Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 4 iulie 2008  de colectare, prelucrare, interpretare si difuzare a preturilor la carne de pasare si oua    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 4 iulie 2008 de colectare, prelucrare, interpretare si difuzare a preturilor la carne de pasare si oua

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 564 din 25 iulie 2008
METODOLOGIE din 4 iulie 2008
de colectare, prelucrare, interpretare şi difuzare a preţurilor la carne de pasãre şi ouã
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 564 din 25 iulie 2008


1. Subiect
Indicatori economici privind efectivele, producţia şi valorificarea acesteia din sãptãmâna precedentã*) datei transmiterii.
2. Responsabilitatea furnizãrii de date
Revine tuturor unitãţilor avicole, producãtoare de pui de carne care deţin abatoare proprii (unitãţi cu flux integrat) şi unitãţilor producãtoare de ouã de consum care au centre proprii de marcare şi ambalare a ouãlor.
Raportarea preţurilor la carnea de pasãre se face de cãtre unitãţile cu peste 10.000 capete pui Broiler, iar la ouã de consum, de cãtre unitãţile cu peste 1.000 capete de gãini ouãtoare.
3. Forma de colectare a datelor
Colectarea directã a datelor din sãptãmâna precedentã*) de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene (DADR-uri) de la unitãţile avicole, producãtoare de pui de carne care deţin abatoare proprii (unitãţi cu flux integrat), şi de la unitãţile producãtoare de ouã de consum care au centre proprii de marcare şi ambalare a ouãlor şi transmiterea acestora la Direcţia politici de piaţã în sectorul zootehnic din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
___________
*) Sãptãmâna precedentã înseamnã sãptãmâna de dinaintea transmiterii datelor (luni-duminicã).

4. Modul de transmitere a datelor
Unitãţile avicole, producãtoare de pui de carne care deţin abatoare proprii (unitãţi cu flux integrat), şi unitãţile producãtoare de ouã de consum care au centre proprii de marcare şi ambalare a ouãlor transmit datele conform formularului nr. 1 "Fişa urmãririi activitãţii sãptãmânale", prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta metodologie, la DADR în fiecare zi de marţi, pânã la ora 12. DADR-urile transmit situaţia centralizatã a datelor colectate la Direcţia politici de piaţã în sectorul zootehnic în fiecare zi de miercuri, pânã la ora 12. Datele colectate se prelucreazã la Direcţia politici de piaţã în zootehnie. La DG-AGRI Bruxelles se trimit preţurile la carnea de pasãre si ouã de consum, astfel: preţul mediu la carnea de pasãre din sãptãmâna precedentã/100 kg, fãrã TVA, şi preţul mediu la ouã de consum din sãptãmâna precedentã/100 kg, fãrã TVA. Preţurile medii la carnea de pasãre şi ouã de consum se transmit la DG-AGRI Bruxelles în fiecare joi la ora prânzului, prin sistemul de transmitere WUSI.
5. Descrierea formularelor: fişa este comunã pentru carne şi ouã de consum - se completeazã dupã caz (producãtori de carne, producãtori de ouã sau unitãţi mixte).

ANEXÃ
la metodologie

Formularul nr. 1

Denumirea unitãţii ...........................
Judeţul ......................................
E-mail .......................................
Telefon/Fax ..................................
Persoana responsabilã ........................

FIŞA URMÃRIRII ACTIVITÃŢII SÃPTÃMÂNALE




┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ SPECIFICARE │ U.M. │Sãptãmâna nr.│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Pui de carne (nr. mediu de capete în sãptãmâna raportatã) │ capete │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Gãini ouã de consum (nr. mediu de capete în sãptãmâna │ capete │ │
│raportatã) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Producţia de ouã consum │mii bucãţi│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│din care: ouã livrate*1) │mii bucãţi│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│din care: - nr. de ouã clasa M │mii bucãţi│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ - nr. de ouã clasa L │mii bucãţi│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Stoc ouã │mii bucãţi│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Valoarea de livrare de la centrul de colectare, sortare, marcare│ │ │
│şi ambalare a ouãlor clasa A: │ │ │
│ - categoria M │ lei/buc. │ │
│ - categoria L │ lei/buc. │ │
│(preţ fãrã TVA) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Producţia de carne în viu (nr. de pui intraţi la abator pentru │ capete │ │
│sacrificare) │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Producţia de carne carcasã │ tone │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│din care carne livratã (pui 65%) │ tone │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Stoc carne │ tone │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Valoarea de livrare de la abator/100 kg carne (preţ fãrã TVA)*2)│ lei │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘



*1) Greutatea medie a unui ou din clasa A: - categoria L = 67,5 g (63-72 grame);
- categoria M = 57,5 g (53-62 grame).
*2) Se calculeazã la pui întregi din clasa A (carcase de pui eviscerate, fãrã cap, picioare, gât, inimã, ficat şi pipotã), denumite "pui 65%".

6. Furnizarea datelor: sãptãmânal.
7. Caracteristici ale preţului
7.1. Preţurile de vânzare la poarta abatorului, practicate în cursul sãptãmânii precedente pentru puii întregi din clasa A (carcase de pui eviscerate, fãrã cap, picioare, gât, inimã, ficat şi pipotã), denumite "pui 65%", în acord cu Regulamentul (CE) nr. 546/2003 privind schimburile de informaţii dintre statele membre şi Comisie în sectorul ouã şi carne de pasãre.
7.1.1. Preţul de vânzare la poarta abatorului:
- exprimat în lei/100kg;
- reprezintã media ponderatã a preţurilor practicate în cursul sãptãmânii precedente, fãrã TVA.
7.1.2. Cantitatea tranzacţionatã în cursul sãptãmânii precedente (luni-duminicã), în acord cu punctul 7.1.1. (pentru calcularea mediei ponderate).
7.2. Preţurile de vânzare practicate la centrele de ambalare, pentru sãptãmâna precedentã, în acord cu Regulamentul (CE) nr. 546/2003 .
7.2.1. Preţul de vânzare la poarta centrelor de marcare şi ambalare:
- exprimat în lei/buc. M şi L;
- reprezintã media ponderatã a preţurilor practicate în cursul sãptãmânii precedente, fãrã TVA.
7.2.2. Cantitatea tranzacţionatã în cursul sãptãmânii precedente (luni-duminicã), în acord cu punctul 7.2.1 (pentru calcularea mediei ponderate).

8. Clasificarea produselor:
- pui întregi din clasa A (carcase de pui eviscerate, fãrã cap, picioare, gât, inimã, ficat şi pipotã), denumite "pui 65%";
- ouã din clasa A de gãini, medie a categoriilor L şi M.
9. Difuzarea:
- Direcţia Generalã pentru Agriculturã a Comisiei Europene (DG-AGRI) Bruxelles;
- DADR;
- preţurile pe regiuni se transmit publicaţiei naţionale;
- Uniunea Crescãtorilor de Pãsãri din România.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016