Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI nr. 3 din 5 martie 1999  pentru aplicarea prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/1998 , privind unele masuri de protectie pentru persoanele disponibilizate, si ale   Hotararii Guvernului nr. 58/1999 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI nr. 3 din 5 martie 1999 pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 52/1998 , privind unele masuri de protectie pentru persoanele disponibilizate, si ale Hotararii Guvernului nr. 58/1999 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 175 din 26 aprilie 1999
ART. 1
Prezentele instrucţiuni stabilesc obligaţiile ce revin societãţilor de valori mobiliare în legatura cu asigurarea respectãrii prevederilor <>art. I pct. 14 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/1998 , care completeazã <>art. 21 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/1997 cu privire la unele mãsuri de protecţie pentru persoanele ale cãror contracte individuale de munca vor fi desfãcute ca urmare a concedierilor colective efectuate în procesul de restructurare, închidere operationala a activitãţii, privatizare sau lichidare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1997 , şi ale art. 25 din Normele pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 2
Societãţile de valori mobiliare autorizate sa desfãşoare activitãţile de intermediere prevãzute la <>art. 34 lit. f) şi g) din Legea nr. 52/1994 vor încheia cu persoanele disponibilizate un contract pentru administrarea discretionara a portofoliului de valori mobiliare, conform prevederilor art. 25 din Normele pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997 , cu modificãrile ulterioare. Contractul va cuprinde în mod obligatoriu clauzele contractului-cadru prezentat în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni.
ART. 3
În cursul administrãrii discretionare a portofoliului persoanelor disponibilizate societãţile de valori mobiliare vor respecta prevederile <>Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, reglementãrile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi ale pieţelor.
ART. 4
Prezentele instrucţiuni intra în vigoare la data publicãrii lor în Monitorul Oficial al României, Partea I.


ANEXA 1




CONTRACT - CADRU

Prezentul contract se încheie între:
Societatea de Valori Mobiliare ..................................., cu sediul în .................................................. înmatriculatã la Oficiul registrului comerţului al municipiului/judeţului ................... cu nr. .........................., codul fiscal ..................., contul bancar .................................., deschis la ..............................., fax ................................, reprezentatã legal prin domnul/doamna ......................................., în calitate de .......................,
şi ..............................................,
(numele şi prenumele)
adresa (domiciliul) ......................................................., telefon ......................., având buletinul/cartea de identitate seria .............. nr. ............, eliberat/a de ........................ la data de ..........................................., cu ultimul loc de munca la ..................................., cu sediul în ............................, telefon .........................., fax ......................., beneficiar al plãţilor compensatorii reprezentând suma de .............................. lei, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1997 , şi ulterior modificatã şi completatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/1998 .

I. Definiţii

Art. 1. - În sensul prezentului contract, termenii de mai jos au urmãtoarele înţelesuri:
- beneficiarul plãţilor compensatorii este persoana fizica al carei contract individual de munca a fost desfãcut ca urmare a concedierilor colective, în condiţiile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 9/1997 , cu modificãrile ulterioare;
- portofoliu reprezintã totalitatea acţiunilor aflate în contul de valori mobiliare al beneficiarului de plati compensatorii;
- autorizare acordatã pentru administrarea discretionara a portofoliului este împuternicirea acordatã de cãtre beneficiarul plãţilor compensatorii societãţii de valori mobiliare pentru îndeplinirea tuturor actelor pe care le reclama administrarea portofoliului sau, în numele şi pe seama beneficiarului plãţilor compensatorii;
- obiectivul administrãrii discretionare a portofoliului consta în sporirea valorii globale de piata a portofoliului şi a drepturilor cuvenite ca urmare a deţinerii acestuia, în scopul transformarii portofoliului în sume de bani care vor putea fi ridicate de cãtre beneficiarul plãţilor compensatorii numai dupã încetarea prezentului contract;
- lege este orice act normativ, indiferent de forta sa juridicã, emis de autoritãţile romane competente.

II. Obiectul contractului

Art. 2. - Prezentul contract are ca obiect administrarea discretionara a portofoliului beneficiarului plãţilor compensatorii, în numele şi pe seama acestuia.

III. Durata contractului

Art. 3. - Prezentul contract se încheie pe termen de un an. Acest termen începe sa curgã de la data la care beneficiarul plãţilor compensatorii devine, iniţial, proprietar de acţiuni ale societãţilor comerciale, corespunzãtor întregii valori a plãţilor compensatorii, ca urmare a executãrii prezentului contract.

IV. Efectele contractului

Art. 4. - Societatea de valori mobiliare va îndeplini, cu buna-credinţa şi cu diligenta unui profesionist, în numele beneficiarului plãţilor compensatorii, toate actele pe care le reclama administrarea eficienta a portofoliului beneficiarului plãţilor compensatorii.
Art. 5. - Societatea de valori mobiliare va realiza actele de administrare a portofoliului, urmãrind protejarea intereselor beneficiarului plãţilor compensatorii, şi va lua toate mãsurile necesare atât pentru sporirea valorii portofoliului administrat, cat şi pentru limitarea şi înlãturarea pierderilor.
Art. 6. - Societatea de valori mobiliare va informa beneficiarul plãţilor compensatorii cu privire la riscul investiţiei de portofoliu şi va preciza ca performanţele trecute nu reprezintã garanţii ale performantelor viitoare.
Art. 7. - În prima saptamana a fiecãrei luni calendaristice societatea de valori mobiliare va elibera beneficiarului plãţilor compensatorii un extras de cont care sa facã dovada calitãţii sale de acţionar, precum şi situaţia detaliatã a contului de numerar, respectiv a contului de acţiuni, ca urmare a tranzacţiilor efectuate în luna precedenta.
Art. 8. - Societatea de valori mobiliare pãstreazã confidenţialitatea informaţiilor privind portofoliul beneficiarului plãţilor compensatorii.
În cazul în care o autoritate cu drept de control solicita, oficial, societãţii de valori mobiliare informaţii despre situaţia detaliatã a contului de numerar şi/sau despre situaţia contului de acţiuni, respectiva societate de valori mobiliare va furniza imediat aceste informaţii.
Art. 9. - Beneficiarul plãţilor compensatorii se obliga ca, pe o perioada de un an de la data la care acesta devine, iniţial, proprietar de acţiuni ale societãţilor comerciale, corespunzãtor întregii valori a plãţilor compensatorii, ca urmare a executãrii prezentului contract, sa nu solicite societãţii de valori mobiliare eliberarea unor sume de bani aflate în contul sau de numerar şi/sau lichidarea contului de acţiuni.
Art. 10. - Societatea de valori mobiliare se obliga ca, pe o perioada de un an de la data la care beneficiarul plãţilor compensatorii devine, iniţial, proprietar de acţiuni ale societãţilor comerciale, corespunzãtor întregii valori a plãţilor compensatorii, ca urmare a executãrii prezentului contract, sa nu efectueze plati şi sa nu lichideze contul de acţiuni la solicitarea beneficiarului plãţilor compensatorii.
Art. 11. - Beneficiarul plãţilor compensatorii va plati societãţii de valori mobiliare o remuneraţie (comision, în sensul <>Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori) pentru actele pe care aceasta le îndeplineşte în administrarea portofoliului.

V. Încetarea contractului

Art. 12. - Prezentul contract nu poate fi denunţat de cãtre nici una dintre pãrţi mai devreme de un an de la data la care beneficiarul plãţilor compensatorii devine, iniţial, proprietar de acţiuni ale societãţilor comerciale, corespunzãtor întregii valori a plãţilor compensatorii, ca urmare a executãrii prezentului contract.

VI. Dispoziţii finale

Art. 13. - Prevederile prezentului contract se completeazã, dupã caz, cu reglementãrile specifice pieţei de capital, în mãsura în care nu sunt contradictorii.
Art. 14. - Pãrţile contractante nu pot modifica clauzele din prezentul contract mai devreme de un an de la data la care beneficiarul plãţilor compensatorii devine, iniţial, proprietar de acţiuni ale societãţilor comerciale, corespunzãtor întregii valori a plãţilor compensatorii, ca urmare a executãrii prezentului contract.

Încheiat astãzi ......................., în trei exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte, iar al treilea pentru Casa de Economii şi Consemnaţiuni.






ANEXA 2






AUTORIZAŢIE
pentru administrarea discretionara a portofoliului

Subsemnatul ...................................... împuternicesc prin prezenta Societatea de Valori Mobiliare ................................... sa cumpere şi sa vândã acţiuni, în contul şi pe seama mea, fãrã ordinul meu expres prealabil pentru efectuarea respectivelor tranzacţii.
Sunt de acord sa imi asum riscurile care decurg din împuternicirea data societãţii de valori mobiliare sus-menţionate pentru administrarea discretionara a portofoliului de acţiuni.
Am luat cunostinta de faptul ca timp de un an nu voi putea solicita societãţii de valori mobiliare sume de bani din contul de numerar sau lichidarea contului meu de acţiuni.


Data .............. Semnatura ..............

Aceasta autorizaţie a fost acceptatã de cãtre societatea de valori mobiliare.

Data ................ Semnatura autorizata din partea
Societãţii de Valori Mobiliare ...........


Ştampila societãţii de valori mobiliare




----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016