Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   LEGE nr. 112 din 8 mai 2023  privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor şi pentru modificarea altor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 LEGE nr. 112 din 8 mai 2023 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor şi pentru modificarea altor acte normative

EMITENT: Parlamentul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 396 din 9 mai 2023
    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ART. I
    Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102 din 22 septembrie 2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor şi pentru modificarea altor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 916 din 24 septembrie 2021, cu următoarele modificări şi completări:
    1. La articolul I, după punctul 1 se introduce un nou punct, pct. 1^1, cu următorul cuprins:
    "1^1. La articolul 2, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    (1) Fondul, ca schemă de garantare în domeniul asigurărilor, are ca scop:
    a) protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător persoană juridică română;
    b) protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător autorizat în alt stat membru care desfăşoară activitate pe teritoriul României prin intermediul unei sucursale deschise în România, denumit în continuare asigurător european.
    (2) Fondul poate încheia acorduri de cooperare cu organisme similare din alte state, birouri naţionale auto şi alte entităţi, sau le poate mandata pe acestea în vederea îndeplinirii atribuţiilor sale legale."
"

    2. La articolul I, după punctul 6 se introduc două noi puncte, pct. 6^1 şi 6^2, cu următorul cuprins:
    "6^1. După articolul 2^1 se introduce un nou articol, art. 2^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 2^2
    (1) Fondul protejează creditorii de asigurări prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. b) prin plata de creanţe de asigurări reprezentând despăgubiri/indemnizaţii datorate de asigurătorul european ca urmare a producerii riscurilor asigurate prin contractele de asigurare încheiate de acesta prin intermediul sucursalei din România în cadrul activităţii desfăşurate pe teritoriul României şi pentru care are obligaţia de a contribui la Fond în condiţiile art. 3, în cazul deschiderii unei proceduri de lichidare bazate pe insolvenţă la respectivul asigurător european.
    (2) Sunt eligibili la plata de către Fond a despăgubirilor/ indemnizaţiilor cuvenite în condiţiile prezentei legi creditorii de asigurări prevăzuţi la alin. (1) care parcurg procedura administrativă reglementată de prezenta lege, cu respectarea plafonului de garantare prevăzut în prezenta lege şi în limita resurselor financiare disponibile la momentul plăţii, prevăzute la art. 5; prevederile tezei a II-a a art. 2 alin. (3) se aplică în mod corespunzător."

6^2. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Sunt obligaţi să contribuie la Fond, în condiţiile prezentei legi, următorii asigurători:
    a) asigurătorii autorizaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară, inclusiv pentru activitatea sucursalelor acestora care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene;
    b) asigurătorii europeni, pentru activitatea de asigurare desfăşurată pe teritoriul României prin intermediul sucursalelor stabilite în România, cu respectarea prevederilor alin. (2).
    (2) Asigurătorii europeni contribuie la Fond doar pentru acea parte a activităţii sucursalelor pentru care scheme de garantare din statele membre de origine ale acestora nu protejează creditorii de asigurări în caz de lichidare bazată pe insolvenţă.
    (3) Fondul întocmeşte, menţine şi actualizează Registrul asigurătorilor care contribuie la Fond, ale cărui formă şi conţinut sunt stabilite prin instrucţiuni emise conform prevederilor art. 30 alin. (2) şi care permite cel puţin identificarea claselor/tipurilor de asigurări pentru care Fondul acordă protecţie potrivit prevederilor prezentei legi; Fondul are competenţa de a solicita asigurătorilor care intră sub incidenţa prezentei legi toate informaţiile necesare întocmirii registrului."
"

    3. La articolul I, punctul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:
    a) creanţa de asigurări - creanţele creditorilor de asigurări, indiferent de momentul naşterii acestora raportat la data deschiderii procedurii de faliment, care rezultă dintr-un contract de asigurare, inclusiv sumele rezervate pentru aceşti creditori atunci când unele elemente ale datoriei nu sunt cunoscute încă; se consideră creanţe de asigurări sumele achitate creditorilor de asigurări din disponibilităţile Fondului, reprezentând despăgubiri/indemnizaţii şi primele datorate de către asigurătorul debitor pentru perioada în care riscul nu a fost acoperit de acesta, ca urmare a încetării contractelor de asigurare;
    b) creditorii de asigurări, deţinători ai uneia sau mai multor creanţe de asigurare, sunt, după caz:
    (i) persoana asigurată - persoana fizică sau juridică aflată în raporturi juridice cu asigurătorul debitor prin încheierea contractului de asigurare;
    (ii) beneficiarul asigurării - persoana definită la art. 1 alin. (2) pct. 7 din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 237/2015;
    (iii) terţa persoană păgubită - persoana îndreptăţită să primească despăgubiri pentru prejudiciul suferit ca urmare a producerii unui risc acoperit printr-un contract de asigurare de răspundere civilă, inclusiv asigurătorul îndreptăţit în baza legii să recupereze de la asigurătorul în insolvenţă sume plătite acestei persoane prin subrogare, regres sau acţiune directă
    c) contribuţie - suma nerambursabilă datorată Fondului de către asigurătorii prevăzuţi la art. 3, conform prevederilor prezentei legi;
    d) despăgubire/indemnizaţie - suma pe care Fondul o plăteşte fiecărei persoane dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (1), în limita plafonului de garantare şi în condiţiile prevăzute de prezenta lege."
"

    4. La articolul I, după punctul 8 se introduce un nou punct, pct. 8^1,^ cu următorul cuprins:
    "8^1. La articolul 5 alineatul (1), literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) contribuţii de la asigurători, conform prevederilor art. 3;
b) dobânzi şi penalităţi de întârziere din plata cu întârziere a contribuţiilor datorate de asigurătorii prevăzuţi la art. 3;"
"

    5. La articolul I, după punctul 9 se introduce un punct nou, pct. 9^1, cu următorul cuprins:
    "9^1. La articolul 5 alineatul (1), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) împrumuturile de la instituţiile de credit, cu sau fără garanţia statului, împrumuturi de trezorerie sau împrumuturi obligatare prin emisiune de titluri de valoare ale Fondului;"
"

    6. La articolul I, după punctul 10 se introduce un nou punct, pct. 10^1, cu următorul cuprins:
    "10^1. La articolul 5 alineatul (1), după litera g) se introduce o nouă literă, lit. h), cu următorul cuprins:
    "h) contribuţie specială percepută de la asigurători, în cazul în care Fondul gestionează situaţii de insolvenţă pentru care se estimează că se vor plăti sume care depăşesc disponibilităţile Fondului."
"

    7. La articolul I, după punctul 11 se introduce un nou punct, pct. 11^1, cu următorul cuprins:
    "11^1. La articolul 6, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Cota procentuală a contribuţiilor nu va putea depăşi 10% din primele brute încasate din activitatea de asigurări directe, cu respectarea prevederilor art. 3."
"

    8. La articolul I, după punctul 12 se introduce un nou punct, pct. 12^1, cu următorul cuprins:
    "12^1. La articolul 6, după alineatul (4) se introduc patru noi alineate, alin. (5)-(8), cu următorul cuprins:
    "(5) Prevederile alin. (1), (2) şi (4) se aplică prin similitudine şi în cazul contribuţiilor speciale prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. h), acestea fiind evidenţiate distinct în evidenţele contabile ale Fondului, conform reglementărilor emise de ASF.
(6) Cota procentuală aferentă contribuţiilor speciale se aprobă prin hotărârea Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, la propunerea Consiliului de administraţie al Fondului.
(7) Prin excepţie de la prevederile art. 7 alin. (2), contribuţiile speciale datorate şi virate în contul Fondului se vor restitui asigurătorilor atunci când disponibilităţile Fondului sunt suficiente pentru acoperirea cuantumului sumelor cuvenite creditorilor de asigurări şi pe măsura alimentării Fondului cu resursele financiare prevăzute de prezenta lege; Fondul nu datorează dobânzi aferente contribuţiilor speciale încasate.
(8) Procedura de restituire a contribuţiilor speciale se stabileşte prin reglementări emise conform prevederilor art. 30."
"

    9. La articolul I, după punctul 14 se introduce un nou punct, pct. 14^1, cu următorul cuprins:
    "14^1. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Odată cu transmiterea raportărilor, asigurătorii anexează o declaraţie pe propria răspundere, sub semnătura reprezentantului legal al acestora, respectiv a mandatarului sucursalei asigurătorului european, sub sancţiunile prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile de înşelăciune şi/sau de fals în declaraţii, prin care se atestă că datele şi/sau informaţiile transmise sunt reale, corecte şi complete."
"

    10. La articolul I punctul 15, alineatul (1) al articolului 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    (1) Actul prin care se stabileşte şi se individualizează obligaţia de plată la Fond, inclusiv pentru sumele datorate la Fondul de rezoluţie pentru asigurători, este întocmit de Fond şi constituie titlu de creanţă; titlul de creanţă cuprinde suma restantă totală datorată drept contribuţie la Fond şi eventualele dobânzi şi penalităţi de întârziere, precum şi termenul maxim de 30 de zile care curge începând cu data comunicării actului prin care se individualizează obligaţia de plată, în care se poate plăti obligaţia de bunăvoie."

    11. La articolul I punctul 16, litera a) a alineatului (1) al articolului 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) plata obligaţiilor Fondului astfel cum acestea rezultă din prevederile prezentei legi;"

    12. La articolul I punctul 16, litera b) a alineatului (1) al articolului 10 se abrogă.
    13. La articolul I punctul 17, alineatul (1) al articolului 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    (1) Orice persoană dintre cele prevăzute la art. 2 alin. (1) care invocă un drept de creanţă împotriva asigurătorului ca urmare a producerii unor riscuri acoperite printr-un contract de asigurare valabil poate solicita deschiderea dosarului de daună printr-o cerere scrisă adresată Fondului, fără a aduce atingere prevederilor art. 2^2 alin. (2); ulterior, în vederea încasării indemnizaţiilor/despăgubirilor cuvenite de la Fond, acesta formulează o cerere de plată motivată, în condiţiile art. 14."

    14. La articolul I punctul 18, alineatul (1^1) al articolului 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^1) Cererea menţionată la alin. (1) poate fi formulată începând de la datele prevăzute la art. 12^1."

    15. La articolul I, după punctul 18 se introduce un nou punct, pct. 18^1, cu următorul cuprins:
    "18^1. La articolul 12, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Pentru ducerea la îndeplinire a atribuţiilor cu privire la activitatea de instrumentare a dosarelor de daună, Fondul, pe baza unor proceduri transparente de selecţie aprobate prin decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară, poate încheia convenţii cu societăţi care au ca obiect de activitate servicii de regularizare a cererilor de despăgubire sau cu unul sau mai mulţi asigurători în vederea constatării, evaluării şi lichidării daunelor. Sumele achitate din disponibilităţile Fondului prestatorilor de servicii pentru instrumentarea şi lichidarea dosarelor de daună constituie creanţe de asigurări, dispoziţiile art. 267 alin. (2) din Legea nr. 85/2014, cu modificările şi completările ulterioare, fiind aplicabile în mod corespunzător."
"

    16. La articolul I punctul 20, articolul 12^1 şi alineatele (1) şi (2) ale articolului 12^2 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 12^1
    (1) Dreptul creditorilor de asigurări prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. a) de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară prin care se constată existenţa indiciilor stării de insolvenţă a asigurătorului şi imposibilitatea redresării acestuia.
    (2) Dreptul creditorilor de asigurări prevăzuţi la art. 2 alin. (1) lit. b) de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fond se naşte la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a extrasului privind decizia de deschidere la asigurătorul european a procedurii de lichidare bazată pe insolvenţă de către autoritatea competentă din statul membru de origine al acestuia.
    ART. 12^2
    (1) În termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indiciilor stării de insolvenţă a asigurătorului, acesta predă Fondului evidenţa contractelor de asigurare în vigoare la data comunicării deciziei mai sus menţionate, evidenţa completă a dosarelor de daună, precum şi evidenţele tehnico-operative şi contabile aferente acestor contracte şi dosare, în vederea publicării listei potenţialilor creditori de asigurări; răspunderea pentru neîndeplinirea sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiei revine conducerii asigurătorului; în cazul asigurătorului european, termenul de 30 de zile se calculează de la data prevăzută la art. 12^1 alin. (2), iar evidenţele predate sunt aferente activităţii prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) şi alin. (2).
    (2) Asigurătorul predă evidenţele prevăzute la alin. (1) atât în format letric, cât şi, dacă există, în format electronic/digital; odată cu acestea, asigurătorul predă Fondului toate contractele de asigurare în vigoare, dosarele de daună nelichidate, bazele de date, registrele, corespondenţa, orice document referitor la dosare, la contracte în vigoare, precum şi orice alte evidenţe deţinute în legătură cu acestea; prevederile tezei întâi ale prezentului alineat nu se aplică asigurătorilor europeni."

    17. La articolul I punctul 21, alineatul (1) al articolului 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    (1) În termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indiciilor stării de insolvenţă a asigurătorului, Fondul este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale, în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispoziţiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de prezenta lege; în cazul asigurătorului european, termenul de 60 de zile se calculează de la data prevăzută la art. 12^1 alin. (2)."

    18. La articolul I punctul 25, alineatul (6) al articolului 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(6) Dreptul petenţilor la acţiune contra Fondului pentru plata creanţelor de asigurări, după înregistrarea de către aceştia a cererilor de plată, se prescrie în termen de 5 ani calculaţi de la data naşterii dreptului, dar nu înainte de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indiciilor stării de insolvenţă a asigurătorului sau de la data prevăzută la art. 12^1 alin. (2), moment de la care Fondul este îndreptăţit să efectueze plăţi."

    19. La articolul I punctul 27, alineatele (2) şi (4) ale articolului 15 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Plata de către Fond a creanţelor de asigurări stabilite ca fiind certe, lichide şi exigibile se face în limita unui plafon de garantare de 500.000 lei pentru o creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat de asigurătorul aflat în insolvenţă.
    ...............................................
(4) Sumele cuvenite creditorilor de asigurări se plătesc de către Fond prin poştă până la un nivel maxim stabilit prin reglementări emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară în aplicarea prezentei legi şi/sau prin instituţii de credit care au dreptul să desfăşoare activitate pe teritoriul României, potrivit legii; în vederea efectuării plăţii sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, Fondul poate să încheie convenţii/contracte de prestări de servicii cu oricare dintre aceste entităţi."

    20. La articolul I, după punctul 28 se introduce un nou punct, pct. 28^1, cu următorul cuprins:
    "28^1. Articolul 17 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    (1) Creditorul de asigurări poate urma separat şi procedura de faliment a asigurătorului prevăzută de Legea nr. 85/2014, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea recuperării creanţei sale din activele asigurătorului aflat în faliment, inclusiv pentru suma cuvenită care depăşeşte plafonul de garantare prevăzut la art. 15 alin. (2).
    (2) Prevederile alin. (1) se aplică în mod corespunzător şi creditorului de asigurări al asigurătorului european, în conformitate cu legislaţia naţională a statului membru de origine care reglementează procedura de lichidare bazată pe insolvenţă a respectivului asigurător.
    (3) Pentru aceeaşi creanţă de asigurare, un creditor de asigurări nu poate încasa sume care depăşesc valoarea creanţei prin parcurgerea atât a procedurii administrative prevăzute de prezenta lege, cât şi a procedurilor prevăzute la alin. (1) sau (2), sub sancţiunea respingerii la plată a sumei pretinse sau, după caz, sub sancţiunea obligaţiei de a returna Fondului suma achitată de acesta.
    (4) Fondul are competenţa de a solicita orice informaţii şi documente autorităţilor competente şi persoanelor desemnate să aplice procedurile prevăzute la alin. (1) şi (2) în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale."
"

    21. La articolul I punctul 30, alineatul (4) al articolului 18 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) În cazul în care, pentru recuperarea creanţei de asigurare, creditorul de asigurări se adresează Fondului, stabilirea de către Fond a dreptului la despăgubire/indemnizaţie şi a cuantumului despăgubirilor/indemnizaţiilor plătite este opozabilă asigurătorului debitor şi lichidatorului numit la acesta; în susţinerea declaraţiilor de creanţă, Fondul anexează ordinele de plată aferente plăţilor efectuate, o fişă a fiecărui dosar de daună care conţine datele/informaţiile relevante."

    22. La articolul I, după punctul 47 se introduce un nou punct, pct. 47^1, cu următorul cuprins:
    "47^1. La articolul 26, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alin. (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Directorul general al Fondului este numit pentru un mandat de 4 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.
(1^2) Directorul general al Fondului al cărui mandat a expirat îşi păstrează această calitate până la numirea succesorului său."
"

    23. La articolul I punctul 49, literele a), b) şi c) ale alineatului (1) al articolului 27 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) nerespectarea de către asigurătorii persoane juridice române a obligaţiilor privind plata contribuţiilor prevăzute la art. 3, 6 şi 7;
b) nerespectarea de către asigurătorii persoane juridice române a obligaţiei privind transmiterea raportării prevăzute la art. 8;
c) nerespectarea de către persoanele care fac parte din conducerea asigurătorilor persoane juridice române a obligaţiilor de predare a evidenţelor şi documentelor către Fond, prevăzute la art. 12^2 alin. (1)-(3);"

    24. La articolul I punctul 49, alineatul (6) al articolului 27 se abrogă.
    25. La articolul I, după punctul 51 se introduce un nou punct, pct. 51^1, cu următorul cuprins:
    "51^1. După articolul 29 se introduc două noi articole, art. 29^1 şi 29^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 29^1
    (1) Atunci când Autoritatea de Supraveghere Financiară constată că un asigurător european nu respectă prevederile prezentei legi şi/sau ale reglementărilor emise în aplicarea acesteia, solicită acestuia să remedieze deficienţele respective; în caz contrar informează supraveghetorul din statul membru de origine al asigurătorului în cauză.
    (2) Dacă măsurile adoptate de supraveghetorul din statul membru de origine se dovedesc ineficiente sau dacă acesta nu adoptă nicio măsură, iar asigurătorul european continuă să nu respecte prevederile prezentei legi şi/sau ale reglementărilor emise în aplicarea acesteia, Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce informează supraveghetorul din statul membru de origine, poate impune interzicerea de a mai subscrie noi contracte de asigurare pe teritoriul României începând cu data prevăzută în actul individual emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
    (3) Măsurile adoptate conform alin. (2) sunt motivate temeinic şi comunicate asigurătorului european respectiv.
    (4) În vederea exercitării competenţelor menţionate la alin. (1)-(3), Autoritatea de Supraveghere Financiară solicită asigurătorului european menţionat la alin. (1) să transmită documente şi informaţii cu privire la activitatea desfăşurată de acesta pe teritoriul României.
    (5) Fondul nu acoperă contractele de asigurare încheiate de asigurătorul european prin sucursala deschisă în România în perioada pentru care acesta nu îşi îndeplineşte obligaţiile privind transmiterea raportării prevăzute la art. 8.
    ART. 29^2
    Pentru asigurătorii prevăzuţi la art. 3, Fondul aduce la cunoştinţa Autorităţii de Supraveghere Financiară nerespectarea prevederilor prezentei legi şi ale reglementărilor emise în aplicarea acesteia, pentru a lua măsurile ce se impun conform prevederilor prezentei legi şi ale Legii nr. 237/2015."
"



    ART. II
    Prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, contractul individual de muncă al directorului general al Fondului de garantare a asiguraţilor, încheiat pentru îndeplinirea acestei funcţii, înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi, încetează de drept la 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi; directorul general al cărui contract individual de muncă încetează în condiţiile prezentului articol va continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Fondului de garantare a asiguraţilor.

    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.


                    p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
                    VASILE-DANIEL SUCIU
                    p. PREŞEDINTELE SENATULUI,
                    ALINA-ŞTEFANIA GORGHIU

    Bucureşti, 8 mai 2023.
    Nr. 112.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016