Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 20 februarie 2023  pentru acordarea şi decontarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, pentru aplicarea art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 20 februarie 2023 pentru acordarea şi decontarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, pentru aplicarea art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

EMITENT: Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 156 din 23 februarie 2023
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 160 din 20 februarie 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 23 februarie 2023.
──────────
    ART. 1
    (1) În condiţiile prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Lege, persoanele cu handicap grav sau accentuat îşi exprimă opţiunea pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părintelui, tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, prin cerere depusă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) în a cărei rază teritorială domiciliază beneficiarul.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) poate fi depusă fizic sau prin mijloace electronice la DGASPC în a cărei rază teritorială domiciliază beneficiarul.
    (3) În situaţia în care a fost exprimată opţiunea pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban persoanelor prevăzute la art. 24 alin. (2) şi (4) din Lege sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părintelui, tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii.

    ART. 2
    (1) Acordarea bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap şi/sau a familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, se face astfel: semestrial, dacă documentul care atestă încadrarea în grad de handicap are valabilitate permanentă, şi trimestrial sau fracţional (lunar), în funcţie de perioada de valabilitate a documentului care atestă încadrarea în grad de handicap, într-un an calendaristic.
    (2) Acordarea bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice necesare deplasării cu autoturismul ori decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanei cu handicap, a familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, se face în baza unei cereri pentru exprimarea opţiunii în vederea acordării gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, modelul acesteia fiind prevăzut în anexa nr. 1.
    (3) Răspunderea cu privire la corectitudinea acordării drepturilor prevăzute la alin. (2), precum şi identificarea persoanelor beneficiare şi a atestării faptului că acestea deţin dreptul de a beneficia de prevederile art. 24 alin. (9) şi (10) din Lege este în sarcina DGASPC, iar neexercitarea acestui drept în anul curent nu poate fi reportată pentru anul calendaristic următor.
    (4) Decontarea carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, se face în baza unei cereri de decontare, modelul acesteia fiind prevăzut în anexa nr. 2.
    (5) Bonurile de carburant acordate pot fi utilizate doar în unităţi de distribuţie a produselor petroliere care au încheiate contracte de prestare/furnizare a acestor servicii cu DGASPC.
    (6) Bonurile de carburant pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate pentru care au fost emise.
    (7) Unităţile de distribuţie a produselor petroliere nu acordă rest de bani la bonurile de carburant.
    (8) În cazul pierderii sau furtului bonurilor de carburant nu se acordă altele în schimb şi nu se emit duplicate. Acordarea se poate face doar pentru bonurile rămase neridicate pentru restul perioadei dintr-un an calendaristic.

    ART. 3
    (1) Cererea de acordare a bonurilor de carburant ori decontare a carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice cuprinde o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia călătoria cu autoturismul este în interesul persoanei cu handicap, precum şi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
    (2) Cererea de decontare a carburantului şi/sau bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice se depune la DGASPC, în termen de 60 de zile de la data efectuării călătoriei, şi este însoţită de bonul/bonurile fiscal(e) de carburant, emis(e) de societăţile de distribuţie a produselor petroliere.
    (3) Bonurile de carburant se acordă sub semnătură şi se consemnează într-un document, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.
    (4) Numărul de bonuri de carburant stabilite potrivit legii este acordat de DGASPC proporţional cu numărul de luni calendaristice cuprinse în perioada de valabilitate a documentului de încadrare în grad de handicap.
    (5) În cazul în care rezultatul calculului numărului de bonuri de carburant este un număr cu zecimale, în funcţie de valoarea bonului, acesta se va rotunji în plus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap este emis în anul calendaristic în curs, sau se va rotunji în minus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap expiră în anul calendaristic în curs.

    ART. 4
    (1) În cazul în care limitele prevăzute de lege cu privire la suma maximă decontabilă, precum şi cuantumul sumelor aferente bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice sunt atinse, persoana cu handicap nu mai poate solicita decontarea carburantului până la sfârşitul anului.
    (2) Structura de specialitate din cadrul DGASPC urmăreşte încadrarea sumelor decontate, precum şi acordarea bonurilor de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electric în limitele prevăzute la art. 24 alin. (9) din Lege.

    ART. 5
    DGASPC întocmeşte câte un centralizator pentru decontarea carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice şi de acordare a bonurilor de carburant, modelul acestora fiind prevăzut în anexele nr. 4 şi nr. 5.

    ART. 6
    (1) În vederea decontării carburantului, a bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, DGASPC întocmeşte centralizatorul borderourilor de decont, prevăzut în anexa nr. 6, pe baza centralizatoarelor întocmite conform art. 5, şi le transmite Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD) până pe data de 10 a lunii. În baza acestor documente, ANPDPD operează transferul sumelor către DGASPC.
    (2) În cazul transferului/mutării persoanei cu handicap în alt judeţ, dosarului acesteia va conţine inclusiv o situaţie la zi privind acordarea bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori a decontării carburantului necesar deplasării cu autoturismul.

    ART. 7
    (1) Cheltuielile pentru decontarea bonurilor de carburant şi/sau acordarea bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, precum şi a carburantului necesar deplasării cu autoturismul se asigură din bugetele consiliilor judeţene către bugetele DGASPC-urilor, prin transferuri din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin ANPDPD, până la sfârşitul lunii în care s-a încheiat necesarul de fonduri.
    (2) DGASPC acordă bonurile de carburant şi/sau bonurile valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice şi decontează carburantul către persoanele îndreptăţite, în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii şi a documentelor aferente.
    (3) Decontarea cheltuielilor de transport şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, precum şi acordarea sumelor aferente bonurilor de carburant generate de aplicarea prezentelor reglementări se face cu încadrarea în creditele bugetare aprobate.
    (4) Unităţile de distribuţie a produselor petroliere care utilizează aparate de marcat electronice fiscale potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a aplica pe versoul bonului fiscal ştampila unităţii.

    ART. 8
    Sumele reprezentând cheltuielile cu bonurile de carburant şi/sau bonurile valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice acordate necuvenit sau cele plătite necuvenit pentru decontarea cheltuielilor de transport, în cazuri precum: deces al persoanei cu handicap, schimbarea gradului de handicap, neîncadrare în grad de handicap grav sau accentuat şi altele, se recuperează în cuantumul întregii valori, în măsura în care nu au fost folosite, pe baza deciziei directorului general/executiv al DGASPC, respectiv a sectorului municipiului Bucureşti, care constituie titlu de creanţă şi care se comunică debitorului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia. Aceasta, împreună cu dovada comunicării către debitor, se transmite organelor fiscale centrale în vederea recuperării sumelor înscrise în titlul executoriu.

    ART. 9
    Până la data intrării în vigoare a prezentei metodologii, decontările efectuate în baza procedurii prevăzute în anexa nr. 3 „Modalitatea de decontare a carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, însoţitorului sau furnizorului de servicii sociale şi indexarea limitelor prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap“ la Hotărârea Guvernului nr. 1.118/2020 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, precum şi pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap rămân valabile.

    ART. 10
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    la metodologie




    CERERE
    privind exprimarea opţiunii pentru acordarea gratuităţii la transport interurban sau pentru acordarea de bonuri
    de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea
    carburantului necesar deplasării cu autoturismul în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ........../..........
    Doamnă/Domnule Director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele ................................................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu)........., sector/judeţ ............, str. ............... nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal ..................
    4. Telefon ...............................................
    5. E-mail.................................................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată ....................................)
    7. Gradul de handicap ..............................................


    II. (Se completează de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ..............................................
    2. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu)...., sector/judeţ .............., str. ............... nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal ..................
    3. Telefon ..........
    4. E-mail ..........

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II.
    ..........................................................

    Pentru anul calendaristic ................. îmi exprim opţiunea:
    [ ] pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban;
    [ ] pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul şi/sau acordarea de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice;
    [ ] pentru acordarea bonurilor de carburant.

    Declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii prevăzut de Codul penal, că deplasările sunt efectuate numai în interesul propriu/al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ...................................
    Semnătura
    ......................................................

    ANEXA 2

    la metodologie




    CERERE
    privind decontarea carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ......./......
    Doamnă/Domnule Director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele ...............................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu) .........., sector/judeţ...................., str. ................ nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal ..................
    4. Telefon .................................
    5. E-mail ..............................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ...................................
    7. Gradul de handicap ..............................................


    II. (Se completează de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ....................
    2. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu) ........, sector/judeţ .............., str. ................ nr. ........, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal..................
    3. Telefon ....................................
    4. E-mail ......................................

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II. ...............................
    Solicit decontarea carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice necesar(e) următoarelor deplasări, pentru care ataşez bonurile fiscale aferente:

┌────┬──────┬──────┬────────────────┬────────┐
│ │ │ │Grad de │ │
│ │Dată │Nr. şi│handicap, │Valoare │
│Nr. │bon │serie │din care: │de │
│crt.│fiscal│bon ├─────────┬──────┤decontat│
│ │ │fiscal│gradul │gradul│ │
│ │ │ │accentuat│grav │ │
├────┼──────┼──────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼──────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴──────┴──────┴─────────┴──────┼────────┤
│TOTAL │ │
└───────────────────────────────────┴────────┘



    Solicit ca suma reprezentând decontarea carburantului să fie virată în contul .................................................................. .
    Declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii prevăzut de Codul penal, că deplasările au fost efectuate numai în interesul propriu al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ......................................
    Semnătura
    .......................................
    Anexez la prezenta cerere următoarele documente:
    - bonuri fiscale nr. ………./data ………….. în original;
    – document de cont bancar cu indicarea contului IBAN unde se va vira contravaloarea decontului de carburant.


    ANEXA 3

    la metodologie




    CERERE
    pentru acordarea bonurilor de carburant în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006  privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ..../........
    Doamnă/Domnule Director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele ............................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_I_I
    3. Domiciliul: localitatea .....(sat, comună, oraş, municipiu) ......, sector/judeţ..............., str. ............... nr. ......, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal ..................
    4. Telefon ...............................................................
    5. E-mail ................................................................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ...................................
    7. Gradul de handicap..............................................


    II. (Se completează de către familie, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ............................................................
    2. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu) ....., sector/judeţ.............., str. ............ nr. ......, bl. ........, sc. ........, et. ........., ap. .........., cod poştal ...................
    3. Telefon .................
    4. E-mail ..............

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II. .........................
    Declar pe propria răspundere, sub sancţiunea falsului în declaraţii prevăzut de Codul penal, că deplasările vor fi efectuate numai în interesul propriu al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    .................
    Semnătura
    ..............................
    Tabel privind acordarea bonurilor de carburant

┌────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────────┬─────┬──────────────┐
│ │ │ │ │Grad de │ │ │
│ │ │Nr. şi │Nr. de │handicap, │ │Semnătura │
│Nr. │Data │serie │bonuri │din care: │Total│de primire │
│crt.│acordării│bon de │de ├─────────┬──────┤sumă │a │
│ │ │carburant│carburant│gradul │gradul│ │beneficiarului│
│ │ │ │ │accentuat│grav │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────┴─────┴──────────────┤
│TOTAL │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 4

    la metodologie




    CENTRALIZATOR
    pentru decontarea carburantului şi/sau a bonurilor valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ..................................
    Nr. .............. data .............................

┌────┬────────────┬────────────┬──────────┬────────────────┬──────────┐
│ │Numele şi │ │Nr. şi │Grad de │ │
│ │prenumele │CNP-ul │dată │handicap, │ │
│ │persoanei cu│persoanei cu│document │din care: │Suma │
│Nr. │dizabilităţi│dizabilităţi│care │ │solicitată│
│crt.│care │care │atestă ├─────────┬──────┤pentru │
│ │solicită │solicită │încadrarea│gradul │gradul│decontare │
│ │decontarea │decontarea │în grad de│accentuat│grav │ │
│ │ │ │handicap │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────────────┴──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │
├────┬────────────────────────────────────┼─────────┴──────┴──────────┤
│ │Nr. persoane cu dizabilităţi care │Suma solicitată pentru │
│ │solicită decontarea │decontare │
├────┼────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general

    ANEXA 5

    la metodologie




    CENTRALIZATOR
    de acordare a bonurilor de carburant în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ..................................
    Nr. .............. data .............................

┌────┬────────────┬────────────┬──────────┬────────────────┬────────┬────────────────┬───────┐
│ │Numele şi │ │Nr./serie/│Grad de │ │ │ │
│ │prenumele │CNP-ul │dată │handicap, │ │ │ │
│ │persoanei cu│persoanei cu│document │din care: │Nr. de │ │ │
│Nr. │dizabilităţi│dizabilităţi│care │ │bonuri │Nr. şi seria │Valoare│
│crt.│care │care │atestă ├─────────┬──────┤acordate│bonurilor │bonuri │
│ │solicită │solicită │încadrarea│gradul │gradul│ │ │ │
│ │acordarea │acordarea │în grad de│accentuat│grav │ │ │ │
│ │ │ │handicap │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼────────┼────────────────┼───────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼────────┼────────────────┼───────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────┼─────────┼──────┼────────┼────────────────┼───────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────────────┴──────────┼─────────┼──────┼────────┼────────────────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┴──────┼────────┼────────────────┼───────┤
│ │din care │Nr. │din care │Valoare│
│Nr. total de persoane cu dizabilităţi ├─────────┬──────┤total de├─────────┬──────┤totală │
│care solicită acordarea │gradul │gradul│bonuri │gradul │gradul│bonuri │
│ │accentuat│grav │acordate│accentuat│grav │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────┴──────┴────────┴─────────┴──────┴───────┘


    NOTĂ:
    Se vor completa situaţiile separat pentru bonurile de carburant şi/sau bonurile valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice.

    Semnătură autorizată
    Director general

    ANEXA 6

    la metodologie




    CENTRALIZATOR BORDEROURI DE DECONTURI
    privind decontarea carburantului, bonurilor de carburant şi/sau a bonurilor valorice
    pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ..................................
    Nr. .............. data .............................

┌─────┬────────────┬────────────────┬────────────────┬─────────┬────────────────┬──────────┐
│ │ │Nr. total de │ │ │ │ │
│ │ │bonuri fiscale │Grad de │ │Grad de │ │
│ │ │pentru decont │handicap, │ │handicap, │ │
│ │Nr. total de│combustibil şi/ │din care: │ │din care: │ │
│ │persoane cu │sau de bonuri │ │Nr. total│ │Suma │
│Nr. │dizabilităţi│valorice pentru │ │de bonuri│ │solicitată│
│crt. │care │alimentarea ├─────────┬──────┤de ├─────────┬──────┤pentru │
│ │solicită │mijloacelor de │ │ │carburant│ │ │decontare │
│ │decontarea │transport │gradul │gradul│ │gradul │gradul│ │
│ │ │electrice (din │accentuat│grav │ │accentuat│grav │ │
│ │ │centralizatoare)│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────────┴────────────────┴─────────┴──────┴─────────┴─────────┴──────┴──────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016