Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 135 din 4 iulie 2008  privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 135 din 4 iulie 2008 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 522 din 10 iulie 2008
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. I
    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80 din 28 iunie 2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 445 din 29 iunie 2007, cu următoarele modificări şi completări:
    1. La articolul I, punctul 6 va avea următorul cuprins:
    "6. Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    ART. 2
    (1) Cuantumul pensiei de serviciu a personalului care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 1 este de 80% din venitul lunar brut realizat, reprezentând salariul de bază şi sporurile acordate potrivit legii, avut în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe cu o lună înainte de împlinirea vârstei de pensionare.
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru membrii personalului diplomatic şi consular prevăzuţi la alin. (1), care au fost numiţi prin decrete prezidenţiale ambasadori ai României în alte state sau pe lângă organizaţii internaţionale, este de 80% din venitul lunar brut realizat, reprezentând salariul de bază şi sporurile acordate potrivit legii, al membrului personalului diplomatic şi consular cu gradul sau funcţia de ambasador din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data pensionării membrilor personalului diplomatic şi consular respectivi.
    (3) Cuantumul pensiei de serviciu a personalului care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 1 şi care, la data împlinirii acestor condiţii, se află în misiune permanentă în străinătate este de 80% din venitul lunar brut realizat, reprezentând salariul de bază şi sporurile acordate potrivit legii, avut în administraţia centrală cu o lună înainte de trimiterea la post, actualizat la nivelul venitului lunar brut realizat, reprezentând salariul de bază şi sporurile acordate potrivit legii, avut de personalul cu acelaşi grad şi/sau funcţie aflat în activitate în administraţia centrală, la data pensionării personalului respectiv."

    2. La articolul I, punctul 7 va avea următorul cuprins:
    "7. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    ART. 3
    (1) De la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007, pensiile aflate în plată ale personalului care îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 1 se actualizează la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu, calculate prin aplicarea procentului de 80% la venitul lunar brut realizat, stabilit conform art. 2, corespunzător limitei maxime de încadrare a membrilor personalului cu aceleaşi funcţii, aflaţi în activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007.
    (2) De la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007, pensiile membrilor personalului diplomatic şi consular prevăzuţi la alin. (1), care au fost numiţi prin decrete prezidenţiale ambasadori ai României în alte state sau pe lângă organizaţii internaţionale, se actualizează la nivelul cuantumului pensiei de serviciu, calculat prin aplicarea procentului de 80% la venitul lunar brut realizat, stabilit conform art. 2, al membrului personalului diplomatic şi consular cu gradul sau funcţia de ambasador aflat în activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, avut de acesta la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007."

    3. La articolul I, după punctul 9 se introduce un nou punct, punctul 9^1, cu următorul cuprins:
    "9^1. La articolul 4, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    (2) Cuantumul pensiei de serviciu pentru persoanele prevăzute la alin. (1) se calculează prin aplicarea procentului de 80% la venitul lunar brut realizat, stabilit conform art. 2, avut de acestea în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior la data pensionării.
    (3) De la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007, pensiile persoanelor care au desfăşurat activitate în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior şi a celorlalte ministere şi departamente de comerţ exterior menţionate la alin. (1) se actualizează, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), la nivelul cuantumurilor pensiilor de serviciu calculate prin aplicarea procentului de 80% la venitul lunar brut realizat, stabilit conform art. 2, corespunzător limitei maxime de încadrare a persoanelor cu aceleaşi grade sau funcţii, aflate în activitate în administraţia centrală a Departamentului de Comerţ Exterior, şi avut de acestea la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007."

    4. La articolul I punctul 10, articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Pentru fiecare an lucrat în domeniile reglementate de prezenta ordonanţă de urgenţă peste limitele de vechime în muncă prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. b), art. 4 alin. (1) lit. b) şi la art. 10^2 alin. (1), respectiv de 18 ani, la cuantumul pensiei de serviciu rezultat din calcul se adaugă câte 1% din venitul lunar brut, stabilit conform art. 2, fără a putea depăşi 100% din acest venit."

    5. La articolul I punctul 12, alineatul (2) al articolului 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Copiii persoanelor îndreptăţite la pensie de serviciu au dreptul la pensie de urmaş din pensia acestora în condiţiile de stabilire şi plată prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare."

    6. La articolul I, după punctul 13 se introduce un nou punct, punctul 13^1, cu următorul cuprins:
    "13^1. La articolul 10^1, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    (4) Pensia de serviciu pentru personalul diplomatic şi consular şi pentru persoanele prevăzute la alin. (1), (2) şi (3) este de 80% din venitul lunar brut, reprezentând salariul de bază şi sporurile acordate potrivit legii, al ambasadorului aflat în activitate în administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe, la data intrării în vigoare a legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007."

    7. La articolul I punctul 16, articolul 11^2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11^2
    Pentru fiecare lună în care personalul reglementat de prezenta ordonanţă de urgenţă a deţinut funcţii de conducere în administraţia centrală a celor două ministere, respectiv Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, la cuantumul pensiei de serviciu rezultat din calcul se adaugă câte o cotă procentuală de: 0,167% pentru funcţiile de secretar general şi secretar general adjunct, 0,125% pentru funcţiile de director general, director general adjunct, director şi director adjunct şi câte 0,084% pentru funcţiile de şef serviciu şi şef birou, din venitul lunar brut, stabilit conform art. 2, fără ca prin aceasta să se depăşească 100% din acest venit. Prevederile acestui articol se aplică numai personalului care la data pensionării nu a deţinut astfel de funcţii."


    ART. II
    Pensiile de serviciu şi pensiile de urmaş din pensiile de serviciu stabilite până la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic şi consular, precum şi cele actualizate conform art. 3 şi art. 4 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2007 se recalculează în funcţie de modificările şi completările aduse prin art. 1 alin. (1), (2) şi (3), art. 2, art. 4 alin. (1), art. 5, art. 8 alin. (4), art. 10^2, art. 11^1 alin. (2) şi art. 11^2 din aceeaşi ordonanţă, astfel cum a fost aprobată prin prezenta lege.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în condiţiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.


                    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                    BOGDAN OLTEANU
                    p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                    DORU IOAN TĂRĂCILĂ

    Bucureşti, 4 iulie 2008.
    Nr. 135.

    ---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016