Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI din 5 februarie 2010  privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI din 5 februarie 2010 privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor*)

EMITENT: MINISTERUL JUSTIŢIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 157 bis din 11 martie 2010
──────────
    *) Aprobate de Ordinul nr. 432/C din 5 februarie 2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 din 11 martie 2010.
──────────


    COD: FS-01-05-ver.1

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Instrucţiunile privind evidenţa nominală şi statistică a persoanelor private de libertate aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, denumite în continuare Instrucţiuni, reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor private de libertate şi reprezintă ansamblul operaţiunilor realizate pentru înregistrarea şi actualizarea datelor cu caracter personal necesară asigurării legalităţii deţinerii tuturor persoanelor private de libertate aflate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aplicării regimului executării pedepsei privative de libertate, precum şi a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, cunoaşterii populaţiei din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dinamicii acesteia, precum şi comunicării de date şi informaţii instituţiilor publice, persoanelor juridice şi persoanelor fizice interesate.
    (2) Prin persoane private de libertate se înţelege persoanele aflate în locurile de deţinere subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv persoane arestate preventiv, persoane condamnate prin hotărârea primei instanţe sau definitiv la detenţiunea pe viaţă sau la pedeapsa închisorii ori cărora li s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare.
    ART. 2
    (1) În fiecare penitenciar şi centru de reeducare, evidenţa persoanelor private de libertate se ţine nominal şi statistic.
    (2) Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate acesteia răspund de organizarea, funcţionarea, păstrarea şi exploatarea evidenţelor pe care le deţin.
    ART. 3
    (1) Prin evidenţa nominală se urmăreşte cunoaşterea următoarelor elemente:
    a) datele socio-profesionale ale persoanelor private de libertate;
    b) schimbările intervenite în situaţia juridică a acestora pe timpul desfăşurării procesului penal;
    c) comportamentul persoanelor private de libertate pe perioada executării pedepsei;
    d) participarea la activităţile de instruire şcolară, formare profesională ori alte activităţi productive şi de intervenţie psihosocială;
    e) expirarea duratei pedepsei privative de libertate;
    f) împlinirea fracţiunilor de executat pentru analizarea situaţiei în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în ceea ce priveşte liberarea condiţionată;
    g) împlinirea vârstei de 18 ani pentru minorii faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, expirarea duratei prelungirii acestei sancţiuni şi a împlinirii unui an de la data internării într-un centru de reeducare, pentru liberarea minorului înainte de a deveni major.
    (2) Cunoaşterea elementelor menţionate la alin. (1) este necesară în vederea asigurării legalităţii deţinerii.
    ART. 4
    (1) Prin evidenţa statistică se urmăreşte culegerea, prelucrarea, analiza, difuzarea şi constituirea seriilor de date statistice cu caracter demografic, social şi juridic rezultate din dinamica intrărilor şi ieşirilor persoanelor private de libertate în şi din penitenciare sau centre de reeducare, natura infracţiunilor săvârşite de acestea, cuantumul pedepselor privative de libertate aplicate de instanţele de judecată, vârsta, sexul, starea de recidivă şi alte date stocate prin sistemul informatic de evidenţă.
    (2) Datele şi informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate, în scopul pentru care au fost create şi, în conformitate cu dispoziţiile legale, pot fi comunicate următorilor destinatari:
    a) persoanei private de libertate sau reprezentanţilor legali ai acesteia;
    b) organelor judiciare;
    c) Guvernului României;
    d) Ministerului Justiţiei;
    e) Ministerului Finanţelor Publice şi structurilor subordonate acestuia;
    f) Ministerului Afacerilor Externe;
    g) Caselor de asigurări de sănătate;
    h) instituţiilor cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor omului, ale copilului şi al asistenţei şi ocrotirii sociale a bătrânilor;
    i) instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice;
    j) reprezentanţelor diplomatice acreditate în România.
    ART. 5
    (1) Evidenţa persoanelor private de libertate se realizează pe baza dosarului prevăzut de art. 29 alin. (2) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, denumit în continuare documentar penal, prevăzut în anexa nr. 1 la Instrucţiuni, a registrului opis, prevăzut în anexa nr. 2 la Instrucţiuni şi a registrului de evidenţă a termenelor, prevăzut în anexa nr. 3 la Instrucţiuni.
    (2) Evidenţa persoanelor private de libertate realizată în condiţiile alin. (1) se va efectua atât scriptic, cât şi informatizat.
    ART. 6
    (1) Modul de folosire al sistemului informatic de evidenţă a persoanelor private de libertate se reglementează prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentelor Instrucţiuni.
    (2) Pentru prelucrarea automată a datelor din sistemul informatic se utilizează nomenclatoare unitare, constituite în funcţie de următoarele categorii de date şi informaţii:
    a) tipuri de unităţi administrativ-teritoriale;
    b) adrese poştale;
    c) ocupaţii, funcţii ori meserii;
    d) tipuri de instruire;
    e) state, naţionalităţi şi cetăţenii;
    f) regimuri de executare;
    g) semnalmente;
    h) stare de recidivă;
    i) tipuri de secţii şi/sau camere de deţinere;
    j) risc de deţinere;
    k) recompense şi sancţiuni disciplinare.
    ART. 7
    (1) În fiecare unitate penitenciară funcţionează o structură destinată realizării evidenţei persoanelor private de libertate.
    (2) Personalul structurii destinat realizării evidenţei persoanelor private de libertate este responsabil de întocmirea corectă a lucrărilor necesare respectării legalităţii deţinerii, de îndeplinirea procedurii de citare şi de comunicare a actelor de procedură şi prezentare a persoanelor private de libertate în faţa organelor judiciare şi colaborează cu celelalte compartimente de muncă din unitate pentru introducerea corectă şi actualizarea datelor în sistemul informatic.

    CAP. II
    Primirea persoanelor private de libertate în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

    ART. 8
    (1) Primirea persoanelor private de libertate de la organele de poliţie, în penitenciare şi centre de reeducare, se face în baza actului legal de deţinere: mandatul de arestare preventivă, mandatul de executare a pedepsei închisorii ori a detenţiunii pe viaţă sau hotărârea de internare într-un centru de reeducare, în condiţiile art. 29 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi art. 64 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1897/2006, denumit în continuare Regulament.
    (2) Orice rectificare, modificare şi completare făcută în actele menţionate la alin. (1) trebuie confirmată de organul emitent.
    ART. 9
    (1) La primirea în locul de deţinere, persoana privată de libertate este însoţită de documentarul penal, întocmit de organele de poliţie.
    (2) Documentarul penal cuprinde următoarele acte:
    a) mandatul de executare a pedepsei detenţiunii pe viaţă sau a închisorii, mandatul de arestare preventivă, ordonanţa de reţinere în original, însoţite, după caz, de adresa de trimitere în judecată sau copia hotărârii de condamnare, hotărârea de internare a minorului într-un centru de reeducare.
    b) actul de identitate valabil prevăzut de lege, respectiv carte de identitate, buletin de identitate, carte de identitate provizorie, paşaport sau alte documente prevăzute de lege;
    c) procesul-verbal de identificare sau formularul-tip utilizat de serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor;
    d) fişa medicală;
    e) fişa dactiloscopică;
    f) fişa cu antecedente penale;
    g) fişa de cunoaştere individuală care cuprinde menţiuni privind gradul de risc al persoanei primite, apartenenţa la grupări de crimă organizată sau teroriste, modul de comportare în societate, dacă a fost dată în urmărire, dacă s-a opus reţinerii sau arestării ori dacă a fost consumatoare de droguri;
    h) fotografia - faţă şi profil;
    i) adresa de primire în locul de deţinere din care rezultă data şi ora arestării;
    j) procesul-verbal de introducere în arest întocmit de organul care a efectuat arestarea;
    k) foaia matricolă şcolară şi certificatul de calificare, în cazul minorilor şi tinerilor;
    l) referatul de evaluare, în cazul minorilor, numai dacă s-a dispus efectuarea acestuia în cursul urmăririi penale;
    m) copia sau un extras al certificatului de naştere, în cazul minorilor faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare.
    (3) În centrele de reeducare pot fi primiţi şi minorii faţă de care s-a luat măsura educativă a internării, chiar dacă hotărârea nu este definitivă dar instanţa de judecată a dispus, prin aceeaşi hotărâre, punerea în executare de îndată a măsurii luate, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală.
    ART. 10
    (1) Se interzice primirea persoanelor arestate preventiv aflate în curs de urmărire penală, cu excepţia celor internate de urgenţă în penitenciarele-spital pentru acordarea de îngrijiri medicale ori efectuarea de expertize medico-legale.
    (2) În cazuri excepţionale şi potrivit competenţelor, penitenciarele-spital pot primi, pentru internare, persoanele care au probleme medicale grave, în lipsa actelor de identitate, numai pe baza proceselor-verbale de identificare întocmite de organele de poliţie care instrumentează cauza, aprobate de şeful unităţii de poliţie sau a formularului-tip utilizat de serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, acte autentificate prin aplicarea sigiliului, precum şi a recomandării de internare din partea medicului sau o dispoziţie a organului judiciar; în situaţia arestaţilor preventiv aflaţi în curs de urmărire penală, după încetarea motivelor internării, vor fi luate măsuri de sesizare a organelor de poliţie care au însoţit aceste persoane la primirea în penitenciarele-spital, în vederea transferării acestora în centrele de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru definitivarea urmăririi penale.
    ART. 11
    (1) Activitatea de primire este asigurată de şeful de tură, medicul şef şi şeful structurii evidenţă deţinuţi, în timpul orelor de program, iar în afara acestora de şeful de tură şi de un cadru medical.
    (2) După orele de program, şeful de tură menţine legătura cu directorul penitenciarului/centrului de reeducare şi şeful structurii de evidenţă, în vederea asigurării legalităţii primirii, în cazurile care sunt necesare lămuriri suplimentare.
    (3) Datele de stare civilă, anul, luna, ziua şi ora primirii, actul în baza căruia s-a făcut primirea persoanei private de libertate şi instanţa de judecată care l-a emis se consemnează în registrul de evidenţă a primirii persoanelor condamnate, prevăzut în anexa nr. 4 la Instrucţiuni sau, după caz, în registrul de evidenţă a primirii persoanelor arestate preventiv, prevăzut în anexa nr. 5 la Instrucţiuni, de către şeful de tură.
    (4) Registrele arătate la alin. (3) se păstrează la şeful de tură.
    ART. 12
    (1) Stabilirea identităţii persoanelor private de libertate, nou intrate în penitenciare sau centre de reeducare, se face prin confruntarea datelor de stare civilă, declarate de cele în cauză, cu datele înscrise în actul legal de deţinere, actul de identitate şi a documentelor prevăzute la art. 9 alin. (2) lit. a) - j).
    (2) Cu ocazia controlului actului legal de deţinere, a actului de identitate şi a celorlalte documente prevăzute la art. 9 alin. (2) lit. a) - j) se verifică dacă acestea sunt emise de instituţiile competente, corespund ca formă şi conţinut, prezintă urme de falsificări, au ştersături, modificări, corecturi, adăugiri ori conţin menţiuni nepermise; de asemenea, se verifică dacă fotografia din actul de identitate corespunde cu fizionomia persoanei private de libertate şi dacă datele de stare civilă corespund cu cele declarate.
    (3) În caz de neconcordanţă între datele înscrise în documentele existente în documentarul penal şi cele declarate de persoana privată de libertate, care nu permit stabilirea, în mod cert, a identităţii, a pedepsei care urmează a fi executată ori a modalităţii de executare, aceasta nu este primită în penitenciar sau centru de reeducare, organul de poliţie având obligaţia de a lua, de urgenţă, măsurile prevăzute de dispoziţiile Codului de procedură penală.
    (4) Refuzul primirii persoanei private de libertate în penitenciar sau centru de reeducare este motivat în scris şi înmânat organului de poliţie.
    (5) Stabilirea legalităţii actelor de deţinere şi verificarea documentelor obligatorii pe care trebuie să le conţină documentarele penale, cu ocazia primirii în penitenciar sau în centru de reeducare a persoanelor private de libertate, cade în sarcina şefului structurii de evidenţă din fiecare unitate a sistemului penitenciar, dacă primirea are loc în timpul orelor de program şi a şefului de tură, dacă primirea are loc în afara orelor de program.
    ART. 13
    Prin protocol încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Inspectoratul General al Poliţiei Române se pot aronda penitenciarele şi centrele de reeducare la inspectoratele judeţene de poliţie în ceea ce priveşte primirea persoanelor arestate.
    ART. 14
    Pe timpul arestării şi executării pedepsei privative de libertate, actul de identitate se păstrează la documentarul penal.
    ART. 15
    Persoanele private de libertate, de sex feminin, nou primite, condamnate definitiv la detenţiunea pe viaţă sau la pedeapsa închisorii ori cărora li s-a aplicat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, care sunt însărcinate, sunt îndrumate să solicite întreruperea executării pedepsei. Cererea se va înainta instanţei în a cărei rază teritorială se află locul de deţinere, corespunzătoare în grad instanţei de executare. În acelaşi mod se procedează ori de câte ori pe perioada executării pedepsei privative de libertate se constată starea de graviditate.
    ART. 16
    (1) După primirea în penitenciar sau centru de reeducare, fiecărei persoane private de libertate i se stabileşte numărul matricol de origine şi, computerizat, numărul matricol general.
    (2) Numărul matricol de origine este compus din prima literă cu care începe numele persoanei private de libertate şi o secvenţă de patru cifre care reprezintă numărul de ordine în cadrul persoanelor al căror nume încep cu aceeaşi literă.
    (3) Numărul matricol general este alcătuit dintr-un şir de 15 caractere alfanumerice, din care primele 2 cifre reprezintă codul penitenciarului, următoarele 8 cifre reprezintă data primirii în penitenciar ori în centrul de reeducare, în format AAAALLZZ, iar ultimele 5 caractere reprezintă matricola de origine.
    (4) La sfârşitul fiecărui an, se procedează la stabilirea computerizată a noilor matricole utilizate în anul următor, pentru întregul efectiv de persoane private de libertate existent în unitate, denumite matricole locale.
    ART. 17
    (1) Documentarul penal se înscrie în registrul opis corespunzător numărului matricol de origine. Registrul opis se ţine pe perioada unui an şi are termen de păstrare permanent.
    (2) Lucrătorii structurii de evidenţă au obligaţia ca, de îndată, să transcrie în registrul opis şi pe coperta documentarelor penale noile matricole locale.
    (3) Matricolele locale se comunică compartimentelor de muncă din unitate care gestionează părţi ale dosarului individual.
    (4) Registrul opis este comun pentru toate categoriile de persoane private de libertate.
    (5) Rubrica "durata pedepsei" şi "fapta comisă" din registrul opis se completează la punerea în libertate a persoanei private de libertate.
    ART. 18
    Documentarul penal este completat pe perioada arestării preventive şi a executării pedepsei ori sancţiunii privative de libertate cu următoarele documente:
    a) citaţii şi acte procedurale emise de organele judiciare;
    b) corespondenţa privind comunicarea de informaţii referitoare la situaţia juridică;
    c) documentele din care rezultă îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de art. 29 alin. (5) şi art. 43 alin. (1)-(3) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;
    d) documentele referitoare la transfer, la punerea în libertate, la liberare condiţionată şi la modificările în situaţia juridică;
    e) documentele referitoare la stabilirea şi schimbarea regimului de executare;
    f) recompensele acordate;
    g) corespondenţa privind măsurile luate cu privire la exercitarea drepturilor persoanelor private de libertate;
    h) fişa individuală privind cazarea persoanei private de libertate - după completare, la punerea în libertate şi în caz de transfer;
    i) fişa de evidenţă a zilelor considerate ca executate pe baza muncii depuse ori ca urmare a cursurilor de instruire şcolară şi formare profesională - după completare, la punerea în libertate şi în caz de transfer;
    j) fişa de evidenţă a drepturilor, sancţiunilor disciplinare aplicate şi a recompenselor acordate - la transfer şi punere în libertate;
    k) alte documente care privesc aplicarea regimului de executare, cum ar fi: documente privind intrarea şi ieşirea din refuz de hrană, notele de informaţii către diferite instituţii publice, documente privind gradul sporit de risc al persoanei condamnate, documente privind folosirea mijloacelor de constrângere, documente din care rezultă situaţiile de risc la care este expusă persoana condamnată, referatul de evaluare, în cazul minorilor, întocmit în cursul judecăţii.
    ART. 19
    (1) Pentru persoanele private de libertate nou primite în penitenciar sau centru de reeducare, se înaintează deîndată organelor care au emis actele legale de deţinere, adresa de confirmare a primirii în cazul persoanelor arestate în baza mandatului de arestare preventivă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6 la Instrucţiuni ori a mandatului de executare sau a hotărârii de punere în executare a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 7 la Instrucţiuni.
    (2) Se solicită fişa de urmărire, prevăzută în anexa nr. 8 la Instrucţiuni, pentru cei care au mai executat pedepse privative de libertate sau măsura educativă a internării de la penitenciarul sau centrul de reeducare din care au fost liberaţi.
    (3) În cazul în care în hotărârea de condamnare s-a dispus deducerea unei perioade executate anterior, se solicită dosarul individual al acelei pedepse pentru conexare în vederea deducerii corecte a perioadei executate şi calculării fracţiunilor necesare liberării condiţionate. La calcularea fracţiunilor necesare liberării condiţionate se ţine seama şi de munca prestată şi participarea la activităţile de instruire şcolară şi formare profesională în timpul perioadei executate anterior.
    (4) Dosarul individual sau fişa de urmărire se transmit în cel mult 5 zile de la înregistrarea solicitării la registratura unităţii.
    ART. 20
    (1) În cazul primirii persoanelor private de libertate, lucrătorul de evidenţă procedează astfel:
    a) verifică legalitatea actelor de deţinere, existenţa documentelor şi corectitudinea întocmirii lor şi dacă documentarul penal a fost completat cu toate datele prevăzute de anexa nr. 1 la Instrucţiuni;
    b) înscrie în penultima pagină a documentarului penal, pentru persoanele private de libertate condamnate definitiv şi minorii faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, datele din mandatul de executare a pedepsei închisorii ori a detenţiunii pe viaţă, precum şi datele din hotărârea judecătorească de internare într-un centru de reeducare, stabilind data la care cel în cauză urmează să fie pus în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei sau a sancţiunii;
    c) calculează, în raport de durata pedepsei privative de libertate, stabilită de către instanţa de judecată, data la care expiră fracţiunile de executat din pedeapsă, prevăzută de Codul penal, în vederea acordării liberării condiţionate. Fracţiunile de executat ce trebuie calculate sunt fracţiunea obligatorie şi fracţiunea totală.
    d) solicită instanţei de judecată informaţiile necesare, în situaţia în care în mandatul de executare a pedepsei privative de libertate nu se menţionează infracţiunea comisă sau data săvârşirii acesteia, pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat, ca urmare a graţierii ori a revocării pedepsei pronunţate cu suspendarea condiţionată;
    e) înscrie în registrul de evidenţă a termenelor data expirării duratei pedepselor, data la care expiră fracţiunea obligatorie pentru liberare condiţionată, precum şi data împlinirii vârstei de 18 ani în cazul minorilor, de 60 de ani în cazul bărbaţilor şi 55 de ani în cazul femeilor; datele consemnate în registrul de evidenţă a termenelor se referă numai la anul în care s-a efectuat primirea persoanelor private de libertate;
    f) introduce în sistemul informatic datele referitoare la evidenţa nominală, situaţia juridică, liberarea condiţionată şi dacă este cazul, şi în cele privind prezentarea la instanţele de judecată şi transferarea în alte locuri de deţinere;
    g) face comunicările către organul emitent al actului de deţinere, centrul militar, casa de asigurări de sănătate;
    h) solicită de la penitenciarul sau centrul de reeducare de unde persoana privată de libertate a fost ultima dată liberată, după caz, fişa de urmărire sau dosarul individual;
    i) completează la rubricile corespunzătoare fişa de evidenţă a zilelor considerate ca executate şi a termenului de propunere pentru liberarea condiţionată, prevăzută în anexa nr. 9 la Instrucţiuni, înscriind atât data la care expiră fracţiunea obligatorie, cât şi data la care expiră fracţiunea totală;
    j) face adnotări pe documentarul penal şi în sistemul informatic cu privire la exercitarea dreptului la vot;
    k) distribuie tabele nominale cu persoane private de libertate nou primite sectoarelor interesate din unitate.
    (2) Fracţiunea obligatorie prevăzută la alin. (1) lit. c) şi i) este partea din durata pedepsei de care trebuie ţinut cont, potrivit prevederilor art. 59 - 60 din Cod penal, indiferent de numărul zilelor considerate ca executate pe baza muncii depuse sau a participării la activităţi de instruire şcolară şi formare profesională. Data la care se împlineşte fracţiunea obligatorie se înscrie pe coperta documentarului penal.
    (3) Fracţiunea totală prevăzută la alin. (1) lit. c) şi i) este partea din durata pedepsei care trebuie executată, potrivit prevederilor art. 59 - 60 din Codul penal, în ipoteza în care persoana condamnată din cauza sănătăţii sau alte motive nu a fost folosită la muncă şi nici nu a participat la activităţi de instruire şcolară şi formare profesională.
    ART. 21
    (1) Pentru persoanele private de libertate primite în baza unui mandat de arestare preventivă şi a unui mandat de executare a pedepsei privative de libertate emis în altă cauză, se pune în aplicare hotărârea de condamnare definitivă. Data punerii în aplicare a mandatului de executare este data la care a fost înregistrat acesta de către organul de poliţie.
    (2) În documentarul penal, sub calculul pedepsei, se va menţiona, în creion şi faptul că persoana este deţinută şi ca arestat preventiv în altă cauză, cu precizarea numărului şi datei mandatului de arestare preventivă, precum şi numele emitentului mandatului.
    ART. 22
    (1) Atunci când persoanele private de libertate sunt primite cu două sau mai multe mandate de executare a pedepsei privative de libertate, acestea se pun în aplicare în ordinea rămânerii definitive a hotărârilor judecătoreşti de condamnare.
    (2) Data punerii în aplicare a primului mandat de executare este data introducerii în arest a persoanei private de libertate de către organul de poliţie.
    ART. 23
    Lucrătorul de evidenţă atestă prin semnătură, în penultima pagină a documentarului penal, că toate datele referitoare la persoana privată de libertate sunt introduse în sistemul informatic.

    CAP. III
    Înregistrarea schimbărilor intervenite în situaţia juridică a persoanelor private de libertate

    ART. 24
    (1) Schimbările intervenite în executarea de către persoanele private de libertate a sancţiunilor şi pedepselor privative de libertate se consemnează în documentarul penal şi se înregistrează în sistemul informatic.
    (2) Sunt considerate schimbări intervenite în situaţia juridică a persoanelor private de libertate următoarele situaţii:
    a) trimiterea în judecată;
    b) restituirea cauzei pentru refacerea urmării penale ori ca urmare a extinderii acţiunii penale sau a procesului penal;
    c) pronunţarea hotărârii în primă instanţă;
    d) soluţionarea în apel sau recurs a hotărârii date în primă instanţă;
    e) rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii;
    f) desfiinţarea şi modificarea hotărârii definitive de condamnare ori de internare într-un centru de reeducare, prin admiterea unei căi extraordinare de atac, prin înlocuirea pedepsei detenţiunii pe viaţă, prin constatarea de către instanţa de judecată a concursului de infracţiuni, recidivei sau a altor acte care intră în conţinutul aceleiaşi infracţiuni, prin intervenirea unei legi penale noi, prin graţierea sau amnistierea ori prin admiterea unei contestaţii la executare.
    (3) Consemnarea în penultima pagină şi în fişa opis a documentarului penal şi înregistrarea în sistemul informatic se face numai după ce s-au verificat autenticitatea şi legalitatea actului de comunicare; datele din fiecare document referitor la situaţia juridică a persoanelor private de libertate se înregistrează în sistemul informatic, numai după ce au fost înscrise în documentarul penal şi în celelalte documente specifice; ori de câte ori se introduc în sistemul informatic, date referitoare la situaţia juridică a persoanelor private de libertate, lucrătorul de evidenţă care a efectuat modificarea va semna în penultima pagină a documentarului penal.
    (4) După consemnare şi înregistrare, documentele se aduc la cunoştinţa persoanei private de libertate sub semnătură.
    ART. 25
    (1) Numărul rechizitoriului, cel al dosarului care s-a format la instanţa de judecată şi numărul mandatului de arestare preventivă la care se referă, se trec în creion în penultima pagină a documentarului penal şi se înregistrează în sistemul informatic.
    (2) Data până la care instanţa de judecată urmează să verifice legalitatea şi temeinicia arestării preventive se inserează în câmpul anume destinat din sistemul informatic.
    ART. 26
    (1) Persoana arestată preventiv în curs de judecată, devine persoană arestată preventiv în curs de urmărire penală, atunci când instanţa de judecată a dispus restituirea cauzei pentru refacerea urmării penale ori ca urmare a extinderii acţiunii penale sau a procesului penal.
    (2) Structura de evidenţă solicită organelor de poliţie să transfere persoana privată de libertate în centrul de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor arondat, la primirea hotărârii instanţei rămasă definitivă, prin care s-a dispus restituirea cauzei pentru refacerea urmării penale ori ca urmare a extinderii acţiunii penale sau a procesului penal.
    (3) Solicitarea de transfer în arestul organelor de poliţie prevăzută la alin. (2) nu se aplică persoanelor private de libertate care mai sunt deţinute în baza altui mandat de executare emis în altă cauză penală ori un alt mandat de arestare preventivă pentru care s-a dispus trimiterea în judecată.
    ART. 27
    (1) Atunci când după judecarea în primă instanţă se primeşte copia de pe dispozitivul hotărârii, iar instanţa a dispus menţinerea arestării preventive, persoana privată de libertate devine condamnată în primă instanţă.
    (2) La primirea copiei de pe dispozitivul hotărârii sau extrasului de pe hotărârea de condamnare în primă instanţă, se înscrie în creion, în penultima pagină a dosarului, dacă există emis mandat de arestare preventivă în cauză, numărul sentinţei penale, data pronunţării, instanţa de judecată care a pronunţat-o, durata pedepsei şi termenul la care aceasta încetează.
    (3) Copia dispozitivului hotărârii se aduce la cunoştinţa persoanei private de libertate, pentru exercitarea căii de atac a apelului ori recursului.
    (4) În cazul în care persoana privată de libertate solicită în mod expres ca cererea de apel sau de recurs să fie înaintată de administraţia penitenciarului, se restituie instanţei de judecată dovada de îndeplinire a procedurii şi cererea pentru exercitarea căii de atac. În caz contrar, se restituie instanţei de judecată numai dovada de îndeplinire a procedurii.
    (5) Data expirării pedepsei cu închisoarea aplicată în primă instanţă se înscrie în registrul de termene.
    (6) În sistemul informatic se completează câmpurile aferente condamnărilor în primă instanţă.
    (7) Hotărârile în primă instanţă pronunţate în cauzele în care n-au fost emise mandate de arestare preventivă se înscriu în creion în penultima pagină fără a se menţiona data începerii ori expirării duratei condamnării.
    ART. 28
    (1) În cazul în care, în apel sau recurs, hotărârea primei instanţe este desfiinţată, persoana privată de libertate devine persoană arestată preventiv.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se procedează, astfel:
    a) se înscrie, în penultima pagină a documentarului penal, motivul desfiinţării hotărârii de condamnare ori internare, numărul şi data adresei, precum şi instanţa de judecată care a dispus această măsură;
    b) se operează modificarea intervenită în registrul de evidenţă a termenelor;
    c) se reactivează înregistrarea privind mandatul de arestare preventivă emis în cauză, înregistrările efectuate în sistemul informatic referitoare la situaţia juridică anterioară fiind menţinute ca evidenţă pasivă.
    ART. 29
    (1) După rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare la pedeapsa închisorii ori de internare într-un centru de reeducare, lucrătorul de evidenţă procedează astfel:
    a) înscrie în penultima pagină a documentarului penal, datele prevăzute de anexa nr. 1, pentru situaţia de condamnat ori sancţionat definitiv. Data începerii executării pedepsei ori a sancţiunii este cea menţionată în mandatul de executare a pedepsei sau în hotărârea definitivă de condamnare la executarea măsurii educative a internării într-un centru de reeducare. În caz de nelămuriri, se solicită informaţii de la instanţa de executare.
    b) trimite instanţei de judecată care a emis mandatul de executare ori hotărârea de punere în executare a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, comunicarea al cărei model este prevăzut în anexa nr. 6 la Instrucţiuni;
    c) calculează fracţiunile de pedeapsă prevăzute de Codul penal pentru acordarea liberării condiţionate şi le înscrie pe coperta documentarului penal şi în registrul de evidenţă a termenelor, precum şi în modulul corespunzător al sistemului informatic;
    d) înregistrează în sistemul informatic, în rubricile special destinate, mandatul de executare şi hotărârea definitivă de internare într-un centru de reeducare. După introducerea acestora, înregistrările referitoare la sentinţa penală, precum şi la mandatul de arestare preventivă în baza căreia a fost emis mandatul de executare sau hotărârea definitivă de internare vor constitui evidenţa pasivă a persoanei în cauză. Data operării mandatului de executare sau a hotărârii definitive de internare în sistemul informatic şi data modificării înregistrărilor privind sentinţa penală şi mandatul de arestare preventivă în cauză vor fi identice cu data înregistrării mandatului de executare sau a hotărârii definitive de internare la registratura unităţii;
    e) înmânează persoanei private de libertate, sub semnătură, un exemplar al mandatului de executare, menţionând pe acesta data expirării pedepsei şi data analizării în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate.
    (2) Prevederile art. 19 alin. (2) şi art. 20 alin. (1) lit. d), e), h) şi i) se aplică în mod corespunzător.
    ART. 30
    (1) Starea activă a mandatului de executare a pedepsei privative de libertate din sistemul informatic se schimbă în cazul desfiinţării sau modificării hotărârii definitive de condamnare prin admiterea unei căi extraordinare de atac, prin înlocuirea pedepsei detenţiunii pe viaţă, prin constatarea de către instanţa de judecată a concursului de infracţiuni, recidivei sau a altor acte care intră în conţinutul aceleiaşi infracţiuni, prin intervenirea unei legi penale noi, prin graţierea sau prin admiterea unei contestaţii la executare numai atunci când hotărârea judecătorească devine executorie.
    (2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), după efectuarea operaţiunilor în documentarele penale şi introducerea datelor în sistemul informatic, înregistrările anterioare sunt menţinute sub formă de evidenţă pasivă. Data când se operează menţinerea înregistrărilor anterioare este aceeaşi cu data înregistrării la registratura unităţii a actului prin care s-a comunicat schimbarea situaţiei juridice.
    (3) În cazurile în care pentru persoanele condamnate definitiv se primesc ulterior adrese de la instanţele de judecată prin care se face cunoscută computarea arestului preventiv sau prin care se comunică reducerea duratei pedepsei ca urmare a unei graţieri sau unei noi hotărâri judecătoreşti, lucrătorul de evidenţă efectuează următoarele activităţi:
    a) înscrie în penultima pagina a documentarului penal numărul şi data adresei şi organul emitent, numărul de zile ce urmează a se scădea din durata pedepsei cu închisoarea ca arest preventiv sau redusă în urma graţierii ori altei cauze;
    b) trimite instanţei de judecată care a pronunţat hotărârea, comunicarea de punere în executare a acesteia;
    c) modifică datele la care urmează să înceteze executarea pedepsei sau se împlinesc fracţiunile pentru liberarea condiţionată şi le înscrie în registrul de evidenţă a termenelor, menţinând, sub formă de evidenţă pasivă, înregistrările anterioare;
    d) înscrie pe coperta documentarului penal noul termen la care expiră durata fracţiunii obligatorii de executat pentru liberare condiţionată;
    e) solicită fişa de evidenţă a zilelor considerate ca executate, potrivit legii, şi a termenului pentru liberarea condiţionată, în vederea modificării menţiunilor anterioare;
    f) distribuie sectoarelor interesate din unitate, tabele cu modificările intervenite în situaţia juridică a persoanelor private de libertate.
    ART. 31
    În situaţia în care pentru o persoană privată de libertate cercetată în stare de arest preventiv se emite un nou mandat de arestare preventivă pentru o altă faptă, lucrătorul de evidenţă înscrie noul mandat în penultima pagină a documentarului penal, confirmă emitentului primirea mandatului şi introduce datele în sistemul informatic, conform prevederilor art. 25.
    ART. 32
    Dacă pentru o persoană condamnată sau internată se primeşte un mandat de arestare preventivă emis în altă cauză, se procedează potrivit art. 21.
    ART. 33
    În cazul în care, pentru un arestat preventiv sau condamnat prin hotărârea primei instanţe, se primeşte un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru alte fapte, se procedează potrivit celor prevăzute la art. 29, cu următoarele precizări:
    a) data punerii în executare a pedepsei va fi cea a înregistrării mandatului la locul de deţinere;
    b) se comunică instanţei de judecată care a emis mandatul de arestare preventivă că persoana privată de libertate a început executarea unei pedepse pronunţată în altă cauză, indicând data la care s-a început executarea;
    c) la primirea mandatului de executare emis pentru săvârşirea infracţiunilor care au determinat arestarea preventivă sau condamnarea prin hotărârea primei instanţe, se pune în vedere persoanei private de libertate că are posibilitatea să se adreseze instanţei de judecată pentru contopirea pedepselor; atunci când cererea de contopire este înaintată prin administraţia locului de deţinere, aceasta se trimite instanţei de judecată competente din raza teritorială a locului de deţinere cu o adresă din care să rezulte pedepsele ce fac obiectul cererii, numărul hotărârilor de condamnare şi instanţele care le-au pronunţat, data punerii în executare a acestora, însoţită de copii ale documentelor care atestă menţiunile cuprinse în aceasta.
    ART. 34
    În situaţia în care o persoană condamnată are de executat două sau mai multe pedepse cu închisoarea şi intervine graţierea pedepsei pe care o execută, se procedează potrivit celor prevăzute la art. 30. Prima dintre pedepsele negraţiate care nu a fost pusă încă în executare, va începe cu ziua aplicării actului de graţiere.
    ART. 35
    (1) În cazurile în care persoana privată de libertate condamnată la pedeapsa închisorii îşi provoacă, în mod voit boala şi este internată în infirmerie sau spital la primirea procesului verbal încheiat potrivit art. 33 din Regulament, lucrătorul de evidenţă ataşează la documentarul penal o copie a procesului-verbal şi transmite originalul instanţei de executare, pentru a dispune conform prevederilor legale.
    (2) La primirea hotărârii instanţei de executare, sesizată potrivit prevederilor alin. (1), lucrătorul de evidenţă de la locul de deţinere procedează după cum urmează:
    a) adaugă timpul stat în infirmerie şi spital la durata condamnării şi la fracţiunile prevăzute de lege pentru liberare condiţionată; la calcularea timpului ce urmează a fi adăugat, se ţine seama că ziua în care persoana privată de libertate a fost internată medical ca urmare a provocării în mod voit a bolii nu se consideră ca zi executată din durata pedepsei, iar ziua externării se consideră zi executată;
    b) înscrie noile termene la care expiră durata pedepsei şi se împlinesc fracţiunile privind liberarea condiţionată în registrul de evidenţă a termenelor;
    c) înregistrează în sistemul informatic modificarea intervenită în situaţia juridică, determinată de provocarea în mod voit a bolii;
    d) înscrie pe coperta documentarului penal noul termen la care expiră durata fracţiunii obligatorii de executat pentru liberare condiţionată.
    (3) În cazul arestaţilor preventiv care îşi provoacă în mod voit boala, se înştiinţează instanţa de judecată pe rolul căreia se află dosarul cauzei.

    CAP. IV
    Calculul pedepselor şi al fracţiunilor prevăzute de Codul penal privind liberarea condiţionată

    Secţiunea 1
    Calculul pedepselor

    ART. 36
    (1) Durata executării pedepsei închisorii se socoteşte din ziua în care condamnatul începe să execute hotărârea definitivă de condamnare.
    (2) Ziua în care începe executarea pedepsei şi ziua în care încetează se includ în durata executării.
    (3) Luna şi anul se consideră împlinite cu o zi înainte de ziua corespunzătoare datei de la care au început să curgă.
    (4) Timpul reţinerii şi al arestării preventive, aşa cum este menţionat în mandatul de executare a pedepsei privative de libertate, se scade din durata pedepsei închisorii ori a detenţiunii pe viaţă.
    ART. 37
    (1) Când pedeapsa pronunţată în ani este redusă ca urmare a unei graţieri, timpul rămas de executat din durata condamnării se calculează, după caz, în ani şi luni.
    (2) În cazul în care o pedeapsă pronunţată în ani sau luni este redusă cu un cuantum ce nu permite o împărţire exactă în luni, restul de luni calendaristice rămase de executat se transformă în zile.
    ART. 38
    În situaţia în care, din durata unei condamnări urmează să se scadă timpul reţinerii şi al arestării preventive executat anterior datei la care a fost pusă în executare hotărârea definitivă de condamnare, se procedează după cum urmează:
    a) se calculează numărul de zile de arest preventiv executat;
    b) din totalul pedepsei de executat, transformată în zile, se scade numărul de zile executate în arest preventiv;
    c) se calculează restul rămas de executat, transformat, după caz, în ani, luni şi zile.

    Secţiunea a 2-a
    Liberarea condiţionată a persoanelor condamnate

    ART. 39
    (1) În comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se analizează, în vederea propunerii pentru acordarea liberării condiţionate, la împlinirea fracţiunilor de executat conform Codului penal, următoarele categorii de persoane condamnate, în prezenţa acestora:
    a) cele condamnate la una sau mai multe pedepse privative de libertate;
    b) cele condamnate la una sau mai multe pedepse privative de libertate care sunt cercetate în altă cauză;
    c) cele condamnate la una sau mai multe pedepse privative de libertate care nu au executat fracţiunile prevăzute de Codul penal, la solicitarea instanţei de judecată.
    (2) Şeful structurii evidenţă deţinuţi are obligaţia ţinerii la zi a registrului de evidenţă a liberării condiţionate a persoanelor condamnate, registru prevăzut în anexa nr. 10 la Instrucţiuni.
    ART. 40
    (1) Calculul fracţiunilor ce trebuie executate de către persoanele condamnate se face de către lucrătorul de evidenţă, potrivit prevederilor Codului penal referitoare la liberarea condiţionată.
    (2) Propunerea formulată de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate ţine seama de îndeplinirea tuturor condiţiilor legale, la momentul analizării situaţiei persoanei condamnate.
    ART. 41
    În vederea propunerii pentru acordarea liberării condiţionate se ţine seama şi de munca prestată în timpul arestării preventive, precum şi de participarea la activităţile de instruire şcolară şi formare profesională.
    ART. 42
    (1) Fracţiunile privind liberarea condiţionată în cazul în care persoana privată de libertate execută una sau mai multe pedepse sau pedeapsa este rezultanta unui concurs de infracţiuni ori a revocării unei alte pedepse sau a unui rest de pedeapsă care se execută alături de pedeapsa principală, se calculează, după caz:
    a) pedeapsă unică - numai atunci când calculul fracţiunilor de executat se efectuează în raport de pedeapsa ce se execută, respectiv cea înregistrată în modulul privind situaţia juridică a persoanelor private de libertate din sistemul informatic;
    b) pedeapsă rezultantă din contopirea pedepselor pentru infracţiuni concurente - se alege această variantă numai în situaţiile în care toate infracţiunile concurente au fost săvârşite înainte de 14.11.1996 - data publicării în Monitorul Oficial a Legii nr. 140/1996 pentru modificarea şi completarea Codului penal - şi se încadrează la art. 59 din Codul penal, respectiv la art. 60 din Codul penal; în acest caz se execută fracţiunea cea mai mare, indiferent dacă această este calculată la pedeapsa rezultantă sau la una din pedepsele care au făcut obiectul contopirii, alegându-se, în modulul corespunzător sistemului informatic, "varianta anterioară", opţiunea "concurs";
    c) pedeapsa care se execută este rezultanta adăugării altei pedepse ce nu se contopeşte sau a unui rest de pedeapsă revocat, în situaţia în care condamnatul execută, în baza aceleiaşi hotărâri, pe lângă pedeapsa principală şi o pedeapsă revocată sau un rest de pedeapsă revocat; se alege opţiunea "revocare", numai atunci când pedeapsa principală şi cea revocată se încadrează în variante sau articole diferite din Codul penal, referitoare la liberarea condiţionată; pentru fiecare din condamnările distincte care compun pedeapsa ce se execută în urma revocării se va stabili varianta fracţiunilor pentru acordarea liberării condiţionate şi articolul corespunzător din Codul penal.
    (2) În situaţia în care toate pedepsele contopite se încadrează la aceeaşi variantă referitoare la data săvârşirii faptei şi acelaşi articol din Codul penal privind liberarea condiţionată sau fracţiunile cele mai mari ce trebuiesc executate sunt de la pedeapsa rezultată, se va considera că este pedeapsă unică, conform prevederilor alin. (1) lit. a).
    (3) Dacă pedeapsa principală, cât şi pedeapsa revocată sau restul de pedeapsă revocat sunt de aceeaşi natură, ambele încadrându-se la aceeaşi variantă şi articol din Codul penal, pedeapsa rezultantă va fi considerată pedeapsă unică, conform prevederilor alin. (1) lit. a).
    ART. 43
    În cazurile în care o persoana privată de libertate are de executat mai multe pedepse cu închisoarea care nu sunt contopite, fracţiunile de pedeapsă pentru liberare condiţionată se calculează în raport cu totalul condamnărilor, dacă acestea se încadrează la aceeaşi variantă referitoare la data săvârşirii faptei şi la acelaşi articol din Codul penal privitor la liberarea condiţionată.
    ART. 44
    În situaţiile în care o persoana privată de libertate are de executat mai multe pedepse cu închisoarea care nu sunt contopite, iar acestea se încadrează la variante diferite referitoare la data săvârşirii faptei şi la articole diferite din Codul penal privitoare la liberarea condiţionată, fracţiunile de pedeapsă se calculează pentru fiecare mandat de executare a pedepsei închisorii, apoi se însumează.
    ART. 45
    În cazurile în care se contopesc două pedepse egale ca durată, pronunţate pentru infracţiuni săvârşite anterior datei de 14.11.1996, dar ale căror fracţiuni de pedeapsă pentru liberarea condiţionată se calculează diferit, în conformitate cu prevederile art. 59, respectiv art. 60 din Codul penal, iar la rezultantă se aplică un spor, fracţiunea de pedeapsă se va determina, inclusiv pentru spor, în raport de prevederile art. 60 din Codul penal.
    ART. 46
    Structura de organizare a muncii înaintează săptămânal structurii de evidenţă deţinuţi tabele nominale cu persoanele condamnate care îndeplinesc termenul de propunere pentru liberarea condiţionată, însoţite de fişele de evidenta a zilelor câştigate completate şi certificate la zi.
    ART. 47
    (1) Şeful structurii de evidenţă deţinuţi are obligaţia să întocmească tabelele nominale cu persoanele private de libertate care în săptămâna imediat următoare îndeplinesc fracţiunile prevăzute de Codul penal în vederea acordării liberării condiţionate, pe care le înaintează judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.
    (2) Judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate convoacă săptămânal comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    (3) Cu 48 de ore înainte de data desfăşurării lucrărilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, şeful structurii de evidenţă deţinuţi transmite structurilor de organizare a muncii, de acordare a vizitelor şi pachetelor, medical, probaţiune, reintegrare socială şi şefului de tură tabelele nominale prevăzute la alin. (1).
    ART. 48
    (1) Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate, cu participarea judecătorului delegat pentru executarea pedepselor private de libertate în calitate de preşedinte, analizează situaţia persoanelor private de libertate care îndeplinesc condiţiile pentru liberarea condiţionată.
    (2) Şeful structurii de evidenţă, în calitate de secretar, este obligat să prezinte comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate documentarele penale ale persoanelor condamnate care au executat fracţiunile prevăzute de Codul penal pentru a beneficia de liberare condiţionată; documentarele penale se înscriu într-un proces-verbal în care se menţionează data întrunirii comisiei şi soluţia adoptată pentru fiecare persoană condamnată în parte, fiind semnat de toţi membrii comisiei şi de secretar.
    (3) Împreună cu documentarul penal al fiecărei persoane condamnate supuse analizei comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate se prezintă şi fişa de evidenţă a zilelor muncite, fişa de evidenţă a măsurilor disciplinare, recompenselor şi drepturilor, o caracterizare din care să rezulte comportamentul pe întreaga perioada de detenţie întocmită de sectorul reintegrare socială, caracterizare al cărei model este prevăzut la anexa nr. 11 la Instrucţiuni, precum şi orice alt înscris necesar pentru formularea propunerii.
    (4) Situaţia fiecărei persoane condamnate analizate în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se consemnează într-un proces-verbal, al cărui model este prevăzut la anexa nr. 12 la Instrucţiuni; procesul-verbal are o parte preconstituită întocmită prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi înainte de deschiderea lucrărilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, iar o alta în care se menţionează concluziile rezultate în urma analizei.
    (5) Partea preconstituită a procesului-verbal cuprinde următoarele menţiuni referitoare la persoana condamnată:
    a) date privind starea civilă;
    b) condamnarea şi fapta;
    c) descrierea pe scurt a faptei;
    d) modul de calcul al fracţiunilor prevăzute de Codul penal;
    e) antecedente penale, făcându-se precizarea dacă este sau nu recidivist;
    f) existenţa vreunui mandat de arestare preventivă sau hotărâre judecătorească în primă instanţa;
    g) dacă a mai beneficiat sau nu de liberare condiţionată.
    (6) Procesul-verbal se semnează de către preşedinte, membrii comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate şi de către secretarul acesteia.
    (7) Procesul-verbal cuprinde opinia majoritară a membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Opiniile separate se menţionează distinct în cuprinsul procesului verbal. Atunci când nu există opinie majoritară, procesul verbal se înaintează instanţei de judecată care decide.
    ART. 49
    (1) Procesul-verbal prin care comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a propus liberarea condiţionată împreună cu documentele care atestă menţiunile cuprinse în acesta şi caracterizarea prevăzută la art. 48 alin. (3) se înaintează judecătoriei din raza teritorială a locului de deţinere; procesul-verbal se comunică, sub semnătură, persoanei condamnate.
    (2) În situaţia în care s-a propus un nou termen pentru discutarea situaţiei persoanei condamnate, se comunică acesteia, sub semnătură, faptul că se poate adresa direct instanţei cu cerere de liberare condiţionată; cererea se înaintează prin structura de evidenţă deţinuţi în condiţiile arătate la alin. (1), la solicitarea expresă a persoanei private de libertate.
    ART. 50
    Termenul stabilit de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate ori de instanţa de judecată la care persoana condamnată urmează a fi rediscutată în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate se menţionează în documentarul penal al persoanei condamnate, în sistemul informatic şi în registrul de evidenţă a termenelor.
    ART. 51
    (1) Pot beneficia de liberare condiţionată şi persoanele condamnate aflate în întreruperea executării pedepsei privative de libertate, care, urmare a reducerii duratei condamnării prin admiterea unei căi de atac extraordinare şi ca urmare a împlinirii vârstei de 60 de ani de către bărbaţi şi 55 de ani de către femei, îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.
    (2) În cazul prevăzut la alin. (1), şeful structurii de evidenţă, din oficiu, la sesizarea instanţei de judecată sau la cererea persoanei condamnate, prezintă documentarul penal al acesteia însoţit de documentele menţionate la art. 48 alin. (3), comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    ART. 52
    La stabilirea datei reanalizării în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a persoanelor condamnate amânate şi cărora le-a fost întreruptă executarea pedepsei se va avea în vedere şi timpul stat în libertate, acesta adăugându-se la perioada de amânare fixată de comisie ori de instanţa de judecată.
    ART. 53
    (1) Persoanele condamnate, aflate temporar în centrele de reţinere şi arestare preventivă din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor pot fi discutate în cadrul comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    (2) Pentru persoanele arătate la alin. (1), organele de poliţie transmit administraţiei locului de deţinere, cu o săptămână înaintea zilei stabilite pentru desfăşurarea lucrărilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, următoarele documente:
    a) documentarul penal;
    b) fişa de evidenţă a zilelor considerate ca executate şi a termenului de propunere pentru liberarea condiţionată, completată la zi şi certificată prin semnătura persoanelor abilitate şi ştampila unităţii;
    c) o caracterizare din care să rezulte comportamentul pe perioada detenţiei, starea de sănătate, posibilităţile de reintegrare socială, precum şi alte date de interes, inclusiv sancţiunile disciplinare aplicate şi recompensele acordate.
    (3) În ziua desfăşurării lucrărilor, persoana condamnată va fi prezentă, în vederea audierii.
    (4) În funcţie de decizia luată de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, se procedează după cum urmează:
    a) atunci când se propune liberarea condiţionată, procesul-verbal se trimite instanţei de judecată competente de către administraţia locului de deţinere împreună cu documentele care atestă menţiunile cuprinse în acesta;
    b) atunci când se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea liberării condiţionate, organul de poliţie are obligaţia să aducă la cunoştinţa persoanei private de libertate conţinutul procesului-verbal, să îi pună în vedere faptul că se poate adresa cu cerere instanţei de judecată competente şi să înainteze, după caz, cererea însoţită de un exemplar al procesului-verbal şi de caracterizare.

    CAP. V
    Stabilirea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate

    Secţiunea 1
    Stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate

    ART. 54
    (1) Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate, al cărei secretar este şeful structurii de evidenţă, stabileşte regimul de executare în termenul stabilit de art. 79 din Regulament, pentru următoarele persoane private de libertate:
    a) persoane condamnate printr-o hotărâre definitivă la pedepse privative de libertate;
    b) persoane condamnate printr-o hotărâre definitivă la pedepse privative de libertate cercetate în stare de arest preventiv în alte cauze.
    (2) Persoanele condamnate prevăzute la alin. (1) lit. b), cărora nu li s-a stabilit un regim de executare, ţinându-se seama de cuantumul pedepsei şi natura infracţiunii, raportat la gravitatea infracţiunii pentru care sunt cercetate în stare de arest preventiv, în altă cauză, se repartizează prin decizie a directorului în secţia de arestare preventivă.
    (3) Situaţia persoanelor arestate preventiv este analizată în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate imediat după primirea mandatului de executare a pedepsei închisorii ori detenţiunii pe viaţă.
    ART. 55
    Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate îşi desfăşoară activitatea în ceea ce priveşte stabilirea regimului de executare, de regulă, o dată pe săptămână.
    ART. 56
    (1) În vederea declanşării procedurii de stabilire a regimului de executare, şeful structurii evidenţă deţinuţi primeşte de la şeful secţiei de observare - carantină, cu 10 zile înainte de încheierea perioadei de carantină şi observare, tabelul nominal cu persoanele prevăzute la art. 54.
    (2) Tabelul nominal cu persoanele condamnate cărora trebuie să li se stabilească regimul de executare, care va cuprinde şi data şedinţei stabilită în prealabil de directorul unităţii, se distribuie membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi, înainte cu o săptămână de data întrunirii.
    ART. 57
    (1) Cu ocazia stabilirii regimului de executare, şeful structurii evidenţă deţinuţi completează procesul-verbal al cărui model este prevăzut la anexa nr. 13 la Instrucţiuni, cu propunerile membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, motivaţiile acestora şi decizia finală.
    (2) Procesul-verbal are o parte preconstituită care cuprinde următoarele menţiuni referitoare la persoana condamnată:
    a) date privind starea civilă;
    b) motivul analizării;
    c) condamnarea şi fapta, data punerii în executare şi data expirării termenului;
    d) descrierea pe scurt a faptei;
    e) data primirii în penitenciar;
    f) cazierul judiciar;
    g) cauze civile sau penale aflate pe rol.
    (3) Numărul de înregistrare al procesului-verbal este numărul curent din registrul de procese-verbale stabilire/schimbare regim de executare, prevăzut la anexa nr. 14 la Instrucţiuni.
    (4) În termen de 24 de ore, de la încheierea lucrărilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi se întocmeşte procesul-verbal de aducere la cunoştinţa persoanei condamnate a deciziei luate, prevăzut la anexa nr. 15 la Instrucţiuni, în două exemplare; imediat după întocmire, un exemplar al acestuia se aduce la cunoştinţa persoanei private de libertate sub semnătură.
    (5) În cuprinsul procesului-verbal prevăzut la alin. (4), se face referire, în mod obligatoriu, la termenul în care persoana condamnată poate formula plângere la judecătorul delegat împotriva modului de stabilire a regimului de executare.
    ART. 58
    (1) În cazul în care persoana condamnată formulează plângere împotriva deciziei comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, şeful structurii evidenţă deţinuţi o anexează la procesul-verbal întocmit potrivit art. 57 alin. (1) şi (2) şi prezintă, de îndată, directorului unităţii, spre semnare, adresa de sesizare a judecătorului delegat cu executarea.
    (2) Încheierea judecătorului delegat este predată la secretariatul unităţii, care o predă agentului procedural pentru aducerea la cunoştinţa persoanei condamnate.
    (3) După îndeplinirea procedurii, dovada de luare la cunoştinţă se restituie judecătorului delegat prin secretariatul unităţii.
    ART. 59
    După rămânerea definitivă a deciziei comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, prin grija secretarului acesteia, se redactează decizia directorului unităţii de punere în aplicare a regimului de executare, prevăzută la anexa nr. 16 la Instrucţiuni.
    ART. 60
    În cazul în care până la rămânerea definitivă a deciziei comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se impune transferarea persoanei condamnate într-un alt loc de deţinere, directorul penitenciarului de destinaţie este competent să emită decizia de punere în aplicare a regimului de executare stabilit.

    Secţiunea a 2-a
    Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate

    ART. 61
    (1) Schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate poate avea loc în următoarele situaţii:
    a) împlinirea termenului prevăzut de art. 26 alin. (1) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;
    b) la termenul stabilit de judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, potrivit art. 26 alin. (6) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;
    c) la cererea persoanei condamnate;
    d) comiterea de către persoana condamnată a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave.
    (2) Orice modificare a situaţiei juridice a persoanei condamnate atrage analizarea situaţiei acesteia în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    ART. 62
    Termenele arătate la art. 61 alin. (1) lit. a) şi b) sunt ţinute cu ajutorul registrului de evidenţă a termenelor şi sistemului informatic de evidenţă a persoanelor private de libertate.
    ART. 63
    Directorul unităţii repartizează hotărârea de aplicare a sancţiunii disciplinare prin care s-a constatat săvârşirea de către persoana condamnată a unei fapte grave care o face incompatibilă cu regimul de executare în care se află, şefului structurii evidenţă deţinuţi, precizând, totodată, şi data la care aceasta va fi prezentată spre analiză comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    ART. 64
    Tabelul nominal cu persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 61, care cuprinde şi data desfăşurării şedinţei comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, se distribuie membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi, cu o săptămână înainte de data întâlnirii.
    ART. 65
    (1) Cu ocazia schimbării regimului de executare, prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi se completează raportul al cărui model este prevăzut la anexa nr. 17 la Instrucţiuni; raportul conţine propunerile membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, motivaţiile acestora şi decizia finală.
    (2) Raportul are o parte preconstituită care cuprinde următoarele menţiuni referitoare la persoana condamnată:
    a) date privind starea civilă;
    b) motivul analizării, completându-se, după caz, cu una din situaţiile arătate la art. 61;
    c) condamnarea şi fapta;
    d) data punerii în aplicare a regimului de executare şi data expirării termenului la care trebuie reanalizat;
    e) descrierea pe scurt a faptei;
    f) data primirii în penitenciar;
    g) cazierul judiciar;
    h) date rezultate din perioada detenţiei referitoare la comportamentul şi personalitatea persoanei condamnate, situaţia sa socio-familială, starea de sănătate, profilul psihologic, nevoile educaţionale, adaptabilitatea la viaţa în penitenciar, relaţiile cu aparţinătorii, cu celelalte persoane private de libertate şi cu personalul, situaţia disciplinară, gradul de risc.
    (3) În vederea completării raportului, directorul unităţii ia măsuri ca şefului structurii evidenţă deţinuţi să i se transmită, în timp util, în formă scrisă şi în format electronic, informaţiile menţionate la alin. (2) lit. h) gestionate de celelalte compartimente de muncă.
    (4) Numărul de înregistrare al raportului este numărul curent din registrul de procese-verbale arătat la art. 57 alin. (3).
    (5) Raportul este semnat de către membrii comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate şi este adus la cunoştinţă persoanei condamnate, sub semnătură.
    (6) O copie de pe raport se ataşează la documentarul penal.
    ART. 66
    Raportul prin care membrii comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate apreciază că se impune schimbarea regimului de executare se trimite judecătorului delegat cu executarea, cu adresă de înaintare semnată de directorul unităţii.
    ART. 67
    (1) În cazul în care, prin raport, se apreciază că nu se impune schimbarea regimului de executare, după semnarea acestuia de către membrii comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se va pune în vedere persoanei condamnate că are posibilitatea să se adreseze cu cerere judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.
    (2) Cererea se înaintează judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, însoţită de raportul întocmit de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, cu adresă de înaintare semnată de directorul unităţii.
    ART. 68
    (1) Decizia directorului unităţii de punere în aplicare a regimului de executare este emisă numai în cazul în care prin încheierea judecătorului delegat cu executarea sau prin hotărârea instanţei de judecată s-a dispus schimbarea regimului de executare.
    (2) În cazul în care persoana condamnată a fost transferată, directorul noului loc de deţinere este competent să emită decizia de punere în aplicare a regimului de executare.
    ART. 69
    Termenul prevăzut de art. 26 alin. (1) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal începe să curgă după cum urmează:
    a) de la data punerii în aplicare a încheierii ori hotărârii de schimbare a regimului de executare;
    b) de la data întocmirii raportului prin care s-a apreciat că nu se impune schimbarea regimului de executare, atunci când persoana condamnată nu s-a adresat cu cerere judecătorului delegat cu executarea;
    c) de la data rămânerii definitive a încheierii judecătorului delegat cu executarea sau a hotărârii instanţei de judecată prin care s-a respins cererea persoanei condamnate de schimbare a regimului de executare.

    Secţiunea a 3-a
    Repartizarea arestaţilor preventiv

    ART. 70
    (1) Persoanele arestate preventiv aflate în curs de judecată sunt repartizate în cadrul secţiilor speciale de arestare preventivă prin decizia directorului unităţii, prevăzută la anexa nr. 18 la Instrucţiuni.
    (2) Decizia directorului unităţii este întocmită de către structura de evidenţă deţinuţi, în baza listei nominale transmise cu 5 zile înainte de încheierea perioadei de carantină şi observare a persoanelor aflate în curs de judecată de către şeful secţiei de observare - carantină.
    (3) Pentru emiterea deciziei prevăzută la alin. (1), directorul unităţii ţine seama de concluziile comisiei prevăzute de art. 167 alin. (1) din Regulament.

    CAP. VI
    Ieşirea persoanelor private de libertate din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

    Secţiunea 1
    Transferarea persoanelor private de libertate la alte penitenciare sau centre de reeducare, la propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate ori ca urmare a solicitării organelor judiciare

    ART. 71
    (1) Transferarea persoanelor condamnate în alt penitenciar, ca urmare a schimbării regimului de executare a pedepselor privative de libertate sau pentru alte motive întemeiate, se dispune de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    (2) Transferarea persoanelor condamnate în alt penitenciar, dacă este necesară activităţii unui organ judiciar, se dispune, la solicitarea organului judiciar, de directorul locului de deţinere.
    (3) În cazurile arătate la alin. (1), comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate face propuneri de transfer în următoarele situaţii:
    a) pentru executarea pedepsei într-un anumit regim sau ca urmare a schimbării regimului de executare a pedepsei, atunci când unitatea nu este profilată pe deţinerea unor astfel de categorii de persoane private de libertate;
    b) depăşirea capacităţii de cazare pentru anumite regimuri;
    c) pentru înscrierea la cursuri de formare profesională ori de instruire şcolară;
    d) urmare solicitărilor de forţă de muncă specială formulate de alte unităţi;
    e) în cazul persoanelor private de libertate pentru care măsurile de siguranţă, de asigurare a ordinii şi disciplinei la nivelul unităţii sunt neîndestulătoare;
    f) pentru încheierea căsătoriei;
    g) alte motive temeinic justificate.
    (4) Nu se fac propuneri de transfer în privinţa persoanelor condamnate cărora nu li s-a stabilit regimul de executare, cu excepţia situaţiei prevăzute la alin. (3) lit. e).
    (5) Şeful structurii de evidenţă, împreună cu şeful structurii pentru aplicarea regimurilor, stabileşte persoanele private de libertate eligibile pentru transfer în situaţiile prevăzute de alin. (3) lit. a) şi b), iar şeful structurii organizarea muncii în situaţia prevăzută de alin. (3) lit. d), anterior sesizării comisiei de către directorul unităţii.
    (6) În situaţia prevăzută de alin. (3) lit. b) se va evita, pe cât posibil, selecţionarea persoanelor condamnate care au domiciliul în raza teritorială a unităţii, cele care menţin legătura cu familia, cărora li s-a aprobat cererea de executare a pedepsei privative de libertate în unitatea respectivă, sunt cuprinse la cursuri de formare profesională sau de instruire şcolară ori urmează un tratament medical.
    ART. 72
    (1) Sesizarea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate de către persoanele arătate la art. 71 alin. (3) este făcută în baza unei liste nominale la care se anexează documentele justificative.
    (2) Ordinea de zi şi data de desfăşurare a lucrărilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate este stabilită de către directorul unităţii.
    (3) Lista cu persoanele private de libertate a căror situaţie urmează a fi analizată se distribuie prin grija unui lucrător din cadrul structurii evidenţă deţinuţi fiecărui membru al comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, cu cel puţin două zile lucrătoare înainte de data stabilită conform alin. (2).
    (4) Şeful structurii evidenţă deţinuţi ia măsuri de completare a registrului de procese-verbale de discutare în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate care au solicitat sau pentru care se solicită transferul în alt penitenciar, prevăzut la anexa nr. 19 la Instrucţiuni; procesul-verbal este semnat de membrii comisiei şi de secretarul acesteia. În procesul-verbal se menţionează toate persoanele private de libertate înscrise în lista prevăzută în alin. (3).
    ART. 73
    Propunerile de transfer formulate de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate sunt înaintate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sub forma tabelului nominal, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 20 la Instrucţiuni; în situaţia prevăzută de art. 71 alin. (3) lit. e), tabelul nominal este însoţit de rapoarte individuale, întocmite de şeful structurii pentru aplicarea regimurilor, care au ca obiect conduita adoptată pe toată perioada deţinerii, inclusiv cele privind existenţa unor abateri şi sancţiuni disciplinare, starea medicală, participarea la cursuri de formare profesională sau instruire şcolară şi folosirea la activităţi productive, gradul de risc, măsurile de siguranţă, de asigurare a ordinii şi disciplinei aplicate persoanelor private de libertate pentru care se solicită transferul, precum şi apartenenţa acestora la grupări de crimă organizată, criminale ori teroriste.
    ART. 74
    (1) Se stabilesc următoarele criterii ce trebuie avute în vedere la analizarea propunerilor de transfer:
    a) decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind înfiinţarea secţiilor interioare şi exterioare destinate cazării persoanelor private de libertate;
    b) capacitatea de cazare a locurilor de deţinere;
    c) dinamica populaţiei penitenciare;
    d) sexul, vârsta, situaţia juridică, regimul de executare, comportarea, posibilităţile de menţinere a legăturii cu familia, participarea la cursurile de instruire şcolară ori formare profesională, precum şi alte date ce pot fi folosite la formularea unei propuneri temeinice de transfer a persoanei private de libertate.
    (2) Evidenţa dispoziţiilor de transfer se ţine de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu ajutorul sistemului informatic.
    ART. 75
    (1) În baza dispoziţiilor de transfer primite de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, structura evidenţă deţinuţi întocmeşte tabele nominale cu persoanele private de libertate ce urmează a fi transferate, pentru fiecare unitate stabilită.
    (2) În fiecare documentar penal al persoanelor private de libertate ce urmează a fi transferate se introduce o adresă de înaintare în care se menţionează numărul dispoziţiei de transferare şi motivul transferului.

    Secţiunea a 2-a
    Transferarea persoanelor private de libertate la alte penitenciare sau centre de reeducare, la cererea acestora, a aparţinătorilor sau organizaţiilor neguvernamentale

    ART. 76
    (1) Persoanele private de libertate pot formula cereri de transfer în alt penitenciar.
    (2) În cazul în care cererile de transfer sunt trimise direct Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, acestea se trimit administraţiei locului de deţinere, în vederea avizării de către comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.
    (3) Cererile formulate de alte persoane, aparţinători sau organizaţiile neguvernamentale vor fi soluţionate numai în situaţia în care acestea sunt însuşite de persoanele private de libertate. Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
    ART. 77
    (1) Avizul comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate are caracter consultativ. După caz, acesta poate fi un aviz favorabil, un aviz favorabil cu observaţii sau un aviz negativ.
    (2) Atât avizul negativ, cât şi avizul favorabil cu observaţii, se motivează astfel încât să conducă la fundamentarea temeinică a necesităţii sau nu a transferului.
    ART. 78
    (1) Avizul comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se înaintează Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sub forma tabelului nominal prevăzut de anexa nr. 21 la Instrucţiuni; tabelul nominal se înaintează fără a fi însoţit de cererile de transfer ale persoanelor private de libertate.
    (2) La nivelul structurii evidenţă deţinuţi se instituie o mapă de aşteptare a cererilor de transfer, pentru care avizul dat de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a fost transmis Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    ART. 79
    (1) Răspunsul la cerere ori dispoziţia individuală de transfer se aduce la cunoştinţa persoanei private de libertate sub semnătură.
    (2) Cererile persoanelor private de libertate care au ca obiect transferul în alt penitenciar se depun la anexa dosarului individual gestionată de şeful secţiei, împreună cu răspunsul la acestea, iar dispoziţia individuală de transfer se depune în documentarul penal.
    ART. 80
    Evidenţa dispoziţiilor individuale de transfer se ţine de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu ajutorul sistemului informatic.

    Secţiunea a 3-a
    Transferarea temporară a persoanelor private de libertate

    ART. 81
    În vederea transferării temporare a persoanelor private de libertate, la nivelul Structurii Evidenţă şi Transfer Deţinuţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se instituie următoarea succesiune de activităţi:
    a) după primirea solicitărilor de transfer formulate de organele judiciare se verifică autenticitatea şi conformitatea actelor;
    b) se identifică penitenciarul în care este aflată persoana privată de libertate;
    c) se stabileşte situaţia juridică a persoanei private de libertate pentru care se solicită transferul şi cauzele penale şi civile de soluţionat, la acea dată;
    d) se aplică criteriile stabilite de art. 210 din Regulament, şi se ţine seama de graficul de realizare a transferurilor cu mijloacele de transport ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
    e) se evaluează preliminar condiţiile de siguranţă în care urmează să se efectueze transferurile, ţinând seama de gradul de risc, problemele de sănătate sau sociale deosebite ori mediatizate pe care le prezintă unele persoane private de libertate;
    f) se transmite, după caz, răspunsul către organele judiciare şi dispoziţia de transfer temporar către unităţile subordonate;
    g) se urmăreşte modul de realizare a transferurilor temporare dispuse, prezentarea persoanelor private de libertate la termenele fixate de organele judiciare, precum şi re-transferarea la penitenciarul de origine, informând deîndată apariţia oricăror disfuncţionalităţi şefilor ierarhici.
    ART. 82
    Evidenţa dispoziţiilor de transfer temporar se ţine de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu ajutorul sistemului informatic.
    ART. 83
    Unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pot face propuneri de transfer temporar, cu respectarea dispoziţiilor art. 81 lit. a) - c).

    Secţiunea a 4-a
    Activităţi prilejuite de efectuarea transferului persoanelor private de libertate desfăşurate la nivelul structurii evidenţă deţinuţi

    ART. 84
    La transferarea persoanelor private de libertate, lucrătorul din cadrul structurii evidenţă deţinuţi execută următoarele activităţi:
    a) listează tabele nominale cu persoanele private de libertate care urmează să fie transferate, întocmite pentru fiecare unitate în parte şi pentru şeful escortei autovehiculului destinat transportului persoanelor private de libertate, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 22 la Instrucţiuni;
    b) cu 24 ore înainte de data transferării, predă sub semnătura de primire, câte un exemplar de pe fiecare tabel nominal cu persoanele private de libertate care se transferă, fiecărui sector de activitate din unitate căruia îi revin sarcini în legătură cu transferarea; cu cel puţin 12 ore înainte de data transferării, acestea sunt obligate să predea structurii evidenţă deţinuţi părţile componente ale dosarului individual pe care le gestionează;
    c) înscrie în registrul opis data şi locul transferării, precum şi situaţia juridică a persoanei private de libertate, precum şi în modulul aferent din sistemul informatic;
    d) introduce în documentarele penale actele care au determinat transferarea şi reuneşte toate părţile componente ale dosarului individual;
    e) în situaţia în care persoana privată de libertate care se transferă are mai puţin de 30 zile până la liberarea în termen, se va scrie, pe tabelul nominal întocmit către unitatea unde se transferă, următoarea menţiune: "ATENŢIE ! Mai are de executat ---- zile până la liberare".
    ART. 85
    (1) Dosarele individuale se introduc în plicuri sau sunt legate în pachete. Plicurile sau pachetele se leagă împreună pentru fiecare unitate în parte, anexându-se tabelele nominale.
    (2) Dosarele individuale ale persoanelor private de libertate care au afecţiuni infecto-contagioase, transferate pentru spitalizare sau tratament medical, vor fi împachetate separat iar pe tabelul nominal, medicul va face menţiuni cu privire la necesitatea separării lor pe timpul transportului.
    ART. 86
    (1) La primirea prin transfer de la alt penitenciar ori centru de reeducare a persoanelor private de libertate, lucrătorul de evidenţă efectuează următoarele operaţiuni:
    a) preia din sistemul informatic datele personale şi informaţiile referitoare la persoana privată de libertate;
    b) verifică documentarul penal pentru a constata legalitatea actelor de deţinere şi corectitudinea calculului termenului la care încetează executarea pedepsei ori a sancţiunii, precum şi concordanţa datelor referitoare la situaţia juridică, existente în dosar, cu cele din sistemul informatic;
    c) în situaţia în care persoana privată de libertate a fost citată şi transferată pentru a fi pusă la dispoziţia vreunui organ judiciar, ia măsuri imediate de introducere în sistemul informatic a datei la care trebuie prezentat;
    d) anunţă, în scris, dacă este cazul, în termen de 24 ore, organul judiciar care a solicitat transferul;
    e) înscrie documentarul penal în registrul opis;
    f) înscrie, pe coperta dosarului, penitenciarul sau centrul de reeducare unde a fost primită, noua matricolă locală şi data primirii;
    g) înregistrează datele expirării duratei pedepsei închisorii sau a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, precum şi a fracţiunii obligatorii privind liberarea condiţionată în registrul de evidenţă a termenelor;
    i) confirmă primirea persoanei private de libertate unităţii de unde a fost transferată.
    (2) La primirea persoanelor private de libertate transferate temporar, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) studiază documentarele penale ale persoanelor private de libertate transferate temporar, în vederea stabilirii organelor judiciare deservite, altele decât cele pentru care s-a realizat transferul temporar, la dispoziţia cărora se află;
    b) înştiinţează telefonic organele judiciare arătate la lit. a) cu privire la perioada în care se vor afla în locul de deţinere persoanele private de libertate transferate temporar, pentru a se avea în vederea posibilitatea preschimbării termenului de judecată; înştiinţarea telefonică este efectuată în ziua primirii persoanei private de libertate sau cel mai târziu, a doua zi;
    c) depune în documentarul penal nota telefonică transmisă; modelul notei telefonice este prevăzut în anexa nr. 23 la Instrucţiuni.
    ART. 87
    În cazul persoanelor private de libertate primite în tranzit, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) identifică persoana privată de libertate după datele înscrise în tabelul cu persoanele private de libertate transferate, ataşat la coletul ori plicul care conţine dosarele individuale;
    b) când termenul la care încetează durata pedepsei cu închisoarea sau a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare expiră mai înainte de data transferării la unitatea de destinaţie, se întocmesc întâi lucrările prevăzute pentru persoanele private de libertate primite prin transfer de la alt penitenciar sau centru de reeducare şi apoi cele prevăzute pentru punerea în libertate a acestora.

    Secţiunea a 5-a
    Transferarea persoanelor private de libertate în aresturile organelor de poliţie

    ART. 88
    (1) Transferarea persoanelor private de libertate în aresturile organelor de poliţie, indiferent de competenţa teritorială a acestora, are caracter excepţional şi se efectuează cu aprobarea directorului penitenciarului sau a centrului de reeducare pe baza delegaţiei/adresei semnate de şefii inspectoratelor judeţene de poliţie/a municipiului Bucureşti, direcţiilor de poliţie din Inspectoratul General al Poliţiei Române sau Direcţia Naţională Anticorupţie.
    (2) Transferarea persoanelor condamnate prin hotărâri judecătoreşti definitive are caracter excepţional şi se efectuează numai în situaţia în care acestea sunt cercetate penal în cauze noi. În delegaţia/adresa prin care se solicită preluarea acestor persoane de către organele de poliţie, se va preciza cauza penală în care sunt cercetate sau după caz situaţia care justifică transferul, precum şi perioada necesară desfăşurării activităţilor specifice.
    (3) La transferarea persoanelor private de libertate în aresturile organelor de poliţie, lucrătorul de evidenţă procedează astfel:
    a) înscrie în documentarul penal, la rubrica rezervată ieşirilor, data, unitatea şi numărul adresei pe baza căreia s-a efectuat transferul;
    b) consemnează în registrul opis, preluarea persoanei private de libertate pentru cercetări de către organele de poliţie;
    c) înregistrează în sistemul informatic, preluarea persoanei private de libertate pentru cercetări şi listează adresa de predare către organul de poliţie.
    (4) Adresa prevăzută la alin. (3) lit. c) se întocmeşte în 2 exemplare şi trebuie să cuprindă numele şi prenumele, datele de identificare ale persoanei private de libertate, numărul de file pe care îl conţine documentarul penal, gradul, numele şi prenumele delegatului şi numărul legitimaţiei eliberată de Ministerul Administraţiei şi Internelor; un exemplar al adresei de predare a persoanei private de libertate însoţeşte documentarul penal, iar celălalt exemplar se păstrează la structura evidenţă deţinuţi; împreună cu documentarul penal se predă şi o scrisoare medicală întocmită de serviciul medical, fişa de evidenţă a zilelor considerate ca executate pe baza muncii depuse ori ca urmare a cursurilor de instruire şcolară şi formare profesională, fişa de evidenţă a drepturilor, sancţiunilor disciplinare aplicate şi a recompenselor acordate şi fişa de evidenţă a convorbirilor telefonice efectuate.
    (5) Dacă persoana privată de libertate desfăşoară activităţi de instruire şcolară sau de formare profesională, se eliberează un document din care să rezulte necesitatea continuării acestora.
    (6) Organele de poliţie sunt informate despre existenţa unei sancţiuni disciplinare aplicată persoanei private de libertate, care trebuie pusă în executare.
    (7) La reprimirea persoanelor private de libertate lucrătorul de evidenţă procedează astfel:
    a) verifică actele documentarului penal prin confruntarea acestora cu cele înscrise în fişa opis şi numărul filelor pe care îl conţine documentarul penal raportându-se la menţiunile cuprinse în exemplarul din adresa de predare, păstrată la structura de evidenţă deţinuţi;
    b) preia din sistemul informatic datele personale şi informaţiile referitoare la persoana privată de libertate;
    c) face menţiunea reprimirii în registrul opis şi în registrul de evidenţă a termenelor;
    d) înscrie, în penultima pagină a documentarului penal, data reprimirii.

    Secţiunea a 6-a
    Punerea în libertate

    ART. 89
    (1) Punerea în libertate a persoanelor private de libertate se face de către directorul locului de deţinere, la expirarea duratei pedepsei închisorii, la termenul hotărât de instanţa de judecată în cazul liberării condiţionate, precum şi la orice altă dată hotărâtă de organele judiciare competente în situaţiile anume prevăzute de lege, comunicând despre acest fapt organului judiciar competent.
    (2) Cu ocazia liberării, persoanei private de libertate i se înmânează biletul de liberare şi toate documentele personale.
    ART. 90
    Punerea în libertate se consemnează, de către şeful de tură, în registrul de evidenţă a punerii în libertate a persoanelor condamnate prevăzut la anexa nr. 24 din Instrucţiuni ori în registrul de evidenţă a punerii în libertate a persoanelor arestate preventiv prevăzut la anexa nr. 25 la Instrucţiuni.
    ART. 91
    (1) Pentru punerea în libertate a persoanelor private de libertate la expirarea duratei condamnării sau la încetarea măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, lucrătorul de evidenţă desfăşoară următoarele activităţi:
    a) zilnic, verifică registrul de evidenţă a termenelor pentru a stabili persoanele ale căror pedepse sau măsuri educative urmează să expire sau să înceteze şi listează tabelul nominal cu acestea;
    b) confruntă datele din registrul de evidenţă a termenelor, tabelul nominal şi documentarele penale pentru a verifica exactitatea datelor şi a stabili cu certitudine persoanele private de libertate care vor fi liberate;
    c) cu 24 ore înainte de liberare, transmite fiecărui sector de activitate din unitate, căruia îi revin sarcini în legătură cu punerea în libertate a persoanelor private de libertate, câte un tabel nominal cu persoanele private de libertate care urmează a fi puse în libertate;
    d) înscrie, în documentarul penal, la rubrica rezervată ieşirilor, data punerii în libertate, motivul liberării şi localitatea în care persoana privată de libertate îşi are domiciliu;
    e) consemnează punerea în libertate în registrul de evidenţă a termenelor şi registrul opis, în care se menţionează şi situaţia juridică;
    f) efectuează în sistemul informatic arhivarea datelor pentru persoanele private de libertate în cauză şi listează biletul de liberare, comunicările către organele de poliţie, centrele militare, instanţa de executare, dacă este cazul şi către Direcţia Generală de Paşapoarte şi Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru persoanele private de libertate de cetăţenie străină;
    g) comunică Inspectoratului General al Poliţiei Române de Frontieră punerea în libertate a persoanelor care au săvârşit infracţiuni care privesc trecerea frauduloasă a frontierei, care au legătură cu frontiera de stat sau cu infracţionalitatea transfrontalieră;
    h) comunică Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog competent, în funcţie de domiciliul persoanei liberate, punerea în libertate a persoanelor care au săvârşit infracţiuni care privesc traficul şi consumul ilicit de droguri;
    i) în cazul în care împotriva persoanei private de libertate ce urmează a fi pusă în libertate s-a luat una din măsurile de siguranţă prevăzute de Codul penal, comunică despre aceasta organelor în drept să aducă la îndeplinire aceste măsuri şi să supravegheze respectarea lor, astfel: direcţiei sanitare din judeţul pe teritoriul căruia locuieşte persoana pusă în libertate şi faţă de care s-a luat măsură de siguranţă a obligării la tratament medical ori a internării medicale şi/sau organului de poliţie din raza teritorială a domiciliului persoanei puse în libertate şi faţă de care s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii de a se afla în anumite localităţi ori a interdicţiei de a reveni în locuinţa familiei pe o perioadă determinată;
    j) introduce în documentarul penal, documentele primite de la celelalte sectoare din unitate, numerotează şi certifică numărul de file existente;
    k) trimite la arhiva Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor fişa de evidenţă a persoanei private de libertate, prevăzută la anexa nr. 26 la Instrucţiuni;
    l) întocmeşte biletul de liberare, prevăzut la anexa nr. 27 la Instrucţiuni.
    (2) Comunicările către organele de poliţie, se listează, după cum urmează:
    a) în două exemplare, pentru persoanele private de libertate care s-au născut şi au domiciliul în municipiul Bucureşti, ori sunt de cetăţenie străină sau apatride - un exemplar pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia cazier judiciar şi evidenţă operativă, iar celălalt la documentarul penal;
    b) în trei exemplare, pentru persoanele private de libertate care au domiciliul în judeţul în care s-au născut - primul exemplar pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia cazier judiciar şi evidenţă operativă, al doilea exemplar pentru organul de poliţie pe raza căruia sau născut, iar al treilea la documentarul penal;
    c) în patru exemplare pentru persoanele private de libertate care s-au născut într-un judeţ şi au domiciliul în alt judeţ - primul exemplar pentru Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia cazier judiciar şi evidenţă operativă, al doilea exemplar pentru organul de poliţie pe raza căruia sau născut, al treilea exemplar la poliţia judeţeană în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul, iar al patrulea la documentarul penal.
    ART. 92
    Comunicările prevăzute la art. 91 alin. (1) lit. g), h) şi i) se fac în conformitate cu anexele nr. 10 şi 11 aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1373/2004 pentru aprobarea formularelor-tip privind comunicările cu privire la datele ce urmează a fi înscrise în cazierul judiciar sau notate provizoriu în evidenţa unităţilor de poliţie, precum şi a celor privind cererile pentru obţinerea certificatelor şi copiilor de pe cazierul judiciar.
    ART. 93
    (1) În cazul punerii în libertate a persoanelor private de libertate înainte de expirarea duratei condamnării sau de încetare a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare, se verifică autenticitatea actului şi executabilitatea celor dispuse de către instanţa de judecată.
    (2) Despre punerea în libertate sunt informate instanţa de judecată care a emis actul prevăzut la alin. (1) şi, după caz, instanţa de executare.
    (3) În cazul adreselor de punere în libertate primite prin fax, punerea în libertate se va realiza numai după confirmarea autenticităţii acesteia de către organul emitent.
    ART. 94
    (1) Numele persoanelor private de libertate de cetăţenie străină care urmează să fie puse în libertate se comunică, în scris, la Direcţia Generală de Paşapoarte şi Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu 15 zile înainte de data expirării pedepsei închisorii sau a încetării măsurii educative a internării într-un centru de reeducare.
    (2) În cazul punerii în libertate înainte de expirarea duratei condamnării sau a încetării măsurii educative a internării, comunicarea către Direcţia Generală de Paşapoarte şi Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se face în ziua primirii adresei de punere în libertate.
    (3) În situaţia în care, prin hotărârea de condamnare a persoanelor private de libertate de cetăţenie străină la pedeapsa închisorii ori detenţiunii pe viaţă sau la executarea măsurii educative de internare într-un centru de reeducare, s-a dispus expulzarea, odată cu comunicarea către Direcţia Generală de Paşapoarte şi Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se înştiinţează, telefonic şi apoi în scris, şi inspectoratul de poliţie pe raza căruia se află locul de deţinere, precum şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea îndeplinirii formalităţilor pentru ieşirea acestora din România.
    (4) În cazul liberării condiţionate ori graţierii restului rămas neexecutat din pedeapsă, pe formularul privind comunicarea punerii în libertate care se înaintează organelor de poliţie, se va menţiona numărul de zile rămase de executat, precum şi codul numeric personal; aceleaşi menţiuni se fac şi în cazul liberării ca urmare a întreruperii executării pedepsei.

    Secţiunea a 7-a
    Punerea în libertate a persoanelor private de libertate prin întreruperea executării pedepsei cu detenţiunea pe viaţă, a pedepsei închisorii sau a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare

    ART. 95
    Executarea pedepsei cu detenţiunea pe viaţă, a pedepsei închisorii precum şi a măsurii internării într-un centru de reeducare poate fi întreruptă în cazurile şi condiţiile prevăzute de dispoziţiile Codului de procedură penală.
    ART. 96
    (1) Administraţia locului de deţinere ţine evidenţa întreruperii executării pedepselor privative de libertate.
    (2) Data la care trebuie să se prezinte persoana privată de libertate se menţionează în registrul de evidenţă a termenelor.
    (3) Evidenţa întreruperii executării pedepselor privative de libertate se ţine şi în sistem informatic.
    (4) Dacă la expirarea termenului de întrerupere persoana pusă în libertate nu se prezintă la locul de deţinere, administraţia trimite deîndată o copie de pe mandatul de executare şi de pe hotărârea judecătorească de internare, organului de poliţie pe raza căruia acesta îşi are domiciliul, în vederea arestării. Pe copia mandatului de executare sau pe hotărârea judecătorească de condamnare la măsura educativă a internării într-un centru de reeducare se menţionează şi restul rămas de executat din durata pedepsei sau a măsurii educative.
    (5) Timpul cât executarea a fost întreruptă nu se socoteşte în executarea pedepsei.
    ART. 97
    (1) La punerea în libertate prin întreruperea executării pedepsei privative de libertate, persoanei private de libertate i se va lua o declaraţie scrisă din care să rezulte că a luat la cunoştinţă de data revenirii şi locul de deţinere unde trebuie să se prezinte la expirarea perioadei de întrerupere a executării pedepsei; se aduc la cunoştinţă pe bază de semnătură şi obligaţiile impuse de instanţa de judecată în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală.
    (2) De regulă, locul de deţinere unde urmează a se prezenta persoana privată de libertate este cel din raza teritorială a domiciliului acesteia.
    (3) În cazul în care locul de deţinere de unde a fost pusă în libertate persoana privată de libertate nu coincide cu locul de deţinere unde urmează să se prezinte, dosarul individual va fi trimis celei din urmă unităţi.
    (4) Dacă în perioada de întrerupere a executării pedepsei privative de libertate, persoana condamnată a decedat, a fost graţiată sau a fost pusă în libertate condiţionat, arhivarea dosarului individual se face de către locul de deţinere care a operat punerea în libertate prin întreruperea executării pedepsei privative de libertate.
    ART. 98
    Pe biletul de liberare înmânat persoanei puse în libertate prin întreruperea executării pedepsei se menţionează "întrerupere" şi se înscrie citeţ, cu majuscule, unitatea unde persoana privată de libertate urmează să se prezinte la expirarea duratei de întrerupere.
    ART. 99
    Prevederile art. 89 - 92 se aplică în mod corespunzător.
    ART. 100
    (1) Dosarele individuale ale minorilor care au fost puşi în libertate prin întreruperea măsurii educative a internării într-un centru de reeducare se păstrează, separat, la centrul de reeducare de unde aceştia au fost puşi în libertate.
    (2) În cazul în care minorul este pus în libertate dintr-un penitenciar, acesta trimite de îndată dosarul individual la centrul de reeducare arondat.
    (3) Pentru minorii faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de reeducare, care în perioada întreruperii executării acestei măsuri împlinesc vârsta de 18 ani, se va solicita instanţei de executare prelungirea internării, dacă aceasta este necesară pentru realizarea scopului măsurii educative.
    ART. 101
    Ori de câte ori instanţa de judecată admite o nouă cerere de întrerupere, se înscrie în registrul de evidenţă a termenelor şi în sistemul informatic, noua dată de expirare a întreruperii executării pedepsei sau a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare.
    ART. 102
    Primirea persoanelor private de libertate prezentate din întreruperea executării pedepsei închisorii sau a măsurii educative se va efectua în mod obligatoriu în prezenţa şefului structurii evidenţă deţinuţi, căruia îi revine sarcina să verifice legalitatea actelor de deţinere, precum şi existenţa şi valabilitatea celorlalte documente din dosarul individual; dispoziţiile art. 11 se aplică în mod corespunzător.
    ART. 103
    (1) În situaţia în care persoanele private de libertate se prezintă la alte unităţi decât cele în care se află dosarele individuale, după identificarea acestora se solicită trimiterea de îndată, prin fax, a actului legal de deţinere, în baza căruia se va efectua reprimirea în penitenciar.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1) dosarul individual se înaintează prin curier sau poştă în ziua următoare.
    ART. 104
    (1) Pentru persoanele private de libertate primite după expirarea termenului de întrerupere a executării închisorii sau a măsurii educative a internării într-un centru de reeducare lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) verifică documentarul penal pentru a constata dacă conţine actele legale de deţinere, actul de identitate şi numărul de file;
    b) înscrie, în penultima pagină a documentarului penal, data reprimirii;
    c) face menţiunea reprimirii în registrul opis şi în registrul de evidenţă a termenelor;
    d) actualizează datele din sistemul informatic;
    e) verifică dacă minorul rearestat a împlinit vârsta de 18 ani în perioada întreruperii executării măsurii educative a internării şi dacă instanţa de executare s-a pronunţat cu privire la prelungirea sancţiunii;
    f) reface calculul termenului la care încetează executarea pedepsei sau a prelungirii măsurii educative a internării, precum şi al fracţiunilor prevăzute de lege privind liberarea condiţionată, prin adăugarea timpului stat în libertate;
    g) trece în registrul de evidenţă a termenelor, noul termen al expirării pedepsei închisorii sau a măsurii educative, al fracţiunii obligatorii de executat pentru liberare condiţionată, precum şi al expirării prelungirii măsurii educative a internării într-un centru de reeducare;
    h) face modificările corespunzătoare în fişa de evidenţă a zilelor muncite;
    i) comunică instanţei de executare noul termen la care urmează să înceteze durata pedepsei sau a sancţiunii.
    (2) Ziua în care persoana privată de libertate a fost pusă în libertate şi ziua prezentării sau rearestării, sunt considerate zile efectiv executate.
    ART. 105
    În situaţia în care persoană privată de libertate ce s-a aflat în stare de libertate, ca urmare a întreruperii executării pedepsei închisorii ori a măsurii educative a internării, este condamnată sau sancţionată pentru alte infracţiuni în perioada întreruperii, după reprimire, se procedează conform art. 104 şi apoi se pun în executare mandatele sau hotărârile judecătoreşti de internare emise pentru infracţiunile săvârşite ulterior liberării. După efectuarea operaţiunilor de punere în executare a noilor hotărâri judecătoreşti se iau măsuri imediate de reactualizare a datelor din sistemul informatic.

    Secţiunea a 8-a
    Evadarea

    ART. 106
    În cazul evadării unei persoane private de libertate, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) pune la dispoziţia conducerii locului de deţinere documentarul penal;
    b) la rubrica rezervată ieşirilor, din dosarul de deţinere, face menţiunea "Evadat în ziua de ____";
    c) înscrie pe coperta documentarului penal la rubrica "grad de risc" : "Evadat";
    d) face menţiunile corespunzătoare în registrul opis şi registrul de evidenţă a termenelor;
    e) efectuează în sistemul informatic înregistrarea datelor referitoare la evadare;
    f) documentarul penal al persoanei evadate se păstrează separat de cele ale celorlalte persoane private de libertate.
    ART. 107
    (1) Pentru persoana care a evadat din starea legală de reţinere sau deţinere ori a fugit dintr-un centru de reeducare se solicită Inspectoratului General al Poliţiei Române darea în urmărire, în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură penală.
    (2) Solicitarea prevăzută la alin. (1) cuprinde o informare privind data şi locul unde s-a produs evadarea, datele de stare civilă şi situaţia juridică a persoanei private de libertate, semnalmentele acesteia, precum şi orice alte date de interes operativ necesare prinderii.
    ART. 108
    (1) La primirea persoanelor private de libertate prinse din evadare se procedează potrivit celor prevăzute la art. 104.
    (2) Timpul stat în evadare, consemnat într-un proces - verbal, nu intră în calculul duratei executării pedepsei privative de libertate şi a fracţiunilor prevăzute de Codul penal pentru liberarea condiţionată. Procesul-verbal în care se înscrie data evadării şi data prinderii se încheie de directorul unităţii, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar şi şeful de tură,
    (3) Perioada ce urmează a fi adăugată va ţine seama de dispoziţiile Codului penal în ceea ce priveşte calculul timpului.
    ART. 109
    (1) Dacă persoana privată de libertate evadată este adusă în altă unitate, aceasta este primită pe baza adresei de depunere întocmită de organul de poliţie. Directorul noului loc de deţinere va solicita dosarul individual de la unitatea de la care persoana privată de libertate a evadat.
    (2) Dispoziţiile art. 104 se aplică în mod corespunzător.

    Secţiunea a 9-a
    Decesul

    ART. 110
    (1) În caz de deces al unei persoane private de libertate, indiferent de locul, cauza şi circumstanţele producerii acestuia, directorul locului de deţinere înştiinţează de îndată familia sau o persoană apropiată acesteia, instituţia medico-legală cea mai apropiată, judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, procurorul şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, respectiv Inspectoratul General al Poliţiei Române.
    (2) Atunci când decesul unei persoane private de libertate s-a produs la locul de muncă, se anunţă imediat Inspectoratul Teritorial de Muncă.
    ART. 111
    La primirea certificatului constatator al morţii, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) listează comunicările către instanţa de executare sau parchet şi organul de poliţie, fără a efectua amprentarea digitală, arătându-se data decesului şi numărul sub care acesta a fost înregistrat la primăria din localitate;
    b) înscrie decesul în penultima pagină a dosarului de deţinere şi în registrul opis, unde, în afară de data decesului, se va menţiona primăria la care a fost declarat decesul şi numărul sub care a fost înregistrat;
    c) face menţiunile corespunzătoare în registrul de evidenţă a termenelor;
    d) înregistrează, în mod corespunzător, modificările intervenite, în sistemul informatic.

    Secţiunea a 10-a
    Internarea într-un institut medical-educativ

    ART. 112
    (1) În situaţia în care instanţele de judecată dispun internarea minorului într-un institut medical-educativ, minorul va fi transferat la unitatea din zona de dispunere a acestei instituţii, împreună cu dosarul individual, care ia măsura punerii în libertate a minorului, procedând conform art. 89 şi următoarele.
    (2) La internarea minorului într-un institut medical-educativ, se înmânează acestuia, pe lângă biletul de liberare, următoarele documente:
    a) copie de pe hotărârea de condamnare la măsura educativă a internării într-un institut medical-educativ, rămasă definitivă;
    b) copie de pe fişa medicală şi foaia matricolă şcolară;
    c) actul de identitate;
    d) documentele care atestă calificarea sau urmarea unor cursuri desfăşurate pe perioada detenţiei;
    e) un extras al planului de evaluare şi intervenţie educativă;
    f) notă privind posibilitatea minorului de a lua contact cu persoane din exterior.

    CAP. VII
    Gestionarea dosarului individual

    ART. 113
    (1) Persoana privată de libertate, apărătorul acesteia sau oricare altă persoană au acces la dosarul individual în condiţiile art. 78 alin. (4) din Lege şi pot obţine fotocopii ale acestuia, la cerere şi contracost, în condiţiile prevăzute de art. 67 alin. (5)-(6) din Regulament.
    (2) Consultarea dosarului individual se face în prezenţa persoanei anume desemnate de directorul penitenciarului.
    ART. 114
    (1) Dosarul individual al persoanei private de libertate este compus din 5 părţi distincte, gestionate la nivelul fiecărei unităţi subordonate, după cum urmează:
    a) documentarul penal, gestionat de către structura de evidenţă deţinuţi;
    b) dosarul medical, gestionat de către serviciul medical;
    c) dosarul de educaţie şi asistenţă psihosocială, gestionat de către structurile de educaţie şi asistenţă psihosocială;
    d) dosarul privind cererile formulate de persoana privată de libertate a căror competenţă de soluţionare aparţine administraţiei locului de deţinere, gestionat de către şeful secţiei de deţinere unde este cazată persoana privată de libertate;
    e) dosarul disciplinar, gestionat de către persoana desemnată de director ca secretar al comisiei de disciplină.
    (2) Prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se stabilesc categoriile de documente care se păstrează în fiecare parte componentă a dosarului individual.
    ART. 115
    (1) Datele menţionate în dosarul individual au caracter confidenţial.
    (2) Directorul locului de deţinere stabileşte prin decizie categoriile de personal penitenciar care au acces la dosarul individual, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, ţinând seama de părţile componente ale acestuia.
    ART. 116
    (1) În partea interioară a coperţii fiecărei părţi componente se include într-o supracopertă o fişă opis, prevăzută la anexa nr. 28 la Instrucţiuni, în care se înscriu toate documentele clasate în ordine cronologică.
    (2) Scoaterea părţilor componente ale dosarului individual din cadrul sectorului se face în baza condicii de predare.
    (3) Atât la predarea cât şi la primirea părţii componente a dosarului individual se verifică existenţa tuturor documentelor constitutive.
    ART. 117
    (1) Părţile componente ale dosarului individual al persoanei private de libertate se reunesc în următoarele situaţii:
    a) transfer ori internare într-o unitate subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
    b) arhivare;
    c) pentru consultare în condiţiile legii;
    d) la solicitarea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate;
    e) când este cerut de organele abilitate conform legii.
    ART. 118
    (1) Tabelul nominal referitor la mişcarea persoanelor private de libertate întocmit de structura de evidenţă deţinuţi are o rubrică în care se specifică starea părţii componente a dosarului individual, conform modelului prevăzut în anexa nr. 29 la Instrucţiuni, după cum urmează:
    a) arhiva neoperativă, atunci când dosarul se păstrează în vederea arhivării întrucât persoana condamnată a fost pusă în libertate, a decedat ori a fost internată într-un institut medical-educativ, situaţii în care persoana privată de libertate este scoasă din evidenţă;
    b) arhiva operativă inactivă, atunci când dosarul se referă la o persoană privată de libertate care este ieşită temporar din evidenţă, în cazul punerii în libertate prin întreruperea executării pedepsei, al evadării ori al ridicării pentru cercetări de către organele de poliţie;
    c) arhiva operativă activă, atunci când dosarul se referă la o persoană privată de libertate aflată în unitatea respectivă la acea dată.
    (2) Structura evidenţă deţinuţi transmite celorlalte sectoare de activitate gestionare a părţilor componente ale dosarului individual tabelul nominal arătat la alin. (1), care se întocmeşte în cazul primirii, transferului şi internării într-o altă unitate subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, evadării, punerii în libertate, punerii în libertate prin întreruperea executării pedepsei privative de libertate, internării într-un institut medico-legal, decesului, precum şi în situaţiile prevăzute în prezentul capitol.
    (3) La primirea persoanei private de libertate în locul de deţinere, lucrătorul de evidenţă înaintează secretarului comisiei de disciplină şi şefului secţiei, o dată cu tabelul nominal, şi fişa opis.
    ART. 119
    În cazul transferului şi internării persoanei private de libertate într-o unitate subordonată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se procedează astfel:
    a) cu 24 de ore înainte de transfer ori internare, structura evidenţă deţinuţi transmite serviciului medical, structurii de intervenţie psihosocială, persoanei desemnate de director ca secretar al comisiei de disciplină şi şefului secţiei de deţinere, tabelul nominal cu persoanele private de libertate ce urmează a fi transferate ori internate, în vederea scăderii din evidenţă;
    b) la primirea dosarului medical, dosarului de evaluare şi asistenţă educativă şi psihosocială, a dosarului disciplinar, a dosarului privind cererile şi a fişei de cazare acestea vor fi conexate la dosarul de evidenţă a situaţiei juridice, fiind introduse în plic sau împachetate în colete, după caz;
    c) plicurile şi coletele sigilate se grupează pe unităţi de destinaţie.
    ART. 120
    (1) După punerea în libertate ori în cazul decesului, părţile componente ale dosarului individual rămân la sectoarele desemnate până la predarea la arhivă.
    (2) Predarea la arhivă se face pe baza tabelelor nominale realizate de structura evidenţă deţinuţi la o dată stabilită de directorul unităţii prin decizie zilnică pe unitate.
    (3) Păstrarea dosarului individual al persoanei private de libertate se face grupând în plicuri sau împachetând părţile componente ale acestuia.
    (4) Termenul de păstrare a dosarelor individuale este permanent.
    ART. 121
    (1) În cazul în care dosarul individual este cerut, pentru consultare, de către organele abilitate conform legii, se procedează astfel:
    a) directorul unităţii desemnează persoana care va prezenta solicitantului dosarul individual spre consultare;
    b) persoana desemnată va ridica părţile componente ale dosarului individual de la sectoarele de activitate care le au în gestiune, numai în situaţia în care consultarea priveşte întregul dosar individual; o atenţie deosebită va fi acordată şi la predarea şi la primirea numerotării şi opisării pieselor din dosarul individual;
    c) dosarul individual se introduce în plic sau este împachetat.
    ART. 122
    (1) Consultarea dosarului individual de către persoana privată de libertate se face în baza unei cereri scrise a acesteia.
    (2) Cererea va cuprinde în mod obligatoriu datele de identificare ale persoanei private de libertate, documentele a căror consultare sau fotocopiere se solicită, data, precum şi semnătura solicitantului.
    (3) Atunci când persoanei private de libertate i s-a încuviinţat să consulte dosarul individual, potrivit legii, directorul unităţii stabileşte data şi ora la care va avea loc consultarea dosarului şi persoana care va duce la îndeplinire decizia directorului.
    (4) În cazul în care solicitarea de consultare priveşte doar una dintre părţile componente ale dosarului individual, decizia directorului va fi adusă la îndeplinire de compartimentul care o are în gestiune.
    ART. 123
    (1) În situaţia în care o altă persoană solicită consultarea dosarului individual, prin grija şefului structurii evidenţă deţinuţi, cererea se aduce la cunoştinţa persoanei private de libertate, în vederea obţinerii consimţământului acesteia.
    (2) Persoana privată de libertate îşi poate exprima acordul printr-o declaraţie scrisă sau direct pe cerere; art. 122 se aplică în mod corespunzător în situaţia în care persoana privată de libertate consimte la consultare.
    (3) În cazul în care persoana privată de libertate declară că este de acord cu consultarea dosarului individual însă nu ştie să scrie, ori din cauza stării de sănătate sau alte motive justificate se află în imposibilitatea de a-şi exprima acordul scris, se încheie un proces-verbal semnat de lucrătorul de evidenţă, şeful de secţie şi supraveghetorul secţiei de deţinere în care cel în cauză este cazat.
    (4) Refuzul persoanei private de liberate de a consimţi la consultarea documentelor din dosarul individual, consemnat direct pe cerere, într-o declaraţie scrisă sau, după caz, într-un proces-verbal se anexează cererii persoanei solicitante, se aduce la cunoştinţa acesteia şi directorului locului de deţinere şi se clasează la dosarul individual.
    ART. 124
    Activităţile desfăşurate de persoana anume desemnată în situaţia punerii la dispoziţie a documentelor din dosarul individual sau a unor fotocopii ale acestora sunt următoarele:
    a) verifică, în cazul în care se solicită fotocopii ale unor documente din dosarul individual, dacă cererea persoanei private de libertate are avizul compartimentului financiar-contabil;
    b) verifică dacă persoana privată de libertate şi-a exprimat consimţământul, în cazul în care o altă persoană a solicitat punerea la dispoziţie a documentelor sau fotocopii ale acestora;
    c) pune la dispoziţia solicitantului documentele sau, după caz, fotocopii ale acestora solicitându-i să confirme, sub semnătură pe cerere, primirea acestora;
    d) în cazul în care persoanei private de libertate i-au fost puse la dispoziţie fotocopii ale unor documente, pe cererea acesteia se vor face menţiuni privind numărul de copii remise, în vederea deducerii cheltuielilor de fotocopiere.
    ART. 125
    În cazul ridicării pentru cercetări de către organele de poliţie, persoana privată de libertate este însoţită de documentarul penal şi documentele prevăzute la art. 88 alin. (4), iar celelalte părţi ale dosarului individual se păstrează în arhiva operativă inactivă gestionată conform competenţelor stabilite în art. 114.
    ART. 126
    (1) Dosarele individuale ale persoanelor private de libertate puse în libertate prin întreruperea executării pedepsei privative de libertate se păstrează de către penitenciarul unde urmează să se prezinte persoana în cauză la expirarea perioadei de întrerupere.
    (2) În situaţia în care persoanele private de libertate se prezintă la alte penitenciare decât cele în care se află dosarul individual, după încarcerare se solicită Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dacă este cazul, în regim de urgenţă, să stabilească locul de deţinere în care îşi vor executa pedeapsa. Dosarul individual însoţeşte persoana privată de libertate la locul de deţinere desemnat.
    ART. 127
    (1) Pentru persoanele private de libertate puse în libertate în faza de judecată şi revenite în penitenciar după condamnarea definitivă, dosarul întocmit de organele de poliţie potrivit art. 29 alin. (2) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal se conexează cu documentarul penal întocmit anterior.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), nu se deschide un nou dosar medical, dosar de educaţie şi asistenţă psihosocială şi dosar disciplinar, fiind folosite cele întocmite anterior punerii în libertate.
    (3) Dosarul individual este scos din arhiva unităţii cu aprobarea directorului, în cazul în care persoana privată de libertate revine în aceeaşi unitate din care a fost liberat. Pentru cei liberaţi din altă unitate decât cea în care revine, solicitarea dosarului individual se realizează pe bază de adresă scrisă, semnată de director.
    ART. 128
    (1) Documentarul penal, dosarul medical, dosarul de educaţie şi asistenţă psihosocială, dosarul cuprinzând cererile formulate de aceasta a căror competenţă de soluţionare aparţine locului de deţinere şi dosarul disciplinar au ca număr de înregistrare numărul matricol de origine.
    (2) Structura de evidenţă deţinuţi, imediat după depunerea persoanei private de libertate, în penitenciar transmite celorlalte sectoare de activitate gestionare a părţilor componente ale dosarului individual numărul matricol de origine.

    CAP. VIII
    Comunicarea actelor de procedură penală şi modul de soluţionare a cererilor, reclamaţiilor şi sesizărilor persoanelor private de libertate

    Secţiunea 1
    Comunicarea actelor de procedură

    ART. 129
    Extrasele ori copiile de pe hotărârile de condamnare, încheierile de şedinţă, mandatele de arestare ori de executare a pedepsei, precum şi orice document primit de la organele judiciare, care privesc situaţia juridică a persoanelor private de libertate, se dau acestora spre a fi citite şi pentru a semna de luare la cunoştinţă.
    ART. 130
    La primirea citaţiilor sau a altor acte de procedură penală, pentru care persoana privată de libertate trebuie să semneze o dovadă de luare la cunoştinţă, a cărei restituire către organul emitent este obligatorie, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) pune actul de procedură la dispoziţia persoanei private de libertate pentru a fi citit, numai după ce s-au făcut menţiunile necesare în documentarul penal şi actul a fost înregistrat în sistemul informatic;
    b) solicită persoanei private de libertate să semneze dovada de îndeplinire a procedurii şi actul de procedură comunicat, menţionând data,
    c) semnează în rubrica anume desemnată din actul procedural;
    d) expediază dovada de comunicare a actului de procedură organului emitent.
    ART. 131
    (1) În cazul în care se solicită prezentarea persoanei private de libertate în faţa instanţei sau organului de urmărire penală, pe baza citaţiei, se înregistrează datele în sistemul informatic; zilnic, după înregistrarea în calculator a citaţiilor se listează rapoarte pe termene de judecată şi organe judiciare care cuprind datele de stare civilă ale persoanelor private de libertate şi dosarele în care acestea trebuie prezentate.
    (2) După realizarea activităţilor arătate la alin. (1) şi aducerea la cunoştinţa persoanei private de libertate, citaţia se depune în documentarul penal.
    ART. 132
    (1) Când persoana privată de libertate refuză sau din motive medicale nu poate semna, în locul dovezii de primire a citaţiei sau a altui act de procedură, se întocmeşte un proces-verbal de către lucrătorul de evidenţă însărcinat cu îndeplinirea procedurii, contrasemnat de şeful secţiei, directorul adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar şi după caz, medicul unităţii.
    (2) Procesul-verbal va cuprinde următoarele menţiuni:
    a) numărul dosarului;
    b) denumirea organului de urmărire penală şi a instanţei care a emis actul de procedură;
    c) numele şi prenumele persoanei private de libertate;
    d) data pentru care este citată persoana privată de libertate;
    e) data înmânării actului de procedură;
    f) numele, prenumele, calitatea şi semnătura celui care înmânează actul de procedură;
    g) certificarea, de către persoana care înmânează actul de procedură, a identităţii persoanei căreia i s-a înmânat actul de procedură;
    h) motivul pentru care s-a întocmit procesul-verbal.
    (3) Referatul medical se întocmeşte de medicul curant al persoanei private de libertate şi, în lipsa acestuia, de medicul care îl înlocuieşte.
    (4) Procesul-verbal se trimite organului emitent al actului, în locul dovezii de îndeplinire a procedurii.
    ART. 133
    În cazul în care actul de procedură ce trebuie adus la cunoştinţa persoanei private de libertate nu este însoţit de dovada de îndeplinire a procedurii, dar se solicită trimiterea unei asemenea dovezi, se completează o adeverinţă de îndeplinire a procedurii, conform anexei nr. 30 la Instrucţiuni, care se trimite organului emitent.
    ART. 134
    La primirea actelor de procedură sau a altor acte pentru care persoana privată de libertate nu trebuie să semneze o dovadă de îndeplinirea procedurii, acestea, dacă este cazul, se menţionează în documentarul penal şi se înregistrează în sistemul informatic, se comunică sub semnătură persoanei private de libertate şi se clasează.
    ART. 135
    (1) Citaţiile pentru persoanele private de libertate care au fost transferate în aresturile unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, se transmit către aceste unităţi, în termen de 24 ore de la primirea lor, comunicându-se organului emitent locul şi data transferării, precum şi faptul că citaţiile au fost redirecţionate către noul loc de deţinere. Citaţiile se comunică şi telefonic, înainte de a fi expediate.
    (2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică în mod corespunzător şi pentru persoanele private de libertate ridicate pentru cercetări de către organele de poliţie.
    ART. 136
    (1) În cazul în care o persoană privată de libertate este transferată în alt penitenciar, corespondenţa ce se primeşte pentru aceasta este direcţionată către noul loc de deţinere, comunicându-se organului emitent locul şi data transferării. Citaţiile se comunică şi telefonic, înainte de a fi expediate, numai dacă nu sunt introduse în modulul aferent sistemului informatic.
    (2) Corespondenţa primită pentru persoanele puse în libertate se restituie, indicându-se data punerii în libertate, actul în baza căruia au fost liberate şi domiciliul declarat de acestea.
    (3) Corespondenţa primită pentru persoanele care nu se află în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se restituie expeditorilor.
    ART. 137
    În cazul în care se solicită transferul în altă localitate, dar persoana privată de libertate se găseşte în curs de urmărire penală sau de judecată la organele pe care le deserveşte penitenciarul, se va îndeplini procedura de comunicare, iar în cuprinsul adresei de înaintare a dovezii de luare la cunoştinţă, se va menţiona "nu poate fi transferat, se găseşte în curs de urmărire penală sau de judecată la dispoziţia _______. În conformitate cu art. 31 alin. (2) teza a doua din Legea nr. 275/2006 vă rugăm să vă adresaţi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor".
    ART. 138
    În situaţia citării persoanelor private de libertate bolnave, aflate în imposibilitatea prezentării la organele judiciare, se vor lua măsuri de comunicare a actului procedural şi de înaintare a dovezii de luare la cunoştinţă împreună cu referatul medical; dacă imposibilitatea intervine după expedierea dovezii de luare la cunoştinţă, se înaintează organului judiciar numai referatul medical.
    ART. 139
    Actele procedurale sunt predate structurii evidenţă deţinuţi, după înregistrare, pe bază de condică, de către secretariatul unităţii; dovezile de luare la cunoştinţă, precum şi cererile prin care persoanele private de libertate exercită căile de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti, formulate în condiţiile art. 26 alin. (3), se datează, în mod obligatoriu şi sunt predate pe bază de condică, spre expediere, secretariatului unităţii.
    ART. 140
    Ori de câte ori persoanele arestate preventiv sunt transferate la alte locuri de deţinere subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ori în aresturile organelor de poliţie, se comunică, în scris, după caz, organelor de urmărire penală sau instanţelor de judecată care instrumentează cauzele penale.
    ART. 141
    (1) În toate situaţiile când se primesc persoane private de libertate care au fost citate pentru date anterioare sosirii lor din transfer, se va încunoştinţa, în scris, în termen de 24 ore, instanţa de judecată sau organul de urmărire penală despre prezenţa acestora în unitate.
    (2) În adresa înaintată organelor judiciare se va menţiona data intrării persoanei private de libertate în unitate, termenul la care a fost citat anterior, numărul dosarului, precum şi solicitarea de a fi citat pentru următorul termen la unitatea unde se găseşte.
    ART. 142
    (1) Aducerea la cunoştinţa persoanelor private de libertate a actelor procedurale ori a altor documente ce le privesc pe acestea, este îndeplinită de personal anume desemnat, al cărui program de lucru va fi astfel stabilit încât să asigure desfăşurarea în bune condiţii a acestei activităţi.
    (2) Persoana prevăzută la alin. (1) asigură persoanelor private de libertate, la solicitarea acestora, materialele necesare pentru exercitarea căilor de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti şi este obligată să cunoască în orice moment actele procedurale date spre luare la cunoştinţă.

    Secţiunea a 2-a
    Soluţionarea cererilor, reclamaţiilor şi sesizărilor persoanelor private de libertate

    ART. 143
    Dreptul de petiţionare al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat.
    ART. 144
    (1) Petiţiile adresate autorităţilor publice, instituţiilor publice, organelor judiciare, instanţelor sau organizaţiilor internaţionale se expediază de către administraţia locului de deţinere, numai la solicitarea expresă, formulată în scris, a persoanelor private de libertate.
    (2) Expedierea în condiţiile alin. (1) se face de îndată după predarea petiţiei de către persoana privată de libertate; numărul de înregistrare al petiţiei se comunică persoanei private de libertate.
    (3) Este interzisă modificarea, alterarea sau distrugerea în orice mod a corespondenţei expediate de către persoanele private de libertate prin administraţia locului de deţinere în exercitarea dreptului de petiţionare; în acest scop, petiţiile sunt primite de la persoanele private de libertate în plic închis.
    (4) Copiile adreselor de expediere a petiţiilor predate de persoanele private de libertate se depun în documentarele penale.
    ART. 145
    La cererile prin care se solicită date în legătură cu perioada de deţinere, necesare reabilitării, obţinerii cărţii de identitate, permisului auto, alocaţiei de stat pentru copii, ajutoare sociale, introducerea acţiunilor de divorţ etc., acestea vor fi comunicate, atât petiţionarului, cât şi instituţiei competente unde a fost înregistrată o asemenea cerere.
    ART. 146
    Cererile fostelor persoane private de libertate ori ale familiilor acestora prin care se solicită date pentru care unitatea nu mai are arhivă, se trimit pentru rezolvare la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
    ART. 147
    Denunţurile şi autodenunţurile formulate de persoanele private de libertate se înaintează, de îndată, organelor competente a le soluţiona, în condiţiile arătate la art. 144 alin.(1).
    ART. 148
    Modul de soluţionare a cererilor, reclamaţiilor şi sesizărilor persoanelor private de libertate de competenţa administraţiei locului de deţinere se stabileşte prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

    CAP. IX
    Dispoziţii aplicabile persoanelor private de libertate de cetăţenie străină condamnate în România şi persoanelor private de libertate de cetăţenie română condamnate în alt stat

    Secţiunea 1
    Transferarea în statul de cetăţenie

    ART. 149
    (1) Persoanele condamnate de cetăţenie străină sunt informate, în scris, despre posibilitatea continuării executării pedepselor privative de libertate dispuse de instanţele de judecată din România, în statul lor de cetăţenie.
    (2) Persoanelor condamnate de cetăţenie străină li se vor aduce la cunoştinţă, într-o limbă pe care o înţeleg, prevederile convenţiei europene asupra transferării persoanelor condamnate în măsura în care acestea le sunt aplicabile.
    ART. 150
    (1) Cererile persoanelor condamnate de cetăţenie străină, formulate în vederea începerii procedurilor de transferare în statul de cetăţenie pentru continuarea executării pedepsei, vor fi transmise Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (2) Cererile vor fi însoţite de următoarele acte, în dublu exemplar:
    a) un document care va cuprinde: numele, data şi locul naşterii persoanei condamnate, natura infracţiunii, durata pedepsei şi data începerii executării, o expunere a faptelor care au atras condamnarea şi dacă este cazul, adresa persoanei condamnate în statul de cetăţenie;
    b) copiile certificate ale hotărârilor judecătoreşti pronunţate în primă instanţă, apel şi recurs, dacă este cazul, precum şi a mandatului de executare a pedepsei închisorii;
    c) un document menţionând durata pedepsei deja executate, inclusiv informaţii asupra oricărei detenţii provizorii, asupra reducerii pedepsei, sau un alt act privind stadiul executării condamnării;
    d) declaraţia privind consimţământul deţinutului la transferare;
    e) dacă este cazul, orice raport sau constatare medico-legală ori alte acte medicale care atestă starea fizică şi mintală a persoanei private de libertate, tratamentul urmat de aceasta şi eventualele recomandări pentru continuarea tratamentului în statul său de cetăţenie, precum şi, în cazul persoanei private de libertate minore, copia referatului de evaluare efectuat în cauză;
    f) un document care va cuprinde informaţii referitoare la munca prestată şi la participarea persoanei condamnate la activităţile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, instruirea şcolară şi formarea profesională;
    g) în cazul persoanelor condamnate de cetăţenie turcă, un document din care să rezulte persoana care va suporta cheltuielile de transport internaţional, modalitatea de plată şi coordonatele acesteia - adresa, numărul de telefon şi alte date de contact.
    (3) În situaţia în care în dosarul individual al persoanei private de libertate nu se regăsesc documentele prevăzute în prezentul articol, se solicită instanţelor de judecată de executare transmiterea acestora, în regim de urgenţă.

    Secţiunea a 2-a
    Extrădarea sau predarea din România

    ART. 151
    Pentru persoanele de cetăţenie română sau străină care urmează a fi extrădate sau predate din România, în baza unor cereri de extrădare sau a unor mandate europene de arestare, formulate sau emise de autorităţi străine, este informată Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la:
    a) anul, luna, ziua şi ora arestării persoanei solicitate;
    b) anul, luna, ziua şi ora primirii în penitenciar a persoanei solicitate;
    c) situaţia juridică a persoanei solicitate, respectiv pedeapsa de executat, numărul mandat de executare, sentinţa penală, instanţa de executare, menţionându-se pedeapsa de executat, data liberării condiţionate sau data punerii efective în libertate condiţionată ori la termen, în cazul care predarea extrădarea sau predarea a fost amânată;
    d) data predării persoanei în cauză organelor de poliţie competente să pună în aplicare cererea de extrădare sau mandatul european de arestare.

    Secţiunea a 3-a
    Transferarea temporară într-un penitenciar dintr-un stat străin

    ART. 152
    Pentru persoanele de cetăţenie română sau străină aflate în executarea unor pedepse privative de libertate a căror transferare temporară într-un penitenciar dintr-un stat străin a fost dispusă de către o instanţă de judecată română în vederea audierii în calitate de martor ori inculpat sau în vederea confruntării, după caz, ori, în cazul cetăţenilor români care au fost transferaţi în România pentru continuarea executării pedepsei dispusă de autorităţile judiciare a altui stat a căror transferare temporară în statul de condamnare, în vederea participării la soluţionarea cererii de revizuire a hotărârii de condamnare a fost solicitată de către autorităţile acelui stat, Administraţia Naţională a Penitenciarelor este informată cu privire la:
    a) durata pentru care a fost dispusă transferarea temporară;
    b) durata pedepsei care a mai rămas de executat;
    c) anul, luna, ziua şi ora preluării persoanei condamnate din penitenciar;
    d) durata pedepsei care a mai rămas de executat;
    e) data liberării condiţionate.

    Secţiunea a 4-a
    Transferarea în România

    ART. 153
    Pentru cetăţenii români condamnaţi definitiv în alt stat, care au fost transferaţi în România, pentru continuarea executării pedepsei privative de libertate, este informată, de îndată, Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la:
    a) anul, luna, ziua şi ora preluării persoanei condamnate în custodie de către organele de poliţie şi primirii acesteia în centrele de reţinere şi arestare preventivă, dacă este cazul;
    b) anul, luna, ziua şi ora la care persoana condamnată a fost primită în penitenciar;
    c) data la care persoana condamnată a fost pusă în libertate prin întreruperea executării pedepsei, menţionându-se perioada şi motivul;
    d) data punerii în libertate a persoanei condamnate, condiţionată sau la termen, după caz;
    e) dacă persoana condamnată a evadat sau a decedat.
    ART. 154
    Pentru persoanele de cetăţenie română sau străină extrădate sau predate dintr-un stat străin în România, în baza unor cereri de extrădare sau a unor mandate europene de arestare, în vederea punerii în executare a unor mandate de arestare preventivă ori a unor mandate de executare este informată, de îndată, Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la:
    a) anul, luna, ziua şi ora preluării persoanei extrădate sau predate, după caz, în custodie de către organele de poliţie şi primirii acesteia în centrele de reţinere şi arestare preventivă;
    b) anul, luna, ziua şi ora la care persoana extrădată sau predată a fost primită în penitenciar;
    c) data punerii în libertate în cursul judecăţii a persoanelor extrădate sau predate arestate preventiv;
    d) data la care persoanele extrădate sau predate condamnate definitiv au fost puse în libertate prin întreruperea executării pedepsei, menţionându-se perioada şi motivul;
    e) data liberării condiţionate ori la termen, a persoanei condamnate extrădate sau predate.
    f) dacă persoana condamnată a evadat sau decedat.
    ART. 155
    La nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se instituie un registru de evidenţă privind persoanele private de libertate de cetăţenie străină condamnate în România şi de cetăţenie română condamnate în alt stat, prevăzut în anexa nr. 31 la Instrucţiuni, care este completat pe baza informaţiilor transmise în temeiul art. 150 -154.
    ART. 156
    Informaţiile prevăzute la art. 150 -154 se comunică Ministerului Justiţiei - Direcţia Drept Internaţional şi Tratate de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit şi în condiţiile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea internaţională, cu modificările şi completările ulterioare.

    Secţiunea a 5-a
    Comunicarea de informaţii

    ART. 157
    (1) Informaţiile cu privire la persoanele private de libertate de cetăţenie străină care au decedat în timpul detenţiei, au evadat ori sunt implicate în alte situaţii deosebite sunt transmise către unităţile specializate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Oficiului Român pentru Imigrări, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General al Poliţiei Române precum şi către misiunile diplomatice/oficiile consulare ale statelor din care provin persoanele private de libertate de cetăţenie străină.
    (2) Transmiterea informaţiilor prevăzute la alin.(1), către unităţile specializate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi către misiunile diplomatice/oficiile consulare ale statelor din care provin persoanele private de libertate de cetăţenie străină, se face cu operativitate, telefonic şi în scris, în aceeaşi zi în care a avut loc evenimentul.
    ART. 158
    Unităţile specializate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi misiunile diplomatice/oficiile consulare ale statelor din care provin persoanele private de libertate de cetăţenie străină, la solicitarea acestora, sunt informate despre orice demers întreprins pentru fiecare caz în parte.
    ART. 159
    Misiunile diplomatice/oficiile consulare ale statelor din care provin persoanele private de libertate de cetăţenie străină sunt informate despre depunerea în penitenciar şi punerea în libertate a acestora, transferul într-o altă unitate de penitenciar ori arest al organelor de poliţie, indiferent de motivul luării acestei măsuri sau de situaţie juridică.

    Secţiunea a 6-a
    Azilul

    ART. 160
    (1) La nivelul fiecărui penitenciar, penitenciar-spital şi centru de reeducare se instituie un registru de evidenţă a cererilor de azil, prevăzut la anexa nr. 32 la Instrucţiuni, formulate de persoanele private de libertate de cetăţenie străină. Numărul curent al registrului este numărul de înregistrare al procesului-verbal care se încheie pentru constatarea manifestării de voinţă a persoanelor private de libertate de a solicita azil în România.
    (2) Procesul-verbal se înaintează Oficiului Român pentru Imigrări cu o adresă de informare. Adresa de informare cuprinde datele de stare civilă ale solicitantului, data arestării şi situaţia juridică a acestuia, documentele pe care le are asupra sa, precum şi date despre persoanele care îl însoţesc în măsura în care sunt cunoscute.
    ART. 161
    (1) Cererile de azil formulate de persoanele private de libertate, de cetăţenie străină, sunt individuale şi se formulează în limba română sau într-o limbă pe care o înţeleg.
    (2) Persoanelor private de libertate, de cetăţenie străină, solicitante de azil li se prelevează amprentele digitale şi palmare pe formularele AFIS, urmând ca un exemplar după acestea să fie înaintate Oficiului Român pentru Imigrări.
    (3) Persoanele private de libertate, de cetăţenie străină, sunt informate în scris despre faptul că transmiterea şi prelevarea amprentelor se face cu respectarea prevederilor referitoare la principiul confidenţialităţii şi protecţiei datelor cu caracter personal.
    ART. 162
    Formularele de lucru sunt cele aprobate prin dispoziţia directorului general al Oficiului Român pentru Imigrări necesare desfăşurării activităţilor cu solicitanţii de azil.

    Secţiunea a 7-a
    Expulzarea

    ART. 163
    (1) Directorii unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor asigură transmiterea unei informări telefonice şi scrise către Oficiul Român pentru Imigrări, referitoare la punerea în libertate a persoanelor condamnate faţă de care instanţa de judecată a dispus măsura de siguranţă a expulzării, cu 5 zile înainte de data expirării duratei pedepsei privative de libertate.
    (2) Informarea cuprinde numele, prenumele şi cetăţenia persoanelor condamnate arătate la alin.(1), precum şi data şi locul unde urmează a fi puse în libertate.
    ART. 164
    (1) Transmiterea informaţiilor prevăzute la art. 158 din Instrucţiuni, în cazul considerării ca executată a pedepsei, se face cu 3 zile înainte de data analizării situaţiei persoanelor condamnate în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în ceea ce priveşte aplicarea instituţiei liberării condiţionate.
    (2) Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor este informat telefonic şi în scris, despre hotărârile luate de instanţele de judecată, astfel încât persoana condamnată faţă de care s-a dispus măsura expulzării să fie predată organului de poliţie în ziua punerii în libertate condiţionată.
    ART. 165
    (1) La nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se instituie, în sistem informatizat, un registru de ţinere a evidenţei cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European care execută o pedeapsă privativă de libertate şi împotriva cărora a fost dispusă măsura de siguranţă a expulzării, prevăzut la anexa nr. 33 din Instrucţiuni.
    (2) Ori de câte ori se încarcerează un cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European împotriva căruia a fost dispusă măsura de siguranţă a expulzării se transmite la Administraţia Naţională a Penitenciarelor în vederea actualizării registrului prevăzut la alin.(1), după care se adnotează pe prima pagină a dosarului de penitenciar despre operaţiunea efectuată prin transcrierea textului: "Transmis ANP în data de ______, expulzare, cetăţean european".
    (3) Ori de câte ori intervin modificări în situaţia juridică care vizează măsura de siguranţă a expulzării se informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
    ART. 166
    Predarea persoanelor private de libertate către organul de poliţie, în vederea executării măsurii de siguranţă a expulzării după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei privative de libertate se face în baza unui proces-verbal, dosarul individual rămânând în custodia locului de deţinere.

    CAP. X
    Dispoziţii finale

    ART. 167
    La finele fiecărui an calendaristic, în registrul de evidenţă a termenelor se înregistrează datele la care expiră duratele pedepselor şi fracţiunilor obligatorii de executat în vederea liberării condiţionate, datele la care încetează sancţiunile, precum şi datele la care persoanele private de libertate împlinesc vârsta de 18 ani pentru minori, 60 de ani pentru bărbaţi şi 55 de ani pentru femei, în anul următor.
    ART. 168
    Directorul unităţii verifică punerea în aplicare a hotărârilor pronunţate de instanţele de judecată, semnând în penultima pagină a documentarului penal în rubrica anume rezervată.
    ART. 169
    (1) Directorii unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au obligaţia să întreprindă măsuri corespunzătoare pentru asigurarea protecţiei tuturor documentelor din structura de evidenţă şi a bazelor de date din sistemul informatic; prin decizie zilnică pe unitate se numesc persoanele care au acces în încăperile destinate activităţii de evidenţă.
    (2) Documentarele penale ale persoanelor private de libertate se păstrează la structura de evidenţă deţinuţi, în fişete prevăzute cu sisteme de închidere; după terminarea programului de lucru, fişetele sunt sigilate.
    (3) Studierea documentarelor penale se efectuează în cadrul structurii evidenţă deţinuţi, iar atunci când situaţia impune scoaterea lor în afara sectorului evidenţă, aceasta se face pe bază de condică, cu aprobarea directorului; atât la predare cât şi la primire, lucrătorul de evidenţă verifică existenţa tuturor actelor componente ale documentarului penal.
    ART. 170
    Numele persoanelor private de libertate împotriva cărora a fost luată măsura de siguranţă a obligării la tratament medical se comunică în scris compartimentului medical.
    ART. 171
    (1) Internarea, în stare de libertate, până la însănătoşire, a persoanelor private de libertate bolnave psihic, dispusă de instanţa de judecată ori parchet, se face, prin grija administraţiei locului de deţinere, în spitalul de psihiatrie ce deserveşte judeţul pe raza căruia se află penitenciarul sau centrul de reeducare sau în spitalul de psihiatrie indicat de instanţa de judecată.
    (2) Escortarea până la spital se efectuează de personalul locului de deţinere.
    (3) Lucrările ce se întocmesc în această situaţie sunt cele prevăzute de art. 89 - 94, pentru punerea în libertate.
    ART. 172
    (1) Pentru persoanele private de libertate cărora pe perioada executării pedepsei privative de libertate le-a expirat termenul de valabilitate a actelor de identitate se fac, de îndată, demersurile necesare pentru eliberarea unora noi la serviciului public comunitar de evidenţă din raza teritorială a locului de deţinere.
    (2) Personalul care desfăşoară activitatea prevăzută la alin.(1) este stabilit de directorul unităţii prin decizie zilnică pe unitate.
    ART. 173
    Atunci când, în condiţiile legii, persoana aflată în stare de deţinere îşi schimbă numele, la primirea actului prin care se atestă această situaţie, lucrătorul de evidenţă procedează după cum urmează:
    a) comunică schimbarea numelui persoanei private de libertate la organul de poliţie pe raza căruia se află locul de naştere al acesteia şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă;
    b) comunică, după caz, organului de urmărire penală sau instanţei de judecată, noul nume al persoanei private de libertate;
    c) anunţă, printr-o notă în care se arată pe lângă noul nume şi numele avut anterior, fiecare sector de activitate din penitenciar sau centru de reeducare, căruia îi revin sarcini în legătură cu aplicarea regimului de deţinere sau executarea măsurii educative a internării;
    d) operează schimbarea numelui în toate documentele de evidenţă şi în sistemul informatic, numele avut anterior menţionându-se separat.
    ART. 174
    (1) Numele persoanelor private de libertate recompensate cu permisiunea de ieşire din penitenciar sunt comunicate telefonic la organele de poliţie pe raza cărora se află localităţile unde cei în cauză se deplasează.
    (2) Comunicările telefonice cuprind datele din formularele utilizate pentru persoanele puse în libertate.
    (3) Dispoziţiile art. 107 şi 108 se aplică în mod corespunzător în situaţia în care persoanele private de libertate recompensate cu permisiunea de ieşire din penitenciar nu se prezintă în termenul stabilit la locul de deţinere.
    ART. 175
    Documentele întocmite de structura evidenţă deţinuţi trebuie să respecte cerinţa dublului exemplar, cu excepţiile prevăzute de prezentele instrucţiuni.
    ART. 176
    Anexele nr. 1 - 33 fac parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    ANEXA 1
    la Instrucţiuni



ÎNTOCMIT DE:
................................ CNP.........................................
             (unitatea)
                                   1. Sexul.....................................
                                   2. Starea de recidivă........................
                                   3. Durata pedepsei...........................
1. ....................... 4. Fapta comisă .............................
2. ....................... 5. Religia declarată ........................
5. ....................... 6. Meseria...................................
6. ....................... 7. Gradul de risc............................
7. ....................... 8. Aptitudinea de muncă: AM / AMU / INAPT*1)
8. ....................... 9. Exercitare drept de vot...................
9. .......................
10. ......................


                                  DOCUMENTAR
                                    PENAL

                             Nr. .............20......

     Numele:__________________Prenumele_______________________________
     Nume anterioare porecle _________________________________________
     Arestat de ____________________ la data de_______________________
                          preventiv
     Depus în penitenciar ────────── la data de______________________
                          condamnat



     Regimul de executare: Liberarea condiţionată
    .............../data... 1. Data fracţiunii obligatorii

  Termenul de reevaluare: ...............................
 .........................
                                        2. Termenul de reiterare:
                                        ...............................


──────────
    *1) AM -Apt muncă; AMU - Apt muncă uşoară; INAPT - Inapt muncă.
──────────




                                                                  ┌──────────┐ ┌─────────┐
Data naşterii: anul.....luna......ziua....... │ FAŢĂ │ │ PROFIL │
                                                      LOC PENTRU │ │ │ │
Locul naşterii:..................... FOTOGRAFIE │ │ │ │
                                                                  │ │ │ │
                                                                  │ │ │ │
                                                                  │ │ │ │
                                                                  └──────────┘ └─────────┘

Fiul (fiica) lui:
Tata: nume....................... prenume....................... în viaţă decedat
Mama: nume....................... prenume........................ în viaţă decedată
Domiciliul: Localitatea .......... judeţ / sector ........................................
Strada................... nr. ..... bloc ....... scara...... apartament..... sector.......
Semnalmente: talia .................fruntea ...................... nasul .................
Ochii............. gura ........... bărbia .............. urechile .......................
Faţa................ părul .............. sprâncenele............... barba................
Mustaţa.............. corpolenţa .............. semne particulare.........................
Date socio-profesionale ale persoanei private de libertate:
Situaţia familială: căsătorit(ă), concubinaj, divorţat(ă), văduv(ă), necăsătorit(ă).
Copii: minori: B F majori: B F
                 [ ] [ ] [ ] [ ]

    Felul şcolii..................................... studii..............................
    Calificarea .................................. ocupaţia...............................
    ultimul loc de muncă..................................................................

    Date socio-profesionale a le soţiei / concubinei:
    Domiciliul declarat ..................................................................
    ultimul loc de muncă .................................................................
    vechimea în întreprindere ........................... vechimea în muncă ..............

    Date socio-profesionale ale părinţilor:
                              Tata Mama
    Domiciliul: .................... ...................

    Arestat preventiv conf. mandatului de arestare nr. ...... din .... emis de ...........
    Pentru fapta de .......... art. ............... Descrierea pe scurt a faptei..........
    ......................................................................................

    Arestat preventiv conf. mandatului de arestare nr. .... din ...... emis de ...........
    Pentru fapta de ............ art. ........ Descrierea pe scurt a faptei...............
    ......................................................................................

    Semnătura deţinutului
    .......................

    Carte de identitate(B.I.) Seria .......Nr. ....... Emis de ...........................

    Paşaport Nr. ........ din ...... Emis de ..........................
    Înregistrat la poziţia nr. ..... din registrul de evidenţă a primirii a persoanelor
    condamnate/arestate preventiv.



┌────────┬─────────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────┬─────────┬──────────────┬──────────────┬──────────────────────┐
│ Nr. │Nr. hotărârii│ │Fapta comisă│ │ │Comutări │Data începerii│Data expirării│ │
│ mandat │judecătoreşti│Nr. deciziei│şi articolul│Numărul│ Durata │Reduceri │ │ │ │
│ şi │ şi instanţa │şi instanţa │de lege care│ MAP │pedepsei│Graţieri ├────┬────┬────┼────┬────┬────┤ Specificare │
│instanţa│ care a │ care a │ o │ Organ │ │Adăugiri │ │ │ │ │ │ │ │
│care l-a│ pronunţat-o │pronunţat-o │incriminează│emitent│ │Computări│Anul│Luna│Ziua│Anul│Luna│Ziua│ │
│ emis │ │ │ │ │ │Contopiri│ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Penitenciarul ────────│
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┤ │ │ │ │ │ │ │Completat de ─────────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Verificat: │
├────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────┤ │ │ │ │ │ │ │Director ──────────── │
│Scurtă descriere a infracţiunii săvârşite ───────────────────────│ │ │ │ │ │ │ │Şef birou │
│ ────────────────────────────────────────────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │evidenţă ──────────── │
│Data împlinirii fracţiunii totale pentru liberare condiţionată: │ │ │ │ │ │ │ │ │
│────────────── │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┬─────────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Penitenciarul ────────│
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┤ │ │ │ │ │ │ │Completat de ─────────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Verificat: │
├────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────┤ │ │ │ │ │ │ │Director ─────────────│
│Scurtă descriere a infracţiunii săvârşite ───────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │Şef birou │
│─────────────────────────────────────────────────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │evidenţă ────────── │
├────────┬─────────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │Anul│Luna│Ziua│Anul│Luna│Ziua│ │
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Penitenciarul ────────│
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┤ │ │ │ │ │ │ │Completat de ─────────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Verificat: │
├────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────┤ │ │ │ │ │ │ │Director ──────────── │
│Scurtă descriere a infracţiunii săvârşite ───────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │Şef birou │
│─────────────────────────────────────────────────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │evidenţă ────────── │
├────────┬─────────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │Anul│Luna│Ziua│Anul│Luna│Ziua│ │
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┼─────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Penitenciarul ────────│
├────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┤ │ │ │ │ │ │ │Completat de ─────────│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Verificat: │
├────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────┤ │ │ │ │ │ │ │Director ─────────── │
│Scurtă descriere a infracţiunii săvârşite ────────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │Şef birou │
│─────────────────────────────────────────────────────────────── │ │ │ │ │ │ │ │evidenţă ────────── │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴──────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ Data şi locul ieşirii │ Motivul ieşirii │ Data şi locul primirii │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────┤
└─────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘
                                         oraşul
Domiciliul ales la liberare: comuna .................. strada ..................... nr. .....
                                   satul
Sector ....... bloc ....... scara ....... apart. ....... judeţul ................
Autenticitatea actelor de liberare şi identitatea deţinutului s-au stabilit de noi.
Înregistrat la poziţia nr. ........ din registrul de evidenţă a punerii în libertate a persoanelor condamnate/arestate preventiv.

                  Director, Şef serviciu evidenţă,



    ANEXA 2
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 54 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                                REGISTRU OPIS


┌─────────┬──────────┬─────────┬─────────────────────────┬──────────┬───────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ Nr. │ │ │ DATA ŞI LOCUL NAŞTERII │ │ │ DATA IEŞIRII ŞI LOCUL UNDE ŞI-A │
│matricol,│ Nr. │ ├─────┬─────┬─────┬───────┤ │ │ STABILIT DOMICILIUL │
│ data │ matricol │NUMELE ŞI│ │ │ │ Oraş │ NUMELE │Durata pedepsei├─────┬─────┬─────┬───────────────────┤
│intrării │de origine│PRENUMELE│Anul │Luna │Ziua │Comuna,│PĂRINŢILOR│şi fapta comisă│ │ │ │ (denumirea │
│ │ │ │ │ │ │Judeţul│ │ │Ziua │Luna │Anul │penitenciarului în │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │cazul transferului)│
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼─────┼─────┼─────┼───────┼──────────┼───────────────┼─────┼─────┼─────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────────┴─────────┴─────┴─────┴─────┴───────┴──────────┴───────────────┴─────┴─────┴─────┴───────────────────┘



    ANEXA 3
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 55 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                       REGISTRU DE EVIDENŢĂ A TERMENELOR
              Data expirării ...............................


┌────────┬─────────────┬───────────────┬───────────────────────┬──────────────────┬──────────┐
│ Nr. │ NUMELE ŞI │Durata pedepsei│Data începerii pedepsei│ │ │
│matricol│ PRENUMELE ├────┬─────┬────┼───────┬───────┬───────┤Felul termenului*)│Observaţii│
│ │CONDAMNATULUI│Ani │luni │zile│ Anul │ luna │ ziua │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────────┼────┼─────┼────┼───────┼───────┼───────┼──────────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────────────┴────┴─────┴────┴───────┴───────┴───────┴──────────────────┴──────────┘


    NOTĂ:

──────────
    *) - precizăm genul evenimentelor care se menţionează [pedepse, fracţiuni
                      1 2 3
       de 1/4, 1/3, 1 ─, 1 ─, 1 ─, vârstă 18 ani, 60 ani (B), 55 ani (F)...]
                      2 3 4
──────────



    ANEXA 4
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 56 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                              REGISTRU DE EVIDENŢĂ
                       A PRIMIRII PERSOANELOR CONDAMNATE
                                   Volumul _

    Început:
    Terminat:

    Nr. file =

    Termen de păstrare PERMANENT

    Inventariat sub nr. din


┌────┬────────────────┬────┬────┬────┬───┬────────────────────────┬─────────────┬──────────┬─────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ Organul de │ Persoana │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │poliţie care │ care a │Persoana care│ │
│ │ NUME, PRENUME, │ │ │ │ │ Situaţia juridică │ a efectuat │ dispus │ a făcut │ │
│Nr. │ Data Naşterii, │ │ │ │ │(Condamnarea, fapta, nr.│ depunerea │ primirea │înregistrarea│ VĂZUT │
│crt.│ Părinţii, Cod │ANUL│LUNA│ZIUA│ORA│ actului legal de │ (Numele şi │ (Grad, │(Grad, nume, │Director│
│ │numeric personal│ │ │ │ │deţinere, organ emitent)│ gradul │ nume, │ prenume, │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ delegatului │ prenume, │ semnătura) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ şi nr. │semnătura)│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │legitimaţiei)│ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴────┴────┴────┴───┴────────────────────────┴─────────────┴──────────┴─────────────┴────────┘



    ANEXA 5
    la Instrucţiuni

    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 58 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                              REGISTRU DE EVIDENŢĂ
                   A PRIMIRII PERSOANELOR ARESTATE PREVENTIV
                                   Volumul _


    Început:
    Terminat:

    Nr. file =
    Termen de păstrare PERMANENT

    Inventariat sub nr. din


┌────┬────────────────┬────┬────┬────┬───┬────────────────────────┬─────────────┬──────────┬─────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ Organul de │ Persoana │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │poliţie care │ care a │Persoana care│ │
│ │ NUME, PRENUME, │ │ │ │ │ Situaţia juridică │ a efectuat │ dispus │ a făcut │ │
│Nr. │ DATA NAŞTERII, │ANUL│LUNA│ZIUA│ORA│(Condamnarea, fapta, nr.│ depunerea │ primirea │înregistrarea│ VĂZUT │
│crt.│ PĂRINŢII, Cod │ │ │ │ │ actului legal de │ (Numele şi │ (Grad, │(Grad, nume, │Director│
│ │numeric personal│ │ │ │ │deţinere, organ emitent)│ gradul │ nume, │ prenume, │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ delegatului │ prenume, │ semnătura) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ şi nr. │semnătura)│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │legitimaţiei)│ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼────┼────┼────┼───┼────────────────────────┼─────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴────┴────┴────┴───┴────────────────────────┴─────────────┴──────────┴─────────────┴────────┘



    ANEXA 6
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 60 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                              ADRESĂ DE CONFIRMARE
          A PRIMIRII ÎN CAZUL PERSOANELOR ARESTATE ÎN BAZA MANDATULUI
                             DE ARESTARE PREVENTIVĂ



                                     Către,
                         .............................


    Noi, directorul .......................... asistat de şeful biroului evidenţă, adeverim că astăzi ............. am primit şi înmatriculat la acest penitenciar sub numărul .......... pe numitul(a) ............., fiul(fiica) lui ........... şi al(a) .............., născut(ă) la ........, în ................, CNP ......................, cu domiciliul în ....................., în baza mandatului de arestare preventivă nr. ....... din ..........emis de ........................, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de ....................................................
    A fost arestat la data de ....... de către ...................


    Director Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi


    ANEXA 7
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 61 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                              ADRESA DE CONFIRMARE
         A PRIMIRII ÎN CAZUL PERSOANELOR ARESTATE ÎN BAZA MANDATULUI DE
           EXECUTARE SAU A HOTĂRÂRII DE PUNERE ÎN EXECUTARE A MĂSURII
               EDUCATIVE A INTERNĂRII ÎNTR-UN CENTRU DE REEDUCARE



                                     Către,
                         .............................


    Noi, directorul .................. asistat de şeful biroului evidenţă, astăzi ........, am înmatriculat la acest penitenciar sub numărul ...... pe numitul(a) ............., fiul(fiica) lui ........... şi al(a) .............., născut(ă) la ........., în .................., CNP ....................., cu domiciliul în .................., în baza mandatului de executare nr. ..... din ........emis de ....................., conform hotărârii penale nr. ...... din data de ..........., prin care a fost condamnat la .......... închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de .......................................
    A fost arestat la data de............ de către ......................................
    Pedeapsa a început la data de ............ şi urmează să expire în termen la data de ............, întrucât se scad ........ zile arest preventiv executate în perioada ................. şi se adaugă un număr de ....... zile .............
    Prezenta adresă a fost emisă în baza art. 422 alin. 6 Cod de procedură penală.


    Director Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi


    ANEXA 8
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 62 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                                FIŞĂ DE URMĂRIRE


    Numele .................... Prenumele ..........................................................
    Porecla, nume anterior ............. Data naşterii: ....... anul ....... luna ...... ziua ......
    Tata ........................................ Mama .............................................
    Locul naşterii ................................................ Judeţul ........................
    Domiciliul ................................. Strada ............................. Nr. ..........
    Bloc ..........., etaj ......., apart. ......, sc. ................., sectorul .................
    Pedeapsa executată şi instanţa care a pronunţat-o (nr. sentinţei, nr. mandat):
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    Data începerii ........................ Data expirării .........................................
    Data liberării .........................Felul liberării ........................................
    Rest de executat ...............................................................................
    Date privind folosirea la muncă: ...............................................................
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    Date privind comportarea (rapoarte de incident, în ce a constat abaterea, sancţiunea; recompense,
    pentru ce a fost recompensat: ..................................................................
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    Grad de risc, comiterea de abateri grave şi infracţiuni, schimbări ale regimului de executare
    într-unul mai sever, evadări, sinucideri, atac asupra cadrelor, treceri în mod fraudulos ale
    frontierei, apartenenţa la grupuri infracţionale organizate sau la organizaţii teroriste
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    Concluzii: .....................................................................................
    ................................................................................................
    ................................................................................................
    ................................................................................................


    DIRECTOR, ŞEF SERVICIU/BIROU EVIDENŢĂ,



    ANEXA 9
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 63 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


    Numele ............................ Prenumele ...............................
    Născut la ............. fiul lui .................. şi al ...................



                               FIŞĂ DE EVIDENŢĂ
     A ZILELOR CONSIDERATE CA EXECUTATE ŞI A TERMENULUI DE PROPUNERE PENTRU
                             LIBERAREA CONDIŢIONATĂ


    Deţinutul a fost condamnat la ............................ pentru ...............................
    Pedeapsa începe la .................................... şi expiră la ............................
    A executat arest preventiv de la .............................. până la .................... zile
    Conform art. ....... urmează să execute din pedeapsă .............. zile în cadrul căreia efectiv
    ............................. zile, care expiră la ...................................... data de
    .................................
    ● Se adaugă perioada (întrerupere, evadare, întoarcere cu întârziere din permisiunea de ieşire
    .......... zile - de la ................. până la ..................


                     DE URMĂRIT DECI: .................. zile .........................


┌────────────┬─────────┬───────┬────────┬─────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────┐
│Anul şi luna│ Numărul │ │ │ Numărul │ TOTALUL │Intrat în muncă la data│
│ în care │ zilelor │Numărul│Regim de│ zilelor │zilelor executate şi câştigate│ de │
│ execută şi │ efectiv │zilelor│prestare│ câştigate ├─────────────┬────────────────┼───────────────────────┤
│ munceşte │executate│muncite│a muncii│prin muncă şi│ Lunar │ Cumulat │ Certificarea datelor │
│ │ │ │ │temeiul legal│ │ │ înscrise │
├────────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Director │
│ │ │ │ │ │ │ │ ....... │
│ │ │ │ │ │ │ │ Şef Serv P.B. │
│ │ │ │ │ │ │ │ ...... │
├────────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Director │
│ │ │ │ │ │ │ │ ....... │
│ │ │ │ │ │ │ │ Şef Serv P.B. │
│ │ │ │ │ │ │ │ ...... │
├────────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Director │
│ │ │ │ │ │ │ │ ....... │
│ │ │ │ │ │ │ │ Şef Serv P.B. │
│ │ │ │ │ │ │ │ ...... │
├────────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────────┼─────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Director │
│ │ │ │ │ │ │ │ ....... │
│ │ │ │ │ │ │ │ Şef Serv P.B. │
│ │ │ │ │ │ │ │ ....... │
└────────────┴─────────┴───────┴────────┴─────────────┴─────────────┴────────────────┴───────────────────────┘



    ANEXA 10
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 64 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                              REGISTRU DE EVIDENŢĂ
               A LIBERĂRII CONDIŢIONATE A PERSOANELOR CONDAMNATE
                                    Volumul

    Început:
    Terminat:


                                   Nr. file =
                          Termen de păstrare PERMANENT

                            Inventariat sub nr. din


┌────┬──────────┬────────┬───────────────────┬───────────┬────────┬────────┬────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬────┐
│ │ │ Mod de │ │ │ │Soluţia │ Hotărârea │ Hotărârea │ Pus în │ │ │
│Nr. │ Data │sesizare│NUME, PRENUME, DATA│Condamnarea│ Starea │comisiei│ primei │instanţei de│libertate│Termen de│ │
│crt.│discutării│ al │NAŞTERII, PĂRINŢII │ şi fapta │ de │şi număr│ instanţe │recurs (nr. │ la data │reiterare│Obs.│
│ │ │comisiei│ │ │recidivă│proces │ (nr. act, │ act, din │ de │ │ │
│ │ │ │ │ │ │verbal │din data de)│ data de) │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼───────────────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴────────┴───────────────────┴───────────┴────────┴────────┴────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴────┘



    ANEXA 11
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 66 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                                 CARACTERIZARE


    NUME .................................... PRENUME ....................................
    Data naşterii ................. Părinţii ......................./.....................
    Domeniul educaţional (programe, activităţi)
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    Domeniul asistării sociale (intervenţie, programe)
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    Domeniul asistării psihologice (consiliere individuală, programe de tip psihoterapeutic)
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................
    Refuz de participare la activităţi şi programe .......................................
    ......................................................................................
    ......................................................................................

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│CONCLUZII │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
Preşedinte .................... Membrii
............................... ...............................
                                                   ...............................
                                                   ...............................
                                                   ...............................

    Documente de referinţă: PLANUL INDIVIDUALIZAT DE EVALUARE ŞI INTERVENŢIE EDUCATIVĂ ŞI
    TERAPEUTICĂ şi Dosarul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială (Fişa VII)



    ANEXA 12
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 68 (a se vedea imaginea asociată).
──────────



                                 PROCES-VERBAL
                         Nr. .......... din ...........


    Noi, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate, formată din:
   ............................ Judecător delegat pentru executarea pedepselor - preşedinte;
   ............................ Director - membru;
   ............................ Director adjunct pentru sig. deţ. şi regim penitenciar - membru;
   ............................ Medic - membru;
   ............................ Şeful Serviciului socio-educativ - membru;
   ............................ Consilier de probaţiune - membru;
   ............................ Psiholog - membru;
   ............................ Educator - membru;
   ............................ Şeful serviciului/biroului evidenţă - secretar;
    Luând în discuţie situaţia condamnatului .........................., CNP ......... născut la data de ................, în .......... fiul ......... lui şi al .........., constatăm următoarele:
    Execută condamnările:

┌──────────────────────┬────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nr. mandat │ Emis de │ Pentru │
│Nr. sentinţă │ │ Durata │
├──────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────────────┘



    Menţiuni speciale (reduceri, contopiri, întreruperi de pedeapsă, etc.):
    .......................................................................
    Descrierea faptei:.....................................................
    .......................................................................
    Executarea pedepsei a început la data de .................. şi urmează să expire în termen la data de ............. deoarece se scade arestul preventiv de ..... şi se adaugă ..... zile state în evadare, provocarea bolii, întreruperea executării pedepsei, cumulat, etc.
    Pedepsele de executat se încadrează:
    - infracţiuni săvârşite înainte de 14.11.1996/ după 14.11.1996
    Transformate în zile, pedepsele sunt egale cu ....... zile.
    Pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate trebuie să execute ... (fracţia), respectiv ... zile, din care, în cazul în care munceşte .... zile considerate ca executate pe baza muncii prestate şi ... zile efectiv executate.
    Analizând situaţia persoanei private de libertate din acest punct de vedere, comisia constată că:
    - a executat de la data de ............ până la ........ = ...... zile;
    - a executat arest preventiv ..... zile;
    - i se consideră ca executate ca urmare a muncii prestate ..... zile.
    TOTAL zile câştigate şi executate: .....
    Antecedente penale: ..............................................................
    ..................................................................................
    ..................................................................................
    Caracterizarea comportamentului în timpul detenţiei:
    ..................................................................................
    ..................................................................................
    ..................................................
    MENŢIUNI SPECIALE: (amânat de comisie, respins de judecătorie, termene, cauze)
    Faţă de cele de mai sus, în unanimitate/majoritate, comisia consideră că deţinutul
    ..................................................................................
    ..................................................................................
    .................................................
    Drept pentru care am încheiat prezentul proces verbal în două exemplare.
    După eliberare, sus-numitul declară că se stabileşte cu domiciliul în: ...........

      Preşedinte, Membrii:
                Judecător delegat ........................
                                                              ........................
                                                              ........................
    .................
     Secretar, ........................
                                                              ........................


    Am luat la cunoştinţă azi .............. şi mi s-a pus în vedere că mă pot adresa instanţei.

                                                        Condamnat:
                                                      ...............


    ANEXA 13
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 70 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


                                 PROCES VERBAL
                           Nr. din 20....


    Comisia constituită în baza art. 14 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, formată din:
    - ................................. director;
    - ................................. director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar;
    - ................................. medic;
    - ................................. şef serviciu socio-educativ;
    - ................................. consilier de probaţiune;
    - ................................. psiholog;
    - ................................. educator,
    - ................................. şef birou evidenţă deţinuţi, în calitate de secretar
    Analizând situaţia deţinutului ...................................., născut la ................, în localitatea ....................., judeţul ............, fiul lui ............................ şi al ....................., CNP......................., în vederea stabilirii regimului de executare am constatat următoarele:
    1. Motivul analizării: stabilirea regimului iniţial la primirea în penitenciar a deţinutului/ stabilirea regimului iniţial la primirea în penitenciar a mandatului de executare
    2. Se află în executarea a următoarelor pedepse privative de libertate:
    3. Din pedeapsa de executat se scad ......... zile, ca urmare a ........................................... şi/sau se adaugă ......... zile, ca urmare a .................................................
    4. Pedepsele cu închisoarea au început la data de ............... şi expiră în termen la data de .................
    5. Descrierea pe scurt a infracţiunilor care au determinat condamnarea:
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    6. A fost depus în penitenciar la data de ..................
    7. Nu este cunoscut cu antecedente penale/Este cunoscut cu antecedente penale/Este recidivist. Anterior a suferit următoarele condamnări: - ......... ani, pentru ............. Arestat la data de ..........., pus în libertate la data de ............... din ......................;
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    .......................................................................
    8. Propunerile membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate şi motivaţiile acestora
    a) Director: ............................................................
    .............................................. . ........................
    b) director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar......
    .........................................................................
    c) medic ................................................................
    .........................................................................
    d) şef serviciu socio educativ...........................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    e) consilier de probaţiune ..............................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    f) psiholog .............................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    g) educator .............................................................
    .........................................................................
    .........................................................................
    Faţă de cele de mai sus, comisia în unanimitate/cu majoritate a decis repartizarea deţinutului .................... în regim ...................
    - ................................. director;
    - ................................. director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar;
    - ................................. medic;
    - ................................. şef serviciu socio-educativ;
    - ................................. consilier de probaţiune;
    - ................................. psiholog;
    - ................................. educator,
    - ................................. şef birou evidenţă deţinuţi, în calitate de secretar
                  (semnăturile)


    ANEXA 14
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 72 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                          REGISTRU DE PROCESE VERBALE
                     STABILIRE/SCHIMBARE REGIM DE EXECUTARE
                                   Volumul

    Început:
    Terminat:


                                   Nr. file =
                          Termen de păstrare PERMANENT

                          Inventariat sub nr. din


┌────┬──────────┬───────────────────┬─────────────────────────────┬────────┬───────────────┬─────────────┬────┐
│ │ Data │ Motivul │ │Decizia │ Hotărârea │ Hotărârea │ │
│Nr. │discutării│ discutării │NUME, PRENUME, DATA NAŞTERII,│finală a│ judecătorului │instanţei de │Obs.│
│crt.│în comisie│Stabilire/schimbare│PĂRINŢII PERSOANEI CONDAMNATE│comisiei│ delegat cu │judecată/data│ │
│ │ │regim de executare │ │ │executarea/data│ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼───────────────────┼─────────────────────────────┼────────┼───────────────┼─────────────┼────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴───────────────────┴─────────────────────────────┴────────┴───────────────┴─────────────┴────┘



    ANEXA 15
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 74 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                                 PROCES-VERBAL
                 DE ADUCERE LA CUNOŞTINŢA PERSOANEI CONDAMNATE
            A DECIZIEI COMISIEI PENTRU INDIVIDUALIZAREA REGIMULUI DE
                 EXECUTARE A PEDEPSELOR PRIVATIVE DE LIBERTATE


    În baza 25 alin. (1) art. 26 alin. (1), art. 26 alin. (3) din Legea nr. 275/2006 (se menţionează articolul după caz), luându-se în discuţie situaţia deţinutului ............................. născut la data de ...................., fiul lui ................... şi al .................., comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a dispus în şedinţa din data de ....................... repartizarea/menţinerea sus-numitului în regimul ......................, în baza procesului verbal nr. ........... din ......... 200 .
    Totodată, s-a comunicat deţinutului că:
    a) potrivit art. 25 alin. 2 din Legea 275/2006 poate formula plângere împotriva deciziei nr. ............. din ............, la judecătorul delegat cu executarea pedepselor privative de libertate, în termen de 3 zile de la data aducerii la cunoştinţă;
    b) potrivit art. 26 alin. 1 din Legea 275/2006 se poate adresa cu cerere judecătorului delegat cu executarea

    Despre hotărârea comisiei, am luat la cunoştinţă astăzi ..................., punându-mi-se în vedere faptul că mă pot adresa cu plângere/cerere la judecătorul delegat cu executarea pedepselor privative de libertate.


             Semnătura deţinutului: ...............


         Certific exactitatea prezentului proces verbal
    (numele, prenumele lucrătorului cu îndeplinirea procedurii)
           ................................
           ................................
            (semnătura)


    ANEXA 16
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 75 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


                                    DECIZIA
                DE PUNERE ÎN EXECUTARE A REGIMULUI DE EXECUTARE
                           Nr. din 20....


    Directorul Penitenciarului ................

    Văzând procesul verbal/raportul nr. ....... din .......... al comisiei constituită în baza art. 14 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, rămas definitiv prin .....................

                                     DISPUN

    Art. 1. - Repartizarea deţinutului ...................... născut la ..........., fiul lui ............ şi al ............ în regimul .................., începând cu data de ...............
    Art. 2. - Situaţia deţinutului va fi reanalizată în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în data de .............
    Art. 3. - Prezenta decizie va fi adusă la îndeplinire de:
    - .........................., şeful secţiei ............., în ceea ce priveşte cazarea
    - .........................., şeful serviciului (biroului) evidenţă deţinuţi, în ceea ce priveşte ţinerea termenului de reanalizare
    Art. 4. - Un exemplar după prezenta decizie va fi înmânat deţinutului, iar unul se clasează la dosarul individual al acestuia.

                          DIRECTOR,

                                Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi


    ANEXA 17
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 76 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


                                     RAPORT
                            Nr. din 20....


    Comisia constituită în baza art. 14 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, formată din:
    - ................................. director;
    - ................................. director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar;
    - ................................. medic;
    - ................................. şef serviciu socio-educativ;
    - ................................. consilier de probaţiune;
    - ................................. psiholog;
    - ................................. educator,
    - ................................. şef birou evidenţă deţinuţi, în calitate de secretar
    Analizând situaţia deţinutului ..................................., născut la ..............., în localitatea ..............., judeţul .............., fiul lui ................... şi al ....................., CNP .........................., în vederea schimbării regimului de executare am constatat următoarele:
    1. Motivul analizării: se completează după caz împlinirea termenului prevăzut de art. 26 din Legea nr. 275/2006 la cererea deţinutului/deţinutul a comis o infracţiune sau o abatere disciplinară gravă, a fost pusă în executare o pedeapsă care-l face incompatibil cu regimul actual.
    2. Se află în executarea a următoarelor pedepse privative de libertate:
    . ........................................................................................................ . ........................................................................................................ ........................................................................................................ ........................................................................................................
    3. Din pedeapsa de executat se scad ......... zile, ca urmare a .........................................
    ........................................................................................................
    şi/sau se adaugă ......... zile, ca urmare a ............................................................
    ........................................................................................................
    4. Pedepsele cu închisoarea au început la data de ............ şi expiră în termen la data de ...........
    5. Descrierea pe scurt a infracţiunilor care au determinat condamnarea:
    . .................................................................................................. ........................................................................................................ ........................................................................................................ ........................................................................................................ ........................................................................................................ ........................................................................................................
    6. A fost depus în penitenciar la data de ....................
    7. Nu este cunoscut cu antecedente penale/Este cunoscut cu antecedente penale/ Este recidivist. Anterior a suferit următoarele condamnări:
    - ..... ani, pentru ............. Arestat la data de .........., pus în libertate la data de ............ din...........................;
    - ..... ani, pentru ............. Arestat la data de .........., pus în libertate la data de . ................................................................................................................ ................................................................................................................
    8. Se află la prima, a doua etc. analiză
    9. A fost repartizat să execute pedeapsa privativă de libertate în regim ..............., începând cu data de .......................
    10. Date rezultate din perioada de detenţiei referitoare la:
    a) comportamentul şi personalitatea deţinutului
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    b) situaţia socio-familială
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    c) starea de sănătate
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    d) profilul psihologic
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    e) nevoile educaţionale
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    f) adaptabilitatea la viaţa carcerală
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    g) relaţiile cu aparţinătorii, cu ceilalţi deţinuţi şi cu personalul
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................
    h) situaţia disciplinară. Sancţiuni disciplinare şi recompense
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    i) gradul de risc
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    11. Propunerile membrilor comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate şi motivaţiile acestora
    h) Director:
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    i) director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar.......................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    j) medic .................................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    k) şef serviciu socio-educativ ...........................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    l) consilier de probaţiune ...............................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    m) psiholog ..............................................................................................
    .........................................................................................................
    .........................................................................................................
    n) educator ..............................................................................................
    .........................................................................................................
    Faţă de cele de mai sus, comisia în unanimitate/cu majoritate a decis repartizarea/menţinerea deţinutului ......................... în regim ..................
    - .................................. director;
    - ................................. director adjunct pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar;
    - .................................. medic;
    - ................................. şef serviciu socio-educativ;
    - ................................. consilier de probaţiune;
    - ................................. psiholog;
    - ................................. educator,
    - ................................. şef birou evidenţă deţinuţi, în calitate de secretar
               (semnăturile)


    ANEXA 18
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 79 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                                    DECIZIA
               DE REPARTIZARE ÎN SECŢIILE DE ARESTARE PREVENTIVĂ
                            Nr. din 20....


    Directorul Penitenciarului ................

    Luând act că la data de ............... a încheiat perioada de observare - carantinare;

    *) Văzând procesul verbal/raportul nr. ...... din ......... al comisiei constituită în baza art. 14 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, rămas definitiv prin .............................

                                     DISPUN

    Art. 1. - Repartizarea deţinutului ........................ născut la ............., fiul lui ................ şi al ................. în secţia specială de arestare preventivă, începând cu data de ..................
    *) Art. 2. - Situaţia deţinutului va fi reanalizată în comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate la punerea în executare a hotărârii de condamnare.
    Art. 3. - Prezenta decizie va fi adusă la îndeplinire de:
    a. ............................., şeful secţiei ............., în ceea ce priveşte cazarea
    b*) ............................., şeful serviciului (biroului) evidenţă, în ceea ce priveşte data de discutare pentru stabilirea regimului de executare
    Art. 4. - Un exemplar după prezenta decizie va fi înmânat deţinutului, iar unul se clasează la dosarul individual al acestuia.


               DIRECTOR,


                           Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi

──────────
    *) Se completează în cazul prevăzut de art. 13 alin. 2 teza I din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal
──────────


    ANEXA 19
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 80 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....

                             REGISTRU PROCESE-VERBALE
     de discutare în comisia pentru individualizarea regimului de executare
     a pedepselor privative de libertate a persoanelor private de libertate
        care au solicitat sau pentru care se solicită transferul în alt
                                  penitenciar
                                   Volumul -


    Început:
    Terminat:

    Nr. file =
    Termen de păstrare 5 ani

    Inventariat sub nr. din


┌────┬───────────┬───────────────┬────────────────────┬───────────┬────────────┬───────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ Date şi │ Hotărârea │Motivaţia în cazul│
│crt.│ Mod de │Datele de stare│ Situaţia juridică │ │ informaţii │ comisiei (se │în care nu se fac │
│ │sesizare a │ civilă a │(Condamnarea, fapta,│Comportarea│rezultate ca│ propune, se │ propuneri, al │
│ │comisiei şi│ persoanei │regim de executare) │ │ urmare a │ avizează etc. │ avizelor │
│ │ motivul │ private de │ │ │ analizării │în unanimitate,│ favorabile cu │
├────┤ │ libertate │ │ │ │cu majoritate) │ observaţii şi al │
│Data│ │ │ │ │ │ │avizelor negative │
├────┼───────────┼───────────────┼────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┤ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────────┼────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┤ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────────┼────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┤ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────────────┼────────────────────┼───────────┼────────────┼───────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┤ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────────────┴────────────────────┴───────────┴────────────┴───────────────┴──────────────────┘


    Instrucţiuni de completare a registrului în vederea respectării cerinţei de semnare de către membrii comisiei a procesului verbal
    1. numărul curent se completează în cadrul şedinţei;
    2. după înregistrarea ultimei persoane private de libertate care a făcut obiectul analizei, în cadrul unei şedinţe, următorul rând este destinat trecerii în clar a funcţiei, gradului profesional şi numele membrilor comisiei şi a semnăturilor. În fiecare căsuţă se trece câte un membru al comisiei. În acest rând nu se menţionează numărul curent.
    3. după rândul destinat semnăturilor, numărul curent următor vizează prima persoană privată de libertate analizată în şedinţa care va urma.


    ANEXA 20
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 82 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....



                                 TABEL NOMINAL
             CU PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE CU PRIVIRE LA CARE
                    AU FOST FORMULATE PROPUNERI DE TRANSFER


┌────┬───────────────────┬──────────┬──────────────┬──────────┬────────────────┬───────────────────────────────┐
│ │Numele şi prenumele│ Conduita │ Condamnare, │ │ Motivul pentru │ Observaţii │
│Nr. │ condamnatului, │persoanei │faptă, regimul│Domiciliul│care se solicită│ Situaţie juridică*) │
│crt.│ părinţii şi data │private de│ de executare │ │ transferul │ Motivul pentru care se află în│
│ │ naşterii │ liberate │ │ │ │Penitenciarul**) ..............│
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┼────────────────┼───────────────────────────────┤
└────┴───────────────────┴──────────┴──────────────┴──────────┴────────────────┴───────────────────────────────┘


──────────
    *) Se va menţiona dacă persoana privată de libertate mai are afaceri judiciare la instanţele de judecată deservite de penitenciarul în care se află;
    **) Se vor face precizări cu privire la motivul pentru care cel în cauză se află în Penitenciarul din care se solicită transferul şi numărul dispoziţiei de transferare - dacă este cazul (afaceri judiciare, executarea pedepsei la solicitarea unităţii, la cererea deţinutului sau a familiei ori alte motive)
──────────


    ANEXA 21
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 83 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                                 TABEL NOMINAL
          PRIVIND PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE ALE CăROR CERERI DE
           TRANSFER AU FOST AVIZATE DE COMISIA PENTRU INDIVIDUALIZARE
                      REGIMULUI DE EXECUTARE A PEDEPSELOR


┌────┬──────────────────────────┬─────────────────┬──────────────┬───────────┬────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ │ │ │ Motivul │ │ Observaţii │
│Nr. │ Numele şi prenumele │ Conduita │ Condamnare, │pentru care│Penitenciarul în│ Situaţie juridică*2) │
│crt.│condamnatului, părinţii şi│persoanei private│faptă, regimul│se solicită│ care solicită │Motivul pentru care se află în│
│ │ data naşterii Domiciliul │ de liberate │ de executare │transferul │ transferul │ Penitenciarul*3) .......... │
│ │ │ │ │ │ │ Aviz*4) ............ │
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
├────┼──────────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼───────────┼────────────────┼──────────────────────────────┤
└────┴──────────────────────────┴─────────────────┴──────────────┴───────────┴────────────────┴──────────────────────────────┘


──────────
    *2) Se va menţiona dacă persoana privată de libertate mai are afaceri judiciare la instanţele de judecată deservite de penitenciarul în care se află
    *3) Se vor face precizări cu privire la motivul pentru care cel în cauză se află în Penitenciarul din care se solicită transferul şi numărul dispoziţiei de transferare - dacă este cazul (afaceri judiciare, executarea pedepsei la solicitarea unităţii, la cererea deţinutului sau a familiei ori alte motive)
    *4) Favorabil, favorabil cu observaţii, negativ. În adresa de înaintare a tabelului se va motiva avizul favorabil cu observaţii şi avizul negativ
──────────


    ANEXA 22
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 84 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


    Penitenciarul/Spital Penitenciar ................
    Centrul de Reeducare ........................
                                                                  APROB
                                                                 DIRECTOR


                                 TABEL NOMINAL
       CU PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE CARE URMEAZĂ SĂ FIE TRANSFERATE


    Către*),

                      ....................................
                      ....................................


┌────┬─────────┬─────────────┬────────┬───────┬────────────────────────────────────────┬─────────┬───────┬──────────┐
│Nr. │Matricola│Nume, prenume│ Data │Părinţi│ Situaţia juridică │Starea de│Motivul│ Obser- │
│crt.│ │ │naşterii│ │(condamnarea, fapta, instanţa, nr. s.p.)│recidivă │ │ vaţii**) │
├────┼─────────┼─────────────┼────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼──────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼──────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────────┼────────┼───────┼────────────────────────────────────────┼─────────┼───────┼──────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴─────────────┴────────┴───────┴────────────────────────────────────────┴─────────┴───────┴──────────┘


──────────
    *) - Penitenciarul/Spital Penitenciar/Centru de Reeducare, Şeful mijlocului de transport
    **) - Se fac menţiuni despre gradul de risc
──────────


    ANEXA 23
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 85 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....

                                                    Văzut,
                                     Director adjunct pentru siguranţa
                                       deţinerii şi regim penitenciar


                                NOTA TELEFONICĂ
                            Nr. din 20....

                                    Către,
                     ....................................


    Având în vedere dispoziţiile deciziei directorului general al ANP nr. din 2008, vă comunicăm faptul că ......................... născut(ă) la .............. fiul(fiica) lui ............... a sosit prin transfer de la Penitenciarul .........., în vederea prezentării la ................. la termenul din ..................,
    Susnumitul(a) urmează să fie retransferat(ă), la penitenciarul .......... în data de .........., întrucât .............................
    Ţinând seama că din studiul documentarului penal a reieşit faptul că sus-numitul se află la dispoziţia dumneavoastră în dosarul nr. ............ cu următorul/ultim termen de judecată ........................., vă rugăm să analizaţi posibilitatea preschimbării termenului de judecată/să ne transmiteţi noul termen de judecată.

    Dl. (D.na) .................... mi-a comunicat următoarele:

    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................
    ......................................................................

    Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi


    ANEXA 24
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 86 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                              REGISTRU DE EVIDENŢĂ
                A PUNERII ÎN LIBERTATE A PERSOANELOR CONDAMNATE
                                   Volumul

    Început:
    Terminat:

                                   Nr. file =
                          Termen de păstrare PERMANENT

                            Inventariat sub nr. din


┌────┬────────────────────┬────┬────┬────┬───┬─────────────────────────────────┬────────────────┬───────────┬─────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Organul judiciar│ │ │ │
│Nr. │NUME, PRENUME, DATA │ │ │ │ │ Situaţia juridică │ care a dispus │ Nr. bilet │Persoana care│ VĂZUT │
│crt.│NAŞTERII, PĂRINŢII, │ANUL│LUNA│ZIUA│ORA│(Condamnarea, fapta, nr. actului │ punerea în │de liberare│ a făcut │DIRECTOR│
│ │Cod numeric personal│ │ │ │ │legal de deţinere, organ emitent)│ libertate, nr. │ │înregistrarea│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ act din │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────┴────┴────┴───┴─────────────────────────────────┴────────────────┴───────────┴─────────────┴────────┘



    ANEXA 25
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 88 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20....


                              REGISTRU DE EVIDENŢĂ
            A PUNERII ÎN LIBERTATE A PERSOANELOR ARESTATE PREVENTIV
                                   Volumul -

    Început:
    Terminat:

                                   Nr. file =
                          Termen de păstrare PERMANENT

                            Inventariat sub nr. din


┌────┬────────────────────┬────┬────┬────┬───┬─────────────────────────────────┬────────────────┬───────────┬─────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Organul judiciar│ │ │ │
│Nr. │NUME, PRENUME, DATA │ │ │ │ │ Situaţia juridică │ care a dispus │ Nr. bilet │Persoana care│ VĂZUT │
│crt.│NAŞTERII, PĂRINŢII, │ANUL│LUNA│ZIUA│ORA│(Condamnarea, fapta, nr. actului │ punerea în │de liberare│ a făcut │DIRECTOR│
│ │Cod numeric personal│ │ │ │ │legal de deţinere, organ emitent)│ libertate, nr. │ │înregistrarea│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ act din │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼────┼────┼────┼───┼─────────────────────────────────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴────┴────┴────┴───┴─────────────────────────────────┴────────────────┴───────────┴─────────────┴────────┘



    ANEXA 26
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 90 (a se vedea imaginea asociată).
──────────



    Dosar întocmit de Categoria penală Nr. matricol de
    ........................ ................. ...............
           (unitatea)

    PENITENCIARUL 1. Starea de recidivă ......................
   ......................... 2. Meseria



         FIŞĂ DE EVIDENŢĂ A PERSOANEI PRIVATE DE LIBERTATE - PENITENCIARUL

    PENITENCIARUL
    .........................
┌──────────────────────────┐ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Locul şi data transferării│ │Numele ................................ Prenumele ................................. │
├─────────────────┬────────┤ │Porecla ........................................ Sexul ............................ │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Data naşterii: anul .......... luna ........ ........ ziua .......... │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Locul naşterii: comună/oraş ....................................................... │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Satul .................... str. .................. nr. ...... judeţul ............. │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Părinţii: tata ................................ mama .............................. │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Domiciliu comună/oraş ............................ satul .......................... │
│ │ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Str. ........................ nr. ....... bl. ...... sc. .... ap. .... sector ..... │
│ │ │ ├──────────────┬────────────────┬────┬───────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Starea civilă │Căsătorit (ă) │ │Numele şi prenumele soţiei (soţului) │
│ │ │ │ ├────────────────┼────┤ │
├─────────────────┼────────┤ │ │Recăsătorit (ă) │ │............................................. │
│ │ │ │ ├────────────────┼────┤ │
├─────────────────┼────────┤ │ │Divorţat (ă) │ │ │
│ │ │ │ ├────────────────┼────┤ │
├─────────────────┼────────┤ │ │Văduv (ă) │ │Vârsta copiilor │
│ │ │ │ ├────────────────┼────┼─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
├─────────────────┼────────┤ │ │Concubinaj │ B │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ ├────────────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
├─────────────────┼────────┤ │ │Necăsătorit (ă) │ F │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├──────────────┴────────────────┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
├─────────────────┼────────┤ │Cetăţenia ............................... Naţionalitatea ...........................│
│ │ │ ├─────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │Situaţia │A deţinutului (ei): felul şcolii ............................. │
│ │ │ │social ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │ │Studii ............................... calificarea ...................... │
│ │ │ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┼────────┤ │ │Ocupaţia .................... Ultimul loc de muncă ...................... │
│ │ │ │ ├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├─────────────────┴────────┤ │ │Oraşul .............. str. ............ nr. ......... judeţul ........... │
│Semnătura în clar a │ ├─────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│deţinutului │ │Arestat preventiv conform mandatului de arestare nr. ......... din .................│
└──────────────────────────┘ │emis de ................................................ pentru ....................│
                              │Faptul de ........................................................ art. ............│
                              │Descrierea pe scurt a faptului .....................................................│
                              │....................................................................................│
                              └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
                            DIRECTOR,
                       L. S.
                                                                Completat de:
                                                       ....................................




┌───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬────────────────┬────────────────┐
│ Numărul │Numărul hotărârii│Numărul deciziei│Fapta comisă│ │ │ Data începerii │ Data expirării │
│mandatului │şi instanţa care │şi instanţa care│şi articolul│Prejudiciul│ Durata │ pedepsei │ pedepsei │
│şi instanţa│ a emis-o │ a emis-o │ de lege │ │pedepsei├─────┬────┬─────┼─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │Anul │Luna│ Ziua│Anul │Luna│ Ziua│
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┼─────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├───────────┬─────────────────┬────────────────┬────────────┬───────────┬────────┬─────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────────┼────────────────┼────────────┼───────────┼────────┤ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴─────────────────┴────────────────┴────────────┴───────────┴────────┴─────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┤
├─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ Data şi locul ieşirii │ Motivul ieşirii │ Data şi locul primirii │
├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├─────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│OBSERVAŢII │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Ieşiri definitive: ...............................................................................................│
│Domiciliul .......................................................................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 27
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 92 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Exemplar unic

    Penitenciarul ......................


                               BILET DE LIBERARE
                           Nr. din 20...


    Numitul ...................., fiul(fiica) lui .............. şi .........,
născut(ă) la ..................., în ...................., CNP ...............,
a fost arestat la data de .............. de către ......................... în
baza ................... nr. ........../200.., emis(ă) de ....................
....................... pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. .....
.....................................................
    A fost liberat ................ la data de ............, conform hotărârii
nr. ....... emisă la data de .............. de către .........................
.........................................
    Numitul se stabileşte cu domiciliul în ........................
...............................
    A executat următoarele pedepse/sancţiuni privative de libertate:
    Drept pentru care s-a eliberat prezentul bilet de liberare.


    Director Şef serviciu (birou) evidenţă deţinuţi



    ANEXA 28
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 93 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


    DOSARUL ........................ *5)
    Nr. ......


                                   FIŞĂ OPIS

┌────┬───────────────────┬──────────┬──────┬─────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │ │ Data │ Nr. │ Poziţia │ Semnătura │ │
│crt.│Titlul documentului│ opisării │ file │din dosar│ persoanei │Observaţii│
│ │ │ │ │ │care a clasat │ │
│ │ │ │ │ │ documentul │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 5. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 6. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 7. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 8. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│ 9. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│10. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│11. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│12. │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────┼──────┼─────────┼──────────────┼──────────┤
│13. │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────┴──────┴─────────┴──────────────┴──────────┘


──────────
    *5) Se completează, după caz, dosarul de evidenţă a situaţiei juridice (documentar penal), dosarul medical, dosarul de evaluare şi asistenţă educativă şi psihosocială, dosarul disciplinar şi dosarul privind cererile formulate de persoana privată de libertate a căror competenţă de soluţionare aparţine administraţiei locului de deţinere
──────────


    ANEXA 29
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 94 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


    Către,*)

            ...................................


                                 TABEL NOMINAL
                   MIŞCAREA PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE
                   CUPRINZÂND PERSOANELE PRIVATE DE LIBERTATE
                  PRIMITE/LIBERATE, ETC. ÎN DATA DE ..........

┌────┬─────────┬──────────────┬────────────────────┬──────────────┬────────────┐
│Nr. │Matricola│ Arhivă**) │ Nume şi Prenume │ Data │ Prenumele │
│crt.│ Origine │ │ │ naşterii │ părinţilor│
├────┼─────────┼──────────────┼────────────────────┼──────────────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────────┼────────────────────┼──────────────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────────┼────────────────────┼──────────────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────────┼────────────────────┼──────────────┼────────────┤
├────┼─────────┼──────────────┼────────────────────┼──────────────┼────────────┤
└────┴─────────┴──────────────┴────────────────────┴──────────────┴────────────┘


──────────
    *) se menţionează serviciul căruia i s-a transmis tabelul nominal, prin tăierea cu o linie a celorlalte: Ex. şeful secţiei
    **) se completează după caz arhivă neoperativă, operativă inactivă şi operativă activă
──────────


    ANEXA 30
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 95 (a se vedea imaginea asociată).
──────────


                                 ADEVERINŢĂ
                       DE ÎNDEPLINIRE A PROCEDURII


    Subsemnatul ......................., fiul (fiica) lui ................. şi
.............., născut (ă) la ..............., în ...................., CNP
.............., cu domiciliul în .................., adeveresc prin prezenta
că am luat la cunoştinţă de conţinutul (denumirea actului de procedură penală)
.................. nr. ......... din ........... emis de ....................
......................... .


    Data luării la cunoştinţă Semnătura


                             Certific exactitatea prezentei adeverinţe
                  (numele, prenumele lucrătorului cu îndeplinirea procedurii)
                              ........................................
                              ........................................
                                             (semnătura)



    ANEXA 31
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 96 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20.....



               REGISTRU DE ŢINERE A EVIDENŢEI CETĂŢENILOR STRĂINI


┌────┬────────────────────┬─────────┬────────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬───────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Data şi ora │Situaţia juridică│ Data aplicării │ │ Motivul şi │ │
│ │ │ │ │ arestării │ (condamnarea, │ instituţiei │Data şi ora│ temeiul │ │
│Nr. │Numele şi prenumele │Cetăţenia│Unitatea├────────────┤fapta, mandat de │ liberării │ieşirii din│legal*)(fel,│Observaţii│
│Crt.│date de stare civilă│ │ │Data şi ora │ executare, │ condiţionate │penitenciar│număr act şi│ │
│ │ │ │ │depunerii în│sentinţă penală, │(propozabilitate)│ │ organ │ │
│ │ │ │ │penitenciar │ instanţa) │ │ │ emitent) │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────────────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ ├────────────┤ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴─────────┴────────┴────────────┴─────────────────┴─────────────────┴───────────┴────────────┴──────────┘


──────────
    *) - Se va completa după caz: ex. liberare la termen, liberare condiţionată, liberare prin revocarea măsurii arestului preventiv, liberare în într. executării pedepsei sau liberare la termen şi expulzare, liberare condiţionată şi expulzare, liberare la termen şi extrădare, transfer temporar în alte state, predare organe abilitate, etc.
──────────


    ANEXA 32
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 97 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20.....


                    REGISTRU DE EVIDENţă A CERERILOR DE AZIL

    Început: ............
    Terminat: ............



                               Nr. file = .......
                         Termen de păstrare - PERMANENT

                Inventariat sub nr. ........... din .............

┌────┬────┬────┬────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│ │ │ │ │ NUMELE ŞI PRENUMELE PERSOANEI │Nr. înregistrare şi data│
│Nr. │ANUL│LUNA│ZIUA│ PRIVATE DE LIBERTATE │transmiterii cererii de │
│crt.│ │ │ │ - date de stare civilă - │azil Oficiului Naţional │
│ │ │ │ │ │ pentru Refugiaţi │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────┼────┼─────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴────┴────┴─────────────────────────────────┴────────────────────────┘



    ANEXA 33
    la Instrucţiuni


    SIGLĂ*)
──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla cu Ministerul Justiţiei, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 bis din 11 martie 2010, la pagina 99 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

    Nr. din 20.....


         REGISTRU DE ŢINERE A EVIDENŢEI CETĂŢENILOR STATELOR MEMBRE ALE
       UNIUNII EUROPENE SAU ALE SPAŢIULUI ECONOMIC EUROPEAN CARE EXECUTĂ
          O PEDEAPSĂ PRIVATIVĂ DE LIBERTATE ŞI ÎMPOTRIVA CĂRORA A FOST
                    DISPUSĂ MĂSURA DE SIGURANŢĂ A EXPULZĂRII


┌────┬────────────────────┬─────────┬────────┬─────────────────┬─────────────┬──────────┐
│Nr. │Numele şi prenumele │ │ │ Data aplicării │Data punerii │ │
│crt.│date de stare civilă│Cetăţenia│Unitatea│ instituţiei │ în libertate│Observaţii│
│ │ │ │ │ liberării │ la termen │ │
│ │ │ │ │ condiţionate │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼─────────┼────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴─────────┴────────┴─────────────────┴─────────────┴──────────┘


                                     -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016