Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 20 din 15 ianuarie 2018  privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 83/2003 privind aprobarea posturilor de inspecţie la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei stabilite pentru importul, exportul şi tranzitul tipurilor de mărfuri supuse controalelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi condiţiile de aprobare a posturilor de inspecţie la frontieră responsabile pentru controalele sanitare veterinare ale animalelor vii provenite din ţări terţe şi pentru controalele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor ale produselor alimentare şi hranei pentru animale provenite din ţări terţe    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 20 din 15 ianuarie 2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 83/2003 privind aprobarea posturilor de inspecţie la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei stabilite pentru importul, exportul şi tranzitul tipurilor de mărfuri supuse controalelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi condiţiile de aprobare a posturilor de inspecţie la frontieră responsabile pentru controalele sanitare veterinare ale animalelor vii provenite din ţări terţe şi pentru controalele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor ale produselor alimentare şi hranei pentru animale provenite din ţări terţe

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 51 din 18 ianuarie 2018
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ARTICOL UNIC
    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 71 din 5 octombrie 2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 83/2003 privind aprobarea posturilor de inspecţie la frontieră organizate în punctele de trecere a frontierei stabilite pentru importul, exportul şi tranzitul tipurilor de mărfuri supuse controalelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi condiţiile de aprobare a posturilor de inspecţie la frontieră responsabile pentru controalele sanitare veterinare ale animalelor vii provenite din ţări terţe şi pentru controalele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor ale produselor alimentare şi hranei pentru animale provenite din ţări terţe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 799 din 10 octombrie 2017, cu următoarele modificări şi completări:
    1. La articolul I punctul 4, alineatul (1) al articolului 6^6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6^6
    (1) Autoritatea este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, medic veterinar, şi de 3 vicepreşedinţi, din care minimum 2 medici veterinari, cu rang de subsecretar de stat, numiţi prin decizie a prim-ministrului, pentru o perioadă de 5 ani."

    2. La articolul I, după punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 4^1, ^ cu următorul cuprins:
    "4^1. La articolul 6^6, după alineatul (4) se introduc două noi alineate, alineatele (5) şi (6), cu următorul cuprins: (5) Personalul care deţine funcţii publice de conducere din cadrul Autorităţii şi al unităţilor din subordinea acesteia trebuie să deţină, în exercitarea funcţiei, certificat de securitate, respectiv autorizaţie de acces la informaţii clasificate.
    (6) Pentru ocuparea posturilor aferente funcţiilor publice de conducere prevăzute la alin. (5) este necesară obţinerea de către instituţia publică, în condiţiile legii, a avizului pozitiv privind acordarea certificatului de securitate, respectiv a autorizaţiei de acces la informaţii clasificate."

    3. La articolul I, după punctul 5 se introduc două noi puncte, punctele 5^1 şi 5^2, cu următorul cuprins:
    "5^1. După articolul 11 se introducnouă noi articole, articolele11^1 – 11^9, cu următorulcuprins:
    ART. 11^1
    (1) Programele naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, programe aprobate şi finanţate de Comisia Europeană din bugetul general al Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 652/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 mai 2014 de stabilire a unor dispoziţii pentru gestionarea cheltuielilor privind lanţul alimentar, sănătatea şi bunăstarea animalelor, precum şi sănătatea plantelor şi materialul de reproducere a plantelor, de modificare a Directivelor 98/56/CE, 2000/29/CE şi 2008/90/CE ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 178/2002, (CE) nr. 882/2004 şi (CE) nr. 396/2005 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Directivei 2009/128/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi a Regulamentului (CE) nr. 1.107/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului şi de abrogare a Deciziilor 66/399/CEE, 76/894/CEE şi 2009/470/CE ale Consiliului, se implementează de Autoritate, ca autoritate de implementare.
    (2) Implementarea programelor este responsabilitatea autorităţii de implementare. Autoritatea de implementare este responsabilă pentru derularea corespunzătoare, în termenele asumate, a programelor prevăzute la alin. (1).
    ART. 11^2
    Prin prezenta ordonanţă se stabileşte cadrul financiar general pentru gestionarea în lei şi euro a asistenţei financiare nerambursabile alocate României, de către Comisia Europeană pe baza programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, în scopul de a evalua evoluţia epidemiologică a bolilor şi capacitatea de a lua măsuri specifice pentru controlul şi eradicarea acestora.
    ART. 11^3
    În cazul în care apariţia sau evoluţia uneia dintre bolile animalelor sau zoonozelor aprobate prin legislaţia Comisiei Europene este susceptibilă să constituie o ameninţare pentru starea de sănătate a Uniunii Europene şi pentru a proteja Uniunea Europeană de introducerea uneia dintre respectivele boli sau zoonoze, Autoritatea poate include în programele naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor măsuri care urmează să fie puse în aplicare pe teritoriile unor ţări învecinate în cooperare cu autorităţile din ţările respective.
    ART. 11^4
    (1) Autoritatea este autorizată să implementeze programele stabilite prin decizii ale Comisiei Europene, în limita plafoanelor anuale aprobate pentru România. Cheltuielile necesare implementării programelor se suportă din bugetul Autorităţii aprobat anual cu această destinaţie, respectiv bugetul de stat, bugetul fondurilor externe nerambursabile şi bugetul instituţiilor finanţate parţial din venituri proprii.
    (2) Autoritatea asigură gestionarea financiară a programelor stabilite prin decizii ale Comisiei Europene, prin conturi deschise la Trezoreria Statului în structura clasificaţiei bugetare şi a bugetului aprobat potrivit prevederilor legale în vigoare.
    (3) Conturile aferente gestionării financiare a programelor stabilite prin decizii ale Comisiei Europene sunt deschise pe numele Autorităţii, pe naturi de cheltuieli, după cum urmează:
    a) cofinanţare publică;
    b) contribuţia financiară a Uniunii Europene;
    c) cheltuieli neeligibile.
    (4) Sumele în valută, rambursate de Comisia Europeană pentru realizarea programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţa alimentelor asigurate din bugetul de stat, se încasează în conturile deschise la băncile comerciale, pe seama Autorităţii, şi se virează, în condiţiile legii, bugetelor din care au fost acordate.
    (5) Cheltuielile necesare implementării programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţa alimentelor aprobate cu prefinanţare se suportă din bugetul Autorităţii aprobat anual cu această destinaţie, respectiv «Bugetul fondurilor externe nerambursabile». Sumele în valută, primite de la Comisia Europeană pentru realizarea programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi siguranţa alimentelor, ca prefinanţare, se gestionează prin conturile deschise pe seama Autorităţii la băncile comerciale. Sumele în valută se licitează, iar echivalentul în lei se transferă ulterior în conturile deschise la Trezoreria Statului, în structura clasificaţiei bugetare şi a bugetului aprobat potrivit prevederilor legale în vigoare.
    (6) Sumele aferente programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, existente în conturile Autorităţii şi ale unităţilor subordonate, nu sunt supuse executării silite pe perioada de valabilitate a deciziilor de finanţare, cu excepţia situaţiei în care executarea silită priveşte creanţe bugetare rezultate din aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare.
    (7) Sumele aferente plăţii unor debite datorate bugetului Uniunii Europene, pentru nereguli, precum şi sumele aferente efectuării plăţilor ca urmare a hotărârilor judecătoreşti definitive se suportă din bugetul Autorităţii aprobat anual cu această destinaţie.
    ART. 11^5
    (1) Contribuţia financiară a Uniunii Europene, aferentă fondurilor alocate de Uniunea Europeană pentru sănătatea animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, se alocă şi se derulează în baza prevederilor regulamentelor europene în materie şi a deciziilor Comisiei Europene.
    (2) Sumele transferate de Comisia Europeană din fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru sănătatea animalelor şi pentru siguranţa alimentelor către Autoritate, sub forma prefinanţării, vor fi utilizate pentru susţinerea începerii şi/sau implementării programelor, în vederea derulării corespunzătoare a acestora.
    ART. 11^6
    (1) Autoritatea poate supune aprobării Comisiei Europene programe naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, în funcţie de situaţia epidemiologică naţională şi regională.
    (2) Creditele de angajament şi creditele bugetare necesare implementării programelor naţionale anuale şi multianuale de supraveghere a bolilor se stabilesc în conformitate cu programele României comunicate şi acceptate de principiu de Comisia Europeană.
    ART. 11^7
    (1) Structurile de specialitate din cadrul Autorităţii desemnate pentru elaborarea, implementarea şi monitorizarea programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor finanţate din fondurile alocate de Uniunea Europeană au obligaţia îndosarierii şi păstrării în bune condiţii a tuturor documentelor aferente proiectului.
    (2) Autoritatea, respectiv unităţile subordonate acesteia au obligaţia de a asigura accesul neîngrădit al autorităţilor naţionale cu atribuţii de verificare, control şi audit, al serviciilor Comisiei Europene, al Curţii Europene de Conturi, al reprezentanţilor serviciului specializat al Comisiei Europene - Oficiul European pentru Lupta Antifraudă (OLAF), precum şi al reprezentanţilor Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF), în limitele competenţelor ce le revin, în cazul în care aceştia efectuează verificări/controale/audit la faţa locului şi solicită declaraţii, documente sau informaţii.
    (3) În cazul nerespectării prevederilor alin. (1) şi (2), Autoritatea poate primi corecţii financiare stabilite de Comisia Europeană în cadrul misiunilor de audit.
    ART. 11^8
    Autoritatea, prin direcţiile sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, îndeplineşte atribuţiile delegate privind implementarea tehnică a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi a Programului operaţional pentru pescuit şi afaceri maritime.
    ART. 11^9
    Prin hotărâre a Guvernului se aprobă cuantumul sumelor acordate pentru susţinerea realizării acţiunilor prevăzute în programele cofinanţate şi aprobate de către Uniunea Europeană.»
5^2. La articolul 15, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: (2) Pentru efectuarea în exploataţiile nonprofesionale a unor activităţi sanitare-veterinare cuprinse în programul acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi a altor acţiuni prevăzute în alte programe naţionale, pe care Autoritatea trebuie să le pună în aplicare, direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti pot încheia contracte cu medicii veterinari, organizaţi în condiţiile legii, sau pot angaja personal sanitar-veterinar propriu, în condiţiile legii."

    4. La articolul I, după punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 6^1, cu următorul cuprins:
    "6^1. La articolul 51, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins: (4) În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul Autorităţii şi al unităţilor din subordinea sa, cu excepţia personalului auxiliar, are calitatea de inspector al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor."

    5. La articolul I, punctul 7 se abrogă.
    6. La articolul I, după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 7^1, cu următorul cuprins:
    "7^1. Anexa nr. 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:    ANEXA

    Definirea termenilor
    1. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - autoritate de reglementare în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria prim-ministrului;
    2. activitate sanitar-veterinară - activitatea desfăşurată pe teritoriul României de un medic veterinar în limitele de competenţă ale serviciilor sanitar-veterinare prevăzute de prezenta ordonanţă;
    3. activitate sanitar-veterinară publică - activitate sanitar-veterinară strategică, de interes naţional, efectuată în limitele de competenţă ale serviciilor sanitar-veterinare, pentru aplicarea strategiilor şi politicilor guvernamentale de apărare şi îmbunătăţire a statusului de sănătate a animalelor, pentru protecţia sănătăţii publice, a animalelor, protecţia mediului şi siguranţa alimentelor;
    4. activitate sanitar-veterinară de liberă practică - activitate sanitar-veterinară, alta decât cea publică, efectuată de medicii veterinari de liberă practică potrivit legii;
    5. autoritate sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor - autoritate centrală sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, ce are atribuţii în domeniile de competenţă ale serviciilor sanitar-veterinare sau orice altă autoritate din domeniul sanitar-veterinar, căreia i s-au delegat aceste puteri şi competenţe;
    6. autoritate centrală sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor - serviciul sanitar-veterinar central al României, ce are responsabilitatea elaborării şi implementării strategiilor guvernamentale în domeniul sanitar-veterinar, a definirii competenţelor şi atribuţiilor serviciilor sanitar-veterinare, a stabilirii, gestionării, realizării şi controlului activităţilor sanitar-veterinare publice;
    7. autoritate sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană - serviciu public sanitar-veterinar descentralizat, subordonat tehnic şi administrativ autorităţii centrale, sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, având autoritatea şi responsabilitatea aplicării strategiilor guvernamentale în domeniul sanitar-veterinar pe teritoriul judeţului respectiv, a gestionării, realizării şi controlului activităţilor sanitar-veterinare publice la acest nivel, precum şi alte competenţe delegate de autoritatea centrală sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; este reprezentată de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti;
    8. autoritate locală sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor - autoritatea de la nivelul circumscripţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, subordonată tehnic şi administrativ autorităţii judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv a municipiului Bucureşti, care are responsabilitatea realizării, gestionării şi notificării activităţilor sanitar-veterinare publice; este reprezentată de medicul veterinar oficial;
    9. medic veterinar oficial - medicul veterinar angajat şi retribuit de stat, desemnat pentru a realiza activităţile sanitar-veterinare stabilite de autoritatea sanitar-veterinară la care îşi desfăşoară activitatea;
    10. medic veterinar de liberă practică - medicul veterinar care efectuează activităţi sanitar-veterinare de liberă practică în condiţiile legii;
    11. medic veterinar de liberă practică împuternicit - medicul veterinar de liberă practică împuternicit de autoritatea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, pe bază de contract, să efectueze unele activităţi sanitar-veterinare publice în condiţiile legii;
    12. state membre - statele membre ale Uniunii Europene;
    13. ţări terţe - orice alt stat decât statele cu care România a încheiat acorduri, convenţii sau alte înţelegeri internaţionale privind domeniul sanitar-veterinar;
    14. animal - mamifere, păsări domestice şi sălbatice, peşti, albine, viermi de mătase, batracieni, moluşte, gasteropode, crustacee şi tunicate;
    15. punerea sub sechestru veterinar - procedură ce constituie o atribuţie a autorităţilor sanitar-veterinare şi care constă în interzicerea punerii pe piaţă, comercializării şi mişcării unor animale vii, produse germinative de origine animală şi a altor produse supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar, precum şi în cazarea sau depozitarea acestora în spaţiile desemnate de autoritatea sanitar-veterinară, în vederea stabilirii destinaţiei finale sau distrugerii ori procesării adecvate a acestora;
    16. confiscare - scoaterea din consumul uman, punerea sub restricţii sanitar-veterinare şi dirijarea pentru prelucrare tehnică sau, după caz, pentru distrugere a produselor şi subproduselor supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar, care la controlul sanitar-veterinar sunt declarate necorespunzătoare pentru consumul uman;
    17. distrugere - neutralizarea deşeurilor de origine animală prin incinerare, coincinerare sau îngropare;
    18. ucidere - aplicarea unei metode (utilizarea pistolului cu glonţ liber sau a puştii, electrocutarea, expunerea la dioxid de carbon etc.) care să cauzeze o moarte sigură, precum şi injectarea unei supradoze de medicament cu proprietăţi anestezice sau a unui produs autorizat pentru eutanasie;
    19. tăiere - provocarea morţii unui animal prin sângerare, pentru a obţine produse destinate consumului uman;
    20. neregulă, creanţe bugetare rezultate din nereguli şi autorităţi cu competenţe în gestionarea fondurilor europene - au înţelesurile prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare;
    21. contribuţia financiară a Uniunii Europene - sumele care se transferă Autorităţii de către Comisia Europeană, cu titlu de contribuţie financiară nerambursabilă acordată României de către Uniunea Europeană, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 652/2014;
    22. beneficiar - Autoritatea şi unităţile subordonate, care au obligaţia de a pune în aplicare măsuri adecvate de eradicare, combatere şi supraveghere a numărului focarelor epidemice de boli ale animalelor şi de zoonoze, care prezintă un risc pentru sănătatea umană şi animală, precum şi prevenirea unor astfel de focare epidemice, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 652/2014;
    23. prefinanţare - sumele transferate de către Comisia Europeană din fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru sănătate animală şi siguranţa alimentelor sub forma avansurilor pentru susţinerea începerii şi/sau pe parcursul implementării proiectelor aprobate anual de Comisia Europeană, în vederea derulării corespunzătoare a acestora;
    24. cofinanţare publică - orice contribuţie pentru finanţarea cheltuielilor eligibile, din sumele aprobate în bugetul Autorităţii, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, necesare implementării programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, aprobate anual prin decizii ale Comisiei Europene;
    25. cheltuieli eligibile - cheltuielile efectuate de Autoritate, aferente programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, care pot fi finanţate atât din contribuţia financiară a Uniunii Europene, cât şi din cofinanţarea publică, conform reglementărilor legale ale Uniunii Europene şi naţionale în vigoare privind eligibilitatea cheltuielilor;
    26. cheltuieli neeligibile - cheltuielile efectuate de Autoritate, aferente programelor naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor, care nu sunt eligibile în conformitate cu prevederile deciziilor Comisiei Europene, dar care sunt necesare realizării programelor în totalitate, respectiv sumele necesare pentru acoperirea plăţii taxei pe valoarea adăugată, aferentă livrărilor de bunuri, prestărilor de servicii şi execuţiei de lucrări, finanţate integral sau parţial din contribuţia financiară a Uniunii Europene; sumele necesare acoperirii diferenţelor nefavorabile de curs valutar; comisioanele bancare şi altele asemenea;
    27. valoarea totală a programului - totalul fondurilor aferente cheltuielilor necesare implementării fiecărui program, format din contravaloarea prefinanţării, cofinanţării publice, contribuţiei financiare a Uniunii Europene şi a cheltuielilor neeligibile;
    28. programe - documentele de programare elaborate de Autoritate şi aprobate anual de Comisia Europeană, respectiv programele naţionale anuale şi multianuale în domeniul sănătăţii animalelor şi pentru siguranţa alimentelor;
    29. structuri de implementare - Autoritatea, cu rol de autoritate de implementare, şi unităţile subordonate acesteia;
    30. decizie de finanţare - decizia anuală a Comisiei Europene prin care se stabilesc programele naţionale finanţate, durata de execuţie, valoarea fiecărui program, cheltuielile eligibile, drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi alte dispoziţii şi condiţii specifice fiecărui program."

    7. La articolul III, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene prevăzute la alin. (2) preiau de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe bază de protocol de predare-preluare, bunurile mobile şi imobile ale posturilor de inspecţie la frontieră stabilite pe baza situaţiilor financiare anuale întocmite potrivit prevederilor art. 28 alin. (1^1) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de maximum 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la alin. (1).
(4) Încadrarea personalului preluat potrivit prevederilor alin. (2) se realizează cu respectarea procedurii şi regimului juridic aplicabil acestei categorii de personal, în termen de maximum 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului prevăzute la alin. (1)."

    8. Articolul IV se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. IV
    De la data încheierii protocolului de predare-preluare prevăzut la art. III alin. (3) finanţarea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţii posturilor de inspecţie la frontieră se asigură de către direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene prin bugetul aprobat pe anul 2018."

    9. La articolul V, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene care preiau activitatea posturilor de inspecţie la frontieră se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din raporturile juridice ale instituţiei cu terţii, legate de domeniul de activitate al posturilor de inspecţie la frontieră în care Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor este parte."



    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    PETRU-GABRIEL VLASE
                    PREŞEDINTELE SENATULUI
                    CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

    Bucureşti, 15 ianuarie 2018.
    Nr. 20.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016