sunt:
- carnet cu 3 file de permis clasa I ............... lei;
- carnet cu 3 file de permis clasa a II-a .......... lei;
- carnet cu 6 file de permis clasa I ............... lei;
- carnet cu 6 file de permis clasa a II-a .......... lei;
- carnet cu 12 file de permis clasa I .............. lei;
- carnet cu 12 file de permis clasa a II-a.......... lei;
- carnet cu 24 file de permis clasa I .............. lei;
- carnet cu 24 file de permis clasa a II-a.......... lei.
Valorile prezentate mai sus sunt stabilite prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. ..... din data de ..... şi conţin tariful de emitere şi T.V.A.
Contravaloarea cãlãtoriilor efectuate pe baza biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu se deconteazã Regionalei de Transport Feroviar de Cãlãtori ....... Modul de calcul al contravalorii cãlãtoriilor efectuate pe baza biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu şi decontarea acestora de cãtre Societatea Comercialã ....... sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul contract.
Art. 4. - Facturarea contravalorii permiselor de cãlãtorie se face de cãtre Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ........., dupã depunerea comenzii pentru eliberarea permiselor, Societatea Comercialã ....... urmând a achitã intreaga valoare a permiselor conform tarifelor prevãzute la art. 3 din prezentul contract, permisele urmând a fi eliberate dupã prezentarea ordinului de plata sau a procesului-verbal de compensare.
Eventualele comenzi pentru permisele de cãlãtorie în interes personal, efectuate în cursul anului, vor fi onorate la valorile tarifelor în vigoare la data efectuãrii comenzilor.
Societatea Comercialã ......... se obliga sa plãteascã Regionalei de Transport Feroviar de Cãlãtori .......... contravaloarea cãlãtoriilor biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu pe baza facturii întocmite de cãtre regionala.
Art. 5. - Prezentul contract se încheie cu valabilitate pentru anul .......... şi va putea fi modificat cu acordul pãrţilor, ori de câte ori se vor modifica reglementãrile legale în temeiul cãrora s-a încheiat sau când apar elemente noi în legatura cu aplicarea acestora. Nerespectarea prevederilor prezentului contract de cãtre una dintre pãrţi da dreptul celeilalte pãrţi sa denunţe contractul, partea vinovata suportand eventualele pagube cauzate.
Art. 6. - Salariaţii Societãţii Comerciale ...... care se pensioneazã vor beneficia de permise de cãlãtorie pe calea feratã în condiţiile stabilite la art. 5 din ordonanta. Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ..... va comunica
Societãţii Comerciale ......... orice modificãri ce vor surveni în viitor, referitoare la biletele de cãlãtorie în interes de serviciu.
Art. 7. - Prezentul contract se încheie în doua exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

Regionala de Transport Feroviar
de Cãlãtori .....................

Director,
......................

Contabil-şef,
........................

Societatea Comercialã ......................
Director,
...............................

ANEXA
────────
la contractul-cadru
──────────────────────

Modul de calcul al contravalorii cãlãtoriilor efectuate pe baza biletelor de cãlãtorie în interes de serviciu şi decontarea acestora de cãtre Societatea Comercialã ...................

1. Societatea Comercialã .........., pe baza de comanda, ridica carnetele cu bilete de cãlãtorie în interes de serviciu (cu una sau mai multe cãlãtorii) valabile la tren personal sau valabile la tren accelerat şi rapid (în funcţie de solicitare) de la Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ........ - Compartimentul legitimatii de cãlãtorie, numai dupã prezentarea dovezii de plata a contravalorii cãlãtoriilor care se pot efectua cu biletele cuprinse în nota de comanda, calculate la tariful de tren persoane (pentru carnetele cu bilete valabile la tren persoane) şi la tariful de tren rapid pentru carnetele cu bilete valabile la tren accelerat, rapid, în vigoare la data prezentãrii comenzii, clasa I şi la distanta medie de 70 km. Contravaloarea cãlãtoriilor încasatã la ridicarea carnetelor comandate constituie un avans pentru cãlãtoriile ce se vor efectua pe baza biletelor ridicate.
2. Dupã efectuarea cãlãtoriilor beneficiarul întocmeşte borderourile justificative care trebuie sa conţinã:
- tipul carnetului (de exemplu, bilete de cãlãtorie în interes de serviciu cu o cãlãtorie dus-întors, valabile la tren persoane), serie şi numãr;
- numãrul curent;
- numãrul biletului;
- relaţia de circulaţie;
- distanta kilometrica a relatiei de circulaţie;
- clasa la care a fost emis biletul respectiv;
- tariful/cãlãtorie, conform Tarifului intern de cãlãtori în vigoare la data prezentãrii borderourilor pentru tipul de tren pentru care a fost emis biletul respectiv la distanta kilometrica de circulaţie;
- contravaloarea cãlãtoriilor efectuate cu biletul respectiv pe relaţii şi total bilet;
- contravaloarea cãlãtoriilor efectuate în baza tuturor biletelor din carnetul respectiv.
3. Borderourile justificative întocmite conform prevederilor pct. 2, împreunã cu carnetele ce conţin biletele utilizate, se prezintã la unitatea de unde s-au ridicat, pentru verificare.
4. Dupã verificarea borderourilor, unitatea emitenta va factura diferenţa dintre sumele rezultate din borderourile justificative şi contravaloarea cãlãtoriilor încasatã la ridicarea carnetelor de bilete.
5. Unitatea emitenta va comunica în scris compartimentului financiar-contabil din cadrul Regionalei de Transport Feroviar de Cãlãtori ....... sumele ce trebuie facturate cãtre Societatea Comercialã ......., care în termen de 10 zile de la emitere trebuie achitate. În caz contrar, Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori ......... va sista eliberarea de bilete de cãlãtorie în interes de serviciu cãtre Societatea Comercialã ........................, iar pe perioada întârzierii plãţii va suporta o penalizare de 0,06% pe zi de întârziere. Plata se poate efectua şi prin compensare.

Regionala de Transport Feroviar
de Cãlãtori ....................

Director,
................................
Contabil-şef,
................................

Societatea Comercialã ....................

Director,
................................

NOTA:
Conducerea Regionalei de Transport Feroviar de Cãlãtori ....., în cazuri bine justificate, poate aproba modificarea numãrului maxim de carnete eliberate societãţii semnatare a contractului.

──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016