Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 2 octombrie 2009  privind atestarea instructorilor de pregatire practica si a profesorilor de legislatie rutiera*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 2 octombrie 2009 privind atestarea instructorilor de pregatire practica si a profesorilor de legislatie rutiera*)

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 684 bis din 12 octombrie 2009
METODOLOGIE din 2 octombrie 2009
privind atestarea instructorilor de pregãtire practicã şi a profesorilor de legislaţie rutierã*)
EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 684 bis din 12 octombrie 2009

-----------
*) Aprobatã de <>Ordinul nr. 1.019 din 2 octombrie 2009 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 684 din 12 octombrie 2009.


CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Instructorii de pregãtire practicã şi profesorii de legislaţie rutierã pot desfãşura activitate de pregãtire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere numai dacã sunt atestaţi în acest sens de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R conform prevederilor prezentei metodologii.
(2) Instructorii de pregãtire practicã, denumiţi în continuare instructori auto, pot fi angajaţi ai unei şcoli de conducãtori auto sau pot fi autorizaţi conform prevederilor metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregãtire practicã.
ART. 2
Pentru obţinerea atestatelor de instructor auto şi/sau profesor de legislaţie rutierã solicitanţii trebuie sã îndeplineascã condiţiile necesare în vederea desfãşurãrii acestei activitãţi, sã urmeze un curs de pregãtire profesionalã într-un centru de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi sã promoveze examenul susţinut în condiţiile stabilite de prezenta metodologie.
ART. 3
(1) Obţinerea atestatului de instructor auto se realizeazã iniţial pentru una sau mai multe din categoriile A, B şi BE, urmând ca dupã o perioadã de cel puţin 2 ani de activitate efectivã ca instructor auto sã se poatã obţine şi atestarea pentru celelalte categorii.
(2) Activitatea efectivã ca instructor auto prevãzutã la alin. (1) constã în şcolarizarea unui numãr minim de 100 cursanţi care doresc obţinerea permisului de conducere auto în perioada de cel puţin 2 ani.

CAP. II
Condiţii pentru obţinerea atestatului de instructor auto şi profesor de legislaţie rutierã

ART. 4
Condiţiile de studii pentru înscrierea la cursul în vederea obţinerii atestatului de instructor auto sunt îndeplinite dacã solicitanţii sunt absolvenţi de liceu cu diplomã de bacalaureat sau sunt absolvenţi ai şcolilor de maiştri în specialitatea auto.
ART. 5
(1) Persoana care solicitã eliberarea atestatului de instructor auto trebuie ca, pe lângã condiţiile de studii, sã îndeplineascã cumulativ şi urmãtoarele condiţii:
a) sã aibã vârsta de cel puţin 25 de ani;
b) sã deţinã permis de conducere valabil pentru minim categoria pentru care solicitã atestarea de cel puţin 5 ani;
c) sã nu fi avut suspendatã exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimele 6 luni sau mai mult de douã ori de la data obţinerii permisului de conducere pentru consum de alcool;
d) sã nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii 10 ani;
e) sã fie aptã din punct de vedere medical şi psihologic pentru desfãşurarea activitãţii respective;
f) sã nu fi fost condamnatã printr-o hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vãtãmare cauzatoare de moarte, vãtãmare corporalã gravã, tâlhãrie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mitã, trafic de influenţã, trafic sau consum ilicit de droguri, dacã nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;
g) sã fi urmat un curs de pregãtire sau perfecţionare profesionalã, într-un centru de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, organizat în condiţiile prevãzute de metodologia în vigoare.
(2) În cazul în care atestatul unui instructor auto a fost anulat, acesta poate solicita obţinerea unui nou atestat de instructor auto în condiţiile prevãzute de prezenta metodologie, dupã o perioadã de cel puţin un an de la data anulãrii.
ART. 6
Condiţiile de studii necesare înscrierii la cursul organizat în vederea obţinerii atestatului de profesor de legislaţie rutierã sunt îndeplinite dacã solicitanţii sunt absolvenţi ai unei instituţii acreditate de învãţãmânt superior de lungã duratã în specialitãţile ştiinţe juridice sau tehnice.
ART. 7
(1) Persoana care solicitã eliberarea atestatului de profesor de legislaţie rutierã trebuie ca, pe lângã condiţiile de studii, sã îndeplineascã cumulativ şi urmãtoarele condiţii:
a) sã aibã vârsta de cel puţin 25 de ani;
b) sã deţinã permis de conducere valabil cel puţin pentru categoria B cu o vechime de cel puţin 5 ani;
c) sã nu fi avut suspendatã exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimele 6 luni sau mai mult de douã ori de la data obţinerii permisului de conducere pentru consum de alcool;
d) sã nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii 10 ani;
e) sã fie aptã din punct de vedere medical şi psihologic pentru desfãşurarea activitãţii respective;
f) sã nu fi fost condamnatã printr-o hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vãtãmare cauzatoare de moarte, vãtãmare corporalã gravã, tâlhãrie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mitã, trafic de influenţã, trafic sau consum ilicit de droguri, dacã nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;
g) sã fi urmat un curs de pregãtire sau perfecţionare profesionalã, într-un centru de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, organizat în condiţiile prevãzute de metodologia în vigoare;
(2) În cazul în care atestatul unui profesor de legislaţie rutierã a fost anulat conform prevederilor Metodologiei de organizare şi desfãşurare a cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã în vederea obţinerii permisului de conducere, acesta poate solicita obţinerea unui nou atestat de profesor de legislaţie rutierã în condiţiile prevãzute de prezenta metodologie, dupã o perioadã de cel puţin un an de la data anulãrii.

CAP. III
Pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã

ART. 8
(1) Actele necesare pentru înscrierea la cursuri în vederea obţinerii atestatului de profesor de legislaţie rutierã şi/sau de instructor auto se depun la centrul de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, acestea fiind urmãtoarele:
a) cererea, în original, din care sã rezulte numele şi prenumele persoanei, tipul atestatului solicitat, categoriile de autovehicule pentru care se solicitã atestarea;
b) actul de identitate, în copie;
c) permisul de conducere, în copie;
d) actul de studii, în copie legalizatã;
e) cazier auto, în original, din care sã rezulte cã solicitantul îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) lit. c) şi d) sau condiţiile prevãzute la art. 7 alin. (1) lit. c) şi d), având valabilitate de 30 de zile sau declaraţie notarialã pe proprie rãspundere, în cazul cetãţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene, din care sã reiasã cã nu a avut permisul anulat sau suspendat pentru motivele prevãzute la art. 5 sau art. 7;
f) aviz medical şi psihologic, în original, cu menţiunea "apt" pentru profesor de legislaţie rutierã şi/sau instructor auto în termenul de valabilitate;
g) certificatul de cazier judiciar, în original, din care sã rezulte cã solicitantul îndeplineşte condiţiile prevãzute la art. 5, alin. (1) lit. f) sau condiţiile prevãzute la art. 7, alin. (1) lit. f).
h) dacã este cazul, adeverinţa în original eliberatã de cãtre şcoala/şcolile de conducãtori auto în cadrul cãreia/cãrora instructorul auto a activat, din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 3 alin. (2) precum şi atestatul de instructor auto, valabil pentru categoriile prevãzute la art. 3, alin. (1).
(2) Actele necesare pentru înscrierea la cursuri în vederea reînnoirii atestatului de profesor de legislaţie rutierã şi/sau de instructor auto sunt cele prevãzute la alin. (1), cu excepţia lit. d).
(3) Actele prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c) şi vor fi certificate pentru conformitate cu originalul prin menţiunea "conform cu originalul", înscrierea numelui şi prenumelui şi semnare de cãtre persoana care primeşte actele în cadrul respectivului centru de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere, dupã confruntarea acestora cu originalul.
ART. 9
(1) Pregãtirea şi perfecţionarea profesionalã necesare pentru obţinerea/reînnoirea atestatului de instructor auto sau de profesor de legislaţie rutierã se face în cadrul unor centre de pregãtire şi perfecţionare profesionalã autorizate în condiţiile legii de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.
(2) Programele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã aferente cursurilor prevãzute la art. 2, sunt elaborate de centrele de pregãtire şi perfecţionare profesionalã şi vor fi avizate de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Direcţia Transport Rutier.
ART. 10
(1) Cursul de pregãtire profesionalã în vederea obţinerii atestatului de instructor auto cuprinde pregãtirea teoreticã şi practicã, având o duratã de 120 de ore.
(2) Durata pregãtirii teoretice va fi de 90 de ore, iar durata pregãtirii practice va fi de 30 de ore.
(3) Durata zilnicã a pregãtirii teoretice şi/sau practice nu trebuie sã depãşeascã 6 ore.
ART. 11
Cursul de pregãtire profesionalã în vederea obţinerii unei categorii suplimentare aferente atestatului de instructor auto va avea o durata de 30 de ore, din care durata pregãtirii teoretice va fi de 20 de ore, iar durata pregãtirii practice va fi de 10 ore.
ART. 12
(1) Cursul de pregãtire profesionalã în vederea obţinerii atestatului de profesor de legislaţie rutierã va avea o duratã de 90 de ore.
(2) Durata zilnicã a pregãtirii profesionale nu trebuie sã depãşeascã 6 ore.
ART. 13
(1) Reînnoirea atestatului de instructor auto sau profesor de legislaţie rutierã se face numai în condiţiile absolvirii unui curs de perfecţionare profesionalã.
(2) Cursul de perfecţionare profesionalã în vederea reînnoirii atestatului de instructor auto va avea o duratã de 30 de ore.
(3) Cursul de perfecţionare profesionalã în vederea reînnoirii atestatului de profesor de legislaţie rutierã va avea o duratã de 30 de ore.
(4) Pentru urmarea cursurilor de perfecţionare profesionalã în vederea reînnoirii atestatului, titularul trebuie sã îndeplineascã condiţiile prevãzute la art. 5 sau, dupã caz art. 7, cu excepţia condiţiei de studii care trebuie sã îndeplineascã dispoziţiile legale aplicabile la data obţinerii primului atestat de cãtre titular.
(5) Pentru urmarea cursurilor de perfecţionare profesionalã în vederea reînnoirii atestatului, titularul trebuie sã depunã actele prevãzute la art. 8, la care se adaugã atestatul de instructor auto şi/sau de profesor de legislaţie rutierã deţinut anterior, în copie certificatã de cãtre solicitant pentru conformitate cu originalul.
ART. 14
(1) Pot participa la examenele în vederea obţinerii/reînnoirii atestatului de instructor auto şi profesor de legislaţie rutierã doar cei care au urmat integral şi continuu orele aferente fiecãrui tip de atestat amintit, prezenţa la cursuri fãcându-se pe cataloage.
(2) Numãrul maxim de cursanţi care pot efectua pregãtirea/perfecţionarea în vederea obţinerii/reînnoirii atestatului de instructor auto şi profesor de legislaţie rutierã în cadrul centrelor de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere, autorizate de cãtre Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, într-o serie, nu poate fi mai mare de 20.

CAP. IV
Examinarea în vederea obţinerii/reînnoirii atestatului de instructor auto şi a atestatului de profesor de legislaţie rutierã

ART. 15
(1) Examenul în vederea atestãrii profesionale a instructorilor auto şi a profesorilor de legislaţie rutierã poate fi susţinut numai de persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la capitolul II.
(2) Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. va stabili data şi locul susţinerii examenelor de atestare profesionalã.
ART. 16
(1) Comisia de examinare va fi compusã din 3 membri, dintre care un reprezentant al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în calitate de reprezentant al autoritãţii de stat în domeniu şi 2 reprezentanţi ai Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R.
(2) Opţional, cu rol de observator, la examinarea în vederea obţinerii atestatului de instructor auto, poate participa şi un reprezentant al centrului de pregãtire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere.
ART. 17
La examenul în vederea obţinerii atestatului de instructor auto sau profesor de legislaţie rutierã candidatul se va prezenta cu actul de identitate însoţit de permisul de conducere, ambele în original.
ART. 18
(1) Examenul pentru obţinerea atestatului de instructor auto constã în urmãtoarele probe:
a) probã scrisã, eliminatorie, care are drept scop verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi cunoaşterea autovehiculului, constând într-un test tip grilã cu 60 de întrebãri, a cãrei duratã este de 60 minute; aceastã probã poate fi susţinutã şi în sistem informatic;
b) proba practicã în trafic, având o duratã de 30 minute, destinatã evaluãrii cunoştinţelor, competenţelor şi capacitãţilor pedagogice necesare desfãşurãrii procesului de pregãtire practicã; modalitatea de evaluare a probei practice, precum şi obiectivele care stau la baza evaluãrii acestei probe pentru fiecare categorie solicitatã se stabilesc de Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R.
(2) Examenul pentru obţinerea atestatului de profesor de legislaţie rutierã constã în urmãtoarele probe:
a) probã scrisã, eliminatorie, care are drept scop verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi cunoaşterea autovehiculului, constând într-un test tip grilã cu 60 de întrebãri, a cãrei duratã este de 60 minute; aceastã probã poate fi susţinutã şi în sistem informatic;
b) probã oralã pentru evaluarea capacitãţilor psihopedagogice, care constã în prezentarea unei teme din domeniul legislaţiei rutiere şi conducerii preventive, a cãrei durata este de minim 15 minute.
(3) Procedura de examinare, modalitatea de evaluare a probelor teoretice, practice şi orale, precum şi obiectivele care stau la baza acestor evaluãri pentru fiecare categorie solicitatã se stabilesc de Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R.
(4) Pentru susţinerea examenului prevãzut la art. 18 şi art. 20, respectiv art. 23 şi art. 24, centrul de pregãtire şi perfecţionare profesionalã va achita, pentru toţi candidaţii prezentaţi la examenul respectiv, contravaloarea tarifului de examinare/reînnoire/reexaminare prevãzut în anexa nr. 1 la prezenta Metodologie, în contul Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. Sumele rezultate din achitarea tarifului se fac venit la bugetul Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R.
ART. 19
(1) Pentru promovarea examenului prevãzut la art. 18 alin. (1), candidatul trebuie sã rãspundã corect la cel puţin 48 de întrebãri din testul tip grilã, iar la proba practicã sã obţinã calificativul admis.
(2) Pentru promovarea examenului prevãzut la art. 18 alin. (2), candidatul trebuie sã rãspundã corect la cel puţin 54 de întrebãri din testul tip grilã, iar la proba oralã sã obţinã calificativul admis.
(3) Întrebãrile care alcãtuiesc testul tip grilã prevãzut la art. 18 alin. (1) şi (2), vor avea fiecare 4 variante posibile de rãspuns.
ART. 20
(1) Examenul în vederea reînnoirii atestatului de instructor auto sau profesor de legislaţie rutierã se poate susţine numai de cãtre persoanele care au absolvit în prealabil un curs de perfecţionare profesionalã şi constã în susţinerea probelor prevãzute la art. 18 alin. (1) lit. a) sau, dupã caz, art. 18 alin. (2) lit. a).
(2) Condiţiile pentru promovarea examenului de reînnoire a atestatului sunt cele prevãzute la art. 19 alin. (1) în cazul instructorilor auto respectiv art. 19 alin. (2) în cazul profesorilor de legislaţie rutierã.
(3) Examenul prevãzut la alin. (1) se susţine în faţa comisiei prevãzute la art. 16, la data stabilitã de aceasta.
ART. 21
La încheierea examenului prevãzut la art. 18 sau art. 20, se va întocmi situaţia rezultatelor obţinute de cãtre participanţii la examen, aceasta fiind semnatã de cãtre toţi membrii comisiei de examinare.

CAP. V
Eliberarea atestatului

ART. 22
Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. va elibera atestatul de instructor auto sau atestatul de profesor de legislaţie rutierã, dupã caz, persoanelor care au promovat examenul prevãzut la art. 18 sau art. 20, în termen de maxim 15 zile de la data promovãrii examenului aferent fiecãrui tip de atestat.
ART. 23
(1) Persoanele declarate respinse la examenul în vederea obţinerii atestatului de instructor auto sau profesor de legislaţie rutierã, au dreptul la douã reexaminãri în termen de un an de la data susţinerii examenului iniţial.
(2) Persoanele declarate respinse la cele douã reexaminãri prevãzute la alin. (1), pot susţine un nou examen, numai dupã absolvirea unui nou curs de pregãtire profesionalã.
ART. 24
(1) Persoanele declarate respinse la examenul în vederea reînnoirii atestatului de profesor de legislaţie rutierã sau instructor auto, au dreptul la douã reexaminãri în termen de un an de la data susţinerii examenului iniţial.
(2) Persoanele declarate respinse la cele douã reexaminãri prevãzute la alin. (1), pot susţine un nou examen pentru reînnoirea atestatului numai dupã absolvirea unui nou curs de perfecţionare profesionalã.
ART. 25
(1) Perioada de valabilitate a atestatului de instructor auto sau de profesor de legislaţie rutierã este de 5 ani de la data eliberãrii.
(2) În cazul reînnoirii atestatului de instructor auto/profesor de legislaţie rutierã, Autoritatea Rutierã Românã elibereazã un nou atestat, cu valabilitatea de 5 ani de la data eliberãrii.
(3) Matca fiecãrui atestat împreunã cu situaţia întocmitã conţinând rezultatele obţinute de cãtre participanţii la examenul, se pãstreazã la Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. pentru o perioadã de 5 ani.
ART. 26
(1) Atestatele de instructor auto sau de profesor de legislaţie rutierã sunt documente prevãzute cu serie şi numãr.
(2) Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. va ţine evidenţa atestatele de instructor auto şi a atestatelor de profesor de legislaţie rutierã eliberate.
(3) Autoritãţile cu atribuţii legale în circulaţia pe drumurile publice, pot solicita Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. informaţii privind atestatele de instructor auto sau de profesor de legislaţie rutierã eliberate.
ART. 27
Modelul atestatului de profesor de legislaţie rutierã este prezentat în anexa nr. 2 la prezenta metodologie.
ART. 28
Modelul atestatului de instructor auto este prezentat în anexa nr. 3 la prezenta metodologie.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 30
Atestatele de instructor auto şi atestatele de profesor de legislaţie rutierã valabile la data intrãrii în vigoare a prezentei metodologii, îşi menţin valabilitatea pânã la expirare, reînnoirea acestora fãcându-se în condiţiile prezentei metodologii.
ART. 31
(1) În vederea reînnoirii atestatului de instructor auto şi/sau profesor de legislaţie rutierã, titularul acestuia trebuie sã urmeze un curs de perfecţionare profesionalã şi sã promoveze examenul aferent în ultimul an de valabilitate al respectivului atestat.
(2) În cazul în care un instructor auto şi/sau profesor de legislaţie rutierã nu îndeplineşte condiţia prevãzutã la alin. (1), pentru a putea desfãşura activitatea de pregãtire a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, trebuie sã urmeze un nou curs de pregãtire profesionalã, în condiţiile prevãzute la art. 10 respectiv art. 11 şi sã promoveze examenul prevãzut la art. 18.
ART. 32
Actele aferente persoanelor înscrise la cursurile pentru obţinerea sau reînnoirea atestatului de instructor auto şi/sau de profesor de legislaţie rutierã, se pãstreazã la sediul centrului de pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului din domeniul transporturilor rutiere care a organizat cursurile respective, pentru o perioadã de 5 ani.
ART. 33
Anexele nr. 1 - 3 fac parte integrantã din prezenta metodologie.


ANEXA 1
-------
la Metodologia privind atestarea instructorilor de
--------------------------------------------------
pregãtire practicã şi a profesorilor de legislaţie rutierã
----------------------------------------------------------

Tarif pentru susţinerea examenului de atestare/reînnoire
în vederea obţinerii atestatului de pregãtire profesionalã
a instructorilor auto şi a profesorilor de legislaţie rutierã

Instructor auto
Instructor auto - atestare (lei/categorie solicitatã) .............. 48
Instructor auto - reînnoire (lei) .................................. 36

Profesor de legislaţie rutierã
Profesor de legislaţie rutierã atestare/reînnoire (lei) ............ 36


ANEXA 2
-------
la Metodologia privind atestarea instructorilor de
--------------------------------------------------
pregãtire practicã şi a profesorilor de legislaţie rutierã
----------------------------------------------------------



faţã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │
│ │
│ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI │
│ INFRASTRUCTURII │
│ - Autoritatea Rutierã Românã - │
│ │
│ ATESTAT │
│ DE PREGÃTIRE PROFESIONALÃ A │
│ PROFESORILOR DE LEGISLAŢIE RUTIERÃ │
│ │
│ Numele ..................................... │
│ Prenumele .................................. │
│ Foto CNP ........................................ │
│ Permis de conducere seria .................. │
│ nr. ........................................ │
│ │
│ Semnãtura titularului │
│ │
│ Seria APL Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
verso
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ (RO) │
│ Valabil numai însoţit de permisul de conducere │
│ │
│ Eliberat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii │
│ prin │
│ Autoritatea Rutierã Românã - ARR │
│ │
│ Data eliberãrii ............................................. │
│ Valabil pânã la ............................................. │
│ Atestat din anul ............................................ │
│ │
│ AUTORITATEA RUTIERÃ ROMÂNÃ - A.R.R. │
│ DIRECTOR GENERAL │
│ │
│ "Autoritatea Rutierã Românã prelucreazã date cu caracter personal │
│ în scopul îndeplinirii obligaţiilor sale legale; conform <>L. 677/2001│
│ beneficiaţi de drept de acces, de intervenţie asupra datelor şi de │
│ opoziţie, iar o datã pe an, la cerere şi în mod gratuit, vã puteţi │
│ adresa Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. printr-o cerere scrisã, │
│ semnatã şi datatã, pentru confirmarea faptului cã datele care vã │
│ privesc sunt sau nu prelucrate. Datele d-voastrã nu vor fi │
│ transferate în strãinãtate." │
│ │
│ Seria APL Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
matca
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │
│ │
│ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI │
│ INFRASTRUCTURII │
│ - Autoritatea Rutierã Românã - │
│ │
│ ATESTAT │
│ DE PREGÃTIRE PROFESIONALÃ A │
│ PROFESORILOR DE LEGISLAŢIE RUTIERÃ │
│ │
│ Numele .................................................... │
│ Prenumele ................................................. │
│ CNP ....................................................... │
│ Data şi locul naşterii .................................... │
│ Valabil pânã la data de ................................... │
│ │
│ "Sunt de acord ca datele cu caracter personal cuprinse în │
│ prezentul document sã fie prelucrate şi sã intre în baza de │
│ date a Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R., care se obligã │
│ sã respecte drepturile prevãzute de <>Legea 677/2001 ." │
│ │
│ Semnãtura titularului, │
│ │
│ Seria APL Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3
-------
la Metodologia privind atestarea instructorilor de
--------------------------------------------------
pregãtire practicã şi a profesorilor de legislaţie rutierã
----------------------------------------------------------



faţã
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ (RO) │
│ │
│ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI │
│ INFRASTRUCTURII │
│ - Autoritatea Rutierã Românã - │
│ │
│ ATESTAT │
│ DE PREGÃTIRE PROFESIONALÃ A │
│ INSTRUCTORILOR AUTO │
│ │
│ Numele ........................................ │
│ Prenumele ..................................... │
│ Foto CNP ........................................... │
│ Permis de conducere seria ..................... │
│ nr. ........................................... │
│ Atestat valabil pentru categoriile ............ │
│ ............................................... │
│ │
│ Semnãtura titularului │
│ │
│ Seria AIC Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
verso
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ (RO) │
│ Valabil numai însoţit de permisul de conducere │
│ │
│ Eliberat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii │
│ prin │
│ Autoritatea Rutierã Românã - ARR │
│ │
│ Data eliberãrii ................................................ │
│ Valabil pânã la ................................................ │
│ Atestat din anul ............................................... │
│ │
│ AUTORITATEA RUTIERÃ ROMÂNÃ - A.R.R. │
│ DIRECTOR GENERAL │
│ │
│ "Autoritatea Rutierã Românã prelucreazã date cu caracter personal │
│ în scopul îndeplinirii obligaţiilor sale legale; conform │
│ <>L. 677/2001 beneficiaţi de drept de acces, de intervenţie asupra │
│ datelor şi de opoziţie, iar o datã pe an, la cerere şi în mod │
│ gratuit, vã puteţi adresa Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. │
│ printr-o cerere scrisã, semnatã şi datatã, pentru confirmarea │
│ faptului cã datele care vã privesc sunt sau nu prelucrate. Datele │
│ d-voastrã nu vor fi transferate în strãinãtate." │
│ │
│ Seria AIC Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
matca
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ (RO) │
│ │
│ MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI │
│ INFRASTRUCTURII │
│ - Autoritatea Rutierã Românã - │
│ │
│ ATESTAT │
│ DE PREGÃTIRE PROFESIONALÃ A │
│ INSTRUCTORILOR AUTO │
│ │
│ Numele .................................................... │
│ Prenumele ................................................. │
│ CNP ....................................................... │
│ Atestat valabil pentru categoriile ........................ │
│ ........................................................... │
│ Data emiterii ............................................. │
│ Valabil pânã la ........................................... │
│ Primit de: ................................................ │
│ │
│ "Sunt de acord ca datele cu caracter personal cuprinse în │
│ prezentul document sã fie prelucrate şi sã intre în baza de │
│ date a Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R., care se obligã │
│ sã respecte drepturile prevãzute de <>Legea 677/2001 ." │
│ │
│ Semnãtura titularului, │
│ │
│ Seria AIC Nr. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016