Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI din 3 noiembrie 2021  privind modelele de documente specifice asigurării consilierii etice, informării şi raportării cu privire la respectarea normelor de conduită şi termenele de transmitere a acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI din 3 noiembrie 2021 privind modelele de documente specifice asigurării consilierii etice, informării şi raportării cu privire la respectarea normelor de conduită şi termenele de transmitere a acestora

EMITENT: Administraţia Naţională a Penitenciarelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1176 din 13 decembrie 2021
──────────
    Aprobate prin DECIZIA nr. 1.047 din 3 noiembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1176 din 13 decembrie 2021.
──────────
    ART. 1
    În scopul îndeplinirii atribuţiilor ce revin consilierilor de etică din unităţile sistemului administraţiei penitenciare, prin prezentele instrucţiuni se aprobă modelele de documente specifice asigurării consilierii etice, informării şi raportării cu privire la respectarea normelor de conduită şi termenele de transmitere a acestora, prevăzute în anexele nr. 1-8.

    ART. 2
    Pentru îndeplinirea atribuţiilor legale care le revin, consilierii de etică relaţionează intrainstituţional cu toate structurile din cadrul unităţii în care îşi desfăşoară activitatea şi cu directorul unităţii.

    ART. 3
    Formatul standard al declaraţiei de integritate a poliţistului de penitenciare, dată pe propria răspundere, este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni.

    ART. 4
    Activităţile de instruire şi informare se realizează în baza unui plan tematic anual, conform modelului din anexa nr. 2.

    ART. 5
    (1) Solicitarea scrisă a personalului din instituţie care doreşte să beneficieze de consiliere etică se realizează conform modelului orientativ prevăzut în anexa nr. 3 şi poate fi înmânată direct consilierului de etică sau transmisă prin e-mail, fără a se înregistra la secretariatul instituţiei.
    (2) Desfăşurarea activităţii de consiliere etică la iniţiativa consilierului de etică are loc pe baza unei solicitări scrise a acestuia, conform modelului orientativ prevăzut în anexa nr. 4, care poate fi înmânată direct sau transmisă prin e-mail angajatului instituţiei, fără a se înregistra la secretariatul instituţiei.

    ART. 6
    (1) Solicitările scrise privind activitatea de consiliere etică, precum şi recomandările verbale sau scrise formulate de consilierul de etică se înscriu în registrul de evidenţă a activităţii de consiliere etică, constituit conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, păstrat de consilierul de etică.
    (2) Registrul se întocmeşte în vederea realizării analizelor privind cauzele, riscurile şi vulnerabilităţile care se manifestă în activitatea personalului, care ar putea determina o încălcare a principiilor şi normelor de conduită, şi a rapoartelor privind modul de aplicare şi respectare a principiilor şi normelor de conduită de către personalul instituţiei.

    ART. 7
    Sesizările de încălcare a normelor etice se înscriu în registrul privind evidenţa sesizărilor de încălcare a normelor de conduită etică, constituit conform modelului prevăzut în anexa nr. 6.

    ART. 8
    (1) Monitorizarea aplicării prevederilor Codului de conduită etică al personalului din sistemul administraţiei penitenciare se realizează pentru a stabili în ce măsură sunt aplicate şi respectate principiile şi normele generale de conduită profesională, astfel încât personalul să fie sprijinit pentru cunoaşterea şi înţelegerea mai bună a acestora.
    (2) Procesul de monitorizare a aplicării Codului de conduită etică oferă informaţii consilierului de etică şi conducerii instituţiei pentru:
    a) identificarea problemelor în implementarea Codului de conduită etică;
    b) identificarea de soluţii alternative pentru rezolvarea problemelor;
    c) fundamentarea activităţii de consultanţă şi asistenţă în privinţa normelor de conduită;
    d) evaluarea progresului implementării Codului de conduită etică de la o perioadă la alta.

    (3) Pentru a afla percepţia diferitelor grupuri asupra modului în care principiile şi normele de etică sunt respectate în cadrul instituţiei, consilierul de etică poate aplica angajaţilor anual chestionare administrative, al căror model orientativ este prezentat în anexa nr. 7.

    ART. 9
    Prin analiza rezultatelor din chestionare sunt identificate inclusiv nevoile de consiliere etică, dilemele şi vulnerabilităţile etice cu care se confruntă personalul din instituţie, fiind luate măsuri de cunoaştere a Codului de conduită etică de către angajaţi, prin activităţi de informare şi instruire în domeniul eticii.

    ART. 10
    Consilierul de etică organizează sesiuni de informare a personalului cu privire la normele de etică, modificări ale cadrului normativ în domeniul eticii şi integrităţii sau care instituie obligaţii pentru instituţie, în urma cărora întocmeşte un proces-verbal, conform modelului prevăzut în anexa nr. 8.

    ART. 11
    Consilierul de etică întocmeşte un raport anual privind respectarea normelor de conduită în cadrul instituţiei publice, care se publică pe site-ul propriu în primul trimestru al anului ulterior celui pentru care se întocmeşte raportul.

    ART. 12
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    ANEXA 1

    la instrucţiuni




    DECLARAŢIE DE INTEGRITATE^1
    ^1 Declaraţie de integritate, dată pe propria răspundere a funcţionarului public, în conformitate cu prevederile art. 452 alin. (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare.
    Autoritatea sau instituţia publică*: .................................................
    * Datele operatorului de date cu caracter personal cuprinse în anexa nr. 1 vor fi completate potrivit dispoziţiilor art. 13 din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), pus în aplicare prin Legea nr. 190/2018, cu modificările ulterioare.

    Sediul: ......................................................
    Telefon/Fax: .............................................
    Persoana responsabilă cu protecţia datelor: ......................................................................
    Scopul prelucrării datelor cu caracter personal şi temeiul juridic: ......................................
 (a se vedea imaginea asociată)
    ^2 Se va bifa cu „X“ varianta de răspuns pentru care candidatul îşi asumă răspunderea declarării.
    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele furnizate în acest formular sunt adevărate.
    Data ........................
    Semnătura ............................

    ANEXA 2

    la instrucţiuni




    Aprob.
    Director general al ANP/Director unitate,
    .................................................................

    Avizat
    Şef Structură resurse umane şi formare profesională,
    ............................................
    PLANUL TEMATIC ANUAL DE ACTIVITĂŢI^1 AL CONSILIERULUI DE ETICĂ
    pentru anul .............
    ^1 De instruire şi informare.
 (a se vedea imaginea asociată)
    ^2 Inclusiv prin platforma E-Learning, situaţie în care, ulterior, prin aceeaşi platformă se va asigura şi testarea cunoştinţelor personalului despre prevederile Codului de conduită etică care au făcut obiectul temelor în cauză.
    ^3 Dacă situaţia impune menţionarea.
    ^4 Perioada în care se vor aplica chestionare pentru stabilirea gradului de cunoaştere şi însuşire a aspectelor prezentate în cadrul temelor.
    ^5 În funcţie de situaţia persoanelor nou-încadrate şi a celor cu funcţii de conducere sau coordonare, transmise semestrial de structura de resurse umane, instruirea acestor categorii se va asigura cu prioritate.
 (a se vedea imaginea asociată)
    Întocmit
    Consilier de etică,
    .................................

    ANEXA 3

    la instrucţiuni




    Domnului ...............................................,
    (consilier de etică)

    Subsemnatul, ................................................., angajat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor/Unităţii^1 ........................., sectorul de activitate ...................................., funcţia ................................, solicit să beneficiez de consiliere etică.
    ^1 Penitenciar, penitenciar-spital, centru educativ, centru de detenţie, Baza de aprovizionare, gospodărire şi reparaţii, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Centrul de pregătire, odihnă şi recuperare - Complex Sovata, Centrul de pregătire, odihnă şi recuperare - Complex Flamingo Eforie Sud.

    Data
    ...................................
    Semnătura
    ...................................

    ANEXA 4

    la instrucţiuni




    Domnului ........................................................
    Subsemnatul, ..............................................................., desemnat consilier de etică la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor/Unităţii^1 ................................, solicit să vă acord consiliere etică.
    ^1 Penitenciar, penitenciar-spital, centru educativ, centru de detenţie, Baza de aprovizionare, gospodărire şi reparaţii, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Centrul de pregătire, odihnă şi recuperare - Complex Sovata, Centrul de pregătire, odihnă şi recuperare - Complex Flamingo Eforie Sud.

    Data
    ...................................
    Semnătura
    ...................................

    ANEXA 5

    la instrucţiuni




    Model de registru de evidenţă a activităţii de consiliere etică

┌────┬───────────┬─────────────┬───────────┬────────────┬────────────┬───────────┬──────────┬──────────┐
│ │Data │ │ │ │Funcţia │ │ │ │
│ │solicitării│La │ │Locul │deţinută de │ │ │ │
│ │scrise │solicitarea │Obiectul │desfăşurării│persoana │Recomandări│ │ │
│Nr. │privind │personalului/│activităţii│/ numărul de│consiliată, │formulate │ │Semnătura │
│crt.│activitatea│La iniţiativa│de │şedinţe de │după nivelul│de │Observaţii│persoanei │
│ │de │consilierului│consiliere │consiliere │atribuţiilor│consilierul│ │consiliate│
│ │consiliere │de etică │etică │etică │(de execuţie│de etică │ │ │
│ │etică │ │ │ │/de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │conducere) │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────────┴───────────┴────────────┴────────────┴───────────┴──────────┴──────────┘


    ANEXA 6

    la instrucţiuni




    Model-cadru de registru privind evidenţa sesizărilor privind încălcarea normelor de conduită etică

┌────┬─────────┬──────────┬─────────┬─────────┬───────────┬─────────┬───────────┐
│ │ │Funcţia │ │ │Modalitatea│ │ │
│ │Nr. şi │persoanei │ │Persoana │de │Normele │Observaţii/│
│Nr. │data │vizate de │Obiectul │care a │soluţionare│juridice │Recomandări│
│crt.│sesizării│sesizare │sesizării│formulat │(după caz, │încălcate│formulate │
│ │ │(conducere│ │sesizarea│sancţiunea │ │ │
│ │ │/execuţie)│ │ │aplicată) │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴───────────┴─────────┴───────────┘


    ANEXA 7

    la instrucţiuni




    CHESTIONAR
    privind aplicarea şi respectarea Codului de conduită etică
    adresat personalului din sistemul administraţiei penitenciare
    Vă rog să evaluaţi următoarele afirmaţii despre aplicarea în cadrul acestei instituţii a Codului de conduită etică al personalului din sistemul administraţiei penitenciare. Răspunsurile vor fi centralizate de către consilierul de etică pentru a identifica nevoile de consiliere etică, dilemele şi vulnerabilităţile etice cu care vă confruntaţi. Chestionarul este anonim, iar rezultatele vor fi folosite doar în scopul îmbunătăţirii consilierii etice şi a măsurilor de aplicare a Codului de conduită etică. Această evaluare este realizată periodic de către consilierul de etică.
    1. Credeţi că regulile de comportament pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare sunt clare?
    ( ) Da, sunt clare.
    ( ) Există şi dileme de comportament.
    ( ) Nu sunt clare.
    ( ) Nu ştiu.

    2. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea cunoaşte bine prevederile Codului de conduită etică?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Cunosc foarte bine ................................................................................... Nu cunosc aceste prevederi.

    3. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea respectă în totalitate Codul de conduită etică?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Respectă în totalitate ................................................................. Nimeni nu respectă.

    4. În exercitarea atribuţiilor de serviciu vi s-a întâmplat să aveţi dileme etice?
    ( ) Da
    ( ) Nu
    ( ) Nu ştiu

    5. Doar pentru cei care au răspuns „Da“ la întrebarea nr. 5: Cum aţi rezolvat dilemele etice?
    ( ) M-am consultat cu superiorul ierarhic.
    ( ) M-am consultat cu consilierul de etică.
    ( ) M-am consultat cu colegii.
    ( ) M-am consultat cu familia, prietenii, apropiaţii.
    ( ) Nu m-am consultat cu nimeni, am făcut ceea ce am apreciat că este corect.
    ( ) Alte situaţii (detaliaţi) ..........................................................................

    6. Cine credeţi că ar trebui să îi sfătuiască pe angajaţi atunci când au dileme etice?
    ( ) Superiorii ierarhici
    ( ) Colegii
    ( ) Consilierul de etică
    ( ) Familia, prietenii, apropiaţii
    ( ) Angajaţii nu au dileme etice sau de integritate.
    ( ) Alte situaţii

    7. Daţi un exemplu de dilemă etică:
    ..............................................................................................

    8. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea are un comportament profesionist la locul de muncă?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Profesionist .............................................................................. Neprofesionist

    9. Cum apreciaţi calitatea activităţilor pe care instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea le desfăşoară?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Calitate .................................................................................. Lipsă de calitate

    10. În general, credeţi că personalul din sistemul administraţiei penitenciare respectă legile în exercitarea atribuţiilor de serviciu?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Respectă legile care se aplică în cauză ........................................................... Nu respectă nicio lege.

    11. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea utilizează în interes personal informaţiile dobândite în exercitarea atribuţiilor de serviciu?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Nu utilizează informaţiile în interes personal ..................... Utilizează toate informaţiile în interes personal.

    12. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea este imparţial în exercitarea atribuţiilor de serviciu?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Este imparţial .......................................................................... Nu este imparţial.

    13. În general, credeţi că personalul din sistemul administraţiei penitenciare, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, solicită ori acceptă cadouri, servicii, favoruri, invitaţii sau orice alt avantaj?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Nu solicită şi nu acceptă cadouri ................................................................. Solicită şi acceptă cadouri.

    14. În general, credeţi că personalul din sistemul administraţiei penitenciare cu funcţie de conducere favorizează sau defavorizează accesul ori promovarea în diferite funcţii pe criterii discriminatorii?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Nu favorizează şi nu discriminează ..................................................... Favorizează sau discriminează.

    15. În general, credeţi că personalul din instituţia în care vă desfăşuraţi activitatea foloseşte timpul de lucru, precum si bunurile aparţinând instituţiei numai pentru desfăşurarea activităţilor aferente funcţiei deţinute?

┌───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│1 │2 │3 │4 │5 │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

    Da .......................................................................................... Nu.

    16. Dacă analizaţi activitatea proprie şi a colegilor dumneavoastră din instituţia în care v-aţi desfăşurat activitatea în ultimul an, cu care dintre următoarele afirmaţii sunteţi de acord şi cu care nu sunteţi de acord?

┌────┬─────────┬──────┬───────┬─────────┬──────┬────────┐
│ │ │Sunt │Sunt de│ │Nu │ │
│Nr. │ │total │acord │ │sunt │Dezacord│
│crt.│ │de │într-o │Nehotărât│de │puternic│
│ │ │acord.│anumită│ │acord.│ │
│ │ │ │măsură.│ │ │ │
├────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │Eu nu am │ │ │ │ │ │
│ │făcut │ │ │ │ │ │
│ │nimic │ │ │ │ │ │
│1. │incorect │ │ │ │ │ │
│ │în │ │ │ │ │ │
│ │ultimul │ │ │ │ │ │
│ │an. │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │Colegii │ │ │ │ │ │
│ │mei se │ │ │ │ │ │
│ │comportă │ │ │ │ │ │
│2. │incorect │ │ │ │ │ │
│ │mai des │ │ │ │ │ │
│ │decât │ │ │ │ │ │
│ │mine. │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │Eu sunt │ │ │ │ │ │
│ │un │ │ │ │ │ │
│ │exemplu │ │ │ │ │ │
│3. │de etică │ │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │ │
│ │toţi │ │ │ │ │ │
│ │ceilalţi │ │ │ │ │ │
│ │colegi. │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │Angajaţii│ │ │ │ │ │
│ │cu │ │ │ │ │ │
│ │funcţii │ │ │ │ │ │
│ │de │ │ │ │ │ │
│ │conducere│ │ │ │ │ │
│4. │sunt mai │ │ │ │ │ │
│ │puţin │ │ │ │ │ │
│ │corecţi │ │ │ │ │ │
│ │decât cei│ │ │ │ │ │
│ │de │ │ │ │ │ │
│ │execuţie.│ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────┴───────┴─────────┴──────┴────────┘


    17. Pe care dintre practicile de mai jos le consideraţi etice şi pe care nu le consideraţi etice?

┌────┬─────────────┬─────┬─────┬─────────┬─────┐
│Nr. │ │Este │Nu │Depinde │Nu │
│crt.│Practica │etic.│este │de │ştiu.│
│ │ │ │etic.│situaţie.│ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Manipulez │ │ │ │ │
│ │rapoartele şi│ │ │ │ │
│1. │cifrele │ │ │ │ │
│ │pentru a ieşi│ │ │ │ │
│ │bine la │ │ │ │ │
│ │evaluare. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Îi rezolv mai│ │ │ │ │
│ │întâi cererea│ │ │ │ │
│ │persoanei de │ │ │ │ │
│ │la care am │ │ │ │ │
│ │primit un │ │ │ │ │
│ │pachet de │ │ │ │ │
│ │cafea şi apoi│ │ │ │ │
│2. │o să mă ocup │ │ │ │ │
│ │şi de │ │ │ │ │
│ │celelalte │ │ │ │ │
│ │cereri, chiar│ │ │ │ │
│ │dacă │ │ │ │ │
│ │celelalte au │ │ │ │ │
│ │fost depuse │ │ │ │ │
│ │înaintea │ │ │ │ │
│ │acesteia. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Îl promovez │ │ │ │ │
│ │într-o │ │ │ │ │
│ │funcţie │ │ │ │ │
│ │superioară pe│ │ │ │ │
│3. │fiul │ │ │ │ │
│ │prietenului │ │ │ │ │
│ │meu pentru că│ │ │ │ │
│ │am atribuţii │ │ │ │ │
│ │să fac asta. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Le povestesc │ │ │ │ │
│ │prietenilor │ │ │ │ │
│ │ilegalităţile│ │ │ │ │
│4. │care se fac │ │ │ │ │
│ │în instituţia│ │ │ │ │
│ │în care │ │ │ │ │
│ │lucrez. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Semnez │ │ │ │ │
│ │documentul la│ │ │ │ │
│ │insistenţele │ │ │ │ │
│5. │şefului meu, │ │ │ │ │
│ │deşi ştiu că │ │ │ │ │
│ │documentul nu│ │ │ │ │
│ │este corect │ │ │ │ │
│ │întocmit. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că o │ │ │ │ │
│ │persoană din │ │ │ │ │
│ │conducere (ce│ │ │ │ │
│ │îmi este │ │ │ │ │
│ │ierarhic │ │ │ │ │
│ │superioară) │ │ │ │ │
│6. │este în │ │ │ │ │
│ │conflict de │ │ │ │ │
│ │interese, dar│ │ │ │ │
│ │nu spun nimic│ │ │ │ │
│ │pentru că nu │ │ │ │ │
│ │este treaba │ │ │ │ │
│ │mea. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că un │ │ │ │ │
│ │coleg este în│ │ │ │ │
│ │conflict de │ │ │ │ │
│7. │interese, dar│ │ │ │ │
│ │nu spun nimic│ │ │ │ │
│ │pentru că nu │ │ │ │ │
│ │este treaba │ │ │ │ │
│ │mea. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că un │ │ │ │ │
│ │subordonat │ │ │ │ │
│ │ierarhic este│ │ │ │ │
│ │în conflict │ │ │ │ │
│8. │de interese, │ │ │ │ │
│ │dar nu spun │ │ │ │ │
│ │nimic pentru │ │ │ │ │
│ │că nu este │ │ │ │ │
│ │treaba mea. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că o │ │ │ │ │
│ │persoană din │ │ │ │ │
│ │conducere (ce│ │ │ │ │
│ │îmi este │ │ │ │ │
│ │ierarhic │ │ │ │ │
│ │superioară) │ │ │ │ │
│9. │este în │ │ │ │ │
│ │conflict de │ │ │ │ │
│ │interese şi │ │ │ │ │
│ │dau toate │ │ │ │ │
│ │informaţiile │ │ │ │ │
│ │unui amic │ │ │ │ │
│ │jurnalist. │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că o │ │ │ │ │
│ │persoană din │ │ │ │ │
│ │conducere (ce│ │ │ │ │
│ │îmi este │ │ │ │ │
│ │ierarhic │ │ │ │ │
│ │superioară) │ │ │ │ │
│10. │este în │ │ │ │ │
│ │conflict de │ │ │ │ │
│ │interese şi │ │ │ │ │
│ │difuzez │ │ │ │ │
│ │aceste │ │ │ │ │
│ │informaţii pe│ │ │ │ │
│ │un blog/site,│ │ │ │ │
│ │sub anonimat.│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼─────┼─────┼─────────┼─────┤
│ │Ştiu că un │ │ │ │ │
│ │coleg este în│ │ │ │ │
│ │conflict de │ │ │ │ │
│ │interese şi │ │ │ │ │
│ │îi transmit │ │ │ │ │
│11. │voalat că am │ │ │ │ │
│ │informaţii │ │ │ │ │
│ │despre aceste│ │ │ │ │
│ │lucruri │ │ │ │ │
│ │pentru a-i │ │ │ │ │
│ │cere o │ │ │ │ │
│ │favoare. │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────┴─────┴─────────┴─────┘


    18. Analizând normele de etică, în ce domenii consideraţi că aveţi nevoie de informare suplimentară?:
    ( ) în privinţa normelor de conduită care mi se aplică;
    ( ) în privinţa sancţiunilor pentru nerespectarea acestora;
    ( ) în privinţa alternativelor pe care le am;
    ( ) în privinţa persoanelor care mă pot ajuta atunci când am dileme etice;
    ( ) în privinţa importanţei respectării normelor de conduită;
    ( ) altele ...........................................................

    19. Care consideraţi că trebuie să fie rolul conducerii instituţiei dvs. în asigurarea aplicării normelor de conduită?
    ( ) Nu are niciun rol.
    ( ) Un rol minor, detaliaţi ce ar trebui în mod concret să facă: ...................................
    ( ) Un rol mediu, detaliaţi ce ar trebui în mod concret să facă: ...................................
    ( ) Un rol major, detaliaţi ce ar trebui în mod concret să facă: .....................................

    20. Cum credeţi că îşi îndeplineşte conducerea instituţiei dvs. rolul pe care l-aţi identificat prin întrebarea nr. 19:
    ( ) foarte bine;
    ( ) aşa şi aşa;
    ( ) insuficient;
    ( ) nu îşi îndeplineşte rolul.

    21. Cum credeţi că ar trebui să se desfăşoare o şedinţă de consiliere etică?
    ..............................................................................................

    22. În ce categorie de personal vă încadraţi?:
    ( ) cu funcţie de execuţie;
    ( ) cu funcţie de conducere;
    ( ) personal contractual.

    23. În ce categorie de vârstă vă încadraţi?
    ( ) 18-25 de ani;
    ( ) 25-40 de ani;
    ( ) peste 40 de ani.


    ANEXA 8

    la instrucţiuni




    Proces-verbal nr. .....................
    încheiat cu ocazia desfăşurării sesiunii de informare din data de .....................
    Locaţia: ....................................................
    Ora: ..............................
    Participanţi (numeric): ..........................................
    Ordinea de zi - tema prezentată ce a făcut obiectul instruirii: ..................................
    ...............................................................................................

    Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal care conţine .......... pagini.
    Au luat cunoştinţă:

┌────┬───────────────┬───────┬─────────┐
│ │Gradul │ │ │
│Nr. │profesional, │Funcţia│Semnătura│
│crt.│numele şi │ │ │
│ │prenumele │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼───────┼─────────┤
│ │ │ │ │
└────┴───────────────┴───────┴─────────┘


              Întocmit
    ....................................................
      (gradul, numele şi prenumele
            consilierului de etică)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016