Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LEGE nr. 255 din 7 octombrie 2024 pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
Parlamentul României adoptă prezenta lege. ARTICOL UNIC Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 652 din 28 august 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează: 1. Articolul 428 se modifică şi va avea următorul cuprins: "ART. 428 (1) Colegiul teritorial exercită atribuţiile prevăzute de lege şi date în competenţa sa prin Statutul Colegiului Medicilor din România sau prin hotărâre a Consiliului naţional, precum şi, în mod direct, pe cele prevăzute la art. 414 alin. (1) lit. b) şi j). (2) Colegiul teritorial are dreptul de a exprima puncte de vedere faţă de orice act care constituie sau poate constitui o atingere adusă profesiei sau valorilor ei şi de a solicita autorităţilor îndrituite luarea măsurilor necesare înlăturării actului juridic sau a măsurilor prin care s-a adus atingere profesiei de medic sau valorilor ei. Colegiul teritorial va nominaliza un reprezentant în cadrul comisiei de disciplină constituite la nivelul angajatorului, acesta având obligaţia de a solicita desemnarea reprezentantului. (3) Autorităţile administraţiei publice locale vor consulta colegiul teritorial anterior luării unor decizii sau hotărâri cu impact în ceea ce priveşte profesia medicală sau furnizarea serviciilor medicale ori drepturile pacienţilor într-un anumit teritoriu. Punctul de vedere al colegiului teritorial va fi inclus în nota, referatul sau studiul efectuat pentru fundamentarea deciziei sau hotărârii ce urmează a fi luată, respectiv adoptată."
2. La articolul 430, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: "(2) CMR are personalitate juridică, patrimoniu şi buget proprii. În bugetul propriu sunt cuprinse şi contribuţiile colegiilor teritoriale. Cuantumul contribuţiei colegiilor teritoriale se stabileşte de către Consiliul Naţional al CMR, în funcţie de numărul de membri înregistraţi la data de 31 decembrie a fiecărui an, dar nu mai mult de 20% din cuantumul cotizaţiilor. Patrimoniul poate fi folosit şi în activităţi producătoare de venituri, în condiţiile legii."
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.