Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 282 din 19 octombrie 2023  pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 282 din 19 octombrie 2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 950 din 20 octombrie 2023
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. I
    Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1102 din 16 noiembrie 2022, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 211, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 211
    (1) Judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională, precum şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1), cu o vechime de cel puţin 25 de ani realizată numai în aceste funcţii, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării."

    2. La articolul 211, alineatul (2) se abrogă.
    3. La articolul 211, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) De pensia de serviciu beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la Curtea Constituţională şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1) cu o vechime între 20 şi 25 de ani numai în aceste funcţii, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală de 25 de ani în aceste funcţii. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
(4) Persoanele care au o vechime de cel puţin 25 de ani numai în funcţiile enumerate la alin. (1) se pot pensiona la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii şi pot beneficia de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au o altă ocupaţie. În acest caz, pensia de serviciu este egală cu 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data eliberării din funcţie, raportate la un judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional. De această pensie de serviciu pot beneficia numai persoanele care au fost eliberate din funcţie din motive neimputabile acestora. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net aferent venitului brut din ultima lună de activitate înainte de data eliberării din funcţie, raportate la un judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional. Prevederile alin. (3) se aplică în mod corespunzător şi persoanelor prevăzute de prezentul alineat."

    4. La articolul 211, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (4^1), cu următorul cuprins:
    "(4^1) În baza de calcul pentru stabilirea pensiei de serviciu nu se includ sumele primite cu titlu de prime, premii, decontări, restituiri de drepturi salariale aferente altei perioade decât cea avută în considerare la stabilirea dreptului de pensie, diurne sau oricare alte drepturi care nu au un caracter permanent."

    5. La articolul 213, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Pensiile de serviciu, inclusiv pensia de invaliditate şi pensia de urmaş, se actualizează, din oficiu, în fiecare an cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică."



    ART. II
    Prin derogare de la prevederile art. 211 alin. (1) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, pentru judecătorul, procurorul, judecătorul de la Curtea Constituţională, magistratul-asistent de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională sau personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1) din aceeaşi lege, aflat în funcţie la data intrării în vigoare a prezentei legi, la calculul vechimii de cel puţin 25 de ani se poate lua în considerare, eşalonat, în funcţie de anul pensionării, şi o perioadă maximă de 5 ani în care judecătorul, procurorul sau magistratul-asistent ori personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1) din aceeaşi lege a îndeplinit funcţiile de judecător financiar, procuror financiar sau consilier de conturi la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi, avocat, notar, personal de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat, grefier cu studii superioare juridice, consilier juridic sau jurisconsult, după cum urmează:
    a) în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2031, poate fi valorificată o vechime de cel mult 5 ani în aceste funcţii;
    b) în perioada 1 ianuarie 2032-31 decembrie 2039, poate fi valorificată o vechime de cel mult 4 ani în aceste funcţii;
    c) în perioada 1 ianuarie 2040-31 decembrie 2047, poate fi valorificată o vechime de cel mult 3 ani în aceste funcţii;
    d) în perioada 1 ianuarie 2048-31 decembrie 2054, poate fi valorificată o vechime de cel mult 2 ani în aceste funcţii;
    e) în perioada 1 ianuarie 2055-31 decembrie 2061, poate fi valorificată o vechime de cel mult un an în aceste funcţii.


    ART. III
    (1) Pentru judecători, procurori, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1) din Legea nr. 303/2022, care beneficiază de pensii de serviciu stabilite în baza unor decizii de pensionare emise până la data intrării în vigoare a prezentei legi sau care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de 25 de ani necesară pentru obţinerea pensiei de serviciu, cuantumul net al pensiei de serviciu se majorează cu câte 1%.
    (2) Persoanele prevăzute la art. 211 alin. (1) din Legea nr. 303/2022, cărora le-au fost emise decizii de pensionare până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se consideră că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a beneficia de pensia de serviciu în cuantumul stabilit prin aceste decizii potrivit reglementărilor anterioare intrării în vigoare a prezentei legi.
    (3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi persoanelor care au decizii de pensionare emise după data intrării în vigoare a prezentei legi în baza unor cereri înregistrate la casele de pensii înainte de data intrării în vigoare a acesteia, precum şi celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

    ART. IV
    Începând cu data de 1 ianuarie 2024, prin derogare de la prevederile art. 211 alin. (1) din Legea nr. 303/2022, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională, precum şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1) din aceeaşi lege se pot pensiona şi pot beneficia de pensia de serviciu dacă îndeplinesc condiţia de vechime de minimum 25 de ani realizată numai în aceste funcţii, precum şi condiţia de vârstă de cel puţin 47 de ani şi 4 luni. Această vârstă de pensionare creşte cu câte 4 luni în fiecare an calendaristic, până la atingerea vârstei de pensionare de 60 de ani prevăzute la art. 211 alin. (1) din Legea nr. 303/2022, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege. La calculul acestei vechimi se aplică în mod corespunzător dispoziţiile art. II.

    ART. V
    Prin derogare de la prevederile art. 213 alin. (2) din Legea nr. 303/2022, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, pentru persoanele care au decizii de pensionare sau îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data de 1 ianuarie 2024, precum şi pentru persoanele în funcţie la data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile de serviciu, inclusiv pensia de invaliditate şi pensia de urmaş, se actualizează procentual ori de câte ori se majorează indemnizaţia de încadrare brută lunară pentru judecătorii sau procurorii în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional. Actualizarea se realizează prin aplicarea, asupra cuantumului pensiei, a procentului de majorare a indemnizaţiei de încadrare brute lunare pentru judecătorii sau procurorii în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional. Cuantumul net al pensiei de serviciu actualizate nu poate depăşi 100% din venitul net, la data actualizării, al unui judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional, cu excepţia pensiilor de serviciu ale persoanelor prevăzute la art. III alin. (2) şi (3). Data actualizării, procentul de majorare a indemnizaţiei de încadrare brute lunare şi, după caz, venitul net la data actualizării al unui judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional, se comunică Casei Naţionale de Pensii Publice sau casei de pensii teritoriale ori sectoriale competente de către ordonatorii principali de credite implicaţi.

    ART. VI
    Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.197 din 14 decembrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 68^5, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 68^5
    (1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea prevăzut la art. 3 alin. (2), personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică prevăzut la art. 3^1, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în specialitate, pot beneficia de pensie de serviciu la împlinirea vârstei standard de pensionare conform eşalonării prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media salariilor de bază brute lunare realizate, inclusiv sporurile cu caracter permanent, corespunzătoare ultimelor 48 de luni consecutive de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
    (2) De pensia de serviciu prevăzută la alin. (1) beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare conform eşalonării prevăzute în anexă, şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică şi personalul care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, cu o vechime în specialitate între 20 şi 25 de ani, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (1) pentru fiecare an care lipseşte din vechimea în specialitate integrală."

    2. La articolul 68^5, alineatul (3) se abrogă.
    3. La articolul 68^5, alineatul (7) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(7) Persoanele care îndeplinesc condiţiile de vârstă şi de vechime prevăzute la alin. (1) numai în funcţia de personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, de personal de specialitate criminalistică şi de personal care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică, precum şi în cea de tehnician criminalist din cadrul parchetelor beneficiază de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au avut sau au o altă ocupaţie. În acest caz, cuantumul pensiei de serviciu este de 80% din baza de calcul reprezentată de media salariilor de bază brute lunare, inclusiv sporurile cu caracter permanent din ultimele 48 de luni consecutive de activitate, realizate de personalul auxiliar de specialitate aflat în activitate în condiţii identice de funcţie, vechime, grad sau treaptă şi nivel al instanţei ori parchetului sau INEC unde a funcţionat solicitantul înaintea eliberării din funcţia de personal auxiliar de specialitate. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net aferent venitului brut din ultima lună de activitate înainte de data eliberării din funcţie, raportate la personalul auxiliar de specialitate aflat în activitate în condiţii identice de funcţie, vechime, grad sau treaptă şi nivel al instanţei ori parchetului sau INEC."

    4. După articolul 96 se introduce un nou articol, art. 97, cu următorul cuprins:
    "ART. 97
    Anexa face parte integrantă din prezenta lege."

    5. După articolul 97 se introduce o anexă având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta lege.


    ART. VII
    (1) Pentru personalul prevăzut la art. 3 alin. (2) şi art. 3^1 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor, care beneficiază de pensii de serviciu stabilite în baza unor decizii de pensionare emise până la data intrării în vigoare a prezentei legi sau care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru fiecare an care depăşeşte, la data intrării în vigoare a prezentei legi, vechimea de 25 de ani necesară pentru obţinerea pensiei de serviciu, cuantumul net al pensiei de serviciu se majorează cu câte 1%.
    (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică în mod corespunzător şi persoanelor care au decizii de pensionare emise după data intrării în vigoare a prezentei legi în baza unor cereri înregistrate la casele de pensii înainte de data intrării în vigoare a acesteia.

    ART. VIII
    Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 238 din 3 aprilie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 51, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern cu o vechime de cel puţin 25 de ani în cadrul Curţii de Conturi beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute lunare realizate, cu caracter permanent, corespunzătoare perioadei de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu. Veniturile care constituie baza de calcul al pensiei de serviciu nu includ sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 50% şi nici majorarea de până la 75% din salariul de bază, câştigate în instanţă."

    2. La articolul 51, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) Atingerea vechimii de 25 de ani prevăzute la alin. (2) se realizează eşalonat, conform anexei nr. 2."

    3. La articolul 51, alineatele (3) şi (4) se abrogă.
    4. La articolul 51, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) Persoanele care îndeplinesc condiţiile de vechime în specialitate în cadrul Curţii de Conturi, prevăzute la alin. (2), beneficiază, la îndeplinirea condiţiilor standard de pensionare prevăzute de legislaţia în vigoare privind sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au avut sau au o altă ocupaţie. În acest caz, baza de calcul al pensiei de serviciu o reprezintă media veniturilor brute lunare realizate de auditorii publici externi aflaţi în activitate în condiţii identice de funcţie, vechime, grad sau treaptă unde şi-a desfăşurat activitatea solicitantul, înaintea eliberării din funcţia de auditor public extern, corespunzătoare perioadei de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu."

    5. La articolul 51, alineatul (11) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(11) De pensie de serviciu beneficiază şi auditorii publici externi care, la data solicitării acestei pensii, sunt pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii. În acest caz, cuantumul pensiei de serviciu este de 65% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute lunare determinată potrivit alin. (2), realizate de un auditor public extern în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime, grad sau treaptă."

    6. După articolul 66 se introduce un nou articol, art. 67, cu următorul cuprins:
    "ART. 67
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta lege."

    7. După articolul 67 se introduc două anexe, anexele nr. 1 şi 2, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2, respectiv în anexa nr. 3 la prezenta lege.


    ART. IX
    Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 546 din 22 iulie 2015, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    (1) Membrii Corpului diplomatic şi consular al României cu o vechime de cel puţin 25 de ani în Ministerul Afacerilor Externe, precum şi personalul încadrat pe funcţii de execuţie specifice de consilier relaţii, referent relaţii, cancelarist relaţii şi curier relaţii pot beneficia, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, de pensie de serviciu. Pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei corespunzătoare încadrării în funcţia de execuţie deţinută în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi a tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente, stabilite în favoarea beneficiarului pentru ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu."

    2. La articolul 1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Atingerea vechimii de 25 de ani prevăzute la alin. (1) se realizează eşalonat, conform anexei nr. 2."

    3. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1) care au fost numite prin decrete prezidenţiale ambasadori ai României în alte state sau pe lângă organizaţii internaţionale, pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei corespunzătoare funcţiei de ambasador, aflate în plată în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi a tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente, stabilite în favoarea beneficiarului pentru ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu. În acest caz, calculul indemnizaţiilor şi sporurilor stabilite în formulă procentuală se raportează la salariul de bază de ambasador."

    4. La articolul 1, alineatele (3) şi (4) se abrogă.
    5. La articolul 1, alineatele (5), (6) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(5) Persoanele prevăzute la alin. (1) şi (2) pot beneficia, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au altă ocupaţie. În acest caz, pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei, similare în plată, corespunzătoare funcţiei de execuţie deţinute de aceştia anterior încetării activităţii în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, la care se adaugă 65% din media tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente, stabilite în favoarea beneficiarului în ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu, indemnizaţii şi sporuri permanente care nu au fost incluse în salariul de bază şi care sunt prevăzute de legislaţia privind salarizarea specifică în vigoare la data înregistrării cererii de acordare a pensiei de serviciu. De această pensie de serviciu pot beneficia numai persoanele cărora le-au încetat raporturile juridice de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe din motive neimputabile.
(6) De pensia de serviciu prevăzută la alin. (1) şi (2) pot beneficia şi membrii Corpului diplomatic şi consular al României, pensionaţi anterior datei de intrare în vigoare a prezentei legi, care beneficiază de pensie din sistemul public şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru acordarea pensiei de serviciu. În acest caz, pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei, similare în plată, corespunzătoare funcţiei de execuţie deţinute de aceştia la data încetării activităţii în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, la care se adaugă 65% din media tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente, stabilite în favoarea beneficiarului în ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de data pensionării în sistemul public, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu, indemnizaţii şi sporuri permanente care nu au fost incluse în salariul de bază şi care sunt prevăzute de legislaţia privind salarizarea specifică în vigoare la data înregistrării cererii de acordare a pensiei de serviciu.
    ...............................................................................................
(8) Pentru persoanele prevăzute la alin. (6) care au fost numite prin decrete prezidenţiale ambasadori ai României în alte state sau pe lângă organizaţii internaţionale, pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei, similare în plată, corespunzătoare funcţiei de ambasador în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, la care se adaugă 65% din media tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente, stabilite în favoarea beneficiarului în ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, înainte de data pensionării în sistemul public, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu, indemnizaţii şi sporuri permanente care nu au fost incluse în salariul de bază şi care sunt prevăzute de legislaţia privind salarizarea specifică în vigoare la data înregistrării cererii de acordare a pensiei de serviciu. În acest caz, calculul indemnizaţiilor şi sporurilor stabilite în formulă procentuală se raportează la salariul de bază de ambasador."

    6. La articolul 3, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) De prevederile prezentei legi, în situaţia îndeplinirii condiţiilor impuse de aceasta, beneficiază şi membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cu o vechime de cel puţin 25 de ani, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 2, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu, în Departamentul de Comerţ Exterior din Ministerul Comerţului Exterior şi Cooperării Economice Internaţionale, Ministerul Comerţului şi Turismului, Ministerul Comerţului, Ministerul Industriei şi Comerţului, Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, denumit în continuare Departamentul de Comerţ Exterior, din care cel puţin 8 ani în misiuni permanente cu grade diplomatice sau consulare, la ambasadele, consulatele şi alte reprezentanţe ale României din străinătate."

    7. La articolul 3, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Atingerea vechimii de 25 de ani prevăzute la alin. (1) se realizează eşalonat, conform anexei nr. 2."

    8. La articolul 3, alineatele (2) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei corespunzătoare încadrării în funcţia de execuţie deţinută în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior şi a tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente stabilite în favoarea beneficiarului pentru ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior, înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu.
    ...............................................................................................
(4) Pentru persoanele prevăzute la alin. (3), pensia de serviciu reprezintă 65% din media salariilor de bază brute lunare în lei corespunzătoare încadrării în funcţia de execuţie deţinută în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior şi a tuturor indemnizaţiilor şi sporurilor permanente stabilite în favoarea beneficiarului pentru ultimele luni de activitate în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior, înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu."

    9. După articolul 11 se introduce un nou articol, art. 12, cu următorul cuprins:
    "ART. 12
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta lege."

    10. După articolul 12 se introduc două anexe, anexele nr. 1 şi 2, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 4, respectiv în anexa nr. 5 la prezenta lege.


    ART. X
    (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi pensiile de serviciu ale personalului de specialitate interpret relaţii, consilier cabinet, referent cabinet, curier diplomatic, referent protecţie, referent comunicaţii, cuvenite sau aflate în plată devin pensii pentru limită de vârstă în sistemul public, considerându-se îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.
    (2) Pensiile de serviciu prevăzute la alin. (1) se recalculează în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii conform legislaţiei privind sistemul public de pensii.
    (3) Dacă în urma recalculării rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mic decât cel al pensiei de serviciu se va menţine în plată acesta din urmă până când din aplicarea formulei de calcul prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mare decât al pensiei de serviciu.
    (4) Fac excepţie de la dispoziţiile alin. (1) şi (3) pensiile de serviciu ale personalului de specialitate interpret relaţii, consilier cabinet, referent cabinet, curier diplomatic, referent protecţie, referent comunicaţii, în cazul cărora a fost stabilită şi pensia din sistemul public de pensii, situaţie în care se acordă cuantumul pensiei celei mai avantajoase.

    ART. XI
    Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 18 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    Personalul aeronautic civil navigant profesionist este categoria profesională din aviaţia civilă care deţine documente de certificare de tip/clasă de aeronavă civilă, emise, validate sau recunoscute în România în conformitate cu reglementările specifice aplicabile, având atribuţii la bordul unei aeronave civile în timpul zborului, şi care este remunerat pentru executarea de activităţi aeronautice civile, în baza unui contract individual de muncă încheiat cu un angajator având sediul principal sau filială în România."

    2. La articolul 42^1 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) piloţi, piloţi instructori avioane de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, însoţitori de bord/membri ai echipajului de cabină cu licenţă/atestat de membru al echipajului de cabină, paraşutişti şi personalul de inspecţie în zbor, care au vârsta de minimum 52 de ani şi au realizat o vechime de cel puţin 20 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist;"

    3. La articolul 42^2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 42^2
    (1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 42^1 alin. (1) are dreptul la o pensie de serviciu în cuantum de 65% din media veniturilor totale brute realizate în ultimele luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa la prezenta lege, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu."

    4. La articolul 42^2, alineatul (3) se abrogă.
    5. Articolul 42^7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 42^7
    De prevederile art. 42^1-42^6 beneficiază şi personalul aeronautic civil navigant profesionist, care îşi pierde total capacitatea de muncă din cauza unui incident sau accident de aviaţie, unei boli profesionale sau unei afecţiuni medicale dobândite ca urmare a activităţii de zbor, fără a se ţine cont de vârsta şi vechimea în muncă ale acestuia; pensia se acordă de la data încetării plăţii indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, dacă cererea a fost înregistrată în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacităţii de muncă, în situaţia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat."

    6. După articolul 64 se introduce un nou articol, art. 65, cu următorul cuprins:
    "ART. 65
    Anexa face parte integrantă din prezenta lege."

    7. După articolul 65 se introduce o anexă, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 6 la prezenta lege.


    ART. XII
    Legea nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 25 mai 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 73 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 73
    În cazul decesului funcţionarului public parlamentar aflat în activitate, soţul sau soţia şi copiii care se aflau în întreţinerea funcţionarului public parlamentar la data decesului beneficiază de o indemnizaţie egală cu 7 salarii lunare brute, care se impozitează potrivit legii. În sensul prezentului articol, prin salariu lunar brut se înţeleg salariul de bază brut lunar şi sporurile din ultima lună de activitate ale funcţionarului public parlamentar decedat."

    2. La articolul 73^1, alineatul (2) se abrogă.
    3. La articolul 73^1, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) La împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, funcţionarii publici parlamentari care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în structurile Parlamentului beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 65% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute realizate în ultimele luni înainte de data pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu. Pensia acordată nu poate depăşi nivelul salariului de bază brut, inclusiv sporurile corespunzătoare funcţiei deţinute sau funcţiei asimilate, după caz, din ultimele luni anterioare datei pensionării, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3, în funcţie de data acordării pensiei de serviciu."

    4. La articolul 73^1, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) Atingerea vechimii de 25 de ani prevăzute la alin. (3) se realizează eşalonat, conform anexei nr. 4."

    5. La articolul 73^1, alineatul (4) se abrogă.
    6. La articolul 73^1, alineatul (7) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(7) Funcţionarii publici parlamentari care au realizat stagiul complet de cotizare prevăzut de sistemul public de pensii, din care cel puţin 20 de ani în structurile Parlamentului, pot solicita pensionarea cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute la alin. (3). În acest caz, cuantumul pensiei de serviciu se stabileşte prin diminuarea acestuia cu 0,10% din baza de calcul pentru fiecare lună cu care s-a redus vârsta standard de pensionare."

    7. La articolul 73^1, alineatul (8) se abrogă.
    8. La articolul 73^1, alineatele (9), (10), (11) şi (13) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(9) La calculul stagiului de cotizare în structurile Parlamentului, prevăzut la alin. (3), se iau în considerare, după caz, şi perioada în care funcţionarul public parlamentar a avut calitatea de deputat sau de senator, a îndeplinit o funcţie de demnitate publică, numită sau aleasă, precum şi perioada în care a îndeplinit o funcţie din categoria înalţilor funcţionari publici.
(10) La îndeplinirea condiţiilor de pensionare prevăzute la alin. (3) funcţionarul public parlamentar optează pentru pensia calculată conform prevederilor prezentei legi sau pentru pensia calculată în condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.
(11) Persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare prevăzute de prezenta lege beneficiază de prevederile alin. (3), (5) şi (6) chiar dacă la data pensionării ocupă o altă funcţie sau au o altă ocupaţie, după caz. În această situaţie, pensia se stabileşte pe baza drepturilor salariale pe care le are un funcţionar public parlamentar aflat în activitate, în aceleaşi condiţii de funcţie şi vechime.
    ..................................................................................................
(13) Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor ai funcţionarului public parlamentar, în condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii."

    9. La articolul 93, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) De prevederile art. 41, 43 şi 73 beneficiază şi personalul prevăzut la art. 5 alin. (4)."

    10. După articolul 97 se introduce un nou articol, art. 98, cu următorul cuprins:
    "ART. 98
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta lege."

    11. După anexa nr. 2 se introduc două noi anexe, anexele nr. 3 şi 4, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 7, respectiv în anexa nr. 8 la prezenta lege.


    ART. XIII
    (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile de serviciu ale personalului din structurile Parlamentului, pentru care încadrarea în muncă se face prin contract individual de muncă, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cuvenite sau aflate în plată devin pensii pentru limită de vârstă în sistemul public, considerându-se îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii.
    (2) Pensiile de serviciu prevăzute la alin. (1) se recalculează în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii conform legislaţiei privind sistemul public de pensii.
    (3) Dacă în urma recalculării rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mic decât cel al pensiei de serviciu se va menţine în plată acesta din urmă până când din aplicarea formulei de calcul prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii rezultă un cuantum al pensiei din sistemul public de pensii mai mare decât cel al pensiei de serviciu.
    (4) Fac excepţie de la dispoziţiile alin. (1) şi (3) pensiile de serviciu ale personalului din structurile Parlamentului, pentru care încadrarea în muncă se face prin contract individual de muncă, potrivit Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul cărora a fost stabilită şi pensia din sistemul public de pensii, situaţie în care se acordă cuantumul pensiei celei mai avantajoase.

    ART. XIV
    Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 16, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 65 de ani. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare conform eşalonărilor prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la prezenta lege."

    2. La articolul 28, partea introductivă a alineatului (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 28
    (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în ultimele luni consecutive de activitate, stabilite conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie, în care nu se includ:"

    3. La articolul 28 alineatul (1), după litera o) se introduc şase noi litere, lit. o^1)-o^6), cu următorul cuprins:
    "o^1) sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale acordate şi personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în anexa nr. I - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Învăţământ» şi în anexa nr. II - Familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate şi asistenţă socială» la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare;
o^2) sporul acordat în temeiul art. 7 din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare;
o^3) stimulentul de risc acordat în temeiul art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 82/2020, cu modificările şi completările ulterioare;
o^4) stimulentele financiare lunare acordate în temeiul art. 193 alin. (6^1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
o^5) majorarea încasată, potrivit legii, de personalul care nu a beneficiat de zile libere acordate părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ;
o^6) contravaloarea serviciilor turistice acordată potrivit legii;"

    4. La articolul 28, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special pensionaţi în condiţiile art. 18, 19, 26 şi 38, baza de calcul utilizată pentru stabilirea pensiei militare de stat este cea prevăzută la alin. (1), aferentă vechimii în serviciu, actualizată cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii dreptului la pensie."

    5. La articolul 28, alineatul (3) se abrogă.
    6. La articolul 28, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Pentru perioadele în care personalul s-a aflat în misiune temporară sau permanentă în străinătate, pentru stabilirea bazei de calcul prevăzute la alin. (1) se utilizează soldele/salariile lunare brute corespunzătoare funcţiei militare/de poliţie/de penitenciare pe care acesta este încadrat în ţară sau, la alegere, soldele/salariile lunare brute realizate la funcţia de bază în aceeaşi perioadă de raportare în anii anteriori plecării în misiune, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii dreptului de pensie."

    7. La articolul 28, alineatul (5) se abrogă.
    8. La articolul 28, alineatele (6)-(9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(6) La determinarea bazei de calcul folosite pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1), pentru perioadele în care personalul a exercitat o funcţie de demnitate publică se utilizează indemnizaţiile lunare/soldele/salariile lunare brute realizate la funcţia de bază în perioada de raportare, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie.
(7) Pentru soţul/soţia, militar, poliţist sau funcţionar public cu statut special, aflat/aflată în concediu fără plată pentru a-şi urma soţia/soţul trimisă/trimis în misiune permanentă în străinătate, se utilizează ca bază de calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) veniturile determinate în vederea stabilirii şi plăţii contribuţiei de asigurări sociale, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie.
(8) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei de urmaş, în cazul în care decesul susţinătorului a survenit înaintea îndeplinirii condiţiilor pentru obţinerea unei pensii, este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază de către susţinător în perioada de activitate, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie.
(9) Soldele/Salariile lunare brute utilizate la stabilirea bazei de calcul pentru stabilirea pensiei militare de stat conform alin. (1) nu se actualizează dacă indicele preţurilor de consum lunar prezintă valori negative."

    9. După articolul 28 se introduce un nou articol, art. 28^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 28^1
    Pentru pensiile militare de stat stabilite până la data de 1 ianuarie 2030, baza de calcul folosită este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c) dintr-un număr de luni consecutive, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 3, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar, poliţist sau funcţionar public cu statut special, după caz, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie, în care nu se includ veniturile prevăzute la art. 28 alin. (1)."

    10. La articolul 60, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 60
    (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul, actualizate cu indicele preţurilor de consum lunar la data deschiderii drepturilor de pensie."

    11. După articolul 123 se introduce un nou articol, art. 123^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 123^1
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta lege."

    12. După anexă se introduc două noi anexe, anexele nr. 2 şi 3, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 9, respectiv în anexa nr. 10 la prezenta lege.


    ART. XV
    În vederea aplicării prevederilor prezentei legi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi instituţiile implicate vor actualiza normele metodologice de aplicare a legislaţiei referitoare la pensiile de serviciu.

    ART. XVI
    (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul net al pensiilor de serviciu stabilite în baza prevederilor Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările ulterioare, ale Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost modificate şi completate prin prezenta lege, nu poate fi mai mare decât 100% din media venitului net corespunzător venitului brut care a constituit baza de calcul al pensiei de serviciu.
    (2) Pensia de serviciu netă reprezintă pensia de serviciu stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.
    (3) Venitul net reprezintă venitul brut care a constituit baza de calcul al pensiei de serviciu din care s-au dedus contribuţiile sociale obligatorii şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.
    (4) Orice alte dispoziţii contrare prezentei legi se abrogă.
    (5) Persoanele care, până la data intrării în vigoare a prezentei legi, îndeplinesc cerinţele legale pentru obţinerea unei pensii de serviciu în baza reglementărilor din legile prevăzute la alin. (1) în vigoare anterior modificărilor şi completărilor aduse acestora prin prezenta lege pot solicita, până la data de 31 decembrie 2028, acordarea pensiei de serviciu conform reglementărilor respective.

    ART. XVII
    (1) Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea mai multor pensii de serviciu, reglementate de legi cu caracter special, optează pentru obţinerea uneia dintre acestea.
    (2) În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care cumulează două sau mai multe pensii de serviciu, reglementate de legi cu caracter special, optează pentru dreptul cel mai avantajos.
    (3) Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea unei pensii dintr-un sistem propriu de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii pot cumula această categorie de pensie cu pensia din sistemul public de pensii.

    ART. XVIII
    Articolul 101 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 101
    Calculul impozitului pe venitul din pensii şi termenul de plată
    (1) Orice plătitor de venituri din pensii are obligaţia de a calcula lunar impozitul, potrivit prevederilor prezentului articol, la data efectuării plăţii pensiei, de a-l reţine şi de a-l plăti la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se face plata pensiei. Impozitul reţinut este impozit final.
    (2) Impozitul lunar se determină de fiecare plătitor de venit din pensii, astfel:
    a) pentru venitul lunar din pensii determinat ca urmare a aplicării principiului contributivităţii, indiferent de nivelul acestuia, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, se aplică o cotă de impunere de 10%;
    b) pentru venitul lunar din pensii care are atât componentă contributivă, cât şi componentă necontributivă, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, pentru partea contributivă se aplică dispoziţiile lit. a), respectiv o cotă de impunere de 10%, iar pentru partea necontributivă se aplică progresiv următoarele cote de impunere:
    (i) 10%, pentru partea mai mică decât nivelul câştigului salarial mediu net sau egală cu acesta;
    (ii) 15%, pentru partea cuprinsă între nivelul câştigului salarial mediu net şi nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat sau egală cu acesta;
    (iii) 20%, pentru partea ce depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat;
    c) pentru venitul lunar din pensii care are doar componentă necontributivă, din care se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, se aplică progresiv următoarele cote de impunere:
    (i) 10%, pentru partea mai mică decât nivelul câştigului salarial mediu net sau egală cu acesta;
    (ii) 15%, pentru partea cuprinsă între nivelul câştigului salarial mediu net şi nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat sau egală cu acesta;
    (iii) 20%, pentru partea ce depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.
    (3) Determinarea câştigului salarial mediu net prevăzut în prezentul articol se stabileşte prin deducerea din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat a contribuţiilor sociale obligatorii prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) şi b) şi a impozitului pe venit.
    (4) În cazul unei pensii care nu este plătită lunar, impozitul ce trebuie reţinut se stabileşte prin împărţirea pensiei plătite la fiecare din lunile cărora le este aferentă pensia.
    (5) Drepturile de pensie restante se defalcă pe lunile la care se referă, în vederea calculării impozitului datorat, reţinerii şi plăţii acestuia, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii.
    (6) Veniturile din pensiile de urmaş vor fi individualizate în funcţie de numărul acestora, iar impozitarea se va face în raport cu drepturile cuvenite fiecărui urmaş, conform prevederilor alin. (2).
    (7) În cazul veniturilor din pensii şi/sau al diferenţelor de venituri din pensii stabilite pentru perioade anterioare, conform legii, impozitul se calculează asupra venitului impozabil lunar, prin aplicarea prevederilor alin. (2), se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii, şi se plăteşte până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-au plătit. Diferenţele de venituri din pensii, primite de la acelaşi plătitor şi stabilite pentru perioadele anterioare, se impozitează separat faţă de drepturile de pensie ale lunii curente.
    (8) În cazul veniturilor din pensii şi/sau al diferenţelor de venituri din pensii, precum şi al sumelor reprezentând actualizarea acestora cu indicele de inflaţie, stabilite în baza hotărârilor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile/hotărârilor judecătoreşti definitive şi executorii, impozitul se calculează separat faţă de impozitul aferent drepturilor lunii curente, prin aplicarea prevederilor alin. (2), impozitul reţinut fiind impozit final. Impozitul se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii veniturilor respective. Impozitul astfel reţinut se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile.
    (9) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, potrivit legii, în conformitate cu reglementările art. 123^1.
──────────
    Începând cu data de 01-01-2024, conform Articolului LXXII, Capitolul II din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 115 din 14 decembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 1139 din 15 decembrie 2023, la articolul XVIII din Legea nr. 282/2023 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu si a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 950 din 20 octombrie 2023, alineatul (9) al art. 101 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.──────────
"


    ART. XIX
    (1) Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.
    (2) Prin derogare de la prevederile art. 4 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevederile art. XVIII intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2024.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în condiţiile art. 147 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    ALFRED-ROBERT SIMONIS
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ

    Bucureşti, 19 octombrie 2023.
    Nr. 282.
    ANEXA 1

    (Anexa la Legea nr. 567/2004)
    EŞALONAREA VÂRSTEI STANDARD DE PENSIONARE
    pentru personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti
    şi al parchetelor de pe lângă acestea, pentru personalul de specialitate
    criminalistică care ocupă funcţii auxiliare de specialitate criminalistică
    prevăzut la art. 3^1, precum şi pentru tehnicienii criminalişti din cadrul parchetelor

┌─────────────┬────────────────────────┐
│ │Vârsta standard de │
│Anul │pensionare │
│pensionării ├──────────┬─────────────┤
│ │Ani │Luni │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2024 │60 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2025 │60 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2026 │60 │06 │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2027 │61 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2028 │61 │06 │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2029 │62 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2030 │62 │06 │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2031 │63 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2032 │63 │06 │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2033 │64 │- │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2034 │64 │06 │
├─────────────┼──────────┼─────────────┤
│2035 │65 │- │
└─────────────┴──────────┴─────────────┘


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 1 la Legea nr. 94/1992)
    NUMĂRUL LUNILOR
    care constituie baza de calcul utilizat la stabilirea pensiei de serviciu
    pentru persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern

┌───────────────────┬──────────────────┐
│Luna şi anul │Număr luni │
│pensionării │bază de calcul │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2029 │22 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2029 │23 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2029 │24 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2029 │25 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2029 │26 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2029 │27 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2029 │28 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2029 │29 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2029 │30 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2029 │31 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2029 │32 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2029 │33 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2030 │34 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2030 │35 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2030 │36 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2030 │37 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2030 │38 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2030 │39 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2030 │40 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2030 │41 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2030 │42 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2030 │43 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2030 │44 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2030 │45 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2031 │46 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2031 │47 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2031 │48 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2031 │49 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2031 │50 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2031 │51 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2031 │52 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2031 │53 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2031 │54 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2031 │55 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2031 │56 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2031 │57 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2032 │58 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2032 │59 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2032 │60 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2032 │61 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2032 │62 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2032 │63 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2032 │64 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2032 │65 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2032 │66 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2032 │67 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2032 │68 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2032 │69 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2033 │70 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2033 │71 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2033 │72 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2033 │73 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2033 │74 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2033 │75 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2033 │76 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2033 │77 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2033 │78 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2033 │79 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2033 │80 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2033 │82 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2034 │84 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2034 │86 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2034 │88 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2034 │90 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2034 │92 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2034 │94 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2034 │96 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2034 │98 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2034 │100 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2034 │102 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2034 │104 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2034 │106 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2035 │108 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2035 │110 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2035 │112 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2035 │114 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2035 │116 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2035 │118 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2035 │120 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2035 │122 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2035 │124 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2035 │126 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2035 │128 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2035 │130 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2036 │132 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2036 │134 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2036 │136 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2036 │138 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2036 │140 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2036 │142 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2036 │144 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2036 │146 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2036 │148 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2036 │150 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2036 │152 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2036 │154 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2037 │156 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2037 │158 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2037 │160 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2037 │162 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2037 │164 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2037 │166 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2037 │168 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2037 │170 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2037 │172 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2037 │174 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2037 │176 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2037 │178 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2038 │180 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2038 │182 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2038 │184 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2038 │186 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2038 │188 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2038 │190 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2038 │192 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2038 │194 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2038 │196 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2038 │198 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2038 │200 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2038 │202 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2039 │204 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2039 │206 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2039 │208 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2039 │210 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2039 │212 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2039 │214 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2039 │216 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2039 │218 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2039 │220 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2039 │222 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2039 │224 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2039 │226 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2040 │228 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2040 │230 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2040 │232 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2040 │234 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2040 │236 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2040 │238 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2040 │240 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2040 │242 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2040 │244 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2040 │246 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2040 │248 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2040 │250 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2041 │252 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2041 │254 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2041 │256 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2041 │258 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2041 │260 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2041 │262 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2041 │264 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2041 │266 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2041 │268 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2041 │270 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2041 │272 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2041 │274 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2042 │276 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2042 │278 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2042 │280 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2042 │282 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2042 │284 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2042 │286 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2042 │288 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2042 │290 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2042 │292 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2042 │294 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2042 │296 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2042 │298 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2043 │300 │
└───────────────────┴──────────────────┘


    ANEXA 3

    (Anexa nr. 2 la Legea nr. 94/1992)
    VECHIMEA MINIMĂ NECESARĂ ÎN SPECIALITATE
    realizată de persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern

┌───────────────┬───────────────────────┐
│Luna şi anul │Vechime minimă necesară│
│pensionării │în specialitate │
│ │(ani/luni) │
├──────────┬────┼───────────┬───────────┤
│Ianuarie │2024│15 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2024│15 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2024│15 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2024│15 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2024│15 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2024│15 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2024│15 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2024│15 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2024│15 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2024│15 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2024│15 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2024│15 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2025│16 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2025│16 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2025│16 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2025│16 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2025│16 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2025│16 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2025│16 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2025│16 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2025│16 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2025│16 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2025│16 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2025│16 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2026│17 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2026│17 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2026│17 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2026│17 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2026│17 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2026│17 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2026│17 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2026│17 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2026│17 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2026│17 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2026│17 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2026│17 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2027│18 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2027│18 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2027│18 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2027│18 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2027│18 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2027│18 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2027│18 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2027│18 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2027│18 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2027│18 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2027│18 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2027│18 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2028│19 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2028│19 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2028│19 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2028│19 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2028│19 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2028│19 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2028│19 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2028│19 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2028│19 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2028│19 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2028│19 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2028│19 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2029│20 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2029│20 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2029│20 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2029│20 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2029│20 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2029│20 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2029│20 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2029│20 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2029│20 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2029│20 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2029│20 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2029│20 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2030│21 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2030│21 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2030│21 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2030│21 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2030│21 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2030│21 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2030│21 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2030│21 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2030│21 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2030│21 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2030│21 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2030│21 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2031│22 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2031│22 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2031│22 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2031│22 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2031│22 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2031│22 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2031│22 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2031│22 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2031│22 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2031│22 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2031│22 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2031│22 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2032│23 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2032│23 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2032│23 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2032│23 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2032│23 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2032│23 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2032│23 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2032│23 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2032│23 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2032│23 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2032│23 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2032│23 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2033│24 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2033│24 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2033│24 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2033│24 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2033│24 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2033│24 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2033│24 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2033│24 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2033│24 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2033│24 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2033│24 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2033│24 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2034│25 │0 │
└──────────┴────┴───────────┴───────────┘


    ANEXA 4

    (Anexa nr. 1 la Legea nr. 216/2015)
    NUMĂRUL LUNILOR CARE CONSTITUIE BAZA DE CALCUL
    utilizat la stabilirea pensiei de serviciu pentru membrii
    Corpului diplomatic şi consular al României

┌───────────────────┬──────────────────┐
│Luna şi anul │Număr luni │
│pensionării │bază de calcul │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2029 │22 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2029 │23 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2029 │24 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2029 │25 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2029 │26 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2029 │27 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2029 │28 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2029 │29 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2029 │30 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2029 │31 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2029 │32 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2029 │33 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2030 │34 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2030 │35 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2030 │36 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2030 │37 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2030 │38 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2030 │39 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2030 │40 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2030 │41 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2030 │42 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2030 │43 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2030 │44 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2030 │45 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2031 │46 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2031 │47 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2031 │48 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2031 │49 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2031 │50 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2031 │51 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2031 │52 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2031 │53 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2031 │54 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2031 │55 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2031 │56 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2031 │57 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2032 │58 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2032 │59 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2032 │60 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2032 │61 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2032 │62 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2032 │63 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2032 │64 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2032 │65 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2032 │66 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2032 │67 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2032 │68 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2032 │69 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2033 │70 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2033 │71 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2033 │72 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2033 │73 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2033 │74 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2033 │75 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2033 │76 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2033 │77 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2033 │78 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2033 │79 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2033 │80 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2033 │82 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2034 │84 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2034 │86 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2034 │88 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2034 │90 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2034 │92 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2034 │94 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2034 │96 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2034 │98 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2034 │100 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2034 │102 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2034 │104 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2034 │106 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2035 │108 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2035 │110 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2035 │112 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2035 │114 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2035 │116 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2035 │118 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2035 │120 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2035 │122 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2035 │124 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2035 │126 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2035 │128 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2035 │130 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2036 │132 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2036 │134 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2036 │136 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2036 │138 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2036 │140 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2036 │142 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2036 │144 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2036 │146 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2036 │148 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2036 │150 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2036 │152 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2036 │154 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2037 │156 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2037 │158 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2037 │160 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2037 │162 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2037 │164 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2037 │166 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2037 │168 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2037 │170 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2037 │172 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2037 │174 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2037 │176 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2037 │178 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2038 │180 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2038 │182 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2038 │184 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2038 │186 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2038 │188 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2038 │190 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2038 │192 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2038 │194 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2038 │196 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2038 │198 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2038 │200 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2038 │202 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2039 │204 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2039 │206 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2039 │208 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2039 │210 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2039 │212 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2039 │214 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2039 │216 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2039 │218 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2039 │220 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2039 │222 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2039 │224 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2039 │226 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2040 │228 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2040 │230 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2040 │232 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2040 │234 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2040 │236 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2040 │238 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2040 │240 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2040 │242 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2040 │244 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2040 │246 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2040 │248 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2040 │250 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2041 │252 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2041 │254 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2041 │256 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2041 │258 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2041 │260 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2041 │262 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2041 │264 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2041 │266 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2041 │268 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2041 │270 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2041 │272 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2041 │274 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2042 │276 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2042 │278 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2042 │280 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2042 │282 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2042 │284 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2042 │286 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2042 │288 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2042 │290 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2042 │292 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2042 │294 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2042 │296 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2042 │298 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2043 │300 │
└───────────────────┴──────────────────┘


    ANEXA 5

    (Anexa nr. 2 la Legea nr. 216/2015)
    VECHIMEA MINIMĂ NECESARĂ ÎN SPECIALITATE
    realizată de membrii Corpului diplomatic şi consular al României

┌───────────────┬───────────────────────┐
│Luna şi anul │Vechime minimă necesară│
│pensionării │în specialitate │
│ │(ani/luni) │
├──────────┬────┼───────────┬───────────┤
│Ianuarie │2024│15 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2024│15 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2024│15 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2024│15 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2024│15 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2024│15 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2024│15 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2024│15 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2024│15 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2024│15 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2024│15 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2024│15 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2025│16 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2025│16 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2025│16 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2025│16 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2025│16 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2025│16 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2025│16 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2025│16 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2025│16 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2025│16 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2025│16 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2025│16 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2026│17 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2026│17 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2026│17 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2026│17 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2026│17 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2026│17 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2026│17 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2026│17 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2026│17 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2026│17 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2026│17 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2026│17 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2027│18 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2027│18 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2027│18 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2027│18 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2027│18 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2027│18 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2027│18 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2027│18 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2027│18 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2027│18 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2027│18 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2027│18 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2028│19 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2028│19 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2028│19 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2028│19 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2028│19 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2028│19 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2028│19 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2028│19 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2028│19 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2028│19 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2028│19 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2028│19 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2029│20 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2029│20 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2029│20 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2029│20 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2029│20 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2029│20 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2029│20 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2029│20 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2029│20 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2029│20 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2029│20 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2029│20 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2030│21 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2030│21 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2030│21 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2030│21 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2030│21 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2030│21 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2030│21 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2030│21 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2030│21 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2030│21 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2030│21 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2030│21 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2031│22 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2031│22 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2031│22 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2031│22 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2031│22 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2031│22 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2031│22 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2031│22 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2031│22 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2031│22 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2031│22 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2031│22 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2032│23 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2032│23 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2032│23 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2032│23 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2032│23 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2032│23 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2032│23 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2032│23 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2032│23 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2032│23 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2032│23 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2032│23 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2033│24 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2033│24 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2033│24 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2033│24 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2033│24 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2033│24 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2033│24 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2033│24 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2033│24 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2033│24 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2033│24 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2033│24 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2034│25 │0 │
└──────────┴────┴───────────┴───────────┘


    ANEXA 6

    (Anexa la Legea nr. 223/2007)
    NUMĂRUL LUNILOR CARE CONSTITUIE BAZA DE CALCUL
    utilizat la stabilirea pensiei de serviciu pentru personalul aeronautic civil
    navigant profesionist din aviaţia civilă din România

┌───────────────────┬──────────────────┐
│Luna şi anul │Număr luni │
│pensionării │bază de calcul │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2029 │22 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2029 │23 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2029 │24 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2029 │25 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2029 │26 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2029 │27 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2029 │28 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2029 │29 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2029 │30 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2029 │31 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2029 │32 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2029 │33 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2030 │34 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2030 │35 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2030 │36 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2030 │37 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2030 │38 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2030 │39 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2030 │40 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2030 │41 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2030 │42 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2030 │43 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2030 │44 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2030 │45 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2031 │46 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2031 │47 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2031 │48 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2031 │49 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2031 │50 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2031 │51 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2031 │52 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2031 │53 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2031 │54 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2031 │55 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2031 │56 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2031 │57 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2032 │58 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2032 │59 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2032 │60 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2032 │61 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2032 │62 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2032 │63 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2032 │64 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2032 │65 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2032 │66 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2032 │67 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2032 │68 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2032 │69 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2033 │70 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2033 │71 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2033 │72 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2033 │73 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2033 │74 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2033 │75 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2033 │76 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2033 │77 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2033 │78 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2033 │79 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2033 │80 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2033 │82 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2034 │84 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2034 │86 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2034 │88 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2034 │90 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2034 │92 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2034 │94 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2034 │96 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2034 │98 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2034 │100 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2034 │102 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2034 │104 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2034 │106 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2035 │108 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2035 │110 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2035 │112 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2035 │114 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2035 │116 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2035 │118 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2035 │120 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2035 │122 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2035 │124 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2035 │126 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2035 │128 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2035 │130 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2036 │132 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2036 │134 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2036 │136 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2036 │138 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2036 │140 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2036 │142 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2036 │144 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2036 │146 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2036 │148 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2036 │150 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2036 │152 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2036 │154 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2037 │156 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2037 │158 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2037 │160 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2037 │162 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2037 │164 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2037 │166 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2037 │168 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2037 │170 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2037 │172 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2037 │174 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2037 │176 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2037 │178 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2038 │180 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2038 │182 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2038 │184 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2038 │186 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2038 │188 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2038 │190 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2038 │192 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2038 │194 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2038 │196 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2038 │198 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2038 │200 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2038 │202 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2039 │204 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2039 │206 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2039 │208 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2039 │210 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2039 │212 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2039 │214 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2039 │216 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2039 │218 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2039 │220 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2039 │222 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2039 │224 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2039 │226 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2040 │228 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2040 │230 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2040 │232 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2040 │234 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2040 │236 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2040 │238 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2040 │240 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2040 │242 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2040 │244 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2040 │246 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2040 │248 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2040 │250 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2041 │252 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2041 │254 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2041 │256 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2041 │258 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2041 │260 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2041 │262 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2041 │264 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2041 │266 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2041 │268 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2041 │270 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2041 │272 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2041 │274 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2042 │276 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2042 │278 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2042 │280 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2042 │282 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2042 │284 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2042 │286 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2042 │288 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2042 │290 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2042 │292 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2042 │294 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2042 │296 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2042 │298 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2043 │300 │
└───────────────────┴──────────────────┘


    ANEXA 7

    (Anexa nr. 3 la Legea nr. 7/2006)
    NUMĂRUL LUNILOR CARE CONSTITUIE BAZA DE CALCUL
    utilizat la stabilirea pensiei de serviciu pentru funcţionarii publici parlamentari

┌───────────────────┬──────────────────┐
│Luna şi anul │Număr luni │
│pensionării │bază de calcul │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2029 │22 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2029 │23 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2029 │24 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2029 │25 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2029 │26 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2029 │27 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2029 │28 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2029 │29 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2029 │30 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2029 │31 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2029 │32 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2029 │33 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2030 │34 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2030 │35 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2030 │36 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2030 │37 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2030 │38 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2030 │39 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2030 │40 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2030 │41 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2030 │42 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2030 │43 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2030 │44 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2030 │45 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2031 │46 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2031 │47 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2031 │48 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2031 │49 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2031 │50 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2031 │51 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2031 │52 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2031 │53 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2031 │54 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2031 │55 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2031 │56 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2031 │57 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2032 │58 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2032 │59 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2032 │60 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2032 │61 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2032 │62 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2032 │63 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2032 │64 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2032 │65 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2032 │66 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2032 │67 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2032 │68 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2032 │69 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2033 │70 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2033 │71 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2033 │72 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2033 │73 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2033 │74 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2033 │75 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2033 │76 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2033 │77 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2033 │78 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2033 │79 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2033 │80 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2033 │82 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2034 │84 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2034 │86 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2034 │88 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2034 │90 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2034 │92 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2034 │94 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2034 │96 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2034 │98 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2034 │100 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2034 │102 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2034 │104 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2034 │106 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2035 │108 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2035 │110 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2035 │112 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2035 │114 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2035 │116 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2035 │118 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2035 │120 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2035 │122 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2035 │124 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2035 │126 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2035 │128 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2035 │130 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2036 │132 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2036 │134 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2036 │136 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2036 │138 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2036 │140 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2036 │142 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2036 │144 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2036 │146 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2036 │148 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2036 │150 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2036 │152 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2036 │154 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2037 │156 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2037 │158 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2037 │160 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2037 │162 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2037 │164 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2037 │166 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2037 │168 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2037 │170 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2037 │172 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2037 │174 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2037 │176 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2037 │178 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2038 │180 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2038 │182 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2038 │184 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2038 │186 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2038 │188 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2038 │190 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2038 │192 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2038 │194 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2038 │196 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2038 │198 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2038 │200 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2038 │202 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2039 │204 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2039 │206 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2039 │208 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2039 │210 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2039 │212 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2039 │214 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2039 │216 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2039 │218 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2039 │220 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2039 │222 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2039 │224 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2039 │226 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2040 │228 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2040 │230 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2040 │232 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2040 │234 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2040 │236 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2040 │238 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2040 │240 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2040 │242 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2040 │244 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2040 │246 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2040 │248 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2040 │250 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2041 │252 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2041 │254 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2041 │256 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2041 │258 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2041 │260 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2041 │262 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2041 │264 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2041 │266 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2041 │268 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2041 │270 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2041 │272 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2041 │274 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2042 │276 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2042 │278 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2042 │280 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2042 │282 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2042 │284 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2042 │286 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2042 │288 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2042 │290 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2042 │292 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2042 │294 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2042 │296 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2042 │298 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2043 │300 │
└───────────────────┴──────────────────┘


    ANEXA 8

    (Anexa nr. 4 la Legea nr. 7/2006)
    VECHIMEA MINIMĂ NECESARĂ ÎN SPECIALITATE
    realizată de funcţionarii publici parlamentari

┌───────────────┬───────────────────────┐
│Luna şi anul │Vechime minimă necesară│
│pensionării │în specialitate │
│ │(ani/luni) │
├──────────┬────┼───────────┬───────────┤
│Ianuarie │2024│15 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2024│15 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2024│15 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2024│15 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2024│15 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2024│15 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2024│15 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2024│15 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2024│15 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2024│15 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2024│15 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2024│15 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2025│16 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2025│16 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2025│16 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2025│16 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2025│16 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2025│16 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2025│16 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2025│16 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2025│16 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2025│16 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2025│16 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2025│16 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2026│17 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2026│17 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2026│17 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2026│17 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2026│17 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2026│17 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2026│17 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2026│17 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2026│17 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2026│17 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2026│17 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2026│17 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2027│18 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2027│18 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2027│18 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2027│18 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2027│18 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2027│18 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2027│18 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2027│18 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2027│18 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2027│18 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2027│18 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2027│18 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2028│19 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2028│19 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2028│19 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2028│19 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2028│19 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2028│19 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2028│19 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2028│19 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2028│19 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2028│19 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2028│19 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2028│19 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2029│20 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2029│20 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2029│20 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2029│20 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2029│20 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2029│20 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2029│20 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2029│20 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2029│20 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2029│20 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2029│20 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2029│20 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2030│21 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2030│21 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2030│21 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2030│21 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2030│21 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2030│21 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2030│21 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2030│21 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2030│21 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2030│21 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2030│21 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2030│21 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2031│22 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2031│22 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2031│22 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2031│22 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2031│22 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2031│22 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2031│22 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2031│22 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2031│22 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2031│22 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2031│22 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2031│22 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2032│23 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2032│23 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2032│23 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2032│23 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2032│23 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2032│23 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2032│23 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2032│23 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2032│23 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2032│23 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2032│23 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2032│23 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2033│24 │0 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Februarie │2033│24 │01 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Martie │2033│24 │02 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Aprilie │2033│24 │03 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Mai │2033│24 │04 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iunie │2033│24 │05 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Iulie │2033│24 │06 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│August │2033│24 │07 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Septembrie│2033│24 │08 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Octombrie │2033│24 │09 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Noiembrie │2033│24 │10 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Decembrie │2033│24 │11 │
├──────────┼────┼───────────┼───────────┤
│Ianuarie │2034│25 │0 │
└──────────┴────┴───────────┴───────────┘


    ANEXA 9

    (Anexa nr. 2 la Legea nr. 223/2015)
    VÂRSTA STANDARD DE PENSIONARE
    pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul
    administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale

┌───────────┬───────────┬──────────────┐
│ │ │Vechime minimă│
│ │ │efectivă │
│ │Vârsta │necesară │
│Anul │standard la│pentru │
│pensionării│data │deschiderea │
│ │pensionării│dreptului de │
│ │- ani - │pensie pentru │
│ │ │limită de │
│ │ │vârstă │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2030 │60 │25 │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2031 │61 │25 │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2032 │62 │25 │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2033 │63 │25 │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2034 │64 │25 │
├───────────┼───────────┼──────────────┤
│2035 │65 │25 │
└───────────┴───────────┴──────────────┘


    ANEXA 10

    (Anexa nr. 3 la Legea nr. 223/2015)
    NUMĂRUL LUNILOR CARE CONSTITUIE BAZA DE CALCUL
    utilizată la stabilirea pensiei de serviciu pentru personalul cu statut
    de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special din sistemul de
    apărare, ordine publică şi securitate naţională

┌───────────────────┬──────────────────┐
│Luna şi anul │Număr luni │
│pensionării │bază de calcul │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2024 │12 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2024 │13 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2025 │14 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2025 │15 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2026 │16 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2026 │17 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2027 │18 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2027 │19 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2028 │20 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2028 │21 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2029 │22 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2029 │23 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2029 │24 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2029 │25 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2029 │26 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2029 │27 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2029 │28 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2029 │29 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2029 │30 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2029 │31 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2029 │32 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2029 │33 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2030 │34 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2030 │35 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2030 │36 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2030 │37 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2030 │38 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2030 │39 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2030 │40 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2030 │41 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2030 │42 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2030 │43 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2030 │44 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2030 │45 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2031 │46 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2031 │47 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2031 │48 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2031 │49 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2031 │50 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2031 │51 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2031 │52 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2031 │53 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2031 │54 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2031 │55 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2031 │56 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2031 │57 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2032 │58 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2032 │59 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2032 │60 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2032 │61 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2032 │62 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2032 │63 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2032 │64 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2032 │65 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2032 │66 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2032 │67 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2032 │68 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2032 │69 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2033 │70 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2033 │71 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2033 │72 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2033 │73 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2033 │74 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2033 │75 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2033 │76 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2033 │77 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2033 │78 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2033 │79 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2033 │80 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2033 │82 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2034 │84 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2034 │86 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2034 │88 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2034 │90 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2034 │92 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2034 │94 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2034 │96 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2034 │98 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2034 │100 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2034 │102 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2034 │104 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2034 │106 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2035 │108 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2035 │110 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2035 │112 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2035 │114 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2035 │116 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2035 │118 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2035 │120 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2035 │122 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2035 │124 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2035 │126 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2035 │128 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2035 │130 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2036 │132 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2036 │134 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2036 │136 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2036 │138 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2036 │140 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2036 │142 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2036 │144 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2036 │146 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2036 │148 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2036 │150 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2036 │152 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2036 │154 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2037 │156 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2037 │158 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2037 │160 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2037 │162 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2037 │164 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2037 │166 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2037 │168 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2037 │170 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2037 │172 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2037 │174 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2037 │176 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2037 │178 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2038 │180 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2038 │182 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2038 │184 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2038 │186 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2038 │188 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2038 │190 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2038 │192 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2038 │194 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2038 │196 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2038 │198 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2038 │200 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2038 │202 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2039 │204 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2039 │206 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2039 │208 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2039 │210 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2039 │212 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2039 │214 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2039 │216 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2039 │218 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2039 │220 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2039 │222 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2039 │224 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2039 │226 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2040 │228 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2040 │230 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2040 │232 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2040 │234 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2040 │236 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2040 │238 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2040 │240 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2040 │242 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2040 │244 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2040 │246 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2040 │248 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2040 │250 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2041 │252 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2041 │254 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2041 │256 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2041 │258 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2041 │260 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2041 │262 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2041 │264 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2041 │266 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2041 │268 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2041 │270 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2041 │272 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2041 │274 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2042 │276 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Februarie 2042 │278 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Martie 2042 │280 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Aprilie 2042 │282 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Mai 2042 │284 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iunie 2042 │286 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Iulie 2042 │288 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│August 2042 │290 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Septembrie 2042 │292 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Octombrie 2042 │294 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie 2042 │296 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Decembrie 2042 │298 │
├───────────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie 2043 │300 │
└───────────────────┴──────────────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016