Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 2 iulie 2010  privind conditiile si modalitatea de stingere a obligatiilor de plata ale unitatilor sanitare cu paturi inregistrate peste termenul de scadenta la data de 31 martie 2010    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 2 iulie 2010 privind conditiile si modalitatea de stingere a obligatiilor de plata ale unitatilor sanitare cu paturi inregistrate peste termenul de scadenta la data de 31 martie 2010

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 500 din 20 iulie 2010

1. În sensul prezentei metodologii, obligaţiile de platã cuprind sumele datorate furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, altor furnizori de bunuri şi servicii achiziţionate, care sunt la 31 martie 2010 neachitate la termenul de scadenţã de cãtre unitãţile sanitare cu paturi din reţeaua Ministerului Sãnãtãţii, precum şi de cãtre cele care, potrivit legii, se transferã autoritãţilor administraţiei publice locale.
2. Sunt recunoscute ca obligaţii de platã contravaloarea produselor, bunurilor şi serviciilor care au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi sunt evidenţiate la data de 31 martie 2010 în contabilitatea unitãţilor sanitare cu paturi, pe baza documentelor justificative, avizate şi aprobate de persoanele în drept.
3. Unitãţile sanitare cu paturi care îndeplinesc condiţiile menţionate la pct. 2 au obligaţia ca, în termen de 5 zile calendaristice de la data intrãrii în vigoare a prezentei metodologii, sã prezinte casei de asigurãri de sãnãtate situaţia pe furnizori a facturilor prezentate în ordine cronologicã, reprezentând obligaţiile de platã peste termenul de scadenţã, înregistrate în evidenţa contabilã şi rãmase neachitate pânã la data de 31 martie 2010.
4. Situaţia menţionatã la pct. 3 se întocmeşte potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta metodologie, pe rãspunderea managerului şi a conducãtorului compartimentului financiar-contabil de la nivelul fiecãrei unitãţi sanitare cu paturi, care vor semna pentru exactitatea şi realitatea datelor transmise, certificând totodatã faptul cã produsele, bunurile şi serviciile au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi în cadrul prevederilor bugetare aprobate.
5. La nivelul fiecãrui judeţ, în termen de 3 zile calendaristice de la data depunerii situaţiilor de cãtre unitãţile sanitare cu paturi, o comisie mixtã constituitã din directorul coordonator al direcţiei de sãnãtate publicã şi, respectiv, preşedintele-director general al casei de asigurãri de sãnãtate, în calitate de preşedinţi ai comisiei, precum şi din 1-2 specialişti de la nivelul celor douã instituţii va analiza dacã situaţiile menţionate la pct. 3 transmise de fiecare unitate sanitarã cu paturi au fost avizate şi certificate prin semnãturã de persoanele menţionate la pct. 4, atestându-se faptul cã sunt îndeplinite condiţiile în vederea efectuãrii plãţilor.
6. Constatãrile comisiilor ca urmare a analizei efectuate vor fi consemnate în procese-verbale de constatare pentru sumele de platã, denumite în continuare procese-verbale.
7. Procesele-verbale vor fi întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezenta metodologie, şi vor fi semnate de preşedinţii şi membrii comisiei mixte de la nivelul fiecãrui judeţ.
8. Procesele-verbale se emit în 4 exemplare originale şi se transmit dupã cum urmeazã:
- un exemplar Ministerului Sãnãtãţii;
- un exemplar Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate;
- un exemplar rãmâne la nivelul casei de asigurãri de sãnãtate teritoriale, însoţit de situaţia menţionatã la pct. 3;
- un exemplar rãmâne la nivelul comisiei mixte.
9. Procesele-verbale transmise caselor de asigurãri de sãnãtate însoţite de situaţiile menţionate la pct. 3 sunt documente care stau la baza actelor adiţionale la contractele de furnizare a serviciilor spitaliceşti care se încheie între casele de asigurãri de sãnãtate şi unitãţile sanitare cu paturi.
10. Procesele-verbale transmise Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate stau la baza solicitãrilor lunare de deschidere de credite bugetare adresate Ministerului Sãnãtãţii.
11. În limita creditelor bugetare deschise, pe baza documentelor menţionate şi a actelor adiţionale încheiate, casele de asigurãri de sãnãtate vireazã în contul unitãţii sanitare cu paturi sumele aferente efectuãrii plãţilor cãtre furnizori.
12. Unitãţile sanitare cu paturi au obligaţia sã prezinte caselor de asigurãri de sãnãtate, în termen de 48 de ore de la data efectuãrii plãţilor, situaţia pe furnizori a obligaţiilor stinse, copii ale ordinelor de platã şi ale extraselor de cont.
13. Lunar, pânã la sfârşitul acestei acţiuni, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate va transmite Ministerului Sãnãtãţii situaţia centralizatoare pe judeţe a plãţilor efectuate pentru stingerea obligaţiilor.
14. Ministerul Sãnãtãţii şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, prin direcţiile de sãnãtate publicã şi casele de asigurãri de sãnãtate, supravegheazã modul de derulare şi de stingere a obligaţiilor de platã ale unitãţilor sanitare cãtre furnizorii de bunuri şi servicii peste termenul de scadenţã la data de 31 martie 2010.


ANEXA 1
-------
la metodologie
---------------

Spitalul .......................
Judeţul .......................

Situaţia obligaţiilor de platã peste termenul de scadenţã
la 31 martie 2010, pe categorii de furnizori
- model -


┌────┬────────────┬──────┬────────┬─────────┬────────┬────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea │Codul │Numãrul │ Data │Valoarea│ Categorii de produse, │
│crt.│furnizorului│fiscal│şi data │scadenţei│- lei - │ bunuri şi servicii │
│ │ │ │facturii│ facturii│ │ livrate │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────┼────────┼─────────┼────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────┴────────┴─────────┴────────┴────────────────────────┘




NOTĂ:
În coloana 7 se vor menţiona produsele, bunurile şi serviciile livrate, grupate în 3 categorii, dupã cum urmeazã: medicamente, materiale sanitare, alte bunuri şi servicii.
În situaţie nu se cuprind obligaţiile de platã peste termenul de scadenţã provenite din cheltuielile de administrare şi funcţionare, respectiv bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidãri, extinderi, modernizãri, dotãri cu echipamente medicale, ale unitãţilor sanitare, alocate în limita creditelor bugetare aprobate cu aceastã destinaţie din bugetele locale.

Rãspundem de realitatea şi exactitatea datelor.
Certificãm pe propria rãspundere cã produsele, bunurile şi serviciile cuprinse în prezenta situaţie au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi în cadrul prevederilor bugetare aprobate.


Manager, Conducãtorul compartimentului
financiar-contabil,
.................... ..............................


ANEXA 2
-------
la metodologie
--------------

Comisia mixtã a judeţului .............

Proces-verbal de constatare pentru sumele de platã
- model -

Încheiat astãzi, ..................

Comisia mixtã formatã din doamna/domnul ............., preşedinte-director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate ........., şi doamna/domnul ........, director coordonator al Direcţiei de Sãnãtate Publicã ......, în calitate de preşedinţi ai comisiei, precum şi doamna/domnul ......, din partea Casei de Asigurãri de Sãnãtate .........., şi doamna/domnul ........., din partea Direcţiei de Sãnãtate Publicã ........., în calitate de membri ai comisiei, în urma analizei situaţiei obligaţiilor de platã înregistrate peste termenul de scadenţã la data de 31 martie 2010, au constatat urmãtoarele:
- unitãţile sanitare cu paturi din judeţ au întocmit la termenul stabilit situaţia obligaţiilor de platã peste termenul de scadenţã la 31 martie 2010, pe categorii de furnizori, în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 1 la metodologie;
- managerul şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil al fiecãrei unitãţi sanitare cu paturi au semnat situaţia mai sus menţionatã, certificând realitatea şi exactitatea datelor;
- managerul şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil au certificat pe propria rãspundere cã produsele, bunurile şi serviciile din situaţia prezentatã au fost procurate prin aplicarea procedurilor legale privind achiziţiile publice şi în cadrul prevederilor bugetare aprobate.
Faţã de cele de mai sus comisia stabileşte cã au fost îndeplinite condiţiile pentru ca urmãtoarelor unitãţi sanitare sã li se aloce fondurile aferente plãţii obligaţiilor peste termenul de scadenţã la 31 martie 2010:

1. Spitalul ............, total obligaţii de platã ........ lei, din care:
- furnizori medicamente ..................... lei;
- furnizori materiale sanitare .............. lei;
- alţi furnizori de bunuri şi servicii ...... lei.

2. Spitalul ...................

Total judeţ obligaţii în sumã de ................. lei, din care:
- furnizori medicamente .................... lei;
- furnizori materiale sanitare ............. lei;
- alţi furnizori de bunuri şi servicii ...... lei.

Alte menţiuni*): ............................................


Comisia mixtã a judeţului .................. Semnãtura:
Doamna/Domnul ........., preşedinte-director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate ..........
Doamna/Domnul ........., director coordonator al Direcţiei de Sãnãtate Publicã .........
Doamna/Domnul ........., din partea Casei de Asigurãri de Sãnãtate ..........
Doamna/Domnul ........., din partea Direcţiei de Sãnãtate Publicã ............

Data ...................

--------------
*) Se vor enumera cazurile sau situaţiile în care comisia constatã cã nu sunt îndeplinite condiţiile pentru alocarea parţialã sau totalã a sumelor aferente plãţii obligaţiilor peste termenul de scadenţã la 31 martie 2010.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016