Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIE din 1 iunie 2011  de analiza a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii finantate din instrumente structurale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIE din 1 iunie 2011 de analiza a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii finantate din instrumente structurale

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU REGLEMENTAREA SI MONITORIZAREA ACHIZITIILOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 416 din 14 iunie 2011

    ART. 1
    În cazul în care procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice, a contractelor de concesiune de servicii a fãcut obiectul verificãrii Unitãţii pentru coordonarea şi verificarea achiziţiilor publice (U.C.V.A.P.) şi din raportul de activitate reiese cã nu au fost identificate neconformitãţi în raport cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, autoritãţile de management iau act de conţinutul acestui raport.
    ART. 2
    (1) În cazul în care procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice, a contractelor de concesiune de servicii a fãcut obiectul verificãrii U.C.V.A.P. şi din raportul de activitate reiese cã au fost identificate neconformitãţi în raport cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice neînsuşite de autoritatea contractantã, autoritãţile de management nu vor autoriza efectuarea plãţilor aferente respectivului contract cãtre beneficiar pânã la momentul primirii punctului de vedere emis de Autoritatea Naţionalã pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (A.N.R.M.A.P.), referitor la situaţia constatatã şi consemnatã de observatori.
    (2) Punctul de vedere emis de A.N.R.M.A.P. va specifica în mod expres eventualele încãlcãri în raport cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, în vederea aplicãrii de cãtre autoritãţile de management a eventualelor corecţii financiare care se impun.
    ART. 3
    (1) În cazul în care procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice, a contractelor de concesiune de servicii nu a fãcut obiectul verificãrii U.C.V.A.P., autoritãţile de management analizeazã procedura de atribuire conform listelor de verificare standard, prevãzute în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta metodologie.
    (2) În ipoteza în care autoritãţile de management identificã neconformitãţi în raport cu elementele prevãzute în listele de verificare standard, vor sesiza A.N.R.M.A.P. şi nu vor autoriza efectuarea plãţilor aferente respectivului contract cãtre beneficiari pânã la momentul emiterii de cãtre A.N.R.M.A.P. a unui punct de vedere.
    (3) Punctul de vedere emis de A.N.R.M.A.P. va specifica în mod expres eventualele încãlcãri în raport cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, în vederea aplicãrii de cãtre autoritãţile de management a eventualelor corecţii financiare care se impun.
    ART. 4
    (1) Prevederile art. 1-3 sunt aplicabile şi procedurii de negociere fãrã publicarea prealabilã a unui anunţ de participare reglementatã la art. 122 sau 252 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) În ipoteza în care autoritãţile de management constatã faptul cã beneficiarul a aplicat procedura de negociere fãrã publicarea prealabilã a unui anunţ de participare în condiţiile art. 122 lit. i) sau art. 252 lit. j) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, fãrã a-şi îndeplini obligaţia de înştiinţare a U.C.V.A.P. prevãzutã de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2006 privind funcţia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 228/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, vor sesiza atât U.C.V.A.P., cât şi A.N.R.M.A.P. şi nu vor autoriza efectuarea plãţilor aferente respectivului contract cãtre beneficiari pânã la momentul emiterii de cãtre A.N.R.M.A.P. a unui punct de vedere.
    ART. 5
    Atunci când valoarea estimatã a contractului de achiziţie publicã, fãrã TVA, este mai micã sau egalã cu echivalentul în lei al cuantumului în euro prevãzut la art. 19 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, autoritãţile de management nu vor solicita autoritãţii contractante alte documente decât cele prevãzute de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice (documente justificative: factura şi/sau contractul).
    ART. 6
    Dispoziţiile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu sunt aplicabile entitãţilor juridice fãrã calitatea de autoritate contractantã care nu se încadreazã în prevederile art. 9 lit. c) şi c^1) din aceeaşi ordonanţã de urgenţã.
    ART. 7
    Orice document emis de autoritãţile de management prin care se impune respectarea de reguli privind derularea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii de cãtre entitãţile juridice menţionate la art. 6 nu produce efecte juridice.
    ART. 8
    Listele de verificare standard sunt aplicabile tuturor autoritãţilor de management/organismelor intermediare. Orice altã dispoziţie contrarã prezentei metodologii nu produce efecte.
    ART. 9
    Oricare altã instituţie de la nivel naţional în afara celor prevãzute de prezenta metodologie nu are atribuţii în verificarea/analizarea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

    ANEXA 1
    la metodologie

                              LISTA DE VERIFICARE
             a procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie
            publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice
             şi a contractelor de concesiune de servicii, prevãzute
                de Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006
             privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã,
                a contractelor de concesiune de lucrãri publice
                  şi a contractelor de concesiune de servicii

    Date de identificare ale contractului de achiziţie publicã



┌─────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Axa prioritarã: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Domeniu de intervenţie: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Codul proiectului (SMIS): │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Titlul proiectului: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire beneficiar: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire achiziţie: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Valoare estimatã: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Procedura aplicatã: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. şi data contractului de achiziţie: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire contractor: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Valoarea contractului (fãrã TVA): │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬────────────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────────────────────┐
│Nr.│ Elemente de verificat │Verificare│ Comentarii/Semnãturã │
│ │ │ Da/Nu │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 1.│A fost publicat un anunţ de participare sau o │ │Se verificã dacã a fost publicat │
│ │invitaţie de participare, respectiv: │ │anunţul de participare în SEAP şi, dupã│
│ │a) în Sistemul electronic de achiziţii publice │ │caz, în Jurnalul Oficial al Uniunii │
│ │(SEAP), dacã valoarea estimatã a contractului │ │Europene (JOUE) şi/sau pe │
│ │este mai micã decât pragurile prevãzute la │ │www.publicitatepublica.ro │
│ │art. 55 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a │ │Verificãri pe site-uri: │
│ │Guvernului nr. 34/2006, aprobatã cu modificãri │ │www.e-licitatie.ro; │
│ │şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu │ │www.publicitatepublica.ro, dacã │
│ │modificãrile şi completãrile ulterioare, │ │este cazul atribuirii unui contract de │
│ │denumitã în continuare O.U.G. nr. 34/2006, şi, │ │servicii de publicitate media │
│ │în cazul contractului de servicii de publicitate│ │Observaţii: În cazul în care, din │
│ │media, şi pe siteul www.publicitatepublica.ro; │ │motive de naturã tehnicã, operatorul │
│ │b) în JOUE şi în SEAP, dacã valoarea estimatã a │ │SEAP nu are posibilitatea transmiterii │
│ │contractului este egalã sau mai mare decât │ │unui anumit anunţ spre publicare în │
│ │pragurile prevãzute la art. 55 alin. (2) din │ │JOUE, autoritãţii contractante îi │
│ │O.U.G. nr. 34/2006 şi, în cazul contractului de │ │revine responsabilitatea transmiterii │
│ │servicii de publicitate media, şi pe site-ul │ │spre publicare a anunţului respectiv │
│ │www.publicitatepublica.ro. │ │prin mijloace proprii. Operatorul SEAP │
│ │ │ │are obligaţia de a înştiinţa │
│ │ │ │autoritatea contractantã cu privire la │
│ │ │ │apariţia unei astfel de situaţii, în │
│ │ │ │conformitate cu prevederile │
│ │ │ │art. 49 alin. (5) din │
│ │ │ │O.U.G. nr. 34/2006. │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2.│Anunţul de participare conţine o descriere │ │Verificãri pe site-ul: │
│ │nediscriminatorie şi suficientã pentru a │ │www.e-licitatie.ro │
│ │permite operatorilor economici sã identifice │ │ │
│ │obiectul contractului şi autoritãţii │ │ │
│ │contractante sã atribuie contractul. │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 3.│Din nota justificativã privind alegerea │ │Se verificã dacã au fost respectate │
│ │procedurii de atribuire [alta decât cele │ │circumstanţele specifice prevãzute de │
│ │prevãzute la art. 20 alin. (1) sau art. 251 │ │O.U.G. nr. 34/2006 pentru aplicarea │
│ │alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006] reiese │ │procedurii respective. │
│ │încadrarea în circumstanţele specifice prevãzute│ │Documente verificate: │
│ │de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice. │ │Nota justificativã privind alegerea │
│ │ │ │procedurii de atribuire, alta decât │
│ │ │ │licitaţie deschisã sau restrânsã │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 4.│În evaluarea ofertelor au fost aplicate │ │Se verificã, pe baza informaţiilor │
│ │criteriile de calificare şi selecţie prevãzute │ │completate la nivelul formularului │
│ │la nivelul anunţului/invitaţiei de participare. │ │standard al raportului procedurii de │
│ │ │ │atribuire, dacã autoritatea │
│ │ │ │contractantã a evaluat ofertele pe baza│
│ │ │ │criteriilor de calificare şi selecţie │
│ │ │ │prevãzute la nivelul anunţului/ │
│ │ │ │invitaţiei de participare. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │Raportul procedurii aprobat de │
│ │ │ │conducãtorul autoritãţii contractante │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 5.│În evaluarea ofertelor au fost aplicaţi factorii│ │Se verificã, pe baza informaţiilor │
│ │de evaluare prevãzuţi la nivelul │ │completate la nivelul formularului │
│ │invitaţiei/anunţului de participare. │ │standard al raportului procedurii de │
│ │ │ │atribuire, dacã autoritatea │
│ │ │ │contractantã a aplicat factorii de │
│ │ │ │evaluare prevãzuţi la nivelul │
│ │ │ │anunţului/invitaţiei de participare. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │Raportul procedurii aprobat de │
│ │ │ │conducãtorul autoritãţii contractante │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 6.│Oferta câştigãtoare a fost stabilitã pe baza │ │Se verificã dacã la baza stabilirii │
│ │aplicãrii criteriului de atribuire prevãzut la │ │ofertei câştigãtoare a stat criteriul │
│ │nivelul invitaţiei/anunţului de participare. │ │de atribuire precizat în anunţul de │
│ │ │ │participare. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │Raportul procedurii aprobat de │
│ │ │ │conducãtorul autoritãţii contractante │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 7.│În cazul procedurilor de licitaţie deschisã, │ │Se verificã dacã pe parcursul evaluãrii│
│ │licitaţie restrânsã sau cerere de oferte nu au │ │ofertelor au fost aduse modificãri ale │
│ │fost aduse modificãri ale ofertei declarate │ │propunerilor tehnice şi/sau financiare.│
│ │câştigãtoare pe parcursul evaluãrii ofertelor, │ │Documente verificate: │
│ │cu excepţia corectãrii eventualelor vicii de │ │Clarificãrile şi rãspunsurile │
│ │formã/abateri tehnice minore/erori aritmetice │ │ofertantului declarat câştigãtor │
│ │(în conformitate cu prevederile legale în │ │ │
│ │domeniu). │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 8.│a) Operatorii economici implicaţi în procedura │ │a) Se verificã dacã rezultatul │
│ │de atribuire au fost informaţi cu privire la │ │selecţiei şi/sau al procedurii a fost │
│ │rezultatul selecţiei, la rezultatul procedurii │ │comunicat în termenul prevãzut la │
│ │de atribuire a contractului de achiziţie publicã│ │art. 206 din O.U.G. nr. 34/2006. │
│ │sau de încheiere a acordului-cadru, la admiterea│ │Documente verificate: │
│ │într-un sistem de achiziţie dinamic, la │ │Comunicãrile cãtre candidaţi/ofertanţi │
│ │rezultatul concursului de soluţii ori, dupã caz,│ │ │
│ │la anularea procedurii de atribuire şi eventuala│ │ │
│ │iniţiere ulterioarã a unei noi proceduri, în │ │ │
│ │termenul legal prevãzut de O.U.G. nr. 34/2006. │ │ │
│ │b) Comunicãrile transmise conţin informaţiile │ │b) Se verificã dacã comunicarea │
│ │prevãzute de O.U.G. nr. 34/2006. │ │transmisã candidaţilor/ofertanţilor │
│ │ │ │conţine toate informaţiile prevãzute la│
│ │ │ │art. 207 din O.U.G. nr. 34/2006. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │Comunicãrile cãtre candidaţi/ofertanţi │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 9.│a) Contractul de achiziţie publicã a fost semnat│ │Se verificã dacã contractul de │
│ │pe baza propunerilor tehnice şi financiare │ │achiziţie publicã este încheiat pe baza│
│ │cuprinse în oferta declaratã câştigãtoare. │ │propunerilor tehnice şi financiare │
│ │ │ │cuprinse în oferta câştigãtoare. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │1. Oferta câştigãtoare │
│ │ │ │2. Contractul şi anexele acestuia │
│ │b) Contractul de achiziţie publicã a fost semnat│ │Se verificã respectarea termenelor │
│ │cu respectarea termenelor de aşteptare prevãzute│ │privind încheierea contractului de │
│ │de O.U.G. nr. 34/2006. │ │achiziţie publicã, respectiv 6 sau │
│ │ │ │11 zile de la data transmiterii │
│ │ │ │comunicãrii, în funcţie de valoarea │
│ │ │ │estimatã, cu excepţia situaţiilor │
│ │ │ │prevãzute la art. 205 alin. (3), când │
│ │ │ │respectarea termenelor de aşteptare │
│ │ │ │este facultativã. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │1. Comunicãrile cãtre ofertanţi cu │
│ │ │ │privire la rezultatul procedurii │
│ │ │ │2. Contractul şi anexele acestuia │
│ │c) În mãsura în care au fost depuse contestaţii │ │Se verificã dacã contractul de │
│ │pe parcursul procedurii de atribuire, │ │achiziţie publicã a fost încheiat cu │
│ │contractul de achiziţie publicã a fost încheiat │ │respectarea prevederilor art. 256^3 │
│ │dupã comunicarea deciziei Consiliului Naţional │ │alin. (3) din O.U.G. nr. 34/2006; în │
│ │de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), dar nu │ │cazul primirii unei contestaţii de │
│ │înainte de expirarea termenelor de aşteptare. │ │cãtre CNSC, pentru care nu s-a luat │
│ │ │ │act de renunţare, autoritatea │
│ │ │ │contractantã are dreptul de a încheia │
│ │ │ │contractul numai dupã comunicarea │
│ │ │ │deciziei CNSC, dar nu înainte de │
│ │ │ │expirarea termenelor de aşteptare │
│ │ │ │prevãzute la art. 205. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │1. Comunicarea deciziei CNSC │
│ │ │ │2. Comunicãrile cãtre ofertanţi cu │
│ │ │ │privire la rezultatul procedurii de │
│ │ │ │atribuire │
│ │ │ │3. Contractul şi anexele acestuia │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│10.│A fost transmis spre publicare anunţul de │ │Se verificã dacã a fost publicat │
│ │atribuire. │ │anunţul de atribuire în SEAP şi, dupã │
│ │ │ │caz, în JOUE şi/sau pe │
│ │ │ │www.publicitatepublica.ro. │
│ │ │ │Verificãri pe site-uri: │
│ │ │ │www.e-licitatie.ro; │
│ │ │ │www.publicitatepublica.ro │
│ │ │ │Observaţii: În cazul în care, din │
│ │ │ │motive de naturã tehnicã, operatorul │
│ │ │ │SEAP nu are posibilitatea transmiterii │
│ │ │ │unui anumit anunţ spre publicare în │
│ │ │ │JOUE, autoritãţii contractante îi │
│ │ │ │revine responsabilitatea transmiterii │
│ │ │ │spre publicare a anunţului respectiv │
│ │ │ │prin mijloace proprii. Operatorul │
│ │ │ │SEAP are obligaţia de a înştiinţa │
│ │ │ │autoritatea contractantã cu privire la │
│ │ │ │apariţia unei astfel de situaţii, în │
│ │ │ │conformitate cu prevederile │
│ │ │ │art. 49 alin. (5) din O.U.G. │
│ │ │ │nr. 34/2006. │
└───┴────────────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────────────────────────────────┘



    Da - respectarea prevederilor legale.
    Nu - nerespectarea prevederilor legale.


    ANEXA 2
    la metodologie

                              LISTA DE VERIFICARE
          a procedurii de atribuire a contractului de servicii
           incluse în anexa nr. 2B la Ordonanţa de urgenţã a
          Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor
          de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de
          lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii



┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Date de identificare ale contractului de achiziţie publicã │
├─────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Axa prioritarã: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Domeniu de intervenţie: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Codul proiectului (SMIS): │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Titlul proiectului: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire beneficiar: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire achiziţie: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Valoare estimatã: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. şi data contractului: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire contractor: │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Valoarea contractului (fãrã TVA): │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬────────────────────────────────────────────────┬──────────┬───────────────────────────────────────┐
│Nr.│ Elemente de verificat │Verificare│ Comentarii/Semnãturã │
│ │ │ Da/Nu │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 1.│Pentru acoperirea aceleiaşi necesitãţi în cadrul│ │Se verificã dacã contractul de │
│ │proiectului autoritatea contractantã nu a │ │achiziţie publicã a fost divizat, cu │
│ │divizat contractul de achiziţie publicã cu │ │excepţia situaţiilor urgente imperative│
│ │scopul de a evita aplicarea prevederilor art. 16│ │care rezultã din evenimente │
│ │din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului │ │imprevizibile sau a unor circumstanţe │
│ │nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de │ │neprevãzute, prin raportare la Planul │
│ │achiziţie publicã, a contractelor de concesiune │ │de achiziţie al proiectului, respectiv │
│ │de lucrãri publice şi a contractelor de │ │încadrarea în pragurile valorice │
│ │concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri │ │prevãzute la art. 57 alin. (2) din │
│ │şi completãri prin Legea nr. 337/2006, cu │ │O.U.G. nr. 34/2006; se verificã, în │
│ │modificãrile şi completãrile ulterioare, │ │cazul în care contractul are ca obiect,│
│ │denumitã în continuare O.U.G. nr. 34/2006 │ │alãturi de prestarea de servicii din │
│ │ │ │categoria celor incluse în anexa │
│ │ │ │nr. 2B, şi prestarea de servicii din │
│ │ │ │categoria celor incluse în anexa │
│ │ │ │nr. 2A. │
│ │ │ │Documente verificate: │
│ │ │ │1. Planul de achiziţii al proiectului │
│ │ │ │2. Nota de determinare a valorii │
│ │ │ │estimate │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2.│Dacã au fost solicitate, condiţiile/cerinţele │ │Se verificã dacã au fost impuse cerinţe│
│ │referitoare la atribuirea unui astfel de │ │legate de stabilirea entitãţilor │
│ │contract nu creeazã discriminare directã sau │ │interesate în acelaşi stat membru sau │
│ │indirectã faţã de potenţialii ofertanţi din alte│ │regiune ca şi autoritatea contractantã.│
│ │state membre ale Uniunii Europene │ │Documente verificate: │
│ │ │ │Înscrisurile aferente procedurii │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 3.│Dacã, în vederea îndeplinirii contractului, au │ │Documente verificate: │
│ │fost solicitate eventuale diplome, certificate │ │Înscrisurile aferente procedurii │
│ │sau alte forme de dovezi scrise, iar documentele│ │ │
│ │emise în alte state membre ce oferã un nivel │ │ │
│ │echivalent de garanţie au fost acceptate │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 4.│În mãsura în care au fost depuse contestaţii, │ │Se verificã dacã contractul de │
│ │contractul de achiziţie publicã a cãrui valoare │ │achiziţie publicã a fost încheiat cu │
│ │este mai mare sau egalã cu cea prevãzutã la │ │respectarea prevederilor art. 256^3 │
│ │art. 57 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006 a fost │ │alin. (3) din O.U.G. nr. 34/2006; │
│ │încheiat dupã comunicarea deciziei Consiliului │ │în cazul primirii unei contestaţii │
│ │Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) │ │de cãtre CNSC, înainte de încheierea │
│ │ │ │contractului, pentru care nu s-a luat │
│ │ │ │act de renunţare, autoritatea │
│ │ │ │contractantã are dreptul de a încheia │
│ │ │ │contractul numai dupã comunicarea │
│ │ │ │deciziei CNSC, fãrã a avea însã │
│ │ │ │obligaţia respectãrii termenelor │
│ │ │ │prevãzute la art. 205 din O.U.G. │
│ │ │ │nr. 34/2006. │
├───┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 5.│Pentru acele contracte a cãror valoare estimatã │ │Se verificã dacã a fost transmis spre │
│ │este egalã sau mai mare decât cea prevãzutã la │ │publicare anunţul de atribuire în │
│ │art. 57 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006, a fost│ │Sistemul electronic de achiziţii │
│ │transmis spre publicare anunţul de atribuire. │ │publice (SEAP) şi, dupã caz, în │
│ │ │ │Jurnalul Oficial al Uniunii Europene │
│ │ │ │(JOUE). │
│ │ │ │Verificãri pe site-uri: │
│ │ │ │www.e-licitatie.ro │
│ │ │ │Observaţii: În cazul în care, din motiv│
│ │ │ │de naturã tehnicã, operatorul SEAP nu │
│ │ │ │are posibilitatea transmiterii unui │
│ │ │ │anumit anunţ spre publicare în JOUE, │
│ │ │ │autoritãţii contractante îi revine │
│ │ │ │responsabilitatea transmiterii spre │
│ │ │ │publicare a anunţului respectiv prin │
│ │ │ │mijloace proprii. Operatorul SEAP are │
│ │ │ │obligaţia de a înştiinţa autoritatea │
│ │ │ │contractantã cu privire la apariţia │
│ │ │ │unei astfel de situaţii, în │
│ │ │ │conformitate cu prevederile art. 49 │
│ │ │ │alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2006. │
└───┴────────────────────────────────────────────────┴──────────┴───────────────────────────────────────┘


    Da - respectarea prevederilor legale
    Nu - nerespectarea prevederilor legale

                                  --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016