Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA din 2 octombrie 2009  de organizare si desfasurare a cursurilor de pregatire teoretica si practica in vederea obtinerii permisului de conducere*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

METODOLOGIA din 2 octombrie 2009 de organizare si desfasurare a cursurilor de pregatire teoretica si practica in vederea obtinerii permisului de conducere*)

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 684 bis din 12 octombrie 2009

--------------
*) Aprobatã prin <>Ordinul nr. 1.019 din 2 octombrie 2009 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 684 din 12 octombrie 2009.


CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Metodologia de organizare şi desfãşurare a cursurilor de pregãtire în vederea obţinerii permisului de conducere reprezintã ansamblul activitãţilor de pregãtire a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere auto.
ART. 2
În vederea obţinerii permisului de conducere auto precum şi în scopul actualizãrii/perfecţionãrii pregãtirii persoanelor care posedã permis de conducere, sau a persoanelor care au permisul de conducere reţinut de cãtre organele în drept, ori al cãror permis de conducere a fost anulat, şcolile de conducãtori auto efectueazã la cerere, cursuri de pregãtire teoreticã şi/sau practicã în conducerea autovehiculelor, precum şi cursuri de conducere preventivã, conducere ecologicã şi prim ajutor, dupã caz.
ART. 3
Pregãtirea teoreticã şi practicã a unei persoane în vederea obţinerii permisului de conducere se realizeazã numai într-o şcoalã de conducãtori auto autorizatã în condiţiile încheierii unui contract de şcolarizare între persoana solicitantã şi şcoala respectivã, contract ce se va înregistra în registrul unic al şcolii.
ART. 4
(1) Pregãtirea practicã în vederea obţinerii permisului de conducere pentru categoriile A, B şi BE şi subcategorii ale acestora, efectuatã în cadrul şcolilor de conducãtori auto autorizate conform prevederilor anexei nr. 2 la ordin, se poate realiza şi cu instructori auto, care sunt persoane fizice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, atestate şi autorizate de cãtre Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R., denumiţi în continuare instructori auto autorizaţi.
(2) Instructorii auto autorizaţi pot efectua pregãtirea practica a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere auto numai în condiţiile existentei unui contract de prestãri servicii încheiat cu o şcoala de conducãtori auto.

CAP. II
Condiţii de pregãtire

ART. 5
(1) Şcoala de conducãtori auto ţine evidenţa cursanţilor în registrul unic de evidenţã a cursanţilor, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 1 la prezenta Metodologie.
(2) Şcoala de conducãtori auto ţine evidenţa pregãtirii practice a fiecãrui cursant prin intermediul înregistrãrilor furnizate de tahograful analogic/digital.
(3) Diagramele tahograf/print-aut-urile tahografului digital vor constitui dovezile pregãtirii practice ce vor sta la baza monitorizãrii şi controlului activitãţii, în cazul vehiculelor dotate cu tahograful analogic/digital potrivit reglementãrilor specifice în vigoare.
ART. 6
Instructorul auto autorizat ţine evidenţa cursanţilor în caietul de evidenţã a cursanţilor al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2 la prezenta Metodologie.
ART. 7
(1) Pentru efectuarea pregãtirii în vederea obţinerii permisului de conducere în cadrul unei şcoli de conducãtori auto, solicitantul va depune la sediul acesteia o cerere de înscriere însoţitã de urmãtoarele documente:
a) actul de identitate, în copie;
b) permisul de conducere, în copie, dupã caz;
c) certificat medical cu menţiunea "apt";
d) document de evaluare obligatorie a capacitãţii psihologice, în original;
e) declaraţie notarialã pe proprie rãspundere din care sã reiasã faptul cã nu a fost condamnatã pentru una din infracţiunile privind regimul circulaţiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vãtãmare cauzatoare de moarte, vãtãmare corporalã gravã, tâlhãrie sau furt al unui vehicul, dacã nu a intervenit reabilitarea, sau cazierul judiciar, în original;
f) în cazul cetãţenilor strãini, declaraţie notarialã din care sã rezulte cã nu posedã un alt permis de conducere naţional eliberat de o autoritate strãinã sau cã dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat.
(2) Pregãtirea va începe numai dupã depunerea tuturor documentelor prevãzute la alin. (1), solicitantului urmând a i se atribui un numãr de înscriere în registrul unic de evidenţã a cursanţilor, numãr care va fi înscris şi în contractul de şcolarizare încheiat cu şcoala de conducãtori auto precum şi în caietul cursantului, caiet al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3 la prezenta Metodologie şi în fişa de şcolarizare.
(3) Contractul de şcolarizare prevãzut la art. 7, alin. (2), va conţine cel puţin urmãtoarele prevederi:
a) datele de identificare ale pãrţilor contractante;
b) obiectul contractului;
c) obligaţiile pãrţilor;
d) clauze de reziliere;
e) tariful şi modalitãţile de platã;
g) alte clauze.
(4) Cursantul care efectueazã pregãtirea în scopul obţinerii permisului de conducere are obligaţia sã înştiinţeze în scris conducerea şcolii de conducãtori auto despre orice modificare apãrutã, cu privire la documentele prevãzute la art. 7 alin. (1), în perioada cuprinsã între data depunerii documentelor respective şi data finalizãrii pregãtirii practice.
ART. 8
Contractul de prestãri servicii prevãzut la art. 4, alin. (2), va conţine cel puţin urmãtoarele prevederi:
a) datele de identificare ale pãrţilor contractante;
b) obiectul contractului;
c) obligaţiile pãrţilor;
d) durata contractului;
e) clauze de reziliere;
f) tariful şi modalitãţile de platã;
g) alte clauze

CAP. III
Organizarea pregãtirii teoretice şi practice în cadrul şcolilor de conducãtori auto

ART. 9
(1) Pregãtirea persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C1, C, D1, şi D se efectueazã numai dupã finalizarea pregãtirii pentru vehicule din categoria B.
(2) Pregãtirea persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E şi DE se efectueazã numai dupã finalizarea pregãtirii pentru vehicule din categoria B, C1, C, D1 şi D.
ART. 10
(1) În cadrul şcolilor de conducãtori auto, pregãtirea teoreticã a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere se organizeazã pe serii.
(2) O serie este alcãtuitã din una sau mai multe grupe de cursanţi care încep şi terminã pregãtirea la aceeaşi datã.
(3) Seriile se formeazã periodic de cãtre persoana care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto, pe baza contractelor de şcolarizare înregistrate în registrul de evidenţã al cursanţilor.
(4) Grupa este unitatea organizatoricã de bazã a activitãţilor de pregãtire teoreticã, formatã din cel mult 30 de persoane, care solicitã pregãtirea în vederea obţinerii uneia şi aceleaşi categorii de permis de conducere.
(5) Grupele de cursanţi se vor forma astfel încât sã nu se depãşeascã numãrul de cursanţi stabiliţi la autorizarea şcolii de conducãtori auto, în funcţie de capacitatea sãlii/sãlilor de pregãtire teoreticã ale acesteia.
ART. 11
Pentru fiecare grupã de cursanţi constituitã se vor întocmi, de cãtre persoana care conduce şi organizeazã activitatea, urmãtoarele documente de şcolarizare:
a) tabelul nominal al seriei/grupei de cursanţi, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 4 la prezenta Metodologie;
b) orarul, reprezentând desfãşurãtorul programului de pregãtire teoreticã, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 5 la prezenta Metodologie;
c) catalogul, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 6 la prezenta Metodologie.
ART. 12
(1) La stabilirea orarului şcolii de conducãtori auto se va avea în vedere faptul cã activitatea de pregãtire teoreticã a grupei de cursanţi constituite poate începe numai dupã transmiterea pe fax şi în format electronic a tabelului nominal şi orarului, precum şi înregistrarea acestora la sediul agenţiei teritoriale a Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R., pe raza cãreia îşi desfãşoarã activitatea şcoala de conducãtori auto.
(2) Persoanele care se adreseazã şcolii de conducãtori auto printr-o cerere de pregãtire dupã aceastã datã, vor fi cuprinse în programul de pregãtire organizat pentru seriile/grupele formate ulterior acestei date.
ART. 13
Contractul de şcolarizare încheiat cu minori trebuie sã fie semnat de unul dintre pãrinţi sau de persoana care are calitatea de tutore.
ART. 14
Cursanţii cuprinşi în programul de pregãtire vor fi informaţi, înainte de începerea pregãtirii teoretice, cu privire la condiţiile de şcolarizare, precum şi asupra conţinutului programei de şcolarizare şi orarului de desfãşurare a cursului.
ART. 15
(1) Odatã cu semnarea contractului de şcolarizare, cursanţilor care au depus toate documentele prevãzute la art. 7 alin. (1) li se vor înmâna, urmãtoarele documente:
a) un exemplar din contractul de şcolarizare;
b) caietul cursantului.
(2) Pe perioada desfãşurãrii procesului de pregãtire, cursanţii au obligaţia de a avea asupra lor actul de identitate şi caietul cursantului pe care le prezintã, la cerere, reprezentanţilor organelor de control sau personalului din cadrul şcolii de conducãtori auto.

CAP. IV
Durate de pregãtire

ART. 16
(1) Durata unei ore didactice de pregãtire teoreticã sau practicã este de 50 minute.
(2) Dupã fiecare orã didacticã de pregãtire teoreticã, se va lua o pauzã de 10 minute.
(3) Cu acordul cursanţilor, se pot efectua 2 ore didactice de pregãtire consecutive, urmate de o pauzã de 20 de minute.
ART. 17
(1) Durata zilnicã a pregãtirii teoretice programate pentru o grupã de cursanţi, indiferent de numãrul disciplinelor prevãzute în orar, nu poate depãşi 5 ore didactice.
(2) Durata zilnicã a pregãtirii practice programate pentru o persoanã, nu poate depãşi 2 ore didactice.
ART. 18
Pe parcursul derulãrii activitãţilor de pregãtire practicã în conducerea autovehiculelor, fiecare cursant trebuie sã parcurgã cu autovehiculul din categoria/subcategoria pentru care solicitã pregãtirea, cel puţin distanţa în km. prevãzutã în planul de învãţãmânt.
ART. 19
Durata de pregãtire efectuatã într-o lunã calendaristicã, de cãtre un profesor de legislaţie rutierã sau de cãtre un instructor auto, trebuie sã fie în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice în vigoare din domeniul muncii.
ART. 20
(1) Persoanele care fac dovada absolvirii unei instituţii de învãţãmânt superior tehnic în specialitatea autovehicule rutiere, sunt scutite la pregãtirea teoreticã de la frecventarea disciplinei "cunoaşterea şi întreţinerea autovehiculelor".
(2) Persoanele care fac dovada cã sunt cadre medicale calificate, absolvente ale unui institut de studii superioare de lungã duratã, sunt scutite la pregãtirea teoreticã de la frecventarea disciplinei "prim ajutor".
(3) Pentru a beneficia de scutirile aferente pregãtirii teoretice prevãzute la alin. (1) şi (2), persoanele în cauzã vor depune la sediul şcolii de conducãtori auto copii ale documentelor doveditoare în acest sens.
ART. 21
În cazurile prevãzute la art. 20, persoana care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto va consemna motivul scutirii în documentele de şcolarizare eliberate pentru persoana respectivã.

CAP. V
Documente şcolare

ART. 22
Documentele aferente pregãtirii persoanelor în cadrul şcolilor de conducãtori auto în vederea obţinerii permisului de conducere, sunt urmãtoarele:
a) planul de învãţãmânt;
b) programele şcolare pentru disciplinele predate;
c) catalogul;
d) orarul grupelor de cursanţi;
e) proiectele unitãţilor de conţinut (lecţiilor);
f) copiile actelor de identitate, permiselor de conducere şi atestatelor profesorilor de legislaţie rutierã şi ale instructorilor auto care îşi desfãşoarã activitatea în cadrul şcolii de conducãtori auto.
ART. 23
Documentele aferente pregãtirii practice a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, sunt urmãtoarele:
a) foaia zilnicã de parcurs, diagramele/print-out-urile tahografului analogic/digital în cazul vehiculelor dotate cu tahograful analogic/digital potrivit reglementãrilor specifice în vigoare.
b) caietul cursantului;
c) proiectele unitãţilor de conţinut (lecţiilor);
d) atestatul instructorului auto,
e) legitimaţia de serviciu, în cazul instructorului auto angajat al şcolii de conducãtori auto;
f) contractul încheiat între şcoala de conducãtori auto şi instructorul auto autorizat, în cazul instructorului auto autorizat;
g) autorizaţia instructorului auto, dupã caz.

CAP. VI
Finalizarea pregãtirii

ART. 24
(1) Pregãtirea teoreticã se finalizeazã prin susţinerea unui test tip grilã, care poate fi şi în format electronic, în cadrul şcolii de conducãtori auto unde s-a efectuat pregãtirea teoreticã, vizat de persoana desemnatã sã organizeze şi sã conducã şcoala de conducãtori auto.
(2) Cursanţii care se pregãtesc în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru categoriile C sau D ori subcategoriile C1 sau D1, vor susţine un test şi cu întrebãri specifice categoriilor/subcategoriilor respective.
ART. 25
(1) Testul de tip grilã prevãzut la art. 24, alin. (1) va fi în concordanţã cu testul de tip grilã pe care cursanţii îl susţin în vederea obţinerii permisului de conducere, întrebãrile care compun acest test fiind rezultate din programa disciplinelor predate, structurate în raport cu ponderea acestora în planul de învãţãmânt.
(2) Testul prevãzut la alin. (1) va fi elaborat exclusiv pe baza unor materiale publicate.
ART. 26
(1) Rezultatele obţinute la testul menţionat la art. 24 se vor comunica individual cursanţilor în aceiaşi zi, imediat dupã corectarea acestora.
(2) Testul este destinat sã stabileascã nivelul cunoştinţelor fiecãrui cursant la finalizarea pregãtirii teoretice.
(3) Cursanţii au obligaţia sã semneze testul menţionat la art. 24 alin. (1) pentru luarea la cunoştinţa a rezultatului examinãrii.
ART. 27
Rezultatul testãrii va fi înscris în catalogul fiecãrei grupe de cursanţi şi va fi validat prin semnãtura persoanei desemnatã sã organizeze şi sã conducã şcoala de conducãtori auto.
ART. 28
Persoanele care nu s-au prezentat la susţinerea testului prevãzut la art. 24, se pot prezenta la o nouã testare la data şi ora comunicate de persoana desemnatã sã organizeze şi sã conducã şcoala de conducãtori auto şi afişate la sediul şcolii de conducãtori auto.
ART. 29
În cazul în care cursantul (beneficiarul pregãtirii) nu este mulţumit de rezultatul obţinut la susţinerea testului, poate solicita conducerii şcolii de conducãtori auto o nouã testare teoreticã, care se va face în condiţiile contractuale prestabilite.
ART. 30
(1) La finalul programului de pregãtire practicã, instructorul auto va proceda la evaluarea practicã a fiecãrui cursant prin acordarea unui calificativ, de la "nesatisfãcãtor" la "foarte bine".
(2) Instructorul auto va consemna în catalogul grupei rezultatul evaluãrii practice
(3) Cursantul va semna în caietul cursantului pentru luare la cunoştinţã a rezultatului evaluãrii practice.
ART. 31
(1) În cazul în care cursantul (beneficiarul pregãtirii) nu este mulţumit de rezultatul evaluãrii practice, poate solicita conducerii şcolii de conducãtori auto repetarea evaluãrii practice cu un alt instructor auto.
(2) Repetarea evaluãrii practice prevãzutã la alin. (1) se va face în prezenţa persoanei care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto, care va contrasemna documentele aferente respectivei reevaluãri.
ART. 32
În cazul în care cursantul (beneficiarul pregãtirii) solicitã o nouã evaluare practicã, aceasta se va face în condiţiile contractuale prestabilite.
ART. 33
Pregãtirea în vederea obţinerii permisului de conducere se considerã finalizatã dacã din documentele şcolare, întocmite în condiţiile prezentei metodologii, reiese cã persoana în cauzã:
a) a efectuat în totalitate numãrul de ore de pregãtire teoreticã şi practicã stabilite prin contractul de şcolarizare şi evidenţiate în documentele şcolare;
b) a finalizat pregãtirea teoreticã şi/sau practicã în raport cu solicitarea exprimatã prin cerere;
c) îndeplineşte condiţiile iniţiale de admitere la curs.
ART. 34
Dupã finalizarea pregãtirii teoretice şi/sau practice într-o şcoala de conducãtori auto, persoana desemnatã sã organizeze şi sã conducã şcoala de conducãtori auto completeazã fişa de şcolarizare, care se înmâneazã cursantului. Copia acesteia va fi ataşatã la dosarul cursantului.

CAP. VII
Transferul la altã şcoalã

ART. 35
În situaţia rezilierii contractului de şcolarizare pe motivul transferului la altã şcoalã de conducãtori auto, persoana care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto are obligaţia de a elibera, persoanei titulare de contract, urmãtoarele documente:
a) caietul cursantului completat la zi, barat cu menţiunea "transfer", semnat şi ştampilat;
b) documentele personale depuse de titular la sediul şcolii de conducãtori auto, aceasta pãstrând copiile acestor documente.
c) dovada efectuãrii pregãtirii practice, dupã caz.
ART. 36
(1) Şcoala de conducãtori auto care înregistreazã solicitarea de pregãtire din partea unei persoane care a frecventat programul de pregãtire al unei alte şcoli, are dreptul sã procedeze la integrarea acesteia în procesul de pregãtire propriu pentru finalizarea pregãtirii, cu echivalarea orelor de pregãtire efectuate anterior, în condiţiile respectãrii planului de învãţãmânt raportat la situaţia persoanei respective.
(2) La cererea depusã de solicitant pentru echivalarea totalã sau parţialã a orelor de pregãtire efectuate, se vor anexa documentele prevãzute la art. 7, alin. (1).

CAP. VIII
Arhivarea documentelor şcolare

ART. 37
(1) Documentele aferente pregãtirii teoretice şi practice aflate în evidenţele şcolilor de conducãtori auto, se vor pãstra pentru o perioadã de 3 ani la sediile acestora.
(2) Documentele arhivate vor fi structurate pe grupe şi serii de cursanţi în cadrul şcolilor de conducãtori auto.
ART. 38
(1) Dosarul arhivat la sediul şcolilor de conducãtori auto aferent fiecãrei grupe de cursanţi va conţine urmãtoarele documente completate:
a) tabelul nominal;
b) orarul şi catalogul;
c) contractele de şcolarizare la care se ataşeazã o copie a documentului de platã;
d) documentele prevãzute la art. 7 alin. (1);
e) caietul cursantului;
f) copii ale documentelor personale pe baza cãrora s-au acordat scutiri parţiale de la program;
g) fişa/fişele de testare ale fiecãrui cursant;
h) fişa de şcolarizare a fiecãrui cursant, în copie;
i) dovada efectuãrii pregãtiri practice a cursanţilor.
(2) Foile zilnice de parcurs ale instructorilor auto, angajaţi ai şcolii de conducãtori auto, vor fi arhivate în ordine cronologicã, pe fiecare instructor auto în parte, pentru o perioadã de 3 ani.
(3) Copiile foilor zilnice de parcurs ale instructorilor auto autorizaţi vor fi arhivate în ordine cronologicã, pe fiecare instructor auto în parte, pentru o perioadã de 3 ani.

CAP. IX
Obligaţiile instructorului auto şi ale profesorului de legislaţie rutierã

ART. 39
Pe perioada neefectuãrii pregãtirii practice, în trafic, instructorul auto are obligaţia sã acopere caseta cu inscripţia "ŞCOALĂ".
ART. 40
Instructorul auto are obligaţia sã respecte durata orelor de pregãtire practicã precum şi a pauzelor dintre aceste ore de pregãtire.
ART. 41
Instructorul auto are obligaţia sã asigure la bordul vehiculelor existenţa documentelor şcolare completate la zi.
ART. 42
Pe toatã durata efectuãrii pregãtirii practice, instructorul auto are obligaţia sã deţinã la bordul autovehiculului şi sã prezinte organelor de control, la cererea acestora, documentele solicitate de acestea, respectiv:
a) actul de identitate;
b) permisul de conducere sau dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie;
c) atestatul de instructor auto;
d) autorizaţia instructorului auto, dacã este cazul;
e) contractul încheiat de cãtre instructorul auto autorizat cu şcoala de conducãtori auto în care beneficiarul pregãtirii a efectuat în prealabil pregãtirea teoreticã;
f) documentele autovehiculului cu care efectueazã pregãtirea practicã;
g) poliţa de asigurare de rãspundere civilã auto pentru vehiculul cu care se efectueazã pregãtirea practicã şi cea pentru daune cauzate terţilor inclusiv persoanelor aflate în interiorul vehiculului;
h) foaia de parcurs, pentru ziua respectivã;
i) caietul cursantului pentru cursantul care efectueazã în acel moment pregãtirea practicã;
j) legitimaţia de serviciu, dupã caz;
k) dovada efectuãrii pregãtirii practice de cãtre cursantul respectiv.
ART. 43
Profesorul de legislaţie rutierã are obligaţia asigurãrii şi respectãrii condiţiilor necesare efectuãrii pregãtirii teoretice.
ART. 44
Profesorul de legislaţie rutierã are obligaţia de a informa persoana care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto, asupra condiţiilor de efectuare a pregãtirii teoretice.
ART. 45
Profesorul de legislaţie rutierã are obligaţia de a respecta durata orelor de pregãtire teoreticã, precum şi a pauzelor dintre acestea.
ART. 46
Profesorul de legislaţie rutierã are obligaţia sã asigure completarea la zi a documentelor şcolare.
ART. 47
Pe toatã durata efectuãrii pregãtirii teoretice, profesorul de legislaţie rutierã are obligaţia sã deţinã şi sã prezinte organelor de control, la cererea acestora, documentele solicitate de acestea, respectiv:
a) actul de identitate;
b) atestatul de profesor de legislaţie rutierã;
c) proiectele unitãţilor de conţinut (lecţiilor);
d) planul de învãţãmânt;
e) programa de învãţãmânt;
f) orarul stabilit;
g) legitimaţia de serviciu.

CAP. X
Inspecţie, control şi sancţiuni

ART. 48
Inspecţia, controlul şi supravegherea modului de respectare a prevederilor prezentei metodologii, se efectueazã la sediul şcolilor de conducãtori auto şi în trafic de cãtre inspectorii sau inspectorii de trafic, dupã caz, ai Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. În cazul controalelor în trafic efectuate prin echipaje de inspectori, cel puţin unul va fi inspector de trafic.
ART. 49
Inspectorii de trafic au obligaţia de a purta uniformã de serviciu, de a deţine asupra lor legitimaţia de control pe timpul efectuãrii acţiunilor de control şi de a respecta prevederile legale privind oprirea vehiculelor.
ART. 50
Inspectorii de trafic pot opri vehiculele cu care se efectueazã pregãtirea cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere auto, semnalizând regulamentar din poziţia staticã sau din autovehiculul din dotare aflat în mers.
ART. 51
La efectuarea controlului la sediul şcolilor de conducãtori auto, în vederea verificãrii pregãtirea teoreticã, inspectorii au dreptul sã pãtrundã, în timpul programului de lucru, în sãlile de curs în prezenţa titularilor disciplinelor de pregãtire.
ART. 52
La efectuarea controlului la sediul şcolilor de conducãtori auto, persoana desemnatã sã conducã şi sã organizeze activitatea şcolii de conducãtori auto sau o persoanã împuternicitã de aceasta, are obligaţia, sã prezinte toate documentele solicitate de personalul de control
ART. 53
Şcoala de conducãtori auto va prezenta organelor de control, la cererea acestora, orice document în legãturã cu activitatea de pregãtire în vederea obţinerii permisului de conducere, precum şi orice document referitor la titularii disciplinelor de pregãtire.
ART. 54
Verificarea activitãţii de pregãtire teoreticã se face pe baza studierii urmãtoarelor documente:
a) catalogul grupelor de cursanţi, prin înregistrarea absenţelor cursanţilor cuprinşi în programul de pregãtire respectiv şi prin operarea menţiunilor legate de recuperarea acestor ore;
b) caietul cursantului care participã la programul de pregãtire, prin confirmarea prezenţei acestuia la orele de pregãtire teoreticã.
ART. 55
(1) Verificarea activitãţii de pregãtire practicã se face pe baza studierii înregistrãrilor furnizate de tahograful analogic/digital, în cazul vehiculelor dotate cu tahograful analogic/digital potrivit reglementãrilor specifice în vigoare.
(2) Verificarea activitãţii de pregãtire practicã se face şi pe baza studierii înregistrãrilor operate de instructorii auto în caietul cursantului şi în foaia de parcurs.
ART. 56
Prin verificarea pregãtirii practice, se constatã dacã instructorul auto:
a) a confirmat prin semnãturã efectuarea orelor de pregãtire practicã, precum şi a parcursului, în caietul cursantului;
b) a consemnat periodic în caietul cursantului, rezultatul evaluãrii etapelor parcurse de pregãtire practicã;
c) a solicitat cursanţilor, confirmarea efectuãrii orelor de pregãtire practicã, precum şi a parcursului, prin semnarea în foaia de parcurs şi pe dovezile efectuãrii pregãtirii practice
d) a solicitat cursanţilor validarea pregãtirii practice prin semnarea diagramele/print-outurile tahografului analogic/digital, în cazul vehiculelor dotate cu tahograf analogic/digital potrivit reglementãrilor specifice în vigoare.
ART. 57
Şcoala de conducãtori auto, respectiv persoana care conduce şi organizeazã activitatea şcolii de conducãtori auto, instructorul auto angajat în cadrul şcolii de conducãtori auto, profesorul de legislaţie rutierã, instructorul auto autorizat, dupã caz, rãspund în funcţie de obligaţiile pe care aceştia le au, de organizarea şi desfãşurarea pregãtirii persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.
ART. 58
(1) Atestatul de instructor auto sau atestatul de profesor de legislaţie rutierã se reţine în vederea suspendãrii de cãtre Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. atunci când:
a) nu mai sunt îndeplinite condiţiile de atestare cu excepţia celei prevãzute la art. 5 lit. f) respectiv art. 7 lit. f) prevãzute de Metodologia privind atestarea instructorilor de pregãtire practicã şi a profesorilor de legislaţie rutierã;
b) când se efectueazã pregãtirea practicã cu persoane care nu au încheiat un contract de şcolarizare sau nu sunt planificate în intervalul orar menţionat în foaia de parcurs;
c) când se efectueazã pregãtirea practicã cu persoane care solicitã ore de perfecţionare, iar acestea nu sunt evidenţiate în registrul şcolii de conducãtori auto;
d) în situaţia în care efectueazã pregãtirea practicã pe alte trasee decât cele stabilite de Poliţia Rutierã de pe raza de competenţã;
e) când refuzã sã opreascã la semnalul regulamentar al personalului desemnat sã efectueze controlul;
f) în situaţia în care instructorul auto foloseşte pentru instruire practicã vehicule care nu îndeplinesc condiţiile tehnice prevãzute de lege;
g) când nu sunt respectate duratele orelor de pregãtire teoreticã şi practicã;
h) când nu este respectatã durata pauzelor impuse de prezenta Metodologie;
i) la constatarea unor diferenţe, lipsuri, neconcordanţe semnificative între datele înregistrate ale tahografului analogic/digital şi programa şcolarã de pregãtire practicã, în cazul vehiculelor dotate cu tahograf analogic/digital, potrivit reglementãrilor specifice în vigoare.
j) când autovehiculul utilizat la pregãtirea practicã nu este dotat cu tahograf analogic/digital potrivit reglementãrilor specifice în vigoare, ori când acesta nu funcţioneazã.
k) când nu exista validarea pregãtirii instruirii practice de cãtre cursant, pe fiecare modul de pregãtire
(2) În situaţia în care titularul atestatului de instructor auto/profesor de legislaţie rutierã a sãvârşit una din faptele prevãzute la alin. (1), se reţine respectivul atestat de cãtre personalul împuternicit al Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. care a efectuat controlul, în vederea suspendãrii exercitãrii dreptului de a efectua pregãtire. În cazul în care titularul atestatului de instructor auto/profesor de legislaţie rutierã nu are asupra sa respectivul atestat, acesta are obligaţia de a-l preda agenţiei teritoriale a Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. pe raza cãreia îşi are domiciliul în termen de 5 zile de la data constatãrii abaterii.
(3) Suspendarea exercitãrii dreptului de pregãtire a cursanţilor opereazã în ziua urmãtoare celei în care a fost predat atestatul de instructor auto/profesor de legislaţie rutierã Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R.
(4) Continuarea pregãtirii cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere cu instructori auto/profesori de legislaţie rutierã la care au fost suspendate atestatele aferente, va continua cu alţi instructori auto/profesori de legislaţie rutierã care au contracte cu şcoala de conducãtori auto la care aceştia îşi desfãşurau activitatea.
ART. 59
Atestatul de instructor auto sau/şi profesor de legislaţie rutierã se poate restitui la cerere deţinãtorului, astfel:
a) în cazul primei suspendãri, dupã o lunã;
b) în cazul celei de-a doua suspendãri, dupã 3 luni.
ART. 60
Restituirea atestatului se face la cerere, dupã ce deţinãtorul face dovada cã au fost remediate deficienţele care au stat la baza suspendãrii acestuia.
ART. 61
Anularea atestatului de instructor auto sau/şi profesor de legislaţie rutierã se face de cãtre Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. în urmãtoarele cazuri:
a) când se constatã cã titularul atestatului de instructor auto sau/şi profesor de legislaţie rutierã a furnizat informaţii eronate cu ocazia solicitãrii eliberãrii respectivului atestat;
b) când a avut de douã ori atestatul suspendat şi se constatã cã a încãlcat pentru a treia oarã prevederile art. 58, alin. (1).
c) când nu a respectat termenul de predare a atestatului în vederea suspendãrii prevãzut la art. 58, alin. (2).
d) când confirmã, prin semnare pe fişa de şcolarizare terminarea pregãtirii teoretice sau practice a unui cursant, fãrã ca acesta sã fi efectuat toate orele prevãzute în programa minimalã de învãţãmânt.
e) când i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru consum de alcool.
f) când a fost condamnatã printr-o hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vãtãmare cauzatoare de moarte, vãtãmare corporalã gravã, tâlhãrie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mitã, trafic de influenţã, trafic sau consum ilicit de droguri, dacã nu a intervenit reabilitarea sau amnistia;
g) când i-a fost anulat dreptul de a conduce pe drumurile publice.

CAP. XI
Dispoziţii finale

ART. 62
(1) Tariful de şcolarizare este compus din tariful aferent pregãtirii teoretice şi tariful aferent pregãtirii practice.
(2) Tariful prevãzut la alin. (1) va fi compus obligatoriu din toate elementele de costuri aferente pregãtirii.
ART. 63
Anexele nr. 1 - 7 fac parte integrantã din prezenta Metodologie.


ANEXA 1
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------

(copertã - faţã)



ŞCOALA DE CONDUCĂTORI AUTO AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ - A.R.R
.......................... Agenţia ............................
Adresa ................... Nr. înreg. ........... data ........
J ...../...../........
R ....................

Autorizaţie Seria: AS Nr. ................

REGISTRU
UNIC
DE EVIDENŢĂ A CURSANŢILOR

(copertã - verso)


PREZENTUL REGISTRU CONŢINE UN NUMĂR DE ....... PAGINI.


Data: ....................

DIRECTOR
Numele şi prenumele
Persoana care conduce ....................
şi organizeazã activitatea şcolii Semnãtura
Numele şi prenumele ................ L.S.
..........................
Semnãtura
..........................

┌────┬────────┬────────┬─────────┬──────────────────┬───────┬──────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ Numãr │ Data │ Cursant │ │ │ Nr. │ Data │
│Nr. │contract│contract│numele şi│ Adresa │Telefon│Serie/│începere/│
│crt.│şcolari-│şcolari-│prenumele│ │ │Grupa │încheiere│
│ │ zare │ zare │ CNP │ │ │ │ curs │
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 1 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 2 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 3 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 4 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 5 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 6 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 7 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 8 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 9 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 10 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 11 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
├────┼────────┼────────┼─────────┼──────────────────┼───────┼──────┼─────────┤
│ 12 │ │ ├─────────┤ │ │ ├─────────┤
└────┴────────┴────────┴─────────┴──────────────────┴───────┴──────┴─────────┘
Pag. nr. ....

┌────────┬────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────┬─────┐
│ │ Rezultat │ Examen pentru │ │ │
│ │ evaluare │ obţinerea │ Pregãtirea practicã │ │
│ Categ. │ finalã │ permisului de │ se efectueazã cu: │ │
│ de │ (A/R) │ conducere │ │ Obs.│
│ permis ├──────┬──────┬──────┼─────────┬────────┼──────────┬──────────┤ │
│ solici-│ │ │ │ Data │ │Instructor│Instructor│ │
│ tate │ I │ II │ III │ primei │Rezultat│angajat al│ cu │ │
│ │ │ │ │examinãri│ │ şcolii │ contract │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────┼──────────┼──────────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴────────┴──────────┴──────────┴─────┘
Pag. nr. ....




ANEXA 2
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------

(copertã)





INSTRUCTOR AUTO AUTORIZAT AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ - A.R.R.
Numele: ..................... Agenţia ............................
Prenumele: .................. Nr. înreg. ............ data .......
Autorizaţie Seria: AIA Nr. ..


CAIETUL
DE EVIDENŢĂ A CURSANŢILOR

PREZENTUL REGISTRU CONŢINE UN NUMĂR DE ......... PAGINI.

┌──────┬─────────────────────────┬───────┬────────────────┬───────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │ Şcoala de │ Nr. din │ │ │
│ │ Cursant │Adresa │conducãtori auto│ registrul │ Datã │ Datã │
│ Nr. │ Numele şi prenumele │ Nr. │unde cursantul a│ unic de │începere │încheiere│
│înreg.│ C.N.P. │telefon│ efectuat │evidenţã al│pregãtire│pregãtire│
│ │ │ │ pregãtirea │cursanţilor│practicã │practicã │
│ │ │ │ teoreticã │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──────┼─────────────────────────┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
├──────┼─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┼───────┼────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┤
│ ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤ │ │ │ │ │
└──────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───────┴────────────────┴───────────┴─────────┴─────────┘
Pag. nr. .....
┌──────────────┬─────────────┬─────────────────────────────────────┬──────────────────────┐
│ Categorii │Adeverinţa de│ Rezultat │ │
│ de permis │ absolvire a │ evaluare │ │
│ de │ pregãtirii │ (insuficient, │ Observaţii │
│ conducere │ teoretice │ bine, │ │
│ solicitate │(Nr. şi data)│ foarte bine) │ │
│ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┬─────────────┬──────────────┼──────────────────────┤
│ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼─────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴─────────────┴────────┴─────────────┴──────────────┴──────────────────────┘
Pag. nr. .....




ANEXA 3
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------






(dimensiuni A5, 14,8 x 21 cm)
(coperta - faţã)

ŞCOALA DE CONDUCĂTORI AUTO
.....................................

CAIETUL CURSANTULUI

(coperta - verso)
Plan de învãţãmânt (extras)
┌────┬──────┬───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ │ Pregãtire teoreticã │Pregãtire practicã │
│ │ │Durata ├─────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────┬───────────────┼──────────┬────────┤
│Cat.│ Cu │minimã │ │ │ │Conducere │ │Cunoaşterea şi │Conducerea│ │
│ │Permis│(sãpt.)│Total│ Leg. │ Leg. │preventivã│ Prim │ întreţinerea │ autov. │ Km. │
│ │ │ │ ore │ rutierã │specificã │ şi │ajutor│autovehiculului├──────────┤parcurşi│
│ │ │ │ │ │ │ecologicã │ │ │Total ore │ │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ A1 │ │ 5 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 20 │ 40 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ A │ │ 5 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 30 │ 60 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ B1 │ │ 5 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 30 │ 400 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ B │ │ 5 │ 24 │ 14 │ 2 │ 4 │ 2 │ 2 │ 30 │ 400 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ C1 │ * │ 8 │ 24 │ 15 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 30 │ 400 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ C │ * │ 8 │ 60 │ 15 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 40 │ 500 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ C │ ** │ 7 │ 60 │ 8 │ 5 │ 20 │ 2 │ 18 │ 40 │ 500 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ D1 │ ** │ 12 │ 53 │ 25 │ 7 │ 20 │ 10 │ 18 │ 40 │ 400 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ D │ ** │ 12 │ 80 │ 25 │ 7 │ 20 │ 10 │ 18 │ 50 │ 500 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ D │ *** │ 8 │ 66 │ 15 │ 5 │ 20 │ 8 │ 18 │ 30 │ 300 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ BE │ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 15 │ 60 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│C1E │ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 3 │ 2 │ 2 │ 25 │ 200 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ CE │ │ +2 │ 10 │ 2 │ 1 │ 5 │ - │ 2 │ 17 │ 150 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│D1E │ │ +1 │ 10 │ 2 │ 1 │ 3 │ 2 │ 2 │ 25 │ 300 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ DE │ │ +2 │ 10 │ 2 │ 2 │ 4 │ - │ 2 │ 20 │ 200 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ Tr │ │ 6 │ 54 │ 14 │ 10 │ 10 │ 2 │ 18 │ 40 │ 300 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ Tb │ │ 12 │ 124 │ 14 │ 56 │ 16 │ 8 │ 30 │ 60 │ 600 │
├────┼──────┼───────┼─────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼──────────┼────────┤
│ Tv │ │ 12 │ 124 │ 14 │ 56 │ 16 │ 8 │ 30 │ 60 │ 600 │
└────┴──────┴───────┴─────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────┴───────────────┴──────────┴────────┘



ACTE NECESARE PENTRU ÎNTOCMIREA DOSARULUI ÎN VEDEREA
PREZENTĂRII LA EXAMENUL PENTRU OBŢINEREA
PERMISULUI DE CONDUCERE:

1. ......................................................................
2. ......................................................................
3. ......................................................................
4. ......................................................................
5. ......................................................................
6. ......................................................................
7. ......................................................................
8. ......................................................................
9. ......................................................................
10. .....................................................................


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Şcoala de conducãtori auto ...................................................│
│Autorizaţie seria .......... nr. ........ Adresa: ............................│
│..............................................................................│
│Telefon: ................... Fax: .................. e-mail: .................│
│ │
│ DIRECTOR, │
│ │
│ Semnãtura ......... L.S. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cursant: │
│Numele: .................................... Prenumele .......................│
│C.N.P. ................................ Adresa ...............................│
│..............................................................................│
│..............................................................................│
│Telefon: ................................ e-mail .............................│
│Categoria ............................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Alte informaţii: │
│Nr. din registrul de evidenţã a cursanţilor: .......... Nr. şi data încheierii│
│contractului de şcolarizare: ........... Seria ............ Grupa ............│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

ORARUL
pentru pregãtirea teoreticã
┌────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Disciplina │
│ ├──────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┤
│ │ │ Conducere │ │ Controlul şi │
│ Zilele │Legislaţie rutierã│ preventivã │ Prim ajutor │ întreţinerea │
│ │ │ │ │autovehiculului │
│ ├─────────┬────────┼─────────┬──────┼─────────┬──────┼─────────┬──────┤
│ │de la ora│ la ora │de la ora│la ora│de la ora│la ora│de la ora│la ora│
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Luni │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Marţi │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Miercuri│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Joi │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Vineri │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┤
│Sâmbãtã │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────────┴────────┴─────────┴──────┴─────────┴──────┴─────────┴──────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Informaţii utile: │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




EVALUARE FINALĂ LA PREGĂTIREA TEORETICĂ:

D-ul(na) ........... a absolvit pregãtirea teoreticã şi a obţinut la testul final un numãr de ...... pct.

Director,
Numele şi prenumele ........
Semnãtura ..................
L.S.
Persoana care conduce şi organizeazã
activitatea şcolii de conducãtori auto
Numele şi prenumele ..................
Semnãtura ............................


Pregãtirea teoreticã


┌─────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ Legislaţie rutierã │ Legislaţie rutierã │ Prim ajutor │
├───┬─────────┬───────────┼───┬─────────┬────────────┼───┬─────────┬───────────┤
│Nr.│ Data │ Semnãturã │Nr.│ Data │ Semnãturã │Nr.│ Data │ Semnãturã │
│ore│ │ profesor │ore│ │ profesor │ore│ │ profesor │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┴─────────┼────────────┼───┴─────────┼───────────┤
│ │ │ │ Total ore │ │ Total ore │ │
├───┼─────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼─────────────┴────────────┼─────────────┴───────────┤
│ │ │ │ Conducere preventivã │Controlul şi întreţinerea│
│ │ │ │ │ autovehiculului │
├───┼─────────┼───────────┼───┬─────────┬────────────┼───┬─────────┬───────────┤
│ │ │ │Nr.│ │ Semnãturã │Nr.│ │ Semnãturã │
├───┼─────────┼───────────┤ore│ Data │ profesor │ore│ Data │ profesor │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┼─────────┼────────────┼───┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼───────────┼───┴─────────┼────────────┼───┴─────────┼───────────┤
│ │ │ │ Total ore │ │ Total ore │ │
├───┼─────────┼───────────┼─────────────┤ ├─────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────────┴───────────┴─────────────┴────────────┴─────────────┴───────────┘

Rezultate obţinute la testele de verificare a cunoştinţelor

┌─────────┬──────────┬───────┬─────────┬──────────┬──────────┬───────┬─────────┐
│ Data │Disciplina│Punctaj│Semnãtura│ Data │Disciplina│Punctaj│Semnãtura│
│ │ │(nota) │profesor │ │ │(nota) │profesor │
├─────────┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼───────┼─────────┼──────────┼──────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────┴───────┴─────────┴──────────┴──────────┴───────┴─────────┘



EVIDENŢA EFECTUĂRII ORELOR DE INSTRUIRE PRACTICĂ

Categoria/subcategoria ...............

Instructor ...........................


┌───────┬─────────┬────────────┬────────────────────┬───────┬──────────────────┐
│ │ │ Durata │ Km. parcurşi │ │ Confirmare │
│ Data │ Nr. ore ├─────┬──────┼───────┬──────┬─────┤ Ore ├──────────┬───────┤
│ │efectuate│De la│La ora│ Km. │ Km. │ Km. │cumulat│Instructor│Cursant│
│ │ │ ora │ │plecare│sosire│total│ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴─────────┴─────┴──────┴───────┴──────┴─────┴───────┴──────────┴───────┘

┌───────┬─────────┬────────────┬────────────────────┬───────┬──────────────────┐
│ │ │ Durata │ Km. parcurşi │ │ Confirmare │
│ Data │ Nr. ore ├─────┬──────┼───────┬──────┬─────┤ Ore ├──────────┬───────┤
│ │efectuate│De la│La ora│ Km. │ Km. │ Km. │cumulat│De la ora │ La ora│
│ │ │ ora │ │plecare│sosire│total│ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼─────┼───────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴─────────┴─────┴──────┴───────┴──────┴─────┴───────┴──────────┴───────┘




ANEXA 4
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------

S.C. ............................
Şcoala de conducãtori auto ...... Agenţia A.R.R. ...............
Autorizaţie nr. ........ data ... Nr. înreg. ........ data .....
Nr. înreg. ........... data .....


TABEL NOMINAL
cu persoanele cu care s-au încheiat contracte de şcolarizare
şi sunt cuprinse în:

Grupa nr. ....... data începerii pregãtirii ......... data finalizãrii pregãtirii .............
Seria nr. ......... data începerii pregãtirii ....... data finalizãrii pregãtirii .............
Categoria/subcategoria pentru care se efectueazã pregãtirea ...................................


┌────┬───────┬────────┬─────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────┐
│ │ │ Cod │Nr. din Registrul│Contract │ Posesor permis │ │
│Nr. │Nume şi│numeric │ de evidenţã al │nr. ...../├─────────────┬──────┤ Obs. │
│crt.│prenume│personal│ cursanţilor │data .....│ Da │ Nu │ │
│ │ │ │ │ │(categoriile)│ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┼──────┼──────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┴──────┴──────┘


Persoana care conduce şi organizeazã DIRECTOR
activitatea şcolii de conducãtori auto

Numele şi prenumele .................. Numele şi prenumele .......

Semnãtura ............................ Semnãtura ............. L.S.




ANEXA 5
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------






S.C. ................................
Şcoala de conducãtori auto .......... Agenţia A.R.R. ..................
Autorizaţie nr. ........ data ....... Nr. înreg. .......... data ......
Nr. înreg. ........... data .........

ORAR
pentru efectuarea disciplinelor teoretice pentru:

Grupa nr. ....... data începerii pregãtirii ...... data finalizãrii pregãtirii ...........
Seria nr. ......... data începerii pregãtirii ....... data finalizãrii pregãtirii ........
Categoria/subcategoria pentru care se efectueazã pregãtirea ..............................

┌────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Zilele din sãptãmânã în care se efectueazã pregãtirea teoreticã │
│ ├─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┤
│ │ Luni │ Marţi │ Miercuri │ Joi │ Vineri │ Sâmbãtã │ Duminicã │
│ Disciplina ├──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │Ora la│ │
│ │ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│ care │Durata│
│ │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │începe│(ore) │
│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │cursul│ │
├────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Legislaţie rutierã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Conducere preventivã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Prim ajutor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Controlul şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│întreţinerea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│autovehiculului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘

Observaţii: ...............................................................
...........................................................................
...........................................................................

DIRECTOR

Semnãtura ........... L.S.
Persoana care conduce şi organizeazã
activitatea şcolii de conducãtori auto

Semnãtura ............................




ANEXA 6
------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
---------------------------------------------

Şcoala de conducãtori auto ....................

CATALOG

Director,

Semnãtura ....... L.S.


Grupa nr. ....... data începerii pregãtirii ........ data finalizãrii pregãtirii ...........
Seria nr. ......... data începerii pregãtirii ....... data finalizãrii pregãtirii ..........
Categoria/subcategoria pentru care se efectueazã pregãtirea ................................





┌────┬─────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ │ Numele şi prenumele │ Discipline teoretice │ Evaluare finalã │
│ │ cursantului ├──────────┬──────────┬──────┬───────────────┼───────────┬──────────────────────┤
│Nr. │ C.N.P. .......... │ │ │ │ Controlul şi │ Test │ Pregãtire practicã │
│crt.│Nr. din registrul de evidenţã│Legislaţie│Conducere │Prim │ întreţinerea ├────┬──────┼───────────┬──────────┤
│ │ al cursanţilor ........ │ rutierã │preventivã│ajutor│autovehiculului│Nr. │Califi│Calificativ│Semnãturã │
│ │ │ │ │ │ │pct.│cativ │ final(1) │instructor│
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 1 │ │(2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │(3) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ │(4) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 2 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 3 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 4 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 5 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 6 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 7 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 8 │ │(2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(3) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(4) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 9 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 10 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 11 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 12 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 13 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 14 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 15 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 16 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 17 │ │(2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(3) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(4) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 18 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 19 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 20 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 21 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 22 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 23 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 24 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 25 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 26 │ │(2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(3) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │ │(4) │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 27 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 28 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 29 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────────┼──────────┼──────┼───────────────┼────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ 30 │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
│ │ ├──────────┼──────────┼──────┼───────────────┤ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────┴──────────┴──────────┴──────┴───────────────┴────┴──────┴───────────┴──────────┘


-----------
(1) Se completeazã de cãtre instructorul de conducere auto cu: "nesatisfãcãtor", "satisfãcãtor", "bine", "foarte bine";
(2) Se înscriu de cãtre titularul disciplinei absenţele înregistrate de cursant;
(3) Se înscrie de cãtre titularul disciplinei situaţia recuperãrii absenţelor;
(4) Se înscriu de cãtre titularul disciplinei rezultatele obţinute de cursant la testele intermediare.

Comisia de testare:
1. Numele şi prenumele .......... semnãtura ..........
2. Numele şi prenumele .......... semnãtura ..........
3. Numele şi prenumele .......... semnãtura ..........
Persoana care conduce şi organizeazã
activitatea şcolii de
conducãtori auto
Semnãtura ...........................


ANEXA 7
-------
la Metodologia de organizare şi desfãşurare a
---------------------------------------------
cursurilor de pregãtire teoreticã şi practicã
---------------------------------------------
în vederea obţinerii permisului de conducere
--------------------------------------------

(faţã)




┌─────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────┐
│Nr. │autovehicul │Data │ │
│înmatriculare├──────────────────────────┤ │ MATCA FOII │
│ │remorcã │ │ DE PARCURS │
├─────────────┴────┬─────────────────────┴────┬─────────────────┤ PENTRU │
│Program │Numele şi prenumele │Atestat │ AUTOVEHICULELE │
│ │instructorului │ │ "ŞCOALĂ" │
├──────────────────┼──────────────────────────┼─────────────────┤ │
│ │ │ │Seria │
├──────────────────┼────────────────────┬─────┴─────────────────┤ │
│Am primit foaia │Semnãturã instructor│ │nr. │
│de parcurs ├────────────────────┴───────────────────────┤ │
│şi documentele │ │ │
├──────────────────┴────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────┤




├─────┬─────────────────┬──────────────────────────────────────┬───────────────────────────┤
│ A │ │ │Data: │
├─────┘ ŞTAMPILA │ FOAIE DE PARCURS │ │
│ UNITĂŢII │ PENTRU AUTOVEHICULELE │Seria │
│ EMITENTE │ "ŞCOALĂ" │ │
│ │ │nr. │
├─────┬─────────────────┼──────────────────────────────────────┴───────────────────────────┤
│ B │ │autovehicul │
├─────┘ Nr. de ├──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ înmatriculare │remorcã │
├─────┬─────────────────┴───────────────────────────────────────┬──────────────────────────┤
│ 1 │ Numele şi prenumele instructorului │ Atestat │
├─────┘ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┤Seria ........ Nr. .......│
│ │ │
├─────┬──────────────────────────────────────────────┬─────┬────┴──────────────────────────┤
│ 2 │ Alimentarea autovehiculului │ C │Autovehiculul este în bunã │
├─────┘ ├─────┘ stare de circulaţie │
├───────┬────────────┬─────────────┬─────────────────┤ │
│Tip / │ Aprobat │ Efectiv │ Semnãtura │ │
│ /BCF│ │ │ │ Semnãturã instructor │
├───────┼────────────┼─────────────┼─────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │
├───────┼────────────┼─────────────┼─────────────────┼────────────────┬──────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │Kilometraj│Verificat│
├───────┼────────────┼─────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │La plecare │ │ │
├───────┼────────────┼─────────────┼─────────────────┼────────────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │La sosire │ │ │
├───────┼────────────┼─────────────┼─────────────────┼─────┬──────────┴──────────┴─────────┤
│ │ │ │ │ 5 │ Notãri ale organelor de │
├─────┬─┴────────────┴─────────────┴─────────────────┼─────┘ control │
│ 3 │ CALCULE │ │
├─────┘ │ │
│ │ │
│ │ │
├─────┬──────────────────────────────────────────────┤ │
│ 4 │ Procese tehnologice │ │
├─────┘ │ │
├────┬─────────┬───────┬─────────┬───────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴───────┴─────────┴───────────────────┴─────────────────────────────────────┘
(verso)
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤




├───────────────────┬────────┬──────────┬───────┬────────┬──────────────┬──────────────────┤
│Numele şi prenumele│ Nr. │ Nr. │ De la │ │ │ Semnãtura de │
│ cursantului │ serie/ │ registru │ ora │ la ora │ Km efectivi │ confirmare a │
│ │ grupã │ │ │ │ │ cursantului │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼────────┼──────────┼───────┼────────┼──────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┬────┬────────┼────────┼──────────┴────┬──┴────────┴──┬─────┬─────┴──────────────────┤
│ 7 │ora │ ora de │ │ Evenimente │ │ 8 │Notãri ale instructoru- │
├─────┘ de │sfârşit │ durata │ de circulaţie │ Observaţii ├─────┘ lui de conducere auto │
│ început │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────────┴────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────────────────────┘


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016