Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 20 aprilie 2018  pentru recunoaşterea furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 20 aprilie 2018 pentru recunoaşterea furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate

EMITENT: Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 449 din 30 mai 2018
──────────
    Aprobat prin Ordinul nr. 95 din 20 aprilie 2018, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 449 din 30 mai 2018.
──────────
    ART. 1
    (1) Formarea profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate (denumită în continuare F.P.Q.) constă în totalitatea activităţilor planificate de pregătire teoretică şi practică, desfăşurate cu scopul de a dobândi cunoştinţe, abilităţi şi aptitudini profesionale, pentru personalul care desfăşoară sau urmează să desfăşoare activitate în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate.
    (2) În temeiul Legii nr. 185/2017 privind asigurarea calităţii în sistemul de sănătate şi al Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, activitatea de recunoaştere a furnizorilor de formare a personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate revine Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (denumită în continuare ANMCS).

    ART. 2
    (1) În vederea îndeplinirii obiectivelor Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, este necesară formarea unui personal specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate, care să cunoască şi să promoveze standardele naţionale de acreditare a unităţilor sanitare, precum şi principiile şi valorile care stau la baza dezvoltării calităţii serviciilor de sănătate.
    (2) Specializările necesare dezvoltării la nivel naţional a unui sistem de management al calităţii serviciilor de sănătate sunt:
    a) manager de calitate a serviciilor de sănătate;
    b) auditor de calitate a serviciilor de sănătate;
    c) auditor clinic;
    d) evaluator de servicii de sănătate.


    ART. 3
    (1) În sensul prezentei metodologii, recunoaşterea reprezintă procesul în urma căruia furnizorii de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate pot desfăşura programe de formare profesională în specializările prevăzute la art. 2 alin. (2), finalizate prin eliberarea de certificate recunoscute de către ANMCS.
    (2) Recunoaşterea dă dreptul posesorilor certificatelor eliberate de către furnizorii recunoscuţi să participe la diferite activităţi privind implementarea şi dezvoltarea sistemului de management al calităţii serviciilor de sănătate.
    (3) Semnificaţia termenilor specifici utilizaţi în prezenta metodologie este prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. 4
    ANMCS recunoaşte ca furnizori de formare în specializările prevăzute la art. 2 alin. (2) instituţiile de învăţământ superior care desfăşoară activităţi de învăţământ medical, Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, precum şi orice altă persoană juridică de drept public sau privat care are prevăzute în actul de înfiinţare activităţi de formare profesională în managementul calităţii serviciilor de sănătate şi face dovada existenţei resurselor necesare desfăşurării programului de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate.

    ART. 5
    ANMCS organizează evidenţa furnizorilor recunoscuţi, într-un registru dedicat, în format electronic, denumit Registrul naţional al furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 6
    Pentru obţinerea recunoaşterii de către ANMCS, furnizorii de servicii de formare profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate depun la ANMCS o cerere al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, însoţită de dosarul al cărui conţinut este descris în anexa nr. 4.

    ART. 7
    Sunt eligibili pentru recunoaştere furnizorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) sunt persoane juridice constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare în România;
    b) au prevăzută în obiectul de activitate formarea profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate;
    c) dispun de formatori calificaţi pentru oricare dintre specializările prevăzute la art. 2 alin. (2);
    d) au acces la facilităţi administrative corespunzătoare activităţii specifice de formare (săli de curs, spaţii pentru studiu, birotică);
    e) au contracte cu unităţi sanitare în care să poată desfăşura module de practică;
    f) dispun de capacitatea tehnică şi financiară necesară derulării activităţilor specifice de formare;
    g) nu sunt în stare de faliment ori lichidare.


    ART. 8
    (1) Recunoaşterea de către ANMCS a furnizorilor de servicii de formare profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate se face, pentru fiecare dintre specializările prevăzute la art. 2 alin. (2), prin înregistrarea acestora în Registrul naţional al furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate.
    (2) Înregistrarea se face pe baza rezultatelor evaluării dosarului depus la ANMCS conform art. 6.

    ART. 9
    (1) Evaluarea dosarului înaintat de furnizorii de servicii de formare profesională în specializările prevăzute la art. 2 alin. (2) se face pe baza criteriilor de evaluare şi recunoaştere prevăzute în anexa nr. 5. Dosarele incomplete sunt respinse.
    (2) Termenul de răspuns ca urmare a evaluării prevăzute la alin. (1) este de 30 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii, conform cerinţelor prezentei metodologii.

    ART. 10
    În situaţia neîndeplinirii condiţiilor pentru obţinerea recunoaşterii de către ANMCS, furnizorul solicitant poate depune o nouă cerere, dar nu mai devreme de 30 de zile calendaristice de la data notificării privind respingerea cererii.

    ART. 11
    (1) Certificatul de recunoaştere a furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6, este valabil pentru o perioadă de 3 ani de la data eliberării acestuia.
    (2) Cu cel puţin 30 de zile calendaristice anterior datei expirării certificatului, în vederea reînnoirii acestuia, se înaintează ANMCS cererea de evaluare a dosarului furnizorului de servicii de formare profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate, conform art. 6 din prezenta metodologie.
    (3) Orice modificare intervenită în condiţiile care au stat la baza recunoaşterii furnizorului de servicii de formare profesională se comunică ANMCS în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data la care aceasta a survenit.
    (4) ANMCS poate retrage certificatul de recunoaştere, în cazul în care se constată modificări ale condiţiilor care au stat la baza eliberării acestuia şi nu au fost aduse la cunoştinţa ANMCS în termenul prevăzut la alin. (3).
    (5) Neîndeplinirea pe toată durata de valabilitate a certificatului a condiţiilor care au stat la baza recunoaşterii furnizorului de servicii de formare profesională în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate de către ANMCS conduce la anularea acestuia.

    ART. 12
    (1) Se stabileşte taxa de evaluare a dosarului în vederea recunoaşterii ca furnizor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate pentru specializările prevăzute la art. 2 alin. (2), în cuantum de 1.000 lei pentru fiecare specializare.
    (2) Taxa de evaluare a dosarului în vederea reînnoirii certificatului de recunoaştere se determină potrivit alin. (1).
    (3) Taxa de evaluare se plăteşte prin virament în contul A.N.M.C.S., cod de identificare fiscală 34998410, sau în numerar, prin casieria A.N.M.C.S. din Splaiul Independenţei nr. 202A, sectorul 6, Bucureşti.

    ART. 13
    (1) Anterior organizării fiecărui program de formare, furnizorii înscrişi în Registrul naţional al furnizorilor de formare a personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate solicită A.N.M.C.S., în baza documentaţiei întocmite conform anexelor nr. 7 şi 8, autorizarea organizării cursului, a curriculumului acestuia, a numărului maxim de cursanţi şi a listei formatorilor implicaţi în desfăşurarea cursului.
    (2) La autorizarea organizării cursului, A.N.M.C.S. desemnează, dintre angajaţii săi, persoanele care participă în cadrul comisiilor de examinare a absolvenţilor, respectiv în comisiile de soluţionare a contestaţiilor.
    (3) Cheltuielile de deplasare ocazionate de participarea angajaţilor ANMCS în cadrul comisiilor de examinare a absolvenţilor, respectiv în comisiile de soluţionare a contestaţiilor se suportă de către furnizori.

    ART. 14
    Condiţiile de înscriere la programul de formare pentru specializările prevăzute la art. 2 alin. (2) se stabilesc prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate şi sunt obligatorii pentru toţi furnizorii înscrişi în Registrul naţional al furnizorilor de formare a personalului specializat în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate.

    ART. 15
    Un extras din Registrul naţional al furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate se publică pe pagina web a ANMCS.

    ART. 16
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    la metodologie




    Semnificaţia termenilor specifici
    Competenţă - ansamblul structurat de cunoştinţe şi deprinderi dobândite prin procesul de formare; se concretizează în capacităţi intelectuale care presupun transfer, aplicabilitate şi operare cu conţinuturi diverse; permit identificarea şi rezolvarea în contexte diverse a unor probleme specifice unui anumit domeniu. Competenţele generale se definesc pe obiect de studiu, au un grad ridicat de generalitate şi complexitate şi au rolul de a orienta demersul didactic către achiziţiile finale dobândite prin învăţare. Competenţele specifice sunt derivate din competenţele generale, fiind etape în dobândirea acestora. Şi acestea se definesc pe obiect de studiu.
    Curriculum - lato sensu, este un proiect educativ care defineşte scopurile şi obiectivele unei acţiuni educative, căile, mijloacele şi activităţile utilizate pentru realizarea finalităţilor, metode şi instrumente de evaluare;
    - stricto sensu, din perspectiva pedagogică a educaţiei continue, se referă la cunoştinţe, abilităţi şi comportamente obligatorii pentru toţi. Cuprinde ariile curriculare, disciplinele aferente, număr de ore proiectate, finalităţi, obiective generale, sistemul obiectelor de studiu şi schemele orare, obiectivele diferitelor arii curriculare, conţinuturi, standarde de competenţă etc.

    Formator - persoană specializată care elaborează şi susţine un proces de formare.
    Manual - document curricular care conţine detalierea temelor pe capitole şi subcapitole, utilizat ca instrument de lucru în procesul de formare.
    Metodă de formare - calea parcursă în cadrul procesului de formare, pentru atingerea obiectivelor stabilite, privind însuşirea de cunoştinţe şi abilităţi care trebuie înţelese şi aplicate ulterior în practică.
    Mijloace de formare - ansamblul instrumentelor, materialelor, dispozitivelor şi echipamentelor utilizate pentru transmiterea şi asimilarea cunoştinţelor şi abilităţilor, precum şi pentru înregistrarea şi evaluarea rezultatelor obţinute în cadrul unui proces de formare.
    Proces de formare - procesul prin intermediul căruia participanţii adulţi dobândesc noi cunoştinţe şi abilităţi, în cadrul unui anumit domeniu de activitate.

    ANEXA 2

    la metodologie




    REGISTRUL NAŢIONAL
    al furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate

┌────┬────────────────────────────────────────┬───────────────────┬───────────────────────────────────────┬──────────┐
│ │Furnizorul de servicii de formare în │Programul de │Date privind eliberarea de către ANMCS │ │
│ │domeniul managementului calităţii │formare │a documentului de recunoaştere a │ │
│ │serviciilor de sănătate │ │furnizorului de FPQ │ │
│ ├──────────────────────┬─────────────────┼───────────┬───────┼────────────┬──────────────┬─────┬─────┤ │
│Nr. │Date de identificare │Reprezentant │ │ │ │ │ │ │Observaţii│
│crt.│ │legal │ │Tipul │ │Data de │ │ │^2 │
│ ├────────┬──────┬──────┼─────────┬───────┤Denumirea │de │Data cererii│eliberare a │Serie│Număr│ │
│ │Denumire│Cod │ │Numele şi│ │programului│program│furnizorului│certificatului│ │ │ │
│ │furnizor│fiscal│Adresa│prenumele│Funcţia│ │^1 │ │ │ │ │ │
│ │FPQ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼───────┼────────────┼──────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼───────┼────────────┼──────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────────┼───────┼────────────┼──────────────┼─────┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴──────┴──────┴─────────┴───────┴───────────┴───────┴────────────┴──────────────┴─────┴─────┴──────────┘


    ^1 Se completează cu iniţiala tipului de program, respectiv: F - formare.
    ^2 Se completează, după caz, „ANULAT“ sau „DUPLICAT“, indicându-se şi data.

    ANEXA 3

    la metodologie




    CERERE DE ÎNSCRIERE
    în procedura de recunoaştere a furnizorilor de servicii de formare
    în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate
    Subsemnata/Subsemnatul, ........................................, reprezentant legal al .................................., CUI .............................., având sediul în ..................................................................., tel. ................................, fax ........................., e-mail ............................, înregistrată în registrul comerţului/Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor sub nr. .................................., vă solicit prin prezenta:
    ÎNSCRIEREA ÎN PROCEDURA DE RECUNOAŞTERE A FURNIZORILOR DE SERVICII DE FORMARE ÎN DOMENIUL MANAGEMENTULUI CALITĂŢII SERVICIILOR DE SĂNĂTATE, PENTRU URMĂTOARELE SPECIALIZĂRI:
    a) manager de calitate a serviciilor de sănătate []
    b) auditor de calitate a serviciilor de sănătate []
    c) auditor clinic []
    d) evaluator de servicii de sănătate []

    Anexez dosarul cu documentaţia aferentă şi declar pe propria răspundere că toate copiile depuse la dosar sunt conforme cu originalul.
    Data ............................................
    L.S. ..................................................
    Reprezentant legal,
    .................................................................
    (numele şi prenumele)
      Semnătura .............................................

    ANEXA 4

    la metodologie




    LISTA DOCUMENTELOR
    din dosarul furnizorului de servicii de formare
    în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate
    1. Documente care atestă îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate
    1.1. Certificat de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului sau, după caz, de Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor (copie „conform cu originalul“).
    1.2. Documentul din care să rezulte că formarea profesională este cuprinsă în obiectul de activitate al furnizorului care solicită recunoaşterea din partea A.N.M.C.S. şi, după caz, actele adiţionale la acesta (copie „conform cu originalul“).
    1.3. Dovada de achitare a taxei de evaluare a dosarului depus în vederea recunoaşterii ca furnizor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate (copie „conform cu originalul“).

    2. Documente care atestă îndeplinirea criteriilor privind capacitatea furnizorului în elaborarea şi susţinerea programelor de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate
    2.1. Declaraţia pe propria răspundere a reprezentantului furnizorului care să ateste că organizarea programului se face cu respectarea condiţiilor privind spaţiile asigurate în vederea desfăşurării acestuia (săli de curs dimensionate în conformitate cu numărul participanţilor şi dotate corespunzător: mobilier de curs, laptop şi videoproiector, suprafaţă de proiecţie, flipchart, număr posturi de acces la reţeaua de internet, acces la grup sanitar etc.).^1
    2.2. Documente privind resursele umane asigurate de furnizorul de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate
    2.2.1. Lista nominală a formatorilor/lectorilor care participă la elaborarea şi susţinerea programului de formare (însoţită de copii ale documentelor de identitate ale acestora)
    2.2.2. Curriculum vitae al fiecărui formator/lector în care să se detalieze experienţa în specializarea corespunzătoare programului/programelor de formare
    2.2.3. Diplomele şi certificatele din care să reiasă că fiecare formator/lector deţine specializarea şi experienţa cerută de programul de formare (copie „conform cu originalul“)

    2.3. Documente privind asigurarea condiţiilor de desfăşurare a stagiilor practice
    2.3.1. Contracte/parteneriate încheiate cu spitalele
    2.3.2. Contracte/parteneriate încheiate cu alte categorii de unităţi sanitare (cabinete, laboratoare, etc.), după caz


    3. Documente din care rezultă îndeplinirea criteriilor privind experienţa furnizorului de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate, precum şi rezultatele activităţii anterioare
    3.1. Document/documente din care să reiasă experienţa furnizorului în organizarea şi susţinerea de programe de formare (copie „conform cu originalul“)
    3.2. Document/documente din care să reiasă experienţa în organizarea şi susţinerea de programe de formare adresate personalului din domeniul sănătăţii (copie „conform cu originalul“)
    3.3. Document/documente din care să reiasă experienţa în organizarea şi susţinerea de programe de formare în specializările pentru care solicită recunoaşterea (copie „conform cu originalul“)
    3.4. Document/documente din care să reiasă numărul persoanelor participante - absolvenţi ai programelor de formare, susţinute în perioada ultimilor 5 ani (copie „conform cu originalul“)
    3.5. Document/documente din care să reiasă numărul persoanelor participante - absolvenţi ai programelor de formare adresate personalului din domeniul sănătăţii, susţinute în perioada ultimilor 5 ani (copie „conform cu originalul“)
    3.6. Document/documente din care să reiasă numărul persoanelor participante - absolvenţi ai programelor de formare în specializările pentru care solicită recunoaşterea, susţinute în perioada ultimilor 5 ani (copie „conform cu originalul“).

    NOTĂ:
    DOCUMENTELE PRECIZATE LA PCT. 3 DIN PREZENTA ANEXĂ POT INCLUDE, FĂRĂ A SE LIMITA DOAR LA ACESTEA: ACTE DE PROPRIETATE/ÎNCHIRIERE A SPAŢIILOR, CONTRACTE/PARTENERIATE ÎNCHEIATE CU FURNIZORI DE SERVICII DE CAZARE/ORGANIZARE EVENIMENTE ETC., CONTRACTE/PARTENERIATE ÎNCHEIATE CU DIVERSE UNITĂŢI, AUTORITĂŢI, INSTITUŢII SAU PERSOANE FIZICE PENTRU FURNIZAREA SERVICIILOR DE FORMARE ŞI CARE AU FOST EXECUTATE/SE AFLĂ ÎN CURS DE EXECUTARE, RAPOARTE CĂTRE ANC^2 sau alte instituţii abilitate, privind seriile de programe de formare susţinute şi certificate, documente care atestă plata serviciilor de formare profesională furnizate şi care includ şi numărul de participanţi/absolvenţi (facturi înregistrate, ordine de plată/chitanţe semnate şi ştampilate etc.), matcă/cotor al carnetelor de certificate de absolvire înseriat(ă) şi numerotat(ă) şi care este completat(ă) şi semnat(ă)^3, precum şi orice alte documente oficiale (formalizate) considerate relevante pentru a susţine nivelul de îndeplinire a criteriilor de recunoaştere.
    ^1 În cazul în care constată neîndeplinirea condiţiilor corespunzător declaraţiei pe propria răspundere, ANMCS poate revoca certificatul de recunoaştere al furnizorului. Constatarea se face prin vizite inopinate la faţa locului, ca urmare a sesizărilor din partea participanţilor sau la autosesizare.
    ^2 Autoritatea Naţională pentru Calificări.
    ^3 Pentru acest tip de documente, furnizorul de servicii de formare va depune o listă în format tabelar pe suport hârtie care să cuprindă datele de identificare pentru toate exemplarele de matcă/cotor al carnetelor de certificate de absolvire însoţită de originalul documentului respectiv. La depunerea dosarului, persoana responsabilă cu primirea dosarului - angajat al ANMCS, va verifica şi va certifica prin semnătură, împreună cu solicitantul, conformitatea datelor din listă cu cele ale documentelor însoţitoare prezentate în original. Ulterior verificării şi certificării conformităţii, documentele în original se returnează deţinătorului.


    ANEXA 5

    la metodologie




    CRITERII
    de evaluare şi recunoaştere
    I. Criteriile de evaluare şi recunoaştere a furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate se referă la:
    a) calitatea programului de formare;
    b) capacitatea furnizorului de servicii de formare de a asigura resursele necesare pentru elaborarea, susţinerea şi desfăşurarea programului de formare;
    c) experienţa furnizorului de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate.

    II. Criteriile cumulative de evaluare şi recunoaştere a furnizorilor de servicii de formare în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate sunt următoarele:
    1. furnizorul îndeplineşte condiţiile de recunoaştere pentru cel puţin o specializare din cele 4 specializări prevăzute la art. 2 alin. (2) din metodologie;
    2. furnizorul dispune de minimum 2 persoane calificate^1/domeniu de specializare.
    Notă: Pentru fiecare persoană calificată/domeniu de specializare, documentele justificative sunt cele prevăzute la pct. 2.2 din anexa nr. 4 la metodologie;

    3. furnizorul asigură condiţiile necesare desfăşurării cursurilor din cadrul programelor de formare, respectiv dispune de sală de curs cu mobilier adecvat (mese şi scaune), acces la grup sanitar, birotică (laptop, videoproiector şi suprafaţă de proiecţie, flipchart) şi acces la reţea de internet;
    4. furnizorul are încheiate contracte sau parteneriate pentru desfăşurarea stagiilor practice din cadrul programelor de formare cu mai mult de 5 unităţi sanitare (spitale, cabinete, laboratoare etc.), în funcţie de specificul fiecărui program de formare elaborat şi susţinut;
    5. experienţa furnizorului, din ultimii 5 ani, în elaborarea şi susţinerea programelor de formare;
    a) furnizorul a elaborat şi susţinut minimum 5 programe de formare^2;
    b) furnizorul are experienţă de minimum 4 ani în furnizarea programelor de formare adresate personalului din domeniul sănătăţii;
    Notă: Pentru fiecare dintre programele elaborate şi susţinute, furnizorul de servicii de formare va prezenta documentele justificative prevăzute în anexa nr. 4 la metodologie, inclusiv documentele privind curriculumul şi structura^3 programului.

    6. rezultatele activităţii anterioare a furnizorului, ca urmare a elaborării şi susţinerii programelor de formare, în ultimii 5 ani:
    a) furnizorul are mai mult de 100 de absolvenţi^4 ai programelor de formare elaborate şi susţinute;
    b) furnizorul are mai mult de 100 de absolvenţi ai programelor de formare elaborate şi susţinute, adresate personalului din domeniul sănătăţii;
    c) furnizorul are mai mult de 100 de absolvenţi ai programelor de formare elaborate şi susţinute, în specializările pentru care solicită recunoaşterea.

    ^1 Prin persoane calificate se înţelege: formatori sau lectori autorizaţi (certificaţi de către Autoritatea Naţională pentru Calificări sau Ministerul Sănătăţii) sau cadre didactice din învăţământul universitar, cu experienţă în formare de minimum 3 ani.
    ^2 Prin programe de formare se înţelege: tipuri sau categorii de programe de formare pe diferite domenii de activitate.
    ^3 Prin structura programului se înţelege: număr lectori/program, număr ore/curs, orarul cursurilor etc.
    ^4 Prin absolvenţi se înţelege: numărul total de persoane participante pentru care, la finalul programului de formare, s-au eliberat certificate/diplome de absolvire.


    ANEXA 6

    la metodologie
    Modelul certificatului de recunoaştere a furnizorilor de formare
    în domeniul managementului calităţii serviciilor de sănătate
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 7

    la metodologie




    FIŞA DE PREZENTARE
    a programului de formare în specializarea
    ........................................................................
    I. Scopul programului de formare:
    ............................................................................................................................................................

    II. Obiectivele programului de formare:
    1. .........................................................................................................................................................
    2. .........................................................................................................................................................
    3. .........................................................................................................................................................

    III. Grupul-ţintă căruia i se adresează programul de formare:
    ............................................................................................................................................................

    IV. Structura programului de formare:
    1. Durata: (număr zile şi număr total ore), din care:
    a) număr de ore alocate pentru pregătirea teoretică (curs):
    b) număr de ore alocate pentru pregătirea practică (stagiu):
    c) număr de ore alocate pentru evaluare (examen):

    2. Orarul (ora zilnică de începere, pauze, ora zilnică de închidere):

    V. Formatul programului de formare:
    1. Metode de formare propuse (prelegere, prezentare, studii de caz, lucru în grup, discuţii, joc de rol, brainstorming etc):
    a) ..................................................................................................................................................
    b) ..................................................................................................................................................

    2. Mijloace de formare utilizate (suport de curs, planşe, tablă, flipchart, laptop, fotografii, filme etc.):
    a) ..................................................................................................................................................
    b) ..................................................................................................................................................

    3. Unităţile de învăţare din cadrul programului (tematicile):
    a) titlul:
    b) obiectivele specifice:
    ......................................................................................................................

    c) sinteza fiecărei tematici:
     (i ..............
    (ii) ..............

    d) Testele/exerciţiile propuse în cadrul fiecărei tematici:
    ................................................................................................

    e) Bibliografia fiecărei tematici (autor, titlul lucrării, editură, anul publicării):
    ...........................................................................................................



    VI. Modalităţi de evaluare şi criterii:
    1. Modalităţile de evaluare utilizate:
    a) evaluare iniţială (după caz): scop şi mod de desfăşurare;
    b) evaluare pe parcurs (se poate prezenta separat pentru pregătirea teoretică şi practică, respectiv pe tematici/module): scop şi mod de desfăşurare;
    c) evaluare finală (se prezintă separat pe probe: scrisă, orală, practică): scop şi mod de desfăşurare.

    2. Metode - instrumente de evaluare (subiecte scrise, test-grilă, interviu):
    a) ....................
    b) ...................

    3. Scală de apreciere/Barem de notare (notă, punctaj):

    VII. Competenţele conferite prin participarea la programul de formare:
    ........................................................................................

    VIII. Lectorii care elaborează şi susţin programul de formare:
    1. Nume şi prenume:
    2. Domeniul de expertiză:
    3. Denumirea tematicilor/modulelor pe care le susţin:

    IX. Locaţia stabilită şi perioada estimată pentru desfăşurarea programului de formare:
    .................................................................................................

    NOTĂ:
    Pentru fiecare program de formare pentru care se solicită recunoaşterea ANMCS, furnizorul de servicii de formare va completa formularul „FIŞĂ DE PREZENTARE“. Fişa de prezentare a programului de formare va fi însoţită de documentele justificative privind condiţiile de organizare şi lectorii, prevăzute în anexele la prezenta metodologie.


    ANEXA 8

    la metodologie




    FIŞĂ CURS/MODUL/DISCIPLINĂ
 (a se vedea imaginea asociată)
    * Studiu individual = minimum o săptămână în vederea pregătirii activităţii practice.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016