Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI nr. 3.745 din 1995  privind tiparirea si decontarea biletelor speciale de calatorie, emise in baza prevederilor Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI nr. 3.745 din 1995 privind tiparirea si decontarea biletelor speciale de calatorie, emise in baza prevederilor Legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR Nr. 3.745/1995 MINISTERUL FINANTELOR Nr. 44.154/1995
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL NR. 28 din 6 februarie 1996

    În baza dispoziţiilor art. 2 din Hotărîrea Guvernului nr. 580/1995 se emit următoarele instrucţiuni.

    I. Tipărirea biletelor
    1. Tipărirea biletelor speciale de călătorie gratuita pe calea ferată, pe căile fluviale şi auto judeţene se face prin grija Ministerului Transporturilor - Direcţia generală de strategie, management şi integrare europeană (D.G.S.M.I.E.), pe baza cererilor primite de la asociaţiile veteranilor de război legal constituite şi a avizului Ministerului Finanţelor.
    2. Selectarea agenţilor economici ce urmează sa efectueze tipărirea biletelor speciale de călătorie se face de către Ministerul Transporturilor, în calitate de persoana juridică achizitoare, în condiţiile legii.
    De organizarea ofertării sau licitaţiei pentru achiziţiile publice răspunde Direcţia generală de strategie, management şi integrare europeană (D.G.S.M.I.E.) din cadrul Ministerului Transporturilor.
    3. Cheltuielile de tipărire a biletelor speciale de călătorie se decontează din sumele prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor la capitolul 54.1 "Asistenta socială", cu încadrarea în fondurile aprobate cu aceasta destinaţie prin legea anuala a bugetului de stat, pe baza facturilor prezentate de agentul economic declarat cîştigător al licitaţiei şi a documentelor de predare-primire a biletelor speciale de călătorie către Ministerul Transporturilor - D.G.S.M.I.E., executate în conformitate cu contractul semnat cu acesta.
    4. Cererile pentru tipărirea biletelor speciale de călătorie pe calea ferată, pe căile fluviale şi auto judeţene se prezintă Ministerului Transporturilor - D.G.S.M.I.E. de către asociaţiile veteranilor de război legal constituite, pînă la data de 1 iulie a anului în curs, pentru anul următor.
    5. Până la data de 1 noiembrie a fiecărui an, D.G.S.M.I.E. va întocmi formele de predare-primire a biletelor speciale tipărite pentru anul următor, în forma şi în cantitatea convenite, către Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" - Direcţia generală comercială călători, pentru călătoria gratuita pe calea ferată, si, respectiv, asociaţiile veteranilor de război legal constituite, pentru călătoria gratuita pe căile fluviale şi auto judeţene.
    6. Distribuirea către beneficiari a biletelor speciale de călătorie se face de către asociaţiile veteranilor de război legal constituite, respectiv prin filialele judeţene ale acestora, care-si vor organiza evidenta distribuirii lor.
    7. Biletele speciale de călătorie sînt valabile numai însoţite de legitimaţia eliberata de filialele judeţene (sau de sector, în cazul municipiului Bucureşti) ale asociaţiilor veteranilor de război legal constituite, contrasemnata de împuternicitul Ministerului Apărării Naţionale.
    Biletele folosite de insotitori sînt valabile numai pentru aceeaşi călătorie cu a persoanei cu drept de insotitor şi cu legitimaţia acesteia.
    Pe biletele folosite de insotitori se va înscrie numărul legitimaţiei persoanei cu drept de insotitor.
    8. Biletele speciale de călătorie (modelele-anexa nr. 1, 2 şi 3 la prezentele instrucţiuni) au tipărite aceeaşi serie şi acelaşi număr pe fiecare dintre părţile componente, precum şi anul calendaristic de valabilitate.
    9. Completarea biletelor speciale de călătorie cu datele prevăzute în imprimate se face de către emitent si/sau de către călător, cu cerneala sau pix cu pasta, pe răspunderea acestora.
    10. Pentru a fi valabil, biletul special de călătorie trebuie sa poarte semnătura şi ştampila emitentului în locurile special indicate.
    La emitere, biletul special de călătorie, care este format din cuponul statistic şi din biletul special propriu-zis, se inmineaza beneficiarului de călătorii gratuite.
    11. Modificările, corecturile sau ştersăturile, chiar certificate de către emitent, anulează dreptul de întrebuinţare a biletelor speciale de călătorie.
    12. Pentru a fi admis la transport, călătorul prezintă, înainte de începerea călătoriei, cuponul statistic şi biletul special propriu-zis, nedetasate, pentru viza, la casa de bilete sau la agenţia de voiaj, după caz, avînd completate rubricile: Dl (Dna); Nr. legitimatie titular; Seria şi nr. buletin de indentitate insotitor, dacă este cazul; De la staţia; La staţia.
    După verificarea concordanţei datelor din rubricile completate pe cuponul statistic şi pe biletul special propriu-zis, casierul de bilete detaşează cuponul statistic pe care îl retine, completîndu-l cu distanta în km între staţiile de urcare şi cele de coborire şi cu tariful corespunzător la data respectiva, aplicînd viza staţiei, iar biletul special propriu-zis îl inmineaza beneficiarului de călătorie gratuita.
    Pentru călătoria gratuita pe calea ferată, casierul de bilete completează, conform solicitării călătorului, rubrica "Via" atît pe cuponul statistic, cît şi pe biletul special propriu-zis, lipeşte anexa de control pe biletul de călătorie în rubrica "Viza staţiei de plecare" peste care aplica ştampila cu tipe sau înscrie data plecării, dacă vizarea biletului se face la agenţia de voiaj C.F.R.
    In cazul în care beneficiarul unui bilet special de călătorie se urca în tren într-o staţie C.F.R. în care nu se vînd bilete de călătorie, şeful de tren sau conductorul completează rubrica "Via" conform traseului stabilit de călător şi înscrie numele staţiei de urcare şi data călătoriei, detaşează şi retine cuponul statistic, iar biletul special propriu-zis îl inmineaza beneficiarului de călătorie gratuita. Cuponul statistic este depus de şeful de tren sau de conductor, la casa staţiei, o data cu vărsarea valorilor, pe care casierul îl completează cu distanta în km şi tariful corespunzător.

    II. Decontarea biletelor speciale de călătorie
    A. Pentru transportul pe calea ferată
    13. Tariful biletelor de călătorie este cel din ziua efectuării călătoriei, după tariful perceput la trenurile de persoane, conform T.L.C. - C.F.R., tabela nr. 1, la distanta efectivă între staţiile C.F.R. indicate pe bilet.
    14. Cupoanele statistice reţinute de casieri cu ocazia aplicării vizei la casele staţiilor şi ale agenţiilor de voiaj se vor evidenţia distinct: seria, numărul, valoarea călătoriei, clasa, relaţia şi distanta în km pe care s-a călătorit, călători/km realizaţi, utilizîndu-se formularul "Contul legitimatiilor cu preţ variabil", întocmit în trei exemplare, separat pentru fiecare asociaţie a veteranilor de război legal constituită, conform anexei nr. 6.
    15. La începutul lunii următoare, originalul formularului "Contul legitimatiilor cu preţ variabil", precum şi o copie de pe acesta, împreună cu cupoanele statistice respective, se înaintează pentru verificare la serviciul regional de verificare a veniturilor.
    Exemplarul 3 al contului se păstrează la arhiva caselor de bilete emitente.
    16. Pînă la data de 12 a lunii, pentru luna expirată, serviciul regional de verificare va verifica concordanta datelor din cupoanele statistice cu cele înscrise în contul legitimatiilor cu preţ variabil la coloanele: "Tarif", "Suma încasată" şi "Total zi", semnind pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise.
    Un exemplar al formularului contului legitimatiilor cu preţ variabil, însoţit de cuponul statistic, va fi predat sub semnătura serviciului statistic regional pentru prelucrarea şi calcularea indicatorilor "km" şi "călători km" specifici acestei activităţi. Serviciul de statistica regional răspunde de arhivarea şi păstrarea cupoanelor statistice, ca document contabil, acestea constituind dovada efectuării prestaţiei.
    17. Regionala de cai ferate va verifica şi va centraliza totalurile conturilor legitimatiilor cu preţ variabil, întocmind în patru exemplare "Situaţia centralizatoare a conturilor legitimatiilor cu preţ variabil - cod statistic - rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în transportul pe calea ferată în luna ..... anul .......". Aceasta situaţie cuprinde: nr. de călători expediati, călători km realizaţi şi valoarea prestaţiei, conform anexei nr. 7.
    Centralizatorul întocmit în patru exemplare, separat, pe asociaţii ale veteranilor de război legal constituite, se semnează de către conducerea regionalei de cai ferate pentru oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.
    Exemplarul 4 al centralizatorului se retine de către regionala de cai ferate emitenta, iar celelalte trei exemplare vor fi înaintate la Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" - Direcţia generală financiar-contabila.
    18. Pe baza centralizatoarelor primite de la regionalele de cai ferate, Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" - Direcţia generală financiar-contabila (D.G.F.C.) va întocmi lunar, în trei exemplare, pînă la data de 25 a lunii, separat pentru fiecare asociaţie a veteranilor de război legal constituită, "Decontul biletelor speciale de călătorie pe calea ferată - cod statistic ........ rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în luna ....... anul .......", semnat de conducerea D.G.F.C. şi de preşedintele Regiei Autonome "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" sau inlocuitorul acestuia, conform anexei nr. 8.
    Decontul astfel întocmit va fi prezentat la viza, prin grija Regiei Autonome "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" (D.G.F.C.), la secţiile centrale ale asociaţiilor veteranilor de război legal constituite, care vor semna şi vor aplica ştampila pe fiecare exemplar, certificind astfel realitatea datelor prezentate.
    Exemplarul 3 al decontului se va retine de către fiecare asociaţie a veteranilor de război legal constituită, pentru evidenta biletelor speciale de călătorie efectiv consumate.
    După obţinerea vizei de la asociaţiile veteranilor de război legal constituite, originalul decontului împreună cu originalul centralizatoarelor primite de la regionalele de cai ferate vor fi înaintate Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare din Ministerul Transporturilor, în vederea asigurării sumelor necesare decontării biletelor speciale de călătorie.
    19. Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" răspunde de realitatea, oportunitatea şi exactitatea datelor prezentate la decontare.

    B. Pentru transportul cu autobuzele aparţinînd agenţilor economici transportatori auto care executa curse regulate interurbane şi pentru transportul pe căile fluviale
    20. Tariful biletelor speciale de călătorie este cel perceput de agentul economic transportator în momentul efectuării călătoriei, aferent distantei dintre staţia de urcare şi cea de coborire, înscrise pe cuponul statistic, respectiv tariful biletului.
    21. Pe baza cupoanelor statistice ale biletelor speciale de călătorie colectate, agenţii economici transportatori auto sau pe căile fluviale vor întocmi lunar, pînă la data de 10 a lunii următoare, pentru luna expirată, în patru exemplare, "Borderoul cupoanelor statistice pentru călătoria cu autobuze sau pe căile fluviale a veteranilor de război, colectate în luna ......." şi "Situaţia centralizatoare a borderourilor rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în transportul auto sau pe căile fluviale de persoane în luna .......", conform anexelor nr. 4 şi 5.
    Borderourile şi situaţia centralizatoare se întocmesc separat, pentru fiecare asociaţie a veteranilor de război legal constituită.
    22. Cele patru exemplare ale borderourilor şi ale situaţiei centralizatoare, însoţite de cupoanele statistice aferente, se vor prezenta de către agenţii economici transportatori filialelor judeţene ale asociaţiilor veteranilor de război legal constituite care, după verificare, le vor viza, semnind şi aplicînd ştampila pe fiecare exemplar.
    Exemplarul 4 al borderourilor şi al situaţiei centralizatoare se retine de către filiala asociaţiei veteranilor de război legal constituită, iar celelalte trei exemplare, inclusiv cupoanele statistice, se restituie agentului economic transportator.
    23. Primele trei exemplare ale borderourilor şi ale situaţiei centralizatoare, vizate de filiala asociaţiei veteranilor de război legal constituită, inclusiv cupoanele statistice se prezintă de către agentul economic transportator, pentru verificare şi avizare, la direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat din judeţul unde acesta îşi are sediul.
    După avizare, direcţia generală a finanţelor publice şi controlului financiar de stat retine exemplarul 2 al borderourilor şi al situaţiei centralizatoare, restituind agentului economic transportator celelalte doua exemplare, inclusiv cupoanele statistice.
    24. Originalele borderourilor şi ale situaţiei centralizatoare vor fi transmise de agentul economic transportator Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare (D.G.E.R.B.) din Ministerul Transporturilor, în vederea asigurării resurselor necesare decontării sumelor cuvenite.
    25. Exemplarul 3 al borderourilor şi al situaţiei centralizatoare împreună cu cupoanele statistice rămîn la agentul economic transportator ca documente justificative privind efectuarea prestaţiilor.

    III. Dispoziţii comune
    26. La primirea decontului de la Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" pentru transportul pe calea ferată, precum şi a borderourilor şi a situaţiilor centralizatoare de la agentul economic transportator pentru transportul auto sau pe căile fluviale al veteranilor de război, Ministerul Transporturilor - D.G.E.R.B. va verifica, în maximum două zile, respectarea aplicării prevederilor prezentelor instrucţiuni.
    27. După verificarea deconturilor primite pînă la datele de 1 şi, respectiv, de 15 ale lunii curente pentru luna expirată, Ministerul Transporturilor - D.G.E.R.B. va întocmi documentaţii separate pentru solicitarea creditelor bugetare necesare decontării acestora, va obţine aprobarea ordonatorului principal de credite şi viza reprezentantului Curţii de Conturi şi le va transmite Ministerului Finanţelor - Direcţia generală a finanţelor instituţiilor publice şi drepturi salariale, pentru deschiderea creditelor bugetare aferente.
    Ministerul Transporturilor - D.G.E.R.B. va avea în vedere încadrarea în fondurile aprobate cu aceasta destinaţie la capitolul 54.1 "Asistenţa socială" prin legea anuala a bugetului de stat.
    28. După aprobarea finanţării şi primirea creditelor bugetare de la Ministerul Finanţelor, D.G.E.R.B. va efectua viramentele către Regia Autonomă "Societatea Naţionala a Căilor Ferate Romane" şi către agenţii economici transportatori, potrivit deconturilor prezentate.
    29. In baza situaţiilor prezentate de agenţii economici transportatori spre decontare şi a documentelor de plata întocmite pentru sumele aferente, D.G.E.R.B. va întocmi şi va prezenta spre aprobare ordonatorului principal de credite o nota privind înregistrarea în cheltuielile Ministerului Transporturilor a sumelor respective.
    Prevederile convenţiilor încheiate anterior în baza Legii nr. 44/1994 îşi încetează aplicabilitatea.

             Ministrul transporturilor,
                  Aurel Novac

          Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                  Florin Georgescu


    ANEXA 1

                              FAŢĂ

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ M.T. ─ S.N.C.F.R. │
│ │
│ Seria ..................................... CLASA I/II │
│ Nr. ....................................... │
│ │
│ │
│ CUPON STATISTIC │
│ al biletului de călătorie gratuită, simplă, cu trenul de persoane, │
│ acordat în baza Legii nr. 44/1994 │
│ │
│ Valabil în anul 199....... │
│ │
│ Dl(Dna) ............................................................ │
│ Nr. legitimaţie titular ............................................ │
│ De la staţia ....................................................... │
│ La staţia .......................................................... │
│ Via ................................................................ │
│ Distanţa km ........................................................ │
│ Tariful ............................................................ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Emitent, │
│ L.S. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ │ 13 │
│ M.T. ─ S.N.C.F.R. Seria .......... │──────│
│ Nr. ............ │ 14 │
│ │──────│
│ │ 15 │
│ │──────│
│ │ 16 │
│ BILET │──────│
│ │ 17 │
│ DE CĂLĂTORIE GRATUITĂA, SIMPLĂ, CU TRENUL DE │──────│
│ PERSOANE, ACORDAT ÎN BAZA LEGII NR. 44/1994 │ 18 │
│ │──────│
│ CLASA I/II │ 19 │
│ │──────│
│ VALABIL ÎN ANUL 199....... │ 20 │
│ │──────│
│ │ 21 │
│ Dl(Dna) ................................................ │──────│
│ Nr. legitimaţie titular ................................ │ 22 │
│ Seria şi nr. B.I. însoţitor ............................ │──────│
│ De la staţia ........................................... │ 23 │
│ La staţia .............................................. │──────│
│ Via .................................................... │ 24 │
│ │──────│
│ │ 25 │
│ │──────│
│ │ 26 │
│ │──────│
│ │ 27 │
│ Emitent, │──────│
│ │ 28 │
│ │──────│
│ │ 29 │
│ L.S. │──────│
│ │ 30 │
│ │──────│
│ │ 31 │
│ │──────│
│ │ * │
│ │──────│
│ │ * │
│ │──────│
│ │ * │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ I │ II │ III │ IV │ V │ VI │ VII │ VIII │ IX │ X │ XI │ XII │
 ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

                           VERSO

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Atenţie! │
│ │
│ │
│ 1. Biletul se completează cu cerneală sau cu pix cu pastă. │
│ 2. Călătorul trebuie să completeze rubricile: "Nume", "Nr. legitimaţie", │
│ "De la staţia", "La staţia". │
│ 3. Rubrica "Via" se completează de către casierul C.F.R., şeful de tren │
│ sau conductor, potrivit indicaţiilor călătorului. │
│ 4. Pentru a fi admis la călătorie, biletul se prezintă la casa de bilete │
│ înainte de începerea călătoriei. │
│ 5. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ Viza staţiei de plecare │
│ │
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ INSTRUCŢIUNI │
│ │
│ 1. Biletul este nominal, netransmisibil şi este valabil numai completat │
│ cu toate datele cerute. │
│ 2. Biletul este valabil numai însoţit de legitimaţia eliberată de │
│ Ministerul Apărării Naţionale sau de asociaţii ale veteranilor de │
│ război, contrasemnată de Ministerul Apărării Naţionale. │
│ 3. Biletul folosit de însoţitor este valabil numai pentru aceeaşi │
│ călătorie cu a persoanei cu drept de însoţitor şi cu legitimaţia │
│ acesteia. │
│ Pe biletul folosit de însoţitor se va înscrie numărul legitimaţiei │
│ persoanei cu drept de însoţitor. │
│ 4. Folosirea biletului la trenuri de rang superior, la o clasă │
│ superioară, la vagon de dormit, cuşetă sau pe o altă rută decât cea │
│ înscrisă pe bilet se poate face numai cu plata diferenţelor tarifare │
│ corespunzătoare. │
│ 5. Biletul dă dreptul la o singură întrerupere a călătoriei de până la │
│ 5 zile. │
│ 6. Biletul vizat în vederea călătoriei dar neutilizat, indiferent de │
│ motiv, va fi prezentat staţiei C.F.R. în maximum o oră după plecarea │
│ trenului pentru aplicarea "Vizei de neutilizare", după care va fi │
│ returnat organului emitent. │
│ 7. Nu se admit modificări, corecturi, ştersături, chiar certificate de │
│ emitent. │
│ 8. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ ┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │ │ │ │
│ │ Viza staţiei de plecare │ Viza staţiei de întrerupere │ │
│ │ │ a călătoriei │ │
│ └──────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2

                              FAŢĂ

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ M.T. │
│ │
│ Seria ............ Nr. .................... │
│ │
│ │
│ CUPON STATISTIC │
│ al biletului special pentru o călătorie simplă, gratuită, cu │
│ autobuzele, acordat în baza Legii nr. 44/1994 │
│ │
│ │
│ Valabil în anul 199....... │
│ │
│ Dl(Dna) ............................................................ │
│ Nr. legitimaţie titular ............................................ │
│ De la staţia ....................................................... │
│ La staţia .......................................................... │
│ │
│ Km ................................. │
│ Lei ................................ │
│ │
│ Emitent, │
│ │
│ │
│ L.S. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ │ 18 │
│ MINISTERUL Seria ........ Nr. .... │──────│
│ TRANSPORTURILOR │ 19 │
│ │──────│
│ │ 20 │
│ │──────│
│ │ 21 │
│ BILET SPECIAL │──────│
│ │ 22 │
│ PENTRU O CĂLĂTORIE SIMPLĂ, GRATUITĂ, CU AUTOBUZELE, │──────│
│ ACORDAT ÎN BAZA LEGII NR. 44/1994 │ 23 │
│ │──────│
│ │ 24 │
│ │──────│
│ VALABIL IN ANUL 199....... │ 25 │
│ │──────│
│ │ 26 │
│ Dl(Dna) ................................................ │──────│
│ Nr. legitimaţie titular ................................ │ 27 │
│ Seria şi nr. B.I. însoţitor ............................ │──────│
│ De la staţia ........................................... │ 28 │
│ La staţia .................Km .......................... │──────│
│ Emis la ............... 199 .......... │ 29 │
│ │──────│
│ ┌──────────────────────────────────────│ 30 │
│ │ VIZA AUTOGĂRII │──────│
│ │ Lei .................................│ 31 │
│ Emitent, │ Nr. cursa ...... Nr. loc ............│──────│
│ │ Data ................................│ * │
│ L.S. │ L.S. Casier, │──────│
│ │ │ * │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ I │ II │ III │ IV │ V │ VI │ VII │ VIII │ IX │ X │ XI │ XII │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

                             VERSO

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Atenţie! │
│ │
│ 1. Biletul se completează cu cerneală sau cu pix cu pastă. │
│ 2. Completarea biletelor, cu excepţia părţilor privind viza autogării, │
│ se face de către emitent sau de către călător, pe răspunderea sa. │
│ 3. Pentru efectuarea călătoriei, pasagerul se prezintă pentru viză la │
│ casa de bilete din autogară sau la personalul de bord (în staţiile │
│ unde nu sunt autogări). │
│ 4. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ │
│ Acest cupon se reţine de către casier sau de către personalul de bord la │
│ efectuarea călătoriei. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ INSTRUCŢIUNI │
│ │
│ 1. Biletul este nominal, netransmisibil şi este valabil numai completat │
│ cu toate datele cerute. │
│ 2. Biletul este valabil numai însoţit de legitimaţia eliberată de │
│ Ministerul Apărării Naţionale sau de asociaţii ale veteranilor de │
│ război, contrasemnată de Ministerul Apărării Naţionale. │
│ 3. Biletul folosit de însoţitor este valabil numai pentru aceeaşi │
│ călătorie cu a persoanei cu drept de însoţitor şi cu legitimaţia │
│ acesteia. Pe biletul folosit de însoţitor se va scrie numărul │
│ legitimaţiei persoanei cu drept de însoţitor. │
│ 4. Biletul dă dreptul la o singură călătorie gratuită pentru persoanele │
│ care beneficiază de prevederile Legii nr. 44/1994 şi este valabil la │
│ cursele interurbane de autobuze pentru deplasarea între staţiile │
│ indicate pe bilet, situate pe un singur traseu, dacă nu există │
│ posibilitatea să călătorească pe calea ferată, conform art. 15 lit. a) │
│ alin. 3 din Legea nr. 44/1994. │
│ 5. Biletul nu dă dreptul la întreruperea călătoriei. │
│ 6. Nu se admit corecturi sau adăugări, chiar certificate de emitent. │
│ 7. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 3

                              FAŢĂ

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ M.T. │
│ │
│ Seria ............ Nr. .................... │
│ │
│ │
│ CUPON STATISTIC │
│ al biletului special pentru o călătorie simplă, gratuită, cu │
│ navele, acordat în baza Legii nr. 44/1994 │
│ │
│ │
│ Valabil în anul 199....... │
│ │
│ Dl(Dna) ............................................................ │
│ Nr. legitimaţie titular ............................................ │
│ De la staţia ....................................................... │
│ La staţia .......................................................... │
│ │
│ Km ................................. │
│ Lei ................................ │
│ │
│ Emitent, │
│ │
│ │
│ L.S. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ │ 18 │
│ MINISTERUL Seria ........ Nr. .... │──────│
│ TRANSPORTURILOR │ 19 │
│ │──────│
│ │ 20 │
│ │──────│
│ │ 21 │
│ BILET SPECIAL │──────│
│ │ 22 │
│ PENTRU O CĂLĂTORIE SIMPLĂ, GRATUITĂ, CU NAVELE, │──────│
│ ACORDAT ÎN BAZA LEGII NR. 44/1994 │ 23 │
│ │──────│
│ │ 24 │
│ │──────│
│ VALABIL IN ANUL 199....... │ 25 │
│ │──────│
│ │ 26 │
│ Dl(Dna) ................................................ │──────│
│ Nr. legitimaţie titular ................................ │ 27 │
│ Seria şi nr. B.I. însoţitor ............................ │──────│
│ De la staţia ........................................... │ 28 │
│ La staţia .................Km .......................... │──────│
│ Emis la ............... 199 .......... │ 29 │
│ │──────│
│ ┌──────────────────────────────────────│ 30 │
│ │ VIZA STAŢIEI │──────│
│ │ Lei .................................│ 31 │
│ Emitent, │ Nr. cursa ...... Nr. loc ............│──────│
│ │ Data ................................│ * │
│ L.S. │ L.S. Casier, │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────│──────│
│ I │ II │ III │ IV │ V │ VI │ VII │ VIII │ IX │ X │ XI │ XII │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

                             VERSO

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Atenţie! │
│ │
│ 1. Biletul se completează cu cerneală sau cu pix cu pastă. │
│ 2. Completarea biletelor, cu excepţia părţilor privind viza staţiei, │
│ se face de către emitent sau de către călător, pe răspunderea sa. │
│ 3. Pentru efectuarea călătoriei, pasagerul se prezintă pentru viză la │
│ casa de bilete. │
│ 4. Acest cupon se reţine de către casier la efectuarea călătoriei. │
│ 5. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ INSTRUCŢIUNI │
│ │
│ 1. Biletul este nominal, netransmisibil şi este valabil numai completat │
│ cu toate datele cerute. │
│ 2. Biletul este valabil numai însoţit de legitimaţia eliberată de │
│ Ministerul Apărării Naţionale sau de asociaţii ale veteranilor de │
│ război, contrasemnată de Ministerul Apărării Naţionale. │
│ 3. Biletul folosit de însoţitor este valabil numai pentru aceeaşi │
│ călătorie cu a persoanei cu drept de însoţitor şi cu legitimaţia │
│ acesteia. Pe biletul folosit de însoţitor se va scrie numărul │
│ legitimaţiei persoanei cu drept de însoţitor. │
│ │
│ 4. Folosirea biletului la nave de rang superior sau la o clasă │
│ superioară se face numai cu plata diferenţelor tarifare │
│ corespunzătoare. │
│ 5. Biletul da dreptul la o singură călătorie gratuită pentru persoanele │
│ care beneficiază de prevederile Legii nr. 44/1994 şi nu dă dreptul la │
│ întreruperea călătoriei. │
│ 6. Nu se permit corecturi sau adăugări, chiar certificate de emitent. │
│ 7. Rubrica "Emitent" se completează cu denumirea, semnătura şi ştampila. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 4

    AGENTUL ECONOMIC TRANSPORTATOR ............. Titular Filiala ..........
    Nr. .................... Nr. ......./.............


                             AVIZAT
                     D.G.F.P.C.F.S. ...............

                  L.S. Semnătura
                                  ...................

                          BORDEROUL
cupoanelor statistice pentru călătoria cu autobuze sau pe căile fluviale a
veteranilor de război, colectate în luna ............... 199 .............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Seria Distanţa Valoarea Nr. Seria Distanţa Valoarea
crt. şi numărul călătoriei călătoriei crt. şi numărul călătoriei călătoriei
     cuponului (km) la tarif cuponului (km) la tarif
     statistic de bilet statistic de bilet
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 1 2 3 4 1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 TOTAL: TOTAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    AGENTUL ECONOMIC TRANSPORTATOR .............. Titular Filiala .........
           L.S. Semnătura L.S. Semnătura
                 ............. ..............


    ANEXA 5

    AGENTUL ECONOMIC TRANSPORTATOR ............. Titular Filiala ..........
    Nr. .................... Nr. ....../...............

                             AVIZAT
                     D.G.F.P.C.F.S. ...............

                  L.S. Semnătura
                                  ...................


                       SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a borderourilor rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în transportul
   auto/pe căile fluviale de persoane în luna ............ 199 .............

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
   Numărul Nr. de persoane Parcursul Valoarea călătoriilor
 borderoului transportate realizat (km) efectuate (lei)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
      1 2 3 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

    AGENTUL ECONOMIC TRANSPORTATOR .............. Titular Filiala .........
           L.S. Semnătura L.S. Semnătura
                 ............. ..............


    ANEXA 6



    Poz. C.C.L. Nr. .... Regională C.F. ..... Agenţia de voiaj Cod SIRUES [ ][ ][ ][ ][ ]..............................
                                                                                           Casa de ......... Nr. [ ][ ] .............................
                                         CONTUL LEGITIMAŢIILOR CU PREŢ VARIABIL CASIER ....................................................
                                                                                                  (se va scrie numele si prenumele cu litere de tipar)
   *) ................ pe luna ......... 19 ...... Fila [ ][ ]
  ┌────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
  │ Evidenţa depozitului de legitimaţii │ Evidenţa depozitului biletelor de control │
  ├──────────────┬──────────────┬───────────────────┬──────┼──────────────┬────────────────┬────────────────────┬──────┤
  │Bon de comandă│ Legitimaţia │Nr. cel mai mic la:│Bucăţi│Bon de comandă│ Legitimaţia │ Nr. cel mai mic la:│Bucăţi│
  ├─────┬────────┼──────┬───────┼──────────┬────────┤ emise├──────┬───────┼──────┬─────────┼──────────┬─────────┤emise │
  │ Nr. │ Seria │Seria │Numărul│Începutul │ Finele │ │ Nr. │ Seria │Seria │ Numărul │Începutul │ Finele │ │
  │ │ │ │maximal│ lunii │ lunii │ │ │ │ │ maximal │ lunii │ lunii │ │
  ├─────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┤
  ├─────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┤
  ├─────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┤
  ├─────┼────────┼──────┼───────┼──────────┼────────┼──────┼──────┼───────┼──────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────┤
  ├────┬┴────────┴─┬────┴───────┴────┬─────┴────────┴──────┴──────┼───────┼──────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────┴─────────────────────────────┐
  │ │Legitimaţia│ Suma încasată │ Legitimaţia emisă pentru: │ Total │ Defalcarea prestaţiilor pe regionale de căi ferate │
  │ +─────┬─────┼────────┬────────┼─────┬─────────┬───┬────────┼──┬────┼─────────┬───────┬─────────┬───────────┬───────┬───────┬────────┬─────────┤
  │Ziua│ Nr. │Seria│Nominală│Total zi│Clasa│ Statia │Via│ Nr. │km│cal.│Bucureşti│Craiova│Timişoara│Cluj─Napoca│Braşov │ Iaşi │ Galaţi │Constanţa│
  │ │ │ ├───┼────┼────┼───┤ │(Relatia)│ │călători│ │/km ├──┬──────┼──┬────┼───┬─────┼──┬────────┼──┬────┼──┬────┼───┬────┼──┬──────┤
  │ │ │ │Lei│ B │Lei │ B │ │ │ │ │ │ │km│ cal. │km│cal.│km.│cal. │km│ cal. │km│cal.│km│cal.│km │cal.│km│ cal. │
B │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ /km │ │/km │ │ /km │ │ /km │ │/km │ │/km │ │/km │ │ /km │
l ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
o │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │ 11 │12│ 13 │14│ 15 │16│ 17 │ 18│ 19 │20│ 21 │22│ 23 │24│ 25 │26 │27 │28│ 29 │
c ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
  ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
10├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
  ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
f ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
i ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
l ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
e ├────┼─────┼─────┼───┼────┼────┼───┼─────┼─────────┼───┼────────┼──┼────┼──┼──────┼──┼────┼───┼─────┼──┼────────┼──┼────┼──┼────┼───┼────┼──┼──────┤
  └────┴─────┴─────┴───┴────┴────┴───┴─────┴─────────┴───┴────────┴──┴────┴──┴──────┴──┴────┴───┴─────┴──┴────────┴──┴────┴──┴────┴───┴────┴──┴──────┘
   *) Se va completa, după caz, conform instrucţiei de casă, cu denumirea legitimaţiei: bilet blanco trafic local sau internaţional, bilet de
călătorie în grup, bilet de călătorie în circuit, abonamente etc.

                                                                Semnatura casierului,
                                                              .........................


    ANEXA 7

    Regionala C.F. ............
    Nr. .......................

                    SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
   a conturilor legitimaţiilor cu preţ variabil ─ cod statistic ........
 rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în transportul pe calea ferată
               în luna ...... anul ................

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ CĂLĂTORI │ CĂLĂTORI │ VALOAREA │
│ │ EXPEDIAŢI │ KILOMETRI │ PRESTAŢIEI (LEI) │
├─────────────────────────│──────────────│──────────────│─────────────────────│
│ TOTAL REGIONALĂ: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

             Director general, Director economic,
           L.S. Semnătura L.S. Semnătura
           ................... .....................


    ANEXA 8

    S.N.C.F.R.
    D.G.F.C. VIZAT
                                                   ──────
                                                ASOCIAŢIA .............

                           DECONTUL
  biletelor speciale de călătorie pe calea ferată ─ cod statistic ........
  rezultate din aplicarea Legii nr. 44/1994 în luna ......... anul ........

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ REGIONALA C.F. │ CĂLĂTORI │ CĂLĂTORI │ VALOAREA │
│ │ EXPEDIAŢI │ KILOMETRI │ PRESTAŢIEI (LEI) │
├─────────────────────────│──────────────│──────────────│─────────────────────│
│ │ │ │ │
│ TOTAL S.N.C.F.R.: │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

     Direcţia generală financiar─contabila, Preşedintele S.N.C.F.R.,
         L.S. Semnătura L.S. Semnătura
       ............................ ......................


                                    ─────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016