Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 574 din 14 decembrie 2004  privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 574 din 14 decembrie 2004 privind Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1267 din 29 decembrie 2004
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. 1
    (1) Decoraţia Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, prevăzută la art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificările şi completările ulterioare, face parte din categoria semnelor onorifice.
    (2) Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă maiştrilor militari, subofiţerilor şi funcţionarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Justiţiei, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care au 15, 20 şi 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

    ART. 2
    (1) Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, se prezintă sub două forme cu valoare ierarhică egală: însemnul şi bareta.
    (2) Însemnul decoraţiei În Serviciul Patriei se prezintă sub forma unei piese ovale, pe care este redat conturul unei cruci de Malta. Marginal este ştanţată o cunună deschisă formată din frunze de laur şi de stejar. Central, într-un medalion, sunt înscrise, cu cifre române, numerele "XV", "XX" sau "XXV".

    ART. 3
    Regulamentul privind descrierea şi modul de acordare a Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, pentru fiecare categorie, precum şi modelul desenat al semnului onorific sunt prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezenta lege.

    ART. 4
    (1) Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă de Preşedintele României prin decret, în baza propunerilor nominale de decorare formulate, potrivit art. 4 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 29/2000, de către:
    a) ministrul apărării naţionale;
    b) ministrul administraţiei şi internelor;
    c) ministrul justiţiei;
    d) directorul Serviciului Român de Informaţii;
    e) directorul Serviciului de Informaţii Externe;
    f) directorul Serviciului de Protecţie şi Pază;
    g) directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale;
    h) conducătorii altor structuri militarizate sau încadrate cu funcţionari publici cu statut special.

    (2) Propunerile nominale pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei sunt avizate de Cancelaria Ordinelor, în conformitate cu art. 5 din Legea nr. 29/2000.
    (3) Propunerile nominale pentru conferirea Semnului onorific În Serviciul Patriei se trimit de miniştrii, respectiv conducătorii instituţiilor prevăzute la alin. (1), la Cancelaria Ordinelor, până la data de 31 august a fiecărui an, iar numărul celor ce vor fi decoraţi, până la data de 1 iunie a aceluiaşi an.

    ART. 5
    Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, se poate conferi în număr nelimitat.

    ART. 6
    Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, se conferă pentru:
    a) 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
    b) 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
    c) 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.


    ART. 7
    (1) Atestarea Semnului onorific În Serviciul Patriei se face printr-un brevet, în conformitate cu art. 24 din Legea nr. 29/2000.
    (2) Brevetele pentru Semnul onorific În Serviciul Patriei sunt validate prin semnătura sau parafa miniştrilor ori a conducătorilor instituţiilor centrale autonome ale statului, care au făcut propunerile, şi a cancelarului ordinelor, în conformitate cu art. 28 din Legea nr. 29/2000.

    ART. 8
    În cazul decesului unui titular al Semnului onorific În Serviciul Patriei, decoraţia rămâne în posesia moştenitorilor legali.

    ART. 9
    Sumele necesare confecţionării însemnelor, panglicilor, baretelor, brevetelor şi cutiilor decoraţiilor Semnului onorific În Serviciul Patriei sunt asigurate anual de la bugetul de stat prin bugetul Administraţiei Prezidenţiale.

    ART. 10
    Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari, subofiţeri şi pentru funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, se instituie în locul vechiului Ordin Meritul Militar şi al Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiţeri, în conformitate cu prevederile Legii nr. 29/2000.

    ART. 11
    Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954 şi care s-a conferit maiştrilor militari şi subofiţerilor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 29/2000, este substituit cu următoarele semne onorifice:
    a) Ordinul Meritul Militar clasa a III-a, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştrii militari şi subofiţerii care au 15 ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştrii militari, subofiţerii şi pentru funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, care au 15 ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi;
    b) Ordinul Meritul Militar clasa a II-a, Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştrii militari şi subofiţerii care au 20 de ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştrii militari, subofiţerii şi pentru funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, care au 20 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi;
    c) Ordinul Meritul Militar clasa I, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştrii militari şi subofiţerii care au 25 de ani de activitate în armată, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru maiştrii militari, subofiţerii şi pentru funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, care au 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, la data intrării în vigoare a prezentei legi.


    ART. 12
    Maiştrii militari, subofiţerii şi funcţionarii publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri, decoraţi cu Ordinul Meritul Militar, instituit în anul 1954, cu Semnul onorific În Serviciul Armatei şi cu Semnul onorific În Serviciul Patriei, beneficiază de prevederile Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, în conformitate cu Legea nr. 29/2000.

    ART. 13
    La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă Ordonanţa Guvernului nr. 105/2000 privind Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiţeri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, aprobată cu modificări prin Legea nr. 651/2001, cu modificările ulterioare.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    VALER DORNEANU
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    NICOLAE VĂCĂROIU

    Bucureşti, 14 decembrie 2004.
    Nr. 574.
    ANEXA 1

    REGULAMENT

    ANEXA 2

    MODELUL DESENAT
    al Semnului onorific În Serviciul Patriei pentru maiştri militari,
    subofiţeri şi funcţionari publici cu statut special, cu grade
    profesionale echivalente cu gradele de maiştri militari şi subofiţeri
 (a se vedea imaginea asociată)

    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016