Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 12 aprilie 1993  privind angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 12 aprilie 1993 privind angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 90 din 12 mai 1993

CAP. 1
Dispozitii generale

ART. 1
Angajarea, transferarea si detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare, precum si ocuparea functiei de medic sef de sectie, sef de laborator si farmacist sef, se pot face numai pe posturi normate, vacante sau temporar vacante, potrivit legii si prezentelor norme.
ART. 2
(1) Posturile vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti din unitatile sanitare se ocupa numai prin concurs, potrivit dispozitiilor legale si prezentelor norme.
(2) Unitatile sanitare au obligatia de a publica posturile vacante. In cazul in care posturile publicate ramin libere in urma concursurilor organizate, acestea vor putea fi ocupate temporar, pe o perioada de maximum 6 luni, timp dupa care postul respectiv se va scoate din nou la concurs.
(3) Medicii, farmacistii, biologii, biochimistii si chimistii, cetateni straini sau fara cetatenie, cu domiciliul in Romania, pot fi angajati in unitati sanitare publice, fara concurs, pe posturi temporar vacante, incheindu-se contracte de munca pe durata determinata, cu avizul Ministerului Sanatatii.
(4) Angajarea acestora se face cu respectarea conditiilor prevazute in Statutul medicului in Romania, aprobat prin <>Hotarirea Guvernului nr. 220/1992 .
(5) Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor mentionati la art. 1, la regii autonome, societati comerciale si la alte persoane juridice se face avind in vedere criteriile de angajare si promovare pe baza de competenta, stabilite prin statutul mentionat, conform prezentului ordin.
ART. 3
Prevederile din prezenta metodologie se aplica medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, mentionati la art. 1, din toate unitatile sanitare, indiferent de subordonare.

CAP. 2
Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare

Sectiunea 1
Incadrarea absolventilor

A. Incadrarea absolventilor facultatilor de medicina si farmacie

ART. 4
Absolventii facultatilor de medicina si farmacie sint obligati sa efectueze un stagiu de 1 an, potrivit normelor legale. Stagiul se poate efectua si prin internat, cu o durata de 2 ani, posturile ocupindu-se numai prin concurs. Absolventii care nu au intrat in stagiu de internat se repartizeaza pe posturi de stagiari pentru o durata de 1 an.
ART. 5
Posturile in care se incadreaza absolventii facultatilor de medicina si farmacie se stabilesc anual de Ministerul Sanatatii.
ART. 6
Absolventii facultatilor de medicina si farmacie se vor prezenta la posturile unde au fost repartizati ca stagiari, in vederea efectuarii pregatirii stabilite de prevederile legale.
Pregatirea practica incepe cu data stabilita prin repartitia absolventului.
ART. 7
Unitatile sanitare incheie contracte individuale de munca cu absolventii, pe perioada stagiului sau a internatului.
Contractele incheiate asigura, potrivit legii, aceleasi drepturi si obligatii ca si contractele de munca cu durata nedeterminata.
ART. 8
Pregatirea practica a absolventilor institutiilor de invatamint superior medical si farmaceutic se va efectua in unitatile sanitare la care au fost repartizati, dupa care acestia se pot prezenta la concursurile de secundariat organizate de Ministerul Sanatatii pentru dobindirea unei specialitati medicale sau farmaceutice ori, dupa caz, se pot angaja prin concurs la unitati sanitare, de invatamint si cercetare stiintifica medicala si farmaceutica, la regii autonome, societati comerciale ori alte persoane juridice, sau pot desfasura activitate medicala sau farmaceutica in sistem privat.

B. Incadrarea absolventilor facultatilor de biologie, biochimie si chimie

ART. 9
Incadrarea absolventilor facultatilor de biologie, biochimie si chimie in unitatile sanitare se face prin concurs, conform prezentei metodologii.

Sectiunea a 2-a
Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitatile sanitare, dupa incetarea raporturilor de munca

ART. 10
Dupa incetarea raporturilor de munca, angajarea in unitati sanitare a medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se poate face numai prin concurs, in specialitatea confirmata prin ordinul ministrului sanatatii, dupa caz, in profilul diplomei.
ART. 11
Angajarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, pensionari de invaliditate, care isi redobindesc capacitatea de munca si sint depensionati, se face fara examen sau concurs, in unitatea in care au functionat anterior pensionarii, conform prevederilor legale, sau in alta unitate sanitara unde exista un post echivalent vacant.
ART. 12
(1) Femeile care au copii in virsta de pina la 6 ani pot ocupa posturi cu 1/2 norma in unitatile sanitare, in conditiile stabilite de lege, fara examen sau concurs, pe posturi vacante sau temporar vacante.
(2) In cazul in care femeile cu copii in virsta de pina la 6 ani, precum si femeile care au incetat raporturile de munca pentru cresterea copiilor pina la virsta de 7 ani, se incadreaza pe posturi vacante cu 1/2 norma, angajarea se face fara examen sau concurs, in localitatile unde au interese familiale.
ART. 13
(1) Medicii si farmacistii care nu au exercitat profesia mai mult de 5 ani consecutiv in specialitatea dobindita, potrivit legii, vor fi supusi unui examen de verificare a cunostintelor dupa efectuarea unui stagiu de pregatire, in scopul redobindirii dreptului de exercitare a profesiei.
(2) In aceasta situatie contractul individual de munca se incheie pe durata determinata.
(3) Pentru specialitatile cu profil chirurgical si pentru stomatologie, durata stagiului de pregatire este de 12 luni, iar pentru celelalte specialitati - inclusiv medicina generala si farmacie - este de 6 luni.
(4) In aceste cazuri, incadrarea se face cu aprobarea Ministerului Sanatatii, la propunerea directiilor sanitare si a ministerelor cu retea sanitara proprie, in specialitatea, functia si gradul profesional avute la data intreruperii exercitarii profesiei.
(5) La terminarea stagiului de pregatire, medicii si farmacistii sustin un examen de verificare a cunostintelor profesionale in fata unei comisii instituite de Ministerul Sanatatii. Promovarea acestui examen da dreptul personalului sanitar sa exercite profesia in specialitatea respectiva.
(6) In caz de nepromovare a examenului, personalul sanitar aflat in aceasta situatie poate repeta stagiul de pregatire cu aprobarea Ministerului Sanatatii. Daca si de aceasta data nu se promoveaza examenul, Ministerul Sanatatii hotaraste cu privire la exercitarea practicii medicale si farmaceutice, care nu va fi in nici un caz superioara sau echivalenta cu cea anterioara.
ART. 14
Medicii si farmacistii care redobindesc dreptul de exercitare a profesiei pot fi incadrati in unitati sanitare, cu contracte de munca pe durata nedeterminata, cu respectarea dispozitiilor legale si a prezentului ordin.
ART. 15
(1) Prevederile art. 13 nu se aplica medicilor si farmacistilor care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, consilii locale, ministere si alte organe ale administratiei publice, precum si in alte unitati bugetare, si care au dreptul, potrivit reglementarilor in vigoare, sa desfasoare activitate profesionala in unitati sanitare, conform specialitatii si gradului dobindit.
(2) Pentru acest personal se rezerva un post in specialitate, in reteaua sanitara publica.
(3) La incetarea mandatului in organele legislative sau a contractului de munca in organele administratiei publice, medicii si farmacistii vor fi trecuti pe posturile rezervate in unitatile sanitare publice.
(4) Perioada lucrata in functii eligibile sau in administratia publica constituie, potrivit legii, vechime in munca sanitara si in specialitate.
ART. 16
Conditiile de echivalare a studiilor, stagiului si vechimii in specialitate se stabilesc de Ministerul Sanatatii.
ART. 17
Echivalarea diplomelor obtinute de medici si farmacisti in strainatate se face in conditiile stabilite de lege.

Sectiunea a 3-a
Ocuparea functiei de medic sef de sectie, sef de laborator si de farmacist sef

ART. 18
Functia de medic sef de sectie, sef de laborator si farmacist sef se ocupa pe baza de concurs, organizat de Ministerul Sanatatii, conform prevederilor prezentului ordin.
ART. 19
La concursurile pentru ocuparea functiei de medic sef de sectie si sef de laborator se pot prezenta medici primari incadrati si confirmati in specialitatile respective. Pentru functia de farmacist sef pot concura farmacistii specialisti.
ART. 20
Concursul se desfasoara de doua ori pe an, in lunile aprilie si noiembrie, la nivelul directiilor sanitare din centre universitare medicale stabilite de Ministerul Sanatatii.
ART. 21
Acordarea de delegatie pentru functia de medic sef de sectie, sef de laborator si farmacist sef se va face in conditiile prevazute de lege si numai pentru perioada cuprinsa intre data vacantarii postului si data finalizarii concursului, dar nu mai mult de 6 luni, cu posibilitatea de reinnoire a delegatiei.
ART. 22
Medicul sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef promovat intr-o alta functie de conducere aceeasi unitate sanitara poate exercita si functia de sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef.
ART. 23
(1) Pentru medicii sefi de sectie, sefi de laborator si pentru farmacistii sefi, care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, consilii locale, ministere si alte organe ale administratiei publice, se pastreaza functia de sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef, pe care o vor putea reocupa, fara concurs, la terminarea mandatului de deputat, senator sau consilier sau a contractului de munca incheiat cu un organ de specialitate al administratiei publice.
(2) In aceste cazuri se va numi un medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef, cu delegatie, pe toata perioada absentei titularului.

CAP. 3
Organizarea si desfasurarea concursurilor si modul de ocupare a posturilor ca urmare a acestor concursuri

Sectiunea 1
Organizarea si desfasurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de medici farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si pentru functiile de medic sef de sectie, sef de laborator si farmacist sef

ART. 24
La concursul pentru ocuparea posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti pot participa persoanele cu cetatenie romana si, in mod exceptional, cetateni straini aprobati de conducerea Ministerului Sanatatii.
ART. 25
(1) Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti se organizeaza si se desfasoara la nivelul unitatii sanitare unde se afla postul vacant, sub controlul directiei sanitare sau, dupa caz, al ministerului cu retea sanitara proprie in subordinea caruia se afla unitatea sanitara care organizeaza concursul.
(2) Concursul poate fi organizat ori de cite ori este nevoie.
ART. 26
(1) Pentru ocuparea functiei de medic sef de sectie, sef de laborator sau de farmacist sef, concursul se organizeaza de Ministerul Sanatatii, la nivelul directiilor sanitare din centre universitare medicale, care se stabilesc de Ministerul Sanatatii.
(2) In acest caz concursurile se organizeaza de doua ori pe an, in lunile aprilie si noiembrie.
ART. 27
Concursurile se sustin in fata comisiilor de examinare, constituite potrivit dispozitiilor prezentului ordin.
ART. 28
(1) Inscrierea la concurs, pentru toate categoriile de posturi publicate, se face la nivelul unitatii sanitare care a publicat postul vacant pentru concurs.
(2) La inscrierea pentru concurs, a carui publicitate a fost asigurata conform legii, candidatii vor depune la unitatea sanitara care organizeaza concursul un dosar cu urmatoarele acte:
a) cerere privind postul pe care doreste sa concureze, cu avizul Ordinului Medicilor;
b) acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut in anexa nr. 3;
c) declaratie scrisa din care sa rezulte ca nu a fost condamnat penal pentru fapte care-l fac incompatibil cu postul pentru care doreste sa concureze;
d) certificat privind starea de sanatate.
(3) Unitatile sanitare la nivelul carora s-au depus dosarele de inscriere la concurs vor verifica si confirma actele din dosarele respective.
(4) Dosarele respinse se vor afisa la sediul unitatii, stabilindu-se un termen de 5 zile lucratoare pentru completarea lor.
(5) Contestatiile se adreseaza, in termen de 24 de ore din momentul luarii la cunostinta, directiilor sanitare judetene sau a municipiului Bucuresti, respectiv ministerelor cu retea sanitara proprie, care au obligatia de a le rezolva in termen de 24 de ore din momentul depunerii.
(6) Dosarele definitive pentru concursurile de ocupare a functiilor de medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef se trimit la directia sanitara judeteana sau a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, care le vor inainta Centrului de Perfectionare a Personalului Superior Sanitar.
Celelalte categorii de dosare ramin la unitatea sanitara care organizeaza concursul.
(7) Dupa aprobarea dosarelor nu se mai pot depune acte suplimentare.
ART. 29
Metodologia sustinerii concursului se stabileste de Ministerul Sanatatii.
ART. 30
(1) Rezultatul concursului, indiferent de categoria posturilor publicate pentru care s-a concurat, se consemneaza intr-un proces-verbal si se comunica candidatilor in termen de 24 de ore.
(2) Dupa comunicarea rezultatelor, contestatiile se depun, in scris, la comisia de examinare, in termen de 24 de ore, iar raspunsul se comunica, tot in scris, de catre comisia de examinare, in termen de 24 de ore de la depunerea contestatiei.
ART. 31
(1) Concursul pentru ocuparea posturilor de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti se valideaza de catre organul de conducere al unitatii sanitare.
(2) Contestatiile privind modul de validare a concursului se adreseaza Ministerului Sanatatii, in termen de 15 zile de la afisarea rezultatelor finale.
ART. 32
(1) Candidatii declarati reusiti la concursul de ocupare a functiilor de medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef se confirma prin ordin al ministrului sanatatii.
(2) Candidatii la functiile de medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef vor putea formula contestatii impotriva hotaririi comisiei de examinare, la Ministerul Sanatatii, in termen de 5 zile de la luarea la cunostinta.
Sectiunea a 2-a
Ocuparea posturilor de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, precum si a celor pentru functiile de medic sef de sectie, sef de laborator si farmacist sef, ca urmare a concursurilor
ART. 33
(1) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, candidatii, care la proba scrisa a examenului de specialitate prevazut in anexa nr. 3 pct. III au obtinut minimum 120 puncte, vor putea continua concursul.
Candidatii care nu au obtinut punctajul sua-mentionat vor fi declarati respinsi si nu vor continua concursul.
(2) In urma sustinerii tuturor probelor, vor fi declarati promovati candidatii care au realizat un punctaj minim de 150 puncte.
ART. 34
(1) In cazul concursurilor pentru ocuparea functiei de medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef, candidatii care la proba scrisa a examenului de specialitate, prevazut in anexa nr. 3 pct. III, au obtinut minimum 140 puncte, vor putea continua concursul.
Candidatii care nu au obtinut punctajul sus-mentionat vor fi declarati respinsi si nu vor continua concursul.
(2) In urma sustinerii tuturor probelor vor fi declarati promovati candidatii care au realizat un punctaj minim de 200 puncte.
ART. 35
Clasificarea candidatilor promovati se intocmeste pentru fiecare post publicat si pentru care s-a candidat, alegerea postului respectiv facindu-se strict in ordinea descrescinda a punctajului realizat.
ART. 36
(1) In cazul concursurilor pentru ocuparea posturilor de medici, farmacisti, biologi, biochimisti si chimisti, confirmarea candidatilor declarati reusiti se face, pe postul pe care au candidat si l-au ales, de catre conducerea unitatii sanitare respective.
(2) In cazul concursurilor pentru ocuparea functiei de medic sef de sectie, sef de laborator sau farmacist sef, confirmarea candidatilor declarati reusiti se face, pe postul pe care au candidat si l-au ales, prin ordin al ministrului sanatatii.
ART. 37
Medicii, farmacistii, biologii, biochimistii si chimistii care nu se prezinta la posturile pe care si le-au ales in termenul stabilit de lege pierd dreptul cistigat prin concurs.
In cazul in care neprezentarea se datoreaza unor situatii obiective, unitatea poate prelungi termenul de prezentare la post cu 30 de zile.
ART. 38
Posturile care se vacanteaza in termen de 1 an (posturi similare, vacantate in unitatea unde a existat postul pentru care s-a concurat), pot fi atribuite, la cerere, candidatilor care urmeaza in clasificare. Aplicarea acestei prevederi este facultativa, unitatea fiind indreptatita sa organizeze un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante.
ART. 39
Numirea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor, care au ales post in urma concursurilor, se face de catre consiliul de administratie al unitatii sanitare care a publicat postul vacant.

Sectiunea a 3-a
Organizarea concursurilor de secundariat, a examenelor de acordare a titlurilor de medic si farmacist specialist si a concursului de medic primar

ART. 40
(1) Ministerul Sanatatii organizeaza si valideaza concursul de secundariat in toate specialitatile medicale si farmaceutice, examenul de acordare a titlului de medic specialist si farmacist specialist, precum si concursul de medic primar.
(2) Normele de organizare si desfasurare a acestor concursuri si examene se aproba de Ministerul Sanatatii, prin metodologia elaborata pentru fiecare concurs sau examen in parte.

CAP. 4
Transferarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitati sanitare

ART. 41
Transferarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se poate face in conditiile prevazute de reglementarile in vigoare si ale prezentelor norme metodologice.
ART. 42
Transferarea, ca urmare a concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor vacante in unitati sanitare publice, a medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se face cu acordul unitatilor sanitare sau al directiilor sanitare interesate, respectiv al ministerelor cu retea sanitara proprie.
ART. 43
(1) Transferarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se face, potrivit legii, in specialitatea confirmata prin ordinul ministrului sanatatii sau, dupa caz, in profilul diplomei si in acelasi grad profesional.
(2) Transferarea cadrelor didactice si de cercetare stiintifica in reteaua de asistenta medicala se face numai in gradul si specialitatea confirmate prin ordinul ministrului sanatatii pentru aceasta retea. Transferul se va putea efectua cu avizul Academiei de Stiinte Medicale, dupa caz, al Universitatii de Medicina si Farmacie si cu acordul directiei sanitare in care urmeaza a se face transferul.
ART. 44
Contestatiile in legatura cu solutionarea cererilor de transfer se depun si se rezolva de catre consiliul de administratie al directiilor sanitare interesate sau, dupa caz, de conducerea ministerelor cu retea sanitara proprie.
ART. 45
Medicii si farmacistii aflati in pregatire de specialitate pot sustine concursuri pentru angajare in invatamintul superior medical si farmaceutic si in cercetarea stiintifica medicala.

CAP. 5
Detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor in unitati sanitare

ART. 46
Medicii, farmacistii, biologii, biochimistii si chimistii pot fi detasati in unitati sanitare, cu respectarea prevederilor legale, dupa cum urmeaza:
a) intre unitatile sanitare publice din acelasi judet, de catre directia sanitara judeteana sau a municipiului Bucuresti;
b) intre unitati din subordinea aceluiasi minister sau altui organ de specialitate cu retea sanitara proprie, de catre conducerea acestor organe;
c) intre unitati sanitare situate in judete diferite sau cu subordonare diferita, de catre directiile sanitare sau ministerele cu retea sanitara proprie.
In cazul in care necesitatile impun ca detasarile sa se faca pe o durata mai mare care depaseste doua perioade consecutive a cite 6 luni fiecare, acestea se pot efectua numai cu consimtamintul persoanei detasate.
ART. 47
Ministerul Sanatatii poate detasa personal sanitar, indiferent de subordonarea unitatii sanitare in care este incadrat, in caz de epidemii, calamitati sau alte situatii deosebite.
ART. 48
Detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor se face pe posturi vacante sau temporar vacante, pe functii si grade profesionale egale si in aceeasi specialitate.
ART. 49
Detasarea medicilor, farmacistilor, biologilor, biochimistilor si chimistilor cu studii superioare din unitatile sanitare, pentru a acorda asistenta de specialitate in alte tari, se face in conditiile prevazute de dispozitiile legale in baza carora cetatenii romani desfasoara activitatea salariata. Pe timpul detasarii pe posturile celor plecati, ramase temporar vacante, poate fi incadrat personal de specialitate cu contract de munca incheiat pe perioada determinata sau prin detasari.

CAP. 6
Dispozitii comune si finale

ART. 50
Dispozitiile cuprinse in prezenta metodologie se completeaza cu prevederile <>Legii nr. 30/1990 , precum si ale celorlalte norme legale privind angajarea pe post a salariatilor din unitatile de stat, organele administratiei publice si din orice alta unitate bugetara, precum si cu normele specifice emise de Ministerul Sanatatii privitoare la angajarea si avansarea categoriilor de personal prevazute in metodologia de fata.
Dispozitiile prezentei metodologii nu afecteaza drepturile cistigate de medici, farmacisti si ceilalti specialisti cu studii superioare sub regimul actelor normative anterioare.
ART. 51
Medicii, farmacistii, biologii, biochimistii si chimistii care nu se prezinta la postul unde au fost transferati ca urmare a concursului dat in termenul stabilit pot fi mentinuti la vechiul loc de munca numai daca postul nu a fost ocupat. In situatia in care postul a fost ocupat, cel in cauza poate concura pentru ocuparea unui alt post vacant.
ART. 52
Pentru medicii si farmacistii din unitatile sanitare, care ocupa functii eligibile sau alte functii in Parlament, prefecturi, consilii locale, ministere si alte organe ale administratiei publice, precum si in alte unitati bugetare, se rezerva un post, conform specialitatii si gradului profesional.
ART. 53
(1) Medicii si farmacistii care sint disponibilizati din unitatile sanitare publice, ca urmare a aplicarii reformei sanitare, pot ocupa fara concurs un post vacant intr-o alta unitate sanitara publica, din localitate sau din alte localitati de acelasi nivel, din judetul respectiv sau din alte judete, daca incadrarea are loc in termen de 30 de zile.
(2) Orice alt post se poate ocupa numai prin concurs.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016