Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI nr. 129 din 19 iulie 2007  privind punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea recunoştinţei faţă de eroiimartiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI nr. 129 din 19 iulie 2007 privind punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea recunoştinţei faţă de eroiimartiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004

EMITENT: Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 564 din 16 august 2007
    Având în vedere dispoziţiile art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 760/2003 privind organizarea şi funcţionarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989,
    secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 emite următoarele instrucţiuni:
    ART. 1
    (1) De subvenţia de stat prevăzută la art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea, beneficiază persoanele cărora le-a fost atribuit titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, precum şi urmaşii de erou-martir, în înţelesul prevăzut la art. 4 alin. (1) din Lege.
    (2) Subvenţia prevăzută la alin. (1) se acordă numai persoanelor care nu au deţinut sau nu deţin în proprietate o locuinţă şi care au contractat creditul pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe în localitatea de domiciliu.

    ART. 2
    (1) În vederea obţinerii subvenţiei prevăzute la art. 1 solicitantul depune la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, denumit în continuare S.S.P.R., o cerere la care anexează următoarele documente:
    a) copie de pe noul tip de certificat eliberat de S.S.P.R. în temeiul dispoziţiilor art. 5 alin. (3) din Lege;
    b) declaraţie pe propria răspundere, autentificată de notarul public, că nu a deţinut şi nu deţine o proprietate locativă;
    c) copie legalizată de pe autorizaţia de construcţie, în cazul creditului contractat pentru construcţia unei locuinţe;
    d) certificatul fiscal privind impozitele şi taxele locale eliberat de serviciul public pentru finanţe publice locale competent;
    e) simulatorul de rate şi planul de rambursare pentru creditul solicitat, eliberate de banca ce urmează să acorde creditul, cu specificaţia băncii "Necesar pentru obţinerea avizului S.S.P.R.";
    f) antecontractul de vânzare-cumpărare a imobilului şi o copie xerox de pe acesta, certificată de persoana desemnată din cadrul S.S.P.R.
    (2) Analiza şi verificarea documentelor prevăzute la alin. (1) se fac de către o comisie, stabilită prin ordin, constituită din 3 membri, astfel:
    a) două persoane din cadrul Direcţiei buget, finanţe, programe, resurse umane;
    b) un consilier juridic din cadrul Direcţiei monitorizare.
    (3) Cererile şi documentele anexe primite în cursul unei luni se centralizează de către persoana anume desemnată din cadrul Direcţiei buget, finanţe, programe, resurse umane, se verifică şi se analizează, sub aspectul îndeplinirii condiţiilor prevăzute de Lege pentru acordarea subvenţiei, de către membrii comisiei, în ultima săptămână a lunii în curs, şi sunt prezentate secretarului de stat al S.S.P.R., împreună cu punctul de vedere scris al acesteia.
    (4) În cazul neîndeplinirii condiţiilor prevăzute de Lege, comisia propune secretarului de stat al S.S.P.R. respingerea cererii. Refuzul motivat, aprobat de secretarul de stat, se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la respingere.
    (5) În cazul îndeplinirii condiţiilor legale, secretarul de stat al S.S.P.R. emite avizul, prevăzut în anexa nr. 2, privind acordarea de către bancă a creditului în condiţiile art. 5 alin. (1) lit. f) din Lege.
    (6) Petentul va fi anunţat de îndată despre acordarea avizului şi invitat la sediul S.S.P.R. pentru semnarea declaraţiei, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1.
    (7) După semnarea declaraţiei prevăzute la alin. (6), avizul se eliberează solicitantului pentru a fi prezentat băncii finanţatoare.

    ART. 3
    Beneficiarul subvenţiei are obligaţia ca, după semnarea contractului cu banca creditoare, să se prezinte la sediul S.S.P.R. cu originalul contractului şi o copie xerox de pe acesta.

    ART. 4
    (1) Persoana prevăzută la art. 2 alin. (2) lit. b) stabileşte, pe baza contractului şi a protocolului încheiat cu banca creditoare, cuantumul sumei ce trebuie subvenţionată de S.S.P.R. şi modalitatea de plată a acesteia şi le prezintă secretarului de stat.
    (2) Cuantumul sumei şi modalitatea de plată stabilite conform alin. (1) se transmit de către S.S.P.R. atât beneficiarului subvenţiei, cât şi băncii creditoare.

    ART. 5
    În cazul comunicării de către banca creditoare a faptului că împrumutatul nu respectă graficul de rambursare, S.S.P.R. încetează subvenţionarea dobânzii aferente ratelor restante.

    ART. 6
    În vederea acordării subvenţiei prevăzute la art. 1, S.S.P.R. are următoarele obligaţii:
    a) încheie protocoale de creditare a subvenţiei cu băncile care au acordat creditul, în conţinutul acestora prevăzându-se expres că S.S.P.R. nu este girant al beneficiarilor de credite şi că nu va răspunde decât de plată a 50% din dobânda aferentă creditului acordat în condiţiile art. 5 alin. (1) lit. f) din Lege;
    b) ţine evidenţa acordării subvenţiilor în condiţiile prezentelor instrucţiuni;
    c) ţine evidenţa restituirii împrumuturilor conform graficelor de rambursare;
    d) virează în termen, după verificarea şi avizarea deconturilor de către expertul desemnat, în contul băncii finanţatoare, sumele stabilite conform art. 4;
    e) colaborează cu banca/băncile finanţatoare în vederea soluţionării tuturor problemelor privind îmbunătăţirea protocolului încheiat şi derularea creditelor acordate în conformitate cu prevederile acestuia.

    ART. 7
    Subvenţia prevăzută la art. 1 se acordă persoanelor îndreptăţite, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie în bugetul S.S.P.R., în funcţie de data înregistrării cererii şi a prezentării documentaţiei complete, necesară pentru obţinerea subvenţiei.

    ART. 8
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    ART. 9
    Prezentele instrucţiuni se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    Secretarul de stat
    al Secretariatului
    de Stat pentru
    Problemele Revoluţionarilor
    din Decembrie 1989,
    Puiu Nicolae Fesan
    Bucureşti, 19 iulie 2007.
    Nr. 129.

    ANEXA 1


    -------
    la instrucţiuni

    ---------------
    DECLARAŢIE
    Subsemnatul ......, în calitate de beneficiar al Legii nr. 341/2004, calitate dovedită prin Certificatul nr. ......, cunoscând prevederile legii penale cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că nu am deţinut şi nu deţin o proprietate locativă.
    Declar că am luat cunoştinţă de obligaţiile ce îmi revin potrivit Instrucţiunilor secretarului de stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 nr. 129 din 19 iulie 2007 privind punerea în aplicare a dispoziţiilor art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, pe care mă oblig a le onora în totalitate.
    Cunosc faptul că acordarea împrumutului şi derularea acestuia se realizează în conformitate cu normele tehnice ale băncii finanţatoare.
    Dată astăzi ....., la sediul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, cu ocazia primirii avizului pentru contractarea unui credit în valoare de .... lei de la ........, cu dobânda subvenţionată în proporţie de 50%, în condiţiile art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 341/2004.
    Numele şi prenumele Semnătura
    ...................... .....................
    ANEXA 2


    -------
    la instrucţiuni

    ---------------
    Nr. 18/............./.................
    Către .................
    Vă informăm că, în urma analizării actelor depuse la instituţia noastră de către domnul ......., deţinător al Certificatului de ............ seria ........... nr. ..........., Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 avizează favorabil acordarea unei subvenţii de stat egale cu 50% din dobânda aferentă unui credit bancar de până la 20.000 euro, contractat pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe în localitatea de domiciliu, urmând ca 50% din dobânda aferentă creditului să fie suportată din alocaţia bugetară a Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 [art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 341/2004].
    Plata se va face pe baza dispoziţiei de încasare la care se va anexa decontul dobânzilor datorate.
    Vă rugăm ca orice modificare survenită în contract să fie comunicată în timp util Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989.
    Secretarul de stat al
    Secretariatului de Stat
    pentru Problemele Revoluţionarilor
    din Decembrie 1989,
    ......................................

    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016