Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 17 februarie 2010  de achiziţionare prin cumpărare, schimb sau donaţie de către stat, prin Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi ceilalţi administratori, a terenurilor ce pot fi incluse în fondul forestier proprietate publică a statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 17 februarie 2010 de achiziţionare prin cumpărare, schimb sau donaţie de către stat, prin Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva şi ceilalţi administratori, a terenurilor ce pot fi incluse în fondul forestier proprietate publică a statului

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 135 din 1 martie 2010
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezenta metodologie se aplică la acceptarea de donaţii către stat, precum şi la cumpărarea şi efectuarea schimbului de terenuri ce pot fi incluse în fondul forestier proprietate publică a statului.

    ART. 2
    (1) Fac obiectul cumpărării categoriile de terenuri în următoarea ordine de priorităţi:
    a) enclave existente în fondul forestier proprietate publică a statului;
    b) terenuri cu destinaţie agricolă care nu sunt limitrofe fondului forestier naţional, cu suprafaţa mai mare de 20 ha, situate în zonele deficitare în păduri;
    c) terenuri cu destinaţie agricolă limitrofe fondului forestier proprietate publică a statului;
    d) terenuri forestiere limitrofe fondului forestier proprietate publică a statului.

    (2) Zonele deficitare în păduri sunt cele definite la pct. 51 din anexa la Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3
    Sunt considerate enclave existente în fondul forestier proprietate publică a statului, în sensul prezentei metodologii, terenurile cu destinaţie agricolă sau forestieră, aparţinând altui proprietar, înconjurate de fond forestier proprietate publică a statului.

    ART. 4
    Prin corectarea perimetrului fondului forestier proprietate publică a statului se înţelege acţiunea de obţinere a suprafeţei fondului forestier cu un contur mai regulat decât cel anterior, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de administrare.

    ART. 5
    Sumele necesare în vederea cumpărării terenurilor ce fac obiectul prezentei metodologii se asigură din:
    a) fondul de conservare şi regenerare a pădurilor, constituit în temeiul art. 33 alin. (1) din Legea nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) alte surse de finanţare destinate acestui scop, în condiţiile legii.


    ART. 6
    (1) Evaluarea terenurilor prevăzute la art. 2 alin. (1) se face potrivit prevederilor prezentei metodologii.
    (2) Cumpărarea terenurilor care nu fac obiectul dreptului de preempţiune al statului se face prin negociere, preţul oferit de administrator neputând depăşi valoarea rezultată în urma evaluării.

    ART. 7
    (1) Pentru evaluarea terenurilor ce fac obiectul achiziţiei de către stat prin administratori se înfiinţează la nivel judeţean comisii de evaluare formate din 5 membri, a căror componenţă este aprobată prin decizia conducătorului structurii teritoriale de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, pentru fiecare judeţ. Din comisie fac parte obligatoriu un reprezentant al structurii teritoriale silvice din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, având calitatea de preşedinte şi un economist, un jurist şi 2 ingineri cu studii de specialitate, care îşi desfăşoară activitatea în unitatea din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.
    (2) Comisiile prevăzute la alin. (1) au următoarele atribuţii:
    a) analizează oportunitatea cumpărării terenului care prezintă interes pentru sectorul silvic public;
    b) evaluează terenul oferit în cazul cumpărării şi stabilesc echivalenţa valorică în cazul schimbului, în concordanţă cu procedura de evaluare prevăzută în anexa nr. 1, pornind de la valoarea terenului stabilită potrivit anexei nr. 2;
    c) stabilesc preţul oferit în cazul cumpărării;
    d) supun spre aprobare conducerii administratorului documentaţia de evaluare în vederea cumpărării, efectuării schimbului de terenuri, precum şi acceptării de donaţii de terenuri către stat.


    CAP. II
    Procedura de cumpărare
    ART. 8
    (1) Procedura de cumpărare se aplică terenurilor prevăzute la art. 2 alin. (1).
    (2) Terenurile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), potrivit legii, fac obiectul dreptului de preempţiune al statului.
    (3) Proprietarul înştiinţează în scris ocolul silvic în raza căruia este amplasat terenul forestier despre intenţia de vânzare şi preţul solicitat.
    (4) Exercitarea dreptului de preempţiune se face prin administratori, în termen de 30 de zile de la data primirii înştiinţării prevăzute la alin. (3).

    ART. 9
    (1) În termen de 5 zile de la data înregistrării înştiinţării prevăzute la art. 8 alin. (3), administratorul înştiinţează în scris preşedintele comisiei în vederea convocării comisiei de evaluare.
    (2) În termen de 15 zile de la data convocării, comisia întocmeşte o documentaţie potrivit anexei nr. 3.
    (3) Informaţiile necesare evaluării în scopul cumpărării terenului sunt prevăzute în anexa nr. 4.
    (4) Mărimea suprafeţei terenurilor care fac obiectul cumpărării se stabileşte pe baza informaţiilor cadastrale pentru imobilele intabulate sau pe baza măsurătorilor directe efectuate de experţi autorizaţi în celelalte cazuri.
    (5) Preţul oferit proprietarului vânzător este cel rezultat în urma evaluării, diminuat cu cheltuielile aferente măsurătorilor topografice prevăzute la alin. (4).
    (6) Comisia de evaluare întocmeşte un proces-verbal prin care stabileşte oportunitatea cumpărării şi preţul rezultat în urma evaluării.
    (7) Ocolul silvic transmite administratorului, în termen de maximum 5 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (2), întreaga documentaţie, în vederea analizării şi aprobării.

    ART. 10
    (1) Preţul oferit sau neacceptarea ofertei se comunică de către administrator în scris proprietarului vânzător, în termen de 30 de zile de la data înregistrării înştiinţării.
    (2) Proprietarul vânzător poate accepta preţul oferit de administrator, situaţie în care se încheie un contract de vânzare-cumpărare, sau comunică administratorului neacceptarea propunerii în termenul prevăzut în comunicarea stabilită la alin. (1).
    (3) În cazul terenurilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), proprietarul vânzător nu are dreptul de a înstrăina terenul către altă persoană la un preţ mai mic sau egal cu cel comunicat de administrator, în termenul prevăzut la alin. (1).
    (4) Nerespectarea obligaţiei prevăzute la alin. (3) atrage nulitatea absolută a actului de vânzare-cumpărare.

    ART. 11
    După încheierea contractului de vânzare-cumpărare, administratorul va executa procedurile legale de intabulare în numele statului.

    CAP. III
    Schimbul de terenuri
    ART. 12
    (1) Categoriile de terenuri forestiere proprietate publică a statului care pot face obiectul schimbului sunt cele prevăzute de Legea nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Iniţiativa schimbului o au numai administratorii fondului forestier proprietate publică a statului, în condiţiile în care terenul nu poate fi achiziţionat prin cumpărare.
    (3) Realizarea schimbului de terenuri se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 13
    (1) În scopul eliminării enclavelor din fondul forestier proprietate publică a statului sau a enclavelor proprietate publică a statului, pentru comasarea terenurilor şi corectarea perimetrului fondului forestier proprietate publică a statului, administratorul propune autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură efectuarea schimbului de terenuri.
    (2) Propunerile însoţite de documentaţiile de evaluare şi echivalare întocmite conform prezentei metodologii se înaintează de administrator autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.
    (3) Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură aprobă schimbul prin ordin al conducătorului acesteia.
    (4) În termen de 30 de zile de la aprobarea schimbului, administratorul încheie contractul de schimb, în condiţiile legii.

    ART. 14
    Nu pot fi preluate în fondul forestier proprietate publică a statului, prin schimb, următoarele categorii de terenuri:
    a) terenurile inapte pentru împăduriri cu specii principale din grupele de formaţii prevăzute în anexa nr. 2;
    b) terenurile care nu au din punctul de vedere al proprietăţii o situaţie juridică clară;
    c) terenurile care sunt grevate de sarcini, prevăzute ca atare în evidenţele birourilor de carte funciară, şi care sunt incompatibile cu proprietatea publică a statului;
    d) terenurile aflate în litigiu la instanţele judecătoreşti;
    e) terenurile situate în zona de stepă şi alpină;
    f) terenurile afectate de poluare.


    ART. 15
    (1) Echivalenţa valorică a terenurilor care fac obiectul schimbului se realizează în condiţiile prevăzute la art. 37 alin. (3) şi conform metodologiei aprobate în condiţiile art. 43 din Legea nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Pentru terenurile oferite statului în schimb, echivalenţa valorică prevăzută la alin. (1) se realizează în baza unui studiu pedostaţional elaborat de persoane juridice atestate pentru efectuarea de lucrări de îmbunătăţiri funciare în domeniul forestier şi se suportă de către administrator.
    (3) Informaţiile necesare evaluării terenului sunt cuprinse în anexa nr. 4 şi sunt completate de direcţia silvică.

    CAP. IV
    Donaţii
    ART. 16
    În sensul prezentei metodologii, prin donaţie se înţelege un contract solemn, unilateral şi cu titlu gratuit prin care o persoană fizică sau juridică, denumită donator, transmite în mod irevocabil, cu intenţia liber exprimată, fără să primească ceva în schimb, un teren asupra căruia are drept de proprietate către stat, prin administrator, în calitate de donatar.

    ART. 17
    Contractul de donaţie se încheie în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.

    ART. 18
    (1) Terenul ce face obiectul contractului de donaţie trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie în circuitul civil, să fie dobândit în mod licit, să aibă amplasament determinat, să existe.
    (2) Donatorul trebuie să aibă calitatea de proprietar.

    ART. 19
    (1) Oferta donatorului se înregistrează la ocolul silvic în a cărui rază teritorială se află terenul. Comisia prevăzută la art. 7 identifică obiectul ofertei şi obţine informaţiile necesare în vederea luării deciziei de acceptare a donaţiei, potrivit anexei nr. 1.
    (2) Administratorul, pe baza informaţiilor înscrise în anexa nr. 1 şi avizate de comisia de evaluare, analizează oferta şi stabileşte dacă:
    a) terenul ce face obiectul donaţiei nu creează, prin amplasament, suprafaţă sau alte caracteristici, dificultăţi evidente în administrare;
    b) sarcinile care grevează terenul şi condiţiile impuse în actul de donaţie sunt compatibile cu proprietatea publică a statului şi/sau nu intră în contradicţie cu reglementările în vigoare referitoare la scopul, organizarea şi funcţionarea administratorului fondului forestier proprietate publică a statului.


    ART. 20
    Dacă în urma analizei efectuate nu s-au identificat motive care să împiedice acceptarea donaţiei, comisia prevăzută la art. 7 elaborează memoriul de fundamentare a deciziei de acceptare a donaţiei, întocmeşte documentaţia în forma completă prevăzută în anexa nr. 3 şi o înaintează administratorului.

    ART. 21
    (1) Administratorul se pronunţă asupra oportunităţii donaţiei şi transmite documentaţia autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.
    (2) Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură este autorizată să accepte ofertele de donaţie în favoarea statului în ceea ce priveşte terenurile donate.
    (3) Acceptarea ofertei de donaţie prevăzute la alin (2) şi schimbarea destinaţiei terenului se fac prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

    ART. 22
    (1) Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură comunică, prin administrator, donatorului ordinul prevăzut la art. 21 alin. (3), în vederea încheierii contractului de donaţie.
    (2) Donatorul va preda administratorului, pe bază de proces-verbal, terenul donat statului, potrivit clauzelor stabilite în contract.

    ART. 23
    Cheltuielile efectuate pentru încheierea în formă autentică a contractului de donaţie, precum şi cele necesare pentru intabularea sau înscrierea modificărilor în registrele de publicitate imobiliară pentru terenul ce face obiectul donaţiei se suportă de administratorul fondului forestier proprietate publică a statului.

    ART. 24
    Pentru terenurile donate de proprietari şi preluate de administrator în numele statului român evaluarea se face conform prezentei metodologii.

    ART. 25
    Administratorul va înregistra în evidenţele amenajamentelor silvice terenul dobândit prin donaţie, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului de donaţie prevăzut la art. 17 şi art. 22 alin. (1) şi va asigura intabularea terenului dobândit prin donaţie, în numele statului.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 26
    (1) După cumpărarea, efectuarea schimbului de terenuri sau acceptarea de donaţii de către stat, în condiţiile prezentei metodologii, terenurile oferite statului devin terenuri cu destinaţie forestieră în proprietatea publică a statului şi sunt administrate de administratorul fondului forestier proprietate publică a statului, prevăzut de lege, care a iniţiat schimbul de terenuri sau a acceptat donaţia ori cumpărarea.
    (2) În cazul bunurilor prevăzute la alin. (1), autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va opera modificările intervenite în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, în urma finalizării formalităţilor de publicitate imobiliară prevăzute de lege.

    ART. 27
    În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei metodologii, structurile teritoriale de specialitate din subordinea autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor desemna componenţa comisiilor de evaluare prevăzute la art. 7.

    ART. 28
    Documentele emise în aplicarea procedurilor de achiziţionare prevăzute în prezenta metodologie se arhivează pentru fiecare teren care a făcut obiectul evaluării, urmând să fie păstrate în condiţiile legii.

    ART. 29
    Orice cumpărare şi efectuare de schimburi de terenuri, precum şi orice acceptare de donaţii către stat, în condiţiile prezentei metodologii, se comunică de administratori, în termen de 60 de zile, structurii teritoriale de specialitate a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură în raza căreia se află terenul achiziţionat.

    ART. 30
    Actualizarea valorilor înscrise în tabelele nr. 1, 2a şi 2b din anexa nr. 2, utilizate în procedurile de evaluare şi cumpărare descrise în anexa nr. 1, se face prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului prevăzut la art. 123 din Legea nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 31
    Evaluarea terenurilor care fac obiectul cumpărării şi echivalenţa valorică în cazul schimburilor pot fi utilizate şi de proprietarii de fond forestier menţionaţi la art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 46/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 32
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    la metodologie
    PROCEDURA DE EVALUARE
    pentru terenuri ce fac obiectul achiziţiei
    prin cumpărare sau donaţie
    1. În conformitate cu atribuţiile stabilite la art. 6 din metodologie, comisia de evaluare stabileşte preţul de cumpărare.
    2. Valoarea terenului cu vegetaţie forestieră [V(MAX)] se determină cu ajutorul relaţiei:
    V(MAX) = V(TER) + V(VEG), (3.1)
    în care:
    V(TER) - valoarea în lei a terenului ce face obiectul evaluării;
    V(VEG) - valoarea în lei a vegetaţiei forestiere existente pe terenul ce face obiectul evaluării.

    2.1. Valoarea terenului se determină prin utilizarea relaţiei de calcul:
    V(TER) = S x R(1) x R(2) x V(U), (3.2)
    în care:
    S - mărimea suprafeţei terenului ce se evaluează în vederea cumpărării, exprimată în hectare;
    R1 - coeficientul de evaluare a şansei de instalare a vegetaţiei forestiere. Valorile coeficienţilor R1 sunt diferenţiate în raport cu zonele fitogeografice şi cu starea terenului şi sunt prezentate în tabelul nr. 3 din anexa nr. 2 la metodologie;
    R2 - coeficientul de evaluare a riscului de asigurare a integrităţii pădurii. Valorile coeficienţilor R2 sunt diferenţiate în funcţie de intensitatea presiunii sociale asupra pădurii; acestea sunt prezentate în tabelul nr. 4 din anexa nr. 2 la metodologie;
    V(U) - valoarea maximă a unui teren în suprafaţă de un hectar, stabilită în funcţie de caracteristicile terenului, prin intermediul relaţiei:


               C(MEX) x P(ML) x R(PF)
        V(U) = ──────────────────────, (3.3)
                      R(D)


    în care:
    C(MEX) - creşterea medie la exploatabilitate a producţiei principale a speciei reprezentative pentru grupa de formaţii forestiere în care se găseşte terenul, exprimată în mc/ha/an, conform tabelelor biometrice;
    P(ML) - preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, diferenţiat pe grupe de specii, în raport cu ponderea, exprimat în lei/mc;
    R(PF) - rata medie a profitului, corespunzătoare terenului pe care este instalată pădurea, mijloc de producţie; pentru uniformizare s-a utilizat aceeaşi valoare cu cea utilizată în evaluarea terenurilor agricole, respectiv %;
    R(D) - rata medie anuală a dobânzii pe piaţa bancară, conform datelor statistice oficiale.

    Valorile V(U) sunt diferenţiate în funcţie de bonitatea terenului şi de grupa de formaţii forestiere; acestea sunt prezentate în tabelul nr. 1 din anexa nr. 2 la metodologie şi se exprimă în lei.

    2.2. Valoarea vegetaţiei forestiere existente pe terenul ce face obiectul evaluării [V(VEG)] se determină prin intermediul relaţiei:

                                       n
        V(VEG) = K x S x D(1) x D(2) x f2Σ [PR(i) x V(ij)], (3.4)
                                      i=1


    în care:
    i - indicele speciei identificate în compoziţia vegetaţiei forestiere existente pe teren; i = 1... n (numărul de specii identificate);
    K - consistenţa vegetaţiei forestiere exprimată prin indicele de acoperire (în zecimi);
    D(1) - indicele de reducere a valorii vegetaţiei forestiere în raport cu starea de sănătate a arboretului. Valorile sunt diferenţiate în raport cu categoria de vârstă şi cu intensitatea fenomenului de uscare şi sunt prezentate în tabelul nr. 5 din anexa nr. 2 la metodologie;
    D(2) - indicele de reducere a valorii vegetaţiei forestiere în raport cu calitatea arboretului. Valorile sunt diferenţiate în raport cu categoria de vârstă şi cu clasele de vătămare a arboretului, exprimate prin procentul arborilor vătămaţi; acestea sunt prezentate în tabelul nr. 6 din anexa nr. 2 la metodologie;
    PR(i) - proporţia de participare, în compoziţia arboretului, a speciei "i" (în zecimi);
    V(ij) - valoarea maximă a unui hectar de pădure din specia "i" la categoria de vârstă "j" (lei/ha). Corespunzător caracteristicilor speciilor, s-au constituit categorii de vârstă de 5 şi 10 ani. Valorile sunt prezentate în tabelele nr. 2a şi 2b din anexa nr. 2 la metodologie; pentru spatiile libere din tabelele nr. 2a şi 2b valorile se vor extrapola;
    S - aceeaşi semnificaţie ca în relaţia (3.2).




    ANEXA 2

    la metodologie
    Valoarea terenului în raport cu bonitatea şi grupa de formaţii forestiere
    Tabelul nr. 1

    
    ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
    │ │ Valoarea terenului │
    │ ├────────────────────────────────┤
    │ Grupe de formaţii forestiere │ Bonitate │
    │ ├──────────┬──────────┬──────────┤
    │ │Superioară│ Medie │Inferioară│
    │ │- lei/ha -│- lei/ha -│- lei/ha -│
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │1. Molidişuri │ 1.610 │ 1.225 │ 945 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │2. Molideto-brădete, modideto-făgete, brădete, brădeto-făgete, │ 1.720 │ 1.273 │ 1.056 │
    │amestecuri de răşinoase cu fag │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │3. Pinete, laricete │ 1.400 │ 848 │ 591 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │4. Făgete │ 1.600 │ 1.105 │ 873 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │5. Făgete (amestecuri) cu alte specii goruneto-făgete │ 1.810 │ 1.251 │ 987 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │6. Gorunete, goruneto-şleauri, amestec de gorun cu alte cvercinee│ 1.920 │ 1.408 │ 1.203 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │7. Stejăreto-şleauri, amestec de stejar cu alte cvercinee │ 2.069 │ 1.483 │ 1.210 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │8. Gârniţete, cerete, cero-şleauri, amestec de gârniţă şi cer │ 1.390 │ 1.063 │ 899 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │9. Stejărete de stejar brumăriu şi stejărete de stejar pufos │ 1.210 │ 663 │ 547 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │10. Zăvoaie de plopi indigeni şi salcie, aninişuri │ 1.130 │ 672 │ 452 │
    ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
    │11. Salcâmete │ 1.060 │ 597 │ 366 │
    └─────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    Valori ale vegetaţiei forestiere utilizate în stabilirea preţurilor

    Tabelul nr. 2a

    
                                                                                                   - lei/ha -
    ┌─────────────────────────┬─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │ Clasa │ Intervale de vârstă(ani) │
    │ Specia │ de ├─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┬─────┤
    │ │producţie│1-5 │6-10 │11-20│21-30│31-40│41-50│51-60│61-70│71-80│81-90│91-100│>100 │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Molid │ I │2148 │6138 │12275│18413│24550│30688│36826│42963│49101│55238│61376 │67514│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1808 │5166 │10333│15499│20666│25832│30999│36165│41332│46498│51665 │56831│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1456 │4159 │8318 │12477│16636│20795│24954│29113│33272│37431│41590 │45749│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1109 │3170 │6339 │9509 │12678│15848│19017│22187│25356│28526│31695 │34865│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │768 │2194 │4388 │6582 │8775 │10969│13163│15357│17551│19745│21939 │24132│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Brad │ I │1994 │5698 │11396│17094│22792│28490│34188│39886│45583│51281│56979 │62677│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1693 │4837 │9674 │14511│19347│24184│29021│33858│38695│43532│48369 │53205│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1400 │4000 │8000 │12000│16000│20000│24000│28001│32001│36001│40001 │44001│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1120 │3200 │6400 │9600 │12800│16000│19200│22400│25600│28801│32001 │35201│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │853 │2437 │4873 │7310 │9746 │12183│14620│17056│19493│21929│24366 │26803│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Larice │ I │2080 │5942 │11884│17827│23769│29711│35653│41595│47537│53480│59422 │65364│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1736 │4959 │9918 │14877│19836│24795│29754│34713│39672│44631│49590 │54549│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1391 │3976 │7952 │11927│15903│19879│23855│27830│31806│35782│39758 │43734│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1043 │2980 │5960 │8940 │11920│14901│17881│20861│23841│26821│29801 │32781│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │708 │2021 │4043 │6064 │8086 │10107│12129│14150│16171│18193│20214 │22236│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Pin silvestru │ I │1111 │3174 │6347 │9521 │12694│15868│19042│22215│25389│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │849 │2425 │4850 │7274 │9699 │12124│14549│16973│19398│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │623 │1781 │3562 │5343 │7123 │8904 │10685│12466│14247│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │420 │1201 │2402 │3603 │4804 │6005 │7206 │8407 │9608 │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │243 │694 │1388 │2082 │2776 │3470 │4164 │4858 │5552 │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Pin negru │ I │948 │2708 │5416 │8124 │10832│13540│16248│18955│21663│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │734 │2096 │4192 │6288 │8384 │10480│12576│14672│16768│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │547 │1562 │3124 │4685 │6247 │7809 │9371 │10932│12494│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │376 │1073 │2146 │3219 │4292 │5365 │6438 │7511 │8585 │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │240 │685 │1370 │2055 │2740 │3425 │4110 │4795 │5480 │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Fag │ I │1755 │5013 │10027│15040│20053│25067│30080│35094│40107│45120│50134 │55147│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1401 │4003 │8006 │12009│16011│20014│24017│28020│32023│36026│40029 │44032│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1103 │3150 │6300 │9449 │12599│15749│18899│22048│25198│28348│31498 │34647│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │838 │2395 │4790 │7185 │9580 │11976│14371│16766│19161│21556│23951 │26346│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │613 │1752 │3504 │5256 │7009 │8760 │10512│12264│14016│15768│13220 │19272│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Mesteacăn │ I │812 │2320 │4640 │6960 │9279 │11599│13919│ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │680 │1943 │3886 │5829 │7772 │9715 │11658│ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │559 │1596 │3191 │4787 │6383 │7979 │9574 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │433 │1236 │2473 │3709 │4946 │6182 │7419 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │303 │864 │1729 │2593 │3457 │4322 │5186 │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Gorun (s) │ I │2564 │7326 │14651│21977│29303│36628│43954│51280│58606│65931│73257 │80583│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │2052 │5863 │11726│17589│23451│29314│35177│41040│46903│52766│58628 │64491│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1602 │4576 │9152 │13728│18303│22879│27455│32031│36607│41183│45758 │50334│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1170 │3344 │6688 │10032│13376│16719│20063│23407│26751│30095│33439 │36783│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │808 │2310 │4620 │6930 │9240 │11550│13860│16170│18480│20790│23100 │25410│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Gorun (1) │ I │2006 │5731 │11462│17192│22923│28654│34385│40116│45847│51577│57308 │63039│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1648 │4708 │9416 │14124│18831│23539│28247│32955│37663│42371│47079 │51786│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1259 │3597 │7194 │10791│12238│17985│21582│25179│28776│32373│35970 │39566│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │916 │2618 │5236 │7854 │10471│13089│15707│18325│20943│23561│26178 │28796│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │631 │1804 │3608 │5412 │7215 │9019 │10823│12627│14431│16235│18039 │19842│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Carpen │ I │517 │1476 │2953 │4429 │5906 │7382 │8858 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │450 │1286 │2573 │3859 │5145 │6432 │7718 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │382 │1092 │2184 │3275 │4367 │5459 │6551 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │313 │893 │1786 │2679 │3572 │4464 │5357 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │247 │707 │1414 │2121 │2829 │3536 │4243 │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Stejar (s) │ I │3107 │8877 │17753│26630│35507│44384│53260│62137│71014│79890│88767 │97644│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │2595 │7414 │14828│22242│29655│37069│44483│51897│59311│66725│74138 │81552│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │2129 │6083 │12166│18248│24331│30414│36497│42579│48662│54745│60828 │66911│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1679 │4796 │9592 │14387│19183│23979│28775│33571│38366│43162│47958 │52754│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │1301 │3718 │7436 │11153│14871│18589│22307│26024│29742│33460│37178 │40896│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Stejar (1) │ I │2129 │6083 │12166│18248│24331│30414│36497│42579│48662│54745│60828 │66911│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1779 │5082 │10163│15245│20327│25409│30490│35572│40654│45736│50817 │55899│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1444 │4125 │8250 │12374│16499│20624│24749│28873│32998│37123│41248 │45373│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │1132 │3234 │6468 │9701 │12935│16169│19403│22637│25871│29104│32338 │35787│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │ 855 │2442 │4884 │7326 │9768 │12210│14652│17094│19536│21978│24420 │26862│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Tei │ I │1596 │2660 │5320 │7979 │10639│13299│15959│ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1353 │2255 │4511 │6766 │9021 │11277│13532│ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1110 │1851 │3702 │5553 │7404 │9255 │11106│ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │ 875 │1458 │2916 │4374 │5832 │7290 │8747 │ │ │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │ 660 │1099 │2199 │3298 │4397 │5496 │6596 │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Cer │ I │1322 │3778 │7556 │11335│15113│18891│22669│26447│30226│34004│37782 │41560│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1084 │3096 │6192 │9287 │12383│15479│18575│21670│24766│27862│30958 │34054│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │ 865 │2471 │4942 │7413 │9884 │12355│14826│17297│19768│22239│24710 │27181│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │ 679 │1939 │3879 │5818 │7757 │9697 │11636│13575│15514│17454│19393 │21332│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │ 528 │1508 │3017 │4525 │6034 │7542 │9051 │10559│12068│13576│15084 │16593│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Gârniţă │ I │1214 │3469 │6939 │10408│13878│17347│20817│24286│27756│31225│34695 │38164│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1013 │2895 │5790 │8684 │11579│14474│17369│20263│23158│26053│28948 │31842│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │ 715 │2349 │4698 │7047 │9396 │11744│14093│16442│18791│21140│23489 │25838│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │ 646 │1846 │3692 │5538 │7384 │9230 │11076│12922│14768│16614│18460 │20306│
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │ 498 │1422 │2844 │4267 │5689 │7111 │8533 │9956 │11378│12800│14222 │15644│
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Stejar pufos │ I │1565 │2608 │5215 │7823 │10430│13038│15645│18253│20860│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1185 │1975 │3950 │5926 │7901 │9876 │11851│13826│15802│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │ 853 │1422 │2844 │4267 │5689 │7111 │8533 │9956 │11378│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │ 575 │958 │1916 │2874 │3832 │4790 │5748 │6706 │7664 │ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │ 356 │593 │1185 │1778 │2370 │2963 │3555 │4148 │4740 │ │ │ │
    ├─────────────────────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ Stejar brumăriu │ I │2133 │3555 │7111 │10666│14222│17777│21333│24888│28444│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ II │1695 │2825 │5649 │8474 │11299│14123│16948│19773│22597│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ III │1256 │2094 │4188 │6282 │8376 │10469│12563│14657│16751│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ IV │830 │1383 │2765 │4148 │5531 │6913 │8296 │9679 │11061│ │ │ │
    │ ├─────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼─────┤
    │ │ V │492 │820 │1640 │2459 │3279 │4099 │4919 │5739 │6558 │ │ │ │
    └─────────────────────────┴─────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴─────┘


    Valorile vegetaţiei forestiere utilizate în stabilirea preţurilor

    Tabelul nr. 2b

    
                                                                                                  - lei/ha -
    ┌───────────────────────────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │ Clasa │ Intervale de vârstă(ani) │
    │ Specia │ de ├────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
    │ │producţie│ 1-5 │ 6-10 │ 11-15 │ 16-20 │ 21-25 │ 26-30 │ > 30 │
    ├───────────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ Salcâm (p) │ I │ 1090 │ 4357 │ 6542 │ 8722 │ 10903 │ 13083 │ 15264 │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ II │ 975 │ 3898 │ 5839 │ 7582 │ 9746 │ 11695 │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ III │ 828 │ 3321 │ 4982 │ 6642 │ 7637 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ IV │ 506 │ 2035 │ 3044 │ 4070 │ 5063 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ V │ 340 │ 1361 │ 1181 │ 2721 │ │ │ │
    ├───────────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ Salcâm (l) │ I │ 840 │ 3339 │ 5041 │ 6720 │ 7542 │ 9867 │ 11763 │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ II │ 748 │ 2836 │ 4422 │ 5982 │ 7478 │ 8973 │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ III │ 618 │ 2473 │ 3710 │ 4947 │ 5538 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ IV │ 406 │ 1623 │ 2438 │ 3251 │ 4064 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ V │ 296 │ 1183 │ 1775 │ 2367 │ │ │ │
    ├───────────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ Plop a, n │ I │ 929 │ 5184 │ 7560 │ 10367 │ 12959 │ 15551 │ 18143 │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ II │ 760 │ 3907 │ 5860 │ 7598 │ 9766 │ 11720 │ 13673 │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ III │ 650 │ 3249 │ 4851 │ 7142 │ 8122 │ 9746 │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ IV │ 508 │ 2539 │ 3809 │ 5057 │ 6348 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ V │ 301 │ 1507 │ 2261 │ 3014 │ 3768 │ │ │
    ├───────────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ Plop ea │ I │ 2015 │ 10615 │ 15922 │ 21229 │ 26536 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ II │ 1667 │ 7903 │ 12500 │ 16667 │ │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ III │ 1270 │ 6348 │ 9522 │ 12696 │ │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ IV │ 848 │ 4239 │ 6358 │ 8477 │ │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ V │ 672 │ 3358 │ 5037 │ 0 │ │ │ │
    ├───────────────────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ Salcie │ I │ 1458 │ 7290 │ 10934 │ 14579 │ 13924 │ 21869 │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ II │ 1415 │ 7077 │ 9755 │ 14153 │ 17692 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ III │ 989 │ 4947 │ 7421 │ 9894 │ 12368 │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ IV │ 860 │ 4300 │ 6450 │ 8600 │ │ │ │
    │ ├─────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
    │ │ V │ 438 │ 2191 │ 3282 │ 4382 │ │ │ │
    └───────────────────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┘


    Valorile coeficientului de evaluare a şansei de instalare a vegetaţiei forestiere (R1)

    Tabelul nr. 3

    ┌──────────────┬───────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
    │ │ │ Zone fitogeografice │
    │ │Categoria terenului├───────────┬───────────────────┬───────────┤
    │ │ │silvostepă │câmpie, deal, munte│subalpin │
    ├──────────────┼───────────────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┤
    │ R1 │ normal │ 0,7 │ 1 │ 0,7 │
    │ ├───────────────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┤
    │ │ degradat │ 0,4 │ 0,8 │ 0,4 │
    └──────────────┴───────────────────┴───────────┴───────────────────┴───────────┘


    Valorile coeficientului de evaluare a riscului de asigurare a integrităţii pădurii (R2)

    Tabelul nr. 4

    ┌─────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
    │ │ Intensitatea presiunii sociale asupra pădurii │
    │ ├───────────┬─────────┬────────┬───────────┬─────────────┤
    │ │foarte mare│ mare │mijlocie│ redusă │foarte redusă│
    ├─────────────────────┼───────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
    │ R2 │ 0,5 │ 0,7 │ 0,8 │ 0,9 │ 1 │
    └─────────────────────┴───────────┴─────────┴────────┴───────────┴─────────────┘


    Indicele de reducere a valorii vegetaţiei forestiere în raport cu starea de sănătate (uscare) a arboretului (D1)

    Tabelul nr. 5

    ┌─────────────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────┐
    │ │Categoria│ Intensitatea fenomenului de uscare │
    │ │de vârstă├───────┬─────┬─────┬─────────┬────────────────┤
    │ │ │normală│slabă│medie│puternică│foarte puternică│
    ├─────────────────────┼─────────┼───────┼─────┼─────┼─────────┼────────────────┤
    │ D1 │< 1/2 TE*│ 1 │ 0,9 │0,85 │ 0,5 │ 0,3 │
    │ ├─────────┼───────┼─────┼─────┼─────────┼────────────────┤
    │ │≥ 1/2 TE │ 1 │0,85 │0,75 │ 0,65 │ 0,55 │
    └─────────────────────┴─────────┴───────┴─────┴─────┴─────────┴────────────────┘

    ------------
    * Vârsta exploatabilităţii arboretului.


    Indicele de reducere a valorii vegetaţiei forestiere în raport cu calitatea arboretului (D2)

    Tabelul nr. 6

    ┌──────────────────────────┬─────────┬─────────────────────────────────────────┐
    │ │Categoria│Clase de vătămare (% nr. arbori vătămaţi)│
    │ │de vârstă├───────┬───────┬────────┬────────┬───────┤
    │ │ │ 0-5 │ 6-15 │ 16-30 │ 31-60 │ > 60 │
    ├──────────────────────────┼─────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┤
    │ D2 │< 1/2 TE │ 1 │ 0,95 │ 0,9 │ 0,8 │ 0,7 │
    │ ├─────────┼───────┼───────┼────────┼────────┼───────┤
    │ │≥ 1/2 TE │ 1 │ 0,9 │ 0,8 │ 0,75 │ 0,65 │
    └──────────────────────────┴─────────┴───────┴───────┴────────┴────────┴───────┘



    ANEXA 3

    la metodologie
    I. Documentaţia de evaluare în vederea cumpărării a terenurilor de către administrator
    1. Înştiinţarea cu privire la intenţia de vânzare a terenului
    2. Informaţii necesare pentru evaluarea terenului conform anexei nr. 1 la metodologie şi documentaţia anexată, inclusiv studiul pedostaţional
    3. Proces-verbal al comisiei de evaluare
    4. Hotărârea comitetului director privind aprobarea oportunităţii şi preţul de cumpărare
    5. Scrisoarea de răspuns a administratorului adresată ofertantului
    6. Procesul-verbal de negociere a preţului de cumpărare a terenului
    7. Contractul de vânzare-cumpărare a terenului
    8. Alte documente care conţin informaţii utilizate în procedurile de evaluare şi cumpărare a terenului, dacă este cazul

    II. Documentaţia necesară pentru efectuarea unor schimburi cu terenuri ce aparţin fondului forestier proprietate publică a statului
    1. Memoriul justificativ elaborat de administrator
    2. Documente privind regimul de proprietate al terenului care va intră în fondul forestier proprietate publică a statului:
    a) act de proprietate intabulat în registrul de publicitate - extras de carte funciară
    b) schiţa (planul) cadastrală a terenului cu coordonatele punctelor reprezentative

    3. Documentele privind terenul ce se oferă în compensare de administrator:
    a) extras din amenajamentul silvic
    b) schiţa cadastrală + coordonatele punctelor reprezentative

    4. Fişa cuprinzând informaţii necesare în vederea evaluării terenului ce va fi inclus în fondul forestier proprietate publică a statului
    5. Fişa cuprinzând informaţii necesare în vederea evaluării terenului ce va fi scos din fondul forestier proprietate publică a statului
    6. Studiul pedostaţional pentru terenul ce urmează să fie inclus în fondul forestier proprietate publică a statului
    7. Fişa de calcul al echivalenţei terenurilor care fac obiectul schimbului
    8. Procesul-verbal al şedinţei comisiei de evaluare
    9. Adresa de înaintare către conducerea administratorului a propunerii de schimb
    10. Procesul-verbal de echivalenţă încheiat între administratorul fondului forestier proprietate publică a statului şi proprietarul terenului care va intră în fondul forestier proprietate publică a statului, semnat de ambii reprezentanţi
    11. Avizul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva privind efectuarea schimbului
    12. Avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânătoare în a cărui rază este amplasat terenul forestier proprietate publică a statului care face obiectul schimbului
    13. Ordinul conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură de aprobare a schimbului
    14. Procesele-verbale de predare-preluare a terenurilor care au făcut obiectul schimbului

    III. Documentaţia necesară pentru efectuarea unei donaţii pentru un teren ce urmează să între în fondul forestier proprietate publică a statului
    1. Memoriul de fundamentare a deciziei de acceptare a ofertei de donaţie
    2. Oferta, în formă autentică, de donaţie a proprietarului terenului
    3. Documente privind regimul de proprietate al terenului ce face obiectul donaţiei
    4. Fişa cuprinzând informaţiile necesare pentru terenul ce face obiectul donaţiei şi urmează să între în proprietatea publică a statului
    5. Procesul-verbal al şedinţei comisiei de evaluare
    6. Adresa de înaintare a documentaţiei către administrator
    7. Avizul Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva privind acceptarea donaţiei
    8. Avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânătoare în a cărui rază este amplasat terenul care face obiectul donaţiei
    9. Ordinul conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură de aprobare a donaţiei
    10. Procesele-verbale de predare-preluare a terenului care a făcut obiectul donaţiei.


    ANEXA 4

    la metodologie
    FIŞA
    cuprinzând informaţiile necesare evaluării
    1. Elemente privind identificarea proprietarului:
    Persoană fizică Persoană juridică
    Numele .................. Denumirea/Numele .........
    Prenumele ............... codul fiscal .............
    Domiciliul .............. Adresa sediului central ......
    Actul de identitate ...... Certificatul de înmatriculare/
    CNP ................. înregistrare nr. ...........
    Reprezentată prin ...........

    2. Elemente privind atestarea proprietăţii:
    Documente......................................
    Sarcini........................................
    Documentele nominalizate sunt prezentate în copii. Acestea atestă faptul că terenul se află în proprietatea ofertantului şi nu este grevat de sarcini care să împiedice trecerea sa în proprietatea publică a statului.

    3. Elemente privind amplasarea şi identificarea terenului:
    Judeţul .......................................
    Comuna ........................................
    Satul .........................................
    Amplasamentul cadastral general:
    Parcela .......................................
    Tarlaua .......................................
    Amplasamentul cadastral forestier .............
    Ocolul silvic .................................
    UP ............................................
    Parcela/Subparcela ............................
    Se află la ........... km de fondul forestier proprietate publică a statului.
    Pentru localizarea amplasamentului se anexează următoarele documente grafice:
    - schiţa de ansamblu, cu încadrarea în zonă a terenului;
    – copie (vizată de oficiul de cadastru, geodezie şi cartografie judeţean) de pe planul cadastral, în care sunt marcate limitele terenului;
    – copie de pe harta amenajistică în care este marcat terenul forestier, vizată de ocolul silvic în a cărui rază teritorială se află terenul.


    4. Elemente privind mărimea suprafeţei terenului:
    Mărimea suprafeţei terenului este de ..... ha şi a fost stabilită (se anulează ce nu corespunde):
    - prin măsurători directe, efectuate în concordanţă cu normele cadastrale în vigoare de către............;
    – pe baza informaţiilor cadastrale utilizate la intabularea în cadastrul imobiliar, realizată la data de......... .


    5. Destinaţia actuală ..................
    6. Folosinţa actuală (conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general/forestier, arabil, fâneaţă, păşune, pădure etc.).............................
    7. Caracteristici ale terenului:
    - bonitate (tip sol, tip staţiune)..............;
    – înclinare................;
    – afectat de următoarele fenomene negative (eroziune, alunecare, înmlăştinare etc.)........... .

    8. Alte informaţii:
    - rol funcţional (protecţie, producţie).............;
    – grad de risc (privind asigurarea pazei)...........;
    – şanse de instalare a vegetaţiei forestiere (pentru terenuri cu altă destinaţie decât cea forestieră).........;
    – accesibilitate (distanţa faţă de cea mai apropiată cale de acces).......... .

    9. Caracteristici ale vegetaţiei forestiere*):

    
    ┌────────┬─────────┬───────────┬──────┬────────────┬──────┬─────────┬───────────┬───────────┬─────────┐
    │Unitatea│Suprafaţa│Consistenţa│Specia│Participarea│Vârsta│ Clasa │Provenienţa│Vitalitatea│Calitatea│
    │omogenă │ │ │ │ │ │ de │ │ │arborilor│
    │ │ │ │ │ │ │producţie│ │ │arborilor│
    ├────────┴─────────┴───────────┼──────┼────────────┼──────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ ├──────┼────────────┼──────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ ├──────┼────────────┼──────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │ ├──────┼────────────┼──────┼─────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
    │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └──────────────────────────────┴──────┴────────────┴──────┴─────────┴───────────┴───────────┴─────────┘


    9.1. Starea de sănătate a arboretelor ..............
    9.2. Calitatea arboretului .................

    Întocmit Verificat
    ................ .....................
    (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
    Semnătura ....... Semnătura .........
    Data ............ Data ..............
    ------------

──────────
*) În situaţia în care vegetaţia de pe teren prezintă diferenţieri dimensionale, caracteristicile se vor prezenta pe unităţi omogene ale vegetaţiei identificate pe terenul analizat, apreciindu-se mărimea suprafeţei respective.
    ------------
──────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016