Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI nr. 1 din 10 martie 2016  privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare anuale şi a raportării anuale de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI nr. 1 din 10 martie 2016 privind întocmirea şi depunerea situaţiei financiare anuale şi a raportării anuale de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară - Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare

EMITENT: AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 230 din 29 martie 2016

    Potrivit deliberărilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din şedinţa din data de 9 martie 2016,
    în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), art. 6 alin. (2) şi ale art. 14 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,
    în baza prevederilor art. 5 alin. (2) şi art. 6 alin. (7) din Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare,

    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea instrucţiune:

    ART. 1
    Prezenta instrucţiune stabileşte modul de întocmire şi depunere a raportărilor anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, distinct de situaţiile financiare anuale, de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare, care au obligaţia aplicării prevederilor Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiară din Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare, denumită în continuare Norma nr. 39/2015.
    ART. 2
    (1) Entităţile menţionate la art. 1, denumite în continuare entităţi, depun raportarea anuală la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în format hârtie şi format electronic sau numai în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă.
    (2) Formatul electronic al raportărilor anuale la 31 decembrie, generat prin programele de asistenţă, constă într-un fişier PDF având ataşat un fişier xml. Formatul electronic al raportărilor anuale, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice pentru întocmirea raportărilor anuale. Programul de asistenţă este pus la dispoziţia entităţilor în mod gratuit de unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro
    (3) Raportarea anuală poate fi depusă la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către operatorii economici şi alţi contribuabili.
    ART. 3
    (1) Entităţile întocmesc şi depun raportarea anuală, care cuprinde următoarele formulare:
    a) situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10) - conform anexei nr. 1;
    b) situaţia veniturilor şi cheltuielilor (cod 20) - conform anexei nr. 2 lit. A sau B (în funcţie de specificul entităţii);
    c) date informative (cod 30) - conform anexei nr. 3;
    d) situaţia activelor imobilizate (cod 40) - conform anexei nr. 4.
    (2) Formularele prevăzute la alin. (1) cuprinse în raportarea anuală la 31 decembrie sunt întocmite pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie.
    ART. 4
    (1) Raportările anuale sunt semnate de persoanele în drept şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării entităţii şi includ şi numele în clar ale acestora. Calitatea persoanei care a întocmit raportările anuale se completează astfel:
    a) director economic, contabil-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    b) persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, potrivit legii.
    (2) Prin persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie se înţelege orice persoană angajată potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (3) Entităţile care au în subordine sucursale sau subunităţi fără personalitate juridică verifică şi centralizează balanţele de verificare ale acestora, întocmind raportările anuale.
    (4) Subunităţile fără personalitate juridică ce aparţin unor persoane juridice din străinătate au obligaţia întocmirii şi depunerii raportărilor anuale în conformitate cu prezenta instrucţiune.
    ART. 5
    (1) Entităţile completează datele de identificare (denumirea entităţii, adresa, telefonul şi numărul de înmatriculare la registrul comerţului), cele referitoare la încadrarea corectă în forma de proprietate (anexa nr. 5), precum şi codul unic de înregistrare, citeţ, şi codul privind activitatea, fără a se folosi prescurtări sau iniţiale.
    (2) Necompletarea corectă pe prima pagină a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" a datelor prevăzute la alin. (1) conduce la imposibilitatea identificării entităţii şi, în consecinţă, se consideră că raportarea anuală nu a fost depusă.
    (3) Entităţile completează codul privind activitatea desfăşurată, potrivit Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007. În cazul în care entitatea desfăşoară mai multe activităţi, se trece codul activităţii preponderente, care defineşte profilul entităţii (respectiv codul clasei CAEN al activităţii preponderente).
    ART. 6
    (1) Raportările anuale se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
    (2) Formularele care compun raportările anuale se completează în lei. Această unitate de măsură se trece pe fiecare formular în parte.
    (3) Entităţile care de la constituire şi până la încheierea exerciţiului financiar nu au desfăşurat activitate depun o declaraţie pe propria răspundere a administratorului sau a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, care cuprinde toate datele de identificare, respectiv:
    a) denumirea completă, conform certificatului de înregistrare;
    b) adresa completă şi numărul de telefon;
    c) numărul de înregistrare la registrul comerţului şi codul privind activitatea;
    d) codul fiscal/codul unic de înregistrare;
    e) capitalul social.
    O declaraţie similară depun şi entităţile care se află în curs de lichidare potrivit prevederilor legale incidente.
    (4) Entităţile întocmesc raportările anuale folosind planul de conturi aplicabil acestora, conform reglementărilor contabile aprobate prin Norma nr. 39/2015.
    (5) Societăţile de administrare întocmesc şi depun raportări anuale pentru organismele de plasament colectiv pe care le administrează (exclusiv organismele de plasament colectiv care nu sunt constituite prin act constitutiv), distinct de propriile raportări anuale.
    ART. 7
    (1) Entităţile întocmesc şi publică, conform prevederilor Normei nr. 39/2015, situaţii financiare anuale întocmite în baza Standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS).
    (2) Entităţile au obligaţia să depună situaţii financiare anuale în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, însoţite de documentele prevăzute de lege. Potrivit prevederilor Normei nr. 39/2015 şi Legii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru entităţile care aplică IFRS, situaţiile financiare au componentele prevăzute de aceste standarde.
    (3) În vederea depunerii la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a situaţiilor financiare anuale în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică, având ataşată o semnătură electronică extinsă, entităţile utilizează programul de asistenţă pus la dispoziţie în mod gratuit de către Ministerul Finanţelor Publice pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prin care se generează un fişier de tip PDF, având ataşat un fişier xml, care conţine datele de identificare a entităţii, precum şi un fişier cu extensia zip. Fişierul cu extensia zip conţine situaţiile financiare anuale şi documentele cerute de lege, aşa cum acestea sunt întocmite de entităţi şi scanate, alb-negru, lizibil şi cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9,5 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul zip.
    (4) Pentru organismele de plasament colectiv aflate în administrare, situaţiile financiare anuale se întocmesc şi se depun de către societatea de administrare, distinct de propriile situaţii financiare anuale.
    (5) Pentru organismele de plasament colectiv care nu sunt constituite prin act constitutiv, situaţiile financiare anuale se întocmesc şi se depun numai la sediul Autorităţii de Supraveghere Financiară de către societăţile de administrare, distinct de propriile situaţii financiare anuale.
    (6) Entităţile care au în subordine sucursale sau subunităţi fără personalitate juridică verifică şi centralizează balanţele de verificare ale acestora, întocmind situaţiile financiare anuale.
    (7) Subunităţile fără personalitate juridică ce aparţin unor persoane juridice din străinătate au obligaţia întocmirii şi depunerii situaţiilor financiare anuale în conformitate cu prezenta instrucţiune.
    (8) Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire şi până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare nu întocmesc situaţii financiare anuale, urmând să depună în acest sens o declaraţie pe propria răspundere a administratorului sau a persoanei care are obligaţia gestionării entităţii, cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 6 alin. (3).
    ART. 8
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta instrucţiune.
    ART. 9
    Nerespectarea prevederilor prezentei instrucţiuni se sancţionează în conformitate cu prevederile titlului X al Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 10
    La data intrării în vigoare a prezentei instrucţiuni, prevederile Instrucţiunii nr. 2/2007 privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale de către entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare , aprobată prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2007, cu modificările şi completările ulterioare, nu se mai aplică entităţilor menţionate la art. 1.
    ART. 11
    Prezenta instrucţiune se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în Buletinul şi pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi intră în vigoare la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României.

           p. Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară,
                       Gheorghe Cornel Coca Constantinescu

    Bucureşti, 10 martie 2016.
    Nr. 1.


    ANEXA 1

            SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
                         la data de 31 decembrie ....

┌────────┐
│ cod 10 │ - lei -
├────────┴────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────┐
│ │ Nr.│ Sold an curent la:│
│ │ rd.├─────────┬─────────┤
│ │ │ 01 │ 31 │
│ Denumirea elementului │ │ianuarie │decembrie│
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├───┬─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ A.│ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │I. IMOBILIZĂRI NECORPORALE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. cheltuieli de dezvoltare (ct. 203-2803-2903) │ 01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Concesiuni, brevete,licenţe, mărci comerciale,│ │ │ │
│ │drepturi şi active similare şi alte imobilizări │ │ │ │
│ │necorporale (ct. 205 + 208 - 2805 - 2808 - 2905 -│ │ │ │
│ │2906 - 2908) │ 02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Fond comercial (ct. 2071) │ 03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Avansuri (ct. 4094) │ 04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 01 la 04) │ 05 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │II. IMOBILIZĂRI CORPORALE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Terenuri şi construcţii (ct. 211 + 212 - │ │ │ │
│ │2811 - 2812 - 2911 - 2912) │ 06 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Instalaţii tehnice şi maşini (ct. 213 + 223 - │ │ │ │
│ │2813 - 2913) │ 07 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier │ │ │ │
│ │(ct. 214 + 224 - 2814 - 2914) │ 08 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Investiţii imobiliare (ct. 215 - 2815 - 2915) │ 09 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Imobilizări corporale în curs de execuţie │ │ │ │
│ │(ct. 231 - 2931) │ 10 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │6. Investiţii imobiliare în curs de execuţie │ │ │ │
│ │(ct. 235 - 2935) │ 11 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │7. Avansuri (ct. 4093) │ 12 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 06 la 12) │ 13 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │III. ACTIVE BIOLOGICE (ct. 241 - 284 - 294) │ 14 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │IV. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Acţiuni deţinute la filiale (ct. 261 - 2961) │ 15 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Împrumuturi acordate entităţilor din grup │ │ │ │
│ │(ct. 2671 + 2672 - 2965) │ 16 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Acţiunile deţinute la entităţile asociate şi │ │ │ │
│ │la entităţile controlate în comun │ │ │ │
│ │(ct. 262 + 263 - 2962) │ 17 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Împrumuturi acordate entităţilor asociate şi │ │ │ │
│ │entităţilor controlate în comun │ │ │ │
│ │(ct. 2673 + 2674 - 2967) │ 18 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Alte titluri imobilizate (ct. 265 - 2964) │ 19 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │6. Alte împrumuturi (ct. 2675* + 2676* + 2677 + │ │ │ │
│ │2678* + 2679* - 2966* - 2969*) │ 20 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 15 la 20) │ 21 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd. 05+13+14+21) │ 22 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ B.│ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │I. STOCURI │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Materiale consumabile (ct. 302 + 303 +/- 308 +│ │ │ │
│ │322 + 323 + 351 - 392 - 395) │ 23 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Active imobilizate deţinute în vederea │ │ │ │
│ │vânzării (ct. 311) │ 24 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Producţia în curs de execuţie │ │ │ │
│ │(ct. 332 - 394 - 3952) │ 25 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Avansuri (ct. 4091) │ 26 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 23 la 26) │ 27 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │II. CREANŢE 7 (Sumele care urmează să fie │ │ │ │
│ │încasate după o perioadă mai mare de un an │ │ │ │
│ │trebuie prezentate separat pentru fiecare │ │ │ │
│ │element) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Creanţe comerciale*1) (ct. 2675* + 2676* + │ │ │ │
│ │2678* + 2679* - 2966* - 2969* + 411 + 413 + │ │ │ │
│ │418 - 491) │ 28 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Avansuri plătite (ct. 4092) │ 29 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Sume de încasat de la entităţile din grup │ │ │ │
│ │(ct. 451** - 495*) │ 30 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Sume de încasat de la entităţile asociate şi │ │ │ │
│ │entităţile controlate în comun (ct. 4521 - 4953) │ 31 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Creanţe rezultate din operaţiunile cu │ │ │ │
│ │instrumente derivate (ct. 4615 + 4616) │ 32 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │6. Alte creanţe (ct. 425 + 4282 + 431** + │ │ │ │
│ │437** + 4382 + 441** + 4424 + 4428** + 444** + │ │ │ │
│ │445 + 446** + 447** + 4482 + 4582 + 461 + │ │ │ │
│ │473** - 496 + 5187) │ 33 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │7. Creanţe privind capital subscris şi nevărsat │ │ │ │
│ │(ct. 456 - 495*) │ 34 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 28 la 34) │ 35 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │III. INVESTIŢII PE TERMEN SCURT (ct. 503 + 505 + │ │ │ │
│ │506 + 507 + din ct. 508 - 591 - 593 - 595 - 596 -│ │ │ │
│ │598 + 5113 + 5114) │ 36 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │IV. CASA ŞI CONTURI LA BĂNCI (din ct. 508 + │ │ │ │
│ │ct. 5112 + 512 + 531 + 532 + 541 + 542) │ 37 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL (rd. 27 + 35 + 36 + 37)│ 38 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ C.│CHELTUIELI ÎN AVANS (ct. 471) (rd. 40+41) │ 39 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Sume de reluat într-o perioadă de până la un │ │ │ │
│ │an (din ct. 471*) │ 40 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Sume de reluat într-o perioadă mai mare de un │ │ │ │
│ │an (din ct. 471*) │ 41 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ D.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADĂ DE PÂNĂ LA UN AN │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, │ │ │ │
│ │prezentându-se separat împrumuturile din │ │ │ │
│ │emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
│ │(ct. 161 + 1681 - 169) │ 42 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │
│ │(ct. 1621 + 1622 + 1624 + 1625 + 1627 + 1682 + │ │ │ │
│ │5191 + 5192 + 5198) │ 43 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ │ │ │
│ │(ct. 419) │ 44 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Datorii comerciale - furnizori │ │ │ │
│ │(ct. 401 + 404 + 408) │ 45 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Efecte de comerţ de plătit (ct. 403 + 405) │ 46 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │6. Datorii din operaţiuni de leasing financiar │ │ │ │
│ │(ct. 406) │ 47 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │7. Sume datorate entităţilor din grup │ │ │ │
│ │(ct. 1661 + 1685 + 2691 + 451***) │ 48 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │8. Sume datorate entităţilor asociate şi │ │ │ │
│ │entităţilor controlate în comun │ │ │ │
│ │(ct. 1663 + 1686 + 2692 + 453***) │ 49 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │9. Datorii rezultate din operaţiunile cu │ │ │ │
│ │instrumente derivate (ct. 4625 + 4626) │ 50 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │10. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale şi │ │ │ │
│ │datoriile privind asigurările sociale │ │ │ │
│ │(ct. 1623 + 1626 + 167 + 1687 + 2693 + 2695 + │ │ │ │
│ │421 + 422 + 423 + 424 + 426 + 427 + 4281 + │ │ │ │
│ │431*** + 437*** + 4381 + 441*** + 4423 + 4428*** │ │ │ │
│ │+ 444*** + 446*** + 447*** + 4481 + 455 + 456*** │ │ │ │
│ │+ 457 + 4581 + 462 + 473*** + 509 + 5186 + 5193 +│ │ │ │
│ │5194 + 5195 + 5196 + 5197) │ 51 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 42 la 51) │ 52 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│ │(rd. 38 + 40 - 52 - 70 - 73 - 76) │ 53 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ F.│TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 22 + 53) │ 54 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ G.│DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLĂTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADĂ MAI MARE DE UN AN │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Împrumuturi din emisiunea de obligaţiuni, │ │ │ │
│ │prezentându-se separat împrumuturile din │ │ │ │
│ │emisiunea de obligaţiuni convertibile │ │ │ │
│ │(ct. 161 + 1681 - 169) │ 55 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │
│ │(ct. 1621 + 1622 + 1624 + 1625 + 1627 + 1682 + │ │ │ │
│ │5191 + 5192 + 5198) │ 56 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Avansuri încasate în contul clienţilor │ │ │ │
│ │(ct. 419) │ 57 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Datorii comerciale - furnizori │ │ │ │
│ │(ct. 401 + 404 + 408) │ 58 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Efecte de comerţ de plătit (ct. 403 + 405) │ 59 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │6. Datorii din operaţiuni de leasing financiar │ │ │ │
│ │(ct. 406) │ 60 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │7. Sume datorate entităţilor din grup │ │ │ │
│ │(ct. 1661 + 1685 + 2691 + 451***) │ 61 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │8. Sume datorate entităţilor asociate şi │ │ │ │
│ │entităţilor controlate în comun │ │ │ │
│ │(ct. 1663 + 1686 + 2692 + 453***) │ 62 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │9. Datorii rezultate din operaţiunile cu │ │ │ │
│ │instrumente derivate (ct. 4625 + 4626) │ 63 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │10. Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale şi │ │ │ │
│ │datoriile privind asigurările sociale │ │ │ │
│ │(ct. 1623 + 1626 + 167 + 1687 + 2693 + 2695 + │ │ │ │
│ │421 + 422 + 423 + 424 + 426 + 427 + 4281 + │ │ │ │
│ │431*** + 437*** + 4381 + 441*** + 4423 + 4428*** │ │ │ │
│ │+ 444*** + 446*** + 447*** + 4481 + 455 + 456*** │ │ │ │
│ │+ 4581 + 462 + 473*** + 509 + 5186 + 5193 + 5194 │ │ │ │
│ │+ 5195 + 5196 + 5197) │ 64 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 55 la 64) │ 65 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ H.│PROVIZIOANE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Provizioane pentru beneficiile angajaţilor │ │ │ │
│ │(ct. 1517) │ 66 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Alte provizioane │ │ │ │
│ │(ct. 1511 + 1512 + 1513 + 1514 + 1518) │ 67 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 66 + 67) │ 68 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ I.│VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Subvenţii pentru investiţii (ct. 475) │ │ │ │
│ │(rd. 70+71) │ 69 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1.1 Sume de reluat într-o perioadă de până la un │ │ │ │
│ │an (din ct. 475*) │ 70 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1.2 Sume de reluat într-o perioadă mai mare de │ │ │ │
│ │un an (din ct. 475*) │ 71 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Venituri înregistrate în avans (ct. 472) │ │ │ │
│ │(rd. 73 + 74) │ 72 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2.1 Sume de reluat într-o perioadă de până la │ │ │ │
│ │un an (ct. 472*) │ 73 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2.2 Sume de reluat într-o perioadă mai mare de │ │ │ │
│ │un an (ct. 472*) │ 74 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Venituri în avans aferente activelor primite │ │ │ │
│ │prin transfer de la clienţi (ct. 478) (rd. 76+77)│ 75 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3.1 Sume de reluat într-o perioadă de până la │ │ │ │
│ │un an (din ct. 478*) │ 76 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3.2 Sume de reluat într-o perioadă mai mare de │ │ │ │
│ │un an (din ct. 478*) │ 77 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 69 + 72 + 75) │ 78 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ J.│CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │I. CAPITAL │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Capital subscris vărsat (ct. 1012) │ 79 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Capital subscris nevărsat (ct. 1011) │ 80 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Capital subscris reprezentând datorii │ │ │ │
│ │financiare*2) (ct. 1021) │ 81 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┬─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │4. Ajustări ale capitalului social │Sold C │ 82 │ │ │
│ │(ct. 1022) ├─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │Sold D │ 83 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │5. Alte elemente de capitaluri proprii │Sold C │ 84 │ │ │
│ │(ct. 103) ├─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ │Sold D │ 85 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┴─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 79 + 80 + 81 + 82 - 83 + 84 - 85) │ 86 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │II. PRIME DE CAPITAL (ct. 104) │ 87 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │III. REZERVE DIN REEVALUARE (ct. 105) │ 88 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │IV. REZERVE │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │1. Rezerve legale (ct. 1061) │ 89 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │2. Rezerve statutare sau contractuale (ct. 1063) │ 90 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │3. Alte rezerve (ct. 1068) │ 91 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd. 89 la 91) │ 92 │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────┬────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Diferenţe de curs valutar din conversia │Sold C │ 93 │ │ │
│ │situaţiilor financiare anuale │ │ │ │ │
│ │individuale într-o monedă de prezentare ├────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │diferită de monedă funcţională │Sold D │ 94 │ │ │
│ │(ct. 1072) │ │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────┴────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Acţiuni proprii (ct. 109) │ 95 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Câştiguri legate de vânzarea sau anularea │ │ │ │
│ │instrumentelor de capitaluri proprii (ct. 141) │ 96 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Pierderi legate de emiterea, răscumpărarea, │ │ │ │
│ │vânzarea, cedarea cu titlu gratuit sau anularea │ │ │ │
│ │instrumentelor de capitaluri proprii (ct. 149) │ 97 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┬─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │V. REZULTAT REPORTAT, CU EXCEPŢIA │Sold C │ 98 │ │ │
│ │REZULTATULUI REPORTAT PROVENIT DIN ├─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │ADOPTAREA PENTRU PRIMA DATĂ A IAS 29 │Sold D │ 99 │ │ │
│ │(ct. 117) │ │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │VI. REZULTAT REPORTAT PROVENIT DIN │Sold C │100 │ │ │
│ │ADOPTAREA PENTRU PRIMA DATĂ A IAS 29 ├─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │(ct. 118) │Sold D │101 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┼─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │VII. PROFITUL SAU PIERDEREA LA │Sold C │102 │ │ │
│ │SFÂRŞITUL PERIOADEI DE RAPORTARE ├─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │(ct. 121) │Sold D │103 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────┴─────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │Repartizarea profitului (ct. 129) │104 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ │CAPITALURI PROPRII - TOTAL (rd. 86 +87 + 88 + │ │ │ │
│ │92 + 93 - 94 - 95 + 96 - 97 + 98 - 99 + 100 - │ │ │ │
│ │101 + 102 - 103 - 104) │105 │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┘

           Administrator Întocmit

    Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ..............
    Semnătura ........................ Calitatea ........................
                                           Semnătura ........................
                                           Nr. de înregistrare în organismul
                                           profesional ......................


──────────
    *1) Sumele înscrise la acest rând şi preluate din conturile 2675 la 2679 reprezintă creanţele aferente contractelor de leasing financiar şi altor contracte asimilate, precum şi alte creanţe imobilizate, scadente într-o perioadă mai mică de 12 luni.
    *2) În acest cont se evidenţiază acţiunile care, din punct de vedere al IAS 32, reprezintă datorii financiare.
    *) Conturi de repartizat după natura elementelor respective.
    **) Solduri debitoare ale conturilor respective.
    ***) Solduri creditoare ale conturilor respective.
──────────


    ANEXA 2

                  A. SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
                        la data de 31 decembrie ....

    (formatul utilizat de către toate entităţile, cu excepţia organismelor de plasament colectiv constituite prin act constitutiv)

┌────────┐
│ cod 20 │ - lei -
├────────┴───────────────────────────────────────┬────┬────────────────────────┐
│ Denumirea indicatorilor │ Nr.│ Perioada de raportare │
│ │ rd.├────────────┬───────────┤
│ │ │An precedent│ An curent │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────┬───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 1.│Cifra de afaceri netă (rd. 02 + 03) │ 01 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │Venituri din activitatea curentă │ │ │ │
│ │(ct. 704 + 705 + 706 + 708) │ 02 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │Venituri din subvenţii de exploatare │ │ │ │
│ │aferente cifrei de afaceri (ct. 7411) │ 03 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 2.│Venituri din producţia de imobilizări şi │ │ │ │
│ │investiţii imobiliare (rd. 05 + 06) │ 04 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 4.│Venituri din producţia de imobilizări │ │ │ │
│ │necorporale şi corporale (ct. 721 + 722) │ 05 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 5.│Venituri din producţia de investiţii │ │ │ │
│ │imobiliare (ct. 725) │ 06 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 6.│Venituri din activele imobilizate (sau │ │ │ │
│ │grupurile destinate cedării) deţinute în │ │ │ │
│ │vederea vânzării (ct. 753) │ 07 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 7.│Venituri din reevaluarea imobilizărilor │ │ │ │
│ │necorporale şi corporale (ct. 755) │ 08 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 8.│Venituri din investiţii imobiliare (ct.756)│ 09 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 9.│Venituri din active biologice şi produse │ │ │ │
│ │agricole (ct. 757) │ 10 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 10.│Venituri din subvenţii de exploatare │ │ │ │
│ │(ct. 7412 + 7413 + 7414 + 7415 + 7416 + │ │ │ │
│ │7417 + 7419) │ 11 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 11.│Alte venituri din exploatare (ct. 758) │ 12 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- din care, venituri din subvenţii pentru │ │ │ │
│ │investiţii (ct. 7584) │ 13 │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│(rd. 01 + 04 + 07 la 12) │ 14 │ │ │
├────┬───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 12.│Cheltuieli cu materialele consumabile │ │ │ │
│ │(ct. 602) │ 15 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │Alte cheltuieli materiale (ct. 603 + 604) │ 16 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli privind energia şi apa (ct. 605)│ 17 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 13.│Cheltuieli cu personalul (rd. 19+20), │ │ │ │
│ │din care: │ 18 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │a) Salarii şi indemnizaţii │ │ │ │
│ │(ct. 641 + 642 + 643 + 644) │ 19 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │b) Cheltuieli privind asigurările şi │ │ │ │
│ │protecţia socială (ct. 645) │ 20 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 14.│a) Ajustări de valoare privind │ │ │ │
│ │imobilizările necorporale, corporale, │ │ │ │
│ │investiţiile imobiliare şi activele │ │ │ │
│ │biologice evaluate la cost (rd. 22-23) │ 21 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │a.1) Cheltuieli (ct. 6811 + 6813 + │ │ │ │
│ │6816 + 6817) │ 22 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │a.2) Venituri (ct. 7813 + 7816) │ 23 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │b) Ajustări de valoare privind activele │ │ │ │
│ │circulante (rd. 25-26) │ 24 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │b.1) Cheltuieli (ct. 654 + 6814) │ 25 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │b.2) Venituri (ct. 754 + 7814) │ 26 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 15.│Alte cheltuieli de exploatare (rd.28 la 36)│ 27 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.1. Cheltuieli privind prestaţiile │ │ │ │
│ │externe (ct. 611 + 612 + 613 + 614 + 621 + │ │ │ │
│ │622 + 623 + 624 + 625 + 626 + 627 + 628) │ 28 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.2. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│ │vărsăminte asimilate (ct. 635) │ 29 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.3. Cheltuieli cu protecţia mediului │ │ │ │
│ │înconjurător (ct. 652) │ 30 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.4. Cheltuieli legate de activele │ │ │ │
│ │imobilizate (sau grupurile destinate │ │ │ │
│ │cedării) deţinute în vederea vânzării │ │ │ │
│ │(ct. 653) │ 31 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.5. Cheltuieli din reevaluarea │ │ │ │
│ │imobilizărilor necorporale şi corporale │ │ │ │
│ │(ct. 655) │ 32 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.6. Cheltuieli privind investiţiile │ │ │ │
│ │imobiliare (ct. 656) │ 33 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.7. Cheltuieli privind activele biologice│ │ │ │
│ │şi produsele agricole (ct. 657) │ 34 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.8. Cheltuieli privind calamităţile şi │ │ │ │
│ │alte evenimente similare (ct. 6587) │ 35 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │15.9. Alte cheltuieli (ct. 6581 + 6582 + │ │ │ │
│ │6583 + 6585 + 6588) │ 36 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │Ajustări privind provizioanele (rd. 38-39) │ 37 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Cheltuieli (ct. 6812) │ 38 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Venituri (ct. 7812) │ 39 │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL (rd. 15 + 16 + │ │ │ │
│17 + 18 + 21 + 24 + 27 + 37) │ 40 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE: │ 41 │ │ │
├────┬───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 14-40) │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 40-14) │ 42 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 16.│Venituri din acţiuni deţinute la filiale │ │ │ │
│ │(ct. 7611) │ 43 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 17.│Venituri din acţiuni deţinute la entităţi │ │ │ │
│ │asociate şi entităţi controlate în comun │ │ │ │
│ │(ct. 7612) │ 44 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 18.│Venituri din operaţiuni cu titluri şi alte │ │ │ │
│ │instrumente financiare (ct. 762) │ 45 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 19.│Venituri din operaţiuni cu instrumente │ │ │ │
│ │derivate (ct. 763) │ 46 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 20.│Venituri din diferenţe de curs valutar │ │ │ │
│ │(ct. 765) │ 47 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 21.│Venituri din dobânzi (ct. 766*) │ 48 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ │ │ │
│ │entităţile din grup │ 49 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 22.│Venituri din subvenţii de exploatare pentru│ │ │ │
│ │dobânda datorată (ct. 7418) │ 50 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 23.│Venituri din investiţii financiare pe │ │ │ │
│ │termen scurt (ct. 7615) │ 51 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 24.│Alte venituri financiare │ │ │ │
│ │(ct. 7616 + 7617 + 764 + 767 + 768) │ 52 │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│VENITURI FINANCIARE - TOTAL │ │ │ │
│(rd. 43 + 44 + 45 + 46 + 47 + 48 + 50 + 51 + 52)│ 53 │ │ │
├────┬───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 25.│Ajustări de valoare privind imobilizările │ │ │ │
│ │financiare şi investiţiile financiare │ │ │ │
│ │deţinute ca active circulante (rd. 55 - 56)│ 54 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Cheltuieli (ct. 686) │ 55 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Venituri (ct. 786) │ 56 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 26.│Cheltuieli privind operaţiunile cu titluri │ │ │ │
│ │şi alte instrumente financiare (ct. 661) │ 57 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 27.│Pierderi aferente instrumentelor derivate │ │ │ │
│ │(ct. 6643) │ 58 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 28.│Cheltuieli privind dobânzile (ct. 666*) │ 59 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- din care, cheltuielile în relaţia cu │ │ │ │
│ │entităţile din grup │ 60 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 29.│Alte cheltuieli financiare │ │ │ │
│ │(ct. 663 + 6641 + 6642 + 665 + 667 + 668) │ 61 │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL │ │ │ │
│(rd. 54 + 57 + 58 + 59 + 61) │ 62 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIAR(A): │ │ │ │
├────┬───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 53-62) │ 63 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 62-53) │ 64 │ │ │
├────┴───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│VENITURI TOTALE (rd. 14 + 53) │ 65 │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│CHELTUIELI TOTALE (rd. 40 + 62) │ 66 │ │ │
├────┬───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 30.│PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(A): │ │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 65-66) │ 67 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 66-65) │ 68 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 31.│Impozitul pe profit curent (ct. 691) │ 69 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 32.│Impozitul pe profit amânat (ct. 692) │ 70 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 33.│Venituri din impozitul pe profit amânat │ │ │ │
│ │(ct. 792) │ 71 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 34.│Alte impozite neprezentate la elementele │ │ │ │
│ │de mai sus (ct. 698) │ 72 │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ 35.│PROFITUL SAU PIERDEREA NET(A) A PERIOADEI │ │ │ │
│ │DE RAPORTARE: │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Profit (rd. 67- 69 -70 + 71 - 72) │ 73 │ │ │
│ ├───────────────────────────────────────────┼────┼────────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 68 + 69 + 70 - 71 + 72) │ │ │ │
│ │ (rd. 69 + 70 + 72 - 67 - 71) │ 74 │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────┴────┴────────────┴───────────┘

           Administrator Întocmit

    Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ..............
    Semnătura ........................ Calitatea ........................
                                           Semnătura ........................
                                           Nr. de înregistrare în organismul
                                           profesional ......................


──────────
    *) Conturi de repartizat după natura elementelor respective.
    La rândul 19 - se cuprind şi drepturile colaboratorilor, stabilite potrivit legislaţiei muncii, care se preiau din rulajul debitor al contului 621 "Cheltuieli cu colaboratorii", analitic "Colaboratori persoane fizice".
──────────


                 B. SITUAŢIA VENITURILOR ŞI CHELTUIELILOR
                        la data de 31 decembrie ...

     (formatul utilizat de către organismele de plasament colectiv
                  constituite prin act constitutiv)

 (cod 20) - lei -
┌─────────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────────┐
│ Denumirea indicatorului │Nr. │ Exerciţiul financiar │
│ │rd. ├───────────┬───────────┤
│ │ │ încheiat │ precedent │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ A. VENITURI - TOTAL (rd. 02 la 17) │ 01 │ │ │
│ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│1. Venituri din imobilizări financiare şi │ │ │ │
│investiţii financiare pe termen scurt (ct. 761) │ 02 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│2. Venituri din operaţiunile cu titluri şi alte │ │ │ │
│instrumente financiare (ct. 762) │ 03 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│3. Venituri din activele imobilizate (sau │ │ │ │
│grupurile destinate cedării) deţinute în vederea │ │ │ │
│vânzării (ct.753) │ 04 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│4. Venituri din investiţii financiare cedate │ │ │ │
│(ct.764) │ 05 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│5. Venituri din servicii prestate (ct. 704) │ 06 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│6. Venituri din creanţe reactivate şi debitori │ │ │ │
│diverşi (ct.754) │ 07 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│7. Venituri din provizioane şi ajustări pentru │ │ │ │
│deprecierea privind activitatea de exploatare │ │ │ │
│(ct.781) │ 08 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│8. Venituri financiare din ajustări pentru │ │ │ │
│pierderea de valoare (ct.786) │ 09 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│9. Venituri din diferenţe de curs valutar │ │ │ │
│(ct. 765) │ 10 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│10. Venituri din dobânzi (ct. 766) │ 11 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│11. Venituri din producţia de imobilizări │ │ │ │
│necorporale şi corporale (ct. 721 + 722) │ 12 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│12. Venituri din producţia de investiţii │ │ │ │
│imobiliare (ct.725) │ 13 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│13. Venituri din reevaluarea imobilizărilor │ │ │ │
│necorporale şi corporale (ct.755) │ 14 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│14. Venituri din investiţii imobiliare (ct.756) │ 15 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│15. Venituri din active biologice şi produsele │ │ │ │
│agricole (ct.757) │ 16 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│16. Alte venituri (ct. 705 + 706 + 708 + 741 + │ │ │ │
│758 + 767 + 768) │ 17 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│B. CHELTUIELI - TOTAL (rd. 19 la 40) │ 18 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│17. Pierderi din creanţe legate de participaţii │ │ │ │
│(ct. 663) │ 19 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│18. Cheltuieli privind investiţiile financiare │ │ │ │
│cedate (ct. 664) │ 20 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│19. Cheltuieli legate de activele imobilizate │ │ │ │
│(sau grupurile destinate cedării) deţinute în │ │ │ │
│vederea vânzării (ct.653) │ 21 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│20. Cheltuieli privind operaţiunile cu titluri şi│ │ │ │
│alte instrumente financiare (ct.661) │ 22 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│21. Cheltuieli din diferenţe de curs valutar │ │ │ │
│(ct. 665) │ 23 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│22. Cheltuieli privind dobânzile (ct. 666) │ 24 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│23. Cheltuieli privind comisioanele, onorariile │ │ │ │
│şi cotizaţiile (ct. 622) │ 25 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│24. Cheltuieli cu serviciile bancare şi asimilate│ │ │ │
│(ct. 627) │ 26 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│25. Pierderi din creanţe şi debitori diverşi │ │ │ │
│(ct. 654) │ 27 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│26. Cheltuieli de exploatare privind amortizările│ │ │ │
│provizioanele şi ajustările pentru depreciere │ │ │ │
│(ct.681) │ 28 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│27. Cheltuieli financiare privind amortizările, │ │ │ │
│provizioanele şi ajustările pentru pierderea de │ │ │ │
│valoare (ct.686) │ 29 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│28. Cheltuieli cu materiale (ct. 602 + 603 + 604)│ 30 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│29. Cheltuieli privind energia şi apa (ct. 605) │ 31 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│30. Cheltuieli cu personalul din care: │ │ │ │
│(rd. 33 + 34) │ 32 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│30.1. salarii (ct. 621 + 641 + 642 + 643 + 644) │ 33 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│30.2. cheltuieli privind asigurările şi protecţia│ │ │ │
│socială (ct. 645) │ 34 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│31. Alte cheltuieli (ct. 611 + 612 + 613 + 614 + │ │ │ │
│623 + 624 + 625 + 626 + 628 + 658 + 667 + 668) │ 35 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│32. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│vărsăminte asimilate (ct. 635) │ 36 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│33. Cheltuieli cu protecţia mediului înconjurător│ │ │ │
│(ct.652) │ 37 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│34. Cheltuieli din reevaluarea imobilizărilor │ │ │ │
│necorporale şi corporale (ct.655) │ 38 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│35. Cheltuieli privind investiţiile imobiliare │ │ │ │
│(ct.656) │ 39 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│36. Cheltuieli privind activele biologice şi │ │ │ │
│produsele biologice (ct.657) │ 40 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│C. REZULTATUL BRUT │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- profit (rd. 01 - 18) │ 41 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- pierdere (rd. 18 - 01) │ 42 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│37. IMPOZIT PE PROFIT │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- cheltuieli cu impozitul pe profit curent │ │ │ │
│(ct. 691) │ 43 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- cheltuieli cu impozitul pe profit amânat │ │ │ │
│(ct.692) │ 44 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- venituri din impozitul pe profit amânat │ │ │ │
│(ct.792) │ 45 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│38. Alte cheltuieli cu impozite care nu apar în │ │ │ │
│elementele de mai sus (ct. 698) │ 46 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│D. PROFITUL SAU PIERDEREA NET/NETĂ A PERIOADEI │ │ │ │
│DE RAPORTARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- profit (rd. 41 - 43 - 44 + 45 - 46) │ 47 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│- pierdere (rd. 42 + 43 + 44 - 45 + 46) sau │ │ │ │
│(43 + 44 + 46 - 41 - 45) │ 48 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴────┴───────────┴───────────┘

          Administrator, Întocmit,

     Numele şi prenumele ......... Numele şi prenumele ...............
     Semnătura ................... Calitatea .........................
                                          Semnătura .........................
                                          Nr. de înregistrare în organismul
                                          profesional .......................



    ANEXA 3

                               DATE INFORMATIVE
                          la data de 31 decembrie ...

┌───────┐
│cod 30 │ - lei -
├───────┴──────────────────────────────────┬────┬──────────────┬──────────────┐
│ I. Date privind rezultatul înregistrat │Nr. │ Nr. unităţi │ Sume │
│ │rd. │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Unităţi care au înregistrat profit │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Unităţi care au înregistrat pierdere │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Unităţi care nu au înregistrat nici │ │ │ │
│profit, nici pierdere │ 03 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┬───┴──────────────┤
│ │ │ │ Din care: │
│ │ │ ├────────┬─────────┤
│ │ │ │Pentru │ Pentru │
│ │Nr. │ Total │activi─ │ activi─ │
│ II. Date privind plăţile restante │rd. │ (col. │ tatea │tatea de │
│ │ │ 2+3) │curentă │ inves─ │
│ │ │ │ │ tiţii │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Plăţi restante - total (rd. 05 + 09 + 15 │ │ │ │ │
│la 19 + 23) │ 04 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Furnizori restanţi - total (rd. 06 la 08),│ │ │ │ │
│din care: │ 05 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - peste 30 de zile │ 06 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - peste 90 de zile │ 07 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - peste 1 an │ 08 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţă de bugetul │ │ │ │ │
│asigurărilor sociale - total (rd. 10 la │ │ │ │ │
│14), din care: │ 09 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru asigurări sociale │ │ │ │ │
│ de stat datorate de angajatori, │ │ │ │ │
│ salariaţi şi alte persoane asimilate │ 10 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru fondul asigurărilor│ │ │ │ │
│ sociale de sănătate │ 11 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - contribuţia pentru pensia suplimentară│ 12 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - contribuţii pentru bugetul │ │ │ │ │
│ asigurărilor pentru şomaj │ 13 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - alte datorii sociale │ 14 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţă de bugetele │ │ │ │ │
│fondurilor speciale şi alte fonduri │ 15 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Obligaţii restante faţă de alţi creditori │ 16 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Impozite şi taxe neplătite la termenul │ │ │ │ │
│stabilit la bugetul de stat │ 17 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Impozite şi taxe neplătite la termenul │ │ │ │ │
│stabilit la bugetele locale │ 18 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenţă │ │ │ │ │
│- total │ 19 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - restante după 30 de zile │ 20 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - restante după 90 de zile │ 21 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│ - restante după 1 an │ 22 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┼────────┼─────────┤
│Dobânzi restante │ 23 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────┴────┬───┴─────────┤
│III. Număr mediu de salariaţi │Nr. │ 31 decembrie │31 decembrie │
│ │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────────────┤
│Număr mediu de salariaţi │ 24 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼─────────────┤
│Numărul efectiv de salariaţi existenţi la │ │ │ │
│sfârşitul perioadei, respectiv la data de │ │ │ │
│31 decembrie │ 25 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┴─────────────┤
│IV. Dobânzi, dividende şi redevenţe │ Nr.│ Sume │
│plătite în cursul perioadei de raportare. │ rd.│ │
│Subvenţii încasate şi creanţe restante │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plătite către │ │ │
│persoanele fizice nerezidente, din care: │ 26 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 27 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plătite către │ │ │
│persoanele fizice nerezidente din statele │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, din care: │ 28 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 29 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plătite către │ │ │
│persoane juridice nerezidente, din care: │ 30 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 31 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plătite către │ │ │
│persoane juridice asociate*) nerezidente │ │ │
│din statele membre ale Uniunii Europene, │ │ │
│din care: │ 32 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 33 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dividende plătite către│ │ │
│persoane fizice nerezidente, din care: │ 34 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 35 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dividende plătite către│ │ │
│persoane fizice nerezidente din statele │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, din care: │ 36 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 37 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din dividende plătite către│ │ │
│persoane juridice nerezidente din state │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, potrivit │ │ │
│prevederilor Codului fiscal, cu │ │ │
│modificările şi completările ulterioare, │ │ │
│din care: │ 38 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 39 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din redevenţe plătite către│ │ │
│persoane fizice nerezidente, din care: │ 40 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 41 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din redevenţe plătite către│ │ │
│persoane fizice nerezidente din state │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, din care: │ 42 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 43 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din redevenţe plătite către│ │ │
│persoane juridice nerezidente, din care: │ 44 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 45 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din redevenţe plătite către│ │ │
│persoane juridice asociate*) nerezidente │ │ │
│din statele membre ale Uniunii Europene, │ │ │
│din care: │ 46 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 47 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Redevenţe plătite în cursul perioadei de │ │ │
│raportare pentru bunurile din domeniul │ │ │
│public, primite în concesiune, din care: │ 48 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - redevenţe pentru bunurile din domeniul│ │ │
│ public plătite la bugetul de stat │ 49 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Redevenţă minieră plătită la bugetul de │ │ │
│stat │ 50 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Redevenţă petrolieră plătită la bugetul │ │ │
│de stat │ 51 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Chirii plătite în cursul perioadei de │ │ │
│raportare pentru terenuri*1) │ 52 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din servicii plătite către │ │ │
│persoane nerezidente, din care: │ 53 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 54 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Venituri brute din servicii plătite către │ │ │
│persoane nerezidente din statele membre │ │ │
│ale Uniunii Europene, din care: │ 55 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 56 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Subvenţii încasate în cursul perioadei de │ │ │
│raportare, din care: │ 57 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - subvenţii încasate în cursul perioadei│ │ │
│ de raportare aferente activelor │ 58 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - subvenţii aferente veniturilor, │ │ │
│ din care: │ 59 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - subvenţii pentru stimularea ocupării │ │ │
│ forţei de muncă**) │ 60 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Creanţe restante, care nu au fost încasate│ │ │
│la termenele prevăzute în contractele │ │ │
│comerciale şi/sau în actele normative în │ │ │
│vigoare, din care: │ 61 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - creanţe restante de la entităţi din │ │ │
│ sectorul majoritar sau integral de │ │ │
│ stat │ 62 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ - creanţe restante de la entităţi din │ │ │
│ sectorul privat │ 63 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ V. Tichete de masă │ Nr.│ Sume │
│ │ rd.│ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼─────────────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masă │ 64 │ │
│acordate salariaţilor │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┬──────────────┤
│VI. Cheltuieli efectuate pentru activita─ │Nr. │ 31 decembrie │ 31 decembrie │
│tea de cercetare─dezvoltare***) │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Cheltuieli de cercetare dezvoltare │ 65 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│- după surse de finanţare, din care: │ 66 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - din fonduri publice │ 67 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - din fonduri private │ 68 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│- după natura cheltuielilor, din care: │ 69 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - cheltuieli curente │ 70 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - cheltuieli de capital │ 71 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│VII. Cheltuieli de inovare****) │Nr. │ 31 decembrie │ 31 decembrie │
│ │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Cheltuieli de inovare │ 72 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│VIII. Alte informaţii │Nr. │ 31 decembrie │ 31 decembrie │
│ │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Avansuri acordate pentru imobilizări │ │ │ │
│necorporale (ct. 4094) │ 73 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Avansuri acordate pentru imobilizări │ │ │ │
│corporale (ct. 4093) │ 74 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Imobilizări financiare, în sume brute │ │ │ │
│(rd. 76 + 84), din care: │ 75 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Acţiuni deţinute la entităţile afiliate, │ │ │ │
│interese de participare, alte titluri │ │ │ │
│imobilizate şi obligaţiuni, în sume brute │ │ │ │
│(rd. 77 la 83), din care: │ 76 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 77 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni necotate emise de rezidenţi │ 78 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - părţi sociale emise de rezidenţi │ 79 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - obligaţiuni emise de rezidenţi │ 80 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni şi unităţi de fond emise de │ │ │ │
│ organismele de plasament colectiv │ │ │ │
│ rezidente, din care: │ │ │ │
│ - acţiuni │ │ │ │
│ - unităţi de fond │ 81 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni şi părţi sociale emise de │ │ │ │
│ nerezidenţi │ 82 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 83 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe imobilizate, în sume brute │ │ │ │
│(rd 85 + 86), din care: │ 84 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe imobilizate în lei şi │ │ │ │
│ exprimate în lei, a căror decontare se│ │ │ │
│ face în funcţie de cursul unei valute │ │ │ │
│ (din ct. 267) │ 85 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe imobilizate în valută │ │ │ │
│ (din ct. 267) │ 86 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe comerciale, avansuri acordate │ │ │ │
│furnizorilor şi alte conturi asimilate, în│ │ │ │
│sume brute (ct. 4092 + 411 + 413 + 418), │ │ │ │
│din care: │ 87 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe comerciale externe, avansuri │ │ │ │
│ acordate furnizorilor externi şi alte │ │ │ │
│ conturi asimilate, în sume brute (din │ │ │ │
│ ct. 4092 + din ct. 411 + din ct. 413 │ │ │ │
│ + din ct. 418) │ 88 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe comerciale neîncasate la termenul │ │ │ │
│stabilit (din ct. 4092 + din ct. 411 + din│ │ │ │
│ct. 413) │ 89 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe în legătură cu personalul şi │ │ │ │
│conturi asimilate (ct. 425 + 4282) │ 90 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe în legătură cu bugetul │ │ │ │
│asigurărilor sociale şi bugetul statului │ │ │ │
│(din ct. 431 + 437 + 4382 + 441 + 4424 + │ │ │ │
│4428 + 444 + 445 + 446 + 447 + 4482), │ │ │ │
│(rd. 92 la 96), din care: │ 91 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe în legătură cu bugetul │ │ │ │
│ asigurărilor sociale (ct. 431 + 437 + │ │ │ │
│ 4382) │ 92 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe fiscale în legătură cu bugetul│ │ │ │
│ statului (ct. 441 + 4424 + 4428 + 444 │ │ │ │
│ + 446) │ 93 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - subvenţii de încasat (ct. 445) │ 94 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - fonduri speciale - taxe şi vărsăminte │ │ │ │
│ asimilate (ct. 447) │ 95 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - alte creanţe în legătură cu bugetul │ │ │ │
│ statului (ct. 4482) │ 96 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţele entităţii în relaţiile cu │ │ │ │
│entităţile din grup (ct. 451) │ 97 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe în legătură cu bugetul │ │ │ │
│asigurărilor sociale şi bugetul statului │ │ │ │
│neîncasate la termenul stabilit │ │ │ │
│(din ct. 431 + din ct. 437 + din ct. 4382 │ │ │ │
│+ din ct. 441 + din ct. 4424 + │ │ │ │
│din ct. 4428 + din ct. 444 + din ct. 445 +│ │ │ │
│din ct. 446 + din ct. 447 + din ct. 4482) │ 98 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe din operaţiuni cu instrumente │ │ │ │
│derivate (ct. 4615 + 4616) │ 99 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Alte creanţe (ct. 453 + 456 + 4582 + 461 +│ │ │ │
│471 + 473), (rd. 101 la 103), din care: │ 100│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - decontări cu entităţile asociate şi │ │ │ │
│ entităţile controlate în comun, │ │ │ │
│ decontări cu acţionarii privind │ │ │ │
│ capitalul şi decontări din operaţii în│ │ │ │
│ participaţie (ct. 452 + 456 + 4582) │ 101│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - alte creanţe în legătură cu persoanele│ │ │ │
│ fizice şi persoanele juridice, altele │ │ │ │
│ decât creanţele în legătură cu │ │ │ │
│ instituţiile publice (instituţiile │ │ │ │
│ statului) (din ct. 461 + din ct. 471 +│ │ │ │
│ din ct. 473) │ 102│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - sumele preluate din contul 542 │ │ │ │
│ "Avansuri de trezorerie" reprezentând │ │ │ │
│ avansurile de trezorerie, acordate │ │ │ │
│ potrivit legii şi nedecontate până la │ │ │ │
│ data de 31 decembrie (din ct. 461) │ 103│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi de încasat (ct. 5187), din care: │ 104│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - de la nerezidenţi │ 105│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Valoarea împrumuturilor acordate │ │ │ │
│entităţilor │ 106│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Investiţii pe termen scurt, în sume brute │ │ │ │
│(ct. 503 + 505 + 506 + din ct. 508), │ │ │ │
│(rd. 108 la 114), din care: │ 107│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni cotate emise de rezidenţi │ 108│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni necotate emise de rezidenţi │ 109│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - părţi sociale emise de rezidenţi │ 110│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - obligaţiuni emise de rezidenţi │ 111│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni şi unităţi de fond emise de │ │ │ │
│ organismele de plasament colectiv │ │ │ │
│ rezidente, din care: │ │ │ │
│ - acţiuni │ │ │ │
│ - unităţi de fond │ 112│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni emise de nerezidenţi │ 113│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - obligaţiuni emise de nerezidenţi │ 114│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Alte valori de încasat (ct. 5113 + 5114) │ 115│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Casa în lei şi în valută (rd. 117 + 118), │ │ │ │
│din care: │ 116│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei (ct. 5311) │ 117│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută (ct. 5314) │ 118│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Conturi curente la bănci în lei şi în │ │ │ │
│valută (rd. 120 + 122), din care: │ 119│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei (ct. 5121), din care: │ 120│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - conturi curente în lei deschise la │ │ │ │
│ bănci nerezidente │ 121│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută (ct. 5124), din care: │ 122│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - conturi curente în valută deschise │ │ │ │
│ la bănci nerezidente │ 123│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Alte conturi curente la bănci şi │ │ │ │
│acreditive (rd. 125 + 126), din care: │ 124│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - sume în curs de decontare, acreditive │ │ │ │
│ şi alte valori de încasat, în lei │ │ │ │
│ (ct. 5112 + 5125 + 5411) │ 125│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - sume în curs de decontare şi │ │ │ │
│ acreditive în valută (din ct. 5125 + │ │ │ │
│ 5412) │ 126│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datorii (rd. 128 + 131 + 134 + 137 + 140 +│ │ │ │
│143 + 146 + 149 + 152 + 155 + 158 + 159 + │ │ │ │
│163 + 165 + 166 + 171 + 172 + 173 + 174 + │ │ │ │
│180), din care: │ 127│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni, │ │ │ │
│în sume brute (ct. 161), (rd. 129 + 130), │ │ │ │
│din care: │ 128│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 129│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 130│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi aferente împrumuturilor din │ │ │ │
│emisiuni de obligaţiuni, în sume brute │ │ │ │
│(ct. 1681), (rd. 132 + 133), din care: │ 131│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 132│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 133│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Credite bancare interne pe termen scurt │ │ │ │
│(ct. 5191 + 5192 + 5197), (rd. 135 + 136),│ │ │ │
│din care: │ 134│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 135│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 136│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzile aferente creditelor bancare │ │ │ │
│interne pe termen scurt (din ct. 5198), │ │ │ │
│(rd. 138 + 139), din care: │ 137│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 138│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 139│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Credite bancare externe pe termen scurt │ │ │ │
│(ct. 5193 + 5194 + 5195), (rd. 141 + 142),│ │ │ │
│din care: │ 140│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 141│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 142│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare │ │ │ │
│externe pe termen scurt (din ct. 5198), │ │ │ │
│(rd. 144 + 145), din care: │ 143│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 144│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 145│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Credite bancare pe termen lung (ct. 1621 +│ │ │ │
│1622 + 1627), (rd. 147 + 148), din care: │ 146│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 147│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 148│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare pe │ │ │ │
│termen lung (din ct. 1682), (rd. 150 + │ │ │ │
│151), din care: │ 149│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 150│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 151│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Credite bancare externe pe termen lung │ │ │ │
│(ct. 1623 + 1624 + 1625), (rd. 153 + 154),│ │ │ │
│din care: │ 152│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 153│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 154│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi aferente creditelor bancare │ │ │ │
│externe pe termen lung (din ct. 1682), │ │ │ │
│(rd. 156 + 157), din care: │ 155│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei │ 156│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 157│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Credite de la Trezoreria Statului şi │ │ │ │
│dobânzile aferente (ct. 1626 + din │ │ │ │
│ct. 1682) │ 158│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Alte împrumuturi şi dobânzile aferente │ │ │ │
│(ct. 166 + 167 + 1685 + 1686 + 1687), │ │ │ │
│(rd. 160 + 161), din care: │ 159│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în lei şi exprimate în lei, a căror │ │ │ │
│ decontare se face în funcţie de cursul│ │ │ │
│ unei valute │ 160│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - în valută │ 161│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ Valoarea concesiunilor primite (din │ │ │ │
│ ct. 167) │ 162│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datorii comerciale, avansuri primite de la│ │ │ │
│clienţi şi alte conturi asimilate, în sume│ │ │ │
│brute (ct. 401 + 403 + 404 + 405 + 406 + │ │ │ │
│408 + 419), din care: │ 163│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - datorii comerciale externe, avansuri │ │ │ │
│ primite de la clienţi externi şi alte │ │ │ │
│ conturi asimilate, în sume brute (din │ │ │ │
│ ct. 401 + din ct. 403 + din ct. 404 + │ │ │ │
│ din ct. 405 + din ct. 406 + din │ │ │ │
│ ct. 408 + din ct. 419) │ 164│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datorii în legătură cu personalul şi │ │ │ │
│conturi asimilate (ct. 421 + 422 + 423 + │ │ │ │
│424 + 426 + 427 + 4281) │ 165│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datorii în legătură cu bugetul │ │ │ │
│asigurărilor sociale şi bugetul statului │ │ │ │
│(ct. 431 + 437 + 4381 + 441 + 4423 + 4428 │ │ │ │
│+ 444 + 446 + 447 + 4481), (rd. 167 la │ │ │ │
│170), din care: │ 166│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - datorii în legătură cu bugetul │ │ │ │
│ asigurărilor sociale (ct. 431 + 437 + │ │ │ │
│ 4381) │ 167│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - datorii fiscale în legătură cu bugetul│ │ │ │
│ statului (ct. 441 + 4423 + 4428 + 444 │ │ │ │
│ + 446) │ 168│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - fonduri speciale - taxe şi vărsăminte │ │ │ │
│ asimilate (ct. 447) │ 169│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - alte datorii în legătură cu bugetul │ │ │ │
│ statului (ct. 4481) │ 170│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datoriile entităţii în relaţiile cu │ │ │ │
│entităţile din grup (ct. 451) │ 171│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Sume datorate acţionarilor (ct. 455) │ 172│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Datorii din operaţiuni cu instrumente │ │ │ │
│derivate (ct. 4625 + 4626) │ 173│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Alte datorii (ct. 269 + 452 + 456 + 457 + │ │ │ │
│4581 + 462 + 472 + 473 + 478 + 509), │ │ │ │
│(rd. 175 la 179), din care: │ 174│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - decontări cu entităţile asociate şi │ │ │ │
│ entităţile controlate în comun, │ │ │ │
│ decontări cu acţionarii privind │ │ │ │
│ capitalul, dividende şi decontări din │ │ │ │
│ operaţii în participaţie (ct. 453 + │ │ │ │
│ 456 + 457 + 4581) │ 175│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - alte datorii în legătură cu persoanele│ │ │ │
│ fizice şi persoanele juridice, altele │ │ │ │
│ decât datoriile în legătură cu │ │ │ │
│ instituţiile publice (instituţiile │ │ │ │
│ statului)*2) (din ct. 462 + din │ │ │ │
│ ct. 472 + din ct. 473) │ 176│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - subvenţii nereluate la venituri │ │ │ │
│ (din ct. 472) │ 177│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - vărsăminte de efectuat pentru │ │ │ │
│ imobilizări financiare şi investiţii │ │ │ │
│ pe termen scurt (ct. 269 + 509) │ 178│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - venituri în avans aferente activelor │ │ │ │
│ primite prin transfer de la clienţi │ │ │ │
│ (ct. 478) │ 179│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Dobânzi de plătit (ct. 5186) │ 180│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Valoarea împrumuturilor primite de la │ │ │ │
│entităţi │ 181│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Capital subscris vărsat (ct. 1012), │ │ │ │
│din care: │ 182│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni cotate*3) │ 183│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - acţiuni necotate*4) │ 184│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - părţi sociale │ 185│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - capital subscris vărsat de nerezidenţi│ │ │ │
│ (din ct. 1012) │ 186│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Brevete şi licenţe (din ct. 205) │ 187│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│IX. Informaţii privind cheltuielile cu │Nr. │ 31 decembrie │ 31 decembrie │
│colaboratorii │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Cheltuieli cu colaboratorii (ct. 621) │ 188│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│X. Capital social vărsat │Nr. │ 31 decembrie │ 31 decembrie │
│ │rd. │ an precedent │ an curent │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┬───────┼──────┬───────┤
│ │ │Suma │ % │Suma │ % │
│ │ │(Col. │(Col. │(Col. │(Col. │
│ │ │ 1) │ 2) │ 3) │ 4) │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│Capital social vărsat (ct. 1012)*5) │ │ │ │ │ │
│(rd. 190 + 194 la 196), din care: │ 189│ │ X │ │ X │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - deţinut de societăţile cu capital de │ │ │ │ │ │
│ stat, din care: │ 190│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - cu capital integral de stat; │ 191│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - cu capital majoritar de stat; │ 192│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - cu capital minoritar de stat; │ 193│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - deţinut de societăţile cu capital │ │ │ │ │ │
│ privat │ 194│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - deţinut de persoane fizice │ 195│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────┼──────┼───────┤
│ - deţinut de alte entităţi │ 196│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┴───────┴──────┴───────┤
│ │ Nr.│ Sume │
│ │ rd.│ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┬──────────────┤
│ A │ B │ 2014 │ 2015 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│XI. Dividende/vărsăminte cuvenite │ │ │ │
│bugetului de stat sau local, de repartizat│ │ │ │
│din profitul exerciţiului financiar, │ │ │ │
│din care: │ 197│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice centrale; │ 198│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice locale; │ 199│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către alţi acţionari la care statul/ │ │ │ │
│ unităţile administrativ teritoriale/ │ │ │ │
│ instituţiile publice deţin direct/ │ │ │ │
│ indirect acţiuni sau participaţii │ │ │ │
│ indiferent de ponderea acestora. │ 200│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┴──────────────┤
│ │ Nr.│ Sume │
│ │ rd.│ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┬──────────────┤
│ A │ B │ 2014 │ 2015 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│XII. Dividende/vărsăminte cuvenite │ │ │ │
│bugetului de stat sau local, virate în │ │ │ │
│perioada de raportare din profitul │ │ │ │
│entităţii, din care: │ 201│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│- dividende/vărsăminte din profitul │ │ │ │
│ exerciţiului financiar al anului │ │ │ │
│ precedent, din care virate: │ 202│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice centrale; │ 203│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice locale; │ 204│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către alţi acţionari la care statul/ │ │ │ │
│ unităţile administrativ teritoriale/ │ │ │ │
│ instituţiile publice deţin direct/ │ │ │ │
│ indirect acţiuni sau participaţii │ │ │ │
│ indiferent de ponderea acestora. │ 205│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│- dividende/vărsăminte din profitul │ │ │ │
│ exerciţiilor financiare anterioare │ │ │ │
│ anului precedent, din care virate: │ 206│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice centrale; │ 207│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către instituţii publice locale; │ 208│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - către alţi acţionari la care statul/ │ │ │ │
│ unităţile administrativ teritoriale/ │ │ │ │
│ instituţiile publice deţin direct/ │ │ │ │
│ indirect acţiuni sau participaţii │ │ │ │
│ indiferent de ponderea acestora. │ 209│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┴──────────────┤
│XIII. Creanţe preluate prin cesionare de │ Nr.│ Sume │
│la persoane juridice*****) │ rd.│ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┬──────────────┤
│ A │ B │ 2014 │ 2015 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe preluate prin cesionare de la │ │ │ │
│persoane juridice (la valoarea nominală), │ │ │ │
│din care: │ 210│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe preluate prin cesionare │ │ │ │
│ de la persoane juridice afiliate │ 211│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│Creanţe preluate prin cesionare de la │ │ │ │
│persoane juridice (la cost de achiziţie), │ │ │ │
│din care: │ 212│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────┼──────────────┤
│ - creanţe preluate prin cesionare │ │ │ │
│ de la persoane juridice afiliate │ 213│ │ │
└──────────────────────────────────────────┴────┴──────────────┴──────────────┘

          Administrator, Întocmit

    Numele şi prenumele........... Numele şi prenumele.............
    Semnătura............ Calitatea.......................
                                           Semnătura.......................
                                           Nr. de înregistrare în organismul
                                           profesional


──────────
    *) Pentru statutul de "persoane juridice asociate" se vor avea în vedere prevederile Codului fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
    **) Subvenţii pentru stimularea ocupării forţei de muncă (transferuri de la bugetul statului către angajator) - reprezintă sumele acordate angajatorilor pentru plata absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, stimularea şomerilor care se încadrează în muncă înainte de expirarea perioadei de şomaj, stimularea angajatorilor care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri întreţinători unici de familie sau şomeri care în termen de 3 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă ori pentru alte situaţii prevăzute prin legislaţia în vigoare privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.
    ***) Se va completa cu cheltuielile efectuate pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, respectiv cercetarea fundamentală, cercetarea aplicativă, dezvoltarea tehnologică şi inovarea, stabilite potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
    ****) Cheltuielile de inovare se determină potrivit Regulamentului (CE) nr. 1.450/2004 al Comisiei din 13 august 2004 de punere în aplicare a Deciziei nr. 1.608/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind producţia şi dezvoltarea statisticilor comunitare privind inovarea, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 267 din 14 august 2004.
    *****) Pentru creanţele preluate prin cesionare de la persoane juridice se completează atât valoarea nominală a acestora, cât şi costul lor de achiziţie.
    Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile Codului fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
    *1) Se vor include chiriile plătite pentru terenuri ocupate şi aferente spaţiilor comerciale aparţinând proprietarilor privaţi sau unor unităţi ale administraţiei publice, inclusiv chiriile pentru folosirea luciului de apă în scop recreativ sau în alte scopuri (pescuit etc.).
    *2) În categoria "Alte datorii în legătură cu persoanele fizice şi persoanele juridice, altele decât datoriile în legătură cu instituţiile publice (instituţiile statului)" nu se vor înscrie subvenţiile aferente veniturilor existente în soldul contului 472.
    *3) Titluri de valoare care conferă drepturi de proprietate asupra entităţilor, care sunt negociabile şi tranzacţionate, potrivit legii.
    *4) Titluri de valoare care conferă drepturi de proprietate asupra entităţilor, care nu sunt tranzacţionate.
    *5) La secţiunea "XI Capital social vărsat", la rd. 190 - 196, în col. 2 şi col. 4 entităţile vor înscrie procentul corespunzător capitalului social deţinut în totalul capitalului social vărsat înscris la rd. 189.
    În formularul "Date informative" (cod 30), la rândurile 01, 02 şi 03 coloana 1, entităţile care au în subordine subunităţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numărul acestora.
    Rândul 03 coloana 1 din formularul "Date informative" se completează numai de entităţile care la sfârşitul perioadei de raportare nu au înregistrat nici profit, nici pierdere (rezultat financiar zero).
    La rândurile privind plăţile restante din formularul "Date informative" (cod 30) se înscriu sumele care la data de 31 decembrie au depăşit termenele de plată prevăzute în contracte sau acte normative.
    La rândul 64 din formularul "Date informative" (cod 30) se va cuprinde contravaloarea tichetelor de masă acordate salariaţilor în baza prevederilor Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările şi completările ulterioare.
──────────


    ANEXA 4

                         SITUAŢIA ACTIVELOR IMOBILIZATE
                          la data de 31 decembrie ...

┌─────┐
│ cod │
│ 40 │ - lei -
├─────┴────────────────────────┬───┬───────────────────────────────────────────┐
│ Elemente de imobilizări │Nr.│ Valori brute │
│ │rd.├───────┬────────┬──────────────────┬───────┤
│ │ │ Sold │Creşteri│ Reduceri │ Sold │
│ │ │iniţial│ ├──────┬───────────┤ final │
│ │ │ │ │ Total│ Din care:│(col.5=│
│ │ │ │ │ │dezmembrări│ 1+2-3)│
│ │ │ │ │ │ şi casări │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│I. Imobilizări necorporale │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Cheltuieli de dezvoltare │ 01│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Alte imobilizări │ 02│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Avansuri acordate pentru │ │ │ │ │ │ │
│imobilizări necorporale │ 03│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│TOTAL (rd. 01 la 03) │ 04│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│II. Imobilizări corporale │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Terenuri │ 05│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Construcţii │ 06│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini │ 07│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi │ │ │ │ │ │ │
│mobilier │ 08│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Investiţii imobiliare │ 09│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Imobilizări corporale în curs │ │ │ │ │ │ │
│de execuţie │ 10│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Investiţii imobiliare în curs │ │ │ │ │ │ │
│de execuţie │ 11│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│Avansuri acordate pentru │ │ │ │ │ │ │
│imobilizări corporale │ 12│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│TOTAL (rd. 05 la 12) │ 13│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│III. Active biologice │ 14│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│IV. Imobilizări financiare │ 15│ │ │ │ X │ │
├──────────────────────────────┼───┼───────┼────────┼──────┼───────────┼───────┤
│ACTIVE IMOBILIZATE -TOTAL │ │ │ │ │ │ │
│(rd. 04 + 13 + 14 + 15) │ 16│ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴───┴───────┴────────┴──────┴───────────┴───────┘


               SITUAŢIA AMORTIZĂRII ACTIVELOR IMOBILIZATE

┌─────┐
│ cod │
│ 40 │ - lei -
├─────┴─────────────────────┬───┬───────┬──────────┬──────────────┬────────────┐
│ Elemente de imobilizări │Nr.│ Sold │Amortizare│ Amortizare │Amortizare │
│ │rd.│iniţial│în cursul │ aferentă │la sfârşitul│
│ │ │ │ anului │imobilizărilor│ anului │
│ │ │ │ │ scoase din │ (col.9= │
│ │ │ │ │ evidenţă │ 6+7-8) │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│A │ B │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│I. Imobilizări necorporale │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Cheltuieli de dezvoltare │ 17│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Alte imobilizări │ 18│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│TOTAL (rd. 17 + 18) │ 19│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│II. Imobilizări corporale │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Terenuri │ 20│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Construcţii │ 21│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Instalaţii tehnice şi │ │ │ │ │ │
│maşini │ 22│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi│ │ │ │ │ │
│mobilier │ 23│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│Investiţii imobiliare │ 24│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│TOTAL (rd. 20 la 24) │ 25│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│III. Active biologice │ 26│ │ │ │ │
├───────────────────────────┼───┼───────┼──────────┼──────────────┼────────────┤
│AMORTIZĂRI - TOTAL │ │ │ │ │ │
│(rd. 19 + 25 + 26) │ 27│ │ │ │ │
└───────────────────────────┴───┴───────┴──────────┴──────────────┴────────────┘



                 SITUAŢIA AJUSTĂRILOR PENTRU DEPRECIERE

┌─────┐
│ cod │
│ 40 │ - lei -
├─────┴───────────────────────┬───┬───────┬───────────┬───────────┬───────────┐
│ Elemente de imobilizări │Nr.│ Sold │ Ajustări │ Ajustări │ Sold final│
│ │rd.│iniţial│constituite│reluate la │(col. 13= │
│ │ │ │ în cursul │ venituri │ 10+11-12) │
│ │ │ │ anului │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│I. Imobilizări necorporale │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Cheltuieli de dezvoltare │ 28│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Alte imobilizări │ 29│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 28 + 29) │ 30│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│II. Imobilizări corporale │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Terenuri │ 31│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Construcţii │ 32│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Instalaţii tehnice şi maşini │ 33│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Alte instalaţii, utilaje şi │ │ │ │ │ │
│mobilier │ 34│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Investiţii imobiliare │ 35│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Imobilizări corporale în │ 36│ │ │ │ │
│curs de execuţie │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Investiţii imobiliare în curs│ │ │ │ │ │
│de execuţie │ 37│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│TOTAL (rd. 31 la 37) │ 38│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│III. Active biologice │ 39│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│IV. Imobilizări financiare │ 40│ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼───┼───────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│AJUSTĂRI PENTRU DEPRECIERE - │ │ │ │ │ │
│TOTAL (rd. 30 + 38 + 39 + 40)│ 41│ │ │ │ │
└─────────────────────────────┴───┴───────┴───────────┴───────────┴───────────┘

          Administrator, Întocmit

    Numele şi prenumele........... Numele şi prenumele.............
    Semnătura............ Calitatea.......................
                                           Semnătura.......................
                                           Nr. de înregistrare în organismul
                                           profesional


    În formularul "Situaţia activelor imobilizate" (cod 40), informaţiile sunt înscrise la costul istoric sau la valoarea reevaluată a imobilizărilor, după caz. În cadrul acestui formular, la "Situaţia ajustărilor pentru depreciere" se înscriu informaţiile din contabilitate reprezentând ajustările pentru depreciere sau pierdere de valoare aferente imobilizărilor şi activelor biologice.


    ANEXA 5

                       NOMENCLATOR - FORME DE PROPRIETATE


 Codul Denumirea
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 10 PROPRIETATE DE STAT
 11 Regii autonome
 12 Societăţi comerciale cu capital integral de stat
 13 Alte unităţi economice de stat netransformate în societăţi comerciale
     sau regii autonome
 14 Companii şi societăţi naţionale

 20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)
     PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - sub 50%)
 21 Societăţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat străin
 22 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi străin
 23 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
 24 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat străin
     PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)
 25 Societăţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat străin
 26 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi străin
 27 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
 28 Societăţi comerciale cu capital de stat şi privat străin

 30 PROPRIETATE INDIVIDUALĂ - PRIVATĂ
     (cu capital: privat autohton, privat autohton şi străin, privat străin,
     societăţi agricole)
 31 Societăţi comerciale în nume colectiv
 32 Societăţi comerciale în comandită simplă
 33 Societăţi comerciale în comandită pe acţiuni
 34 Societăţi comerciale pe acţiuni
 35 Societăţi comerciale cu răspundere limitată
 36 Societăţi agricole
 37 Societăţi comerciale cu capital de stat, privatizate în cursul anului 2006

 40 PROPRIETATE COOPERATISTĂ
 41 Cooperative de consum
 42 Cooperative meşteşugăreşti
 43 Cooperative şi asociaţii agricole netransformate
 44 Cooperative de credit

 50 PROPRIETATE OBŞTEASCĂ
     (societăţi comerciale aparţinând organizaţiilor şi instituţiilor
     politice şi obşteşti)


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016