Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI din 24 ianuarie 2011  privind managementul activităţilor de producţie din unităţile Ministerului Apărării Naţionale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI din 24 ianuarie 2011 privind managementul activităţilor de producţie din unităţile Ministerului Apărării Naţionale

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 85 din 2 februarie 2011
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. M.9 din 24 ianuarie 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2011.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Structurile centrale ale armatei, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, denumite în continuare SMCFA, comandamentele de armă, precum şi marile unităţi care au în subordine unităţi militare productive planifică, coordonează şi monitorizează activităţile acestora, potrivit prezentelor instrucţiuni.
    (2) Unităţile militare productive, denumite în continuare unităţi productive, au ca activitate de bază executarea activităţilor de producţie, potrivit competenţelor stabilite prin actele normative specifice.
    (3) Unităţile productive din Ministerul Apărării Naţionale, denumit în continuare M.Ap.N., sunt:
    a) centrele de mentenanţă şi recepţie, centrele de mentenanţă, denumite în continuare CM;
    b) secţiile de mentenanţă a echipamentelor militare, denumite în continuare SMEM;
    c) structurile militare cu specific domenii şi infrastructuri, editorial, audiovizual şi de producţie a materialelor de reprezentare.


    ART. 2
    Unităţile de cercetare ştiinţifică, proiectare şi inginerie tehnologică aplică prezentele instrucţiuni numai în cazul planificării şi executării unor activităţi de producţie.

    ART. 3
    (1) Eşaloanele superioare dispun executarea de lucrări şi servicii sau fabricarea de produse în unităţile productive subordonate, potrivit competenţelor.
    (2) În cazul când executarea de lucrări şi servicii sau fabricarea de produse intră în competenţa unor unităţi productive subordonate altor directori de programe majore sau ordonatori secundari de credite, solicitarea de execuţie se transmite pe cale ierarhică până la directorul de program major sau ordonatorul secundar de credite care are în competenţă aprobarea programului de producţie anual, denumit în continuare PPA, al unităţii respective.

    ART. 4
    Necesarul de fonduri pentru executarea de lucrări şi servicii sau pentru fabricarea de produse de către unităţile productive se fundamentează de structurile militare beneficiare.

    ART. 5
    Definiţiile unor termeni şi expresii utilizate în prezentele instrucţiuni sunt prevăzute în anexa nr. 1.

    CAP. II
    Principalii indicatori economico-financiari şi indici de bază
    ART. 6
    (1) Pentru managementul activităţilor de producţie din unităţile productive ale M.Ap.N. se utilizează următorii indicatori economico-financiari şi indici de bază:
    a) valoarea producţiei marfă;
    b) costurile totale pentru realizarea producţiei marfă;
    c) productivitatea muncii;
    d) indicii de utilizare ai capacităţii de producţie pe categoriile de activităţi, respectiv reparaţii şi revizii, fabricaţii, recondiţionări, asimilări, asistenţă tehnică, alte activităţi.

    (2) În funcţie de complexitatea proceselor de producţie şi de nevoile misiunii, unităţile productive pot folosi în planificarea şi evaluarea activităţilor de producţie şi alţi indicatori economico-financiari.

    ART. 7
    (1) Valoarea producţiei marfă este indicatorul economico-financiar care exprimă valoarea întregii producţii executate, livrată ori destinată livrării, într-o perioadă de timp determinată.
    (2) În valoarea producţiei marfă sunt cuprinse:
    a) lucrările de mentenanţă finalizate, executate echipamentelor militare;
    b) lucrările de modernizare a echipamentelor militare, executate integral sau pe etape;
    c) reparaţiile sau recondiţionările de (sub)ansambluri şi agregate, mobilier sau structuri metalice destinate producţiei sau livrării;
    d) lucrările de dezmembrare, delotizare, demilitarizare, casare a echipamentelor militare şi a altor bunuri materiale scoase din funcţiune sau declasate;
    e) fabricaţiile de produse finite, semifabricate şi subansambluri destinate producţiei sau livrării;
    f) asistenţa tehnică şi colaborările cu alte structuri;
    g) lucrările tipografice;
    h) prestaţiile de servicii şi lucrările executate pentru beneficiari din afara M.Ap.N., în condiţiile legislaţiei specifice;
    i) alte lucrări.

    (3) Indicatorul valoarea producţiei marfă se obţine prin însumarea costurilor de producţie corespunzătoare activităţilor precizate la alin. (2), la care se adaugă celelalte costuri aferente, precizate în prezentele instrucţiuni sau legislaţia specifică.

    ART. 8
    (1) Costurile totale pentru realizarea producţiei marfă este indicatorul economico-financiar care exprimă toate costurile aferente realizării producţiei dintr-o anumită perioadă de timp.
    (2) Indicatorul definit la alin. (1) nu include: cheltuielile pentru pregătirea de luptă/instruire, cele materializate în rezervele proprii de materii prime şi materiale pentru realizarea producţiei, ajutoarele acordate la trecerea în rezervă sau la încetarea raporturilor de serviciu, înlesnirile acordate la tarifele de cazare, contravaloarea transportului pe timpul concediului de odihnă, contravaloarea materialelor de natura obiectelor de inventar procurate, cheltuielile pentru consultanţă şi expertiză, cheltuielile pentru pregătirea profesională, cheltuielile pentru reclamă şi publicitate, ajutoarele sociale în numerar, după caz.
    (3) Indicatorul definit la alin. (1) vizează întreaga producţie realizată într-o anumită perioadă de timp şi, în condiţiile date de structură şi preţuri/tarife, reflectă dinamica costurilor pe produse.

    ART. 9
    (1) Productivitatea muncii este indicatorul economico-financiar care se calculează prin raportarea indicatorului "valoarea producţiei marfă" la numărul mediu de personal din unitatea respectivă.
    (2) Numărul mediu de personal reprezintă raportul dintre suma numărului zilnic de personal, prevăzut la pct. 1 şi 2 din anexa nr. 18, şi numărul zilelor lucrătoare din perioada de timp luată în calcul.

    ART. 10
    Indicele de utilizare a capacităţii de producţie reprezintă procentul din fondul total de timp utilizat pentru executarea diverselor categorii de activităţi, conform capitolelor din PPA.

    ART. 11
    Nivelul indicatorilor economico-financiari planificaţi se aprobă odată cu PPA.

    CAP. III
    Programul de producţie anual
    ART. 12
    (1) PPA este documentul prin care se planifică, se execută şi se evaluează activităţile de producţie din cadrul unităţilor productive ale M.Ap.N.
    (2) Pe timp de pace, PPA se întocmeşte de către unităţile productive, cu excepţia SMEM subordonate CM, pe baza sarcinilor primite pe cale ierarhică de la eşaloanele superioare, potrivit competenţelor, capacităţilor de producţie şi fondurilor băneşti alocate.
    (3) În situaţii de criză şi pe timp de război:
    a) CM îşi desfăşoară activitatea conform PPA întocmite în baza ordinului comandantului eşalonului superior şi/sau a ordinului pentru sprijin logistic al eşalonului superior;
    b) SMEM întocmeşte un program de producţie lunar, denumit în continuare PPL, cuprinzând, în principal, activităţi specifice mentenanţei de luptă, în baza ordinului comandantului structurii deservite şi/sau a ordinului pentru sprijin logistic al acestei structuri;
    c) celelalte unităţi productive elaborează PPA pe baza prezentelor instrucţiuni şi a ordinelor specifice emise de eşaloanele superioare.

    (4) PPA se avizează de eşaloanele superioare ale unităţii productive şi se aprobă de către directorii de programe majore sau ordonatorii secundari de credite.

    ART. 13
    PPA se aprobă în mai multe exemplare, care se distribuie astfel:
    a) un exemplar la eşalonul care l-a aprobat;
    b) un exemplar la fiecare eşalon care l-a avizat, după caz;
    c) un exemplar la eşalonul care l-a întocmit.


    ART. 14
    (1) Pe timp de pace, la elaborarea PPA se au în vedere următoarele principii:
    a) principiul priorităţii - ordinele ordonatorului superior de credite, respectiv ale eşalonului superior, privind executarea activităţilor productive reflectă ordinea de importanţă a acestora;
    b) principiul competenţei maxime - activităţile productive, de tip majoritar, introduse în PPA exprimă nivelul maxim de complexitate care poate fi executat de unitatea productivă;
    c) principiul capacităţii maxime - durata tuturor activităţilor prevăzute în PPA acoperă fondul de timp productiv maxim;
    d) principiul repartizării optime a fondului de timp productiv - eşalonarea sarcinilor de plan pe luni şi trimestre are în vedere utilizarea la maximum a resurselor umane, pe specialităţi sau meserii, şi tehnologice, pe utilaje sau echipamente.

    (2) Pe timp de război, întocmirea PPA şi PPL se bazează în mod prioritar pe executarea lucrărilor care asigură îndeplinirea cerinţelor esenţiale ale misiunii.

    ART. 15
    PPA conţine cel puţin următoarele elemente:
    a) filă de avizări şi aprobări;
    b) formularul PPA, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2;
    c) nivelul indicatorilor economico-financiari şi de utilizare a fondului de timp, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3;
    d) calculul fondului de timp productiv, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 4;
    e) calculul salariului mediu orar, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 5;
    f) tabelul cu structura cheltuielilor indirecte şi a celor generale de administraţie, calculul cotei unice de regie, al cărui model este prevăzut anexa nr. 6.


    ART. 16
    (1) PPA se structurează pe următoarele capitole:
    a) capitolul I - reparaţii şi revizii de echipamente militare;
    b) capitolul II - fabricaţii şi modernizări de echipamente militare;
    c) capitolul III - alte lucrări.

    (2) În capitolul III se includ:
    a) recondiţionări de piese de schimb şi subansambluri;
    b) fabricaţii de piese de schimb şi subansambluri;
    c) asimilări de produse noi;
    d) asistenţă tehnică şi inspecţii tehnice periodice;
    e) autoutilări cu instalaţii, agregate şi dispozitive pentru producţie;
    f) dezmembrări, delotizări, demilitarizări şi delaborări;
    g) reparaţii, revizii, întreţineri de utilaje;
    h) lucrări în folos propriu;
    i) prestări de servicii;
    j) colaborari;
    k) alte lucrări.

    (3) Unităţile productive prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. c) şi art. 2 structurează PPA pe baza specificului activităţii desfăşurate.
    (4) Unităţile productive care execută lucrări în folosul altor directori de programe majore structurează PPA pentru fiecare director în parte.

    ART. 17
    (1) Pentru întocmirea, avizarea şi aprobarea PPA se parcurg următoarele etape:
    a) întocmirea de către locţiitorii tehnici/similari din unităţile militare beneficiare a situaţiei cu necesarul de reparaţii/fabricaţii/servicii, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 7;
    b) după finalizarea proiectului de buget, locţiitorii tehnici/similari transmit ierarhic situaţia cu necesarul de reparaţii/fabricaţii/servicii, prevăzută la lit. a), împreună cu necesarul fondurilor aferente, până la nivelul directorilor de programe majore sau al ordonatorilor secundari de credite;
    c) centralizarea, până la data de 15 martie, la nivelul directorilor de programe majore sau al ordonatorilor secundari de credite a datelor necesare, respectiv tipurile şi numărul de lucrări de mentenanţă pe categorii de echipamente, cantitatea de piese de schimb şi subansambluri de fabricat, volumul de recondiţionări, delotizări, delaborări, prestări de servicii, solicitările de lucrări în folosul altor directori de programe, precum şi fondurile necesare realizării acestora;
    d) transmiterea de către directorul de program major sau ordonatorul secundar de credite, până la data de 15 septembrie, la unităţile productive subordonate a sarcinilor de producţie pentru anul următor, dimensionate pentru acoperirea fondului de timp productiv;
    e) întocmirea de către unităţile productive a proiectului PPA şi înaintarea acestuia pentru avizare şi aprobare, până la data de 15 noiembrie;
    f) avizarea şi aprobarea proiectului PPA de către directorul de program major sau ordonatorul secundar de credite, în termen de 30 zile de la primirea bugetului aprobat, dar nu mai târziu de 15 februarie.

    (2) Unităţile productive prevăzute la art. 1 alin. (3) lit. c) şi art. 2 parcurg etapele necesare pentru întocmirea, avizarea şi aprobarea PPA în conformitate cu precizările eşaloanelor superioare.

    ART. 18
    (1) Înainte de aprobarea PPA, directorii de programe majore sau ordonatorii secundari de credite verifică, prin intermediul structurii de specialitate:
    a) întocmirea documentelor potrivit prezentelor instrucţiuni;
    b) utilizarea cu eficienţă a capacităţilor productive şi a resurselor financiare planificate, respectiv alocate;
    c) includerea tuturor sarcinilor fizice ordonate;
    d) executarea cu preponderenţă a lucrărilor de mentenanţă, de nivelul competenţei maxime a unităţii productive, şi, numai în cazuri deosebite, completarea fondului productiv cu alte lucrări;
    e) angajarea colaborărilor cu alte unităţi productive.

    (2) După aprobarea PPA, directorii de programe majore sau ordonatorii secundari de credite vor comunică beneficiarilor lucrările de producţie prevăzute în plan, pentru luarea măsurilor necesare privind afluirea tehnicii, asigurarea materialelor şi/sau a fondurilor necesare.

    ART. 19
    Pentru elaborarea PPA, structura cu atribuţii de planificare şi organizare a producţiei din unitatea productivă execută următoarele:
    a) calculul fondului de timp productiv, pentru personalul direct productiv încadrat la data întocmirii PPA;
    b) calculul indicatorilor economico-financiari şi de utilizare a fondului de timp;
    c) calculul salariului mediu orar;
    d) calculul cotei unice de regie;
    e) completarea formularului PPA, pe capitole, cu sarcinile primite de la eşalonul superior.


    ART. 20
    (1) CM elaborează extrasele anuale şi lunare din PPA, necesare desfăşurării activităţii productive în cadrul SMEM şi, după caz, secţiilor productive din statul de organizare al acestora.
    (2) Extrasul anual din PPA, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 8, se transmite SMEM în termen de 5 zile de la primirea PPA aprobat sau cel mai târziu până la data de 20 februarie.
    (3) Extrasul anual are aceeaşi structură ca şi PPA, cuprinde numai sarcinile de plan ale SMEM şi se aprobă de către comandantul CM.
    (4) Extrasul lunar din PPA, aprobat de către comandantul CM, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 9, se elaborează de către CM şi se transmite secţiilor de reparaţii din statul de organizare propriu şi SMEM, până la data de 25 a fiecărei luni pentru luna următoare.
    (5) În situaţia neaprobării bugetului sau proiectului PPA până la data de 31 decembrie, secţiile productive şi SMEM îşi desfăşoară activitatea pe baza extraselor lunare din proiectul PPA, întocmite de CM conform priorităţilor comunicate de eşalonul superior.

    ART. 21
    (1) Activităţile de producţie cu caracter de urgenţă care nu sunt cuprinse în PPA se execută pe baza ordinelor de reparaţie sau fabricaţie emise potrivit precizărilor interne elaborate de către structurile de conducere a mentenanţei, denumite în continuare SCM, de la nivelul ordonatorului secundar de credite sau al directorului de program major.
    (2) Locţiitorii tehnici de la nivelul directorilor de programe majore elaborează proceduri standard de operare şi precizări pentru optimizarea circuitului aprobator al ordinelor de reparaţie sau fabricaţie prevăzute la alin. (1) şi pentru comunicarea către structurile subordonate a listelor cu valoarea cheltuielilor materiale prevăzute pentru executarea intervenţiilor de mentenanţă pe tipuri de echipamente militare.
    (3) Listele cu valoarea cheltuielilor materiale prevăzute pentru executarea lucrărilor de mentenanţă se întocmesc şi se actualizează anual de către CM.

    ART. 22
    (1) Evaluarea şi monitorizarea executării PPA şi PPL se realizează astfel:
    a) săptămânal, la nivelul SMEM, secţiilor productive din statul de organizare al CM şi atelierelor;
    b) lunar, până la data de 10, la nivelul CM comandanţii analizează stadiul executării PPL pentru luna anterioară, pe baza Dărilor de seamă privind îndeplinirea programului de producţie pe luna .. primite de la SMEM subordonate şi întocmite în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 10, precum şi a raportărilor şefilor de secţii productive din subordine;
    c) trimestrial, în funcţie de indicatorii economico-financiari realizaţi, la nivelul directorilor de programe majore, ordonatorilor secundari de credite şi bazelor logistice, conform precizărilor emise de SMCFA şi comandamentele de armă. Până la data de 20 a lunii următoare trimestrului anterior, CM transmit următoarele documente: Situaţia îndeplinirii programului de producţie anual pe trimestrul .. şi cumulat de la începutul anului ....., conform modelului prevăzut în anexa nr. 11, Situaţia îndeplinirii principalilor indicatori economico-financiari pe trimestrul ..... şi cumulat de la începutul anului, conform modelului prevăzut în anexa nr. 12 şi, după caz, raportul explicativ referitor la cauzele care au determinat neîndeplinirea sarcinilor din PPA;
    d) anual, până la data de 28 februarie, SMCFA şi comandamentele de armă centralizează şi transmit ierarhic Direcţiei logistice următoarele documente: Situaţia lucrărilor de producţie executate pe anul .., conform modelului prevăzut în anexa nr. 13, propuneri pentru actualizarea Nomenclatorului echipamentelor militare, ansamblurilor şi subansamblurilor asimilate în reparaţie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 14, şi a Nomenclatorului echipamentelor militare, subansamblurilor şi pieselor de schimb asimilate în fabricaţie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 15.

    (2) Trimestrial, SMCFA şi comandamentele de armă analizează eficienţa utilizării fondurilor alocate, prin evaluarea indicatorilor economico-financiari şi a indicilor de utilizare a capacităţilor de producţie şi în conformitate cu principiile enumerate la art. 14.

    ART. 23
    (1) Până la data de 15 noiembrie, pe baza unor evaluări temeinic argumentate, unităţile productive pot solicita, ierarhic, directorului de program major sau ordonatorului de credite care a aprobat PPA modificarea sau reaşezarea unor poziţii din acesta.
    (2) Pentru solicitarea prevăzută la alin. (1), unităţile productive întocmesc situaţia cu Propuneri de reaşezare a unor poziţii din programul de producţie pe anul .., al cărei model este prevăzut în anexa nr. 16.

    CAP. IV
    Calculaţia de preţ
    ART. 24
    Calculaţia costurilor presupune ansamblul lucrărilor efectuate într-o formă organizată cu scopul de a obţine informaţii privind costul bunurilor, lucrărilor, serviciilor, activităţilor sau al altor obiecte de calculaţie.

    ART. 25
    Costul bunurilor, lucrărilor sau serviciilor cuprinde toate costurile aferente achiziţiei, producţiei, prelucrării, precum şi alte costuri suportate pentru a aduce bunurile, lucrările şi serviciile în forma şi în locul în care se găsesc în prezent.

    ART. 26
    Costurile bunurilor, lucrărilor şi serviciilor executate în unităţile productive se evaluează potrivit formulelor de calcul cuprinse în prezentele instrucţiuni, precum şi în legislaţia specifică.

    ART. 27
    Comandantul unităţii şi contabilul-şef răspund de aplicarea corespunzătoare a prezentelor instrucţiuni.

    ART. 28
    În scopul determinării costurilor unitare astfel încât bunurile, lucrările şi serviciile să poată fi evaluate şi recunoscute în contabilitatea financiară, iar preţurile de vânzare să poată fi stabilite şi verificate, precum şi pentru analiza costurilor şi a eficienţei activităţii, în contabilitatea de gestiune cheltuielile se clasifică în:
    a) costuri de achiziţie;
    b) costuri de producţie, respectiv costuri de prelucrare;
    c) cheltuieli ale perioadei.


    ART. 29
    Pentru asigurarea unui conţinut real şi exact al structurii costurilor se respectă următoarele principii:
    a) principiul separării cheltuielilor care privesc obţinerea bunurilor, lucrărilor, serviciilor de cheltuielile care nu sunt legate de achiziţia, producţia sau prelucrarea etc. a acestora. Acesta presupune ca la nivelul obiectelor de calculaţie stabilite de fiecare persoană juridică să se separe cheltuielile atribuibile obiectelor respective de cheltuielile ocazionate de restul activităţii;
    b) principiul delimitării cheltuielilor în timp. Acesta presupune ca includerea cheltuielilor în costuri să se efectueze în perioada de gestiune căreia îi aparţin cheltuielile în cauză;
    c) principiul delimitării cheltuielilor în spaţiu. Acesta presupune delimitarea cheltuielilor efectuate într-o anumită perioadă de gestiune pe principalele procese sau alte locuri de cheltuieli care le-au ocazionat;
    d) principiul delimitării cheltuielilor productive de cele cu caracter neproductiv. Acesta presupune delimitarea cheltuielilor productive, care sunt creatoare de valoare, de cheltuielile cu caracter neproductiv;
    e) principiul delimitării cheltuielilor privind producţia finită de cheltuielile aferente producţiei în curs de execuţie. Acest principiu este valabil pentru acele unităţi productive a căror producţie se prezintă parţial la sfârşitul perioadei de gestiune în diverse stadii de transformare, cantitatea şi valoarea acesteia fiind diferită de la o perioadă de gestiune la alta.


    ART. 30
    (1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe, cu excepţia acelora pe care unitatea productivă le poate recupera de la autorităţile fiscale, cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuite direct achiziţiei bunurilor respective. Reducerile comerciale, rabaturile şi alte elemente similare nu se includ în costul de achiziţie.
    (2) Recunoaşterea şi evaluarea iniţială a bunurilor, lucrărilor şi serviciilor în contabilitatea financiară se efectuează la costul de achiziţie sau costul de producţie, după caz.
    (3) În cazul în care unităţile productive achiziţionează sau se aprovizionează centralizat cu bunuri materiale diverse, fie de pe piaţă, fie din depozitele unităţilor sau marilor unităţi ale M.Ap.N., întrucât repartizarea costurilor de transport şi manipulare se face cu dificultate, acestea se iau în considerare ca fiind cheltuieli indirecte, împreună cu celelalte costuri administrative.

    ART. 31
    (1) Costul de producţie sau de prelucrare al bunurilor, precum şi costul de producţie al imobilizărilor cuprind cheltuielile directe de producţiei, cum sunt: materii prime şi materiale directe, energie consumată în scopuri tehnologice, manoperă directă şi alte cheltuieli directe de producţie, precum şi cheltuielile indirecte de producţie alocate în mod raţional ca fiind legate de fabricaţia acestora, prin cota de regie.
    (2) Cheltuielile directe de producţie se determină pe baza fişelor tehnologice, respectiv a normelor de timp şi normelor de consum de materiale, care reflectă fluxul tehnologic optim de fabricaţie, reparaţie, de executare a lucrărilor sau de prestare a serviciilor, conform modelului de calculaţie a preţului prevăzut în anexa nr. 17.
    (3) Cheltuielile indirecte sunt acele cheltuieli care nu se pot identifica şi atribui direct pe un anumit obiect de calculaţie, ci privesc întreaga producţie a unităţii productive. Categoriile de cheltuieli indirecte sunt prevăzute în anexa nr. 6.
    (4) Pentru întocmirea calculaţiei de preţ, în funcţie de gradul de participare la desfăşurarea activităţilor de producţie, personalul unităţilor productive se împarte în 3 categorii, conform prevederilor din anexa nr. 18.

    ART. 32
    (1) Calculaţia costurilor de producţie sau prelucrare în unităţile productive se face pe baza comenzilor.
    (2) Costul de producţie cuprinde cheltuielile directe la care se adaugă cheltuielile indirecte prin cota de regie aplicată valorii cheltuielilor directe cu personalul direct productiv:
    C(p) = N ● S(m) ● [1+c(r)] + C(mat), unde:
    - N este norma de manoperă pentru realizarea bunului/serviciului/lucrării;
    – S(m) - salariul mediu orar, calculat conform prevederilor anexei nr. 5;
    – C(mat) - suma cheltuielilor directe cu materialele şi piesele de schimb;
    – c(r) - cota de regie, calculată conform prevederilor anexei nr. 6.

    (3) CM calculează cota de regie unică, precum şi salariul mediu orar, valabile şi pentru SMEM subordonate.
    (4) Valorile calculate, menţionate la alin. (3), se transmit la SMEM odată cu extrasul anual din PPA, pentru a fi utilizate în calculaţia de preţ.

    ART. 33
    Cheltuielile perioadei sunt acele cheltuieli reprezentate de consumurile de bunuri şi servicii aferente perioadei curente, care nu se pot identifica pe obiectele de calculaţie stabilite, deoarece nu participă efectiv la obţinerea producţiei, fiind necesare la realizarea activităţii în ansamblul ei.

    ART. 34
    În costul bunurilor, lucrărilor şi serviciilor nu sunt incluse următoarele elemente care se recunosc drept cheltuieli ale perioadei în care au survenit:
    a) pierderile de materiale, manopera sau alte costuri de producţie înregistrate peste limitele normal admise;
    b) cheltuielile de depozitare, cu excepţia cazurilor în care astfel de costuri sunt necesare în procesul de producţie, anterior trecerii într-o nouă fază de fabricaţie;
    c) regiile generale de administraţie care nu participă la realizarea produselor în forma şi în locul în care se găsesc în prezent;
    d) costurile de desfacere;
    e) regia fixă nealocată costului.


    ART. 35
    (1) Valoarea materiilor prime şi materialelor directe se determină pe baza listelor de materiale, stabilite conform consumurilor de materiale normate.
    (2) În listele de materiale se menţionează, în mod obligatoriu, cantităţile, preţul unitar de achiziţie sau de producţie, valabil la data calculării preţului, precum şi valoarea totală a materialelor, în conformitate cu prevederile din anexa nr. 17.
    (3) În cazul utilizării unor materii prime sau materiale aprovizionate în mai multe etape, având preţuri diferite, evaluarea se efectuează aplicându-se metoda "costului unitar mediu ponderat".

    ART. 36
    (1) Atunci când beneficiari din afara M.Ap. N. pun la dispoziţia unităţii productive diferite materii prime fără plată, sub forma "material client", valoarea acestora se include în costurile de producţie şi se deduce la facturare din valoarea bunurilor sau lucrărilor, precum şi din cea a producţiei marfă realizate.
    (2) Atunci când unităţile militare beneficiare pun la dispoziţia unităţii productive diferite materii prime, cu proces-verbal de custodie sau sub forma "material client", pentru a fi executate bunuri sau lucrări pe baza unei comenzi de reparaţie sau fabricaţie, valoarea acestora se include în costurile de producţie, dar se deduce din valoarea producţiei marfă realizate.
    (3) În situaţia în care unităţile militare beneficiare pun la dispoziţia unităţii productive diferite materii prime, cu act de predare-primire, în scopul producerii de bunuri sau executării de lucrări pe bază de comandă, valoarea acestora se include atât în costurile de producţie, cât şi în valoarea producţiei marfă.

    ART. 37
    În cazul executării unui bun, unei lucrări sau unui serviciu pentru un beneficiar din afara M.Ap. N., la costurile de producţie se vor adăuga:
    a) costurile de negociere şi întocmire a contractului;
    b) costurile de livrare, manipulare, transport, asigurare;
    c) taxele în conformitate cu legislaţia în vigoare;
    d) alte categorii de costuri.


    ART. 38
    Calculaţiile de preţ se întocmesc de către structura specializată şi se aprobă de comandantul sau şeful unităţii productive.

    ART. 39
    În scopul fundamentării unor analize tehnico-economice, la solicitarea eşaloanelor ierarhice sau a structurilor logistice, financiar-contabile ori de audit intern, unităţile productive pun la dispoziţia acestora calculaţiile de preţ sau elaborează estimări.

    CAP. V
    Dispoziţii finale
    ART. 40
    În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentelor instrucţiuni, CM actualizează:
    a) Nomenclatorul echipamentelor militare, ansamblurilor şi subansamblurilor asimilate în reparaţie, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 14;
    b) Nomenclatorul echipamentelor militare, subansamblurilor şi pieselor de schimb asimilate în fabricaţie, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 15.


    ART. 41
    Anexele nr. 1-18 fac parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

    ANEXA 1

    la instrucţiuni
    TERMENI ŞI DEFINIŢII
    1. Activitatea de producţie se defineşte ca ansamblul proceselor de muncă, în interdependenţa lor, ce conlucrează la obţinerea produselor care constituie obiectul activităţii unităţii productive.
    2. Capacitatea de producţie reprezintă numărul total de produse care se pot realiza într-o unitate productivă în unitate de timp, lună sau an; reprezintă raportul între fondul de timp productiv şi manopera specifică de realizare a unui produs.
    3. Cheltuielile directe de producţie sunt cheltuielile rezultate din valoarea manoperei şi a materialelor necesare pentru producţie, energia consumată în scopuri tehnologice şi alte cheltuieli de producţie, determinate pe baza fişelor tehnologice, respectiv a normelor de timp şi normelor de consum de materiale şi care reflectă fluxul tehnologic de fabricaţie, reparaţie, de executare a lucrărilor sau de prestare a serviciilor.
    4. Cheltuielile indirecte sunt acele cheltuieli care nu se pot identifica şi atribui direct pe un anumit obiect de calculaţie, ci privesc întreaga producţie a unităţii productive.
    5. Cheltuielile materiale sunt cheltuielile cu materiile prime, materialele, energia consumată în scopuri tehnologice etc. şi prevăzute în normele de consum de materiale sau specificaţiile de materiale.
    6. Extrasul anual din programul de producţie anual (PPA) este documentul pe baza căruia se realizează planificarea, executarea şi evaluarea producţiei realizate într-un an calendaristic, la nivelul secţiilor de mentenanţă a echipamentelor militare (SMEM).
    7. Extrasul lunar din PPA este documentul pe baza căruia se realizează planificarea, executarea şi evaluarea producţiei realizate într-o lună calendaristică, la nivelul secţiilor de producţie, SMEM şi atelierelor.
    8. Fondul de timp productiv reprezintă volumul total de ore în care într-o unitate militară productivă personalul direct productiv desfăşoară activităţi de producţie: reparaţii, fabricaţii, recondiţionări, asimilări, prestări servicii, cercetare etc.
    9. Lucrările şi serviciile în regim de colaborare sunt activităţile de producţie pe care unitatea militară productivă le angajează cu alte formaţiuni productive, în scopul compensării lipsei de competenţe, utilaje sau personal specializat.
    10. Materiile prime şi materialele directe sunt piesele de schimb, semifabricatele, ansamblurile, subansamblurile, combustibilii, energia etc., utilizate pentru realizarea bunului, lucrării sau a serviciului şi sunt reflectate în fişele tehnologice, normele de timp şi normele de consum de materiale.
    11. Personalul direct productiv este personalul care participă la activităţile de producţie şi care se încadrează în tehnologiile aprobate.
    12. Personalul indirect productiv este personalul care nu participă direct la activităţile de producţie, dar a cărui activitate este necesară pentru desfăşurarea activităţilor de producţie.
    13. Personalul cu sarcini specific militare este personalul care nu participă la activităţile de producţie şi care nu se ia în calcul la stabilirea cotei de regie.

    ANEXA 2

    la instrucţiuni

┌────────────────────┬─────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├────────────────────┼─────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. . │
│NAŢIONALE │. . . . . . │
├────────────────────┼─────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare │ │
│- │ │
└────────────────────┴─────────────────┘

                                  PROGRAMUL DE PRODUCŢIE PE ANUL ...........
    I. Reparaţii şi revizii de echipamente militare

┌───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului│U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
└───────┴──────────┴────┴────────┴─┴───────┴────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘

         Cod şi denumire categorie de tehnică
        Cod şi denumire grupă de tehnică
        Cod şi denumire subgrupă de tehnică

┌┬───────────────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
││Denumire produs│││P│││││││││││││││││││
││1 ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┼───────────────┼┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││Denumire produs│││P│││││││││││││││││││
││2 ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┴───────────────┴┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL SUBGRUPĂ ││ │││││││││││││││││││
│(cod) ││ │││││││││││││││││││
└─────────────────┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘

         Cod şi denumire subgrupă de tehnică ....

┌┬───────────────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
││ │││P│││││││││││││││││││
││Denumire produs││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┴───────────────┴┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL SUBGRUPĂ ││P│││││││││││││││││││
│(cod) │├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││P│││││││││││││││││││
│TOTAL GRUPĂ (cod)│├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CATEGORIE ││P│││││││││││││││││││
│(cod) │├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CAPITOL I ││P│││││││││││││││││││
│(cod) │├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
└─────────────────┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘


    II. Fabricaţii şi modernizări de echipamente militare

┌───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului│U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
└───────┴──────────┴────┴────────┴─┴───────┴────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘

         Fabricaţii de echipamente militare prevăzute în planul de înzestrare

┌┬┬┬┬────────────────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│││││P │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││R │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││P │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││R │││││││││││││││││││
└┴┴┴┴────────────────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘

         Modernizări de echipamente militare prevăzute în planul de înzestrare

┌───────┬───────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│ │ │││P│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││R│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││P│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││R│││││││││││││││││││
├───────┴───────┼┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CAPITOL │││P│││││││││││││││││││
│II ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │││R│││││││││││││││││││
└───────────────┴┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘


    III. Alte lucrări

┌───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului│U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Recondi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţionări de│ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │piese de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. │schimb şi │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │subansam- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bluri │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Fabricaţii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de piese │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de schimb │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │şi │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │subansam- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bluri │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Asimilări │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. │de produse│ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │noi │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Asistenţă │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tehnică şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. │inspecţii │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │tehnice │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │periodice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Autouti- │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│5. │lări │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Dezmem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │brări, │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │deloti- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │zări, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│6. │demilita- │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │rizări şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │delabo- │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rări │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Reparaţii,│ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revizii, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│7. │întreţi- │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │neri │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │utilaje │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Lucrări în│ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8. │folos │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │propriu │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Prestări │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│9. │de │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │servicii │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10. │Colaborări│ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Alte │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11. │lucrări │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴──────────┴────┴────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL CAPITOL III ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│TOTAL GENERAL │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┬─────────────┴─┴───────┴────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────┬────────────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│VALOARE │ │materiale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care ├────────────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │avansuri băneşti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴───────────────┴────────────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘


                          Comandantul/Şeful U.M. ............,
                          ...................................
                                      Inginer-şef,
                             .............................

    ANEXA 3

    la instrucţiuni
                                       - model -

┌────────────────────┬─────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├────────────────────┼─────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. . │
│NAŢIONALE │. . . . . . │
├────────────────────┼─────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare │ │
│- │ │
└────────────────────┴─────────────────┘

                                        NIVELUL
                  indicatorilor economico-financiari şi de utilizare a
                   fondului de timp, planificaţi pe anul ...........

┌────┬──────────────────────────┬────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │Propuneri pentru │ │
│ │ │ │anul │ │
│Nr. │Indicatori │U.M. ├─────┬───────────┤Observaţii│
│crt.│ │ │ │Trimestrul │ │
│ │ │ │Total├─┬──┬───┬──┤ │
│ │ │ │ │I│II│III│IV│ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│1. │Valoarea producţiei marfă │lei │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │Costurile totale pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │realizarea producţiei │lei │ │ │ │ │ │ │
│ │marfă │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│3. │Numărul mediu de personal │persoane│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │Productivitatea muncii │lei/ │ │ │ │ │ │ │
│4. │calculată pe baza │persoane│ │ │ │ │ │ │
│ │producţiei marfă │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┬──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │ │reparaţii şi │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │revizii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │ │fabricaţii │% │ │ │ │ │ │ │
│ │Indice de ├──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │utilizare a│recondiţionări│% │ │ │ │ │ │ │
│5. │capacităţii├──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │de │asimilări │% │ │ │ │ │ │ │
│ │producţie ├──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │pentru: │asistenţă │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tehnică │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼─────┼─┼──┼───┼──┼──────────┤
│ │ │alte │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │activităţi │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────────┴────────┴─────┴─┴──┴───┴──┴──────────┘


┌────────────────────────────────┬──────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Comandantul/Şeful U.M. │Şef compartiment │Inginer-şef, │
│..............., │financiar-contabil, │ │
├────────────────────────────────┼──────────────────────────────┼────────────────────────┤
│................................│..............................│........................│
└────────────────────────────────┴──────────────────────────────┴────────────────────────┘


    ANEXA 4

    la instrucţiuni
                                         - model -

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├──────────────────┼───────────────────┤
│MINISTERUL │Exemplarul nr.... │
│APĂRĂRII NAŢIONALE│ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Aprob │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U. M. ............ │
└──────────────────┴───────────────────┘

                                        CALCULUL
                        fondului de timp productiv pe anul .....

┌────┬──────────────┬────────────────────────────────┐
│ │ │Ore │
│ │ ├──────────┬─────────┬───────────┤
│Nr. │Detalii │Maiştri │Soldaţi, │Personal │
│crt.│ │militari │gradaţi, │civil │
│ │ │şi │voluntari│contractual│
│ │ │subofiţeri│ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Numărul de ore│ │ │ │
│ │aferent │ │ │ │
│ │fondului de │ │ │ │
│1. │timp │ │ │ │
│ │calendaristic,│ │ │ │
│ │din anul de │ │ │ │
│ │plan │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Numărul orelor│ │ │ │
│ │aferente │ │ │ │
│2. │zilelor de │ │ │ │
│ │odihnă şi │ │ │ │
│ │sărbătorilor │ │ │ │
│ │legale │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Numărul orelor│ │ │ │
│ │de concediu de│ │ │ │
│ │odihnă, │ │ │ │
│ │concediu │ │ │ │
│3. │medical, │ │ │ │
│ │concediu de │ │ │ │
│ │studii şi │ │ │ │
│ │concediu fără │ │ │ │
│ │plată │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Numărul orelor│ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│4. │efectuarea │ │ │ │
│ │serviciilor de│ │ │ │
│ │zi pe unitate │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Numărul orelor│ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │pregătire │ │ │ │
│ │militară, de │ │ │ │
│ │specialitate, │ │ │ │
│ │în domeniul │ │ │ │
│5. │protecţiei │ │ │ │
│ │mediului, │ │ │ │
│ │securităţii şi│ │ │ │
│ │sănătăţii în │ │ │ │
│ │muncă, │ │ │ │
│ │apărării │ │ │ │
│ │împotriva │ │ │ │
│ │incendiilor │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Alte absenţe │ │ │ │
│6. │(program redus│ │ │ │
│ │etc.) │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Totalul orelor│ │ │ │
│ │care se │ │ │ │
│ │diminuează din│ │ │ │
│7. │fondul de timp│ │ │ │
│ │calendaristic │ │ │ │
│ │(rândul │ │ │ │
│ │2+3+4+5+6) │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Fondul de timp│ │ │ │
│8. │pentru o │ │ │ │
│ │persoană │ │ │ │
│ │(rândul 1-7) │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total personal│ │ │ │
│9. │direct │ │ │ │
│ │productiv │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total fond de │ │ │ │
│ │timp productiv│ │ │ │
│10. │pe categorii │ │ │ │
│ │de personal │ │ │ │
│ │(rândul 8x9) │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total fond de │ │ │ │
│ │timp productiv│ │ │ │
│11. │(suma │ │ │ │
│ │coloanelor 2, │ │ │ │
│ │3, 4 de la │ │ │ │
│ │rândul 10) │ │ │ │
└────┴──────────────┴──────────┴─────────┴───────────┘

                                      Inginer-şef,
                               ..........................
                                     Contabil-şef,
                               ..........................
                           Şef birou planificare, organizare
                                 şi urmărire producţie,
                               ..........................
    NOTE:
    1. Pe verso se va justifica modul cum au fost calculate orele la rândurile 3, 4 şi 5.
    2. Stabilirea numărului de ore de concediu medical se face pe baza concediilor medicale din anul precedent.
    3. Numărul de ore necesare executării pregătirii militare, de specialitate, în domeniul protecţiei mediului, securităţii şi sănătăţii în muncă, apărării împotriva incendiilor este prevăzut în ordinele şi dispoziţiile în vigoare.


    ANEXA 5

    la instrucţiuni
                                         - model -

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├──────────────────┼───────────────────┤
│MINISTERUL │Exemplarul nr..... │
│APĂRĂRII NAŢIONALE│ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Aprob │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U. M. ............ │
└──────────────────┴───────────────────┘

                                        CALCULUL
                       salariului mediu orar pentru anul .......
                          (pentru personalul direct productiv)

┌────┬────────────┬─────┬────────────────────────────────┐
│ │ │ │Ore │
│ │ │ ├──────────┬─────────┬───────────┤
│Nr. │Detalii │Total│Maiştri │Soldaţi, │Personal │
│crt.│ │ │militari │gradaţi, │contractual│
│ │ │ │şi │voluntari│civil │
│ │ │ │subofiţeri│ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Solde/ │ │ │ │ │
│1 │Salarii de │ │ │ │ │
│ │bază brute │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │
│2 │privind │ │ │ │ │
│ │asigurările │ │ │ │ │
│ │sociale │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │
│3 │privind │ │ │ │ │
│ │protecţia │ │ │ │ │
│ │socială │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli │ │ │ │ │
│4 │privind │ │ │ │ │
│ │asigurările │ │ │ │ │
│ │de sănătate │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Alte │ │ │ │ │
│ │cheltuieli │ │ │ │ │
│5 │salariale, │ │ │ │ │
│ │dacă este │ │ │ │ │
│ │cazul │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total fond │ │ │ │ │
│ │salarii │ │ │ │ │
│ │brute pentru│ │ │ │ │
│6 │personalul │ │ │ │ │
│ │direct │ │ │ │ │
│ │productiv │ │ │ │ │
│ │(rândul │ │ │ │ │
│ │1+2+3+4+5) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Total fond │ │ │ │ │
│ │de timp │ │ │ │ │
│ │productiv, │ │ │ │ │
│7 │în ore │ │ │ │ │
│ │(linia 11 │ │ │ │ │
│ │din anexa │ │ │ │ │
│ │nr. 4) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼─────────┼───────────┤
│ │Salariul │ │ │ │ │
│ │mediu orar │ │ │ │ │
│ │al │ │ │ │ │
│ │personalului│ │ │ │ │
│8 │direct │ │ │ │ │
│ │productiv │ │ │ │ │
│ │(rândul 6, │ │ │ │ │
│ │col. 2: │ │ │ │ │
│ │rândul 7), │ │ │ │ │
│ │în lei/oră │ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────┴──────────┴─────────┴───────────┘

                                      Inginer-şef,
                               ..........................
                                     Contabil-şef,
                               ..........................
                           Şef birou planificare, organizare
                                 şi urmărire producţie,
                               ..........................

    ANEXA 6

    la instrucţiuni
    - model -

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├──────────────────┼───────────────────┤
│MINISTERUL │Exemplarul nr. │
│APĂRĂRII NAŢIONALE│..... │
├──────────────────┼───────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Aprob │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U. M. ............ │
└──────────────────┴───────────────────┘

    TABEL
    cu structura cheltuielilor indirecte şi cele generale de administraţie, calculul cotei unice de regie

┌───┬───────────────────────┬─────────┬──────┐
│Nr.│Natura cheltuielilor │Anul │Anul │
│crt│ │precedent│curent│
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Solde şi salarii de │ │ │
│ │bază brute ale │ │ │
│ │personalului indirect │ │ │
│1 │productiv, sporuri, │ │ │
│ │prime şi indemnizaţii │ │ │
│ │prevăzute de legislaţia│ │ │
│ │în vigoare │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli privind │ │ │
│2 │asigurările sociale şi │ │ │
│ │de sănătate │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│3 │Cheltuieli privind │ │ │
│ │protecţia socială │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Materiale pentru │ │ │
│ │curăţenia şi │ │ │
│ │întreţinerea clădirilor│ │ │
│4 │/spaţiilor productive │ │ │
│ │şi a altor mijloace │ │ │
│ │fixe aferente │ │ │
│ │producţiei │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │
│ │întreţinerile tehnice, │ │ │
│5 │reparaţiile şi │ │ │
│ │reviziile utilajelor, │ │ │
│ │instalaţiilor destinate│ │ │
│ │producţiei etc. │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli cu │ │ │
│ │serviciile poştale, de │ │ │
│6 │telefonie, curierat │ │ │
│ │etc., pentru scopuri │ │ │
│ │tehnologice │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cărţi, reviste, │ │ │
│7 │publicaţii şi │ │ │
│ │abonamente de │ │ │
│ │specialitate │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │
│8 │încălzit pentru scopuri│ │ │
│ │tehnologice │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli pentru apă, │ │ │
│9 │canal şi salubritate │ │ │
│ │pentru activităţi de │ │ │
│ │producţie │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │
│10 │energie, combustibil şi│ │ │
│ │alte materiale pentru │ │ │
│ │activităţi de producţie│ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli cu │ │ │
│11 │securitatea şi │ │ │
│ │sănătatea în muncă a │ │ │
│ │personalului │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│12 │Furnituri şi alte │ │ │
│ │cheltuieli de birou │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli pentru │ │ │
│13 │prelucrarea automată a │ │ │
│ │datelor pentru │ │ │
│ │activităţi de producţie│ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli de │ │ │
│14 │transport-aprovizionare│ │ │
│ │pentru activităţi de │ │ │
│ │producţie │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli cu detaşări,│ │ │
│ │deplasări, transport de│ │ │
│15 │persoane etc., │ │ │
│ │efectuate pentru │ │ │
│ │activităţi de producţie│ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Cheltuieli cu │ │ │
│16 │amortizarea utilajelor/│ │ │
│ │echipamentelor │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Perisabilităţi şi │ │ │
│17 │pierderi în cadrul │ │ │
│ │normelor aprobate │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│ │Alte cheltuieli de │ │ │
│ │interes general, cu │ │ │
│18 │nominalizarea acestora │ │ │
│ │pentru activităţi de │ │ │
│ │producţie │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼──────┤
│19 │TOTAL CHELTUIELI │ │ │
│ │INDIRECTE: │ │ │
└───┴───────────────────────┴─────────┴──────┘


┌────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────┐
│ │ │Şef birou │
│ │ │planificare,│
│Inginer-şef, │Contabil-şef, │organizare │
│ │ │şi urmărire │
│ │ │producţie, │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────┼────────────┤
│................................│................................│……… │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────┴────────────┘

    NOTE:
    1. Cota unică de regie se calculează cu relaţia:
    c(r) = C(i)/C(pd), unde:
    - C(i) reprezintă total cheltuieli indirecte, conform rândului 19 din tabelul de mai sus;
    – C(pd) - cheltuieli cu personalul direct productiv, conform rândului 6 coloana 2 din anexa nr. 5.


    2. Cheltuielile indirecte se determină pentru anul precedent şi se actualizează la nivelul anului curent, de plan, cu cifra corespunzătoare inflaţiei sau luându-se în considerare alte criterii specifice legislaţiei în vigoare (modificări legislative pentru retribuirea personalului, creşterea preţului la utilităţi etc.).


    ANEXA 7

    la instrucţiuni
                                         - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. .│
│NAŢIONALE │. . │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

                                        SITUAŢIA
                         cu necesarul de reparaţii/fabricaţii/servicii
                              pe anul ...... la U.M. ........

┌────┬───────────────┬─────┬───────────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────┬──────────────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │echipamentului │ │ │ │ │Costurile│Costurile│Eşalonarea pe luni │ │
│Nr. │militar, │ │Unitatea │Felul │ │materiale│materiale│ │ │
│crt.│subansamblului,│Codul│beneficiară│reparaţiei│Cantitatea│unitare │totale ├─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬──┬──┬──┤Observaţii│
│ │piesei, │ │ │/ lucrării│ │(lei) │(lei) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lucrării etc. │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4│5│6│7│8│9│10│11│12│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
├────┼───────────────┼─────┼───────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼──┼──┼──┼──────────┤
└────┴───────────────┴─────┴───────────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴──┴──┴──┴──────────┘

                         Comandantul/Şeful U.M. .............,
                         .....................................
                                        Întocmit

                                        ---------

    ANEXA 8

    la instrucţiuni
                                         - model -

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├──────────────────┼───────────────────┤
│MINISTERUL │Exemplarul nr. ... │
│APĂRĂRII NAŢIONALE│ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Aprob │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U. M. ........... │
└──────────────────┴───────────────────┘

                     EXTRAS ANUAL DIN PROGRAMUL DE PRODUCŢIE PE ANUL ......
    I. Reparaţii şi revizii de echipamente militare

┌───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului│U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
└───────┴──────────┴────┴────────┴─┴───────┴────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘

         Cod şi denumire categorie de tehnică
        Cod şi denumire grupă de tehnică
        Cod şi denumire subgrupă de tehnică

┌┬───────────────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
││Denumire produs│││P│││││││││││││││││││
││1 ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┼───────────────┼┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││Denumire produs│││P│││││││││││││││││││
││2 ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┴───────────────┴┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL SUBGRUPĂ ││P│││││││││││││││││││
│(cod) ├┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
└─────────────────┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘

         Cod şi denumire subgrupă de tehnică ....

┌┬───────────────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
││ │││P│││││││││││││││││││
││Denumire produs││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
││ │││R│││││││││││││││││││
├┴───────────────┴┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL SUBGRUPĂ ││P│││││││││││││││││││
│(cod) │├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││P│││││││││││││││││││
│TOTAL GRUPĂ (cod)│├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CATEGORIE ││P│││││││││││││││││││
│(cod) │├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
├─────────────────┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CAPITOL I ││P│││││││││││││││││││
│(cod) ├┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ ││R│││││││││││││││││││
└─────────────────┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘


    II. Fabricaţii şi modernizări de echipamente militare

┌───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului│U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
└───────┴──────────┴────┴────────┴─┴───────┴────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘

         Fabricaţii de echipamente militare prevăzute în planul de înzestrare

┌┬┬┬┬────────────────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│││││P │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││R │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││P │││││││││││││││││││
││││├────────────────┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│││││R │││││││││││││││││││
└┴┴┴┴────────────────┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘

         Modernizări de echipamente militare prevăzute în planul de înzestrare

┌───────┬───────┬┬┬─┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│ │ │││P│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││R│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││P│││││││││││││││││││
│ │ ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │ │││R│││││││││││││││││││
├───────┴───────┼┼┼─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│TOTAL CAPITOL │││P│││││││││││││││││││
│II ││├─┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ │││R│││││││││││││││││││
└───────────────┴┴┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┘


    III. Alte lucrări

┌───────┬──────────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │producţiei/ din │ │
│ │ │ │ │ │ │producţie/ │Fizic │Timp (ore) │care valoarea │ │
│Poziţia│Denumirea │ │Felul │P│Norma │din care │ │ │materialelor │Articol │
│din │produsului │U.M.│lucrării│/│unitară│preţul │ │ │(lei) │bugetar/ │
│program│ │ │ │R│(ore) │unitar al ├───────────┬─────┼───────────┬─────┼───────────┬─────┤beneficiar│
│ │ │ │ │ │ │materialelor│Trimestrial│ │Trimestrial│ │Trimestrial│ │ │
│ │ │ │ │ │ │(lei) ├─┬─┬─┬─────┤Total├──┬──┬──┬──┤Total├──┬──┬──┬──┤Total│ │
│ │ │ │ │ │ │ │1│2│3│4 │ │1 │2 │3 │4 │ │1 │2 │3 │4 │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4│5 │6 │7│8│9│10 │11 │12│13│14│15│16 │17│18│19│20│21 │22 │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Recondiţionări│ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de piese de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1. │schimb şi ├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │subansambluri │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Fabricaţii de │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │piese de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │schimb şi │ ├────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │subansambluri │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Asimilări de │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3. │produse noi │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Asistenţă │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tehnică şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│4. │inspecţii │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │tehnice │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │periodice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│5. │Autoutilări │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Dezmembrări, │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │delotizări, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│6. │demilitarizări├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │şi delaborări │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Reparaţii, │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revizii, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│7. │întreţineri │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │utilaje │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Lucrări în │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│8. │folos propriu │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Prestări de │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│9. │servicii │ │ ├─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10. │Colaborări ├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11. │Alte lucrări ├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴──────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL CAPITOL III ├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL GENERAL ├────┼────────┼─┼───────┼────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼────┴────────┴─┴───────┴────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├───────────────┬────────────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│VALOARE │ │materiale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care ├────────────────────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──┼──┼──┼──┼─────┼──────────┤
│ │ │avansuri băneşti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────┴───────────────┴────────────────────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──┴──┴──┴──┴─────┴──────────┘



┌──────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Inginer-şef, │Şef birou planificare, organizare şi urmărire producţie, │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│..............................................│..................................................................│
└──────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    ANEXA 9

    la instrucţiuni
                                         - model -

┌──────────────────┬───────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├──────────────────┼───────────────────┤
│MINISTERUL │Exemplarul nr. ... │
│APĂRĂRII NAŢIONALE│ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Aprob │
├──────────────────┼───────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U. M. ........... │
└──────────────────┴───────────────────┘

                                           EXTRAS
                                  din programul de producţie
                              pentru luna ....... anul .......

┌───────┬───────┬──────────┬────┬────────┬─┬───────┬────────────┬──────────┬─────┬────────────┬───────────────────────────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Atelierul/grupa etc. │ │
│ │ │ │ │ │ │ │Preţul │ │ │Valoarea │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │unitar de │ │ │totală/ din ├───────────────┬───────────────┬───────┤ │
│Poziţia│Comanda│Denumirea │ │ │P│Norma │producţie/ │ │ │care │1 │2 │ │ │
│din │nr. │produsului│U.M.│Felul │/│unitară│din care │Cantitatea│Total│valoarea │ │ │ │Observaţii│
│program│...... │sau │ │lucrării│R│(ore) │preţul │ │(ore)│materialelor├──────┬────────┼──────┬────────┼───┬───┤ │
│ │ │lucrării │ │ │ │ │unitar al │ │ │(col. 7x │Norma │Termen │Norma │Termen │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │materialelor│ │ │col. 8) │totală│de │totală│de │...│...│ │
│ │ │ │ │ │ │ │(lei) │ │ │ │(ore) │execuţie│(ore) │execuţie│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5│6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │
├───────┼───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼──────────┼────┼────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ ├─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │ │ │ │ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴───────┴──────────┴────┴────────┼─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │P│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL ore şi valoare/valoare materiale ├─┼───────┼────────────┼──────────┼─────┼────────────┼──────┼────────┼──────┼────────┼───┼───┼──────────┤
│ │R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────┴─┴───────┴────────────┴──────────┴─────┴────────────┴──────┴────────┴──────┴────────┴───┴───┴──────────┘

                                                                    Întocmit

    ANEXA 10

    la instrucţiuni
    - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. .│
│NAŢIONALE │. . │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

    DARE DE SEAMĂ
    privind îndeplinirea programului de producţie pe luna ...........

┌──────────────────────────────────────┐
│F(T) = │
└──────────────────────────────────────┘


┌───────┬───────┬──────────┬──────────┬────────┬────────┬─────────┬───────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Valoarea comenzii │ │
│Poziţia│Comanda│Denumirea │ │ │ │Timpul │(lei) │ │
│din │nr. │produsului│Planificat│Realizat│Felul │normat/ ├──────┬────────────┤Observaţii│
│program│.... │sau │(buc.) │(buc.) │lucrării│comandă │ │din care, │ │
│ │ │lucrării │ │ │ │(ore) │Totală│valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │materialelor│ │
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├───────┴───────┴──────────┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │F(t │ │ │ │
│ │ │ │ │realizat)│ │ │ │
└──────────────────────────┴──────────┴────────┴────────┴─────────┴──────┴────────────┴──────────┘


┌──────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┐
│Comandantul/Şeful U.M. ............, │Şef birou planificare, organizare şi urmărire │
│ │producţie, │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┤
│..................................................│..................................................│
└──────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────┘

    NOTE:
    1. F(T) reprezintă fondul de timp productiv al lunii pentru care se face raportarea.
    2. Diferenţa [F(T) - F(t realizat)] se justifică prin comenzi în curs de execuţie, nefinalizate.


    ANEXA 11

    la instrucţiuni
                                          - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │..... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

                                         SITUAŢIA
                       îndeplinirii programului de producţie anual,
                pe trimestrul ....... şi cumulat de la începutul anului

┌───────┬───────────┬────┬────────┬───────┬────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ │ │ │Planificat │Realizat │Indicii de îndeplinire ai programului (%) │
│ │ │ │ │ │ ├─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┼────────────────────────┬────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │Preţul │Trimestrul .... │Cumulat de la începutul anului │Trimestrul .... │Cumulat de la începutul anului │Trimestrul .... │Cumulat de la începutul │
│ │Denumirea │ │ │ │unitar de │ │ │ │ │ │anului │
│Poziţia│produsului,│ │Felul │Norma │producţie/ ├─────────┬─────┬───────┬─────────┼─────────┬─────┬───────┬─────────┼─────────┬─────┬───────┬─────────┼─────────┬─────┬───────┬─────────┼──────────┬─────┬───────┼──────────┬─────┬───────┤
│din │lucrării, │U.M.│lucrării│unitară│preţul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Timp │Valoric│ │Timp │Valoric│
│program│serviciului│ │ │(ore) │unitar al │ │ │ │Valoare │ │ │ │Valoare │ │ │ │Valoare │ │ │ │Valoare │Cantitativ│(col.│(col. │Cantitativ│(col.│(col. │
│ │ │ │ │ │materialelor│Cantitate│Timp │Valoare│materiale│Cantitate│Timp │Valoare│materiale│Cantitate│Timp │Valoare│materiale│Cantitate│Timp │Valoare│materiale│(col. 14: │15: │16: │(col. 18: │19: │20: │
│ │ │ │ │ │(lei) │(buc.) │(ore)│(lei) │(lei) │(buc.) │(ore)│(lei) │(lei) │(buc.) │(ore)│(lei) │(lei) │(buc.) │(ore)│(lei) │(lei) │col. 6) x │col. │col. 8)│col. 10) │col. │col. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │100 │7) x │x 100 │x100 │11) x│12) x │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │100 │ │ │100 │100 │
├───────┼───────────┼────┼────────┼───────┼────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19 │20 │21 │22 │23 │24 │25 │26 │27 │
├───────┼───────────┼────┼────────┼───────┼────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────────┼────┼────────┼───────┼────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴───────────┼────┴────────┴───────┴────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┬────────────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│VALOARE │ │materiale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care ├────────────────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼─────┼───────┼─────────┼──────────┼─────┼───────┼──────────┼─────┼───────┤
│ │ │avansuri băneşti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────────┴────────────────────┴─────────┴─────┴───────┴─────────┴─────────┴─────┴───────┴─────────┴─────────┴─────┴───────┴─────────┴─────────┴─────┴───────┴─────────┴──────────┴─────┴───────┴──────────┴─────┴───────┘


┌───────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│Comandantul/Şeful U.M. │ │Şef birou │
│......., │Contabil-şef, │planificare, │
│...........................│....................│organizare şi │
│Inginer-şef, │ │urmărire producţie,│
│....................... │ │...................│
└───────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 12

    la instrucţiuni
                                       - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

                                        SITUAŢIA
               îndeplinirii principalilor indicatori economico-financiari
             pe trimestrul ...... şi cumulat de la începutul anului ......

┌────┬──────────────────────────┬────────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┐
│ │ │ │Planificat │Realizat │Îndeplinirea │
│ │ │ │ │ │programului (%) │
│ │ │ ├─────────┬──────────┼─────────┬──────────┼─────────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │Cumulat │Pe │
│Nr. │Denumirea indicatorului │U.M. │Cumulat │Pe │Cumulat │Pe │de la │trimestrul│
│crt.│ │ │de la │trimestrul│de la │trimestrul│începutul│de │
│ │ │ │începutul│de │începutul│de │anului │raportat │
│ │ │ │anului │raportat │anului │raportat │(col. 5: │(col. 6: │
│ │ │ │ │ │ │ │col. 3) x│col. 4) x │
│ │ │ │ │ │ │ │100 │100 │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│1. │Valoarea producţiei marfă │lei │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │Costurile totale pentru │ │ │ │ │ │ │ │
│2. │realizarea producţiei │lei │ │ │ │ │ │ │
│ │marfă │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│3. │Numărul mediu de personal │persoane│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │Productivitatea muncii │lei/ │ │ │ │ │ │ │
│4. │calculată pe baza │pers. │ │ │ │ │ │ │
│ │producţiei marfă │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┬──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │reparaţii şi │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │revizii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │Indicatorii│fabricaţii │% │ │ │ │ │ │ │
│ │de ├──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │utilizare a│recondiţionări│% │ │ │ │ │ │ │
│5. │capacităţii├──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │de │asimilări │% │ │ │ │ │ │ │
│ │producţie ├──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │pentru: │asistenţă │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │tehnică │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │alte │% │ │ │ │ │ │ │
│ │ │activităţi │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┘


┌───────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│Comandantul/Şeful U.M. │ │Şef birou │
│......., │Contabil-şef, │planificare, │
│...........................│....................│organizare şi │
│Inginer-şef, │ │urmărire producţie,│
│....................... │ │...................│
└───────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘


    ANEXA 13

    la instrucţiuni
    - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

    SITUAŢIA
    lucrărilor de producţie executate pe anul ............. ale ...................
    (CFA/CDM)

┌────┬──────────┬────┬────────┬──────────┬────────┬───────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │ │ │ │Valoarea (lei) │ │
│Nr. │produsului│ │Felul │ │ ├──────┬────────────┤ │
│crt.│sau │U.M.│lucrării│Planificat│Realizat│ │din care │Observaţii│
│ │lucrării │ │ │ │ │totală│valoarea │ │
│ │ │ │ │ │ │ │materialelor│ │
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
├────┼──────────┼────┼────────┼──────────┼────────┼──────┼────────────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴────┴────────┴──────────┴────────┴──────┴────────────┴──────────┘


┌─────────────────────────────┬────────┐
│Şef resurse, │Întocmit│
├─────────────────────────────┼────────┤
│........................... │ │
└─────────────────────────────┴────────┘


    ANEXA 14

    la instrucţiuni
    - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

    NOMENCLATORUL
    echipamentelor militare, ansamblurilor
    şi subansamblurilor asimilate în reparaţie

┌────┬──────────────┬─────┬───────┬───────────┬────────┬─────┬──────────┬───────┬──────┬──────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Codul │ │ │ │ │ │Centrul de│ │
│Nr. │Denumirea │Marca│ │intern (al │Codul │Codul│Tipul │Norma │Preţul│mentenanţă│ │
│crt.│echipamentului│/ │Reperul│centrului │naţional│NATO │reparaţiei│unitară│unitar│unde se │Observaţii│
│ │militar │Tipul│ │de │ │ │ │(ore) │(lei) │poate │ │
│ │ │ │ │mentenanţă)│ │ │ │ │ │repara │ │
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│1 │Autocamion │DAC │ │ │ │ │RR │1200 │ │CM 102 │ │
│ │ │665T │ │ │ │ │ │ │ │Bucov │ │
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│2 │Motor │Aro/ │ │ │ │ │RR │ │ │ │ │
│ │ │L27 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
├────┼──────────────┼─────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼──────────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
└────┴──────────────┴─────┴───────┴───────────┴────────┴─────┴──────────┴───────┴──────┴──────────┴──────────┘

    NOTE:
    1. Nomenclatoarele se editează în Excel, Times New Roman, 10 şi se completează în ordinea alfabetică a denumirii echipamentelor militare.
    2. Nomenclatorul nu se completează cu datele de care structurile de execuţie a mentenanţei nu dispun (de exemplu, codul NATO).


    ANEXA 15

    la instrucţiuni
    - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

    NOMENCLATORUL
    echipamentelor militare, subansamblurilor
    şi pieselor de schimb asimilate în fabricaţie

┌────┬───────────────┬──────────────┬───────┬───────────┬────────┬─────┬───────┬──────┬──────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │ │Codul │ │ │ │ │Centrul de│ │
│ │echipamentului │Marca/Tipul │ │intern (al │ │ │Norma │Preţul│mentenanţă│ │
│Nr. │militar, │echipamentului│Reperul│centrului │Codul │Codul│unitară│unitar│unde se │Observaţii│
│crt.│subansamblului,│militar │ │de │naţional│NATO │(ore) │(lei) │poate │ │
│ │piesei de │ │ │mentenanţă)│ │ │ │ │fabrica │ │
│ │schimb │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
│ │Pinion de atac,│ │ │ │ │ │ │ │CM 102 │ │
│1 │diferenţial │DAC 665T │ │ │ │ │ │ │Bucov │ │
│ │punte spate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
├────┼───────────────┼──────────────┼───────┼───────────┼────────┼─────┼───────┼──────┼──────────┼──────────┤
└────┴───────────────┴──────────────┴───────┴───────────┴────────┴─────┴───────┴──────┴──────────┴──────────┘

    NOTE:
    1. Nomenclatoarele se editează în Excel, Times New Roman, 10 şi se completează în ordinea alfabetică a denumirii echipamentelor militare, subansamblurilor şi pieselor de schimb.
    2. Nomenclatorul nu se completează cu datele de care structurile de execuţie a mentenanţei nu dispun (de exemplu, codul NATO).


    ANEXA 16

    la instrucţiuni
                                       - model -

┌─────────────────────┬────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────────┼────────────────┤
│MINISTERUL APĂRĂRII │Exemplarul nr. │
│NAŢIONALE │... │
├─────────────────────┼────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii militare -│ │
└─────────────────────┴────────────────┘

                                       PROPUNERI
          de reaşezare a unor poziţii din programul de producţie pe anul .....

┌────┬───────────┬────┬────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ │ │ │ │Propuneri │ │
│ │Denumirea │ │ ├─────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤ │
│Nr. │produsului,│ │Felul │Scoaterea din PPA │Introducerea în PPA │ │
│crt.│lucrării, │U.M.│lucrării├───────┬──────────┬────────┬────────┬────────────┼──────────┬────────┬────────┬────────────┤Justificarea│
│ │serviciului│ │ │Poziţia│ │ │ │Valoarea │ │ │ │Valoarea │ │
│ │ │ │ │din │Cantitatea│Manopera│Valoarea│materialelor│Cantitatea│Manopera│Valoarea│materialelor│ │
│ │ │ │ │program│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
├────┼───────────┼────┼────────┼───────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────────┼────────────┤
└────┴───────────┴────┴────────┴───────┴──────────┴────────┴────────┴────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────────┴────────────┘


┌──────────────────────────────┬────────────────────┬────────────────────────┐
│Comandantul/Şeful U.M. │ │Şef birou planificare, │
│............, │Contabil-şef, │organizare │
│..............................│....................│şi urmărire producţie, │
│Inginer-şef, │ │........................│
│............................. │ │ │
└──────────────────────────────┴────────────────────┴────────────────────────┘


    ANEXA 17

    la instrucţiuni
    - model -

┌─────────────────┬────────────────────┐
│ROMÂNIA │Clasa/Nivel de │
│ │clasificare │
├─────────────────┼────────────────────┤
│MINISTERUL │ │
│APĂRĂRII │Exemplarul nr. ... │
│NAŢIONALE │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
│- denumirea │ │
│structurii │ │
│militare - │ │
├─────────────────┼────────────────────┤
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │Aprob │
├─────────────────┼────────────────────┤
│ │Comandantul/Şeful │
│ │U.M. .............. │
└─────────────────┴────────────────────┘

    CALCULAŢIA DE PREŢ
    Microstructura de mentenanţă ..........
    Produsul/lucrarea ...........
    Reper/cod ......

┌────┬───────────────────────────┬─────┐
│Nr. │Articole de calculaţie │Suma │
│crt.│ │(lei)│
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│1 │Materii prime şi materiale │ │
│ │directe │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│ │Cheltuieli de │ │
│2 │transport-aprovizionare, │ │
│ │dacă este cazul │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│3 │Lucrări, servicii executate│ │
│ │în regim de colaborare │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│4 │S.D.V.-uri speciale │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│ │Cheltuieli cu personalul │ │
│5 │direct productiv (Nr. de │ │
│ │ore x salariu mediu orar) │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│ │Cheltuieli indirecte şi │ │
│6 │generale de administraţie │ │
│ │(rând 5 x cota de regie) │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│7 │COST DE PRODUCŢIE (rând │ │
│ │1+2+3+4+5+6) │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│ │Cheltuieli de negociere şi │ │
│8 │întocmire a contractului, │ │
│ │după caz │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│9 │Cheltuieli de livrare, │ │
│ │manipulare, transport etc. │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│10 │Taxe diverse │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│11 │T.V.A. │ │
├────┼───────────────────────────┼─────┤
│12 │PREŢ CU AMĂNUNTUL (rând │ │
│ │7+8+9+10+11) │ │
└────┴───────────────────────────┴─────┘


┌───────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│Contabil-şef, │Şef birou planificare, organizare şi urmărire │
│ │producţie, │
├───────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│...............................│..............................................│
└───────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────┘

    SPECIFICAŢIA DE MATERIALE

┌────┬────────────┬─────┬──────────┬────┬──────────┬─┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Valoarea│
│Nr. │Denumirea │ │Codul │ │ │P│totală │
│crt.│materialelor│Codul│produselor│U.M.│Cantitatea│/│(col. 5 │
│ │ │ │CPSA/NATO │ │ │U│x col. │
│ │ │ │ │ │ │ │6) │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6│7 │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────┼──────────┼────┼──────────┼─┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴─────┴──────────┴────┴──────────┴─┼────────┤
│TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴────────┘


┌────────────────────┬────────────────────┬────────────┐
│ │ │Şef birou │
│ │ │planificare,│
│Inginer │Contabil-şef, │organizare, │
│ │ │şi urmărire │
│ │ │producţie, │
├────────────────────┼────────────────────┼────────────┤
│....................│....................│…………………… │
└────────────────────┴────────────────────┴────────────┘

    DESFĂŞURĂTORUL DE MANOPERĂ

┌───────────┬─────────┬────────┬────────────┬──────────┬────────┬─────────┐
│Nr. crt. al│ │ │ │Timpul │Salariul│Valoarea │
│operaţiunii│Secţia, │ │Meseria şi │normat pe │mediu │manoperei│
│din fişa │atelierul│Operaţia│treapta │operaţiune│orar │(TOTAL │
│tehnologică│ │ │profesională│(ore) │(lei) │col.4 x │
│ │ │ │ │ │ │col.5) │
├───────────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├───────────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────┼────────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────┴────────┴────────────┴──────────┴────────┴─────────┘


┌────────────────────┬────────────────────┬────────────┐
│ │ │Şef birou │
│ │ │planificare,│
│Inginer │Contabil-şef, │organizare, │
│ │ │şi urmărire │
│ │ │producţie, │
├────────────────────┼────────────────────┼────────────┤
│....................│....................│…………………… │
└────────────────────┴────────────────────┴────────────┘


    ANEXA 18

    la instrucţiuni
    CATEGORIILE DE PERSONAL
    din unităţile productive
    1. Personalul direct productiv este personalul care participă direct la activităţile de producţie care se încadrează în tehnologiile aprobate. Acesta cuprinde:
    a) maiştrii militari, subofiţerii, soldaţii şi gradaţii voluntari (s.g.v.) şi personalul civil contractual (p.c.c.) din cadrul secţiilor şi atelierelor productive, laboratoarelor şi atelierelor de încercări, rodaj, metrologie, staţiilor ITP etc.;
    b) şefii (maiştri militari, subofiţeri, s.g.v. şi p.c.c.) de ateliere, laboratoare, grupe de întreţinere etc.;
    c) maiştrii militari, subofiţerii, s.g.v. şi p.c.c., inclusiv şefii de ateliere, destinaţi controlului tehnic de calitate/activităţilor de constatare-triere, dacă au normă de timp tehnologic afectată.

    2. Personalul indirect productiv este personalul care nu participă direct la activităţile de producţie, dar a cărui activitate este necesară pentru desfăşurarea activităţilor de producţie. Se consideră personal indirect productiv următoarele categorii de personal:
    a) personalul din conducerea unităţii;
    b) personalul din compartimentele planificare, organizare şi urmărire producţie, protecţia mediului, securitate şi sănătate în muncă, apărare împotriva incendiilor, financiar-contabil, logistic;
    c) personalul din compartimentele de proiectare şi inginerie tehnologică;
    d) personalul din compartimentul mecano-energetic;
    e) personalul care efectuează aprovizionarea, primirea-recepţia, manipularea, stivuirea, transportul, expediţia bunurilor materiale;
    f) personalul administrativ-gospodăresc.

    3. Personalul cu sarcini specifice militare care nu participă la activităţile de producţie şi care nu se ia în calcul la stabilirea cotei de regie:
    a) personalul din structurile de instrucţie-mobilizare;
    b) partea din personalul structurilor administrativă şi logistică care nu participă la activităţile productive: personalul medical, personalul cu responsabilităţi pe linie de armă, personalul din cadrul Compartimentului documente clasificate;
    c) structuri cu sarcini operative specifice, precum: poliţie militară, informative;
    d) alte categorii de personal care nu participă nici indirect la activităţile productive.


    -------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016