Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA din 16 octombrie 2003  certificării formării profesionale a adulţilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIA din 16 octombrie 2003 certificării formării profesionale a adulţilor

EMITENT: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 774 din 5 noiembrie 2003
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 5.253/501/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 774 din 5 noiembrie 2003.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Prezenta metodologie de certificare a formării profesionale a adulţilor, denumita în continuare metodologie, cuprinde procedurile de organizare şi desfăşurare a examenului de absolvire a programelor de formare profesională a adulţilor, precum şi modalităţile de eliberare, gestionare şi arhivare a certificatelor de calificare şi de absolvire cu recunoaştere naţionala.
    (2) Prezenta metodologie se aplică programelor de formare profesională organizate de furnizorii de formare profesională autorizaţi în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, republicată, denumita în continuare ordonanţa.

    ART. 2
    Furnizorul de formare profesională eliberează persoanei care a promovat examenul de absolvire a unui program de formare profesională următorul tip de certificat, după caz:
    a) certificat de calificare profesională pentru programele de calificare sau recalificare;
    b) certificat de absolvire pentru programele de iniţiere, perfecţionare, specializare, precum şi la absolvirea fiecărui modul, în cazul programelor de formare profesională structurate pe module.


    ART. 3
    Absolvenţii care cumulează certificate de absolvire pentru toate modulele unui program de calificare sau recalificare se pot înscrie la examenul de absolvire pentru obţinerea certificatului de calificare la orice furnizor de formare autorizat pentru programul respectiv sau pentru un program care corespunde acestuia în proporţie de minimum 70%.

    ART. 4
    (1) Certificatele de calificare profesională sau de absolvire cu recunoaştere naţionala se eliberează însoţite de o anexa denumita "Supliment descriptiv al certificatului", în care se precizează competentele profesionale dobândite.
    (2) Modelele certificatelor de calificare şi de absolvire, precum şi al suplimentului descriptiv al certificatului sunt prevăzute în anexele nr. 4, 5 şi 6 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 522/2003.

    ART. 5
    (1) La examenul de absolvire se pot înscrie, pe baza unei cereri, participanţii care au parcurs tematica programului de formare profesională.
    (2) În cazul programelor de calificare sau de recalificare este necesar ca participanţii care se înscriu la examenul de absolvire sa fi promovat fiecare disciplina sau modul.

    ART. 6
    (1) Examenul de absolvire se susţine în faţa unei comisii de examinare constituite din 3 persoane, dintre care, conform prevederilor art. 29 alin. (2) din ordonanţa, 2/3 sunt specialişti din afară furnizorilor de formare profesională şi 1/3 reprezintă furnizorul de formare profesională care a organizat programul de formare profesională.
    (2) La examenul de absolvire pot asista ca observatori şi reprezentanţi ai agenţilor economici.

    CAP. II
    Organizarea examenului de absolvire
    ART. 7
    Examenul de absolvire este organizat de furnizorul de formare profesională sub coordonarea comisiei de autorizare judeţene sau a municipiului Bucureşti, denumita în continuare comisie de autorizare.

    ART. 8
    (1) La începerea unui program de formare profesională, furnizorul de formare profesională are obligaţia sa comunice comisiei de autorizare tipul programului şi data estimată a examenului de absolvire, în vederea selectării specialiştilor care vor face parte din comisia de examinare.
    (2) Membrii comisiei de examinare din afară furnizorului de formare profesională sunt selectaţi din listele de specialişti aprobate de comisiile de autorizare, alte persoane decât cele care au realizat evaluarea în vederea autorizării.
    (3) Numele membrului comisiei de examinare care reprezintă furnizorul de formare profesională va fi comunicat comisiei de autorizare cu minimum 15 zile calendaristice înainte de data începerii examenului de absolvire.
    (4) Cu minimum 10 zile calendaristice înainte de data începerii examenului de absolvire, comisia de autorizare decide componenta comisiei de examinare, desemnează preşedintele acesteia din rândul specialiştilor din afară furnizorului de formare profesională şi stabileşte sarcinile membrilor comisiei de examinare. Decizia scrisă privind componenta comisiei de examinare este comunicată furnizorului de formare profesională cu cel puţin 48 de ore înaintea începerii examenului de absolvire.
    (5) În caz de indisponibilitate a unui membru al comisiei de examinare, preşedintele comisiei de autorizare desemnează un înlocuitor, cu respectarea prevederilor alin. (2).
    (6) Furnizorul de formare profesională numeşte o persoană care nu face parte din comisia de examinare, care să asigure lucrările de secretariat ale examenului de absolvire.

    ART. 9
    (1) Comisia de examinare organizează şi efectuează examinarea şi notarea participanţilor la examenul de absolvire şi are următoarele atribuţii:
    a) verifica condiţiile tehnice de desfăşurare a examenului de absolvire şi, în cazul în care constata ca acestea nu sunt corespunzătoare, decide amânarea examenului până la remedierea situaţiei;
    b) aproba graficul de desfăşurare a examenului de absolvire şi îl afişează cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea acestuia;
    c) stabileşte modalitatea de desfăşurare a probei teoretice, scris şi/sau oral;
    d) stabileşte subiectele pentru probele examenului de absolvire, pe baza variantelor de subiecte propuse de furnizorul de formare, pe care le verifica sa acopere conţinutul integral al programului de formare profesională;
    e) stabileşte durata probei practice în funcţie de specificul acesteia, fără însă să depăşească 3 ore;
    f) afişează rezultatele examenului de absolvire;
    g) întocmeşte şi păstrează, pe toată durata desfăşurării examenului de absolvire, documentaţia aferentă acestuia, pe care în final o preda sub semnatura furnizorului de formare profesională;
    h) întocmeşte procesul-verbal cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a examenului de absolvire, conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezenta metodologie, pe care îl înaintează comisiei de autorizare.

    (2) Activităţile comisiei de examinare se desfăşoară în prezenta tuturor membrilor acesteia.

    ART. 10
    Furnizorul de formare profesională are următoarele obligaţii pentru organizarea examenului de absolvire:
    a) pune la dispoziţie comisiei de examinare lista persoanelor înscrise la examenul de absolvire, în ordine alfabetica, şi documentele care atesta parcurgerea programului de către acestea, inclusiv pentru cei care au absolvit cursul în alte serii sau la alţi furnizori de formare;
    b) pregăteşte şi pune la dispoziţie comisiei de examinare minimum 5 variante de subiecte pentru fiecare dintre probele examenului de absolvire, acoperind integral conţinutul programului, conform metodologiei programului de formare profesională;
    c) pregăteşte şi pune la dispoziţie comisiei de examinare documentaţia tehnica, sălile, aparatele, instrumentele, sculele, dispozitivele, materialele necesare desfăşurării probelor de examen, în condiţii corespunzătoare;
    d) încheie protocol de colaborare cu agenţii economici, dacă proba practica se desfăşoară în spaţii aparţinând acestora;
    e) asigura respectarea normelor de igiena şi securitatea muncii pe perioada desfăşurării probei practice;
    f) primeşte documentaţia examenului de absolvire la finalizarea acestuia şi asigura păstrarea ei pentru o perioadă de 5 ani.


    CAP. III
    Desfăşurarea examenului de absolvire
    ART. 11
    În ziua examenului comisia de examinare preia catalogul participanţilor pentru programul de formare profesională al cărui model este prezentat în anexa nr. 2 la prezenta metodologie, verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 5 alin. (2) şi stabileşte subiectele probelor de examen.

    ART. 12
    (1) Examenul de absolvire pentru programele de calificare şi recalificare consta într-o proba teoretică şi o proba practica.
    (2) Modalitatea de sustinere a probei teoretice şi a celei practice se stabileşte prin programul de formare profesională şi este:
    a) la proba practica: lucrare practica;
    b) la proba teoretică: lucrare scrisă şi/sau examinare orala.

    (3) Probele examenului de absolvire pentru programele de iniţiere, de perfecţionare sau de specializare se stabilesc de către furnizorul de formare profesională prin programul de formare profesională.

    ART. 13
    (1) Aprecierea rezultatelor la probele examenului de absolvire se face prin note de la 1 la 10.
    (2) Pentru fiecare proba notarea se face independent de cei 2 membri ai comisiei de examinare, cu excepţia preşedintelui, notele fiind consemnate în foaia de notare. Nota finala reprezintă media aritmetica a notelor acordate şi este consemnată în catalogul de examen, care se completează în dublu exemplar. Modelul foii de notare şi al catalogului cu rezultatele examenului sunt prezentate în anexa nr. 3 şi, respectiv, anexa nr. 4 la prezenta metodologie.
    (3) Între notele acordate de membrii comisiei de examinare nu pot fi diferenţe mai mari de un punct, cazurile contrare fiind mediate de preşedintele comisiei de examinare, hotărârea sa fiind definitivă.

    ART. 14
    (1) Lucrarea practica pentru programele de calificare/recalificare consta în executarea unei lucrări de specialitate, urmată de prezentarea şi argumentarea operaţiilor efectuate. Comisia de examinare stabileşte pentru fiecare participant, dintre temele anunţate, lucrarea de specialitate pe care acesta urmează sa o realizeze individual. În cazul în care programul de formare profesională prevede realizarea unui proiect, lucrarea practica se alege de comisia de examinare din tematica proiectului.
    (2) Lucrarea se realizează în faţa comisiei de examinare şi se desfăşoară în condiţii cat mai apropiate de condiţiile reale de muncă, de regula în aceleaşi spaţii în care s-a desfăşurat şi pregătirea practica. Prezentarea şi argumentarea lucrării practice nu pot depăşi 20 de minute.
    (3) Nota finala se stabileşte ca medie aritmetica a notelor acordate în foaia de notare de către cei doi membri ai comisiei de examinare, cu excepţia preşedintelui, şi se consemnează în catalogul cu rezultatele examenului. (4) Nota minima de promovare a probei practice este 6 (şase).
    (5) Nota de la proba practica nu poate fi contestată.

    ART. 15
    (1) Lucrarea scrisă durează maximum doua ore şi are la baza tematica parcursă în cadrul programei de pregătire. Subiectul poate cuprinde mai multe puncte/subpuncte sau mai multe întrebări tip grila. Comisia de examinare asigura confidenţialitatea subiectului până la comunicarea sa participanţilor la examenul de absolvire.
    (2) La comunicarea subiectului se precizează timpul acordat pentru realizare şi baremul de notare.
    (3) Lucrările scrise se realizează sub supravegherea celor doi membri ai comisiei de examinare, utilizându-se hârtie stampilata de către furnizorul de formare profesională şi semnată de preşedintele comisiei de examinare. La finalizare lucrările sigilate se predau preşedintelui comisiei de examinare, pe bază de semnatura în tabelul nominal de predare a lucrărilor scrise, al cărui model este prezentat în anexa nr. 5 la prezenta metodologie, cu precizarea numărului de pagini.
    (4) Lucrările sigilate se numeroteaza şi se transmit celor doi membri ai comisiei de examinare, desemnaţi sa realizeze corectarea lor. Aceştia le verifica şi le noteaza independent, respectând baremul de notare pentru fiecare punct sau subpunct al lucrării ori utilizând grila de corectare.
    (5) Nota finala pentru proba scrisă se calculează în condiţiile art. 14 alin. (3) şi este consemnată pe lucrare şi în catalogul cu rezultatele examenului, după desigilarea lucrărilor.
    (6) Nota minima pentru promovarea probei scrise este 5 (cinci).
    (7) Contestaţiile la proba scrisă se depun în termen de 24 de ore după afişarea rezultatelor obţinute, rezolvarea lor fiind de competenţa comisiei de examinare. În cazul în care este necesară recorectarea, aceasta se va efectua de către preşedintele comisiei de examinare.

    ART. 16
    (1) Proba orala se susţine în faţa comisiei de examinare, pe baza biletelor de examen ce conţin 2-3 întrebări din tematica prevăzută în programa de pregătire.
    (2) Nota minima de promovare la proba orala este 5 (cinci).
    (3) Nota de la proba orala nu poate fi contestată.

    ART. 17
    (1) În cazul în care programul de formare profesională prevede realizarea unui proiect, acesta se executa pe parcursul programului de formare profesională sub coordonarea unui îndrumător de proiect, iar susţinerea sa înlocuieşte proba orala a examenului de absolvire.
    (2) Proiectul este pus la dispoziţie comisiei de examinare cu cel puţin 24 de ore înainte de începerea examenului de absolvire.
    (3) Proiectul este susţinut de participantul la examenul de absolvire într-un interval de timp de 15-20 de minute, în faţa membrilor comisiei de examinare, care pot adresa întrebări.
    (4) Comisia de examinare consulta referatul indrumatorului de proiect, nota acordată de acesta având caracter orientativ în aprecierea proiectului.
    (5) Nota minima de promovare a acestei probe este 6 (şase).
    (6) Nota acordată la susţinerea proiectului nu poate fi contestată.

    ART. 18
    Media finala la examenul de absolvire o constituie media aritmetica a notelor obţinute la cele doua probe de examen, calculată cu doua zecimale, fără rotunjire.

    ART. 19
    (1) După terminarea ultimei probe a examenului de absolvire, comisia de examinare încheie, în termen de 48 de ore, un proces-verbal redactat conform modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezenta metodologie.
    (2) Procesul-verbal se întocmeşte în doua exemplare: un exemplar rămâne la furnizorul de formare profesională şi unul se preda la secretariatul tehnic al comisiei de autorizare, având anexat un exemplar al catalogului de examen.

    ART. 20
    După încheierea examenului de absolvire se comunică rezultatele finale ale acestuia, prin afişarea listelor nominale care cuprind: numele şi prenumele persoanelor înscrise la examenul de absolvire, notele finale obţinute la fiecare proba a examenului de absolvire, media finala şi rezultatul final, respectiv "promovat" sau "nepromovat".

    ART. 21
    Lucrările scrise se păstrează în arhiva furnizorului de formare profesională timp de 12 luni.

    ART. 22
    În cazul participării persoanelor cu nevoi speciale la examenele de absolvire, comisia de examinare va lua toate măsurile pentru ca acestea sa nu fie dezavantajate la susţinerea probelor de examen, verificand asigurarea facilităţilor corespunzătoare.

    ART. 23
    (1) Participanţii care nu se prezintă la examenul de absolvire sau nu îl promovează primesc o adeverinta de participare la programul de formare profesională, în baza căreia se pot înscrie, pentru susţinerea unui alt examen de absolvire, în aceleaşi condiţii.
    (2) În cazul în care furnizorul de formare profesională nu mai organizează un nou examen de absolvire, participanţii pot solicita comisiei de autorizare susţinerea examenului de absolvire la un alt furnizor de formare profesională, pe baza adeverintei menţionate la alin. (1).

    CAP. IV
    Eliberarea, gestionarea şi arhivarea certificatelor de calificare şi a certificatelor de absolvire
    ART. 24
    Evidenta eliberării certificatelor de calificare sau de absolvire pentru persoanele cuprinse în programele de formare profesională se tine prin următoarele documente:
    1. La furnizorul de formare:
    a) registrul matricol general cu persoanele admise la programele de formare profesională, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 6 la prezenta metodologie; acest registru se completează de către furnizorul de formare profesională pentru toate programele pe care le are în desfăşurare;
    b) catalogul participanţilor pentru fiecare program de formare profesională; acest catalog se completează de formatori pentru pregătirea teoretică/practica şi evidenţiază disciplinele/modulele pentru care se face pregătirea, prezenta la program a persoanelor, precum şi notele/calificativele obţinute pe întreg parcursul pregătirii profesionale;
    c) catalogul cu rezultatele examenului şi foile de notare;
    d) procesul-verbal al comisiei de examinare;
    e) registrul de evidenta nominală a eliberării certificatelor de calificare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 7 la prezenta metodologie;
    f) registrul de evidenta nominală a eliberării certificatelor de absolvire, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 8 la prezenta metodologie;
    g) tabelul nominal cu persoanele care au încheiat contract de formare profesională;
    h) documentele care atesta parcurgerea programului de formare profesională pentru persoanele care au solicitat înscrierea la examenul de absolvire în baza prevederilor art. 3 şi ale art. 23 alin. (2).

    2. La comisia de autorizare:
    a) registrul de gestionare a certificatelor de calificare, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 9 la prezenta metodologie;
    b) registrul de gestionare a certificatelor de absolvire, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 10 la prezenta metodologie;
    c) registrul de evidenta a contractelor de formare profesională; acesta cuprinde următoarele rubrici: numărul curent, numărul şi data contractului, datele de identificare a furnizorului de formare profesională şi a programului de formare respectiv, datele de identificare a participantului la program, numărul şi seria certificatului eliberat, data aplicării timbrului sec pe certificat, menţiuni;
    d) documentele persoanelor care au solicitat înscrierea la examenul de absolvire în baza prevederilor art. 3 şi ale art. 23 alin. (2).



    ART. 25
    (1) Documentele prevăzute la art. 24, cu excepţia celor prevăzute la pct. 1 lit. h) şi pct. 2 lit. c) şi d), sunt formulare tipizate, cu regim special, se completează conform instrucţiunilor în vigoare, se numeroteaza, se parafeaza şi se certifica pentru conţinut şi număr de pagini de către conducerea furnizorului de formare profesională, în cazul documentelor prevăzute la pct. 1, şi de către preşedintele comisiei de autorizare, pentru cele prevăzute la pct. 2.
    (2) Documentele cu regim special se gestionează de către o persoană desemnată de conducerea furnizorului de formare profesională, respectiv de preşedintele comisiei de autorizare.
    (3) Aceste documente se păstrează în arhiva furnizorului de formare profesională, respectiv a comisiei de autorizare, în dulapuri metalice care prezintă siguranţa, pe timp nelimitat, cu excepţia cataloagelor care se păstrează o perioadă de 5 ani.
    (4) Distrugerea acestor cataloage se poate face numai după ce conducerea furnizorului de formare profesională a constatat ca datele privind situaţia participanţilor la programele de formare profesională au fost trecute în registrele de evidenta nominală a eliberării certificatelor.

    ART. 26
    (1) Certificatele de calificare şi de absolvire, precum şi anexele acestora sunt tipărite de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, pe hârtie specială, având elemente de securizare, şi poarta antetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.
    (2) Comisiile de autorizare preiau de la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei certificatele şi anexele acestora, pe bază de delegaţie specială şi comanda, precizând numărul de exemplare solicitat, le păstrează în casa de fier sau în dulap metalic şi ţin evidenta lor, pe fiecare tip de certificat, în registrele de gestiune a certificatelor.
    (3) Furnizorii de formare profesională preiau de la comisiile de autorizare, contra cost, certificatele şi anexele acestora pe bază de proces-verbal de predare-primire, le păstrează în casa de fier sau în dulap metalic şi ţin evidenta lor, pe fiecare tip de certificat.
    (4) Sumele obţinute de la furnizorii de formare profesională, reprezentând contravaloarea certificatelor de calificare sau de absolvire şi a anexelor la acestea, se fac venit la bugetul statului.

    ART. 27
    (1) Completarea certificatelor de calificare sau de absolvire se face de către persoana desemnată de furnizorul de formare profesională în acest scop, pe baza datelor din registrul matricol general şi din catalogul de examen, pentru persoanele care au promovat examenul de absolvire.
    (2) Certificatele de calificare sau de absolvire se completează prin dactilografiere, prin scriere la calculator sau de mana, cu tus sau cerneala neagra, corect, citeţ şi fără ştersături. Numele şi prenumele titularului se scriu fără prescurtări, cu litere mari de tipar.
    (3) Anexa la certificatul de calificare sau de absolvire se completează o dată cu certificatul respectiv, de către aceeaşi persoana desemnată de furnizorul de formare profesională.

    ART. 28
    (1) Înainte de a fi eliberate absolvenţilor, certificatele de calificare vor fi prezentate la secretariatul tehnic al comisiei de autorizare, însoţite de un borderou în doua exemplare, în vederea aplicării timbrului sec.
    (2) Un exemplar din borderou rămâne la secretariatul tehnic al comisiei de autorizare, iar al doilea exemplar, vizat la secretariatul tehnic al comisiei de autorizare, se păstrează în arhiva furnizorului de formare profesională.
    (3) Borderoul cuprinde următoarele rubrici: numărul curent, numele absolventului, initialele prenumelui tatălui/mamei, prenumele absolventului, seria şi numărul certificatului, data absolvirii, menţiuni.
    (4) Pe borderouri se face menţiunea: "S-a aplicat timbrul sec pe un număr de ... certificate de calificare", după care urmează data, numele şi semnatura persoanei care aplica timbrul sec.
    (5) După aplicarea timbrului sec, secretariatul tehnic completează rubricile corespunzătoare din registrul de evidenta a contractelor de formare profesională.

    ART. 29
    (1) Certificatul de calificare sau de absolvire, însoţit de anexa, se eliberează sub semnatura titularului, pe baza actului de identitate, de către furnizorul de formare profesională, după cel mult 30 de zile de la promovarea examenului de absolvire.
    (2) În situaţii excepţionale, certificatul se eliberează unei persoane împuternicite pe bază de procura autentificată de notariat/consulat. Procura se păstrează în arhiva furnizorului de formare profesională.

    ART. 30
    (1) Cel puţin o dată pe an preşedintele comisiei de autorizare verifica situaţia certificatelor de calificare sau de absolvire, a anexelor la acestea şi a formularelor tipizate gestionate de comisia de autorizare.
    (2) La eliberarea sau schimbarea din funcţie a preşedintelui comisiei de autorizare, formularele certificatelor de calificare sau de absolvire şi anexele acestora se predau pe bază de proces-verbal, specificându-se numărul şi seria lor.

    ART. 31
    (1) Formularele certificatelor de calificare sau de absolvire deteriorate ori completate greşit, cu ştersături, adaugari suplimentare, cu ştampila aplicată necorespunzător se anulează cu aprobarea conducerii furnizorului de formare profesională, prin scrierea cu litere mari, format de tipar, pe toată diagonala imprimatului, a cuvantului "ANULAT" atât pe certificat, cat şi pe cotor.
    (2) Menţiunea respectiva se face şi în registrul corespunzător de evidenta nominală a eliberării certificatelor de calificare sau de absolvire.

    ART. 32
    (1) Dispariţia unor formulare de certificate de calificare sau de absolvire ori a anexelor acestora este anunţată imediat de către furnizorul de formare profesională comisiei de autorizare, care are obligaţia sa ia de urgenta măsurile ce se impun.
    (2) Formularele certificatelor prevăzute la alin. (1) sunt declarate "nule" prin publicarea unui anunţ de către furnizorul de formare profesională, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
    (3) Certificatele pot fi anulate şi în temeiul unei hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile. În acest caz se face menţiunea în registrul matricol şi în registrul de evidenta a certificatelor, precizându-se numărul şi data hotărârii, precum şi instanţa care a pronunţat-o.
    (4) Seria şi numărul certificatelor de calificare sau de absolvire anulate în conformitate cu prevederile alin. (1) şi (3) sunt comunicate comisiei de autorizare.

    ART. 33
    (1) Modificarea unor înscrisuri din documentele prevăzute la art. 24, cu excepţia celor prevăzute la pct. 1 lit. h) şi pct. 2 lit. c) şi d), se face prin bararea textului greşit printr-o linie orizontala trasa cu cerneala roşie, înscriindu-se deasupra noul text tot cu cerneala roşie.
    (2) Modificarea este semnată de către persoana care a efectuat modificarea şi se autentifica cu ştampila furnizorului de formare profesională.

    ART. 34
    (1) În cazul pierderii sau distrugerii certificatului de calificare sau de absolvire original, în baza unei cereri scrise a solicitantului, furnizorul de formare profesională eliberează un duplicat al acestuia, întocmit pe baza documentelor aflate în arhiva furnizorului de formare profesională.
    (2) Cererea de eliberare a duplicatului este însoţită de următoarele acte, care se arhiveaza cu titlu permanent:
    a) declaraţia scrisă data de titularul certificatului de calificare sau de absolvire în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare, împrejurările în care acesta a fost pierdut, precum şi alte precizări care să confirme dispariţia certificatului respectiv;
    b) dovada publicării pierderii certificatului de calificare sau de absolvire, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a;
    c) copie de pe actul de identitate.


    ART. 35
    (1) Duplicatul certificatelor de calificare sau de absolvire se întocmeşte pe un formular identic cu cel original şi se eliberează după procedura prevăzută în prezenta metodologie.
    (2) În situaţia în care formularul certificatului de calificare sau de absolvire s-a schimbat, se eliberează un duplicat redactat după modelul certificatului original, în care se înscriu datele existente în arhiva furnizorului de formare profesională.
    (3) Pe duplicat se completează în clar numele şi prenumele preşedintelui comisiei de examinare, al directorului şi al persoanei care a completat certificatul de calificare sau de absolvire original; în cazul în care nu sunt înscrise în clar numele persoanelor menţionate mai sus, se completează (ss) "indescifrabil".
    (4) Pe duplicat se face menţiunea: "duplicat", sub care se aplică ştampila furnizorului de formare profesională şi semnatura directorului.
    (5) În registrul de evidenta nominală a eliberării certificatelor, pe duplicat se înscrie cu cerneala roşie menţiunea "duplicat", precizându-se seria şi numărul certificatului original.
    (6) În registrul de evidenta nominală a eliberării certificatelor, la rubrica certificatului original se menţionează cu cerneala roşie seria şi numărul duplicatului.
    (7) În registrul matricol şi pe cotorul certificatului de calificare sau de absolvire original se consemnează seria şi numărul duplicatului eliberat.
    (8) În cazul în care un furnizor de formare profesională şi-a încetat activitatea, cererea de eliberare a duplicatului se adresează comisiei de autorizare care a făcut autorizarea furnizorului de formare profesională respectiv şi care a primit de la acesta toată documentaţia. Completarea şi eliberarea duplicatului se realizează de comisia de autorizare, cu respectarea prevederilor alin. (1)-(7); în acest caz se aplică ştampila comisiei de autorizare şi semnatura preşedintelui comisiei de autorizare.

    ART. 36
    (1) Termenul pentru eliberarea duplicatelor este de 30 de zile de la data înregistrării cererii.
    (2) Duplicatele se eliberează o singură dată, fapt ce se aduce la cunoştinţa titularilor.

    ART. 37
    Comisia de autorizare verifica anual situaţia formularelor certificatelor de calificare şi de absolvire şi a anexelor la acestea, pe care le gestionează furnizorii de formare profesională autorizaţi.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 38
    Examenul de absolvire la furnizorul de formare profesională care a organizat un program de formare profesională pentru persoanele cu handicap se organizează şi se desfăşoară cu asigurarea de sanse egale pentru aceştia, prin adaptarea procedurilor de examinare în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficientei respective.

    ART. 39
    Preşedintele comisiei de examinare răspunde de corectitudinea datelor înscrise în certificatele de calificare profesională sau de absolvire.

    ART. 40
    (1) Furnizorul de formare profesională suporta plata tarifelor cuvenite membrilor comisiilor de examinare din afară furnizorului de formare profesională.
    (2) Cuantumul tarifului pe ora pentru activitatea desfăşurată de membrii comisiei de examinare nu poate fi mai mic decât suma plătită în sistemul de plată cu ora în unităţile de învăţământ public unui profesor cu gradul didactic I, având o vechime de 20 de ani în învăţământ.

    ART. 41
    În cazul încetării activităţii autorizate, furnizorul de formare profesională este obligat sa predea secretariatului tehnic al comisiei de autorizare, pe bază de proces-verbal, toate documentele privind evidenta certificatelor eliberate, precum şi formularele rămase necompletate, având obligativitatea de a respecta prevederile legale de gestionare şi arhivare a certificatelor şi documentelor prevăzute în prezenta metodologie.

    ART. 42
    Anexele nr. 1-10 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA 1

    PROCES-VERBAL
    Încheiat astăzi ........... cu ocazia sustinerii examenului de absolvire a programului de formare profesională ............ organizat de ........ în perioada ............ la sediul .............
    Comisia de examinare s-a întrunit în data de ... la ora ... şi a stabilit graficul de desfăşurare a examenului de absolvire, după cum urmează:
    ......................................................................
    ......................................................................

    Graficul de desfăşurare a fost afişat cu .... ore înainte de începerea examenului de absolvire.
    Au fost verificate condiţiile tehnice de desfăşurare a examenului de absolvire care au fost găsite corespunzătoare/necorespunzătoare.
    Au fost stabilite subiectele pentru probele examenului de absolvire, după cum urmează:
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................

    Situaţia statistica privind rezultatele examenului de absolvire:

┌───────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Numar participanţi examen de absolvire │Promovabilitate│
├────────┬────────┬───────┬─────────┬───────────┼───────────────┤
│Înscrişi│Prezenţi│Absenţi│Promovati│Nepromovati│% │
├────────┼────────┼───────┼─────────┼───────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴─────────┴───────────┴───────────────┘


┌┬──────────────┬──────────┬───────────┐
├┼──────────────┴──────────┴───────────┤
││Observaţii/probleme apărute: │
││……………………………………… │
││………………………………………. │
││……………………………………… │
││……………………………………… │
├┼─────────────────────────────────────┤
├┼──────────────┬──────────┬───────────┤
││PREŞEDINTELE │ │ │
││COMISIEI DE │……….. │------- │
││EXAMINARE │ │ │
├┼──────────────┼──────────┼───────────┤
││ │(numele şi│(semnătura)│
││ │prenumele)│ │
├┼──────────────┼──────────┼───────────┤
││Membru în │ │ │
││comisia de │……………. │-------- │
││examinare │ │ │
├┼──────────────┼──────────┼───────────┤
││ │(numele şi│(semnătura)│
││ │prenumele)│ │
├┼──────────────┼──────────┼───────────┤
││Membru în │ │ │
││comisia de │………….. │-------- │
││examinare │ │ │
├┼──────────────┼──────────┼───────────┤
││ │(numele şi│(semnătura)│
││ │prenumele)│ │
└┴──────────────┴──────────┴───────────┘


    ANEXA 2

    .....................................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    CATALOGUL PARTICIPANŢILOR
    Pentru programul de ......... pentru ocupaţia/competenţe comune
    .................
    Cod COR ........... Durata ......... ore
    Coordonator: ......................
    Perioada: ..................
    Formatori:
    Disciplina/modulul ..................
    Disciplina/modulul ..................
    Disciplina/modulul ..................

┌─────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │
│Nr. │DISCIPLINE/MODULE PENTRU PREGĂTIREA TEORETICĂ │
│Matricol │ │
│. . . . .├────────────────────┬────────────────────┬───┬──────────┤
│. . . . .│ │ │ │ │
│. │(DISCIPLINA/MODULUL)│(DISCIPLINA/MODULUL)│…. │ │
│Numele │ │ │ │ │
│. . . . .├───────┬────────────┼───────┬────────────┼─┬─┤Observaţii│
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . │Absenţe│Note/ │Absenţe│Note/ │ │ │ │
│Prenumele│ │Calificative│ │Calificative│ │ │ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . ├───────┼────────────┼───────┼────────────┼─┼─┼──────────┤
│Codul │ │ │ │ │ │ │ │
│numeric │ │ │ │ │ │ │ │
│personal │ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .│ ├────────────┤ ├────────────┤ ├─┤ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .│ │Media: │ │Media: │ │ │ │
│Părinţii │ │ │ │ │ │ │ │
│Tatăl ├───────┴────────────┴───────┴────────────┴─┴─┴──────────┤
│. . . . .│ │
│. . . . .│MEDIA PREGĂTIRE TEORETICĂ │
│. │ │
│Mama ├────────────────────────────────────────────────────────┤
│. . . . .│ │
│. . . . .│DISCIPLINE/MODULE PENTRU PREGĂTIREA PRACTICĂ │
│. │ │
│Locul şi ├────────────────────┬────────────────────┬───┬──────────┤
│data │ │ │ │ │
│naşterii │(DISCIPLINA/MODULUL)│(DISCIPLINA/MODULUL)│…. │ │
│. . . . .│ │ │ │ │
│. . . . .├───────┬────────────┼───────┬────────────┼─┬─┤Observaţii│
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│Studii │Absenţe│Note/ │Absenţe│Note/ │ │ │ │
│. . . . .│ │Calificative│ │Calificative│ │ │ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│Meseria/ ├───────┼────────────┼───────┼────────────┼─┼─┼──────────┤
│profesia │ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .│ ├────────────┤ ├────────────┤ ├─┤ │
│Locul de │ │ │ │ │ │ │ │
│muncă │ │Media: │ │Media: │ │ │ │
│. . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. . . . .├───────┴────────────┴───────┴────────────┴─┴─┴──────────┤
│. . . . .│ │
│ │MEDIA PREGĂTIRE TEORETICĂ │
│ │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│MEDIA LA │ │
│EXAMENUL │MEDIA GENERALĂ │
│DE │ │
│ABSOLVIRE│ │
└─────────┴────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 3

    .........................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    Foaia de notare la proba ........... la examenul de absolvire a programului
    de formare profesională ...... pentru ocupaţia/competenţe comune ....... organizat în data ..........

┌────┬─────────┬─────────┬────┬────┬─────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi│Subiectul│Nota│Nota│Media│Observaţii│
│Crt.│prenumele│/Lucrarea│1 │2 │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
├────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
├────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
├────┼─────────┼─────────┼────┼────┼─────┼──────────┤
└────┴─────────┴─────────┴────┴────┴─────┴──────────┘

    Comentarii: ...............................
    ..........................................
    ..........................................
    ..........................................
    Preşedintele comisiei de examinare:
     ........... (numele şi prenumele) ............. (semnătura)

    Membrii comisiei de examinare
     ........... (numele şi prenumele) ............. (semnătura)
     ........... (numele şi prenumele) ............. (semnătura)


    ANEXA 4

    .....................................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    CATALOG
    cu rezultatele examenului de absolvire a programului de ........ pentru
    ocupaţia/competenţe comune ......... organizat în data ...........

┌────┬─────────┬────────┬─────────┬────────┬──────────┐
│ │ │Medie │Medie │ │ │
│Nr. │Numele şi│proba │proba │Medie │ │
│Crt.│prenumele│practică│teoretică│generală│Observaţii│
│ │ │Data . .│Data . . │ │ │
│ │ │. . │. . │ │ │
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼──────────┤
└────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴──────────┘


┌────────────────────────┬─────────────┐
│Comisia de examinare: │ │
├────────────────────────┼─────────────┤
│1. Preşedinte ………… │…………… │
├────────────────────────┼─────────────┤
│2. Membru …………… │………….. │
├────────────────────────┼─────────────┤
│3. Membru ………. │………….. │
├────────────────────────┼─────────────┤
│(Numele şi prenumele) │(Semnătura) │
└────────────────────────┴─────────────┘


    ANEXA 5

    ..........................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    Tabel nominal de predare a lucrărilor scrise
    la examenul de absolvire a programului de ........ pentru
    ocupaţia/competenţe comune ........... organizat în data .........
    Proba ...................

┌────┬───────────────┬──────┬───────────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi │Nr. de│Semnătura │ │
│crt.│prenumele │pagini│participantului│Observaţii│
│ │participantului│ │ │ │
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────┼───────────────┼──────────┤
└────┴───────────────┴──────┴───────────────┴──────────┘


┌──────────────────────────────────────┐
│Preşedintele comisiei de examinare │
├──────────────────────────────────────┤
│……... (numele şi prenumele……….. │
│(semnătura) │
├──────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────┤
│Membrii comisiei de examinare │
├──────────────────────────────────────┤
│……….. (numele şi prenumele) ………. │
│(semnătura) │
├──────────────────────────────────────┤
│……….. (numele şi prenumele) ……….. │
│(semnătura) │
└──────────────────────────────────────┘


    ANEXA 6

    REGISTRUL MATRICOL GENERAL
    cu persoanele admise la programele de formare profesională

┌────┬─────────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬──────┬────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi│Codul │Nume │Locul şi│Tip │Denumire│Durata│ │Cod COR/ │Medie │Medie │ │
│crt.│prenumele│numeric │părinţi│data │program│program │în ore│Perioada│Nomenclator│generală│examen │Observaţii│
│ │ │personal│ │naşterii│1) │ │ │ │ │ │absolvire│ │
├────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
├────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┤
├────┼─────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼──────┼────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┤
└────┴─────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴──────┴────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┘

    1) Tip program
    C - Calificare
    I - Iniţiere
    P - Perfecţionare
    R - Recalificare
    S - Specializare


    ANEXA 7

    ..........................................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    REGISTRU DE EVIDENŢĂ NOMINALĂ A ELIBERĂRII CERTIFICATELOR DE CALIFICARE

┌────┬─────────────┬────────┬───────┬───────────┬───────────┬────────┬───────────┬──────────┬──────────┬─────────┬────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Numele şi │ │
│ │Numele şi │Codul │Tip │ │ │ │ │ │ │Semnătura│semnătura │ │
│Nr. │prenumele │numeric │program│Calificarea│Cod │Perioada│Media/ │Nr./Serie │Data │de │persoanei │Menţiuni│
│Crt.│absolventului│personal│1) │ │Nomenclator│ │Calificativ│Certificat│eliberării│primire │care │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │eliberează │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │certificatul│ │
├────┼─────────────┼────────┼───────┼───────────┼───────────┼────────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
├────┼─────────────┼────────┼───────┼───────────┼───────────┼────────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
├────┼─────────────┼────────┼───────┼───────────┼───────────┼────────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
└────┴─────────────┴────────┴───────┴───────────┴───────────┴────────┴───────────┴──────────┴──────────┴─────────┴────────────┴────────┘

    1) Tip program:
    C - Calificare
    R - Recalificare


    ANEXA 8

    ..............................
    (FURNIZORUL DE FORMARE PROFESIONALĂ)
    REGISTRU DE EVIDENŢĂ NOMINALĂ A ELIBERĂRII CERTIFICATELOR DE ABSOLVIRE

┌────┬─────────────┬────────┬───────┬────────┬──────────┬───┬────────┬─────────────┬──────────┬──────────┬─────────┬────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Numele şi │ │
│ │Numele şi │Codul │Tip │ │ │ │ │ │ │ │Semnătura│semnătura │ │
│Nr. │prenumele │numeric │program│Denumire│Ocupaţie/ │Cod│Perioada│Media/ │Nr./Serie │Data │de │persoanei │Menţiuni│
│Crt.│absolventului│personal│1) │program │calificare│COR│ │Calificativul│Certificat│eliberării│primire │care │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │eliberează │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │certificatul│ │
├────┼─────────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┼───┼────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
├────┼─────────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┼───┼────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
├────┼─────────────┼────────┼───────┼────────┼──────────┼───┼────────┼─────────────┼──────────┼──────────┼─────────┼────────────┼────────┤
└────┴─────────────┴────────┴───────┴────────┴──────────┴───┴────────┴─────────────┴──────────┴──────────┴─────────┴────────────┴────────┘

    1) Tip program
    I - Iniţiere
    P - Perfecţionare
    S - Specializare


    ANEXA 9

        COMISIA DE AUTORIZARE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI/JUDEŢULUI ...........
                 REGISTRU DE GESTIONARE A CERTIFICATELOR DE CALIFICARE
    1. Intrări

┌───┬───────┬───────────┬───────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ │ │ │Datele de identificare a │Datele de identificare a │
│ │ │ │Nr./Serie │persoanei care a ridicat │persoanei care a preluat │
│Nr.│Data │Nr.document│certificate│certificatele de la MMSSF │certificatele la Comisia de │
│crt│intrare│intrare │ │ │autorizare │
│ │ │ ├────┬──────┼─────────┬──────────┬─────────┼─────────┬──────────┬─────────┤
│ │ │ │De │Până │Numele şi│Act │Semnătura│Numele şi│Act │Semnătura│
│ │ │ │la │la │prenumele│identitate│ │prenumele│identitate│ │
├───┼───────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├───┼───────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼───────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴───────────┴────┴──────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┘


    2. Ieşiri

┌───┬──────┬────────┬───────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Datele de identificare a │Datele de identificare a │ │ │
│ │ │ │Nr./Serie │persoanei care a predat │persoanei care a preluat │Furnizorul de│Documentul│
│ │ │ │certificate│certificatele de la Comisia de│certificatele pentru │formare │de plată │
│Nr.│Data │Nr. │ │autorizare │furnizorul de formare │profesională │ │
│crt│ieşire│document│ │ │profesională │ │ │
│ │ │ieşire ├────┬──────┼─────────┬──────────┬─────────┼─────────┬──────────┬─────────┼──────┬──────┼────┬─────┤
│ │ │ │De │Până │Numele şi│Act │ │Numele │Act │ │Denumi│Nr. │Nr. │ │
│ │ │ │la │la │prenumele│identitate│Semnătura│şi │identitate│Semnătura│re │RNFFPA│/ │Suma │
│ │ │ │ │ │ │ │ │prenumele│ │ │ │*) │Data│ │
├───┼──────┼────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼────┼─────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │
├───┼──────┼────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────┴────────┴────┴──────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────┴──────┴────┴─────┘

        *) Registrul Naţional al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor


    ANEXA 10

        COMISIA DE AUTORIZARE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI/JUDEŢULUI .........
                 REGISTRU DE GESTIONARE A CERTIFICATELOR DE ABSOLVIRE
    1. Intrări

┌───┬───────┬────────┬───────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ │ │ │Datele de identificare a │Datele de identificare a │
│ │ │ │Nr./ Serie │persoanei care a ridicat │persoanei care a preluat │
│Nr.│Data │Nr. │certificate│certificatele de la MMSSF │certificatele la Comisia de │
│crt│intrare│document│ │ │autorizare │
│ │ │intrare ├──┬────────┼─────────┬──────────┬─────────┼─────────┬──────────┬─────────┤
│ │ │ │De│Până │Numele şi│Act │Semnătura│Numele şi│Act │Semnătura│
│ │ │ │la│la │prenumele│identitate│ │prenumele│identitate│ │
├───┼───────┼────────┼──┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├───┼───────┼────────┼──┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼──┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────┼────────┼──┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────┴────────┴──┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┘


    2. Ieşiri

┌───┬──────┬────────┬───────────┬──────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Datele de identificare a │Datele de identificare a │ │ │
│ │ │ │Nr./ Serie │persoanei care a predat │persoanei care a preluat │Furnizorul de│Documentul│
│ │ │ │Certificate│certificatele de la Comisia │certificatele │formare │de plată │
│Nr.│Data │Nr. │ │de autorizare │pentru furnizorul │profesională │ │
│crt│ieşire│document│ │ │de formare profesională │ │ │
│ │ │ieşire ├───┬───────┼─────────┬──────────┬─────────┼─────────┬──────────┬─────────┼──────┬──────┼─────┬────┤
│ │ │ │De │Până │Numele şi│Act │ │Numele şi│Act │ │Denumi│Nr. │Nr. │ │
│ │ │ │la │la │prenumele│identitate│Semnătura│prenumele│identitate│Semnătura│re │RNFFPA│/ │Suma│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │*) │Data │ │
├───┼──────┼────────┼───┼───────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼─────┼────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │
├───┼──────┼────────┼───┼───────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼─────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼───┼───────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼─────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────┼────────┼───┼───────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┼──────┼─────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────┴────────┴───┴───────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────┴──────┴─────┴────┘

        *) Registrul Naţional al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor


    ---------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016