Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LEGE nr. 79 din 25 aprilie 2019 privind instituirea Zilei naţionale a gastronomiei şi a vinului românesc
Parlamentul României adoptă prezenta lege. ART. 1 Se instituie Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc, în prima duminică a lunii octombrie.
ART. 2 În sensul prezentei legi, prin vin românesc se înţelege vinul obţinut din struguri proveniţi în proporţie de 100% din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul României.
ART. 3 (1) Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc poate fi sărbătorită de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi celelalte instituţii ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea şi participarea la programe şi manifestări cu caracter social sau ştiinţific, în scopul de a aprecia şi promova obiceiurile şi produsele tradiţionale româneşti. (2) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot contribui la organizarea acţiunilor prevăzute la alin. (1) prin acordarea de sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în limita alocaţiilor bugetare aprobate.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR, FLORIN IORDACHE PREŞEDINTELE SENATULUI CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU
Bucureşti, 25 aprilie 2019. Nr. 79. ----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email