Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI nr. 1.113 din 21 februarie 2003  privind trimiterea in tabere de odihna a copiilor persoanelor prevazute de   Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI nr. 1.113 din 21 februarie 2003 privind trimiterea in tabere de odihna a copiilor persoanelor prevazute de Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989

EMITENT: SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 229 din 4 aprilie 2003
În conformitate cu prevederile <>art. 15 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2003 nr. 631/2002 şi ale <>art. 3 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 300/2001 privind reorganizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989,

secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 emite prezentele instrucţiuni.

ART. 1
Prezentele instrucţiuni se aplica copiilor persoanelor prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, rãniţilor, precum şi luptãtorilor pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vederea trimiterii în tabere şcolare în vacantele anului 2003.
ART. 2
Programul priveşte exclusiv trimiterea în taberele şcolare organizate de cãtre Agenţia Nationala a Taberelor şi Turismului Şcolar în spaţiile aparţinând acesteia sau agreate de aceasta.
ART. 3
Sumele reprezentând valoarea serviciilor prestate de tabere în favoarea celor prevãzuţi la art. 1 sunt suportate din bugetul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, aprobat pe anul 2003, în cuantum de 2.000.000 lei/copil/sejur, pentru un numãr de pana la 3.500 de copii.
ART. 4
(1) Pentru ducerea la îndeplinire a prezentului program se încheie Protocolul privind trimiterea în tabere de odihna a copiilor persoanelor prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, rãniţilor, precum şi luptãtorilor pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prezentat în anexa, încheiat între Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi Agenţia Nationala a Taberelor şi Turismului Şcolar, denumit în continuare Protocol.
(2) Obligaţiile Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 sunt cele prevãzute în Protocol şi au ca obiect organizarea acestui program prin verificarea cererilor, avizarea acestora, instruirea şi controlul organizatorilor de grupuri asupra obligaţiilor ce le revin, controlul modului de realizare a atribuţiilor proprii de cãtre Agenţia Nationala a Taberelor şi Turismului Şcolar, verificarea şi plata cheltuielilor facturate.
(3) Obligaţiile Agenţiei Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar sunt cele prevãzute în Protocol şi în normele interne ale instituţiei, iar responsabilitãţile personalului didactic care îşi desfãşoarã activitatea în tabere şcolare sau care conduc excursii, expeditii şcolare ori alte activitãţi de timp liber sunt cele stabilite de acestea.
ART. 5
Obligaţiile pãrinţilor sau organizatorilor de grupuri, necuprinsi în cadrul personalului didactic al Agenţiei Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar, care doresc participarea la tabere, rezida din prevederile Protocolului.
ART. 6
Nu vor fi avizate:
- cererile depuse cu întârziere fata de datele prevãzute în Protocol;
- cererile incomplete, respectiv necompletate asa cum se stabileşte în Protocol;
- cererile persoanelor care nu sunt prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 . În cazul în care în tabelele prezentate de organizatorii de grupuri sunt înscrise şi persoane ce nu sunt prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 va aviza cererea numai pentru persoanele îndreptãţite, numele persoanelor neindreptatite fiind expres înscrise în aviz.
ART. 7
Anexa face parte integrantã din prezentele instrucţiuni.
ART. 8
Prezentele instrucţiuni intra în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Secretarul de stat al Secretariatului
de Stat pentru Problemele
Revoluţionarilor din Decembrie 1989,
Vasile Emilian Cutean

Bucureşti, 21 februarie 2003.
Nr. 1.113.


ANEXA 1


PROTOCOL
privind trimiterea în tabere de odihna a copiilor persoanelor prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, rãniţilor, precum şi luptãtorilor pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, reprezentat prin domnul secretar de stat Vasile Emilian Cutean, şi Agenţia Nationala a Taberelor şi Turismului Şcolar, reprezentatã prin doamna director general Riana Nicolae, au convenit urmãtoarele:

ART. 1
În vacantele şcolare ale anului 2003, în special în vacanta de vara, cele doua pãrţi vor conlucra pentru realizarea în comun a programului de cuprindere în tabere de odihna, organizate în spaţiile aparţinând Agenţiei Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar sau agreate de aceasta, a copiilor persoanelor prevãzute de <>Legea nr. 42/1990 pentru cinstirea eroilor-martiri şi acordarea unor drepturi urmaşilor acestora, rãniţilor, precum şi luptãtorilor pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, preşcolari, elevi sau studenţi, care urmeazã cursurile învãţãmântului de stat sau celui acreditat, conform legii.
ART. 2
Agenţia Nationala a Taberelor şi Turismului Şcolar, prin agenţiile teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar, va asigura cuprinderea în tabere şcolare a copiilor mentionati la art. 1.
Pãrinţii sau organizatorii de grupuri care doresc participarea copiilor mentionati la art. 1 în tabere se vor prezenta la agenţiile teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar pentru a alege tabara, perioada şi pentru a afla costul acesteia şi apoi, cu cel puţin 15 zile lucrãtoare înainte de plecarea în tabara, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, dupã cum urmeazã:
a) pãrinţii, cu o cerere în care sunt specificate tabara, perioada, costul acesteia, numele şi prenumele pãrintelui, numãrul certificatului care atesta calitatea de beneficiar al <>Legii nr. 42/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, numele şi prenumele copilului şi data naşterii copilului;
b) organizatorii de grupuri, cu o cerere în care sunt specificate tabara, perioada şi costul acesteia, însoţitã de un tabel care va conţine: numele şi prenumele pãrinţilor, numãrul certificatului care atesta calitatea prevãzutã de <>Legea nr. 42/1990 , numele şi prenumele copilului şi data naşterii copilului.
La cererea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, beneficiarii <>Legii nr. 42/1990 vor prezenta pe lângã cele prevãzute la alineatul precedent şi alte documente necesare (adeverinta de şcolarizare în cadrul învãţãmântului acreditat conform legii, hotãrâri judecãtoreşti, anchete sociale etc.).
Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 va transmite agentiilor teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar avizul, în cel mult cinci zile de la înregistrarea cererii.
ART. 3
Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 va asigura finanţarea cheltuielilor legate de întreţinerea persoanelor enumerate la art. 1, transmitand agentiilor teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar sumele reprezentând cheltuielile prilejuite de serviciile acordate de tabara, conform art. 2 alin. 4. Pentru aceasta agenţiile teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar vor transmite în maximum 15 zile, dar nu mai târziu de 19 decembrie 2003, factura cheltuielilor.
Sumele facturate se vor vira de cãtre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, în termen de maximum 15 zile de la primirea facturii şi anexei.
Pentru copiii cuprinşi în tabelele care nu au avizul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi care totuşi beneficiazã de serviciile de tabara, cheltuielile nu vor fi decontate şi vor fi suportate de cãtre pãrinţii acestora.
În cazul în care pãrinţii opteazã pentru o tabara care presupune cheltuieli mai mari decât subvenţia de 2.000.000 lei/copil/sejur, suportatã de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, aceştia vor achitã diferenţa agentiilor teritoriale ale taberelor şi turismului şcolar.
ART. 4
Orice modificare a prezentului protocol se face cu acordul ambelor pãrţi, iar neînţelegerile se vor rezolva pe cale amiabila.
ART. 5
Prezentul protocol se încheie în 2 (doua) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016