Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 209 din 11 iulie 2022  pentru modificarea şi completarea Legii nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare şi pentru modificarea Legii nr. 236/2018 privind distribuţia de asigurări    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 209 din 11 iulie 2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare şi pentru modificarea Legii nr. 236/2018 privind distribuţia de asigurări

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 693 din 12 iulie 2022
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. I
    Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 800 din 28 octombrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1 alineatul (1), literele c) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "c) modalitatea prin care asigurătorii din statele terţe pot desfăşura activitate pe teritoriul României prin intermediul unor sucursale, autorizate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F.;
    ..................................................................................................
    e) atribuţiile A.S.F. în calitate de autoritate competentă cu reglementarea, autorizarea şi supravegherea societăţilor, relaţia acesteia cu supraveghetorii din state membre sau din state terţe, cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, denumită în continuare EIOPA, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1.094/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 24 noiembrie 2010 de instituire a Autorităţii europene de supraveghere (Autoritatea europeană de asigurări şi pensii ocupaţionale), de modificare a Deciziei nr. 716/2009/CE şi de abrogare a Deciziei 2009/79/CE a Comisiei, cu modificările şi completările ulterioare, cu Comisia Europeană şi cu alte autorităţi, instituţii sau organisme."

    2. La articolul 8, alineatele (11), (13) şi (18) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(11) A.S.F. aplică măsurile prevăzute de legislaţia naţională privind redresarea financiară, reorganizarea şi falimentul societăţilor definite în prezenta lege, filialelor societăţilor din statele terţe şi sucursalelor asigurătorilor din statele terţe, cu sediul în România.
    ..................................................................................................
(13) A.S.F. menţine şi actualizează Registrul societăţilor, ale cărui formă şi conţinut sunt stabilite prin reglementări proprii.
    ..................................................................................................
(18) A.S.F. deţine competenţe şi exercită atribuţii de supraveghere a societăţilor în ceea ce priveşte respectarea de către acestea a prevederilor legale definite la art. 1 alin. (2) pct. 37."

    3. La articolul 8, după alineatul (18) se introduc două noi alineate, alineatele (19) şi (20), cu următorul cuprins:
    "(19) A.S.F. are competenţa de a supraveghea respectarea de către societăţi a dispoziţiilor aplicabile din Regulamentul (UE) nr. 2088/2019 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 noiembrie 2019 privind informaţiile privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare, cu modificările şi completările ulterioare, şi din Regulamentul (UE) nr. 852/2020 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2.088 şi din alte reglementări europene privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare.
(20) Regimul publicării actelor administrative individuale emise de A.S.F. conform prevederilor legale este stabilit prin reglementări proprii ale A.S.F."

    4. La articolul 10, după alineatul (12) se introduce un nou alineat, alineatul (13), cu următorul cuprins:
    "(13) Notificările prevăzute la art. 11 alin. (9) şi (10), art. 13 alin. (8) şi art. 14 alin. (14):
    a) sunt suficient de detaliate pentru a putea fi evaluate adecvat;
    b) nu aduc atingere mandatului şi competenţelor de supraveghere ale A.S.F. prevăzute de prezenta lege, atât în calitate de supraveghetor din stat membru de origine, cât şi în calitate de supraveghetor din stat membru gazdă."

    5. La articolul 11, după alineatul (7) se introduc şapte noi alineate, alineatele (8)-(14), cu următorulcuprins:
    "(8) La solicitarea EIOPA, A.S.F. transmite acesteia informaţii cu privire la primirea cererilor de aprobare a utilizării unui model intern sau a modificării unui model intern; A.S.F. poate solicita EIOPA asistenţă tehnică în cadrul procesului de aprobare a cererilor respective.
(9) A.S.F. notifică EIOPA în cazurile prevăzute la art. 13 alin. (8) şi art. 14 alin. (14) şi poate solicita acesteia asistenţă în situaţiile prevăzute la art. 13 alin. (8) lit. b) şi art. 14 alin. (14) atunci când A.S.F. şi ceilalţi supraveghetori nu ajung la o soluţie de comun acord.
(10) A.S.F. poate solicita asistenţa EIOPA în situaţia în care primeşte de la un supraveghetor dintr-un stat membru de origine o notificare similară celei prevăzute la art. 13 alin. (8) lit. b) sau de la un supraveghetor dintr-un stat membru gazdă o notificare similară celei prevăzute la art. 14 alin. (14), numai atunci când A.S.F. şi ceilalţi supraveghetori nu ajung la o soluţie de comun acord.
(11) În cazul în care consideră că interesele contractanţilor sunt afectate, A.S.F. poate solicita EIOPA constituirea şi coordonarea unei platforme de colaborare cu scopul de a facilita schimbul de informaţii şi cooperarea dintre supraveghetorii relevanţi atunci când societăţile desfăşoară sau intenţionează să desfăşoare activităţi în baza dreptului de stabilire sau a libertăţii de a presta servicii, în România şi în celelalte state membre, şi atunci când:
    a) activităţile sunt relevante pentru piaţa din statul membru gazdă, inclusiv România;
    b) supraveghetorii din statele membre de origine, inclusiv A.S.F., transmit notificările conform art. 13 alin. (8) lit. b);
    c) se solicită asistenţă EIOPA conform alin. (9) şi (10).
(12) Prevederile alin. (11) nu aduc atingere dreptului A.S.F. prevăzut la art. 12 alin. (1).
(13) A.S.F. transmite EIOPA în termen rezonabil sau în termenul indicat de EIOPA toate informaţiile solicitate de către aceasta, necesare funcţionării corespunzătoare a platformei prevăzute la alin. (11).
(14) Instituirea de către EIOPA a unei platforme în condiţiile şi cu scopul prevăzute la alin. (11) nu aduce atingere mandatului şi competenţelor de supraveghere ale A.S.F. prevăzute de prezenta lege, atât în calitate de supraveghetor din stat membru de origine, cât şi în calitate de supraveghetor din stat membru gazdă."

    6. La articolul 12, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    (1) A.S.F. poate efectua schimb de informaţii cu supraveghetorii relevanţi din celelalte state membre, cu respectarea prevederilor art. 19, şi poate institui de comun acord cu aceştia o platformă cu scopul prevăzut la art. 11 alin. (11), fără ca acest lucru să aducă atingere mandatului şi competenţelor de supraveghere ale A.S.F. prevăzute de prezenta lege, atât în calitate de supraveghetor din stat membru de origine, cât şi în calitate de supraveghetor din stat membru gazdă."

    7. La articolul 12, partea introductivă a alineatului (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) A.S.F. poate colabora cu alte autorităţi, persoane sau organisme din România, pentru exercitarea atribuţiilor, efectuând:"

    8. La articolul 12, după alineatul (13) se introduce un nou alineat, alineatul (14), cu următorul cuprins:
    "(14) A.S.F. colaborează cu autorităţile desemnate conform regulamentelor europene privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare, prin comunicare, fără întârzieri nejustificate, sau solicitarea de informaţii necesare pentru a verifica respectarea de către societăţi a dispoziţiilor regulamentelor respective."

    9. La articolul 13, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) A.S.F. notifică supraveghetorii din statele membre gazdă:
    a) dacă, în cazul autorizării unei societăţi, din planul de afaceri primit reiese că o parte din activitate urmează a fi desfăşurată în baza dreptului de stabilire sau a libertăţii de a presta servicii, iar activitatea respectivă este posibil a fi relevantă pentru piaţa din statele membre respective;
    b) în cazul în care constată că societăţile care desfăşoară activitate în baza dreptului de stabilire sau a libertăţii de a presta servicii înregistrează deteriorări ale situaţiei financiare sau constată existenţa altor riscuri emergente cu efect transfrontalier generate de societăţile respective."

    10. La articolul 14, după alineatul (13) se introduce un nou alineat, alineatul (14), cu următorul cuprins:
    "(14) A.S.F. notifică supraveghetorii din statele membre de origine în cazul în care există motive semnificative şi întemeiate care dovedesc că interesele contractanţilor sunt afectate de societăţile care desfăşoară în România activitate în baza dreptului de stabilire sau a libertăţii de a presta servicii."

    11. La articolul 16, alineatele (10), (41) şi (42) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(10) A.S.F. informează membrii colegiului, inclusiv EIOPA, cu privire la primirea solicitării prevăzute la alin. (9) şi transmite celorlalţi membri, fără întârziere, solicitarea şi documentaţia aferentă completă; în vederea adoptării unei decizii conform alin. (9), A.S.F. poate solicita asistenţa tehnică a EIOPA.
    ..................................................................................................
(41) În perioada menţionată la art. 17 alin. (21), în cazul unor puncte de vedere divergente, A.S.F. sau alt stat membru al colegiului supraveghetorilor poate consulta EIOPA, situaţie în care colegiul supraveghetorilor aşteaptă decizia EIOPA timp de o lună, A.S.F. şi ceilalţi supraveghetori ţin cont de decizia EIOPA când adoptă decizia comună însoţită de motivaţia integrală şi, eventual, de explicaţii suplimentare în cazul în care decizia respectivă se abate semnificativ de la decizia EIOPA.
(42) Decizia comună menţionată la alin. (41) este definitivă şi se aplică de toate autorităţile implicate; în cazul în care nu sa adoptat o decizie comună în perioada prevăzută la art. 17 alin. (21) sau în lipsa unei decizii a EIOPA, A.S.F. adoptă propria decizie, care este definitivă."

    12. La articolul 17, după alineatul (23) se introduce un nou alineat, alineatul (24), cu următorul cuprins:
    "(24) A.S.F. poate solicita asistenţă tehnică a EIOPA în situaţia în care este informată de către un supraveghetor coordonator cu privire la primirea unei solicitări similare celei prevăzute la art. 16 alin. (9)."

    13. La articolul 25, alineatul (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Societăţile prelucrează datele cu caracter personal, inclusiv date privind sănătatea şi codul de identificare fiscală, ale contractanţilor, beneficiarilor sau, după caz, terţelor persoane prejudiciate numai în scopul desfăşurării activităţii de asigurare, cu respectarea Regulamentului (UE) nr. 679/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) şi a legislaţiei naţionale aplicabile domeniului protecţiei datelor; prelucrarea datelor cu caracter personal privind sănătatea se efectuează în condiţiile prevăzute la art. 9 din regulamentul menţionat."

    14. La articolul 44, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
    "(8) Decizia prevăzută la alin. (6) poate fi contestată conform prevederilor art. 165."

    15. La articolul 76, după alineatul (11) se introduc şapte noi alineate, alineatele (12)-(18), cu următorul cuprins:
    "(12) Asigurătorii care subscriu asigurări de viaţă solicită A.S.F. aprobare să calculeze SCR pentru submodulul risc de devalorizare acţiuni în funcţie de durată în cazul în care desfăşoară şi una dintre următoarele activităţi:
    a) pensii ocupaţionale în conformitate cu Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupaţionale, cu completările ulterioare;
    b) furnizarea de beneficii pentru pensie, plătite cu referire la atingerea vârstei de pensionare sau la speranţa de a atinge vârsta de pensionare, în cazul în care legislaţia în vigoare prevede deducerea fiscală a primelor.
(13) Activităţile prevăzute la alin. (12) se desfăşoară în următoarele condiţii:
    a) activele şi obligaţiile aferente reprezintă fonduri dedicate, gestionate şi organizate separat, fără posibilitate de transferare;
    b) sunt desfăşurate numai în România;
    c) durata medie a obligaţiilor este mai mare de 12 ani.
(14) Calcularea SCR pentru submodulul prevăzut la alin. (12) este calibrată pentru elementele menţionate la alin. (13) lit. a) cu valoarea la risc pentru o perioadă care corespunde perioadei obişnuite pentru asigurători de deţinere a investiţiilor în acţiuni, la un nivel de încredere de 99,5%, care asigură un nivel de protecţie adecvat pentru contractanţi şi beneficiari.
(15) Elementele prevăzute la alin. (13) lit. a) sunt luate în considerare integral pentru evaluarea efectelor diversificării, fără a afecta respectarea intereselor contractanţilor şi ale beneficiarilor din alte state membre.
(16) Calcularea SCR pentru submodulul prevăzut la alin. (12) se realizează numai în cazul în care poziţia de lichiditate şi de solvabilitate, strategiile, procesele şi procedurile de raportare în ceea ce priveşte managementul active - obligaţii asigură deţinerea investiţiilor în acţiuni pentru o perioadă care corespunde perioadei obişnuite pentru asigurători de deţinere a investiţiilor respective.
(17) Asigurătorii documentează A.S.F. respectarea prevederilor alin. (13)-(16).
(18) Asigurătorii solicită aprobarea A.S.F. pentru a reveni la calcularea SCR în conformitate cu alin. (1)-(11), numai în circumstanţe documentate."

    16. La articolul 115, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) În cuprinsul prezentului capitol şi al art. 163, prin societate dintr-un stat terţ se înţelege asigurător dintr-un stat terţ care desfăşoară activitate în România prin intermediul unei sucursale sau situaţia similară din celelalte state membre."

    17. La articolul 119 alineatul (4), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins:
    "e) emite, dacă este cazul, certificările necesare pentru situaţii similare cu cele prevăzute la art. 117 alin. (3) şi (4)."

    18. Articolul 120 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 120
    Sucursalele aflate în dificultate
    Prevederile art. 8, art. 13 alin. (1) şi (3), art. 14 alin. (5) şi ale art. 101 se aplică sucursalelor care fac obiectul prezentului capitol."

    19. Articolul 123 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 123
    Reasigurare
    În cazul în care regimul de supraveghere dintr-un stat terţ este declarat echivalent, permanent sau temporar de către Comisia Europeană, contractele de reasigurare încheiate cu asigurători şi reasigurători cu sediul central în statul terţ respectiv sunt tratate ca şi cum ar fi încheiate cu asigurători şi reasigurători cu sediul central în statele membre."

    20. La articolul 163 alineatul (1), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) nerespectarea de către societăţi a prevederilor referitoare la desfăşurarea activităţii prevăzute la art. 25 alin. (3)-(5) şi (7), art. 26 alin. (1)-(5), art. 28-33, art. 36, 49, 50 şi art. 51 alin. (1), precum şi de către sucursalele asigurătorilor din state terţe stabilite pe teritoriul României a prevederilor art. 121, art. 124 alin. (2) şi (3), art. 127 alin. (3), art. 128 alin. (1) şi art. 130 teza I;"

    21. La articolul 163 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) nerespectarea de către persoanele care fac parte din conducerea societăţilor a prevederilor referitoare la desfăşurarea activităţii prevăzute la art. 25 alin. (1) şi (2);"

    22. La articolul 163 alineatul (1), literele d), e) şi k) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "d) încălcarea de către societăţi a prevederilor art. 21 alin. (2) şi (5^1);
e) nerespectarea de către societăţi a prevederilor referitoare la transmiterea:
    (i) documentelor şi informaţiilor conform art. 8 alin. (4), art. 37, 39, 41, 42 şi 47;
    (ii) documentelor şi rapoartelor în conformitate cu prevederile legale;
    (iii) refuzului documentat prevăzut la art. 25 alin. (9) şi art. 26 alin. (7);
    ..................................................................................................
    k) nerespectarea de către societăţi şi de către sucursalele asigurătorilor din state terţe stabilite pe teritoriul României a măsurilor adoptate de A.S.F. conform art. 101;"

    23. La articolul 163 alineatul (1), după litera r) se introduce o nouă literă, litera s), cu următorul cuprins:
    "s) nerespectarea de către asigurătorii care au calitatea de participanţi la piaţă în sensul art. 2 pct. 1 lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 2.088/2019 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 noiembrie 2019 privind informaţiile privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare, cu modificările şi completările ulterioare, a:
    (i) prevederilor aplicabile de la art. 3-13 şi art. 15 din acelaşi regulament;
    (ii) prevederilor art. 5-7 din Regulamentul (UE) nr. 852/2020 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iunie 2020 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investiţiile durabile şi de modificare a Regulamentului (UE) 2019/2.088;"

    24. La articolul 163 alineatul (4), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Săvârşirea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a), b^1) c), i), o), p) şi r) se sancţionează, după caz, cu:"

    25. La articolul 163, alineatul (5^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5^1) Prin derogare de la prevederile art. 10 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul săvârşirii a două sau mai multe contravenţii se aplică o sancţiune pentru fiecare contravenţie în parte."

    26. La articolul 163, alineatul (18^2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(18^2) După expirarea termenului prevăzut la alin. (18^1), A.S.F. poate adopta măsuri adecvate pentru prevenirea sau remedierea oricăror situaţii de nerespectare a dispoziţiilor legale constatate şi/sau poate aplica sancţiuni contravenţionale."

    27. Articolul 164 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 164
    Infracţiuni
    Desfăşurarea activităţii de asigurare şi reasigurare fără autorizaţie de funcţionare emisă de A.S.F. ori desfăşurarea activităţii fără înscrierea în Registrul societăţilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

    28. La articolul 165, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 165
    (1) Actele adoptate de A.S.F. conform prevederilor prezentei legi pot fi contestate la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia contencios administrativ şi fiscal, în termen de 30 de zile de la data comunicării."

    29. La articolul 165, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:
    "(4) Actul prin care se constată şi se individualizează obligaţia de plată a persoanelor fizice şi juridice sancţionate conform art. 163, întocmit sau emis de către organele A.S.F. potrivit legii, constituie titlu de creanţă.
(5) La data scadenţei, titlul de creanţă devine titlu executoriu, în baza căruia A.S.F. declanşează procedura de executare silită pentru recuperarea creanţelor sale, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare."

    30. La menţiunea de transpunere a normelor Uniunii Europene, punctele 1 şi 4-6 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "1. dispoziţiile Directivei 2009/138/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind accesul la activitate şi desfăşurarea activităţii de asigurare şi de reasigurare (Solvabilitate II), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 335 din 17 decembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia art. 160, 161 şi 303 şi a titlului IV;
    ..................................................................................................
4. dispoziţiile art. 63 pct. 1 din Directiva (UE) nr. 2.341/2016 a Parlamentului European şi a Consiliului din 14 decembrie 2016 privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale (IORP), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 354 din 23 decembrie 2016;
5. dispoziţiile art. 2 din Directiva (UE) nr. 843/2018 a Parlamentului European şi a Consiliului din 30 mai 2018 de modificare a Directivei (UE) 2015/849 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, precum şi de modificare a Directivelor 2009/138/CE şi 2013/36/UE, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 156 din 19 iunie 2018;
6. dispoziţiile art. 2 din Directiva (UE) nr. 2.177/2019 a Parlamentului European şi a Consiliului din 18 decembrie 2019 de modificare a Directivei 2009/138/CE privind accesul la activitate şi desfăşurarea activităţii de asigurare şi de reasigurare (Solvabilitate II), a Directivei 2014/65/UE privind pieţele instrumentelor financiare şi a Directivei (UE) 2015/849 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 334 din 27 decembrie 2019;"



    ART. II
    Legea nr. 236/2018 privind distribuţia de asigurări, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 853 din 8 octombrie 2018, cu completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 4, alineatele (4) şi (41) vor avea următorul cuprins:
    "(4) A.S.F. are competenţa de a solicita distribuitorilor toate documentele şi informaţiile necesare derulării procesului de monitorizare şi supraveghere, inclusiv extrase ale proceselor-verbale ale şedinţelor conducerii şi ale comitetelor instituite în legătură cu activitatea de distribuţie, precum şi alte documente şi informaţii potrivit prevederilor legale.
    ..................................................................................................
(41) A.S.F. poate emite recomandări cu privire la desfăşurarea activităţii de distribuţie pentru toate categoriile de distribuitori."

    2. Titlul articolului 14 va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    Cerinţele şi necesităţile clienţilor şi informaţiile privind consultanţa"

    3. La articolul 34, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Distribuitorii prelucrează datele cu caracter personal, inclusiv date privind sănătatea şi codul de identificare fiscală, ale clienţilor, beneficiarilor sau, după caz, terţelor persoane prejudiciate, numai în scopul desfăşurării activităţii de distribuţie, cu respectarea Regulamentului (UE) 679/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) şi a legislaţiei naţionale aplicabile domeniului protecţiei datelor; prelucrarea datelor cu caracter personal privind sănătatea se efectuează în condiţiile prevăzute la art. 9 din acelaşi regulament."



    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    FLORIN-VASILE CÎŢU

    Bucureşti, 11 iulie 2022.
    Nr. 209.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016