Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   METODOLOGIA din 12 martie 2019  de organizare a taberelor pentru copii, tineri şi studenţi cu handicap, împreună cu asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 METODOLOGIA din 12 martie 2019 de organizare a taberelor pentru copii, tineri şi studenţi cu handicap, împreună cu asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti

EMITENT: Ministerul Tineretului şi Sportului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 221 bis din 21 martie 2019
──────────
        Aprobată prin Ordinul nr. 460 din 12 martie 2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 221 din 21 martie 2019
──────────
    CAP. I

    ART. 1
    Cadrul legal pentru organizarea taberelor pentru copii, tineri şi studenţi cu handicap, împreună cu asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti este reprezentat de:
    1. Legea bugetului de stat pe anul în curs;
    2. Legea nr. 350/2006, Legea Tinerilor;
    3. Hotărârea Guvernului nr. 11/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu modificările şi completările ulterioare;
    4. Hotărârea Guvernului nr. 259/2006 privind aprobarea Normelor de cheltuieli pentru realizarea programelor Autorităţii Naţionale pentru Tineret în domeniul activităţii de tineret, modificată de Hotărârea Guvernului nr. 651/2009;
    5. Hotărârea Guvernului nr. 264/2003 privind stabilirea acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plăţi în avans din fonduri publice, modificată de Hotărârea Guvernului nr. 621/2018;
    6. Hotărârea Guvernului nr. 24/2015 pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015 - 2020;
    7. Legea nr. 272/2004, republicată, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, modificată prin Legea nr. 52/2016;
    8. Legea nr. 448/2006, republicată, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, modificată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 69/2018;
    9. Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).


    CAP. II
    Organizarea taberelor
    ART. 2
    (1) Ministerul Tineretului şi Sportului, denumit în continuare MTS, prin direcţiile judeţene pentru sport şi tineret/Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, denumite în continuare DJST/DSTMB, organizează tabere pentru copii, tineri, studenţi cu handicap, împreună cu asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti, denumiţi în continuare beneficiari, pe perioada vacanţei de vară.
    (2) Persoanele cu handicap sunt acele persoane cărora, din cauza unor afecţiuni fizice, mentale sau senzoriale, le lipsesc abilităţile de a desfăşură în mod normal activităţi cotidiene, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul recuperării, integrării şi incluziunii sociale.
    (3) Gradele de handicap sunt: uşor (IV), mediu (III), accentuat (II) şi grav (I).
    (4) Taberele se acordă pentru gradele I, II şi III şi asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti, în condiţiile legii.

    ART. 3
     În funcţie de numărul de beneficiari menţionaţi la art. 2 alin (4) din fiecare judeţ, MTS, va aloca fonduri DJST/DSTMB, pentru organizarea de tabere pentru persoane cu handicap şi însoţitorii acestora.

    ART. 4
    (1) DJST/DSTMB vor informa Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, cu privire la organizarea acestor tabere.
    (2) Cererea (conform modelului din Anexa nr. 1) privind acordarea unui loc de tabără gratuit se depune, la sediul DJST/DSTMB, însoţită de o copie conform cu originalul de pe documentul care atestă gradul de handicap şi o adeverinţă emisă de unitatea de învăţământ, care să ateste încadrarea într-o formă de învăţământ.

    ART. 5
        În cazul copiilor şi tinerilor, cererea poate fi depusă atât de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap, cât şi de un reprezentant al unităţii de învăţământ de care acesta aparţine. În cazul studenţilor cererea poate fi depusă atât personal, cât şi de reprezentantul legal.

    ART. 6
     Acordul privind acceptul prelucrării datelor cu caracter personal, dat de părintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap participant la tabără, conform Anexei nr. 6 şi de către asistenţii personali/asistenţii personali profesionişti, animatori, formatori, conform Anexei nr. 7.

    ART. 7
        DJST/DSTMB vor centraliza aceste date, vor verifica documentaţiile ataşate şi vor aproba desfăşurarea taberelor în limita bugetului alocat.

    ART. 8
        Locaţiile în care se vor desfăşură taberele vor fi centrele de agrement/bazele turistice aflate în administrarea MTS prin DJST/DSTMB. Cazarea se va face în camere de maximum 4 locuri. La repartizarea beneficiarilor în camere se va ţine cont de tipul şi gradul de handicap.

    ART. 9
        În cazul în care vor exista mai multe solicitări într-o anumită zonă a ţării, iar numărul de locuri disponibile în centrele de agrement/bazele turistice este insuficient, DJST/DSTMB au posibilitatea să trimită beneficiarii în alte zone cu locuri disponibile. Este obligatoriu să se respecte preţurile stabilite în oferta DJST/DSTMB care priveşte beneficiarii. În funcţie de preţ şi de oferta mai avantajoasă economic, DJST/DSTMB pot suplimenta numărul de locuri în limitele aceluiaşi buget.

    ART. 10
        Trimiterile şi rezervările se fac direct de către DJST/DSTMB, fără intermediari.

    ART. 11
        Beneficiarii care au mai participat la aceste tabere, vor avea prioritate la selecţie.

    ART. 12
     DJST/DSTMB care trimit beneficiari în aceste tabere vor încheia un contract cu DJST/DSTMB în ale căror centre de agrement/baze turistice se vor desfăşura taberele şi au obligaţia ca în termen de 72 de ore de la contractare, să transmită Direcţiei Activităţi pentru Studenţi şi Tabere, denumită în continuare DAST, un centralizator cu numărul de beneficiari, defalcat, pe fiecare localitate în parte şi centrele de agrement/bazele turistice în care îşi vor petrece sejurul, conform Anexei nr. 2.

    CAP. III
    Decontarea taberelor
    ART. 13
     DJST/DSTMB vor trimite la DAST, până la data de 5 a lunii, pentru luna următoare, solicitări cu sumele necesare pentru fiecare serie, locaţia şi numărul de locuri pentru beneficiari, conform Anexei nr. 3. În baza solicitărilor, DAST va întocmi un centralizator, pe care îl va înainta Direcţiei Economică şi Resurse Umane, până în data de 10 a lunii.

    ART. 14
        Direcţia Economică şi Resurse Umane va vira sumele necesare pentru cazare şi masă, conform solicitărilor.

    ART. 15
     La sfârşitul fiecărei serii de tabără, DJST/DSTMB vor transmite, în termen de 15 zile calendaristice, la DAST, un raport al taberei, conform Anexei nr. 4 şi următoarele documente scanate pe cd/stick (cu menţiunea "conform cu originalul"):
    a) Tabele nominale cu beneficiarii, conform Anexei nr. 5;
    b) Copii ale facturilor aferente taberei, după caz;
    c) Copii ale contractelor/rezervărilor între DJST/DSTMB;
    d) Alte documente justificative care stau la baza emiterii facturilor;
    e) Evaluarea activităţilor desfăşurate, în baza raportului de activitate întocmit de cadrul didactic însoţitor - doar în cazul grupurilor formate de 10 beneficiari + 2 conducători de grup.
    f) Declaraţia pe proprie răspundere a directorului executiv din cadrul DJST/DSTMB, privind veridicitatea informaţiilor prezentate în raportul de tabără şi a documentelor anexate precum şi folosirea sumei decontate exclusiv pentru desfăşurarea taberei cu respectarea actelor normative în vigoare, conform Anexei nr. 8.


    ART. 16
        Toate documentele în original aferente desfăşurării acestor tabere vor fi păstrate la sediul DJST/DSTMB care trimit beneficiarii, iar la solicitarea MTS, vor fi prezentate pentru verificare.

    ART. 17
        DJST/DSTMB care administrează centrele de agrement/bazele turistice în care se vor desfăşură taberele pentru beneficiarii care nu sunt însoţiţi de asistenţi personali/asistenţi personali profesionişti, vor avea obligaţia să asigure gratuitate pentru doi însoţitori la un grup de 10 beneficiari.

    ART. 18
    (1) MTS va aloca fondurile necesare organizării acestor tabere către DJST/DSTMB care realizează trimiterile;
    (2) În termen de 5 zile lucrătoare de la data la care sumele alocate au intrat în contul DJST/DSTMB, acestea au obligaţia de a le vira DJST/DSTMB care primesc beneficiarii, în vederea stingerii datoriilor.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale
    ART. 19
    În cadrul acestor tabere, participarea altor persoane decât beneficiarii conform Legii nr. 448/2006, republicată, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, modificată prin O.U.G. nr. 69/2018, este strict interzisă, iar întreaga responsabilitate în cazul încălcării acestei prevederi este a DJST/DSTMB.

    ART. 20
        DJST/DSTMB îşi asumă întreaga responsabilitate în ceea ce priveşte organizarea acestor tabere.

    ART. 21
    Anexele nr. 1 - 8 fac parte integrantă din prezenta metodologie.

    ANEXA nr. 1





        la metodologie
        Domnule Director Executiv,
        Subsemnatul(a)........., domiciliat(ă) în localitatea ........... str. ............. nr. ..., judeţul ........, posesor al B.I./C.I. seria .... nr. ......, părinte/asistent personal/asistent personal profesionist al beneficiarului ................, vă rog să-mi aprobaţi rezervarea unui număr de 2 locuri pentru beneficiarul ................ persoană cu grad de handicap .... şi pentru mine, în calitate de asistent personal al acestuia, într-o tabără gratuită, în perioada vacanţei şcolare de vară.
        Menţionez că beneficiarul ................, frecventează cursurile unităţii de învăţământ .................., din localitatea .........., grupa/clasa/anul .... şi că a mai beneficiat/nu a mai beneficiat de tabără gratuită conform legii în anul 2019.
        Data,
        Semnătura,

    ANEXA nr. 2





        la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        Contractări/rezervări:

┌────┬───────────┬─────────┬────────┬────────────┬────┐
│ │ │Centru de│ │ │ │
│Nr. │Nr. │agrement/│Perioada│Nr. şi data │Suma│
│crt.│beneficiari│baza │ │contractului│ │
│ │ │turistică│ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────────┼────┤
├────┼───────────┼─────────┼────────┼────────────┼────┤
└────┴───────────┴─────────┴────────┴────────────┴────┘

        DIRECTOR EXECUTIV
        .................

    ANEXA nr. 3





        la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        Solicitări sume necesare desfăşurării taberelor:
        Vă rugăm să ne alocaţi suma de ....... lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare şi masă, pentru tabăra care se va desfăşură în perioada ...........

┌────┬───────────┬─────────┬────────┬─────────────┐
│ │ │Centru de│ │Contravaloare│
│Nr. │Nr. │agrement/│Perioada│cazare şi │
│crt.│beneficiari│baza │ │masă │
│ │ │turistică│ │ │
├────┼───────────┼─────────┼────────┼─────────────┤
├────┼───────────┼─────────┼────────┼─────────────┤
└────┴───────────┴─────────┴────────┴─────────────┘


    TOTAL NECESAR: .............. lei
        DIRECTOR EXECUTIV
        .................

    ANEXA nr. 4





        la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        RAPORTUL DE TABĂRĂ
        În perioada ..........., un număr de ..... beneficiari, ..... asistenţi personali/asistenţi personali profesionişti ..... şi ..... cadre didactice însoţitoare au participat la tabăra la (menţionaţi centrul de agrement/baza turistică) ..............., localitatea ..........., judeţul........... .
        Beneficiarii provin de la unitatea de învăţământ ........................
        Contravaloarea serviciilor de cazare şi masă/persoană este de ... lei, iar pentru întregul grup este de ..... lei, dovedită prin documente.
        Menţionăm că au existat/nu au existat probleme, în desfăşurarea taberei.
        Descriere: activităţi desfăşurate ......................................
        DIRECTOR EXECUTIV
        ................

    ANEXA nr. 5





        la metodologie
        Antet DJST/DSTMB
        TABEL PARTICIPANŢI
        Loc de desfăşurare ..................
    Perioada ................................

┌────┬───────────────┬──────────┬─────────┐
│ │Numele şi │Unitatea │ │
│Nr. │prenumele │de │Semnătura│
│crt.│participantului│învăţământ│ │
│ │ │/centru │ │
├────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
├────┼───────────────┼──────────┼─────────┤
└────┴───────────────┴──────────┴─────────┘

        DIRECTOR EXECUTIV
        ................
    TABEL CENTRALIZATOR PARTICIPANŢI
        Loc de desfăşurare ............
    Perioada ............................

┌────┬─────────┬──────────┬────────┬───────┬────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │Gradul de │Date de │
│ │ │Unitatea │ │Seria │handicap/ │contact:│
│Nr. │Numele şi│de │Data │şi │asistent │adresa │
│crt.│prenumele│învăţământ│naşterii│numărul│personal/ │de email│
│ │ │/ │ │BI/CI │asistent │şi număr│
│ │ │centru │ │ │personal │de │
│ │ │ │ │ │profesionist│telefon │
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┼────────────┼────────┤
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┼────────────┼────────┤
└────┴─────────┴──────────┴────────┴───────┴────────────┴────────┘

    Declar sub răspundere penală că datele centralizate sunt conforme cu declaraţiile participanţilor la tabără, completate, de fiecare participant în parte, conform modelului din Anexa nr. 6 la metodologie
        Semnătura responsabilului de tabără al DJST/DSTMB
        Antet DJST/DSTMB
        TABEL ÎNSOŢITORI
        Loc de desfăşurare ............
    Perioada ..........................

┌────┬─────────────┬──────────┬─────────┐
│ │Numele şi │Unitatea │ │
│Nr. │prenumele │de │Semnătura│
│crt.│însoţitorului│învăţământ│ │
│ │ │/centru │ │
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼─────────┤
└────┴─────────────┴──────────┴─────────┘

        DIRECTOR EXECUTIV
        .................
        Antet DJST/DSTMB
        TABEL CENTRALIZATOR ÎNSOŢITORI
        Loc de desfăşurare ............
    Perioada .........................

┌────┬─────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┐
│ │ │ │ │ │Date de │
│ │ │Unitatea │ │Seria │contact:│
│Nr. │Numele şi│de │Data │şi │adresa │
│crt.│prenumele│învăţământ│naşterii│numărul│de email│
│ │ │/ │ │BI/CI │şi număr│
│ │ │centru │ │ │de │
│ │ │ │ │ │telefon │
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼─────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┤
└────┴─────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┘

    Declar sub răspundere penală că datele centralizate sunt conforme cu declaraţiile participanţilor la tabără, completate, de fiecare participant în parte, conform modelului din Anexa nr. 6 la metodologie
        Semnătura responsabilului de tabără al DJST/DSTMB

    ANEXA nr. 6





        la metodologie
        DECLARAŢIE DE CONSIMŢĂMÂNT PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
        Subsemnatul/a (nume şi prenume) ........., domiciliat/ă în oraşul/localitatea ........., judeţul ........., legitimat/ă cu CI seria ... nr. ........., e-mail ........., telefon ........., părinte/reprezentant legal al persoanei cu handicap (nume şi prenume) ........., tip handicap ........., grad ........., participant la tabăra din perioada ........., de la ........., domiciliat/a în ........., născut/ă la data de ........., identificat/ă prin CNP ........., legitimat cu CI seria .... nr. ........., e-mail ........., telefon ........., declar prin prezenta:
    1. Că sunt de acord ca datele mele personale să fie prelucrate şi utilizate de către MTS/DJST/DSTMB pentru participare mea la tabără şi decontarea cheltuielilor aferente.
    2. Că sunt de acord să fiu contactat prin email sau telefon de către organizatorii taberei, doar în situaţii strict legate de tabără.
    3. Că sunt de acord să fiu fotografiat în timpul taberei şi că aceste materiale să fie utilizate pentru decontarea taberei, fără a afecta însă imaginea mea personală sau instituţională (cu excepţia cazurilor justificate în care voi solicita expres să nu apar în aceste materiale).
    4. Că am fost informat despre drepturile pe care le am în calitate de persoană vizată de prelucrare a datelor cu caracter personal le deţin - dreptul la informare, dreptul la acces la date, dreptul la portabilitate a datelor, dreptul la opoziţie, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere a datelor, dreptul la restricţionare a prelucrării, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, dreptul de a retrage consimţământul.

        Mi s-a adus la cunoştinţă despre faptul ca refuzul meu de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate de către ......... pentru decontarea taberei la MTS/DJST/DSTMB, determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice.
        Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări (schimbare domiciliu, statut civil etc.) mă oblig să informez în scris, în timp util.
        Consimţământul în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, precum şi furnizarea datelor menţionate mai jos sunt voluntare.
        Acest consimţământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către MTS/DJST/DSTMB. Notificarea de revocare a consimţământului poate fi realizată prin e-mail, la adresa: .........
        Datele personale colectate direct în vedere desfăşurării taberei vor fi păstrate pentru verificări atâta timp cât prevede legislaţia în vigoare cu privire la decontarea taberei.
        Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că revocarea consimţământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimţământului (notificarea nu are impact retroactiv). În cazul în care consimţământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.
        Data:
        Semnătură părinte/reprezentant legal:
        *) Dacă participantul are vârsta sub de 16 ani, respectiva prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului.

    ANEXA nr. 7





        la metodologie
        DECLARAŢIE DE CONSIMŢĂMÂNT PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
        Subsemnatul/a (nume şi prenume) ........, asistent personal/asistent personal profesionist/animator/formatori/reprezentanţi DJST/DSTMB la tabăra din perioada ........, de la ........, domiciliat/ă în ........, născut/ă la data de ........, identificat/ă prin CNP ........, legitimat cu CI seria .... nr. ........, e-mail ........, telefon ........, declar prin prezenta:
    1. Că sunt de acord ca datele mele personale să fie prelucrate şi utilizate de către MTS/DJST/DSTMB pentru participare mea la tabără şi decontarea cheltuielilor aferente.
    2. Că sunt de acord să fiu contactat prin email sau telefon de către organizatorii taberei, doar în situaţii strict legate de tabără.
    3. Că sunt de acord să fiu fotografiat în timpul taberei şi că aceste materiale să fie utilizate pentru decontarea taberei, fără a afecta însă imaginea mea personală sau instituţională (cu excepţia cazurilor justificate în care voi solicita expres să nu apar în aceste materiale).
    4. Că am fost informat despre drepturile pe care le am calitate de persoană vizată de prelucrare a datelor cu caracter personal le deţin - dreptul la informare, dreptul la acces la date, dreptul la portabilitate a datelor, dreptul la opoziţie, dreptul la rectificare, dreptul la ştergere a datelor, dreptul la restricţionare a prelucrării, dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automată, dreptul de a retrage consimţământul.

        Mi s-a adus la cunoştinţă despre faptul că refuzul meu de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate de către ........ pentru decontarea taberei la MTS/DJST/DSTMB, determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice.
        Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări (schimbare domiciliu, statut civil etc.) mă oblig să informez în scris, în timp util.
        Consimţământul în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, precum şi furnizarea datelor menţionate mai jos sunt voluntare.
        Acest consimţământ poate fi revocat în orice moment, cu efect ulterior printr-o notificare gratuită către MTS/DJST/DSTMB. Notificarea de revocare a consimţământului poate fi realizată prin e-mail, la adresa: ........................
        Datele personale colectate direct în vedere desfăşurării taberei vor fi păstrate pentru verificări atâta timp cât prevede legislaţia în vigoare cu privire la decontarea taberei.
        Vă rugăm să aveţi în vedere faptul că revocarea consimţământului nu afectează legalitatea utilizării datelor înainte de retragerea consimţământului (notificarea nu are impact retroactiv). În cazul în care consimţământul nu este acordat sau a fost revocat, datele personale nu vor fi utilizate în scopurile de mai sus.
        Data:
        Semnătură:

    ANEXA nr. 8





        la metodologie
        DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE
        Subsemnatul ................, angajat la ..............., având funcţia de director executiv în cadrul DJST/DSTMB ........., posesor al CI seria ..., nr. ......., declar pe propria răspundere, având în vedere prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, că atât informaţiile prezentate în Raportul de tabără, cât şi documentele anexate sunt conforme cu realitatea, iar suma decontată a fost folosită exclusiv pentru desfăşurarea taberei, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.
        Semnătura/ştampila ..........
    Data ...................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016