Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 23 noiembrie 2012  de decontare a legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii*) (anexa nr. 3)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 23 noiembrie 2012 de decontare a legitimatiilor de calatorie pe caile ferate romane, acordate in baza Ordonantei Guvernului nr. 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, republicata, a caror contravaloare se suporta din bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii*) (anexa nr. 3)

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 824 bis din 7 decembrie 2012
---------
    *) Aprobată de Ordinul nr. 1.697 din 23 noiembrie 2012 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 824 din 7 decembrie 2012.


    1. Conform articolului 7 şi articolului 13 din ordonanţă, contravaloarea autorizaţiilor, permiselor de călătorie în interes personal şi în interes de serviciu, acordate salariaţilor încadraţi pe durată nedeterminată şi a biletelor de călătorie în interes de serviciu, acordate salariaţilor încadraţi pe perioadă determinată şi nedeterminată la unităţile prevăzute la articolul 2 alineatul (1) din ordonanţă, precum şi a biletelor de călătorie în interes de serviciu acordate sportivilor şi antrenorilor legitimaţi la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti care se deplasează la competiţiile sportive, se suportă din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
    2. Decontarea contravalorii autorizaţiilor de călătorie de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - SA. se efectuează în baza deconturilor întocmite conform situaţiilor din borderourile de emitere de către sucursalele de transport feroviar de călători şi, respectiv, Serviciul legitimaţii de călătorie din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - SA., al căror model este prezentat în anexa nr. 3.1. la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., care va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.1 la prezenta metodologie.
    3. Decontarea contravalorii permiselor de călătorie în interes personal eliberate unităţilor prevăzute la articolul 2 alineatul (1) din ordonanţă se efectuează de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători" - S.A. în baza deconturilor întocmite conform situaţiilor din borderourile de emitere de către sucursalele de transport feroviar de călători şi, respectiv, Serviciul legitimaţii de călătorie din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., al căror model este prezentat în anexa nr. 3.2 la prezenta metodologie. Deconturile respective vor fi transmise la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., care va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.2 la prezenta metodologie.
    4. Permisele de călătorie în interes personal pe căile ferate române pentru pensionari şi membrii de familie ai acestora, acordate în baza prevederilor ordonanţei, precum şi permisele de călătorie şcolare pentru copiii pensionarilor care se încadrează în prevederile Metodologiei privind încadrarea în categoria de tren, clasă, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimaţiilor de călătorie pe căile ferate române, se emit de către compartimentele legitimaţii de călătorie din cadrul sucursalelor de transport feroviar de călători pe raza cărora au domiciliul titularii dreptului de călătorie.
    5. Conform articolului 8 şi articolului 9 din ordonanţă, contravaloarea permiselor de călătorie în interes personal emise, în mod gratuit, pentru pensionarii beneficiari de permise de călătorie pe calea ferată şi pentru membrii lor de familie, precum si contravaloarea permiselor de călătorie şcolare eliberate copiilor pensionarilor conform articolului 11 din ordonanţă se suportă din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
    6. Decontarea contravalorii permiselor de călătorie în interes personal pe căile ferate române şi a permiselor de călătorie şcolare emise persoanelor menţionate la punctului 4 din prezenta metodologie se efectuează de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., astfel:
    a) sucursalele de transport feroviar de călători în baza borderourilor de emitere, vor întocmi decontul permiselor de călătorie pentru pensionari şi membrii lor de familie, conform modelului prezentat în anexa nr. 3.3 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. După primirea deconturilor de la sucursale, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. va centraliza datele şi va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.3 la prezenta metodologie;
    b) sucursalele de transport feroviar de călători în baza evidenţelor întocmite pentru permisele de călătorie şcolare, vor întocmi decontul acestora conform modelului prezentat în anexa nr. 3.4 la prezenta metodologie, care va fi transmis la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. După primirea deconturilor de la sucursale, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. va centraliza datele şi va întocmi decontul general conform modelului prezentat în anexa nr. 3.4 la prezenta metodologie.
    7. Tarifele autorizaţiilor de călătorie şi ale permiselor de călătorie în interes personal pe calea ferată emise sunt cele aprobate prin ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii, în vigoare pentru anul de valabilitate al legitimaţiilor respective.
    8. Deconturile pentru autorizaţiile de călătorie şi permisele de călătorie în interes personal şi pentru permisele de călătorie şcolare vor fi întocmite trimestrial. Sucursalele de transport feroviar de călători vor transmite deconturile întocmite conform prezentei metodologii la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - SA. până la data de 10 a lunii următoare trimestrului respectiv. Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. va transmite la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Direcţia generală economică şi bugete deconturile generale până la data de 20 a aceleiaşi luni.
    9. Carnetele cu permise de călătorie în interes de serviciu şi cu bilete de călătorie în interes de serviciu pentru unităţile prevăzute la articolului 2 alineatul (1) din ordonanţă se eliberează de către Serviciul legitimaţii de călătorie din cadrul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. gestionarilor nominalizaţi ai unităţilor respective, în baza notei de comandă semnate de conducătorul unităţii respective. Nota de comandă trebuie să conţină numărul carnetelor cu bilete de călătorie în interes de serviciu şi numărul carnetelor cu permise de călătorie în interes de serviciu, pe tipuri (cu o călătorie dus-întors şi cu mai multe călătorii dus-întors). Numărul de carnete pentru fiecare tip de legitimaţie nu poate fi mai mare de 10. După utilizare vor fi predate emitentului. La prezentarea următoarei comenzi numărul de carnete nejustificate nu poate fi mai mare de 5 pentru fiecare tip, iar comanda se întocmeşte astfel încât suma numărului de carnete solicitate şi a numărului carnetelor nejustificate să nu depăşească numărul maxim admis de 10, comanda respectivă fiind onorată după achitarea contravalorii călătoriilor efectuate în baza carnetelor cu bilete sau permise de călătorie în interes de serviciu utilizate.
    Biletele de călătorie în interes de serviciu şi permisele de călătorie în interes de serviciu se emit numai pe bază de act justificativ aprobat de către organul competent (directorul general/directorul unităţii sau în cazul Clubului Sportiv Rapid Bucureşti de către preşedintele clubului). Emiterea acestor legitimaţii de călătorie se aprobă numai pentru a fi utilizate strict in interesul serviciului, iar biletele de călătorie în interes de serviciu şi pentru deplasarea sportivilor şi antrenorilor legitimaţi la Clubul Sportiv Rapid Bucureşti la competiţiile sportive.
    La predarea carnetelor cu bilete şi permise de călătorie în interes de serviciu utilizate, gestionarul va prezenta emitentului carnetele respective şi borderourile justificative ale acestora.
    Borderourile justificative se întocmesc pentru fiecare carnet, în trei exemplare (un exemplar se predă emitentului şi un exemplar se va ataşa la decont), precizându-se următoarele:
    - tipul carnetului (de exemplu, bilete de călătorie în interes de serviciu cu o călătorie dus-întors, valabile la tren Regio), seria şi numărul;
    - numărul curent;
    - numărul biletului (numărul permisului);
    - relaţia de circulaţie;
    - distanţa kilometrică a relaţiei de circulaţie;
    - clasa la care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
    - numărul de călătorii simple (o călătorie dus-întors = două călătorii simple, fără a se ţine cont de aplicarea vizelor aferente pe verso biletului) pentru care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
    - rangul trenului pentru care a fost emis biletul (permisul) respectiv;
    - tariful/călătorie, conform Tarifului intern de călători în vigoare la data prezentării borderourilor pentru rangul de tren pentru care a fost emis biletul sau permisul respectiv la distanţa kilometrică de circulaţie, inclusiv tariful de rezervare pentru trenurile cu regim de rezervare (trenuri InterRegio şi InterCity);
    - contravaloarea călătoriilor înscrise pe biletul (permisul) respectiv pe relaţii şi total bilet;
    - contravaloarea tuturor călătoriilor înscrise pe biletele (permisele) emise din carnetul respectiv.
    Borderoul va conţine în subsolul paginii menţiunea "certificăm pe propria răspundere înregistrarea legală şi corectă a datelor înscrise în prezentul borderou", precum şi funcţia, numele şi prenumele reprezentanţilor legali ai unităţii beneficiare (director general/director/preşedinte, director economic/contabil şef), semnăturile acestora, ştampila rotundă şi viza controlului financiar preventiv ale unităţii beneficiare.
    Borderourile vor fi verificate şi certificate de către emitent, după care Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., va întocmi decontul conform anexei nr. 3.5 la prezenta metodologie.
    10. Emiterea, gestionarea, utilizarea şi tarifarea legitimaţiilor de călătorie pe calea ferată, menţionate în prezenta metodologie, se efectuează conform prevederilor Metodologiei privind încadrarea în categoria de tren, clasă, condiţiile de emitere, gestionarea şi folosirea legitimaţiilor de călătorie pe căile ferate române.
    11. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Direcţia generală economică şi bugete, va întocmi cererea de deschidere bugetară aferentă deconturilor primite, cu încadrarea în limita prevederilor bugetare aprobate. Sumele aferente deconturilor primite care depăşesc limita prevederilor bugetare aprobate pentru o perioadă vor fi reportate în perioada următoare.
    12. Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. va asigura respectarea normelor de arhivare a documentelor primare în baza cărora se efectuează decontul şi accesul organelor îndreptăţite la consultarea evidenţelor.

    ANEXA 3.1
    ---------
la metodologie
--------------


                           Model decont

    Sucursala de Transport Feroviar de Călători............/
    Societatea Naţională de Transport Călători "C.F.R. Călători" - S.A.
    Nr......./201...

                          DECONTUL
          autorizaţiilor de călătorie emise unităţilor prevăzute
      la art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile
      gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate
      române, republicată, în trimestrul ....../anul .........
┌───────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬────────────────────────┬──────┐
│ Denumirea │ Nr. autorizaţii emise │Tarifele autorizaţiilor │ Contravaloarea │ │
│ unităţii ├────┬──┬───────┬────────┼────┬──┬───────┬────────┼────┬──┬───────┬────────┤Total │
│beneficiare│ IC │ │ │ │ IC │ │ │ │ IC │ │ │ │ sumă │
│ │+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│+ VD│IC│Clasa I│Clasa II│ │
├───────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼──────-┼────────┼──────┤
│...........│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────-┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼────┼──┼───────┼────────┼──────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Sucursală/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴────┴──┴───────┴────────┴────┴──┴───────┴────────┴────┴──┴───────┴────────┴──────┘

         Director/Director general,
           ......................
                                                          Contabil-şef/Director economic,
                                                            ...........................


                              "VIZAT
                   CONTROL FINANCIAR PREVENTIV
                Data ................. Semnătura"


    ANEXA 3.2
    ---------
la metodologie
---------------



                          Model decont
    Sucursala de Transport Feroviar de Călători ................/
    Societatea Naţională de Transport Feroviar de
    Călători "C.F.R. Călători" - S.A.
    Nr. ............/201....

                                     DECONTUL
        permiselor de călătorie în interes personal emise unităţilor
     prevăzute la art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 privind
   călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe
     căile ferate române, republicată, în trimestrul ..../anul .....


┌───────────┬───────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬───────┐
│ Denumirea │ │ Nr. permise emise │ Tarifele permiselor │ Contravaloarea │ │
│ unităţii │ ├───────┬───────┬─────┼───────┬───────┬─────┼───────┬───────┬─────┤ Total │
│beneficiare│ Clasa │ 24 │ │ │ 24 │ │ │ 24 │ │ │ sumă │
│ │ │de file│12 file│.....│de file│12 file│.....│de file│12 file│.....│ │
├───────────┼───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│...........│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│...........├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
├───────────┼───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Clasa I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Total ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│Sucursală/ │Clasa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SNTFC │a II-a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┼───────┼─────┼───────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────┴───────┴───────┴─────┴───────┴───────┴─────┴───────┴───────┴─────┴───────┘

         Director/Director general,
             ..................
                                                          Contabil-şef/Director economic,
                                                            ...........................


                                     "VIZAT
                           CONTROL FINANCIAR PREVENTIV
                            ........................
                           Data ......... Semnătura"


    ANEXA 3.3
    ---------
la metodologie
--------------


                             Model decont

    Sucursala de Transport Feroviar de Călători .............../
    Societatea Naţională de Transport Feioviar de Călători
    "C.F.R. Călători" - S.A.
    Nr. ........../201...

                                 DECONTUL
       permiselor de călătorie eliberate pensionarilor şi membrilor
           de familie ai acestora în trimestrul ......./anul..........

┌──────────────────┬────────────────────┬──────────────────────┬────────────┬─────────────────┐
│Clasa de călătorie│ Tipul permisului │ Nr. carnete cu file │Tarif/carnet│ Contravaloarea │
│ │ │ de permis │ │ carnetelor │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Clasa I │Carnet cu 24 de file│ │ │ │
│ │Carnet cu 12 file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 file │ │ │ │
│ │....................│ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total clasa I │ │Nr. total carnete │ │Total sumă │
│ │ │clasa I │ │clasa I │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Clasa a II-a │Carnet cu 24 de file│ │ │ │
│ │Carnet cu 12 file │ │ │ │
│ │Carnet cu 6 file │ │ │ │
│ │....................│ │ │ │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total clasa a II-a│ │Nr. total carnete │ │Total sumă │
│ │ │clasa a II-a │ │clasa a II-a │
├──────────────────┼────────────────────┼──────────────────────┼────────────┼─────────────────┤
│Total │ │Nr. total carnete │ │Total sumă de │
│Sucursală/SNTFC │ │emise │ │decontat │
└──────────────────┴────────────────────┴──────────────────────┴────────────┴─────────────────┘

         Director/Director general,
             ..................
                                                          Contabil-şef/Director economic,
                                                            ...........................

                             "VIZAT
                   CONTROL FINANCIAR PREVENTIV
                   ...........................
                   Data ......... Semnătura"



    ANEXA 3.4
    ----------
la metodologie
---------------



                            Model decont
    Sucursala de Transport Feroviar de Călători .................../
    Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători
    "C.F.R. Călători" - S.A.
    Nr. ........../201.....

                                 DECONTUL
            permiselor de călătorie şcolare eliberate copiilor penionarilor
                     în trimestrul....../anul........

┌────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│Număr de permise de călătorie şcolare emise de Sucursala│Contravaloarea totală a permiselor │
│de Transport Feroviar de Călători ................/SNTFC│de călătorie şcolare emise │
└────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┘

    Director/Director general,
        ..................
                                                 Contabil-şef/Director economic,
                                                   ...........................


                             "VIZAT
                   CONTROL FINANCIAR PREVENTIV
                   ...........................
                  Data ........... Semnătura"


    ANEXA 3.5
    ---------
la metodologie
---------------


                            Model decont

    Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A.
    Nr. ........./201...

                                DECONTUL
    contravalorii biletelor (permiselor) de călătorie în interes
    de serviciu emise, decontate de Ministerul Transporturilor şi
     Infrastructurii către Societatea Naţională de Transport
    Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. şi predate
             acesteia la data ..................


┌──────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┬──────────────────────┐
│ Tipul legitimaţiei │ Număr călătorii/tip │ Nr. carnete │ Contravaloarea │
│ │ de legitimaţie │ │ carnetelor │
├──────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼──────────────────────┤
│Permis de călătorie │0 călătorie dus-întors │ │ │
│în interes de serviciu│.......................│ │ │
│Bilet de călătorie │15 călătorii dus-întors│ │ │
│în interes de serviciu│.......................│ │ │
├──────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼──────────────────────┤
│Total │ │Nr. total carnete emise│Total sumă de decontat│
└──────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────────┴──────────────────────┘

        Director general,
         ..............
                                                        Director economic,
                                                         ................

                            "VIZAT
                 CONTROL FINANCIAR PREVENTIV
                  .........................
                   Data ....... Semnătura"


                      -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016