Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 246 din 20 iulie 2022  privind zonele metropolitane, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 246 din 20 iulie 2022 privind zonele metropolitane, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 745 din 25 iulie 2022
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prin prezenta lege se stabilesc cadrul instituţional, obiectivele, competenţele şi instrumentele specifice politicii de dezvoltare metropolitană în România.

    ART. 2
    (1) Politica de dezvoltare metropolitană reprezintă ansamblul politicilor elaborate, cu consultarea partenerilor socioeconomici interesaţi, în scopul dezvoltării coerente şi durabile a unor arii teritoriale urbane şi rurale integrate din proximitatea capitalei României, a municipiilor reşedinţă de judeţ şi a municipiilor, altele decât cele reşedinţă de judeţ.
    (2) Aplicarea politicilor de dezvoltare metropolitană se realizează în concordanţă cu obiectivele şi priorităţile generale de dezvoltare a României, precum şi cu obiectivele din domeniul dezvoltării urbane şi regionale şi ale coeziunii economice şi sociale asumate de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene.
    (3) Politica de dezvoltare metropolitană se întemeiază pe principiile autonomiei locale, cooperării şi parteneriatului.

    ART. 3
    Obiectivele generale ale politicii de dezvoltare metropolitană în România sunt următoarele:
    a) reducerea disparităţilor economice, sociale şi regionale prin consolidarea legăturilor urban-rural şi centru-periferie;
    b) creşterea competitivităţii economice şi capacitatea regiunilor de a prospera într-o economie globală;
    c) creşterea coerenţei actului administrativ şi asigurarea unei mai bune guvernări locale;
    d) asigurarea şi îmbunătăţirea accesului tuturor cetăţenilor la servicii de interes general.


    CAP. II
    Constituirea şi delimitarea zonelor metropolitane
    ART. 4
    (1) Înfiinţarea zonelor metropolitane se realizează potrivit legii, în condiţiile art. 89 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. În aplicarea prezentei legi, unităţile administrativ-teritoriale se pot asocia, în condiţiile art. 89 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a constitui zone metropolitane.
    (2) Zona metropolitană se defineşte conform prevederilor art. 5 lit. qq) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) În sensul prezentei legi, prin teritoriu metropolitan se înţelege teritoriul din jurul municipiilor, delimitat potrivit prezentei legi, în cadrul căruia au fost generate relaţii reciproce de influenţă în domeniul căilor de comunicaţie, economic, social, cultural şi al infrastructurii edilitare.

    ART. 5
    (1) Teritoriul metropolitan se delimitează astfel:
    a) pentru municipiul Bucureşti - cel puţin teritoriul administrativ al judeţului Ilfov;
    b) pentru municipiile reşedinţă de judeţ - cel mult primele două coroane urbane;
    c) pentru municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ - cel mult prima coroană urbană.

    (2) În sensul prezentei legi, prin prima coroană urbană se înţelege teritoriul cumulat al unităţilor administrativ-teritoriale din imediata vecinătate a unui municipiu, cu care acesta are cel puţin un punct de hotar comun.
    (3) Prin a doua coroană urbană se înţelege teritoriul cumulat al unităţilor administrativ-teritoriale din imediata vecinătate a primei coroane urbane, cu excepţia municipiului reşedinţă de judeţ, cu care aceasta are cel puţin un punct de hotar comun.
    (4) O zonă metropolitană nu poate depăşi limita judeţului din care face parte municipiul care o generează, cu excepţia municipiului Bucureşti.
    (5) Municipiile situate în a doua coroană a unui municipiu reşedinţă de judeţ îşi pot crea propria zonă metropolitană cu unităţi administrativ-teritoriale care se încadrează în prevederile alin. (1) lit. c).

    ART. 6
    (1) O unitate administrativ-teritorială poate face parte dintr-o singură zonă metropolitană.
    (2) Unităţile administrativ-teritoriale situate în prima coroană a municipiilor reşedinţă de judeţ, în cazul în care doresc înscrierea într-o zonă metropolitană, pot intra doar în componenţa zonelor metropolitane ale acestora.
    (3) Unităţile administrativ-teritoriale situate pe teritoriul metropolitan a două sau mai multe municipii, cu excepţia celor prevăzute la alin. (2), pot alege zona metropolitană din care să facă parte.
    (4) Lista unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în teritoriul metropolitan al municipiilor reşedinţă de judeţ şi al altor municipii se află în anexa nr. 1, iar harta respectivelor unităţi administrativ-teritoriale se află în anexa nr. 2.
    (5) În situaţia în care, cu respectarea prevederilor alin. (2)-(4), o unitate administrativ-teritorială doreşte să adere la o zonă metropolitană deja înfiinţată, adunarea generală a asociaţiei respective va decide cu privire la cererea de aderare, conform statutului.

    ART. 7
    (1) Zonele metropolitane nu sunt unităţi administrativ-teritoriale.
    (2) Prin hotărâri ale autorităţilor deliberative, unităţile administrativ-teritoriale pot mandata zonele metropolitane să exercite, pe seama şi în numele lor, unele atribuţii aflate în competenţa lor şi care se circumscriu scopului şi obiectivelor zonelor metropolitane, în condiţiile legii.
    (3) În situaţia prevăzută la alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale asigură resursele necesare pentru exercitarea respectivelor atribuţii, în limita alocării existente în bugetul local al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale membre a zonei metropolitane sau acordând drept de folosinţă gratuită asupra unor bunuri aflate în domeniul public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale membre.

    ART. 8
    Zonele metropolitane îşi stabilesc denumirea prin statut.

    CAP. III
    Organizarea şi funcţionarea zonelor metropolitane
    ART. 9
    (1) Organizarea şi funcţionarea zonelor metropolitane se realizează potrivit prezentei legi, a prevederilor art. 91 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a statutului fiecărei zone metropolitane.
    (2) Unitatea administrativ-teritorială membră a zonei metropolitane, care a aprobat mandatarea exercitării unor atribuţii de către zona metropolitană conform art. 7 alin. (2), poate revoca mandatul, cu privire la o atribuţie sau mai multe, prin hotărâre a autorităţii deliberative, conform următoarei proceduri:
    a) Autoritatea executivă notifică adunarea generală a zonei metropolitane cu privire la intenţia de retragere a mandatului, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de supunerea spre adoptare a hotărârii consiliului local. Notificarea cuprinde motivele şi argumentele ce susţin intenţia de retragere a mandatului;
    b) Consiliul director al zonei metropolitane are dreptul să prezinte contraargumente cu privire la intenţia prevăzută la lit. a) în termen de maximum 10 zile calendaristice de la primirea notificării de către adunarea generală şi să participe la şedinţa consiliului local în care se dezbate proiectul de revocare a mandatului. Preşedintele de şedinţă a consiliului local are obligaţia să ofere consiliului director al zonei metropolitane posibilitatea să prezinte contraargumentele în prealabil supunerii la vot a hotărârii consiliului local.
    c) În cazul în care prin retragerea mandatului pentru exercitarea unor atribuţii se generează prejudicii zonei metropolitane, în proiectul de hotărâre a consiliului local trebuie inserate prevederi privind cuantumul acestora şi termenele de achitare către zona metropolitană, după caz, comunicate de consiliul director al zonei metropolitane.

    (3) În situaţia prevăzută la alin. (2), unitatea administrativ-teritorială îşi păstrează calitatea de membru al zonei metropolitane.
    (4) Unităţile administrativ-teritoriale care hotărăsc să mandateze zona metropolitană să exercite unele atribuţii aflate în competenţa lor în condiţiile art. 7 alin. (2), dar care adoptă hotărâri contrare angajamentelor asumate la nivelul organelor de conducere ale acesteia, suportă din bugetele locale:
    a) prejudiciul adus zonei metropolitane evaluat de către consiliul director;
    b) contravaloarea investiţiilor realizate de zona metropolitană pe teritoriul acestora, în situaţia în care, din culpa unităţii administrativ-teritoriale respective, acestea nu pot fi realizate în condiţiile stabilite la nivelul organelor de conducere ale acesteia.

    (5) Modul de calcul şi cuantumul sumelor stabilite potrivit prevederilor alin. (4) se aprobă prin hotărârea adunării generale a zonei metropolitane.
    (6) Unităţile administrativ-teritoriale care hotărăsc să mandateze zona metropolitană să exercite unele atribuţii aflate în competenţa lor în condiţiile art. 7 alin. (2) se pot retrage din asociaţie înainte de data finalizării proiectelor sau contractelor încheiate de aceasta în numele şi pe seama lor, notificând adunarea generală cu privire la intenţia de retragere din asociaţie, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de adoptarea hotărârilor consiliilor locale prin care aprobă retragerea din zona metropolitană şi numai după plata despăgubirilor prevăzute în respectivele proiecte sau contracte sau, după caz, în condiţiile stabilite în statutul zonei metropolitane.
    (7) Bunurile rezultate în urma unor investiţii realizate în cadrul zonei metropolitane aparţin proprietăţii publice sau private, după caz, a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei şi se înregistrează în inventarul acestora, în condiţiile art. 289, respectiv art. 357 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare.
    (8) Bunurile prevăzute la alin. (7) care răspund unui interes public aparţin proprietăţii publice a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei, după cum urmează:
    a) bunurile situate exclusiv pe raza unei singure unităţi administrativ-teritoriale, pe care o şi deservesc, aparţin domeniului public al acesteia;
    b) pentru bunurile situate exclusiv pe raza unei singure unităţi administrativ-teritoriale, care deservesc alte unităţi administrativ-teritoriale membre ale zonei metropolitane, apartenenţa acestora se stabileşte de către adunarea generală a asociaţiei înainte de demararea investiţiei;
    c) pentru bunurile situate exclusiv pe raza unei singure unităţi administrativ-teritoriale, care deservesc şi alte unităţi administrativ-teritoriale membre ale zonei metropolitane, apartenenţa acestora se stabileşte de către adunarea generală a asociaţiei înainte de demararea investiţiei;
    d) pentru bunurile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale şi/sau care deservesc mai multe unităţi administrativ-teritoriale, apartenenţa acestora se stabileşte de către adunarea generală a asociaţiei înainte de demararea investiţiei.

    (9) Bunurile prevăzute la alin. (7), care nu răspund unui interes public, aparţin proprietăţii private a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale zonei metropolitane sau, după caz, proprietăţii zonei metropolitane. Apartenenţa acestor bunuri se decide prin statut sau prin hotărârea adunării generale, după caz.
    (10) În statutele zonelor metropolitane se reglementează în mod expres situaţiile prevăzute la alin. (8) lit. b)-d) şi alin. (9).
    (11) În vederea îndeplinirii obiectivelor şi desfăşurării activităţii, zonele metropolitane dobândesc în proprietate bunuri, cu excepţia bunurilor care, prin natura sau destinaţia lor, sunt bunuri proprietate publică, precum şi a bunurilor care, potrivit statutului sau a hotărârii adunării generale, aparţin proprietăţii private a unităţilor administrativ-teritoriale componente ale zonelor metropolitane.

    ART. 10
    (1) Obiectivele proprii ale zonelor metropolitane se subscriu scopului şi obiectivelor dezvoltării metropolitane în România, conform prezentei legi, şi sunt expres prevăzute în statutul asociaţiei.
    (2) Zonele metropolitane se pot constitui pentru următoarele obiective:
    a) asigurarea unei planificări teritoriale integrate şi durabile;
    b) dezvoltarea infrastructurilor şi a obiectivelor de dezvoltare de interes comun care să asigure mobilitatea în cadrul zonei metropolitane;
    c) îmbunătăţirea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare;
    d) dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi de sănătate;
    e) modernizarea, dezvoltarea, interconectarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice;
    f) furnizarea în comun a unor servicii publice de interes local;
    g) dezvoltarea integrată şi durabilă a teritoriului tuturor unităţilor administrativ-teritoriale care compun zona metropolitană;
    h) dezvoltarea economică integrată şi creşterea competitivităţii economice;
    i) dezvoltarea resurselor umane şi a capitalului uman, creşterea ratei de ocupare şi combaterea excluziunii şi a dezechilibrelor sociale pentru toate categoriile sociale;
    j) gestionarea domeniului locuirii şi abordarea integrată a problematicii specifice grupurilor vulnerabile şi comunităţilor marginalizate, inclusiv a aşezărilor informale;
    k) diminuarea dezechilibrelor socioeconomice în dezvoltarea teritorială, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale aferente coroanei 1 şi coroanei 2 ale teritoriilor metropolitane;
    l) alte obiective care se circumscriu obiectivelor generale ale politicii de dezvoltare metropolitană prevăzute la art. 3.

    (3) Zona metropolitană poate îndeplini unul sau mai multe dintre obiectivele prevăzute la alin. (2).

    ART. 11
    Organele de conducere şi control ale zonelor metropolitane sunt cele prevăzute de art. 91 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv adunarea generală, consiliul director şi comisia de cenzori.

    ART. 12
    (1) Unităţile administrativ-teritoriale sunt reprezentate în adunarea generală a zonelor metropolitane de către primari, în condiţiile art. 132 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare. Încetarea mandatului de primar atrage încetarea calităţii de reprezentare în adunarea generală a zonei metropolitane.
    (2) Atribuţiile adunării generale sunt stabilite prin statutul asociaţiei.
    (3) Adunarea generală se întruneşte de regulă trimestrial, dar cel puţin o dată pe an, la convocarea consiliului director sau ori de câte ori acest lucru este necesar, şi adoptă hotărâri în conformitate cu statutul asociaţiei.
    (4) În situaţia în care membrii consiliului director nu sunt desemnaţi sau dacă consiliul director nu este constituit, adunarea generală va fi convocată de către primarul municipiului în jurul căruia se formează zona metropolitană.
    (5) Pentru participarea la şedinţele adunării generale ale zonei metropolitane, membrii adunării generale au dreptul la o indemnizaţie de maximum 10% din indemnizaţia preşedintelui consiliului director, suportată din bugetul zonei metropolitane. Nivelul indemnizaţiei se stabileşte prin hotărârea adunării generale a zonei metropolitane.
    (6) Adunarea generală adoptă hotărâri cu caracter obligatoriu, aplicabile tuturor unităţilor administrativ-teritoriale membre. În cazul în care doar unele dintre unităţile administrativ-teritoriale membre au mandatat zona metropolitană în condiţiile art. 7 alin. (2), hotărârile adunării generale date în exercitarea mandatului se aplică în mod obligatoriu numai acestora.
    (7) Modalitatea de adoptare a hotărârilor, cvorumul necesar, modalitatea de întrunire, precum şi eventuale majorităţi diferenţiate în funcţie de obiectul hotărârilor se stabilesc prin statutul zonei metropolitane.
    (8) Hotărârile adunării generale prevăzute la alin. (6) se adoptă cu votul a cel puţin 72% din membrii adunării generale şi care reprezintă cel puţin 65% din populaţia zonei metropolitane.
    (9) Abţinerile se numără la voturile împotrivă.
    (10) Hotărârile adunării generale sunt asimilate actelor administrative şi intră sub incidenţa prevederilor legii contenciosului administrativ.
    (11) Hotărârile adunării generale sunt comunicate consiliilor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale care formează zona metropolitană în termen de 5 zile lucrătoare de la adoptarea acestora.
    (12) Consiliul local al unei unităţi administrativ-teritoriale, membră a zonei metropolitane, mandatează reprezentantul unităţii administrativ-teritoriale în adunarea generală a zonei metropolitane să susţină poziţii sau să exprime puncte de vedere, să formuleze propuneri sau amendamente la ordinea de zi a şedinţelor adunării generale sau la proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.
    (13) Consiliul local al unei unităţi administrativ-teritoriale, membră a zonei metropolitane, poate solicita consiliului director al zonei metropolitane rapoarte, sinteze, date sau informaţii despre serviciile publice sau atribuţiile exercitate de asociaţie în numele unităţii administrativ-teritoriale.

    ART. 13
    (1) Consiliul director este organul executiv de conducere al zonei metropolitane care asigură punerea în executare a hotărârilor adunării generale.
    (2) Prin derogare de la dispoziţiile art. 91 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, consiliul director este format din 3 sau 5 membri din rândul membrilor adunării generale a zonei metropolitane. Numărul membrilor consiliului director, precum şi atribuţiile acestuia sunt stabilite prin statutul zonei metropolitane.
    (3) Membrii consiliului director au dreptul la o indemnizaţie lunară de maximum 30% din indemnizaţia de ales local a preşedintelui consiliului director aflată în plată. Indemnizaţia este suportată din bugetul zonei metropolitane. Nivelul indemnizaţiei se stabileşte prin hotărârea adunării generale a zonei metropolitane.
    (4) Membrilor consiliului director nu li se acordă indemnizaţia prevăzută la art. 12 alin. (5) pentru participarea la şedinţele adunării generale.
    (5) Reprezentantul capitalei României sau al municipiului în jurul căruia se formează zona metropolitană este membru de drept în consiliul director.
    (6) Desemnarea membrilor în consiliul director, cu excepţia celui prevăzut la alin. (5), se realizează după cum urmează:
    a) un membru din adunarea generală, care reprezintă o unitate administrativ-teritorială din zona geografică de vest, nord-vest, nord sau nord-est a zonei metropolitane, şi un membru din adunarea generală, care reprezintă o unitate administrativ-teritorială din zona geografică est, sud-est, sud şi sud-vest a zonei metropolitane, în situaţia în care numărul total al membrilor consiliului director este de 3;
    b) câte un membru din adunarea generală, care reprezintă o unitate administrativ-teritorială din zona geografică de nord şi nord-est a zonei metropolitane, din zona geografică est şi sud-est a zonei metropolitane, din zona geografică de sud şi sud-vest a zonei metropolitane şi din zona geografică de vest şi nord-vest a zonei metropolitane, în situaţia în care numărul total al membrilor consiliului director este de 5.

    (7) Desemnarea membrilor în consiliul director din fiecare dintre zonele geografice prevăzute la alin. (6) se realizează prin votul majorităţii absolute a membrilor adunării generale, care reprezintă unităţile administrativ-teritoriale situate în zonele geografice respective. În cazul în care nu se întruneşte majoritatea absolută, se procedează după cum urmează:
    a) se trage la sorţi ordinea exercitării mandatelor în consiliul director, astfel încât fiecare membru din zona respectivă să exercite prin rotaţie câte un mandat de un an;
    b) după ce au fost exercitate mandatele de către fiecare reprezentant al unităţilor administrativ-teritoriale se reia votul pentru desemnarea reprezentantului în consiliul director.

    (8) Calitatea de preşedinte al consiliului director este exercitată, prin rotaţie, de către membrii acestuia şi se stabileşte prin votul majorităţii absolute a membrilor consiliului director.
    (9) Mandatul preşedintelui consiliului director este de un an.
    (10) Prin votul majorităţii absolute a membrilor consiliului director se poate stabili prelungirea mandatului preşedintelui consiliului director. Preşedintele consiliului director poate îndeplini maximum două mandate consecutive.
    (11) Consiliul director îndeplineşte următoarele atribuţii:
    a) organizează, asigură şi răspunde de punerea în executare a hotărârilor adunării generale;
    b) răspunde de gestiunea, patrimoniul şi execuţia, în condiţiile legii, a bugetului de venituri şi cheltuieli al asociaţiei, situaţiilor financiare anuale şi proiectului programelor asociaţiei;
    c) alte atribuţii prevăzute de lege sau de statut.

    (12) Preşedintele consiliului director îndeplineşte următoarele atribuţii:
    a) reprezintă legal zona metropolitană şi încheie acte juridice în numele şi pe seama acesteia;
    b) prezintă anual, sau ori de câte ori adunarea generală solicită, rapoarte, sinteze, date sau informaţii;
    c) alte atribuţii stabilite prin statut.


    ART. 14
    (1) Comisia de cenzori este alcătuită dintr-un număr impar de membri şi este aleasă sau revocată de adunarea generală a zonei metropolitane, pe criterii de profesionalism, integritate şi independenţă faţă de membrii asociaţiei. Membrii consiliului director nu pot fi cenzori.
    (2) Cel puţin un membru al comisiei de cenzori este contabil autorizat sau expert contabil, în condiţiile legii.
    (3) În realizarea competenţei sale, comisia de cenzori:
    a) verifică, cel puţin o dată pe an, modul în care este administrat patrimoniul asociaţiei;
    b) întocmeşte rapoarte şi le prezintă adunării generale;
    c) poate participa la şedinţele consiliului director, fără drept de vot;
    d) îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute în statut sau stabilite de adunarea generală.

    (4) Membrii comisiei de cenzori pot fi retribuiţi conform hotărârii adunării generale a zonei metropolitane.

    ART. 15
    (1) Pentru realizarea obiectivelor proprii, la nivelul zonelor metropolitane se înfiinţează un aparat tehnic de specialitate care să sprijine consiliul director şi adunarea generală în îndeplinirea atribuţiilor acestora.
    (2) Structura organizatorică, numărul personalului şi regulamentul de organizare şi funcţionare a zonei metropolitane se aprobă prin hotărâri ale adunării generale, la propunerea consiliului director.

    CAP. IV
    Competenţele zonelor metropolitane
    ART. 16
    (1) Zonele metropolitane, în funcţie de obiectivul pentru care s-au constituit şi în baza mandatului prevăzut la art. 7 alin. (2), pot îndeplini următoarele atribuţii:
    a) elaborează, adoptă, monitorizează şi evaluează periodic strategia integrată de dezvoltare durabilă a zonei metropolitane, planul de mobilitate urbană durabilă al zonei metropolitane şi planul de amenajare a teritoriului intercomunitar al zonei metropolitane;
    b) elaborează politici fiscale comune care să favorizeze atragerea de investiţii de capital străin sau autohton;
    c) asigură corelarea diverselor intervenţii din cuprinsul planurilor de acţiune aferente strategiei integrate de dezvoltare metropolitană şi al planului de mobilitate urbană durabilă al zonei metropolitane;
    d) elaborează şi adoptă documente de strategie şi planificare, politici publice, planuri de acţiune şi programe de dezvoltare aferente întregului teritoriu metropolitan sau unei părţi a acestuia;
    e) pentru unităţile administrativ-teritoriale care nu au aprobat mandat pentru îndeplinirea atribuţiei de la lit. d), zona metropolitană emite un aviz consultativ pentru documentele de strategie şi planificare, precum şi politicile publice implementate la nivelul teritoriului metropolitan;
    f) elaborează documentaţii tehnico-economice pentru proiectele de interes metropolitan;
    g) oferă suport şi asistenţă tehnică de specialitate autorităţilor publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale membre, inclusiv efectuarea de achiziţii comune pentru furnizarea de bunuri şi prestarea de servicii la nivelul zonei metropolitane;
    h) gestionează serviciile publice stabilite conform statutului;
    i) promovează, depun şi implementează proiecte finanţate din fonduri naţionale, europene sau internaţionale, de interes pentru dezvoltarea la nivelul zonei metropolitane.

    (2) În cazul în care zona metropolitană nu a fost mandatată în mod expres potrivit art. 7 alin. (2), aceasta poate face recomandări cu privire la:
    a) planurile urbanistice generale elaborate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale care compun zona metropolitană;
    b) proiectele de investiţii publice şi cele ale furnizorilor de utilităţi şi ale prestatorilor de servicii publice de interes public local care sunt implementate pe teritoriul a două sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale din zona metropolitană.

    (3) Zonele metropolitane pot îndeplini şi alte atribuţii prevăzute în statutul asociaţiei.

    ART. 17
    (1) Zonele metropolitane pot desfăşura, în conformitate cu prevederile statutului, activităţi cu caracter economic, în condiţiile legii.
    (2) În situaţia în care zona metropolitană hotărăşte înfiinţarea, organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a unor servicii de utilităţi publice furnizate/prestate pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes metropolitan destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente acestor servicii, prevederile Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.
    (3) Zonele metropolitane pot organiza şi exercita, în conformitate cu prevederile statutului şi în condiţiile legii, unele activităţi în scopul realizării unor atribuţii stabilite prin lege autorităţilor administraţiei publice locale, cu precădere în domeniile ce privesc activităţile de control, audit, resurse umane, juridic, asistenţă socială, administrarea impozitelor şi taxelor locale, stare civilă, digitalizare şi servicii electronice, inspecţie, amenajarea teritoriului şi urbanism, cadastru, precum şi în orice alte domenii în care hotărăsc consiliile locale respective.
    (4) Personalul de specialitate din cadrul aparatului tehnic al zonelor metropolitane care exercită activităţile prevăzute la alin. (3) poate fundamenta, contrasemna sau aviza din punct de vedere tehnic, după caz, actele autorităţilor administraţiei publice locale din unităţile administrativ-teritoriale care au mandatat zona metropolitană să exercite acele activităţi.
    (5) Exercitarea activităţilor prevăzute la alin. (1)-(4) se realizează pe principii de eficienţă, eficacitate şi economicitate.
    (6) Zonele metropolitane pot primi în folosinţă gratuită unele bunuri aflate în domeniul public sau privat al unităţilor administrativ-teritoriale membre în vederea realizării activităţilor şi obiectivelor zonei metropolitane prevăzute la art. 10.
    (7) Minimum 30% din totalul investiţiilor în infrastructură realizate prin intermediul zonei metropolitane au ca scop şi se alocă pentru diminuarea dezechilibrelor socioeconomice în dezvoltarea teritorială, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale aferente coroanei 1 şi coroanei 2 ale teritoriilor metropolitane.

    CAP. V
    Finanţarea zonelor metropolitane
    ART. 18
    (1) Zonele metropolitane se finanţează prin cotizaţii şi contribuţii din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi din alte surse, în condiţiile legii. Cuantumul cotizaţiei de membru şi al contribuţiei pentru asigurarea obligaţiei prevăzute la art. 7 alin. (3) se stabilesc, pe baza unor criterii precum suprafaţa sau numărul utilizatorilor/beneficiarilor, de către adunarea generală a asociaţiei, prin hotărâre.
    (2) Autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale membre ale unei zone metropolitane pot stabili, în condiţiile legii, taxe locale speciale în vederea finanţării unor servicii publice locale furnizate de zona metropolitană.
    (3) Sumele încasate în bugetele locale, potrivit alin. (2), se alocă zonelor metropolitane sub formă de contribuţii, potrivit alin. (1).
    (4) Zonele metropolitane pot percepe, în condiţiile legii, tarife în vederea finanţării serviciilor publice furnizate prin intermediul acestora.

    ART. 19
    (1) Guvernul poate sprijini dezvoltarea metropolitană în România şi activitatea zonelor metropolitane prin programe naţionale de dezvoltare, finanţate anual prin bugetul de stat sau din alte surse şi prevăzute distinct în cadrul bugetelor ministerelor de resort, în baza unor criterii de performanţă prestabilite.
    (2) Judeţele pot sprijini zonele metropolitane prin programe de dezvoltare judeţene sau locale, finanţate anual din bugetul judeţului sau din alte surse, inclusiv prin asigurarea finanţării acestora din bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale.
    (3) Unităţile administrativ-teritoriale membre ale unei zone metropolitane, în baza unui mandat special din partea autorităţilor deliberative ale acestora, pot contribui la finanţarea unor proiecte/obiective de investiţii propuse şi aprobate la nivelul zonei metropolitane, care se realizează doar la nivelul uneia sau mai multor unităţi administrativ-teritoriale membre.

    ART. 20
    (1) Zonele metropolitane pot fi eligibile în calitate de solicitant sau partener în cadrul programelor de finanţare, indiferent de tipul sau sursa acestora, atunci când oricare dintre unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei se numără printre categoriile de solicitanţi eligibili ai respectivelor programe de finanţare.
    (2) În cazul proiectelor cu finanţare europeană se aplică prevederile legislaţiei naţionale şi europene privind gestionarea fondurilor europene, precum şi documentele procedurale specifice implementării programelor operaţionale prin care se asigură finanţarea tipurilor de intervenţii vizate.
    (3) Pentru situaţia prevăzută la alin. (1) este necesar mandatul unităţii administrativ-teritoriale membre a asociaţiei care se numără printre categoriile de solicitanţi eligibili ai respectivelor programe de finanţare, exprimat prin hotărârea autorităţii deliberative.

    CAP. VI
    Dispoziţii tranzitorii şi finale
    ART. 21
    (1) Prevederile prezentei legi se completează cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) În aplicarea prevederilor prezentei legi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, zonele metropolitane constituite până la această dată au obligaţia de a iniţia procedurile pentru revizuirea statutelor.
    (3) În termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei elaborează Registrul de evidenţă a zonelor metropolitane la nivel naţional.
    (4) Statutul zonelor metropolitane constituite se înaintează Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în termen de 30 de zile de la înfiinţare sau actualizare, pentru a fi preluat în Registrul de evidenţă a zonelor metropolitane.
    (5) Zonele metropolitane deja constituite la data aprobării prezentei legi îşi pot menţine delimitarea teritorială actuală, cu condiţia revizuirii, în acord cu prezenta lege, a celorlalte prevederi ale statutelor.

    ART. 22
    Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a - Reţeaua de localităţi, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408 din 24 iulie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. Articolele 7-9 se abrogă.
    2. La anexa nr. I, punctul 11 se abrogă.


    ART. 23
    Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555 din 5 iulie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 5, litera e) se abrogă.
    2. La articolul 5, litera qq) va avea următorul cuprins:
    "qq) zona metropolitană - asociaţia de dezvoltare intercomunitară constituită pe bază de parteneriat între capitala României sau municipiile reşedinţă de judeţ ori municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ, pe de o parte, şi unităţi administrativ-teritoriale aflate în teritoriul metropolitan, pe de altă parte."

    3. La articolul 89, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară se constituie în condiţiile legii, în scopul realizării în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori al furnizării în comun a unor servicii publice. Zonele metropolitane constituite cu acordul expres al consiliilor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale componente au ca scop dezvoltarea infrastructurilor şi a obiectivelor de dezvoltare de interes comun. Autorităţile deliberative şi executive de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale componente îşi păstrează autonomia locală, în condiţiile legii."



    ART. 24
    După articolul 32 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 618 din 18 iulie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un nou articol, art. 32^1 cu următorul cuprins:
    "ART. 32^1
    Prevederi aplicabile unităţilor administrativ-teritoriale care fac parte din zone metropolitane
    (1) Prin excepţie de la prevederile art. 32 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. a) sau/şi b), după caz, pentru contribuabilii care îşi au domiciliul pe raza zonei metropolitane, impozitul pe venit se virează astfel:
    a) 30% către bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi au domiciliul angajaţii;
    b) 70% către bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea angajatorii care au calitatea de plătitori ai impozitului pe venit.
    (2) Prin excepţie de la prevederile art. 32 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) lit. a) sau/şi b), după caz, pentru zonele metropolitane, o cotă de 5% din impozitul pe venit se virează de către Ministerul Finanţelor, prin direcţiile generale regionale ale finanţelor publice judeţene, respectiv Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, către zona metropolitană constituită.
    (3) Sumele virate potrivit prevederilor alin. (2) se utilizează de către zona metropolitană exclusiv pentru realizarea unor investiţii, după cum urmează:
    a) minimum 30% pentru realizarea unor investiţii pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale aferente coroanei 1 şi coroanei 2, după caz;
    b) maximum 70% pentru realizarea unor investiţii pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în jurul căreia a fost constituită zona metropolitană.
    (4) Ministerul Finanţelor aprobă, prin ordin, procedurile pentru aplicarea prevederilor alin. (1), respectiv alin. (2) privind operaţiunile de virare a sumelor aferente impozitului pe venit către zonele metropolitane constituite."


    ART. 25
    (1) Prevederile art. 32^1 alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 618 din 18 iulie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.
    (2) Prevederile art. 32^1 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 618 din 18 iulie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023.

    ART. 26
    Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 373 din 10 iulie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 43^1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 43^1
    (1) În vederea asigurării dezvoltării coerente şi durabile, corelării priorităţilor de dezvoltare şi eficientizării investiţiilor publice, valorificării resurselor naturale şi culturale, autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din cadrul zonelor metropolitane definite conform legii elaborează strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană ca documentaţie de planificare teritorială integrată pentru fundamentarea planurilor urbanistice generale."

    2. La anexa nr. 2, definiţia termenului „Teritoriu metropolitan“ va avea următorul cuprins:
    "Teritoriu metropolitan - suprafaţa situată în jurul municipiilor, în cadrul căreia se creează relaţii reciproce de influenţă în domeniul căilor de comunicaţie, economic, social, cultural şi al infrastructurii edilitare."



    ART. 27
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta lege.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                    ALINA-ŞTEFANIA GORGHIU

    Bucureşti, 20 iulie 2022.
    Nr. 246.
    ANEXA 1

    LISTA
    unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în teritoriul metropolitan
    al municipiilor reşedinţă de judeţ şi al altor municipii

    Judeţul Alba
    1. Municipiul Alba Iulia

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Sebeş │municipiu│1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Teiuş* │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Zlatna │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Berghin │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Blandiana │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Câlnic │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Ciugud │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Cricău │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Cut │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Daia Română │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Galda de Jos │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Ighiu │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Întregalde │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Meteş │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Mihalţ │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Pianu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Săliştea │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Săsciori │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Sântimbru │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│20. │Stremţ* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│21. │Şpring │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│22. │Vinţu de Jos │comună │1 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Aiud

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Ocna Mureş │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Teiuş* │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Livezile │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Lopadea Nouă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Mirăslău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Rădeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Râmeţ │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Stremţ* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Blaj

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bucerdea Grânoasă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cergău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Crăciunelu de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ohaba │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Roşia de Secaş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Sâncel │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Valea Lungă │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Arad
    1. Municipiul Arad

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Curtici │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Lipova │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Pecica │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sântana │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Covăsinţ │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Dorobanţi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Fântânele │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Felnac │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Frumuşeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Ghioroc │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Iratoşu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Livada │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Păuliş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Peregu Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Secusigiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Semlac │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Şagu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Şimand │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Şofronea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Vinga │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Vladimirescu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Zăbrani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Zădăreni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Zimandu Nou │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Argeş
    1. Municipiul Piteşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Costeşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Mioveni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ştefăneşti │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Albota │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Bascov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Băbana │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Bradu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Budeasa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Călineşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Căteasca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Cocu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Drăganu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Lunca Corbului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Mălureni* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Mărăcineni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Merişani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Miceşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Moşoaia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Oarja │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Poiana Lacului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Săpata │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Suseni │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Câmpulung

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bughea de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bughea de Sus │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Godeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Lereşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Mioarele │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Poienarii de Muscel │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Schitu Goleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Valea Mare-Pravăţ │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Curtea de Argeş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băiculeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ciofrângeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mălureni* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Muşăteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Tigveni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Valea Danului │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Valea Iaşului │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘

    * Unitatea administrativ-teritorială poate alege zona metropolitană din care să facă parte, conform tabelelor.


    Judeţul Bacău
    1. Municipiul Bacău

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bereşti-Bistriţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Blăgeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Buhoci │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Faraoani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gârleni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Gioseni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Hemeiuş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Iteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Letea Veche │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Livezi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Luizi-Călugăra │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Măgura │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Mărgineni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Negri │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Nicolae Bălcescu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Prăjeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Racova │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Sănduleni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Sărata │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Săuceşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Scorţeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Strugari │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Tamaşi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Traian │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Moineşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Comăneşti │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Asău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Măgireşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Poduri │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Zemeş │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Oneşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bârsăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bogdăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Buciumi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Caşin │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gura Văii │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Helegiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Ştefan cel Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Târgu Trotuş │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Bihor
    1. Municipiul Oradea

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Biharia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Borş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cetariu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Copăcel │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gepiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Girişu de Criş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Hidişelu de Sus │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Husasău de Tinca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Ineu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Nojorid │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Oşorhei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Paleu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Săcădat │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Sălard │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Sânmartin │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Sânnicolau Român │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Sântandrei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Tămăşeu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Toboliu │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Beiuş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Curăţele │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Drăgăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Finiş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Pocola │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Remetea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Tărcaia │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Marghita

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Abram │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Abrămuţ │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Buduslău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sălacea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Tăuteu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Viişoara │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Salonta

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Batăr │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ciumeghiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mădăras │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Tulca │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Bistriţa-Năsăud
    1. Municipiul Bistriţa

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Beclean │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Năsăud │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Sângeorz-Băi │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Bistriţa Bârgăului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Budacu de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Cetate │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Chiuza │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Dumitra │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Dumitriţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Feldru │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Galaţii Bistriţei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Ilva Mică │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Josenii Bârgăului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Lechinţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Livezile │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Mărişelu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Nimigea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Parva │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Rebra │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Rebrişoara │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Şieu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Şieu-Măgheruş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Şieu-Odorhei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Şintereag │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│25. │Teaca │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Botoşani
    1. Municipiul Botoşani

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bucecea │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Băluşeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Blândeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Brăeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Copălău │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Corni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Coşula │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Cristeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Curteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Dimăcheni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Gorbăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Leorda │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Mihai Eminescu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Nicşeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Răchiţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Roma │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Stăuceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Suliţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Unţeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Vlădeni │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Dorohoi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Broscăuţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │George Enescu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Hilişeu-Horia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ibăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Şendriceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Văculeşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Braşov
    1. Municipiul Braşov

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Codlea │municipiu│2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Săcele │municipiu│1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Ghimbav │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Predeal │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Râşnov │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Zărneşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Bod │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Bran │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Cristian │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Crizbav │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Dumbrăviţa* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Feldioara │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Hălchiu │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Hărman │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Prejmer │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Sânpetru │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Tărlungeni │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Vama Buzăului │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Vulcan* │comună │2 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Codlea

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Dumbrăviţa* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Holbav │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Şinca Nouă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Vulcan* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Făgăraş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Beclean │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Mândra │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Şoarş │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Brăila
    1. Municipiul Brăila

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Berteştii de Jos │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cazasu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Chiscani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Frecăţei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gropeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Măraşu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Siliştea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Stăncuţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Tichileşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Traian │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Tudor Vladimirescu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Vădeni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Buzău
    1. Municipiul Buzău

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Berca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cilibia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cochirleanca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Costeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gălbinaşi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Gherăseni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Luciu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Mărăcineni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Merei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Movila Banului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Pietroasele │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Poşta Câlnău │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Săgeata │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Săpoca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Smeeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Stâlpu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Tisău │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Ţinteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Ulmeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Unguriu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Vadu Paşii │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Verneşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Râmnicu Sărat

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Podgoria │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Râmnicelu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Topliceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Valea Râmnicului │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Caraş-Severin
    1. Municipiul Reşiţa

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Caransebeş │municipiu│2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Anina │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Bocşa │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Armeniş │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Berzovia │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Bolvaşniţa │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Bozovici │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Brebu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Brebu Nou │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Buchin │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Bucoşniţa │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Caraşova │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Copăcele* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Doclin │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Dognecea │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Ezeriş │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Fârliug │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Goruia │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Lupac │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│20. │Ocna de Fier │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│21. │Păltiniş │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│22. │Prigor │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│23. │Ramna │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│24. │Slatina-Timiş │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│25. │Târnova │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│26. │Teregova │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│27. │Turnu Ruieni* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│28. │Văliug │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│29. │Zorlenţu Mare │comună │2 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Caransebeş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Constantin Daicoviciu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Copăcele* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Obreja │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Turnu Ruieni* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Călăraşi
    1. Municipiul Călăraşi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cuza Vodă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dragalina │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Dragoş Vodă │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Grădiştea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Independenţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Modelu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Perişoru │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Roseţi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Ştefan Vodă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Vâlcelele │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Olteniţa

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Chirnogi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Mitreni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Spanţov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ulmeni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Cluj
    1. Municipiul Cluj-Napoca

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Turda │municipiu│2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Aiton* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Apahida │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Baciu │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Băişoara │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Borşa │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Căianu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Chinteni │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Ciurila │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Cojocna │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Feleacu │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Floreşti │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Gârbău │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Gilău │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Iara │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Jucu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Petreştii de Jos │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Sănduleşti* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Săvădisla │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│20. │Sânpaul │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│21. │Tureni │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│22. │Vultureni │comună │2 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Câmpia Turzii

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Călăraşi* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Luna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Viişoara* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Dej

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aluniş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bobâlna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Căşeiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Cuzdrioara │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Iclod* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Jichişu de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Mica │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Mintiu Gherlii* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Vad │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Gherla

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Fizeşu Gherlii │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Iclod* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mintiu Gherlii* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sic │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    5. Municipiul Turda

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aiton* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Călăraşi* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mihai Viteazu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ploscoş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Sănduleşti* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Viişoara* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Constanţa
    1. Municipiul Constanţa

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Eforie │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Murfatlar* │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Năvodari │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ovidiu │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Agigea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Bărăganu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Castelu* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Corbu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Cumpăna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Lumina │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Mihail Kogălniceanu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Poarta Albă* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Topraisar │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Valu lui Traian │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Techirghiol │oraş │2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Mangalia

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │23 August │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Albeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Limanu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Pecineaga │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Medgidia

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Murfatlar* │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Castelu* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ciocârlia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Cuza Vodă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Mircea Vodă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Peştera │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Covasna
    1. Municipiul Sfântu Gheorghe

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Întorsura Buzăului │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Aita Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Arcuş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Belin │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Bodoc │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Boroşneu Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Cernat │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Chichiş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Dalnic │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Dobârlău │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Ghidfalău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Hăghig │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Ilieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Moacşa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Ozun │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Reci │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Valea Crişului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Valea Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Vâlcele │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Târgu Secuiesc

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Breţcu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Catalina │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cernat │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ghelinţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Lemnia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Mereni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Ojdula │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Poian │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Sânzieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Turia │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Dâmboviţa
    1. Municipiul Târgovişte

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aninoasa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cobia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Comişani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Doiceşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Dragomireşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Glodeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Gura Ocniţei* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Hulubeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Lucieni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Ludeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Măneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Ocniţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Răzvad │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Şotânga │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Tătărani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Ulmi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Văcăreşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Voineşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Vulcana-Pandele │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Moreni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Gura Ocniţei* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │I.L. Caragiale │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Iedera │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ocniţa* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Dolj
    1. Municipiul Craiova

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Almăj │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Breasta │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bucovăţ │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Calopăr │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Cârcea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Coşoveni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Coţofenii din Dos │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Gherceşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Ghindeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Goieşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Işalniţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Malu Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Mischii │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Murgaşi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Pieleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Podari │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Predeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Robăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Şimnicu de Sus │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Terpeziţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Ţuglui │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Vârvoru de Jos │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Băileşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Afumaţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Catane │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cioroiaşi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Galicea Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Moţăţei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Negoi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Rast │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Seaca de Câmp │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Calafat

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Ciupercenii Noi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Maglavit │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Poiana Mare │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Galaţi
    1. Municipiul Galaţi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Braniştea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cuca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cuza Vodă │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Frumuşiţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Pechea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Rediu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Schela │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Smârdan │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Şendreni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Tuluceşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Vânători │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Tecuci

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cosmeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Drăgăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Matca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Movileni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Munteni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Nicoreşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Giurgiu
    1. Municipiul Giurgiu

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băneasa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Daia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Frăteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Gogoşari │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gostinu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Izvoarele │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Malu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Oinacu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Putineiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Schitu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Slobozia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Stăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Stoeneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Toporu │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Gorj
    1. Municipiul Târgu Jiu

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bumbeşti-Jiu │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Rovinari │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Târgu Cărbuneşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ţicleni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Albeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Arcani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Bălăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Băleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Bâlteni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Bengeşti-Ciocadia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Crasna │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Dăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Drăguţeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Leleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Muşeteşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Peştişani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Runcu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Săcelu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Schela │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Scoarţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Stăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Teleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Turcineşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Motru

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cătunele │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ciuperceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Glogova │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Mătăsari │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Samarineşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Slivileşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Harghita
    1. Municipiul Miercurea-Ciuc

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Vlăhiţa │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Căpâlniţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ciceu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ciucsângeorgiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Frumoasa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Leliceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Lueta │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Mădăraş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Mărtiniş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Mereşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Ocland │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Păuleni-Ciuc │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Racu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Sâncrăieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Sântimbru │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Siculeni │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Gheorgheni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bălan │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ciumani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ditrău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Joseni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Lăzarea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Sândominic │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Suseni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Tulgheş │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Odorheiu Secuiesc

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Brădeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dealu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Feliceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Mărtiniş* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Satu Mare │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Topliţa

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bilbor │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Borsec │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Gălăuţaş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sărmaş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Subcetate │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Hunedoara
    1. Municipiul Deva

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Hunedoara │municipiu│1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Călan │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Simeria │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Băcia │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Băiţa* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Bătrâna │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Brănişca │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Cârjiţi │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Cerbăl │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Certeju de Sus │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Dobra │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Ghelari │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Hărău │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Ilia │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Lelese │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Mărtineşti* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Pestişu Mic │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Rapoltu Mare │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Şoimuş │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│20. │Teliucu Inferior │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│21. │Turdaş │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│22. │Vălişoara* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│23. │Veţel │comună │1 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Brad

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Baia de Criş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Băiţa* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Buceş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Crişcior │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Luncoiu de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Ribiţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Vălişoara* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Lupeni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Uricani │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Baru* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Orăştie

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Geoagiu │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Beriu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mărtineşti* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Romos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Turdaş* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    5. Municipiul Petroşani

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aninoasa* │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Petrila │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Baru* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Băniţa* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Orăştioara de Sus │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    6. Municipiul Vulcan

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aninoasa* │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Băniţa* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Ialomiţa
    1. Municipiul Slobozia

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Amara │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Andrăşeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bucu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Bueşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Ciulniţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Cosâmbeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Gheorghe Doja │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Gheorghe Lazăr │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Griviţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Mărculeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Miloşeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Ograda │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Perieţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Scânteia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Traian │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Valea Ciorii │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Feteşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Borduşani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Movila │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Stelnica │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Urziceni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Armăşeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bărbuleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bărcăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Borăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Ciocârlia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Coşereni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Gârbovi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Manasia │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Iaşi
    1. Municipiul Iaşi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Aroneanu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bârnova │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ciurea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Comarna │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Dobrovăţ │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Golăieşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Grajduri │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Holboca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Horleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Leţcani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Miroslava │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Mogoşeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Movileni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Popricani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Rediu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Româneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Schitu Duca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Tomeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Ţigănaşi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Ţuţora │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Ungheni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Valea Lupului │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Victoria │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Voineşti │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Paşcani

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Hărmăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Lespezi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Mirosloveşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Moţca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Ruginoasa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Stolniceni-Prăjescu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Valea Seacă │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Maramureş
    1. Municipiul Baia Mare

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Sighetu Marmaţiei │municipiu│2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Baia Sprie │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Cavnic │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Tăuţii-Măgherăuş │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Ardusat │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Budeşti │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Călineşti │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Câmpulung la Tisa │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Cicârlău │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Coltău │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Deseşti │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Dumbrăviţa │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│13. │Giuleşti │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│14. │Groşi │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│15. │Ocna Şugatag │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│16. │Onceşti │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│17. │Recea │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│18. │Remeţi │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│19. │Sarasău* │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│20. │Satulung │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│21. │Săcălăşeni │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│22. │Săpânţa │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│23. │Şişeşti │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│24. │Vadu Izei* │comună │2 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Sighetu Marmaţiei

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bocicoiu Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Rona de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Sarasău* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Vadu Izei* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Mehedinţi
    1. Municipiul Drobeta-Turnu Severin

┌────┬─────────────────────────┬─────────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut │Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│1. │Orşova │municipiu│2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│2. │Bâlvăneşti │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│3. │Brezniţa-Ocol │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│4. │Cireşu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│5. │Godeanu │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│6. │Hinova │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│7. │Husnicioara │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│8. │Iloviţa │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│9. │Izvoru Bârzii │comună │1 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│10. │Malovăţ │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│11. │Prunişor │comună │2 │
├────┼─────────────────────────┼─────────┼───────┤
│12. │Şimian │comună │1 │
└────┴─────────────────────────┴─────────┴───────┘


    2. Municipiul Orşova

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Eşelniţa │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Mureş
    1. Municipiul Târgu Mureş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Miercurea Nirajului │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ungheni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Acăţari │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Band │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Băla │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Ceuaşu de Câmpie │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Coroisânmărtin │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Corunca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Crăciuneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Cristeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Ernei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Găleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Gheorghe Doja │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Glodeni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Livezeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Mădăraş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Pănet │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Păsăreni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Râciu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Sâncraiu de Mureş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Sângeorgiu de Mureş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Sântana de Mureş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Suplac │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Şincai │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Reghin

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Batoş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Breaza │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Gorneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ideciu de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Lunca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Petelea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Solovăstru │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Suseni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Voivodeni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Sighişoara

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Albeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Apold │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Daneş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Nadeş │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Târnăveni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Adămuş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Băgaciu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cucerdea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Găneşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Neamţ
    1. Municipiul Piatra-Neamţ

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Roznov │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Alexandru cel Bun │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bodeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Borleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Crăcăoani │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Dobreni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Dochia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Dumbrava Roşie │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Gârcina │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Girov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Hangu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Negreşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Pângăraţi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Piatra Şoimului │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Săvineşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Ştefan cel Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Tarcău │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Roman

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cordun │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Gâdinţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Horia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sagna │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Olt
    1. Municipiul Slatina

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Piatra-Olt │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Scorniceşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bălteni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Bobiceşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Brâncoveni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Brebeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Coteana │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Curtişoara │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Găneasa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Ipoteşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Milcov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Morunglav │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Oporelu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Perieţi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Pleşoiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Priseaca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Schitu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Slătioara │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Strejeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Teslui │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Valea Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Vâlcele │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Caracal

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cezieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Deveselu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Dobrosloveni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Drăghiceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Fărcaşele │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Redea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Stoeneşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Prahova
    1. Municipiul Ploieşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băicoi │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Boldeşti-Scăeni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Plopeni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ariceştii Rahtivani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Bărcăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Berceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Blejoi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Brazi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Bucov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Cocorăştii Colţ │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Filipeştii de Târg │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Floreşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Lipăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Măneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Păuleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Plopu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Puchenii Mari │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Râfov │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Şirna │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Târgşoru Vechi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Tinosu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Valea Călugărească │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Câmpina

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Brebu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cornu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Poiana Câmpina │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Şotrile │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Telega │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Satu Mare
    1. Municipiul Satu Mare

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Ardud │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Livada │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Agriş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Beltiug │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Botiz │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Căpleni* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Craidorolţ* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Culciu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Doba │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Dorolţ │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Halmeu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Homoroade │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Lazuri │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Medieşu Aurit │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Micula │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Moftin* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Odoreu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Păuleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Porumbeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Socond │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Terebeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Turulung │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Vetiş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Viile Satu Mare │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Carei

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Cămin │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Căpleni* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Căuaş │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ciumeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Foieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Moftin* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Petreşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Sanislău │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Tiream │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Urziceni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Sălaj
    1. Municipiul Zalău

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Jibou │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Agrij │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bălan │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Bocşa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Buciumi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Coşeiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Crasna │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Creaca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Crişeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Dobrin │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Hereclean │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Hida │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Horoatu Crasnei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Meseşenii de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Mirşid │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Pericei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Românaşi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Sălăţig │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Sânmihaiu Almaşului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Şamşud │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Treznea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Vârşolţ │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Sibiu
    1. Municipiul Sibiu

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Avrig │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Cisnădie │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ocna Sibiului │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Sălişte │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Tălmaciu │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Apoldu de Jos │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Cristian │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Gura Râului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Loamneş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Ludoş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Nocrich │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Orlat │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Poplaca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Răşinari │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Râu Sadului │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Roşia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Sadu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Slimnic │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Şelimbăr │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Şura Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Şura Mică │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Vurpăr │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Mediaş

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Copşa Mică │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bazna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Blăjel │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Brateiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Dârlos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Moşna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Târnava │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Valea Viilor │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Suceava
    1. Municipiul Suceava

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Salcea │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Adâncata │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bosanci │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Ciprian Porumbescu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Dărmăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Drăgoieşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Dumbrăveni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Hănţeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Horodniceni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Ipoteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Mitocu Dragomirnei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Moara │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Pătrăuţi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Siminicea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Stroieşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Şcheia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Şerbăuţi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Todireşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Udeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Vereşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Zvoriştea │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Câmpulung Moldovenesc

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Crucea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dorna-Arini* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Frumosu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Pojorâta* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Sadova │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Stulpicani │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Vama │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Vatra Moldoviţei │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Fălticeni

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Baia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Buneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Fântâna Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Hârtop │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Preuteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Rădăşeni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    4. Municipiul Rădăuţi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Milişăuţi │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dorneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Frătăuţii Vechi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Horodnic de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Horodnic de Sus │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Satu Mare │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Volovăţ │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    5. Municipiul Vatra Dornei

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Coşna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dorna Candrenilor │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Dorna-Arini* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Iacobeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Pojorâta* │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Şaru Dornei │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Teleorman
    1. Municipiul Alexandria

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băbăiţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Botoroaga │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Brânceni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Buzescu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Călineşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Cervenia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Drăgăneşti-Vlaşca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Frăsinet │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Furculeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Mavrodin │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Măgura │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Mârzăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Nanov │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Nenciuleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Olteni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Orbeasca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Piatra │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Poroschia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Răsmireşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Smârdioasa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Ştorobăneasa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Ţigăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Vârtoape │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Vităneşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Roşiori de Vede

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Călmăţuiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Călmăţuiu de Sus │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Crângeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Drăgăneşti de Vede │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Măldăeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Peretu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Salcia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Scrioaştea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Troianul │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Vedea │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Turnu Măgurele

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Ciuperceni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Dracea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Islaz │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Liţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Putineiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Traian │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Timiş
    1. Municipiul Timişoara

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Becicherecu Mic │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bucovăţ │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Cărpiniş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Cenei │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Chevereşu Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Dudeştii Noi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Dumbrăviţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Fibiş │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Ghiroda │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Giarmata │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Giroc │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Maşloc │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Moşniţa Nouă │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Orţişoara │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Parţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Pădureni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Peciu Nou │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Pişchia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Remetea Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Sacoşu Turcesc │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Satchinez │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Săcălaz │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Sânandrei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Sânmihaiu Român │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│25. │Şag │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│26. │Uivar │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│27. │Variaş │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Lugoj

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Bârna │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Boldur │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Coşteiu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Criciova │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Gavojdia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Traian Vuia │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Victor Vlad Delamarina │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Tulcea
    1. Municipiul Tulcea

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Isaccea │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Beştepe │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ceatalchioi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Chilia Veche │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Crişan │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Frecăţei │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Izvoarele │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Mahmudia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Maliuc │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Mihai Bravu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Mihail Kogălniceanu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Murighiol │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Nalbant │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Niculiţel │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Nufăru │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Pardina │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Sarichioi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Somova │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Valea Nucarilor │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Valea Teilor │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Vaslui
    1. Municipiul Vaslui

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Albeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bălteni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Bogdana │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Bogdăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Bogdăniţa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Dăneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Deleni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Deleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Fereşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Laza │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Lipovăţ │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Muntenii de Jos │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Muntenii de Sus │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Olteneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Poieneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Puşcaşi │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Rebricea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Soleşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Ştefan cel Mare │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Tanacu │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Tătărăni* │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Văleni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│23. │Vultureşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│24. │Zăpodeni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Bârlad

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Griviţa │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Perieni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Zorleni │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    3. Municipiul Huşi

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Creţeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Duda-Epureni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Pădureni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Stănileşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Tătărăni* │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Vâlcea
    1. Municipiul Râmnicu Vâlcea

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Băbeni │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Băile Govora │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Băile Olăneşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Călimăneşti │oraş │2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Ocnele Mari │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Berislăveşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Budeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Bujoreni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Buneşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Dăeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Frânceşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Galicea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Goleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Mihăeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Milcoiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Muereasca │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Nicolae Bălcescu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Păuşeşti-Măglaşi │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Runcu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Sălătrucel │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Vlădeşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Drăgăşani

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Prundeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Suteşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Ştefăneşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Voiceşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Judeţul Vrancea
    1. Municipiul Focşani

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Odobeşti │oraş │1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Bilieşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Boloteşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Broşteni │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│5. │Câmpineanca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│6. │Cârligele │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│7. │Coteşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│8. │Garoafa │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│9. │Goleşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│10. │Gologanu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│11. │Gugeşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│12. │Jariştea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│13. │Milcovul │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│14. │Răstoaca │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│15. │Sihlea │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│16. │Slobozia Ciorăşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│17. │Suraia │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│18. │Tătăranu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│19. │Urecheşti │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│20. │Vânători │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│21. │Vârteşcoiu │comună│2 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│22. │Vulturu │comună│2 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘


    2. Municipiul Adjud

┌────┬─────────────────────────┬──────┬───────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Coroană│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│1. │Homocea │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│2. │Ploscuţeni │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│3. │Pufeşti │comună│1 │
├────┼─────────────────────────┼──────┼───────┤
│4. │Rugineşti │comună│1 │
└────┴─────────────────────────┴──────┴───────┘



    Municipiul Bucureşti

┌────┬─────────────────────────┬──────┬─────┐
│Nr. │Denumirea unităţii │Statut│Judeţ│
│crt.│administrativ-teritoriale│ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│1. │Bragadiru │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│2. │Buftea │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│3. │Chitila │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│4. │Măgurele │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│5. │Otopeni │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│6. │Pantelimon │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│7. │Popeşti-Leordeni │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│8. │Voluntari │oraş │Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│9. │1 Decembrie │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│10. │Afumaţi │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│11. │Baloteşti │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│12. │Berceni │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│13. │Brăneşti │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│14. │Cernica │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│15. │Chiajna │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│16. │Ciolpani │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│17. │Ciorogârla │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│18. │Clinceni │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│19. │Copăceni │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│20. │Corbeanca │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│21. │Cornetu │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│22. │Dascălu │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│23. │Dărăşti-Ilfov │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│24. │Dobroeşti │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│25. │Domneşti │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│26. │Dragomireşti-Vale │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│27. │Găneasa │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│28. │Glina │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│29. │Grădiştea │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│30. │Gruiu │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│31. │Jilava │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│32. │Moara Vlăsiei │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│33. │Mogoşoaia │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│34. │Nuci │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│35. │Periş │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│36. │Petrăchioaia │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│37. │Snagov │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│38. │Ştefăneştii de Jos │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│39. │Tunari │comună│Ilfov│
├────┼─────────────────────────┼──────┼─────┤
│40. │Vidra │comună│Ilfov│
└────┴─────────────────────────┴──────┴─────┘


    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    HARTA
    unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în teritoriul metropolitan
    al municipiilor reşedinţă de judeţ şi al altor municipii
 (a se vedea imaginea asociată)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016