Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 12 martie 2019  pentru organizarea taberelor sociale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIE din 12 martie 2019 pentru organizarea taberelor sociale

EMITENT: Ministerul Tineretului şi Sportului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 221 bis din 21 martie 2019
──────────

        Aprobată prin Ordinul nr. 462/2019 publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 221 din 21 martie 2019.
──────────
    CAP. I

    ART. 1
        Cadrul legal pentru organizarea taberelor sociale este reprezentat de:
    1. Legea bugetului de stat pe anul în curs;
    2. Legea nr. 350/2006, Legea Tinerilor;
    3. Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare;
    4. Hotărârea Guvernului nr. 259/2006 privind aprobarea Normelor de cheltuieli pentru realizarea programelor MTS în domeniul activităţii de tineret, modificată de Hotărârea Guvernului nr. 651/2009;
    5. Hotărârea Guvernului nr. 264/2003 privind stabilirea acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plăţi în avans din fonduri publice, modificată de Hotărârea Guvernului nr. 621/2018;
    6. Hotărârea Guvernului nr. 24/2015 pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015-2020;
    7. Legea nr. 272/2004, republicată, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, modificată prin Legea nr. 52/2016;
    8. Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).


    CAP. II
    Organizarea taberelor sociale
    ART. 2
    (1) Ministerul Tineretului şi Sportului, denumit în continuare MTS, prin direcţiile judeţene pentru sport şi tineret/Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, denumite în continuare DJST/DSTMB, organizează tabere sociale pentru elevi pe perioada vacanţei de vară, dar şi când situaţia o impune, pentru copii şi tineri proveniţi din familii aflate în situaţie de risc major de integrare socială, generată de dezastre naturale (afectate de calamităţi naturale precum inundaţii, viituri, cutremure, incendii şi alte catastrofe naturale).
    (2) Beneficiarii taberelor sociale vor fi în procent de 50% elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, şi în procent de 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii nr. 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, modificată prin Legea nr. 52/2016;
    (3) În cazul în care nu se completează procentul de 50% al unei categorii, locurile disponibile se pot realoca la cealaltă categorie.

    ART. 3
        În funcţie de numărul de elevi din fiecare judeţ menţionaţi la art. 2 alin. (2), MTS va aloca fonduri DJST/DSTMB, pentru desfăşurarea taberelor sociale.

    ART. 4
        MTS va comunica DJST/DSTMB locurile şi bugetele aprobate pentru taberele sociale. Acestea din urmă vor transmite inspectoratelor şcolare, şcolilor şi Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, faptul că organizează tabere sociale şi numărul de locuri aprobat pe judeţ, respectiv pe Municipiul Bucureşti.

    ART. 5
    (1) Şcolile centralizează dosarele de participare pentru elevii proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie şi le trimit spre avizare la inspectoratele şcolare. Pentru completarea dosarelor, şcolile pot cere acte doveditoare referitoare la anchetele sociale, de la primăriile de care aparţin elevii. Inspectoratele şcolare le avizează, în limita locurilor disponibile şi le transmit DJST/DSTMB.
    (2) Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului centralizează dosarele de participare pentru elevii care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii nr. 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, le avizează, în limita locurilor disponibile şi le transmit DJST/DSTMB.
    (3) Dosarele conţin:
    a) cerere tip - conform Anexei nr. 1;
    b) documentele care atestă faptul că elevul provine din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie (hotărârea Comisiei pentru Protecţia Copilului sau sentinţa judecătorească prin care s-a instituit măsura de protecţie specială);
    c) adeverinţa care atestă calitatea de elev în învăţământul de stat şi media la învăţătură din ultimul an şcolar. Pentru participarea la tabăra socială este obligatorie media 10 la purtare sau calificativul "foarte bine";
    d) acord privind acceptul prelucrării datelor cu caracter personal dat de părintele participantului minor la tabăra socială conform Anexei nr. 6 sau de către participant dacă este major (18 ani) şi de către însoţitor, cadru didactic, animator, formator. - conform Anexei nr. 7.


    ART. 6
        DJST/DSTMB vor centraliza aceste date, vor verifica documentaţiile ataşate şi vor aproba desfăşurarea taberelor în limita locurilor disponibile şi a bugetului alocat.

    ART. 7
        În situaţia în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectaţi având la bază următoarele criterii: mediile generale din ultimul an şcolar încheiat, performanţele sportive şi performanţele artistice.

    ART. 8
        Locaţiile în care se vor desfăşura taberele sociale vor fi centrele de agrement/bazele turistice aflate în administrarea MTS prin DJST/DSTMB. Cazarea se va face în mod obligatoriu în camere cu maximum 6 locuri.

    ART. 9
        În cazul în care vor exista mai multe solicitări într-o anumită zonă a ţării, iar numărul de locuri disponibile în tabere este insuficient, DJST/DSTMB au posibilitatea să trimită elevii în centrele de agrement/bazele turistice din alte zone care au locuri disponibile, cu informarea prealabilă a elevilor asupra acestei situaţii.

    ART. 10
        Preţul unei tabere sociale pe zi/persoană trebuie să respecte preţul din oferta DJST/DSTMB prestatoare de servicii. În funcţie de preţul găsit şi de oferta mai avantajoasă economic, DJST/DSTMB pot suplimenta numărul de locuri în limitele aceluiaşi buget.

    ART. 11
        Trimiterile şi rezervările se fac direct de către DJST/DSTMB, fără intermediari.

    ART. 12
     DJST/DSTMB care trimit beneficiari în taberele sociale vor încheia un contract cu DJST/DSTMB în ale căror centre de agrement/baze turistice se vor desfăşura taberele sociale şi au obligaţia ca în termen de 72 de ore de la contractare, să transmită Direcţiei Activităţi pentru Studenţi şi Tabere, denumită în continuare DAST, centralizarea referitoare la numărul de elevi care vor beneficia de tabără socială, conform Anexei nr. 2.

    ART. 13
        Pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii afectate de calamităţi naturale, DJST/DSTMB asigură servicii de cazare şi masă, pentru o perioadă de 7 zile, în centrele de agrement/bazele turistice, în limita locurilor disponibile şi a bugetului alocat, la solicitarea MTS.

    ART. 14
        Instituţia Prefectului din zonele afectate de calamităţi va trimite solicitările centralizate privind numărul şi datele de identificare ale participanţilor către DJST/DSTMB însoţite de consimţământul scris al părinţilor în cazul minorilor.

    ART. 15
        Repartizarea în tabere se va face ţinând cont de distanţa cea mai apropiată faţă de localitatea de provenienţă a participanţilor.

    ART. 16
        Însoţirea şi supravegherea copiilor şi tinerilor în tabere se realizează de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene şi a unităţilor şcolare de unde provin participanţii.

    ART. 17
        Contravaloarea serviciilor de cazare şi masă pentru însoţitori este asigurată de către DJST/DSTMB.

    ART. 18
        DJST/DSTMB va asigura toate condiţiile corespunzătoare privind igiena alimentară, igiena locurilor de cazare şi va asigura gratuit servicii de asistenţă sanitară permanentă, pază permanentă, acces la bazele sportive.

    ART. 19
        Între DJST/DSTMB şi consiliile judeţene se vor încheia protocoale privind modul prin care participanţii vor fi transportaţi tur-retur de la localităţile de provenienţă la locaţiile unde vor fi repartizaţi.

    CAP. III
    Decontarea taberelor sociale
    ART. 20
     DJST/DSTMB vor trimite la DAST, până la data de 7 a lunii, pentru luna următoare, solicitări cu sumele necesare, pentru fiecare serie şi numărul de locuri, conform Anexei nr. 3. În baza solicitărilor, DAST va întocmi un centralizator referitor la sumele necesare pentru a fi alocate, pe care îl va înainta Direcţiei Economică şi Resurse Umane, până la data de 10 a lunii.

    ART. 21
        Direcţia Economică şi Resurse Umane va vira sumele aferente cheltuielilor de transport, cazare şi masă, conform solicitărilor. Se va deconta transportul conform Hotărârii Guvernului nr. 259/2006 privind aprobarea Normelor de cheltuieli pentru realizarea programelor Autorităţii Naţionale pentru Tineret în domeniul activităţii de tineret, modificată de Hotărârea Guvernului nr. 651/2009, atât pentru elevii beneficiari, cât şi pentru cadrele didactice însoţitoare.

    ART. 22
     La sfârşitul fiecărei serii de tabără, DJST/DSTMB vor transmite, în termen de 15 zile calendaristice, la DAST, un raport al taberei, conform Anexei nr. 4 şi următoarele documente scanate pe cd/stick (cu menţiunea conform cu originalul):
    a) Tabele nominale cu participanţii, conform Anexei nr. 5;
    b) Copii ale facturilor aferente tabere, după caz;
    c) Copii ale contractelor/rezervărilor între DJST/DSTMB;
    d) Alte documente justificative care stau la baza emiterii facturilor;
    e) Evaluarea activităţilor desfăşurate de participanţi în baza raportului de activitate întocmit de cadrul didactic însoţitor.
    f) Declaraţia pe proprie răspundere a directorului executiv din cadrul DJST/DSTMB, privind veridicitatea informaţiilor prezentate în raportul de tabără şi a documentelor anexate precum şi folosirea sumei decontate exclusiv pentru desfăşurarea taberei cu respectarea actelor normative în vigoare, conform Anexei nr. 8.


    ART. 23
        Toate documentele aferente desfăşurării taberelor sociale, în original, vor fi păstrate la sediul DJST/DSTMB care realizează trimiteri, iar la solicitarea MTS vor fi prezentate pentru verificare.

    ART. 24
    (1) MTS va aloca fondurile necesare organizării şi desfăşurării de tabere sociale către DJST/DSTMB care realizează trimiterile.
    (2) în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care sumele alocate au intrat în contul DJST/DSTMB, acestea au obligaţia de a le vira prestatorilor de servicii (DJST/DSTMB care primesc elevii sociali şi prestatorilor de servicii de transport), în vederea stingerii datoriilor.

    ART. 25
        Pentru taberele destinate copiilor şi tinerilor proveniţi din familii afectate de calamităţi, cheltuielile sunt suportate din bugetul DJST/DSTMB. În situaţia în care nu sunt prevăzute fonduri, DJST/DSTMB vor solicita MTS suplimentarea bugetului cu sumele aferente necesare.

    ART. 26
        Finanţarea şi decontarea acestor tabere respectă prevederile Hotărârii Guvernului nr. 259/2006 privind aprobarea Normelor de cheltuieli pentru realizarea programelor Autorităţii Naţionale pentru Tineret în domeniul activităţii de tineret, modificată de Hotărârea Guvernului 651/2009.

    ART. 27
        DJST/DSTMB care administrează centrele de agrement/bazele turistice în cadrul cărora se desfăşoară tabere sociale, vor avea obligaţia să asigure o gratuitate destinată unui cadru didactic însoţitor pentru un grup de 10 beneficiari ai taberelor sociale. De asemenea, va beneficia de gratuitate copilul minor al cadrului didactic.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale
    ART. 28
        Şcolile şi inspectoratele şcolare judeţene care au participanţi în taberele sociale îşi asumă întreaga responsabilitate cu privire la întocmirea dosarelor beneficiarilor, avizarea acestora şi transmiterea lor către DJST/DSTMB.

    ART. 29
        Direcţiile de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care au participanţi în taberele sociale, îşi asumă întreaga responsabilitate cu privire la întocmirea dosarelor beneficiarilor, avizarea acestora şi transmiterea lor către DJST/DSTMB.

    ART. 30
        Participarea altor persoane decât elevii beneficiari de drept şi cadrele didactice însoţitoare de grup (1 la 10) este strict interzisă. Întreaga responsabilitate revine DJST/DSTMB în situaţia în care acestea nu respectă listele de participanţi avizate de instituţiile abilitate prevăzute la art. 5 alin. (1) şi (2).

    ART. 31
        Desfăşurarea taberelor sociale în alte locaţii au alte spaţii decât cele prevăzute la Capitolul II, art. 8, este strict interzisă, determinând neplata contravalorii serviciilor de cazare şi masă.

    ART. 32
        MTS poate solicita suplimentar documente, în termen de 60 de zile de la finalizarea taberelor, iar DJST/DSTMB au obligaţia de a transmite toaie documentele solicitate, pentru verificarea stadiului organizării şi desfăşurării taberelor sociale. În cazul în care nu sunt transmise documentele solicitate, sau acestea nu sunt conforme, fapta poate fi considerată abatere, iar Directorul Executiv va răspunde disciplinar pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condiţiile legii.

    ART. 33
        DJST/DSTMB îşi asumă întreaga responsabilitate în ceea ce priveşte organizarea, desfăşurarea şi decontarea taberelor sociale.

    ART. 34
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1





    la metodologie
                                   Domnule Director,
        Subsemnatul(a), ............................, domiciliat(ă) în localitatea .................., str. ................... nr. ... judeţul ................., posesor ai B.I./C.I. seria ....., nr. ......, tel/email .................................... în calitate de părinte/tutore/reprezentant legal/însoţitor al ..............................., vă rog să aprobaţi pentru acesta, un loc, într-o tabără socială, în perioada vacanţei şcolare de vară.
        Menţionez că ......................... frecventează cursurile unităţii de învăţământ ..................... din localitatea ..........................., clasa ........... a avut media generală/calificativul ........ şi la purtare media/calificativul ........... în ultimul an şcolar.

┌───────────────┬──────────────────────┐
│Data, │Semnătura, │
│.............. │.................... │
└───────────────┴──────────────────────┘


    ANEXA 2





    la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        Contractări/rezervări:

┌────┬──────┬─────────┬────────┬────────────┬────┐
│ │ │Centrul │ │ │ │
│Nr. │Nr. │de │ │Nr. şi data │ │
│crt.│copii/│agrement/│Perioada│contractului│Suma│
│ │tineri│baza │ │ │ │
│ │ │turistică│ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼────────┼────────────┼────┤
├────┼──────┼─────────┼────────┼────────────┼────┤
└────┴──────┴─────────┴────────┴────────────┴────┘

                                   DIRECTOR EXECUTIV
                                   .................

    ANEXA 3





    la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        Solicitări sume necesare desfăşurării taberelor sociale
        Vă rugăm să ne alocaţi suma de .......... lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare, masă şi transport, pentru tabăra socială care se va desfăşura în perioada ..........................

┌────┬──────┬─────────┬────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │Centrul │ │ │ │
│Nr. │Nr. │de │ │Contravaloare│Contravaloare│
│crt.│copii/│agrement/│Perioada│cazare şi │transport │
│ │tineri│baza │ │masă │ │
│ │ │turistică│ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼────────┼─────────────┼─────────────┤
└────┴──────┴─────────┴────────┴─────────────┴─────────────┘

        TOTAL NECESAR: .......... lei.
                                   DIRECTOR EXECUTIV,
                                   .................

    ANEXA 4





    la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
                                   RAPORTUL DE TABĂRĂ
        În perioada ......................, un număr de ..... copii/tineri şi ..... însoţitori, au participat la tabăra (menţionaţi centrul de agrement/baza turistică) ......................................, localitatea ...................... Judeţul ..................
        Participanţii provin de la unitatea de învăţământ/centru de tip rezidenţial
        Transportul a fost efectuat cu auto/microbuz/tren/autocar/naval) ....................................
        Contravaloarea transportului per persoană este ........ lei, iar pentru întregul grup este de .......... lei, dovedită prin următoarele documente (se enumeră documentele aferente transportului, inclusiv contract de prestări servicii, dacă există) ...........................................
        Contravaloarea serviciilor de cazare şi masă per persoană este de ..... lei, iar pentru întregul grup este de .......... lei, dovedită prin documentele prevăzute la art. 22.
        Contravaloarea totală a serviciilor de cazare, masă şi transport pentru întregul grup, este în cuantum de .......... lei.
        Menţionăm că au existat/nu au existat probleme, în desfăşurarea taberei.
        Descriere: activităţi desfăşurate ................................................................................
                                   DIRECTOR EXECUTIV,
                                   .................

    ANEXA 5





    la metodologie
        Antet DJST/DSTMB

    Tabel Participanţi

┌────┬───────┬───────────────┬─────────┐
│Nr. │Nume/ │Unitatea de │ │
│crt.│prenume│învăţământ/ │Semnătura│
│ │ │centru │ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┤
├────┼───────┼───────────────┼─────────┤
└────┴───────┴───────────────┴─────────┘

                                   DIRECTOR EXECUTIV,
                                   .................

    Tabel Centralizator Participanţi

┌────┬───────┬──────────┬───────────┬──────────┬─────────┐
│ │ │Unitatea │ │Seria şi │ │
│Nr. │Nume/ │de │ │nr. │ │
│crt.│prenume│învăţământ│Localitatea│actului de│Semnătura│
│ │ │/ │ │identitate│ │
│ │ │centru │ │ │ │
├────┼───────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
├────┼───────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────┤
└────┴───────┴──────────┴───────────┴──────────┴─────────┘

    Declar sub răspundere penală că datele centralizate sunt conforme cu declaraţiile participanţilor la tabără, completate, de fiecare însoţitor în parte, conform modelului din Anexa nr. 6 sau Anexa nr. 7 la metodologie.
                   Semnătura responsabilului de tabără al DJST/DSTMB

    Tabel însoţitori

┌────┬───────┬───────────────┬─────────┐
│Nr. │Nume/ │Unitatea de │ │
│crt.│prenume│învăţământ/ │Semnătura│
│ │ │centru │ │
├────┼───────┼───────────────┼─────────┤
├────┼───────┼───────────────┼─────────┤
└────┴───────┴───────────────┴─────────┘

                                   DIRECTOR EXECUTIV,
                                   .................

    Tabel Centralizator însoţitori

┌────┬───────┬──────────┬───────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ │Unitatea │ │ │Seria şi │ │
│Nr. │Nume/ │de │ │Telefon│nr. │ │
│crt.│prenume│învăţământ│Localitatea│/e-mail│actului de│Semnătura│
│ │ │/ │ │ │identitate│ │
│ │ │centru │ │ │ │ │
├────┼───────┼──────────┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┤
├────┼───────┼──────────┼───────────┼───────┼──────────┼─────────┤
└────┴───────┴──────────┴───────────┴───────┴──────────┴─────────┘

    Declar sub răspundere penală că datele centralizate sunt conforme cu declaraţiile însoţitorilor la tabără, completate, de fiecare participant în parte, conform modelului din Anexa nr. 7 la metodologie.
                   Semnătura responsabilului de tabără al DJST/DSTMB

    ANEXA 6





    la metodologie
                               DECLARAŢIE DE CONSIMŢĂMÂNT
                    PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
        Subsemnatul/a (nume şi prenume) ..........................., domiciliat/ă în oraşul/localitatea ................, judeţul ..............., legitimat/ă cu CI seria ... nr. .........., e-mail ..........................., telefon ................, părinte/reprezentant legal al (nume şi prenume) ...................., participant la tabăra din perioada ..........................., de la ........................... domiciliat/ă în ..........................., născut/ă la data de ................., identificat/ă prin CNP ...................., legitimat cu CI seria ... nr. .........., e-mail ..........................., telefon ............, declar prin prezenta:
    1. Că sunt de acord ca datele mele personale să fie prelucrate şi utilizate de către MTS/DJST/DSTMB pentru participarea mea la tabăra şi decontarea cheltuielilor aferente.
    2. Că sunt de acord să fiu contactat prin email sau telefon de către organizatorii taberei, doar în situaţii strict legate de tabără.
    3. Că sunt de acord să fiu fotografiat în timpul taberei şi că aceste materiale să fie utilizate pentru decontarea taberei, fără a afecta însă imaginea mea personală sau instituţională (cu excepţia cazurilor justificate în care voi solicita expres să nu apar în aceste materiale).
    4. Că am fost informat despre drepturile pe care le am în calitate de persoană vizată de prelucrare a datelor cu caracter personal le deţin - dreptul la informare, dreptul la acces la date, dreptul la portabilitate a datelor, dreptul la opoziţie, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere a datelor, dreptul la restricţionare a prelucrării, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, dreptul de a retrage consimţământul.

        Mi s-a adus la cunoştinţă despre faptul că refuzul meu de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate de către ............ pentru decontarea taberei la MTS/DJST/DSTMB, determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice.
        Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări (schimbare domiciliu, statut civil, etc.) mă oblig să informez în scris, în timp util.
        Consimţământul în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, precum şi furnizarea datelor menţionate mai jos sunt voluntare.
        Acest consimţământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către MTS/DJST/DSTMB. Notificarea de revocare a consimţământului poate fi realizată prin e-mail, la adresa: ...........................................
        Datele personale colectate direct în vedere desfăşurării taberei vor fi păstrate pentru verificări atâta timp cât prevede legislaţia în vigoare cu privire la decontarea taberei.
        Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că revocarea consimţământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimţământului (notificarea nu are impact retroactiv). În cazul în care consimţământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.

┌─────┬────────────────────────────────┐
│Data:│Semnătură părinte/reprezentant │
│ │legal: │
└─────┴────────────────────────────────┘

        *) Dacă participantul are vârsta sub de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului".

    ANEXA 7





    la metodologie
                               DECLARAŢIE DE CONSIMŢĂMÂNT
                    PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
        Subsemnatul/a (nume şi prenume) ......................, participant/ă/ însoţitor/cadru didactic/animator/formator la tabăra din perioada ................., de la .................., domiciliat/ă în .................... născut/ă la data de ..................., identificat/ă prin CNP ..................., legitimat cu CI seria .... nr. ......., e-mail ......................... telefon ..................., declar prin prezenta:
    1. Că sunt de acord ca datele mele personale să fie prelucrate şi utilizate de către MTS/DJST/DSTMB pentru participare mea la tabăra şi decontarea cheltuielilor aferente.
    2. Că sunt de acord să fiu contactat prin email sau telefon de către organizatorii taberei, doar în situaţii strict legate de tabără.
    3. Că sunt de acord să fiu fotografiat în timpul taberei şi că aceste materiale să fie utilizate pentru decontarea taberei, fără a afecta însă imaginea mea personală sau instituţională (cu excepţia cazurilor justificate în care voi solicita expres să nu apar în aceste materiale).
    4. Că am fost informat despre drepturile pe care le am în calitate de persoană vizată de prelucrare a datelor cu caracter personal le deţin - dreptul la informare, dreptul la acces la date, dreptul la portabilitate a datelor, dreptul la opoziţie, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere a datelor, dreptul la restricţionare a prelucrării, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, dreptul de a retrage consimţământul.

        Mi s-a adus la cunoştinţă despre faptul că refuzul meu de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate de către .................. pentru decontarea taberei la MTS/DJST/DSTMB, determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice.
        Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări (schimbare domiciliu, statut civil, etc.) mă oblig să informez în scris, în timp util.
        Consimţământul în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, precum şi furnizarea datelor menţionate mai jos sunt voluntare.
        Acest consimţământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către MTS/DJST/DSTMB. Notificarea de revocare a consimţământului poate fi realizată prin e-mail, la adresa: .............................
        Datele personale colectate direct în vedere desfăşurării taberei vor fi păstrate pentru verificări atâta timp cât prevede legislaţia în vigoare cu privire la decontarea taberei.
        Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că revocarea consimţământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimţământului (notificarea nu are impact retroactiv). În cazul în care consimţământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.

┌───────┬──────────────────────────────┐
│Data: │Semnătură participant: │
└───────┴──────────────────────────────┘


    ANEXA 8





    la metodologie
                            DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE
        Subsemnatul ............................ angajat la ......................... având funcţia de director executiv în cadrul DJST/DSTMB ..................... posesor al CI seria ...., nr. ..........., declar pe propria răspundere, având în vedere prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, că atât informaţiile prezentate în Raportul de tabără, cât şi documentele anexate sunt conforme cu realitatea, iar suma decontată a fost folosită exclusiv pentru desfăşurarea taberei, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.
        Semnătura/ştampila ....................
        Data ....................

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016