Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 46 din 23 februarie 2018  pentru realizarea Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 46 din 23 februarie 2018 pentru realizarea "Capabilităţii de sprijin de foc indirect" aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare"

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 174 din 23 februarie 2018
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. 1
    Se aprobă realizarea „Capabilităţii de sprijin de foc indirect“, aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare“, prin:
    a) atribuirea de către Guvernul României Guvernului Statelor Unite ale Americii a contractelor de stat de tip Letter of Offer and Acceptance - LOA specifice Programului Foreign Military Sales - FMS pentru achiziţionarea a 3 sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţia, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare;
    b) asigurarea în bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fondurilor necesare realizării achiziţiilor prevăzute la lit. a), precum şi a celor necesare pentru implementarea în totalitate a obiectivelor aflate în responsabilitate naţională.


    ART. 2
    Pentru România constituie interes esenţial de securitate realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect, prevăzută la art. 1 lit. a), întrucât asigură întărirea securităţii naţionale şi regionale şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentului asumat de România în cadrul NATO.

    ART. 3
    (1) Ministerul Apărării Naţionale gestionează sumele în valută aferente achiziţiilor prevăzute la art. 1 lit. a), prin cont analitic deschis pe numele acestuia, în cadrul contului de valută al Ministerului Finanţelor Publice deschis la Banca Naţională a României. Soldul contului respectiv, înregistrat la sfârşitul fiecărui exerciţiu financiar, se reportează în anul următor şi se va utiliza în scopul finanţării costurilor aferente realizării obiectivului menţionat la art. 1.
    (2) Prin derogare de la prevederile art. 47 alin. (9) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea realizării achiziţiei prevăzute la art. 1 lit. a) se autorizează Ministerul Apărării Naţionale să efectueze virări de credite bugetare şi de angajament, între capitole bugetare şi între programe, cu încadrarea în limitele maxime aprobate prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale.
    (3) Prin derogare de la prevederile art. 173, 174 şi 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu se datorează obligaţii fiscale accesorii pentru diferenţele suplimentare de creanţe fiscale rezultate din regularizarea valorii în vamă a bunurilor importate în cadrul contractelor de stat de tip LOA atribuite de Guvernul României potrivit prevederilor art. 1 lit. a).

    ART. 4
    Pentru realizarea şi menţinerea capabilităţii prevăzute la art. 1, Ministerul Apărării Naţionale trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului naţional, în conformitate cu prevederile contractelor încheiate în baza prevederilor art. 1 lit. a).

    ART. 5
    Pentru misiunile prevăzute la art. 4, prin ordin al ministrului apărării naţionale, se aprobă:
    a) structurile care propun personalul pentru misiune, responsabilităţile şi procedurile pentru selecţionarea acestuia;
    b) prevederile de grad, studii, clase de salarizare şi coeficienţi de ierarhizare, precum şi armele şi specialităţile militare ale funcţiilor din statul de organizare constituit pentru perioada misiunii;
    c) asimilarea funcţiilor personalului din statul de organizare constituit pentru perioada misiunii;
    d) trimiterea personalului în misiune în afara teritoriului naţional, prin detaşarea în funcţiile prevăzute de statul de organizare, constituit pentru perioada de misiune.


    ART. 6
    (1) Pe întreaga perioadă a misiunilor prevăzute la art. 4, personalul participant la misiune beneficiază de drepturile salariale în ţară prevăzute la art. 71 alin. (1) cap. II secţiunea a 9-a din anexa nr. VI la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite cu respectarea prevederilor art. 38 din aceeaşi lege şi a celorlalte prevederi legale care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
    (2) Compensaţia lunară specifică prevăzută la art. 71 alin. (1) lit. c) din cap. II secţiunea a 9-a din anexa nr. VI la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă personalului participant la misiunea prevăzută la art. 4, în cuantum de 100%, aplicată la solda de funcţie.

    ART. 7
    (1) Pe durata misiunilor prevăzute la art. 4, personalul beneficiază de drepturile minime de diurnă stabilite pentru fiecare categorie de personal participant la misiunile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, cu completările ulterioare, majorate cu 50%.
    (2) Pe durata îndeplinirii misiunilor în străinătate prevăzute la art. 4, în zilele când personalului nu i se asigură hrana, acesta beneficiază de alocaţia valorică de hrană stabilită pentru personalul participant la misiunile prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 121/2011, cu completările ulterioare.
    (3) Pe durata misiunilor prevăzute la art. 4, în zilele în care personalul participant este în ţară sau în concediu de odihnă, nu beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) şi (2).

    ART. 8
    (1) Personalul participant la misiunile prevăzute la art. 4 beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport pentru o călătorie în ţară şi retur, la fiecare 3 luni de participare la misiune, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale.
    (2) Personalul participant la misiunile prevăzute la art. 4 poate opta ca soţul/soţia şi/sau copiii acestuia să beneficieze de drepturile prevăzute la alin. (1), pentru deplasarea la locul misiunii şi retur.

    ART. 9
    (1) Fondurile necesare participării la misiunile prevăzute la art. 4 se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.
    (2) Din fondurile prevăzute la alin. (1) se suportă şi cheltuielile determinate de pregătirea şi executarea acesteia, astfel:
    a) dislocarea personalului din garnizoanele de dispunere de pe teritoriul statului român în zona de desfăşurare a misiunii, precum şi repatrierea acestuia;
    b) dislocarea membrilor de familie ai personalului tehnic, care asigură funcţiile de conducere, planificare şi coordonare a programului aflaţi în misiune, din garnizoanele de dispunere de pe teritoriul statului român în zona de desfăşurare a misiunii, precum şi repatrierea acestuia;
    c) achiziţii de bunuri, lucrări şi servicii solicitate de specificul misiunii;
    d) cheltuieli de operare şi sprijin logistic necesare bunei desfăşurări a misiunii;
    e) selecţionarea, vizita medicală, testarea, pregătirea, încheierea asigurărilor de sănătate, în condiţiile stabilite de Ministerul Apărării Naţionale, precum şi în conformitate cu reglementările specifice fiecărei activităţi;
    f) încheierea contractelor de asigurare pentru invaliditate şi deces ale personalului;
    g) evacuarea medicală a personalului care nu poate fi tratat în unităţile sanitare din zona de executare a misiunii şi asigurarea transportului însoţitorilor acestora;
    h) procurarea materialelor necesare, repatrierea, însoţirea şi înhumarea personalului decedat, precum şi îndeplinirea formalităţilor specifice;
    i) suportarea altor costuri specifice, inclusiv a celor destinate activităţilor necesare dezvoltării relaţiilor cu autorităţile militare şi civile locale, precum şi cu populaţia civilă, asigurarea activităţilor de protocol, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale.


    ART. 10
    (1) Participarea personalului militar de conducere, operare, mentenanţă, instrucţie şi de planificare la misiunile prevăzute la art. 4 este condiţionată de semnarea, în prealabil, a unui angajament în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale, prin care se obligă ca după încheierea misiunii să îşi desfăşoare activitatea în Ministerul Apărării Naţionale timp de 5 ani, dar fără a depăşi limita de vârstă prevăzută la art. 16 alin. (2) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, şi să nu divulge, potrivit legii şi regulamentelor interne, pe timpul cât îşi desfăşoară activitatea în Ministerul Apărării Naţionale, precum şi ulterior date sau informaţii de care a luat cunoştinţă pe perioada executării misiunilor prevăzute la art. 4.
    (2) În situaţiile în care cadrele militare îşi încetează raporturile de serviciu cu Ministerul Apărării Naţionale înainte de expirarea duratei stabilite prin angajamentul prevăzut la alin. (1), acestea sunt obligate să restituie cheltuielile individuale de instruire pe timpul misiunii, proporţional cu perioada de angajament rămasă neexecutată.
    (3) Prevederile alin. (2) nu se aplică personalului participant la misiune în situaţia încetării activităţii din motive neimputabile acestuia.

    ART. 11
    Personalul participant la misiunile prevăzute la art. 4 intră sub incidenţa legislaţiei în vigoare aplicabile personalului militar în activitate, în măsura în care acestea nu contravin prevederilor prezentei legi.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    NICOLAE-LIVIU DRAGNEA
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

    Bucureşti, 23 februarie 2018.
    Nr. 46.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016