Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCTIUNI din 12 octombrie 2000  privind intocmirea documentatiei cadastrale tehnice necesare la inscrierea cu caracter nedefinitiv in Cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la terenuri si constructii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INSTRUCTIUNI din 12 octombrie 2000 privind intocmirea documentatiei cadastrale tehnice necesare la inscrierea cu caracter nedefinitiv in Cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la terenuri si constructii

EMITENT: OFICIUL NATIONAL DE CADASTRU SI GEODEZIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 90 din 22 februarie 2001
1. Cadrul normativ:
- <>Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 ;
- Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor de carte funciarã ale judecãtoriilor, aprobat prin <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.371/C/1997 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 84 din 23 februarie 1998;
- Protocolul încheiat între Ministerul Justiţiei (MJ), Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (ONCGC) şi Uniunea Nationala a Notarilor Publici din România (UNNP), în vederea colaborãrii privind efectuarea inscrierilor cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã;
- Normele tehnice pentru introducerea cadastrului general, aprobate prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 452/1999 şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 25 februarie 1999;
- Regulamentul privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot sa realizeze şi sa verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 451/1999 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 3 februarie 1999;
- Regulamentul privind avizarea lucrãrilor de geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetectie, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 347/1998 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 412 din 29 octombrie 1998;
- Regulamentul privind recepţia lucrãrilor de geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetectie, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 450/1999 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 3 februarie 1999;
- Regulamentul pentru verificarea lucrãrilor de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei, realizate de persoane fizice şi juridice autorizate, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 691/1999 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 641 din 29 decembrie 1999;
- Ordinul ministrului justiţiei nr. 1.330/C/1999 privind înfiinţarea cãrţilor funciare cu caracter nedefinitiv;
- <>Decretul-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiunilor privitoare la cãrţile funciare;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 834/1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societãţile comerciale cu capital de stat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Legea fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.

2. Consideratii generale privind înscrierea cu caracter nedefinitiv şi conţinutul documentaţiei tehnice cadastrale

Începând cu data de 1 iulie 1999, pe baza Ordinului ministrului justiţiei nr. 1.330/C/1999 şi a protocolului încheiat între ONCGC, UNNP şi MJ, s-a trecut la înscrierea cu caracter nedefinitiv în cãrţile funciare.
Ca urmare, orice act şi fapt juridic cu privire la terenuri sau construcţii trebuie înscrise cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã, dacã pe acel teritoriu administrativ nu s-au definitivat lucrãrile de introducere a cadastrului general (dacã identificarea imobilelor nu se poate face cu numerele topografice din Cartea funciarã şi acolo unde s-au înfiinţat birouri de carte funciarã în anul 1999).
Potrivit <>art. 61 din Legea nr. 7/1996 , "Actele şi faptele juridice privind terenurile şi construcţiile situate pe un teritoriu administrativ pentru care nu s-au definitivat documentele cadastrului general se vor înscrie cu caracter nedefinitiv, în câte o carte funciarã, urmând ca înscrierea definitiva sa fie efectuatã la punerea în aplicare a cadastrului general şi pe acel teritoriu. În aceleaşi condiţii se vor înscrie şi titurile de proprietate emise în temeiul <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 . La cererea de înscriere se va ataşa schita de plan a terenului sau a construcţiei la care se referã înscrierea, întocmitã de un cadru tehnic de specialitate autorizat de oficiul judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie. Schita de plan va cuprinde configuraţia parcelelor de teren sau a construcţiilor, suprafeţele, categoriile de folosinta, caracteristicile calitative ale terenului, elementele pentru precizarea locului unde este situat imobilul, data întocmirii şi numele celui care a întocmit schita.
Mãsurãtorile cadastrale efectuate în cadrul acţiunilor de aplicare a <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi evidentiate ca atare în documentele cadastrale şi în titlurile de proprietate se preiau ca date definitive ale cadastrului pentru teritoriul administrativ respectiv, dacã acestea corespund normelor metodologice de cadastru elaborate de cãtre Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie.
Lucrãrile tehnice de cadastru vor sta la baza eliberãrii titlurilor de proprietate, emise în baza <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , acolo unde acestea n-au fost întocmite şi înmânate".
Rezulta ca la cererea de înscriere se va ataşa documentaţia cadastrala tehnica, întocmitã numai de o persoana fizica autorizata de ONCGC/OJCGC, lucrare care a fost avizatã/recepţionatã de OJCGC.
Potrivit art. 9 alin. 2 din Regulamentul privind avizarea lucrãrilor de geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetectie, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 347/1998 , "Avizul este obligatoriu pentru lucrãrile de profil finanţate din banii publici, precum şi pentru cele finanţate din alte surse, cu excepţia planurilor de amplasament şi delimitare a bunurilor imobile, necesare înregistrãrii în evidentele cadastral-juridice sau utilizãrii în circuitul civil, dacã suprafata implicata este sub un hectar în intravilan, respectiv 10 hectare în extravilan".

3. Consideratii privind modul de desfãşurare a activitãţii de înscriere cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã

3.1. Sintetic, fluxul informaţional privind înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã cuprinde urmãtoarele etape (anexa nr. 8):
1. Solicitantul (proprietarul bunului imobil sau reprezentantul legal al acestuia) se adreseazã notarului public, OJCGC, Biroului de carte funciarã, dupã ce în prealabil a contactat o persoana fizica/juridicã autorizata pentru întocmirea documentaţiei tehnice cadastrale.
2. Persoana fizica/juridicã autorizata întocmeşte documentaţia cadastrala tehnica (pentru bunurile imobile situate în intravilan care au suprafata mai mare de 1 ha şi de 10 ha pentru cele din extravilan planurile de amplasament şi delimitare vor fi supuse verificãrii de cãtre persoane fizice/juridice autorizate de ONCGC în categoria D înainte de a fi recepţionate de OJCGC) şi o înainteazã OJCGC sau proprietarului bunului imobil.
3. OJCGC verifica, receptioneaza şi, dupã caz, avizeazã documentaţia, atribuie numãr cadastral provizoriu şi o elibereazã persoanei fizice autorizate sau proprietarului bunului imobil.
4. Solicitantul prezintã documentaţia eliberata de OJCGC la Biroul de carte funciarã, care deschide o carte funciarã nedefinitiva şi emite o încheiere. Dacã un imobil a fost înscris în Cartea funciarã nedefinitiva, Biroul de carte funciarã elibereazã la cerere un extras de carte funciarã.
5. Când are loc un act sau un fapt juridic privitor la teren sau la construcţii, pe baza documentaţiei tehnice cadastrale recepţionate notarul public întocmeşte actul notarial şi transmite Biroului de carte funciarã sau, dupã caz, solicitantului (în cazul tranzacţiilor) intreaga documentaţie.
6. Biroul de carte funciarã transmite OJCGC încheierea efectuatã şi documentaţia privind înscrierea efectuatã (sãptãmânal), inclusiv numãrul Cãrţii funciare şi, dupã caz, date referitoare la noul proprietar.

NOTA:
> Fluxul informaţional privind înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã se referã la cazul în care solicitantului îi este necesarã documentaţia tehnica cadastrala în vederea întocmirii unui act constitutiv sau translativ de drepturi, în forma autenticã.
> În cazul în care solicitantul doreşte doar deschiderea Cãrţii funciare cu caracter nedefinitiv în scopul opozabilitatii dreptului deja dobândit, se exclud pct. 5 şi 6 ale paragrafului 3.1.

3.2. Conţinutul dosarului depus la OJCGC pentru receptionarea documentaţiei cadastrale tehnice necesare în vederea înscrierii cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã este diferenţiat, în funcţie de una dintre situaţiile în care se afla imobilul, astfel:
3.2.1. Pentru apartamente situate în blocuri:
● cerere-tip (model prezentat în anexa nr. 1);
● fişa bunului imobil (model prezentat în anexa nr. 2);
● releveul apartamentului, de regula la scara 1:100 sau, dupã caz, 1:50, întocmit de persoana fizica/juridicã autorizata de ONCGC/OJCGC (model prezentat în anexa nr. 5);
● plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil, la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000 (model prezentat în anexa nr. 3). Se va întocmi un plan de amplasament şi delimitare a terenului pe care este amplasat blocul (va fi inclusã şi suprafata terenului aferentã blocului, inclusiv trotuarul de protecţie, asa cum a fost stabilitã prin decizia/hotãrârea consiliului local) şi se va calcula cota-indivizã aferentã fiecãrui apartament. Se admit şi planuri la scara 1:5.000 sau 1:10.000, în cazul în care planuri la scarile enumerate mai sus nu exista, iar ridicarea topografica a blocului ar depãşi limita tarifelor de onorarii stabilite pentru imobilul în cauza;
● copie de pe actul de proprietate al imobilului;
● copie de pe actul de identitate al proprietarului;
● declaraţie pe propria rãspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil mãsurat (model prezentat în anexa nr. 6);
● memoriu tehnic (model prezentat în anexa nr. 7).
3.2.2. Pentru terenuri cu sau fãrã construcţii:
● cerere-tip (model prezentat în anexa nr. 1);
● plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, întocmit conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general (model prezentat în anexa nr. 4);
● plan de încadrare în zona la scara 1:2.000, 1:10.000 sau 1:25.000 (în fişa bunului imobil);
● fişa bunului imobil (model prezentat în anexa nr. 2);
● copie de pe actul de proprietate al imobilului;
● copie de pe actul de identitate al proprietarului;
● memoriu tehnic (model prezentat în anexa nr. 7);
● inventar de coordonate:
- puncte vechi;
- puncte noi;
- puncte pe contur (limita proprietãţii/bunului imobil);
● descrierile topografice ale punctelor vechi şi noi;
● calculul analitic al suprafeţelor;
● declaraţie pe propria rãspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil mãsurat (model prezentat în anexa nr. 6).

NOTA:
> Pentru construcţiile care constituie obiectul unor sarcini (ipoteci, gajari) sau care au mai mulţi proprietari, indiferent de destinaţie, releveul va fi întocmit de o persoana fizica sau juridicã autorizata, de regula la scara 1:100 sau, dupã caz, 1:50, 1:20.
> În cazul în care imobilul construcţie are un singur proprietar sau nu reprezintã obiectul unei ipoteci nu este necesarã efectuarea releveului.
> Dosarul trebuie sa conţinã toate datele tehnice necesare în vederea întocmirii planului de amplasament şi delimitare (inclusiv date referitoare la cele 4 puncte care trebuie materializate în cazul inexistentei, la distanta mai mica de 3 km a punctelor din reţeaua geodezica, iar suprafata imobilului este mai mica de 10 ha).
3.2.3. Pentru terenurile dobândite de societãţile comerciale în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 :
● cerere-tip (model prezentat în anexa nr. 1);
● copie de pe documentaţia topografica avizatã care a stat la baza eliberãrii titlului de proprietate;
● anexa nr. 2 la <>Criteriile nr. 2.665/1C/311/1992 privind stabilirea şi evaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 54 din 31 martie 1992 (copie);
● fişa bunului imobil;
● plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, întocmit conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general, actualizat, care va conţine:
- limita actuala a imobilului (incinta);
- radierea din plan a construcţiilor care nu mai exista;
- completarea planului cu construcţiile noi;
● copie de pe certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului;
● copie de pe actele necesare în vederea identificarii societãţii comerciale (cod fiscal, certificat de înmatriculare la registrul comerţului etc.);
● inventar de coordonate:
- puncte vechi;
- puncte noi;
- puncte pe contur/limita de proprietate/bun imobil;
● descrierile topografice ale punctelor vechi şi noi;
● calculul analitic al suprafeţelor;
● declaraţie pe propria rãspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil mãsurat (model prezentat în anexa nr. 6);
● memoriu tehnic (model prezentat în anexa nr. 7).
3.2.4. Pentru terenurile dobândite în baza <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 :
● cerere-tip (model prezentat în anexa nr. 1);
● copie de pe extrasul din planul de parcelare vizat de OCAOTA (pentru terenurile situate în extravilan), acolo unde acesta exista, sau, dupã caz, procesul-verbal de punere în posesie;
● plan de amplasament şi delimitare (cadastral) a bunului imobil;
● plan de încadrare în zona la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, pentru terenurile situate în intravilan;
● fişa bunului imobil;
● copie de pe actul de proprietate (titlul de proprietate) şi copie de pe actul de identitate al proprietarului;
● declaraţie pe propria rãspundere privind identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil mãsurat (model prezentat în anexa nr. 6).

NOTA:
> Dosarele conţinând documentaţia cadastrala tehnica aferentã unui bun imobil şi, dupã caz, dosarul de verificare se vor depune pentru verificare şi recepţie, în toate situaţiile, în 4 exemplare, dintre care numai un exemplar va rãmâne la OJCGC şi va conţine intreaga documentaţie menţionatã/enumerata mai sus, care se va completa cu încheierea judecãtorului de carte funciarã şi, dupã caz, cu copia de pe actul notarial întocmit, transmis de Biroul de carte funciarã la OJCGC, iar celelalte 3 exemplare nu vor cuprinde inventarul de coordonate şi descrierile topografice.
În mãsura în care numãrul de 4 exemplare ingreuneaza activitatea OJCGC, acesta va fi stabilit de directorul general al OJCGC.
● Exemplarul care va rãmâne în arhiva OJCGC va conţine date din mãsurãtori, inventare de coordonate, calculul analitic al suprafeţelor, descrieri topografice ale punctelor etc.
● Exemplarele (exemplarul) care se înmâneazã persoanei autorizate sau proprietarului nu vor conţine anexele referitoare la coordonate, descrieri, calcule de suprafeţe, ci numai suprafata bunului imobil.
> Exemplarul restituit solicitantului va avea urmãtorul conţinut:
● plan de amplasament şi delimitare a bunului imobil la scara 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, întocmit conform Normelor tehnice pentru introducerea cadastrului general, în care se va specifica numai suprafata bunului imobil, fãrã redactarea inventarului de coordonate ale punctelor situate pe contur;
● plan de încadrare în zona la scara 1:2.000, 1:10.000 sau 1:25.000 (în fişa bunului imobil);
● fişa bunului imobil;
● copie xerox de pe actul de proprietate;
● copie de pe actul de identitate al proprietarului.
● În cazul apartamentelor situate în blocuri:
- releveul apartamentului, de regula la scara 1:100 sau, dupã caz, 1:50, întocmit de persoana fizica/juridicã autorizata de ONCGC/OJCGC.
● Pentru terenuri cu sau fãrã construcţii:
- pentru construcţiile care constituie obiectul unor ipoteci (sau care au mai mulţi proprietari), indiferent de destinaţie, releveul va fi întocmit de o persoana fizica sau juridicã autorizata, de regula la scara 1:100 sau, dupã caz, 1:50, 1:20;
- în cazul în care imobilul construcţie are un singur proprietar sau nu reprezintã obiectul unei ipoteci, nu este necesarã efectuarea releveului.
> Coordonatele şi planurile vechi utilizate la întocmirea dosarelor, dacã nu exista copia de pe chitanţa, care sa facã dovada procurãrii acestora, vor fi taxate conform <>Ordinului preşedintelui ONCGC nr. 468/1999 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile prestate de Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie şi de unitãţile subordonate acestuia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111 din 18 martie 1999.
> În toate cazurile fişa bunului imobil şi planul de amplasament şi delimitare (cadastral) a bunului imobil se stampileaza pe toate exemplarele de cãtre persoana autorizata şi de OJCGC.
> Planul de amplasament şi delimitare (cadastral) a bunului imobil va conţine inventarul de coordonate numai pe exemplarul care rãmâne în evidenta OJCGC.
> În cazul în care se transmite dreptul de proprietate asupra uneia sau mai multor pãrţi dintr-un bun imobil, se va întocmi o documentaţie cadastrala pentru întregul bun imobil, se individualizeazã partea sau pãrţile care se înstrãineazã şi se atribuie numãr cadastral provizoriu fiecãrei pãrţi.
> Dupã rãmânerea definitiva şi irevocabilã a încheierii operaţiunea de înscriere nedefinitiva în Cartea funciarã se comunica OJCGC pentru a fi avutã în vedere la finalizarea lucrãrilor cadastrale pentru teritoriul administrativ comunal sau orasenesc (art. 132 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor de carte funciarã ale judecãtoriilor).

4. Numerotarea cadastrala provizorie
4.1. Prevederi generale
4.1.1. Fiecare unitate administrativ-teritorialã se identifica prin codul SIRUTA extras din Registrul permanent al unitãţilor administrativ-teritoriale, publicat de Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice.
4.1.2. Bunul imobil se individualizeazã prin numãrul cadastral care asigura legatura dintre planul cadastral, registrele cadastrale şi înregistrãrile din Cartea funciarã. Numãrul cadastral al bunului imobil este unul dintre identificatorii de legatura logica între baza de date grafice şi baza de date alfanumerice în sistemul informatic al cadastrului.

4.2. Numerotarea cadastrala provizorie
4.2.1. Bunurile imobile se numeroteaza provizoriu cu cifre arabe de la 1 la n pe teritoriul administrativ, în ordinea solicitãrilor. În cadrul fiecãrui bun imobil parcelele componente se numeroteaza cu cifre arabe de la 1 la n, urmate de simbolul categoriei de folosinta, începând cu categoria de folosinta curţi-construcţii, şi se evidenţiazã în conţinutul planului de amplasament şi delimitare a bunului imobil.
4.2.2. Suprafeţelor de teren ocupate de proiectiile la sol ale construcţiilor permanente din cadrul parcelelor cu categoria de folosinta curţi-construcţii, apartinatoare unui bun imobil, li se va atribui litera "C" urmatã de un indice de la 1 la n (de exemplu: C1, C2, C3, ...).
4.2.3. Parcelele componente ale bunurilor imobile care au suprafeţe mai mici de 150 mp în intravilan şi 500 mp în extravilan nu se numeroteaza. Suprafata acestora se încadreazã în suprafeţele şi, respectiv, în categoriile de folosinta ale parcelelor alãturate ale aceluiaşi bun imobil.
4.2.4. Codul de identificare a unui bun imobil la cãutarea în baza de date a cadastrului general este compus din codul SIRUTA, codul de intravilan/extravilan şi numãrul cadastral al acestuia.
4.2.5. Atunci când bunul imobil nu a mai fost înscris în Cartea funciarã şi se transmite dreptul de proprietate asupra uneia sau mai multor pãrţi din acesta, fiecãrei pãrţi i se va acorda un numãr cadastral provizoriu în continuarea ultimului numãr atribuit pe teritoriul administrativ aferent.
4.2.6. În situaţia privind modificãrile ce intervin prin operaţiunile de dezlipire în structura bunurilor imobile înscrise în Cartea funciarã înainte de 1 iulie 1999, numerele cadastrale provizorii vor fi atribuite separat pentru fiecare bun imobil nou, acestea fiind menţionate şi pe planul de amplasament şi delimitare a bunului imobil şi în fişele bunului imobil rezultat.
4.2.7. În situaţia în care bunul imobil a fost înscris cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã şi se modifica prin dezlipire, numãrul cadastral provizoriu va fi atribuit fractionat (de exemplu: 2349/1, 2349/2 etc.).
4.2.8. În cazul în care bunurile imobile au fost înscrise în Cartea funciarã înainte de 1 iulie 1999 şi se alipesc, numãrul cadastral provizoriu va fi atribuit bunului imobil rezultat, în ordinea solicitãrilor.
4.2.9. În cazul în care se alipesc bunurile imobile înscrise cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã, se atribuie un nou numãr cadastral provizoriu compus din cele doua numere cadastrale cu liniuta între ele.
4.2.10. Numerele cadastrale din vechile cãrţi funciare vor fi înregistrate atât în fişa bunului imobil, cat şi în planul de amplasament şi delimitare şi vor fi evidentiate în baza de date la istoricul bunului imobil.

5. Particularitãţi privind întocmirea documentaţiei necesare în vederea înscrierii cu caracter nedefinitiv
Înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã se realizeazã pe baza actului notarial şi a documentaţiei tehnice cadastrale, respectiv a planului de amplasament şi delimitare a bunului imobil, a fisei bunului imobil şi a memoriului tehnic, întocmite de persoane fizice/persoane juridice autorizate de ONCGC/OJCGC, avizate/recepţionate de OJCGC în conformitate cu Regulamentul de avizare/recepţie a lucrãrilor de geodezie, cartografie, cadastru, fotogrammetrie şi teledetectie.
Planul de amplasament şi delimitare, precum şi fişa bunului imobil se vor întocmi în conformitate cu prevederile art. 13 şi ale anexelor nr. 1 şi 7 din Normele tehnice pentru introducerea cadastrului general, aprobate prin <>Ordinul preşedintelui ONCGC nr. 452/1999 şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 78 din 25 februarie 1999.

5.1. Pentru apartamente situate în blocuri
Înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã a unei construcţii care face obiectul proprietãţii pe etaje sau pe apartamente se va efectua pe baza fisei bunului imobil şi a planului de amplasament şi delimitare, deschizandu-se astfel Cartea funciarã colectivã pentru intreaga construcţie şi câte o Carte funciarã individualã pentru fiecare etaj sau apartament având proprietari diferiţi.
În cazul în care nu exista planuri topografice (cadastrale) la scarile 1:500, 1:1.000 sau 1:2.000, iar ridicarea topografica ar necesita costuri care depãşesc tarifele onorariilor aprobate pentru categoria bunului imobil respectiv, va fi atribuit un numãr cadastral provizoriu pe baza planului de încadrare în zona.
Planul de încadrare în zona va fi eliberat de OJCGC care, o data cu avizarea şi receptionarea releveului apartamentului, va atribui numãr cadastral atât acestuia, cat şi întregului bun imobil (bloc).
Numãrul cadastral al fiecãrui apartament va fi un numãr fractionat, al cãrui numarator va fi numãrul cadastral al bunului imobil (bloc), iar numitorul va fi, dupã caz, numãrul etajului sau al apartamentului. Atunci când apartamentele nu sunt numerotate pe întregul bloc, ci pe scãri, numãrul cadastral al fiecãrui apartament va fi un numãr fractionat, al cãrui numarator va fi numãrul cadastral al blocului, iar numitorul va fi numãrul scãrii urmat de semnul ";", dupã care urmeazã numãrul etajului sau al apartamentului, dupã caz (de exemplu: 300/2;1, în care: 300 - numãrul cadastral provizoriu atribuit blocului; 2 - numãrul scãrii; 1 numãrul etajului, în cazul proprietãţii individuale pe etaje, sau 300/2;20, în cazul proprietãţii pe apartamente, 20 fiind numãrul apartamentului).

NOTA:
Numãrul cadastral al bunului imobil se va atribui de cãtre OJCGC, cu caracter nedefinitiv, în ordinea solicitãrilor, de la 1 la n, în cadrul teritoriului administrativ şi se va consemna într-un registru de evidenta.

Exemple de numerotare cadastrala:
1. Atribuirea numãrului cadastral provizoriu în cazul unui apartament, atunci când numerotarea apartamentelor se face de la 1 la n pe întregul bloc:
203/22,
în care:
203 - numãrul cadastral al blocului;
22 - numãrul apartamentului.
2. Atribuirea numãrului cadastral provizoriu în cazul unui apartament, atunci când numerotarea apartamentelor se face de la 1 la n pe fiecare scara:
300/2;20,
în care:
300 - numãrul cadastral al blocului;
2 - numãrul scãrii;
20 - numãrul apartamentului.
3. Atribuirea numãrului cadastral provizoriu în cazul unui apartament situat la subsol:
200/-1; n,
în care:
200 - numãrul cadastral al blocului;
-1 - subsol;
n - numãrul apartamentului.
În cazul în care construcţia are mai multe niveluri la subsol, ele vor fi numerotate cu valori negative: -1, -2, -3 etc.
4. Atribuirea numãrului cadastral provizoriu în cazul unui apartament nenumerotat situat la mansarda (203/n, în care n este numãrul acordat în continuarea ultimului numãr de apartament sau de etaj):
203/20,
în care:
203 - numãrul cadastral al blocului;
20 - numãrul acordat în continuarea ultimului numãr de apartament (în cazul în care sunt mai multe apartamente ele vor fi numerotate în continuare, pentru a putea fi identificate).
5. Acordarea numãrului cadastral provizoriu unui spaţiu comercial situat la parterul unui bloc:
250/0 (când spaţiul comercial are un singur proprietar),
în care: 250 - numãrul cadastal al blocului;
0 - parter;
250/0/1, 250/0/2 etc. (când spaţiul comercial are mai mulţi proprietari),
în care: 250 - numãrul cadastral al blocului;
0 - parter;
1, 2 - identificatorii proprietarilor din spaţiul comercial respectiv.
6. Acordarea numãrului cadastral provizoriu unui spaţiu comercial situat la parterul a doua blocuri:
275/0/n
250/0/m,
în care: 275, 250 - numerele cadastrale ale celor doua blocuri;
0 - parter;
n - numerotarea spaţiului comercial în blocul cu numãrul cadastral 275;
m - numerotarea spaţiului comercial în blocul cu numãrul cadastral 250.
7. Înscrierea în Cartea funciarã a unei boxe situate la subsolul unui bloc (numai în cazul în care proprietarul nu deţine alte proprietãţi în bloc):
300/-1;10,
în care: 300 - numãrul cadastral al blocului;
-1 - subsol;
10 - numãrul de la 1 la n dat boxelor pentru pozitionare.
În cazul în care boxa este proprietatea unui deţinãtor de apartament din bloc, cãruia i s-a atribuit numãr cadastral nedefinitiv, aceasta va fi indicatã la cap. B din fişa bunului imobil, numãrul cadastral provizoriu fiind valabil pentru întregul bun imobil (apartament + boxa).
8. Înscrierea în Cartea funciarã a unui garaj situat la subsolul unui bloc:
300/-1/n,
în care: 300 - numãrul cadastral al blocului;
-1 - subsol;
n - numãrul garajului.

NOTA:
În toate cazurile, cu excepţia spaţiilor comerciale situate la subsol, demisol, parter, mezanin sau la etaj, dacã apartamentele sunt numerotate, nu se tine seama de numãrul nivelului la care acestea sunt situate.

5.2. Pentru terenuri cu sau fãrã construcţii
Înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã a unui bun imobil teren cu sau fãrã construcţii se va efectua pe baza fisei bunului imobil şi a planului de amplasament şi delimitare, deschizandu-se astfel Cartea funciarã a bunului imobil respectiv.
Bunul imobil cu sau fãrã construcţii se numeroteaza provizoriu cu cifre arabe de la 1 la n pe teritoriul administrativ, în ordinea solicitãrilor. În cadrul fiecãrui bun imobil parcelele componente se numeroteaza cu cifre arabe de la 1 la n, urmate de simbolul categoriei de folosinta, începând cu categoria de folosinta curţi-construcţii, şi se evidenţiazã în conţinutul planului de amplasament şi delimitare a bunului imobil.

Exemple de numerotare cadastrala:
1. Înscrierea în Cartea funciarã a unei porţiuni dintr-un bun imobil care a mai fost înscris cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã (dezmembrare):
500/1; 500/2,
în care: 500 - numãrul cadastral al bunului imobil înscris iniţial;
1 şi 2 - cele doua pãrţi ale imobilului dezmembrat.
2. Înscrierea în Cartea funciarã a unei porţiuni dintr-un bun imobil care nu a mai fost înscris cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã:
501 şi 502,
în care 501 şi 502 - numerele cadastrale pentru cele doua viitoare bunuri imobile.
3. În cazul în care se alipesc bunurile imobile înscrise cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã se atribuie un nou numãr cadastral provizoriu compus din cele doua numere cadastrale cu liniuta între ele:
601 şi 602,
în care: 601-602 - numãrul cadastral al bunului imobil rezultat din alipirea celor doua bunuri imobile.

5.3. Pentru terenurile dobândite de societãţile comerciale în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 , cu modificãrile ulterioare
Documentaţiile topografice întocmite pentru stabilirea şi evaluarea terenurilor societãţilor comerciale cu capital de stat, în conformitate cu <>Hotãrârea Guvernului nr. 834/1991 , cu modificãrile ulterioare, sau documentaţiile topografice întocmite de instituţiile subordonate titularilor cadastrelor de specialitate vor fi acceptate pentru înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã dacã au fost actualizate de persoane fizice/juridice autorizate, dacã sunt adaptate la cerinţele normelor tehnice şi sunt verificate şi recepţionate de OJCGC.
Pentru regii autonome sau societãţi comerciale (de exemplu: Tofan Grup, Metro etc) care nu fac obiectul <>Hotãrârii Guvernului nr. 834/1991 documentaţiile topografice care se vor întocmi vor conţine aceleaşi piese.
Copia de pe documentaţia topografica avizatã, pe baza cãreia s-a eliberat certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, va conţine urmãtoarele:
a) inventare de coordonate;
b) descrieri topografice ale punctelor;
c) calculul analitic al suprafeţelor;
d) schita reţelei de sprijin;
e) planurile topografice avizate;
f) procesele-verbale de vecinãtate;
g) copie de pe anexa nr. 2 la <>Criteriile nr. 2.665/1C/311/1992 privind stabilirea şi evaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societãţilor comerciale cu capital de stat, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 54 din 31 martie 1992.
În cazul societãţilor care vor sa instituie o ipoteca asupra unui corp de clãdire aflat în patrimoniul acestora, se va solicita documentaţia cadastrala pentru întregul bun imobil.

Exemple de numerotare cadastrala:
Înscrierea în Cartea funciarã a unei pãrţi dintr-un bun imobil aparţinând unei societãţi comerciale:
505/1, 505/2, 505/3 etc.,
în care: 505 - numãrul cadastral al întregului bun imobil;
505/2 - partea care urmeazã sa fie înscrisã în Cartea funciarã.

5.4. Pentru terenurile dobândite în baza <>Legii fondului funciar nr. 18/1991
Mãsurãtorile cadastrale efectuate în cadrul acţiunilor de aplicare a <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi evidentiate ca atare în documentele cadastrale şi în titlurile de proprietate se înscriu cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã numai dacã au fost actualizate şi verificate de cãtre o persoana fizica autorizata din punct de vedere al corespondentei cu prevederile normelor tehnice pentru introducerea cadastrului şi dacã au fost verificate şi recepţionate de OJCGC.

ANEXA 1
-------
la instrucţiuni
---------------


Cãtre
Oficiul judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie ........
- Model-cadru -

Subsemnatul ......................................................, cu domiciliul în .........................................................., str. ........................... nr. ...., proprietar al imobilului situat în ...................................., depun prezenta documentaţie în vederea atribuirii numãrului cadastral provizoriu necesar la înscrierea proprietãţii în Cartea funciarã.


Data ................ Semnatura ...............




Domnului director general al OJCGC ...............................




ANEXA 2


la instrucţiuni
---------------
- Model -


F I S A
bunului imobil
din str. .......................... nr. .......



Judeţul____________________________ Secţiune plan/nomenclatura_______
Teritoriul administrativ___________ Nr. sector cadastral_____________
Cod SIRUTA_________________________ Nr. cadastral al bunului
Cod intravilan/extravilan__________ imobil___________________________
Nr. carte funciarã_______________


SCHITA BUNULUI IMOBIL A. DATE REFERITOARE LA TEREN


────────────────────┐┌─────┬───────┬─────┬──────────┬────────┬────────┬────────┐
││Nr. │Catego-│Cod │Suprafata │ Clasa │ Zona în│Menţiuni│
││par- │ria de │grupa│ din │ de │ cadrul │ │
││cela │folo- │desti│mãsurãtori│calitate│localita│ │
││ │sinta │natie│ (mp) │ │ tii │ │
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
││ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
│├─────┼───────┼─────┼──────────┼────────┼────────┼────────┤
││Total│ │ │ │ │ │ │
│└─────┴───────┴─────┴──────────┴────────┴────────┴────────┘
│ B. DATE REFERITOARE LA CONSTRUCŢII
│┌────────┬────────────────┬───────────┬──────────┬────────┐
││Nr. corp│ Denumire │ Suprafata │ Cod grupa│Menţiuni│
││clãdire/│ │construitã │destinaţie│ │
││construc│ │ la sol │ │ │
││tie │ │ (mp) │ │ │
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
││ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
│├────────┼────────────────┼───────────┼──────────┼────────┤
││Total │ │ │ │ │
────────────────────┘└────────┴────────────────┴───────────┴──────────┴────────┘

C. DATE REFERITOARE LA PROPRIETAR
────┬──────────┬──────────┬─────────┬───────┬────┬───────────┬──────────────┬──┐
Nr. │Nume/ │Domiciliu/│Cod │Tipul │Cod │Suprafata │Modul de deti-│ M│
crt.│denumire │ Sediu │numeric │actului│gru-│din act │nere │ e│
│proprietar│proprietar│personal/│de pro-│pa │(ha sau mp)│Teren/construc│ n│
│ │ │ Cod │prieta-│pro-│ │ tie │ t│
│ │ │ SIRUES │ te, │pri-├────┬──────┼───────┬──────┤ i│
│ │ │ │nr. şi │eta-│Te- │Con- │Exclu- │Indivi│ u│
│ │ │ │data │te │ren │struc-│siv │ziune │ n│
│ │ │ │inregis│ │ │tie │ │ │ i│
│ │ │ │trarii/│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │elibe- │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │rarii │ │ │ │ │ │ │
────┼──────────┼──────────┼─────────┼───────┼────┼────┼──────┼───────┼──────┼──┤
1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │11│
────┼──────────┼──────────┼─────────┼───────┼────┼────┼──────┼───────┼──────┼──┤
────┼──────────┼──────────┼─────────┼───────┼────┼────┼──────┼───────┼──────┼──┤
────┼──────────┼──────────┼─────────┼───────┼────┼────┼──────┼───────┼──────┼──┤
────┼──────────┼──────────┼─────────┼───────┼────┼────┼──────┼───────┼──────┼──┤
────┴──────────┴──────────┴─────────┴───────┴────┴────┴──────┴───────┴──────┴──┘

Întocmit:_____________ Data:_______________ Verificat____________


ANEXA 3


la instrucţiuni
---------------

PLAN DE AMPLASAMENT ŞI DELIMITARE A BUNULUI IMOBIL
(intravilan; bloc)

Scara 1:500

Judeţul: Municipiul Bucureşti Numele şi prenumele proprietarului:
Teritoriul administrativ: Sectorul 2 Damian Grigore
Cod SIRUTA: 179150 Adresa:
Adresa: Bd Florilor nr.6,bl.25,sc.2,et.1,ap.44
Bd Florilor nr. 6, bl. 25 Localitatea: Bucureşti
Nr. cadastral ..................... Judeţul:


Schita PLAN DE AMPLASAMENT ŞI DELIMITARE A BUNULUI IMOBIL (intravilan;
bloc) se gãseşte la Anexa 3 la instrucţiuni la pag. 9 din Monitorul Oficial
al României, Partea I, Nr. 90/22.02.2001.

Sistemul de proiectie STEREOGRAFIC local mun. Bucureşti


┌─────┬───────────┬───────────┐ ┌─────┬───────────┬───────────┐
│Punct│ X(m) │ Y(m) │ │Punct│ X(m) │ Y(m) │
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 1 │557.480.473│336.011.381│ │ 30 │557.478.580│336.012.642│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 2 │557.483.517│336.013.352│ │ 31 │557.641.632│336.014.820│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 3 │557.496.865│336.016.572│ │ 32 │557.497.196│336.018.389│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 4 │557.497.260│336.015.240│ │ 33 │557.497.893│336.016.952│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 5 │557.502.654│336.016.837│ │ 34 │557.503.561│336.018.302│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 6 │557.507.424│336.000.728│ │ 35 │557.509.063│335.999.695│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 7 │557.497.875│335.998.674│ │ 36 │557.507.755│335.998.294│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 8 │557.496.142│335.998.097│ │ 37 │557.497.374│335.996.204│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 9 │557.494.998│336.001.610│ │ 38 │557.494.192│335.995.987│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 10 │557.492.789│336.000.890│ │ 39 │557.493.582│335.998.772│
├─────┼───────────┼───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 11 │557.491.960│336.003.395│ │ 40 │557.491.489│335.997.989│
├─────┴───────────┴───────────┤ ├─────┼───────────┼───────────┤
│Suprafata blocului = 325,63mp│ │ 41 │557.490.399│336.000.600│
└─────────────────────────────┘ ├─────┼───────────┼───────────┤
│ 42 │557.485.037│335.998.206│
└─────┴───────────┴───────────┘

Numele şi prenumele executantului:
Semnatura şi ştampila: Data:





ANEXA 4


la instrucţiuni
---------------


PLAN DE AMPLASAMENT ŞI DELIMITARE A BUNULUI IMOBIL
(intravilan)
Scara 1:500

Judeţul: Municipiul Bucureşti Numele şi prenumele proprietarului:
Teritoriul administrativ: Sectorul 6 Tanase Constantin
Cod SIRUTA: 179150 Tanase Elena
Adresa imobilului: Adresa:
Str. Dudului nr. 31, sectorul 6 Str. Granitului nr. 41, sectorul 6
Nr. cadastral al bunului imobil ... Localitatea: Bucureşti
Judeţul:

Schita PLAN DE AMPLASAMENT ŞI DELIMITARE A BUNULUI IMOBIL (intravilan)
se gãseşte în Anexa 4 la instrucţiuni la pag. 10 din Monitorul Oficial al
României, Partea I, Nr. 90/22.02.2001.




┌──────┬───────────┬───────────┐ SISTEM DE PROIECTIE: STEREOGRAFIC
│Nr.pct│ X │ Y │ LOCAL MUN. BUCUREŞTI
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 1 │ 550644.84 │ 341242.90 │
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 2 │ 550655.25 │ 341238.45 │
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 3 │ 550664.15 │ 341234.65 │
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 4 │ 550670.11 │ 341232.11 │
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 5 │ 550680.86 │ 341227.51 │
├──────┼───────────┼───────────┤
│ 6 │ 550675.59 │ 341217.34 │
├──────┴───────────┴───────────┤
│ S = 440 mp │
└──────────────────────────────┘

Numele şi prenumele executantului: ing. ZAHARIA ION
Semnatura şi ştampila Data 14.04.2000
.........................





ANEXA 5


la instrucţiuni
---------------

RELEVEU APARTAMENT
Scara 1:100


Judeţul: Municipiul Bucureşti Numele şi prenumele
proprietarului:
Teritoriul administrativ: Sectorul 2 Damian Grigore
Cod SIRUTA: 179150 Adresa:
Adresa: Aleea Sinaia nr. 4, bl. 82,
sc. 2, et. 1, ap. 44
Aleea Sinaia nr. 4, bl. 82, sc. 2, et. 1, ap. 44 Localitatea: Bucureşti
Nr. cadastral ............................ Judeţul:


Schema RELEVEU APARTAMENT se gãseşte la Anexa 5 la instrucţiuni la
pag. 11 din Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 90/22.02.2001.


RECAPITULATIE


┌────────────┬────────────────┬───────────┐
│Nr. încãpere│ Denumire │Suprafata │
│ │ încãpere │utila [mp] │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 1 │ Camera de zi │ 18,06 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 2 │ Bucatarie │ 6,61 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 3 │ Dormitor │ 11,52 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 4 │ Baie │ 4,33 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 5 │ Debara │ 0,54 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 6 │ Camara │ 0,78 │
├────────────┼────────────────┼───────────┤
│ 7 │ Hol │ 6,42 │
├────────────┴────────────────┴───────────┤
│Total suprafata utila 48,26 │
├─────────────────────────────────────────┤
│Suprafata balcon 3,51 │
├─────────────────────────────────────────┤
│Total 51,77 │
└─────────────────────────────────────────┘

Numele şi prenumele executantului: ing. ZAHARIA ION
Semnatura şi ştampila Data 14.04.2000
.........................



ANEXA 6
-------
la instrucţiuni
---------------

Cãtre
Oficiul judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie ...........
- Model-cadru -


DECLARAŢIE

Subsemnatul .........................................................................., domiciliat în ................................................................., în calitate de proprietar al bunului imobil din .............................................., declar pe propria rãspundere ca bunul imobil mãsurat este proprietatea mea şi imi asum intreaga rãspundere pentru identificarea şi individualizarea limitelor bunului imobil mãsurat.






Data .........................


Semnatura ..........................





Domnului director general al OJCGC .....................................


ANEXA 7
-------
la instrucţiuni
---------------

MEMORIU TEHNIC
- Model-cadru -

1. Denumirea lucrãrii: titlul sub care se elaboreazã lucrarea (identic cu cel din cartusul planşelor) şi numãrul lucrãrii în registrul de evidenta propriu
2. Beneficiarul lucrãrii: numele şi prenumele sau denumirea, adresa ori sediul
3. Executantul lucrãrii: numele şi prenumele sau denumirea, numãrul autorizaţiei
4. Obiectul lucrãrii: scurta prezentare, cu datele de localizare şi identificare a bunului imobil care face obiectul lucrãrii:
a) în cazul bunurilor imobile, terenuri cu construcţii, se va face o descriere generalã a construcţiei conform tabelului urmãtor:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Suprafata Numãrul Numãrul
crt. Destinaţia ocupatã la sol de etaje de camere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



b) în cazul unei construcţii care face obiectul proprietãţii pe etaje sau apartamente se va face o descriere generalã a întregii construcţii conform tabelului urmãtor:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul Numãrul Numãrul Numãrul Modul de numerotare
blocului de niveluri de scãri de camere a apartamentelor
(pe scãri/pe întregul bloc)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



5. Scopul lucrãrii: scurta prezentare a scopului în care se executa lucrarea cadastrala (dezmembrare, parcelare, ieşire din indiviziune, comasare, intabulare titlu de proprietate, intabulare construcţii, apartamente etc.)
6. Amplasamentul bunului imobil: prezentarea locului unde este amplasat terenul, cu elemente de reperaj
7. Situaţia juridicã a imobilului în Cartea funciarã veche: prezentarea Cãrţii funciare în care este intabulat imobilul în cauza, cu eventuale comentarii dacã apar situaţii deosebite cu privire la proprietate şi la sarcini sau prezentarea actului de proprietate deţinut de proprietar
8. Operaţiuni topocadastrale efectuate: prezentarea succintã a lucrãrilor topografice şi cadastrale efectuate în cadrul lucrãrii: metodele şi aparatura folosite la mãsurãtori, sistemul de coordonate, punctele de sprijin vechi şi noi folosite, descrierea punctelor noi determinate în cadrul lucrãrii (puncte de indesire a reţelei de sprijin sau a reţelei de ridicare) şi modul de calcul al coordonatelor punctelor ce definesc varfurile conturului parcelelor cadastrale determinate în lucrare, descrierea sumarã a noilor linii de delimitare a parcelelor, calculul suprafeţelor (din coordonate) şi alte descrieri necesare, în funcţie de specificul lucrãrii.



ANEXA 8


la instrucţiuni
---------------


FLUX INFORMAŢIONAL
privind înscrierea cu caracter nedefinitiv în Cartea funciarã



┌────────────────────────┐
┌──────────────────────>│ SOLICITANT │<────────────────────────┐
│ ┌─────>│PERSOANA FIZICA/JURIDICĂ├──┐ │
│ │ └─────────────────────┬──┘ │ │
│ 1│ │1 │4 │
│ v v v │
│ ┌─────────────────────────┐ ┌────────────────────────┐ │
│ ┌─>│ PERSOANA FIZICA/JURIDICĂ│ │ NOTAR PUBLIC │ │5
3│ │ │AUTORIZATA DE ONCGC/OJCGC│ │(ÎNCHEIE ACTUL NOTARIAL)│<─┐ │
│ │ ┌┤ (ÎNTOCMEŞTE DOCUMENTAŢIA│ │ │ │5 │
│3│ ││ CADASTRALA TEHNICA) │ │ │ │ │
│ │ │└─────────────────────────┘ └────────────────────────┘ │ │
│ │2│ │ │
│ │ │ │ │
│ │ v v v
┌┴─┴───────────────────────────┐ ┌─────────────────────────────────┐
│ OFICIUL JUDEŢEAN DE CADASTRU,│ 6 │ BIROUL DE CARTE FUNCIARĂ │
│ GEODEZIE ŞI CARTOGRAFIE │<──────────>│(ÎNSCRIERE/EXTRAS CARTE FUNCIARĂ)│
│ (RECEPTIONEAZA DOCUMENTAŢIA │ │ │
│ CADASTRALA TEHNICA) │ │ │
└──────────────────────────────┘ └─────────────────────────────────┘



1. Solicitantul se adreseazã notarului public sau persoanei fizice/juridice autorizate (PF/J A).
2. PF/J A întocmeşte documentaţia tehnica cadastrala şi o înainteazã oficiului judeţean de cadastru, geodezie şi cartografie (OJCGC).
3. OJCGC verifica şi receptioneaza documentaţia şi o elibereazã PF/J A sau solicitantului.
4. Notarul public întocmeşte actul notarial şi îl transmite, direct sau prin solicitant, Biroului de carte funciarã (BCF).
5. BCF înscrie cu caracter nedefinitiv actul sau faptul juridic şi elibereazã, la cerere, extrasul de carte funciarã.
6. BCF transmite OJCGC documentaţia privind înscrierea efectuatã.


-----------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016