Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 370 din 20 decembrie 2022  privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 370 din 20 decembrie 2022 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1228 din 20 decembrie 2022
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. I
    Se aprobă Ordonanţa Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, adoptată în temeiul art. 1 pct. I 5 şi 8 din Legea nr. 186/2022 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 716 din 15 iulie 2022, cu următoarele modificări şi completări:
    1. La articolul I, înainte de punctul 1 se introduce un nou punct, cu următorul cuprins:
    " La articolul 20, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Activităţile de cercetare-dezvoltare eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea rezultatului fiscal trebuie să fie din categoriile activităţilor de cercetare aplicativă şi/sau de dezvoltare experimentală, relevante pentru activitatea desfăşurată de către contribuabili."
"

    2. La articolul I punctul 5, litera f) a alineatului (1) al articolului 47 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi/sau management, cu excepţia veniturilor din consultanţă fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal», în proporţie de peste 80% din veniturile totale;"

    3. La articolul I, după punctul 8 se introduce un nou punct, pct. 8^1, cu următorul cuprins:
    "8^1. La articolul 47, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alin. (5) şi (6), cu următorul cuprins:
    "(5) În situaţia în care persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5510 - „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, 5520 - „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată“, 5530 - „Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere“, 5590 - „Alte servicii de cazare“, 5610 - „Restaurante“, 5621 - „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente“, 5629 - „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.“, 5630 - „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ obţin în cursul anului venituri şi din alte activităţi în afara celor corespunzătoare acestor coduri CAEN, pentru veniturile din alte activităţi aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit prevăzut de titlul II „Impozitul pe profit“, dacă îndeplinesc oricare dintre următoarele condiţii:
    a) realizează venituri din consultanţă şi/sau management în proporţie de peste 20% inclusiv din veniturile totale;
    b) desfăşoară activităţile de la art. 47 alin. (3) lit. f)-i);
    c) veniturile din alte activităţi au depăşit echivalentul în lei a 500.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar precedent celui în care s-au înregistrat veniturile. Acestea datorează impozit pe profit pentru veniturile din alte activităţi începând cu trimestrul în care s-a îndeplinit oricare dintre aceste condiţii, pentru întreaga perioadă în care există contribuabilul.
(6) Limitele fiscale prevăzute la alin. (5) lit. a) şi c) se verifică pe baza veniturilor înregistrate cumulat de la începutul anului fiscal, iar calculul şi plata impozitului pe profit de către persoanele juridice române care se încadrează în prevederile alin. (5) lit. a)-c) se efectuează luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul în care sa îndeplinit oricare dintre aceste condiţii"
"

    4. La articolul I punctul 15, alineatul (1) al articolului 52 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 52
    (1) Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi/sau management, cu excepţia veniturilor din consultanţă fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal», în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite, fără posibilitatea de a mai opta pentru perioada următoare să aplice prevederile prezentului titlu."

    5. La articolul I punctul 25, litera b^1) a punctului 5 al articolului 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b^1) pentru determinarea ponderii cifrei de afaceri realizate efectiv din activitatea de construcţii în cifra de afaceri totală, indicatorul cifra de afaceri realizată efectiv din activitatea de construcţii cuprinde numai veniturile din activitatea de construcţii desfăşurată pe teritoriul României, iar indicatorul cifra de afaceri totală cuprinde veniturile din întreaga activitate desfăşurată pe teritoriul României. Prin activitatea desfăşurată pe teritoriul României se înţelege activitatea desfăşurată efectiv în România în scopul realizării de produse şi prestări de servicii;"

    6. La articolul I punctul 26, litera b) a punctului 5 al articolului 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) angajatorii realizează cifră de afaceri din activităţile prevăzute la lit. a) în limita a cel puţin 80% din cifra de afaceri totală determinată potrivit prevederilor lit. b^1). Pentru angajatorii nou-înfiinţaţi, respectiv înregistraţi la registrul comerţului/ înregistraţi fiscal în cursul anului, cifra de afaceri se calculează cumulat de la data înregistrării, inclusiv luna în care se aplică scutirea, iar pentru angajatorii existenţi la data de 1 ianuarie a fiecărui an, cifra de afaceri se calculează cumulat pentru perioada corespunzătoare din anul curent, inclusiv luna în care se aplică scutirea. Această cifră de afaceri se realizează pe bază de contract sau comandă şi acoperă manoperă, materiale, utilaje, transport, echipamente, dotări, precum şi alte activităţi auxiliare necesare activităţilor prevăzute la lit. a). Cifra de afaceri va cuprinde inclusiv producţia realizată şi nefacturată;"

    7. La articolul I punctul 53, alineatul (2) al articolului 123 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Impozitul anual datorat de contribuabilii care realizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, altele decât cele pentru care venitul net anual se determină în sistem real, arendă şi din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţele proprietate personală, precum şi de cei care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală pentru care determinarea venitului net anual se efectuează potrivit prevederilor art. 72^1, se stabileşte prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului impozabil/venitului net anual impozabil, după caz."

    8. La articolul I punctul 71, literele a) şi b) ale alineatului (4) al articolului 148 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) nivelul de 12 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 12 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 24 de salarii minime brute pe ţară;
b) nivelul de 24 de salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cel puţin egale cu 24 de salarii minime brute pe ţară;"

    9. La articolul I punctul 81, literele a)-c) ale alineatului (4) al articolului 170 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) nivelul a 6 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 6 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 12 salarii minime brute pe ţară;
b) nivelul de 12 salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cuprinse între 12 salarii minime brute pe ţară inclusiv şi 24 de salarii minime brute pe ţară;
c) nivelul de 24 de salarii minime brute pe ţară, în vigoare la termenul de depunere a declaraţiei prevăzute la art. 120, în cazul veniturilor realizate cel puţin egale cu 24 de salarii minime brute pe ţară."

    10. La articolul I, după punctul 100 se introduce un nou punct, pct. 100^1, cu următorul cuprins:
    "100^1. La articolul 342, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (2^1) şi (2^2), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Prin excepţie de la alin. (1), începând cu 1 ianuarie 2024, pentru produsele prevăzute la nr. crt. 1-5 din anexa nr. 1, nivelul accizelor aplicabil la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creşterea preţurilor de consum din ultimele 12 luni, calculate în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, faţă de perioada octombrie 2022-septembrie 2023, comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanţelor, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an.
(2^2) Începând cu 1 ianuarie 2024, pentru produsele prevăzute la nr. crt. 1 din anexa nr. 1, actualizarea anuală a nivelului accizei conform alin. (2^1) va fi limitată la un procent anual care va fi stabilit până la 31 octombrie 2023."
"

    11. La articolul I, după punctul 101 se introduce un nou punct, pct. 101^1, cu următorul cuprins:
    "101^1. La articolul 439, partea introductivă a alineatului (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Accizele nearmonizate sunt taxe speciale percepute asupra următoarelor produse cu potenţial de risc redus:"
"

    12. La articolul I punctul 104, anexa nr. 1 de la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale“ se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta lege.
    13. La articolul I, după punctul 106 se introduc două noi puncte, pct. 106^1 şi 106^2, cu următorul cuprins:
    "106^1. La articolul 456 alineatul (1), litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) clădirile unei instituţii sau unităţi care funcţionează sub coordonarea Ministerului Educaţiei, Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse sau a Ministerului Sportului, precum şi clădirile federaţiilor sportive naţionale, ale Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, cu excepţia încăperilor care sunt folosite pentru activităţi economice;"

106^2. La articolul 456 alineatul (2), după litera h) se introduce o nouă literă, lit. h^1), cu următorul cuprins:
    "h^1) clădirile noi sau reabilitate, cu destinaţia de locuinţă, pentru care proprietarii execută pe cheltuiala proprie lucrări pentru creşterea performanţei energetice, pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice sau pentru sisteme ecologice certificate de colectare şi tratare a apelor uzate rezultate din consumul propriu;"
"

    14. La articolul I, punctul 117 se abrogă.
    15. După articolul I se introduce un nou articol, art. I^1, cu următorul cuprins:
    "ART. I^1
    Prevederile pct. 8^1 al art. I se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2023."

    16. La articolul IV, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Prin derogare de la art. 342 alin. (1) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2023 inclusiv, pentru produsele prevăzute la nr. crt. 1-5 din anexa nr. 1 la titlul VIII «Accize şi alte taxe speciale» din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, nivelul prevăzut în coloanele nr. 3 şi 4 din această anexă nu se actualizează cu creşterea preţurilor de consum."

    17. După articolul VI se introduce un nou articol, art. VI^1, cu următorul cuprins:
    "ART. VI^1
    În cazul dividendelor distribuite în baza situaţiilor financiare interimare întocmite în cursul anului 2022, cota de impozit pe dividende este de 5%, fără recalcularea impozitului pe dividendele respective, după regularizarea acestora pe baza situaţiilor financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2022, aprobate potrivit legii."

    18. Articolul VII se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. VII
    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 942 din 23 decembrie 2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 250/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    "1. La articolul 1, alineatele (3), (3^1) şi (3^2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, aşa cum acestea sunt definite de Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare, inclusiv aplicaţii ce facilitează acceptarea plăţilor electronice. Prin activitatea de prestări de servicii, în sensul prezentului alineat, se înţelege operaţiunea definită la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
(3^1) Obligaţia de acceptare de către persoanele juridice prevăzute la alin. (3) a cardurilor de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare, se naşte începând cu trimestrul următor celui în care încasările în numerar din cursul anului respectiv au depăşit pragul de 50.000 lei.
(3^2) În cazul în care, timp de 2 ani consecutivi, pragul menţionat la alin. (3) nu a fost depăşit, entităţile desemnate la alin. (3) nu mai au obligaţia de acceptare a cardurilor de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS şi/sau al altor soluţii moderne de acceptare, dar pot opta pentru continuarea acceptării acestor instrumente de plată."

2. La articolul 3, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale se fac de către persoanele desemnate din cadrul structurilor cu atribuţii de control ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.“"
"
"

    19. La articolul IX, literele e) şi i) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "e) prevederile pct. 4, 30, 43, 48, 49, 51-53, 71, 73-75, 81, 83-86 se aplică începând cu veniturile aferente anului 2023;
    ……………………………………………...............................…
i) prevederile pct. 106 şi 107-116 se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2025."



    ART. II
    Prin derogare de la prevederile art. 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevederile art. I pct. 7-9 intră în vigoare la 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplică începând cu veniturile aferente anului 2023.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    VASILE-DANIEL SUCIU
                    p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                    ALINA-ŞTEFANIA GORGHIU

    Bucureşti, 20 decembrie 2022.
    Nr. 370.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la titlul VIII al Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal)

┌────┬──────────────┬────────┬────────────────────────────────────────────┐
│ │Denumirea │ │Acciza (lei/U.M.) │
│Nr │produsului sau│ │ │
│crt.│a grupei de ├────────┼────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
│ │produse │U.M. │2022 │2023 │2024 │2025 │2026 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┴──────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│Alcool şi băuturi alcoolice │
├────┬──────────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
│ │Bere, din │ │3,96 │4,20 │4,20 │4,20 │4,20 │
│ │care: │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │1.1. Bere │ │ │ │ │ │ │
│ │produsă de │hl/1 │ │ │ │ │ │
│1 │producătorii │grad │ │ │ │ │ │
│ │independenţi a│Plato │ │ │ │ │ │
│ │căror │ │2,18 │2,31 │2,31 │2,31 │2,31 │
│ │producţie │ │ │ │ │ │ │
│ │anuală nu │ │ │ │ │ │ │
│ │depăşeşte 200 │ │ │ │ │ │ │
│ │mii hl │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Vinuri │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │2.1. Vinuri │hl de │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│2 │liniştite │produs │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │2.2. Vinuri │ │56,86 │60,31 │60,31 │60,31 │60,31 │
│ │spumoase │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Băuturi │ │ │ │ │ │ │
│ │fermentate, │ │ │ │ │ │ │
│ │altele decât │ │ │ │ │ │ │
│ │bere şi vinuri│ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.1. │ │ │ │ │ │ │
│ │liniştite, din│ │476,21 │505,07 │505,07 │505,07 │505,07 │
│ │care: │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.1.1. cidru │ │ │ │ │ │ │
│ │de mere şi de │ │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│ │pere │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.1.2. │ │ │ │ │ │ │
│ │hidromel │ │ │ │ │ │ │
│ │obţinut prin │ │ │ │ │ │ │
│3 │fermentarea │hl de │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│ │unei soluţii │produs │ │ │ │ │ │
│ │de miere în │ │ │ │ │ │ │
│ │apă │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.1.3. │ │ │ │ │ │ │
│ │obţinute din │ │ │ │ │ │ │
│ │fructe de │ │ │ │ │ │ │
│ │pădure, fără │ │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│ │alte adaosuri │ │ │ │ │ │ │
│ │de arome sau │ │ │ │ │ │ │
│ │alcool │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.2. spumoase │ │56,86 │60,31 │60,31 │60,31 │60,31 │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │3.2.1. cidru │ │ │ │ │ │ │
│ │de mere şi de │ │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│ │pere │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│4 │Produse │hl de │476,21 │505,07 │505,07 │505,07 │505,07 │
│ │intermediare │produs │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Alcool etilic,│ │3.968,38│4.208,86│4.208,86│4.208,86│4.208,86│
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤hl de ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│5 │5.1. Alcool │alcool │ │ │ │ │ │
│ │etilic produs │pur │1.984,19│2.104,43│2.104,43│2.104,43│2.104,43│
│ │de micile │ │ │ │ │ │ │
│ │distilerii │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│Tutun prelucrat │
├────┬──────────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
│6 │Ţigarete │1.000 │594,97 │625,97 │656,97 │687,97 │718,97 │
│ │ │ţigarete│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│7 │Ţigări şi │1.000 │346,50 │550 │578 │606 │634 │
│ │ţigări de foi │bucăţi │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Tutun de fumat│ │ │ │ │ │ │
│ │fin tăiat, │ │ │ │ │ │ │
│8 │destinat │kg │548,61 │550 │578 │606 │634 │
│ │rulării în │ │ │ │ │ │ │
│ │ţigarete │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│9 │Alte tutunuri │kg │548,61 │550 │578 │606 │634 │
│ │de fumat │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┤
│Produse energetice │
├────┬──────────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬────────┤
│ │ │tonă │2.530,17│2.530,17│2.530,17│2.530,17│2.530,17│
│10 │Benzină cu ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │plumb │1.000 │1.948,23│1.948,23│1.948,23│1.948,23│1.948,23│
│ │ │litri │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │tonă │2.151,13│2.151,13│2.151,13│2.151,13│2.151,13│
│11 │Benzină fără ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │plumb │1.000 │1.656,36│1.656,36│1.656,36│1.656,36│1.656,36│
│ │ │litri │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │tonă │1.796,53│1.796,53│1.796,53│1.796,53│1.796,53│
│12 │Motorină ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │1.000 │1.518,04│1.518,04│1.518,04│1.518,04│1.518,04│
│ │ │litri │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Păcură │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │13.1. │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizată în │ │71,07 │71,07 │71,07 │71,07 │71,07 │
│13 │scop comercial│tonă │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │13.2.utilizată│ │ │ │ │ │ │
│ │în scop │ │71,07 │71,07 │71,07 │71,07 │71,07 │
│ │necomercial │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Gaz petrolier │ │ │ │ │ │ │
│ │lichefiat │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │14.1. utilizat│ │ │ │ │ │ │
│ │drept │ │607,70 │607,70 │607,70 │607,70 │607,70 │
│ │combustibil │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru motor │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│14 │14.2. utilizat│tonă │ │ │ │ │ │
│ │drept │ │ │ │ │ │ │
│ │combustibil │ │537,76 │537,76 │537,76 │537,76 │537,76 │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │încălzire │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │14.3. utilizat│ │ │ │ │ │ │
│ │în consum │ │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │0,00 │
│ │casnic*) │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Gaz natural │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │15.1. utilizat│ │ │ │ │ │ │
│ │drept │ │12,32 │12,32 │12,32 │12,32 │12,32 │
│ │combustibil │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru motor │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │15.2. utilizat│ │ │ │ │ │ │
│ │drept │ │ │ │ │ │ │
│15 │combustibil │GJ │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │încălzire │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │15.2.1. în │ │0,81 │0,81 │0,81 │0,81 │0,81 │
│ │scop comercial│ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┤ ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │15.2.2. în │ │ │ │ │ │ │
│ │scop │ │1,52 │1,52 │1,52 │1,52 │1,52 │
│ │necomercial │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Petrol lampant│ │ │ │ │ │ │
│ │(kerosen)**) │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │16.1. utilizat│tonă │2.640,92│2.640,92│2.640,92│2.640,92│2.640,92│
│ │drept ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │combustibil │1.000 │2.112,73│2.112,73│2.112,73│2.112,73│2.112,73│
│16 │pentru motor │litri │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │16.2. utilizat│tonă │2.226,35│2.226,35│2.226,35│2.226,35│2.226,35│
│ │drept │ │ │ │ │ │ │
│ │combustibil ├────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │pentru │1.000 │ │ │ │ │ │
│ │încălzire │litri │1.781,07│1.781,07│1.781,07│1.781,07│1.781,07│
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Cărbune şi │GJ │ │ │ │ │ │
│ │cocs │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │17.1. │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizate în │ │0,71 │0,71 │0,71 │0,71 │0,71 │
│17 │scopuri │ │ │ │ │ │ │
│ │comerciale │ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │17.2. │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizate în │ │1,42 │1,42 │1,42 │1,42 │1,42 │
│ │scopuri │ │ │ │ │ │ │
│ │necomerciale │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │Electricitate │Mwh │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │18.1. │ │ │ │ │ │ │
│ │Electricitate │ │2,37 │2,37 │2,37 │2,37 │2,37 │
│ │utilizată în │ │ │ │ │ │ │
│18 │scop comercial│ │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │18.2. │ │ │ │ │ │ │
│ │Electricitate │ │ │ │ │ │ │
│ │utilizată în │ │4,74 │4,74 │4,74 │4,74 │4,74 │
│ │scop │ │ │ │ │ │ │
│ │necomercial │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┘

    *) Prin gaze petroliere lichefiate utilizate în consum casnic se înţelege gazele petroliere lichefiate, distribuite în butelii tip aragaz. Buteliile tip aragaz sunt acele butelii cu o capacitate de până la maximum 12,5 kg.
    **) Petrolul lampant utilizat drept combustibil de persoanele fizice nu se accizează.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016