Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI din 2 aprilie 2021  privind publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI din 2 aprilie 2021 privind publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 386 din 14 aprilie 2021
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 279 din 2 aprilie 2021, publicat în Monitorul oficial, Partea I, nr. 386 din 14 aprilie 2021.
──────────
    ART. 1
    Scopul prezentelor instrucţiuni este de a asigura o reglementare unitară aplicabilă autorităţilor şi instituţiilor publice organizatoare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante, în vederea publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, denumită în continuare Agenţia, în condiţiile prevăzute la art. 618 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 39 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    Anunţul de concurs se transmite de compartimentul de resurse umane din cadrul autorităţii sau instituţiei publice odată cu înştiinţarea privind organizarea concursului, care se comunică Agenţiei, în condiţiile prevăzute la art. 618 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 21 din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 3
    (1) Publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei se va face cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă de către autoritatea sau instituţia publică organizatoare a concursului pentru concursul de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie sau de conducere vacante, precum şi pentru concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere vacantă, respectiv cu cel puţin 15 zile înainte de data probei scrise pentru concursul de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie temporar vacante.
    (2) Data solicitată pentru publicarea anunţului de concurs se menţionează în înştiinţarea privind organizarea concursului.

    ART. 4
    (1) Anunţul privind concursul cuprinde în mod obligatoriu informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) În titlul anunţului de concurs se menţionează tipul de concurs organizat, respectiv, concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante sau temporar vacante ori, după caz, concurs de recrutare sau promovare pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere vacante, precum şi funcţia publică/funcţiile publice pentru care se organizează concursul.

    ART. 5
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează denumirea autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului, astfel cum este prevăzută în actul normativ sau administrativ de organizare şi funcţionare al acesteia.

    ART. 6
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează denumirea funcţiei publice pentru care se organizează concurs, categoria, clasa, gradul profesional, după caz, ID, cu identificarea structurii din cadrul autorităţii sau instituţiei publice din care face parte postul vacant/temporar vacant.

    ART. 7
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. c) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează:
    a) 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, pentru „durata normală a timpului de muncă“;
    b) 4 ore pe zi, 20 de ore pe săptămână, pentru „durată redusă a timpului de muncă la jumătate de normă“.


    ART. 8
    (1) Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. d) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează:
    a) data şi ora desfăşurării probei suplimentare, stabilite în condiţiile prevăzute la art. 47 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) locul sau locaţia desfăşurării probei suplimentare stabilit/stabilită în condiţiile prevăzute la art. 3 lit. e^2) şi e^3) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) În măsura în care pentru testarea competenţelor specifice se organizează probe suplimentare, în anunţul de concurs se menţionează expres tipul probei/probelor suplimentare, respectiv cunoştinţe de operare/programare pe calculator, cunoaşterea unei/mai multor limbi străine sau alte probe suplimentare, precum şi nivelul solicitat al acestor cunoştinţe, astfel cum sunt prevăzute în fişa postului, nivel de bază, nivel mediu sau avansat, după caz.

    ART. 9
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. e) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează:
    a) data şi ora desfăşurării probei scrise;
    b) locul sau locaţia desfăşurării probei scrise stabilit/stabilită în condiţiile prevăzute la art. 3 lit. e^2) şi e^3) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.


    ART. 10
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. f) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează:
    a) condiţiile de studii, stabilite cu respectarea art. 386 şi, după caz, a art. 465 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a art. 20 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiilor publice stabilite în condiţiile art. 468 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) alte condiţii specifice, care se pot referi la absolvirea unor perfecţionări/specializări stabilite prin acte normative pentru ocuparea/exercitarea unei funcţii publice şi/sau, după caz, a unor perfecţionări/specializări considerate utile pentru desfăşurarea activităţii în exercitarea funcţiei publice sau obţinerea unui/unei aviz/autorizaţii prevăzut/prevăzute de lege, în condiţiile prevăzute la art. 465 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare.


    ART. 11
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. g) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează intervalul de timp în care persoanele interesate îşi pot depune dosarul de concurs, stabilit în condiţiile prevăzute la art. 49 alin. (1) sau, după caz, art. 72 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 12
    Pentru informaţiile prevăzute la art. 39 alin. (1^1) lit. h) din Hotărârea Guvernului nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se menţionează adresa de corespondenţă, telefonul/fax-ul, e-mail-ul şi funcţia publică deţinută de persoana responsabilă cu primirea dosarelor de concurs.

    ART. 13
    (1) Anunţul de concurs se încarcă de către persoana responsabilă desemnată din cadrul compartimentului de resurse umane, prin intermediul portalului de management al funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici la secţiunea „Instrumente de lucru“, subsecţiunea „Anunţ publicare concurs“.
    (2) Anunţul de concurs se încarcă în format editabil, completat cu diacritice, font Trebuchet, corp 12. Se recomandă ca bibliografia, respectiv tematica stabilită pentru concurs să fie anexate anunţului de concurs.
    (3) La data solicitată pentru publicarea anunţului de concurs în înştiinţare conform art. 3 alin. (2), Agenţia asigură publicarea anunţului de concurs pe site-ul propriu.

    ART. 14
    Data publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei va fi aceeaşi cu data publicării anunţului de concurs pe site-ul instituţiei publice organizatoare a concursului.

    ART. 15
    (1) Anunţurile de concurs postate pe site-ul Agenţiei nu pot fi modificate şi se menţin la locul de publicare până la finalizarea concursului.
    (2) Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative în vigoare aparţine în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016