Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 27 aprilie 2006  de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national in domeniul asistentei sociale a persoanelor varstnice, a persoanelor fara adapost si a persoanelor victime ale violentei in familie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 27 aprilie 2006 de evaluare, selectare si de finantare a proiectelor din cadrul programelor de interes national in domeniul asistentei sociale a persoanelor varstnice, a persoanelor fara adapost si a persoanelor victime ale violentei in familie

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 394 din 8 mai 2006

ART. 1
(1) Pot primi sume necesare finanţãrii proiectelor din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei persoanelor vârstnice, a persoanelor fãrã adãpost, precum şi în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenţei în familie prevãzute în anexele nr. 6, 7, 8 şi 9 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 197/2006 privind aprobarea programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu handicap, precum şi în domeniul asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, persoanelor fãrã adãpost şi persoanelor victime ale violenţei în familie şi a finanţãrii acestor programe, denumite în continuare programe, furnizorii de servicii sociale acreditaţi în condiţiile legii.
(2) Pentru programele de interes naţional în domeniul protecţiei persoanelor vârstnice şi a persoanelor fãrã adãpost pot depune proiecte urmãtoarele categorii de furnizori de servicii sociale, denumiţi în continuare solicitanţi:
a) serviciile publice de asistenţã socialã organizate în subordinea consiliilor locale ale municipiilor;
b) direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti;
c) direcţiile generale judeţene de asistenţã socialã şi protecţia copilului;
d) furnizori privaţi: asociaţii, fundaţii şi cultele religioase.
(3) Pentru programele de interes naţional în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie pot depune proiecte urmãtorii solicitanţi:
a) instituţiile publice locale din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Nãsãud, Botoşani, Buzãu, Cãlãraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, pentru înfiinţarea de unitãţi de prevenire şi combatere a violenţei în familie, precum şi instituţiile publice locale din Bucureşti, Braşov, Buftea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Deva şi Târgu Mureş, în vederea susţinerii financiare a unor unitãţi de prevenire şi combatere a violenţei în familie deja existente;
b) instituţiile publice din oraşele: Bucureşti, Alba Iulia, Craiova, Galaţi, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Oradea, Timişoara şi Constanţa, pentru înfiinţarea unitãţilor de recuperare şi reintegrare socialã destinate agresorilor;
c) furnizori privaţi: asociaţii, fundaţii şi cultele religioase.
(4) Furnizorii prevãzuţi la alin. (2) şi (3) pot depune proiecte în nume propriu sau în parteneriat public-public, public-privat sau privat-privat, iar solicitantul, în cazul parteneriatului, este stabilit de pãrţi.
ART. 2
(1) Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilã a proiectelor din cadrul programelor de interes naţional prevãzute la art. 1 se face pe baza selecţiei publice de proiecte organizate de cãtre Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, respectiv de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Familiei, denumite în continuare autoritatea contractantã.
(2) Solicitanţii interesaţi vor participa la o procedurã de selecţie de proiecte având urmãtoarele etape:
a) publicarea anunţului de participare;
b) înscrierea;
c) transmiterea de cãtre autoritatea contractantã a documentaţiei pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect, respectiv a Ghidului solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional;
d) prezentarea propunerilor de proiecte;
e) verificarea conformitãţii administrative, a eligibilitãţii şi a îndeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnicã şi financiarã a solicitantului;
f) evaluarea propunerilor de proiecte din punct de vedere al ofertei tehnice şi financiare;
g) comunicarea rezultatelor;
h) încheierea contractului de finanţare nerambursabilã;
i) publicarea anunţului de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilã.
(3) Eventualele contestaţii pentru oricare dintre etapele procedurii de selecţie se primesc în cel mult 7 zile de la data la care solicitantul a luat cunoştinţã de conţinutul documentului contestat. Autoritatea contractantã va soluţiona contestaţiile în cel mult 5 zile de la data primirii contestaţiei.
ART. 4
Pentru componenta formãrii şi acreditãrii îngrijitorilor la domiciliu pentru persoanele vârstnice, în vederea angajãrii acestora de cãtre autoritãţile locale direct sau prin contractare cu organizaţiile neguvernamentale, Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei va achiziţiona servicii de formare profesionalã, în condiţiile legii.
ART. 5
Toţi solicitanţii trebuie sã îndeplineascã cerinţele prevãzute în Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional.
ART. 6
(1) Numãrul de solicitanţi la procedura de selecţie nu este limitat.
(2) Autoritatea contractantã trebuie sã repete procedura de selecţie de proiecte în cazul în care existã un singur solicitant.
(3) În cazul în care, în urma repetãrii procedurii numai un solicitant a depus propunere de proiect, autoritatea contractantã are dreptul de a atribui contractul de finanţare nerambursabilã acestuia, în condiţiile legii.
ART. 7
(1) Autoritatea contractantã va publica anunţul de participare la selecţia publicã de proiecte în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, într-un cotidian central şi pe site-ul propriu: www.mmssf.ro şi http://sas.mmssf.ro, respectiv www.anpf.ro.
(2) În anunţul de participare va fi menţionatã data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte.
(3) Data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte va fi de minimum 30 de zile de la data publicãrii anunţului de participare.
(4) În cazul în care, din motive de urgenţã, respectarea termenului prevãzut la alin. (3) ar cauza prejudicii autoritãţii contractante, aceasta are dreptul de a accelera aplicarea procedurii de selecţie de proiecte prin reducerea numãrului de zile, dar nu la mai puţin de 15 zile, cu motivaţia corespunzãtoare cuprinsã în anunţul de participare.
ART. 8
(1) În etapa de înscriere, potenţialii solicitanţi vor transmite, conform legii, la sediul autoritãţii contractante o scrisoare de intenţie în vederea participãrii la procedura de selecţie de proiecte.
(2) Modelul scrisorii de intenţie în vederea participãrii la procedura de selecţie de proiecte din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei persoanelor vârstnice şi a persoanelor fãrã adãpost este prevãzut în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta metodologie.
(3) Modelul scrisorii de intenţie în vederea participãrii la procedura de selecţie de proiecte din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei persoanelor victime ale violenţei în familie este prevãzut în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta metodologie.
ART. 9
(1) Autoritatea contractantã va pune la dispoziţia solicitanţilor înscrişi documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect, respectiv Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional.
(2) Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional va cuprinde:
a) informaţii generale privind autoritatea contractantã;
b) instrucţiuni privind datele limitã care trebuie respectate şi formalitãţile care trebuie îndeplinite;
c) cerinţele de calificare solicitate de autoritatea contractantã şi documentele care urmeazã sã fie prezentate de solicitant pentru îndeplinirea cerinţelor;
d) instrucţiuni privind modul de elaborare şi de prezentare a propunerii tehnice şi financiare a proiectului;
e) criteriile aplicate pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilã.
(3) Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional se aprobã prin ordin al ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei, astfel încât sã fie posibilã punerea lui la dispoziţie potrivit alin. (1).
ART. 10
Criteriile prevãzute la art. 9 alin. (2) lit. e) nu pot fi schimbate pe toatã durata de aplicare a procedurii de atribuire a contractului de finanţare nerambursabilã.
ART. 11
(1) Autoritatea contractantã are obligaţia de a transmite rãspuns scris la orice solicitare de clarificãri primitã din partea solicitanţilor înscrişi, dar numai la acele solicitãri primite cu cel puţin 6 zile înainte de data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte.
(2) Rãspunsul autoritãţii contractante la solicitãrile de clarificãri va fi transmis tuturor solicitanţilor înscrişi, cu cel puţin 4 zile înainte de data limitã pentru depunerea propunerilor de proiecte.
(3) Autoritatea contractantã are dreptul de a completa din proprie iniţiativã, în vederea clarificãrii, documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect şi este obligatã sã comunice în scris tuturor solicitanţilor orice astfel de completare în termenul prevãzut la alin. (2).
(4) Cererile de clarificãri împreunã cu rãspunsul autoritãţii contractante, precum şi completãrile aduse Ghidului solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional vor fi publicate pe site-ul propriu: www.mmssf.ro şi http://sas.mmssf.ro, respectiv www.anpf.ro.
ART. 12
Solicitanţii vor elabora propunerea tehnicã şi financiarã în concordanţã cu cerinţele cuprinse în Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional, astfel încât sã se asigure furnizarea tuturor informaţiilor necesare pentru evaluarea tehnicã şi financiarã a proiectului.
ART. 13
Documentaţia de calificare şi propunerea de proiect ale solicitanţilor se depun în original, 3 copii şi în format electronic la registratura autoritãţii contractante pânã la data limitã de depunere prevãzutã în anunţul de participare.
ART. 14
(1) Componenţa nominalã a comisiei de evaluare şi selecţionare a fiecãrui program de interes naţional, denumitã în continuare comisie, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acesteia se stabilesc prin ordin al ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei, respectiv prin decizie a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei.
(2) Proiectele depuse vor fi evaluate de comisie în termen de cel mult 30 de zile de la expirarea datei limitã de depunere prevãzute.
(3) În cadrul procesului de evaluare şi selecţionare comisia poate solicita clarificãri de la solicitanţi.
(4) Departajarea solicitanţilor se realizeazã în baza punctajului obţinut conform criteriilor aplicate pentru atribuirea contractului de finanţare, cuprinse în Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional.
(5) Comisia întocmeşte şi înainteazã conducãtorului autoritãţii contractante lista proiectelor selectate în vederea atribuirii contractului de finanţare, precum şi cuantumul finanţãrii ce urmeazã a fi acordatã solicitantului, prin ordonarea descrescãtoare a punctajelor, în limita bugetului aprobat.
(6) Conducãtorul autoritãţii contractante aprobã prin ordin, respectiv prin decizie, lista proiectelor care vor fi finanţate.
(7) Rezultatul evaluãrii propunerilor de proiecte se comunicã în scris solicitanţilor, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii acestuia, cu precizarea motivelor respingerii, dacã este cazul.
ART. 15
(1) Acordarea finanţãrii proiectelor se face pe bazã de contract încheiat între autoritatea contractantã, în calitate de finanţator, şi solicitant, în calitate de beneficiar.
(2) Modelul-cadru de contract de finanţare se constituie anexã la Ghidul solicitantului specific fiecãrui program de interes naţional.
ART. 16
(1) Virarea sumelor prevãzute în contractul încheiat în condiţiile art. 15 se va face în tranşe.
(2) Prima transã, în cuantum de cel mult 30% din valoarea finanţatã, se va vira în termen de 15 zile de la semnarea contractului, la cerere.
(3) Urmãtoarele tranşe vor fi virate la cererea beneficiarului, dupã prezentarea rapoartelor şi a documentelor justificative prevãzute în contract.
(4) Monitorizarea implementãrii şi controlul utilizãrii fondurilor alocate pentru fiecare proiect din cadrul programelor se asigurã de cãtre autoritatea contractantã.
(5) Sumele virate de autoritatea contractantã şi neconsumate de beneficiar la sfârşitul exerciţiului bugetar se restituie la bugetul autoritãţii contractante.
ART. 17
Finanţarea acordatã pentru derularea proiectelor se sisteazã în cazul în care autoritatea contractantã constatã cã sumele alocate nu au fost utilizate conform clauzelor prevãzute în contractele de finanţare încheiate.

ANEXA 1
-------
la metodologie
--------------

SCRISOARE DE INTENŢIE

Cãtre Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei
Str. Dem. I. Dobrescu nr. 2-4, intrarea B, sectorul 1, Bucureşti, cod 70119
Nr. telefon/fax - telefon 021/315.71.43; fax 021/310.05.99; cmanu@mmssf.ro

Ca urmare a anunţului de participare privind organizarea selecţiei publice de proiecte din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei persoanelor vârstnice şi a persoanelor fãrã adãpost,
noi, ....(titulatura completã, adresã, telefon, fax, email)....., ne exprimãm prin prezenta interesul de a participa, în calitate de solicitant, la procedura de selecţie organizatã pentru urmãtorul program de interes naţional:
1. ...........................................................
2. ...........................................................

Solicitantul,
......................................
(numele, prenumele şi funcţie)

Data completãrii
.......................................

Semnãtura
.................................


ANEXA 2
-------
la metodologie
--------------

SCRISOARE DE INTENŢIE

Cãtre Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Familiei
Str. Dem. I. Dobrescu nr. 2-4, intrarea D, sectorul 1, Bucureşti, cod 70119
Nr. telefon/fax - telefon 021/314.83.22; fax 021/314.82.45; dodicadeea@gmail.com

Ca urmare a anunţului de participare privind organizarea selecţiei publice de proiecte din cadrul programelor de interes naţional în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor victime ale violenţei în familie,
noi, ...(titulatura completã, adresã, telefon, fax, email)......., ne exprimãm prin prezenta interesul de a participa, în calitate de solicitant, la procedura de selecţie organizatã pentru urmãtorul program de interes naţional:
1. ...........................................
2. ...........................................

Solicitantul,
.............................
(numele, prenumele şi funcţie)

Data completãrii
..........................

Semnãtura
...............................

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016